- Aliens Vs Predator - Requiem - - Κινηματογράφος -
βλέπετε, τα δικαιώματα κάθε ήρωα τα κατέχουν δοαφορετικές εταιρίες.
εδώ δε μπορούν να κάνουν μια ταινία με πάνω από έναν ήρωες της marvel πχ [οι x-men δε θεωρούνται τέτοια ταινία, καθώς τα δικαιώματά τους πωλούνται... ομαδικώς!]
οπότε... dream on!
[εκεί που λέει Trailer (October 2, 2007)]

αν και τελευταία όλοι οι φίλοι μου έχουν κάποια δικαιολογία για να μην έρθουν μαζί μου σινεμά κι αναρωτιέμαι γιατί...

αλλά το "ο τάδε είναι ο δολοφόνος" είναι από τα καλύτερα πράγματα στο σινεμά!
by the way, τι γίνεται, πότε θα βγει το επόμενο κλιπάκι; έλα και κοντεύουμε να μαζέψουμε τη μισή ταινία!
Το πιο σπαστικό είναι να πετύχεις διπλά σου ζευγαράκι που χαμουρεύεται κατά την διάρκεια της ταινίας μου έχει τύχει στην επανέκδοση του εξορκιστh δεν πάει καλά ο κόσμος στον εξορκιστεί βρήκανε ? δεν πηγαίνανε σε κάμμια αισθησιακή ?
Δεν ήξερα τι να πρωτοδώ το θρίλερ η την τσόντα ?
Αν ομως "αντιμετωπισουμε" τετοιου ειδους "ενοχληματα" απο αλλους... τους δερνουμε!!!

-Σσσσσσσς
-Σσσσσσσσσσσσσσσσσσς
-Ησυχία ρε!
-Σσσσσσσσσσσσσσσσς
-Ρε κ***παιδα, βουλώστε το!
-Σσσσσσσσσσσσσσσσσσσς
ρε συ predator, τώρα μου ήρθε. μπας και πιο πάνω μιλούσες για αυτό εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=a_4Ju6ZqKPU

Δεν μπορείς να πεις ότι η ύπαξη Θεου είναι ψέμμα. Απλα δεν ξέρεις.
Όποιος ξέρει πως λειτουργούν οι φυσικοί νόμοι μπορεί να καταλάβει που οφείλεται ενα φυσικό φαινόμενο άσχετα από το δόγμα που πιστεύει, και έτσι να μην το ρίξει στον Θεό. Τα φυσικά φαινόμενα δεν είναι θέμα πιθανοτήτων. Είναι απολύτως κατανοητά, και γίνονται όλο και περισσότερο με την βοήθεια της επιστήμης. Είναι θέματα απτά. Μπορούμε με αποδείξεις και τεκμήρια να μιλάμε γι αυτά. ΔΕΝ είναι σαν το θέμα της ύπαρξης Θεού.
quote:
Φυσικα δεν αποδεικνυω οσα δεχομαι. Αλλα δεν δεχομαι τιποτα που μπορω να απορριψω. Γιατι να προσπαθω να αποδειξω ως αληθεια το οποιοδηποτε ψευδος μου πεταξουν, οταν ειναι πολυ πιο απλο να αποδειξω οτι ειναι ψευδος?
Την μη-ύπαρξη Θεού δεν μπορείς να την αποδείξεις. Άρα δέχεσαι μια γνώση χωρίς απόδειξη. Την ύπαρξη Θεού, πάλι, δεν μπορείς να την απορρίψεις. Πώς λοιπόν δεν την δέχεσαι, αφού δεν μπορείς να την απορρίψεις? Τί σε κάνει να διαλέγεις την ύπαρξη από την μη-ύπαρξη. Ούτε το ένα μπορείς να αποδείξεις, ούτε το άλλο. Άρα διαλέγεις με βάση κάποια εσωτερική διαίσθηση-πίστη (πες το όπως θες).
