ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Άδωνις30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
XatzigiannisΝέο Μέλος
17/09/2007, 18:30:43
Καλησπερα Allzaro...Ειμαι 24 χρονων και αντιμετωπιζω και εγω το

προβλημα της τριχοπτωσης.....Διαβασα καποια απο τα ποστ που εχουν

γραφτει για αυτο το θεμα προηγουμενως....και απο δικο μου ψαξιμο που

εχω κανει εχω και εγω καταλαβει ειναι οτι για την πτωση της τριχας

οφειλεται η μετατροπη της τεστοστερονης σε DHT. Εχεις να προτεινεις

καποια αφεψηματα που να ειναι ευκολα να τα βρω καπου να τα αγορασω που

8α αναστελουν την δραση του ενζυμου που μετατρεπει την τεστοστερονη σε

DHT χωρις να εχουν εχουν αλλες παρενεργειες....τυπου φιναστεριδης?

Μπορω να βρω καπου αλλου περισσοτερες πληροφοριες για αυτο το θεμα?

Μπορεις να μου δωσεις καποιο λινκ που να εχει διαφορα φυτα που μπορει

να συνεισφερουν στην μη μετατροπη της τεστοστερονης σε DHT εαν δεν

γνωριζεις να μου πεις εσυ? Χρησιμοποιω ηδη το regain αλλα εχω

καταλαβει οτι αν δεν σταματησει η μετατροπη της τεστοστερωνης σε DHT

που ειναι και η γεννουσιουργως παραγοντας της τριχοπτωσης καλα

αποτελεσματα και επανεκφυση των τριχων δεν μπορει να υπαρξει...

Ευχαριστω

εκ των προτερων...

Edited by - Xatzigiannis on 17/09/2007 18:35:50

kleiwwΝέο Μέλος
20/09/2007, 00:17:56
Γειά σου Allzzaro! Θέλω την συμβουλή σου σε ένα θέμα που απο οτι φαίνεται το κατέχεις πολύ καλά!
Είμαι 31 ετών με ύψος 1,78 και ζυγίζω 70 κιλά. Πρίν 2 χρόνια ήμουν 62 αλλά σταμάτησα την γυμναστική λόγω δουλειάς και εχω "στρογγυλέψει" (κυρίως γύρω απο τη μέση) .
Θέλω να επανέλθω και είμαι πρόθυμη να κάνω οτι χρειαστεί.
Εκανα λιπομέτρηση και τα πράγματα δεν έδειξαν καθόλου καλά.
Εχω 37% λίπος, πολύ αφυδατωμένη, και πρέπει λέει να χάσω 11 κιλά λίπους και να πάρω 7 κιλά μυικού ιστού.
Χάλια δηλαδή!!!
Πως θα το κάνω αυτό?
Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζομαι? Να προτιμήσω αεροβική ή όργανα?
Στην διατροφή μου πρέπει να προσλαμβάνω πολλές πρωτείνες?
Οτι πληροφορίες μπορείς να μου δώσεις σχετικά , θα σου ήμουν πολύ ευγνώμων.

Υ.Γ. Διαβασα σε προηγούμενο post για το πράσινο τσάι και την λουίζα και τα ένταξα στην καθημερινότητα μου!

25/09/2007, 15:15:57
kleiww
quote:
Πρίν 2 χρόνια ήμουν 62 αλλά σταμάτησα την γυμναστική λόγω δουλειάς και εχω "στρογγυλέψει" (κυρίως γύρω απο τη μέση) .

Nα υποθέσω οτι πρίν απο 10 χρόνια ήσουν πολύ λιγότερα απο 62?

quote:
Εχω 37% λίπος, πολύ αφυδατωμένη, και πρέπει λέει να χάσω 11 κιλά λίπους και να πάρω 7 κιλά μυικού ιστού.
Χάλια δηλαδή!!!

