ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΟΦΙΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ο ΟΦΙΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/12/2014, 02:26:04
quote:

Νικόμαχε.

Αφού δεν μου λες το χρώμα, πες μου τουλάχιστον, προς βρώση, ή για αγροτικές εργασίες?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

Και τα δύο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/12/2014, 02:28:14
Νικόμαχε

Είσαι κάφρος. Αδερφέ μου.

ΚΥΩΝΜέλος
12/12/2014, 02:28:57
DSM

quote:
Τέλειο είναι αυτό που πληρώθηκε και ολοκληρώθηκε. Δεν έχει σχέση με τον χρόνο, ούτε με την διάρκεια.

Το τέλειο εκτός από την σημασία του πληρωμένου και ολοκληρωμένου έχει και την σημασία του ιδανικού και της τελειότητας,οπότε όπως το αντιλαμβάνομαι σε σχέση με το θέμα θα μπορούσε να συσχετιστεί με τον χρόνο.

quote:
Ισχύει, αλλά σε μια, ας πούμε, αρχιτεκτονική αργκό. Υποθέτω πως δεν αναφερόμαστε σε κίονες.

Όταν κάτι είναι δύσκολο να το προσεγγίσουμε άμεσα,θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι αναλογικά,διότι μπορεί να μας δώσει μια ιδέα.

quote:
Τί θα πει έμπνευση, πώς μπορεί να θεωρηθεί ένας άνθρωπος εμπνευσμένος, ποιός μπορεί να αναγνωρίσει τον εμπνευσμένο άνθρωπο?

Έμπνευση σημαίνει κατοχή υπό του πνεύματος.Το ζήτημα όμως όσο προχωρεί,γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Edited by - ΚΥΩΝ on 12/12/2014 02:29:53

12/12/2014, 02:31:34
quote:

Νικόμαχε

Είσαι κάφρος. Αδερφέ μου.

Ναι, μόνο όταν σε στριμώχνω στην γωνία.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/12/2014, 02:37:13
ΚΥΩΝ

quote:
Το τέλειο εκτός από την σημασία του πληρωμένου και ολοκληρωμένου έχει και την σημασία του ιδανικού και της τελειότητας,οπότε όπως το αντιλαμβάνομαι σε σχέση με το θέμα θα μπορούσε να συσχετιστεί με τον χρόνο.

Τί θα πει ιδανικό? Με ποιούς όρους και για ποιόν? Είναι βασική αρχή της λογικής και των μαθηματικών, πως δεν μπορούμε να ορίσουμε διά του οριζόμενου. Άλλο.

quote:
Όταν κάτι είναι δύσκολο να το προσεγγίσουμε άμεσα,θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι αναλογικά,διότι μπορεί να μας δώσει μια ιδέα.

Το δέχομαι. Πόσο καλύτερη ιδέα μπορούμε να πάρουμε όμως, αν αντιμετωπίσουμε το δύσκολο ευθέως? Στον ελεύθερο χρόνο μας, έστω.

quote:
Έμπνευση σημαίνει κατοχή υπό του πνεύματος.

Ωραίος. Αν κι εδώ θα έπρεπε να σε ρωτήσω, τί είναι το πνεύμα?

quote:
Το ζήτημα όμως όσο προχωρεί,γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

?

12/12/2014, 02:38:46
Νικόμαχε

Δικό σου το θέμα. Σε χαλάει ο τρόπος που συμμετέχω?

12/12/2014, 02:43:55
quote:
ΚΥΩΝ
Έμπνευση σημαίνει κατοχή υπό του πνεύματος.

Θέλω να θέσω ένα ερώτημα επ'αυτού.
Σωστά η έμπνευση είναι κατοχή υπό του πνεύματος.Τι γίνεται όμως όταν το ίδιο το πνεύμα, δεν είναι σωστό...

Π.χ
Εμπνευση είχε ο Αϊνστάϊν, αλλά έμπνευση είχε και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.
Δηλαδή υπάρχει διαχωρισμός καλού και "κακού" πνεύματος, ή αυτός ο διαχωρισμός είναι μεν υπαρκτός στον τρισδιάστατο κόσμο μας, αλλά δεν ισχύει στον άϋλο του πνεύματος?

Επεσαν μερικές ερωτήσεις στο τραπέζι και βλέπω ότι οι ερωτώμενοι ποιούν το...παπί.
Επίπεδο συζήτησης θα μου πείς...!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/12/2014, 02:45:14
DSM

Πως σου ήρθε αυτό βρε?
Πως είναι δυνατόν να με χαλάει ο τρόπς που συμμετέχεις, αφού είμαι ο μόνος που σε...ανθίζεται?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/12/2014, 02:51:13
Νικόμαχε

quote:
Δηλαδή υπάρχει διαχωρισμός καλού και "κακού" πνεύματος, ή αυτός ο διαχωρισμός είναι μεν υπαρκτός στον τρισδιάστατο κόσμο μας, αλλά δεν ισχύει στον άϋλο του πνεύματος?

Είναι η ώρα να συζητήσουμε για το καλό και το κακό?

quote:
Επεσαν μερικές ερωτήσεις στο τραπέζι και βλέπω ότι οι ερωτώμενοι ποιούν το...παπί.
Επίπεδο συζήτησης θα μου πείς...!

Θα ήταν προτιμότερο να δεις απαντήσεις σε dt? Κι αν δεν θα ήταν, που δεν θα ήταν, θέλεις να προγγίξεις τους συμμετέχοντες? Στο δικό σου θέμα-προβληματισμό?

Υ.Γ.1. Μου αρέσει να σου βάζω χέρι, πάντως.

Υ.Γ.2. Κι εγώ σε αγαπάω.

12/12/2014, 02:52:44
quote:
Νικόμαχος
αφού είμαι ο μόνος που σε...ανθίζεται?

Είσαι βέβαιος και πέραν πάσης αμφιβολίας για αυτό?