Όσο για αυτόν τον Θεό που μιλάς... Τι να πω? Καμμία πραγματικά σχέση. "τιμωρεί"??? Απο που και ως που? "επιλεκτικά" απο που και ως που???? μήπως ένας τέτοιος θεός θα έδινε ελευθερία βούλησης και στις πέτρες?? Και αυτό για τον Αδάμ από πού το συμπερανες?? κτλ κτλ....
Και ποιός είναι αυτός που εκμεταλεύεται συγκεκριμένα εμένα??? Ή ποιον εκμεταλεύομαι εγώ??? Μήπως εχω κάποιο κέρδος να πιστεύω ό,τι πιστεύω, ή μήπως έχει κάποιος άλλος. Και τι κερδίζει από εμένα???? Τα λεφτά μου που ποτέ δεν έδωσα?? Ή τον χρόνο μου που τον αφιερώνω σχεδόν μόνο σε μένα την δουλειά μου στα χόμπυ μου και σ' αυτό το φόρουμ που όλο διαφωνίες έχω?? Και ποιοί είναι αυτοί που έχουν κακό σκοπό για τον κόσμο?? Και υπάρχουν τέτοιοι, γιατί να είμαι εγώ και όχι εσύ το πιόνι?? Ή μήπως αν είσαι εσύ το πιόνι, πιστεύεις ότι θα το μάθαινες από αυτούς?? Μήπως θα σου έλεγαν την αλήθεια για τους σκοπούς τους? Όχι βέβαια. Μπορεί πολύ απλά να είσαι εσύ ένα πιόνι κάποιων. Μπορεί απ' την άλλη να είσαι εσύ κάποιος από αυτους. Κανείς δεν ξέρει.
Δεν είμαστε αυθεντίες. Ας βάζουμε πάντα ένα ερωτηματικό σε κάθε μας σκέψη.
quote:
Δεν μπορείς να πεις ότι η ύπαξη Θεου είναι ψέμμα. Απλα δεν ξέρεις.
Αληθεια ειναι αυτο. Θεωρω εαυτον αγνωστικιστη. Ομως πεταω πατσαβουρες στα μουτρα αυτων που διαλαλουν οτι "ξερουν". Σ'αυτους που μιλανε σαν "αντιπροσωποι του θεου". Διοτι, με μια λεξη, ψευδονται. Ας ελεγε ο καθενας οτι ηθελε να πει (γουστα ειναι αυτα), αλλα ας ειχε το θαρρος της αποψης του, μην τα φορτωνει στο θεο για να του κανει πλατες. Περι ..."ενθεων" παπαδων ο λογος.
quote:Θεωρω χρεος των ανθρωπων να ζουνε ως (σαν να ηταν) αθεοι, παρ'οτι θα επρεπε σωστοτερα να ειναι αγνωστικιστες. Οσο ακραιο κι αν ακουγεται, ο λογος ειναι εξοργιστικα απλος: ενα ψεμμα λιγοτερο στην πλατη. Οποιοσδηποτε ανθρωπος αποδιδει οποιεσδηποτε ιδιοτητες σε καποια οντοτητα περα του αισθητου, ψευδεται. Οταν το διδασκει ως δογμα, εγκληματει, παραπλανα εν γνωση ανθρωπους, και εκμεταλλευεται ο ιδιος την αδυναμια τους για να χρηστει "προφητης", "απεσταλμενος", "ιερεας" κτλ. Αν ελεγε "υποπτευομαι οτι υπαρχει πιθανοτητα να ειναι ετσι τα πραγματα", θα το συγχωρουσα.
Πώς λοιπόν δεν την δέχεσαι, αφού δεν μπορείς να την απορρίψεις?
(Αυτο για τα φυσικα φαινομενα, μπορει να ειναι προφανες σε σενα, ομως δεν ειναι καθολου προφανες στις μαζες. Χθες εβλεπα ενα ντοκυμαντερ που μια γιαγιακα διατυπωνε οτι "ηταν θελημα του θεου να μαραζωσουν και να χαθουν οι Ελληνες της Πολης". Δεν χρειαζονται δικα μου παραδειγματα ομως, νομιζω και συ μπορεις να δεις μονος σου ποσο βαθεια εχει εισχωρησει η δεισιδαιμονια στον ανθρωπο - και ο υπευθυνος ειναι, εν πολλοις, το θρησκευτικο δογμα.)
quote:
Όσο για αυτόν τον Θεό που μιλάς... Τι να πω? Καμμία πραγματικά σχέση. "τιμωρεί"??? Απο που και ως που? "επιλεκτικά" απο που και ως που???? μήπως ένας τέτοιος θεός θα έδινε ελευθερία βούλησης και στις πέτρες?? Και αυτό για τον Αδάμ από πού το συμπερανες?? κτλ κτλ....