37% είναι πάρα πολύ και δεν συμβαδίζει με τα 70 σου κιλά και το 1,78.
Προφανώς θα ανήκεις στην ελαφριά σκελετική κατηγορία, δηλαδή ψιλόλιγνη.
Τα 7 κιλά μυικού ιστού που ζητάς δεν είναι απαραίτητο να σου λείπουν.
Καλό θα ήταν μιας και έκανες τη λιπομέτρηση να έκανες και μια μέτρηση του μυικού όγκου.
Κοίταξε φίλη μου.. αν υποθέσω οτι ήσουν κάποτε 58-60 κιλά τα οποία είναι πολύ λίγα για το ύψος σου, και έκανες κακή διατροφή με πολλά γλυκά κλπ τότε πράγματι θα εχεις πάρει 11 κιλά λίπους.
Θα επρεπε λοιπόν ως ελλειποβαρής που ήσουν με 1,78 και 58 κιλά να ξεκινήσεις μια ειδική διατροφή αύξησης μυικού όγκου.
Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα.
Εχω να σου προτείνω το εξής.
Να ξεκινήσεις μια πολύ καλή ισορροπημένη διατροφή μη ξεπερνώντας την ημερήσια σου θερμιδική αξία με αρκετές πρωτεινούχες τροφές και δύο πρωτεινούχα ροφήματα ημερησίως.
Ενα πρόγραμμα με ταυτόχρονη εναερόβια και αερόβια άσκηση χρησιμοποιώντας κάποια σεβαστά βάρη με λίγες επαναλήψεις και λίγα σέτ κάνοντας συγκεντρωτικές ασκήσεις και λίγη αερόβια αμέσως μετά τα βάρη φτάνοντας τους 120 σφυγμούς για 20 λεπτά 3 φορές εβδομαδιαίως.
Οι θερμίδες σου θα πρέπει να είναι ελαφρώς λιγότερες απο το καθημερινό σου ισοζύγιο, έτσι ώστε να μπορέσεις να κάψεις λίπος.
Οι περιπτώσεις των ελλειποβαρών ατόμων που εχουν πάρει βάρος σε λίπος είναι πάρα πολύ δύσκολες σε σχέση με υπέρβαρα άτομα που έχουν πάρει λίπος.

25/09/2007, 15:40:37
quote:
Εχεις να προτεινεις
καποια αφεψηματα που να ειναι ευκολα να τα βρω καπου να τα αγορασω που 8α αναστελουν την δραση του ενζυμου που μετατρεπει την τεστοστερονη σε DHT χωρις να εχουν εχουν αλλες παρενεργειες....τυπου φιναστεριδης?

To ``finasteride`` φίλε μου εχει παρενέργειες και μάλιστα σοβαρές πολύ περισσότερες για ενα άτομο νέο στην ηλικία σου.
Ακόμα και σε εναν άνδρα 50 ετών δεν συστήνεται.
Στην μόνη περίπτωση που μπορεί να συστηθεί είναι οταν το άτομο εχει διόγκωση του προστάτη. Εκεί το finasteride εχει διπλή δράση.

quote:
Μπορεις να μου δωσεις καποιο λινκ που να εχει διαφορα φυτα που μπορει να συνεισφερουν στην μη μετατροπη της τεστοστερονης σε DHT εαν δεν γνωριζεις να μου πεις εσυ?

http://www.2810shop.gr/catalog/product_info.php?products_id=418&osCsid=28c3938bcbfa6b4e17d4361d77417eac

quote:
Χρησιμοποιω ηδη το regain αλλα εχω
καταλαβει οτι αν δεν σταματησει η μετατροπη της τεστοστερωνης σε DHT
που ειναι και η γεννουσιουργως παραγοντας της τριχοπτωσης καλα
αποτελεσματα και επανεκφυση των τριχων δεν μπορει να υπαρξει...

Επανέκφυση των τριχών.. ξέχασετο. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Το regain μέχρι στιγμής είναι οτι το καλύτερο φτάνει να χρησιμοποιηθεί σωστά.
Μπορείς να δείς και προηγούμενα πόστ με φυτικά εκχυλίσματα.

kleiwwΝέο Μέλος
25/09/2007, 16:56:42
quote:

Nα υποθέσω οτι πρίν απο 10 χρόνια ήσουν πολύ λιγότερα απο 62?