Αναφερθηκα στον θεο που πιστευεις εσυ, για να γινω κατανοητος. Υποτιθεται οτι ειναι αυτος της ΠΔ, οπου δεν χρειαζεται να σχολιασω τι θεος ειναι εκει. Ας το αφησω αυτο. Αν βλασφημησω το αγιο πνευμα, η ΚΔ λεει ή δεν λεει οτι δεν γλυτωνω απ'την τιμωρια? Οπου τιμωρια κατι απαισια πραγματα οπου θα τριζουμε -λεει- και τα δοντια μας απ'τον πονο.
Οσο για την "επιλεκτικη" "ελευθερια βουλησης", να το ρωτησω αλλιως: ποιος ηταν ο πρωτος προγονος του ανθρωπου με την ιδιοτητα της ελευθεριας βουλησης? Ηταν πριν 5000 χρονια? Πριν 20000? Πριν 100.000? Πριν ενα εκατομμυριο χρονια?
Εκτος κι αν θεωρεις εγκυρη την ιουδαικη μυθολογια και πιστευεις οτι...προερχομαστε απο τον Αδαμ. Ή μαλλον...την φαμελια του Νωε.
Αληθεια, οι ινδιανοι καταγονται αραγε απο τον Νωε? Ή οι κινεζοι? Ή οι αφρικανοι? Και γιατι καμια φυλη απ'αυτες δεν εχει μνημη αυτου του γεγονοτος, παρα μονο οι Ιουδαιοι? Πως το εξηγεις?
quote:
Και ποιός είναι αυτός που εκμεταλεύεται συγκεκριμένα εμένα??? Ή ποιον εκμεταλεύομαι εγώ??? Μήπως εχω κάποιο κέρδος να πιστεύω ό,τι πιστεύω, ή μήπως έχει κάποιος άλλος.
Οταν μιλαμε για μεμονωμενα ατομα, οι απαντησεις ειναι αντιστοιχα: κανεις, κανεναν, κανενα, οχι.
Οταν μιλαμε για εκατονταδες χιλιαδες ομως, υπαρχει ο παραγοντας "εξουσια". Πρεπει να αποδειξω και αυτο?
Edited by - ounos on 08/01/2005 22:23:40
quote:
Αν βλασφημησω το αγιο πνευμα, η ΚΔ λεει ή δεν λεει οτι δεν γλυτωνω απ'την τιμωρια?
Οπου τιμωρια κατι απαισια πραγματα οπου θα τριζουμε -λεει- και τα δοντια μας απ'τον πονο
Θα το εξηγήσω απλά και ελπίζω να το καταλάβεις. Ας λάβουμε υπόψιν ότι υπάρχει ο Θεός της ΚΔ. Αν δεν θεωρούμε ότι υπάρχει τότε δεν έχει κανένα νόημα να μας απασχολεί η "τιμωρία" του. Αν υπάρχει, ας δούμε κατά πόσο αυτή η τιμωρία προέρχεται εκ θεού.
Ο Θεός αυτός είναι αυτός που δίνει ζωή και συντηρεί στην ύπαρξη την δημιουργία. Όταν το δημιούργημα δεν τον θέλει, έμπρακτα τον απορρίπτει και έτσι απομακρύνει τον εαυτό του από την ζωή και την ύπαρξη, επομένως καταλήγει στον θάνατο. Αυτή είναι η λεγόμενη τιμωρία. Είναι συνέπεια των πράξεων του ανθρώπου. Τώρα το πώς θα είναι αυτή η κατάσταση, δεν μπορεί να περιγραφεί, διότι δεν είναι απτή. Βιώνεται μετά θάνατον και κυρίως μετά την ανάσταση. Γι' αυτό δίνονται εικόνες σαν αυτές που ανέφερες (δόντια που τρίζουν από τον πόνο, καζάνια που βράζουν κτλ κτλ). Αν βλασφημίσεις το άγιο πνεύμα από μόνος σου παθαίνεις ό,τι παθαίνεις. Αν πηδήξεις από τον 5ο όροφο, δεν θα έρθει ο κακός θεος τιμωρός να σε σκοτώσει. Μόνος σου θα φάς το κεφάλι σου.
Στην αποκάλυψη αναφέρονται σε κάποια στιγμή οι "φιάλες της οργής του Θεου" που χύνονται στην γή για να τιμωρήσουν τους ανθρώπους. Εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται τραγικό. Ωστόσω, με λίγη προσοχή, βλέπουμε ότι η οργή αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από τις συνέπειες των έργων του ανθρώπου. Αυτά τα οποία ο Θεός φέρεται να τιμωρεί δεν είναι τίποτα άλλο από τα λάθη των ανθρώπων. Δηλαδή οτιδήποτε προκαλεί απομάκρυνση από αυτόν. Και η "τιμωρία" είναι οι συνέπειες των λαθών.
Επίσης όλοι όσοι θέλουν να χτυπήσουν τον χριστιανισμό, αναφέρουν έναν Θεό τιμωρο κτλ κτλ. Κανείς, όμως, δεν αναφέρει ότι ο Θεός της ΚΔ είναι ένας Θεός Δίκαιος αλλά και Φιλευσπλαχνος. Ότι "τιμωρεί" μόνο αυτούς που τους αξίζει σύμφωνα με τα έργα τους, και μόνο αν αυτοί δεν έχουν δείξει μεταμέλεια.
Όσο γι' αυτά που λες για την ελευθερία βούλησης, τον Αδαμ και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, μου έρχεται να βάλω τα γέλια. Πριν σου απαντήσω όμως θα σε ρωτήσω κάτι άλλο.
Ένα πιτσιρίκι 4-5 χρονών βλέπει ένα περιστέρει να πεθαίνει. Και σε ρωτάει εσένα "Γιατί δεν κουνιέται?" και του απαντάς "Γιατί πέθανε" και σε ξαναρωτάει "Δηλαδή? Τί σημαίνει πέθανε?" κοκ... Τί θα πεις στο παιδάκι? Πώς θα του δώσεις να καταλάβει τί είναι θάνατος? Θα του μιλήσεις απλά και με διάφορες εικόνες, ή θα αρχίσεις βιολογικές και επιστημινικές αναλύσεις?
Και αν δεν θες τον θάνατο, που είναι και μακάβριο, πες ότι σε ρωτάει το κλασσικό "Πώς έρχονται τα παιδιά στον κόσμο?"
Με τον ίδιο τρόπο απαντας σε ένα πεντάχρονο και με τον ίδιο τρόπο σε ένα δεκατριάχρονο που έχει αρχίσει να νοιώθει τις ορμές του σώματος, και άρα κάτι παραπάνω μπορεί να καταλάβει? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις που το πάω. Αν δεν καταλαβαίνεις, τοτε φίλε λυπάμαι, δεν φταίω εγώ.
ΌΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΕΝΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΝ ΩΝ (όχι μόνο βιολογικό). ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ "ΕΠΕΣΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΑΔΑΜ, ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΔΙΟΤΙ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΝΟΝΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΔΑΜ.