Είμαι 31 τώρα. Αν θυμάμαι καλά, στα 21 ήμουν 58-60.

quote:

Προφανώς θα ανήκεις στην ελαφριά σκελετική κατηγορία, δηλαδή ψιλόλιγνη.

Σωστό!

Allzzaro, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Εχω κάποιες ακόμη απορίες.
1.Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζομαι? Το κάθε μέρα κάνει κακό?
2.Μου αρεσει το αερομπικ. Είναι καλή ιδέα να κάνω κάποια βάρη και μετά αερομπικ ?
3.Οταν λες πρωτεινούχο ρόφημα ? Θα προτιμούσα να μην πάρω συνθετικά σκευάσματα !

Edited by - kleiww on 25/09/2007 17:03:13

26/09/2007, 15:43:05
quote:
1.Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζομαι? Το κάθε μέρα κάνει κακό?

Ναί. Η καθημερινή εκγύμναση των μυών με βάρη δεν ενδυκνείεται για μυική ανάπτυξη αλλά για γράμμωση. Για την καθημερινή εκγύμναση των μυών δεν θα πρέπει να ενεργοποιούμε τον εναερόβιο μηχανισμό αλλά τον αερόβιο. Οι μύς θέλουν τουλάχιστον 48 ώρες μετά απο μια εναερόβια άσκηση για να αναπλαστούν.

quote:
2.Μου αρεσει το αερομπικ. Είναι καλή ιδέα να κάνω κάποια βάρη και μετά αερομπικ ?

Είναι οτι πιο κατάλληλο για κάποιον που θέλει να οδηγήσει το λίπος απο τις λιπαποθήκες στα μιτοχόνδρια ώστε να καεί.

quote:
3.Οταν λες πρωτεινούχο ρόφημα ? Θα προτιμούσα να μην πάρω συνθετικά σκευάσματα !

Οταν λέμε πρωτεινούχα σκευάσματα εννοούμε την απλή πρωτείνη απο ορό γάλακτος ή αλμπουμίνη. Δεν ειναι συνθετικά ειναι ορός γάλακτος απο τον οποίο εχουν αφαιρεθεί πουρίνες κλπ.
Μπορείς να τα βρείς και σε κάψουλες αμινοξέων αλμπουμίνης εγκεκριμένες απο τον ΕΟΦ.
Η λήψη πρωτεινούχων σκευασμάτων σε μορφή συμπληρωμάτων είναι απαραίτητη ταυτόχρονα με πρωτεινούχα γεύματα ειδικά στην δική σου περίπτωση που θέλεις να κάψεις 12 κιλά λίπος και οσο το δυνατόν λιγότερο μύς.
Θα πρέπει να μετράς σχεδόν σε καθημερινή βάση το λίπος σου και τους μύς σου είτε σε λιπομετρική ζυγαριά είτε με οπτική μέτρηση.
Εαν διαπιστώσεις οτι ξεκίνησες στραβά καίγοντας μύς τότε η διαίτα και ο τρόπος άσκησης θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως απο χάσιμο βάρους σε αύξηση βάρους.

Ειδικά στην περίπτωση τη δική σου θα σου συνιστούσα να προσέξεις πάρα πολύ και αυτό γιατί στην ηλικία των 19 χρόνων ήσουν ελλειποβαρής. Τυχόν λάθη θα σου στοιχίσουν πολύ σοβαρά στην υπόλοιπή ζωή σου.

Marios_1Μέλος
26/09/2007, 17:55:06
Φίλε Χατζηγιάννης

Υπάρχουν αρκετές φυσικές ουσίες που εμποδίζουν την μετατροπή της τεσοστερόνης σε DHT. Η πιο πολυχρησιμοποιούμενη και μελετημένη είναι το SAW PALMETO. Είναι βότανο που ήδη το συνταγογραφούν πολλοί γιατροί και διατροφολόγοι για την πρόληψη της διόγκωσης του προστάτη. Παρόμοιες δράσεις έχουν δείξει η Τσουκνίδα και το pygeum Bark.