Όταν είμουν ακόμα μικρός, μου είχαν πεί ότι όλοι οι άνθρωποι προέρχωνται από τον Αδάμ. Τότε, δεν είχα λόγο να πιστεύω κάτι άλλο, και ούτε με ένοιαζε κιόλας. Όταν αργότερα, στο γυμνάσιο ακόμα, έμαθα για την εξέλιξη των ειδών στον πλανήτη, δεν χρειάστηκε και πολύ σκέψη για να καταλάβω ότι αυτό είναι μια εικόνα. Άντε να πείς στον κόσμο 3000 χρόνια πριν για την εξέλιξη. Κουραφέξαλα θα τα λέγανε. Εγώ είμουν ούτε 13 που κατάλαβα ότι όλη η ιστορία του Αδάμ είναι αλληγορική. Εσυ κοτζάμ ματνράχαλος και ακόμα να το πάρεις χαμπάρι. Πέρνεις ό,τι είναι γραμμένο κατά γράμμα. Ο Θεός "τιμωρεί", και ο "Αδάμ" και το ένα και το άλλο, και τελικά τίποτα δεν μπορείτε να καταλάβετε. Τόσο σοφοί είστε, και τόσο σας βοηθά η λογική σας, που να μην μπορείτε να διακρίνετε μια εικόνα από την πραγματικότητα και μια παραβολή από ένα παραμύθι. Και ένα μικρό παιδί να ρωτήσεις για πάρα πολλά πράγματα των γραφών και θα σου δώσει καταπληκτικές απαντήσεις. Και εσείς κολλάτε στην τελεία στον τόνο και στο κόμμα. Αν πάρεις τις γραφές φράση φράση ξεχωριστά, μπορείς να βγάλεις απίστευτα αντιφατικά και επικύνδυνα συμπεράσματα. Αν την πάρεις, όμως, σαν σύνολο, μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις το νόημα κάθε φράσης, και τότε θα δεις ότι δεν υπάρχει καμμία αντίφαση. Αλλά κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
Δεν είμαστε αυθεντίες. Ας βάζουμε πάντα ένα ερωτηματικό σε κάθε μας σκέψη.
quote:
Πχ ευκολα μπορω να απορριψω εναν θεο δημιουργο ο οποιος τιμωρει τις δημιουργιες του, και δινει "ελευθερια βουλησης" επιλεκτικα μονο σε ενα ειδος που ονομαζεται "ανθρωπινο" (το οποιο προφανως δεν ξεκινησε ως αδαμ - αλλα τι κανει η τυφλη υπακοη στις δοξασιες!)
quote:
Και αυτό για τον Αδάμ από πού το συμπερανες?? κτλ κτλ....
quote:
Εκτος κι αν θεωρεις εγκυρη την ιουδαικη μυθολογια και πιστευεις οτι...προερχομαστε απο τον Αδαμ.
quote:
Όσο γι' αυτά που λες για την ελευθερία βούλησης, τον Αδαμ και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, μου έρχεται να βάλω τα γέλια.
...
ΌΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΕΝΝΟΥΜΕ ... <ερμηνεια>
Ωραια, ακομα και μεσω παρεξηγησης κατι βγηκε. Οτι δεν ερμηνευεις κυριολεκτικα το ιερο σου βιβλιο. Περιφημα! Αυτο απο μονο του σε ανεβαζει πανω απο πολλες εκατονταδες χιλιαδες πιστων. Ομως πρεπει να γνωριζεις οτι αυτη η τακτικη ανοιγει τους ασκους του Αιολου. Πχ μπορω εγω να ερμηνευσω οτι θελω απο την βιβλο, κι οπως θελω. Ποιος ειναι η αντικειμενικη αρχη? Ποιος μπορει να την ερμηνευσει μοναδικα κι αληθινα? Κανεις...το ιδιο λενε και οι Προτεσταντες.
Τωρα που αναγνωριζουμε οτι οι εξιστορησεις της βιβλου ειναι συμβολικες (δεν εχω κανενα προβλημα να το αναγνωρισω, αν και ισως αυθαιρετο, δεν με νοιαζει), ποιο το δογμα? Ποιος θα με εμποδισει να ερμηνευσω οπως θελω, οτι θελω? Ποιος θα τραβηξει την γραμμη? Εσυ? Ή εγω?
quote:Και μια παρατηρηση: εδω υπονοεις οτι στην πραγματικοτητα ο συγγραφεας της γεννεσης *γνωριζε* την εξελιξη. Και γιατι παρακαλω η εξελιξη θα ηταν περισσοτερο δυσπεπτη απο την δημιουργια? Οταν καποιος δε ξερει (οπως εσυ στα 13 σου) ο,τι και να σου πουνε το πιστευεις. Ας εγραφε λοιπον την εξελιξη αμα την γνωριζε. Το θεμα ομως ειναι οτι βασικα δεν την γνωριζε. Οπως δεν γνωριζε πχ ο Ιησους του Ναυη οτι η Γη γυριζει γυρω απ'τον Ηλιο. Ειναι αστειο να θεωρεις οτι κατειχαν τετοιες επιστημονικες γνωσεις, νομαδες ανθρωποι. Ή πιστευεις οτι ειχαν?
¶ντε να πείς στον κόσμο 3000 χρόνια πριν για την εξέλιξη.
-edit-
Ξεχασα να σχολιασω περι τιμωριας. Μπορω να σου υπενθυμισω οτι μονιμη επωδος των χριστιανων (μπορεις να βρεις αρκετα παραδειγματα και σ'αυτο το thread) ειναι οτι "αν δεν υπηρχε ο θεος -δηλαδη η τιμωρια- τοτε γιατι να μην κλεψεις, να μην βιασεις, να μη σκοτωσεις" κτλ. Αναιρεσε τους, θα ειναι μεγαλη μου ευχαριστηση!
Οσο "για τους ανθρωπους που το αξιζανε", ξεχνας οτι, κατ'εσε, ο θεος τους εφτιαξε και γνωριζε εκ των προτερων αυτη η δημιουργια πως θα αντιδρουσε στις διαφορες καταστασεις. Αλλη δημιουργια, αλλη συμπεριφορα. Ο θεος γιατι ομως τιμωρει? Θα τιμωρουσες μια πετρα που αφησες και επεσε κατω, επειδη επεσε? Θα τιμωρουσες το ουρανιο τοξο επειδη βγηκε? Θα τιμωρουσες την θαλασσα επειδη φουρτουνιασε? Ελπιζω να καταλαβαινεις που το παω (αλλιως δεν φταιω εγω!).
Κανεις ανθρωπος δεν θα επρεπε να τιμωρειται επειδη ειναι ανθρωπος. Κι αν εχει αδυναμιες, ..."ο θεος" του τις εδωσε. Αν ηθελε να μην παει στην κολαση, ας του εδινε διαφορετικα μυαλα.
Ειναι τοσο ωμος παραλογισμος που δεν ξερω απο που να τον πιασω και που να τον αφησω.
Γιατι να μην παραδεχτουμε, πολυ απλα, οτι φτιαξαμε τον θεο οπως τον θελαμε? Εκφραζοντας σ'αυτον διαφορα ενστικτα μας, διαφορες επιθυμιες μας?
Και μη μου πεις οτι καποιος δεν νιωθει ζηλια και εκδικητικοτητα απεναντι σε εναν αλλο που με καινοτομιες και πρωτοτυπη συμπεριφορα καταφερε και κερδισε αυτο που ηθελε αυτος για τον εαυτο του! Ω, ποσο θα ηθελε να τον εκδικηθει, αυτον τον οπορτουνιστη, που καταφερε και πετυχε, ενω ο πρωτος που επαιζε "με τους κανονες" (με τα ηθη που του δωθηκαν κι ακολουθουσε τυφλα) απετυχε! Ω, ποσο θα ηθελε να τον κρινει, να τον πει αμαρτωλο, να τον στειλει σε καποια κολαση, οπου θα παρει την εκδικηση του! Αμαρτωλο γιατι καινοτομησε! Αμαρτωλο γιατι ριχνει την ευθυνη στον πρωτο και του λεει καταμουτρα: "εσυ, γιατι δεν σκεφτηκες? Γιατι υπακουες τυφλα?"
Ή ενας φτωχος, ποσο θα ηθελε να υπερκερασει τον πλουσιο, που για ολη του τη ζωη υπηρετει! Ποσο βαθυ μισος τρεφει! Ποσο θα ηθελε να υπαρχει ενα μερος που αυτος να μπαινει και να χαιρεται, κι ο πλουσιος να μενει απ'εξω!