Το πρόβλημα της τριχόπτωσης δεν είναι απλώς η μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT μακάρι να ήταν τόσο απλό. Έχει να κάνει με την συνολική οξείδωση του σώματος, με την επάρκεια του τριχωτού της κεφαλής σε θρεπτικά στοιχεία και άρα την υγεία των τριχοειδών αγγείων, με την συνολική ορμονική ισορροποία, με την χρόνια παραγωγή κατεχολαμινώνν (αδρεναλίνης ντοπαμίνης που δημιουργούνται από το χρόνιο άγχος και επιταχύνουν την τριχόπτωση), με την αναιμία, με την ανεπάρκεια του θυρεοειδούς και με άλλους παράγοντες που δεν έχουν ακόμη γίνει ξεκάθαροι στους επιστήμονες.

Παρ όλα αυτά μπορεί το saw palmeto να σου φανεί χρήσιμο. Είναι ένα απλό μή τοξικό ασφαλές βότανο. Συμβουλέψου τον γιατρό σου πάντως πριν το πάρεις, εγώ δεν είμαι γιατρός και επίσης δεν ξέρω το ιστορικό σου. Καλό θα είναι να κάνεις κάποιες εξετάσεις για να εξετάσεις τα επίπεδα σιδήρου (Φεριτίνη) και την λειτουργία του θυρεοειδούς.

Οι τρίχες χρειάζονται επίσης κάμποσα θρεπτικά στοιχεία όπως Κυστείνη, Πυρίτιο, Θείο, βιταμίνες Β, ψευδάργυρο και άλλα. Υπάρχουν αρκετά καλά σκευάσματα θρεπτικών στοιχείων στα φαρμακεία που περιέχουν αυτές τις ουσίες, πιστεύω πως βοηθάνε.

Εννοεόται πως αν ακολουθείς μία κακή διατροφή και αφύσικο τρόπο ζωής οι φυσικές αυτές ουσίες θα είναι αποτελεσματικές μόνο κατά το ήμιση ή λιγότερο.

XatzigiannisΝέο Μέλος
27/09/2007, 17:22:39
Καταρχην ευχαριστώ για τις απαντησεις σας τοσο τον Allzarro οσο και

τον Marios1.

Συνεχιζοντας θα ηθελα να πω οτι και εγω εχω ακουσει για το saw

palmetto οτι βοηθαει στην μη μετατρποπη της τεστοστερονης σε DHT και

οτι εχει παρομοιες ιδοτητες με την φιναστεριδη. Αυτο που θελω να

ρωτησω ειναι σιγουρο οτι το saw palmetto δεν εχει και τις αντιστοιχες

παρανεργειες με την φιναστεριδη....? Προσφατα προμηθευτικα αυτους τους

καρπους saw palmmetto και εχς ορισμενες αποριες....

Καταρχην παρατηρησα οτι ειναι σαν βολβοι και εσωτερικα εχουν ενα μικρο

κουκουτσι....Εγω πως ακριβως παρασκευαζω το αφεψημα? Το βραζω ολο τον

καρπο ετσι οπως ειναι ή καλο ειναι να το κοψω στην μεση ωστε να ειναι

εξω και το κουκουτσι? Μηπως στην δευτερη περιπτωση απελευθερώνονται

στο ροφημα περισσοτερες θρεπτικες ουσιες? Ποσα τετοια ποτηρια πρεπει

να πινω την ημερα? και ποσοι καρποι χρειαζονται για να μια κουπα αυτου

του ροφηματος...Ακομη θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καθολου ευεργετικες

συνεπειες η εξωτερικη χρηση του αφεψηματος αυτου, οπως μια πιθανη

επαλειψη του συγκεκριμενου αφεψηματος στο κεφαλι

μου, και στις περιοχες που υπαρχει το προβλημα? Ξερει κανεις?

Μαριε ακομη θα ηθελα η ελληνικη ονομασια για το 'pygeum Bark' ποια

ειναι? Πως 8α την ζητησω δηλαδη σε ενα καταστημα που πουλαει βοτανα?