Ναι, αυτος ο θεος πραγματικα απανταει στις αναγκες των ανθρωπων που τον δημιουργησαν.
Edited by - ounos on 09/01/2005 11:59:48
Edited by - ounos on 09/01/2005 12:03:22
"Αυτά τα οποία ο Θεός φέρεται να τιμωρεί δεν είναι τίποτα άλλο από τα λάθη των ανθρώπων. Δηλαδή οτιδήποτε προκαλεί απομάκρυνση από αυτόν. Και η "τιμωρία" είναι οι συνέπειες των λαθών."
Δίκη και Νέμεση το έλεγαν οι πρόγονοί μας. Ελληνας δεν λες ότι είσαι;
Δεν έχεις ακουστά γι' αυτήν την θεά;
"Κανείς, όμως, δεν αναφέρει ότι ο Θεός της ΚΔ είναι ένας Θεός Δίκαιος αλλά και Φιλευσπλαχνος. Ότι "τιμωρεί" μόνο αυτούς που τους αξίζει σύμφωνα με τα έργα τους, και μόνο αν αυτοί δεν έχουν δείξει μεταμέλεια."
Αυτό που το βρήκες γραμμένο;
(Διάβασε τις παραβολές των νυμφών, και των ταλάντων)
"ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΝΟΝΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΔΑΜ."
Ποιός είναι πραγματικός χριστιανός και από που αντλείς αυτήν την πεπείθηση;
πράγματι αγαπητέ όλοι στο Θεό αυτό πιστεύουν.
Στο Θεό που τους επιβεβαιώνει ότι απευθύνεται
στους ίδιους προσωπικά.
Το είπες με τα καλύτερα λόγια,για φτωχούς-πλούσιους κλπ
και δεν έχω παρά να επικροτήσω.
Ωμή η ζωή φίλε και βρίσκουμε θεωρίες για να την κάνουμε καλύτερη.
Αλλά μόνο για τον εαυτούλη μας.
Η επιστήμη κάνει βήματα .
Η προσπάθειά της να εξερευνήσει το σύμπαν προχωράει.
Εκτιμώ , ότι όταν το καταφέρει , εγώ τουλάχιστον , θα είμαι από την άλλη μεριά .
Προτιμώ να πιστεύω κάπου , η σε κάτι .
Όσο αυτό με ευχαριστεί πνευματικά , θα προσπαθώ να το μετουσιώνω στην πράξη.
Ο θεός που πιστεύω με βολεύει , γιατί αυτή η πίστη με κάνει αληθινά ευτυχισμένο.
Πιστεύω σε έναν θεό τέλειο.
Η κοινωνία μας είναι ως γνωστόν , τουλάχιστον ατελής.
Στηρίζεται επάνω στην ανθρώπινη ανεπαρκή σοφία.
Από αυτήν δεν πρόκειται να ξεφύγουμε ομαδικά.
Έτσι ξεφεύγω ατομικά.
Προσπαθώ να τελειοποιήσω την πνευματική μου φύση, μέσα σε ένα ατελές κοινωνικό σύστημα .
Προπονώ την ψυχή μου , σε μια και μόνον πνευματική αρετή.
Αγάπη.
Από την εξάσκηση αυτή , έχουνε καλλιεργηθεί μέσα στον εσωτερικό μου κόσμο, αρκετές πνευματικές αρετές.
Η ταπεινοσύνη μου έχει βελτιωθεί κατά πολύ.
Ο σεβασμός στον περίγυρο και στον συνάνθρωπο.
Η συμπόνια .
Η σοφία.
Η αντίληψη.
Γενικά από τότε που εξασκώ την αγάπη , σε καθημερινή βάση , έγινα και γίνομαι διαρκώς καλύτερος άνθρωπος ( αυτοεκτιμήση).
Αυτό με γεμίζει ψυχικά .
Μάλλον δεν θα τελειοποιηθώ ποτέ , αλλά τι πειράζει.
Αυτή η αναζήτηση μου κάνει καλό στην ψυχική μου υγεία.
Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.
Σπουδαίο πράγμα να μπορείς να το κάνεις.