Και επειδη ενα πολυ καλο 'βοτανο' για καλη υγεια ειναι και το

χιουμορ εγω εχω να δηλωσω δεν εχω προβλημα τριχοπτωσης....Εχω προβλημα

μετατοπισης τρίχας....Μου φευγουν απο το κεφαλι και βγαινουν στο

στηθος μου....

Edited by - Xatzigiannis on 27/09/2007 17:24:28

Marios_1Μέλος
27/09/2007, 19:33:02
Φίλε,

Καταρχήν να σου πω πως μοιραζόμαστε την ίδια κατάσταση. Εγώ απλώς δεν ασχολούμαι με την εμφάνισή μου, όχι πως περιφρονώ τα εξωτερικά αλλά είμαι μάλλον τεμπέλης σε τέτοια θέματα.

Το Pygeum λέγεται απλώς Πυγέο ελληνιστί.

Οι δραστικές ουσίες του saw palmeto είναι τα λιπαρά οξέα του και οι φυτοστερόλες του. Αυτό σημαίνει πως το θέμα δεν είναι πόσο από το φυτό θα βράζεις ή θα κάνεις έγχυμα αλλά πόση δραστική ουσία θα περιέχει αυτό το έγχυμα ή διάλυμα. Και για να μην στα πολυλογώ χρειάζεσαι 100 - 160 mg απόσταγμα για 1-3 φορές τη μέρα για να πετύχεις αποτελέσματα, και αυτό σημαίνει πως πρακτικά θα χρειαστείς πολύ μεγάλες ποσότητες καρπών και φύλλων να φτιάχνεις καθημερινά.

Άρα είναι πιο πρακτικό και μάλον πιο σίγουρο να πάρεις κάποιο καλό συμπλήρωμα διατροφής από κάποιο φαρμακείο ή κατάστημα υγιεινών τροφών. ΄Ετσι και θα παίρνεις τις απαραίτητες ποσότητες των δραστικών ουσίών και δεν θα έχεις να αναρωτιέσαι ποια μέρη του φυτού να αφήσεις απ έξω.. Πάντος αν επιμένεις στο φυτό τότε να σου πώ πως οι δραστικές ουσίες βρίσκονται στον καρπό (είναι μούρο ουσιαστικά) κυρίως. Το saw palmeto στις δόσεις που προανέφερα δεν έχει δειξεί ουδεμία παρενέργεια σε δεκάδες διπλές τυφλές κλινικές μελέτες εδώ και πολλά χρόνια.

XatzigiannisΝέο Μέλος
27/09/2007, 23:02:08
quote:

Και για να μην στα πολυλογώ χρειάζεσαι 100 - 160 mg απόσταγμα για 1-3 φορές τη μέρα για να πετύχεις αποτελέσματα, και αυτό σημαίνει πως πρακτικά θα χρειαστείς πολύ μεγάλες ποσότητες καρπών και φύλλων να φτιάχνεις καθημερινά.
Άρα είναι πιο πρακτικό και μάλον πιο σίγουρο να πάρεις κάποιο καλό συμπλήρωμα διατροφής από κάποιο φαρμακείο ή κατάστημα υγιεινών τροφών.

Φιλε Μαριε, εχεις να μου προτεινεις εσυ καποιο συμπληρωμα διατροφης

που να περιεχει τις ποσοτητες που αναφερεις απο το αποσταγμα του saw

palmeto και να μπορω να το βρω κατα πρωτο λογο σε φαρμακειο και κατα

δευτερο σε καταστημα υγειινων τροφων.....

Δηλαδη να μπορω να παιρνω π.χ. τρια χαπια την ημερα και να εχει το

καθε χαπι αυτα 100-160mg αποσταγματος.....και να ειμαι οκ....

Οχι τιποτα αλλο αλλα αυτην την στιγμη πινω την εκτη κουπα με saw

palmeto για σημερα και τραγουδαω....

'...Θελω να πιω....ολο το βοσπορο....'

Ελπιζω να μη σε κουρασα...

Edited by - Xatzigiannis on 27/09/2007 23:07:18

Edited by - Xatzigiannis on 27/09/2007 23:40:24