Το λέω αυτό επειδή γνώρισα άτομα ( βιολογικά υγιέστατα), που δεν μπορούνε να το κάνουν.
Γενικά όταν κάποιος έχει την συνείδησή του ήσυχη, τα πάει καλά με τον εαυτό του .
Ο προ τελευταίος κριτής είναι η συνείδηση.
Τελευταίος κριτής της ψυχής μας είναι ο δημιουργός της ( προσωπική πεποίθεση).
Όποιος προχωράει προς αυτόν τον δρόμο , δεν χρειάζεται να τον δείχνει .
Η ευτυχία τρέχει πολλές φορές από τα μπατζάκια του .
Για τον λόγο αυτό , κάνω το ελάχιστο.
Διαφημίζω την αγάπη , μέσα από την οποία έγινα , όπως θέλω να πιστεύω ένας χρήσιμος άνθρωπος, όσο μπορώ .
Όποιος ζηλεύει την ευτυχία μου και μου το λέει , του δείχνω τον τρόπο , με τον οποίο την γεύομαι.
Αυτός είναι ένας .
Μέσα από την καθημερινή εξάσκηση της ψυχής στην αγάπη .
Αύριο σκέφτομαι να επιδιώξω πάλι μια τελειοποιημένη ημέρα, εξασκώντας την ψυχή μου στην αγάπη.
Δεν με πιστεύεται ;;;
Πρώτα ο θεός .
Μεθαύριο θα σας περιγράψω πως τα πέρασα.
κοιμησου ησυχος! Τιποτα ας μην διαταραξει την γαληνια ναρκη σου! Κλεισε τα αφτια σου στο θορυβωδες ζουζουνισμα του κοσμου! Δεν χρειαζεται να τον καταλαβαινεις, αγαπα τον!
Υπαρχει ενας θεος για καθε αναγκη - ακομα και για τον υπνο.
Χτυπηστε την πορτα και θα ανοιξει...τι περιμενετε να δειτε πισω απ'αυτην ομως? Τον θεο? Ή μηπως τον ιδιο σας τον εαυτο?
ζητάς την άποψη κάποιων εξ ημών τους οποίους εκ των προτέρων χαρακτηρίζεις ως ¨ τραγικούς ¨ { Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ }.
Και μας χαρακτηρίζεις έτσι γιατί????????????????
α} Μας θεωρείς ¨απαίδευτους¨ !!!!!!!!!!!
β} Μας θεωρείς ¨δογματικούς¨ !!!!!!!!!!!
γ} Μας θεωρείς ¨κακό προς αποφυγή¨ και μας προσδίδεις κι άλλα τέτοια θεάρεστα επίθετα!!!!!!!!!!!!!!
Τα επιχειρήματα σου συνοψίζονται στο εξής ΕΝΑ ¨ να σου αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει ¨Θεός¨ !!!!!!!!!!!!
Και σε ερωτώ ¨ΓΙΑΤΙ¨????????????????
Μήπως αμφιβάλεις για τα πιστεύω σου ??? { υγιές αλλά απίθανο}
Ή μήπως θεωρείς ότι τα επιχειρήματα σου είναι τόσο ισχυρά ώστε θα διέλυες τον οποιονδήποτε αντίλογον???????
Ή μήπως κόπτεσαι δια την Σωτηρίαν των ψυχών μας???????????
Αγαπητέ μου ούτε βλάκες κι απαίδευτοι είμαστε, ούτε δογματικοί γιαυτό κι αμφισβητούμε, ψάχνουμε, ερευνούμε κι ως εκ τούτου κατανοούμε την αδυναμία μας να κατανοήσουμε το ακατανόητο!!!!!!!!!!
Όσο για αποδείξεις κι άλλα τέτοια φαιδρά μακράν ημών!!!!!!!!!!!!
Δεν ψάχνουμε δεκανίκια και ¨ελπίδες¨, ούτε μεταθανάτιες σωτηρίες για να προσδώσουμε νόημα στην ζωή μας!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!
ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ!!!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ. Ευαγγελιστές της ΑΓΑΠΗΣ - ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ Η ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!
ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ!!!!!!!!!!!!!!