- έκτρωση ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Με κρινεις τελειως λαθος,κι αυτο γιατι δεν καταλαβαινεις τι γραφω,για το συγκεκριμενο,και γιατι το γραφω.
Οπως εχει μαλακες-μετα συγχωρησεως-ετσι εχει και κοτες ,παπιες,γαλοπουλες η παγωνια απο την μερια σου,που και οι δυο,χαριν μιας-μακαρι-θερμης στιγμης-κι οχι φτηνιαρικο θεατρακι 'ικανοποιησης',που παιζουν και τα δυο,mainstream η περιθωριο,με τα κλουβια τους μυαλια,φερνουν στο κοσμο καποιο ζουζουνι η ζουζουνα,που θα τα δει ολα ,με τετοια οργια που του ελαχαν,για γονεις ,αναισθητα και παχυδερμα.
Αν προλαβει να ερθει η εχει μετ'επιστροφης.
Ετσι,μη μου το παιζεις φεμινιστρια,γιατι με τις φεμινιστικες κατινες που εχω γνωρισει,μονο η Joan Kollins-Dynasty,μπορουν να συγκριθουν.
Ετσι αν το ενα βλημα δεν θελει λαστιχο,γιατι ειναι κιτσος,ας φτυσει τον διαβολο η αλλη,γιατι ειναι κριμα.
Μπηκες?
Και να εισαι πιο προσεκτικη οταν διαβαζεις,αυτα που γραφω.
ΟΚ?
Ειναι το συστημα που φταιει....
και οι συντεχνειες των γιατρων, και οι παπαδες και οι γιαγιαδες, και οι δασκαλοι,και οι γονεις...
Σημερα στα 17 σου για να βρεθεις με μια κοπελα πρεπει να πας στο παρκο στην παραλια και τα γνωστα...
Ανετοιμοι σεξουαλικα εφηβοι εχουν και πρεπει να κρυφτουν απο μια ανετοιμη σεξουαλικα και πουριτανικη κοινωνια...
Τι να πεις οταν το αγορι μεγαλωνει με σκοπο να τον "χωσει" και το κοριστι με σκοπο να μην γκαστρωθει...
ΛΥΠΗΡΟΝ
Παντως χαιρομαι που συμφωνουμε στο οτι για να υπαρξει ανεπιθυμητη εγκυμοσηνη φταινε και οι δυο και οτι και οι δυο εχουν δικαιωμα στην επιλογη ...
τα λέμε
love for what is comming and forgivness for the past...
Λυπάμαι που μερικοί δε μπόρεσαν να καταλάβουν αυτά που έγραψα.
Κανένας δε πρόκειται να καταδικάσει, να λιθοβολήσει, καμία γυναίκα που παίρνει απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του παιδιού που κουβαλάει μέσα της.(έχει γίνει πλέον μόδα).
Όσο για το ειρωνικό σημείωμα φίλη Silverwolf συμφωνώ ότι η φωτογραφίες μου συγκινούν λιγότερο τους μαθητές λυκείου, απ` ότι αν έβλεπαν μια φωτογραφία ενός νεκρού σκύλου στην άσφαλτο.(αυτό δε σημαίνει πως υπάρχουν και μαθητές που μπορεί και να συγκινηθούν). Παρόλα αυτά εγώ δεν έβαλα τις φωτογραφίες για να συγκινήσω κανένα, αλλά για να δείξω ότι αυτό που ονομάζουμε έμβρυο είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος σε κατάσταση…….
(συγχώρεσέμε που δεν έβαλα και μερικές φωτογραφίες αντισυλληπτικών)
Όσο για τα ανήθικα κηρύγματα που γίνονται στο λύκειο δε τα γνωρίζω. έχει αρκετά χρόνια που πήρα το απολυτήριο, και απ` ότι θυμάμαι δε μου έγινε κανένα ανήθικο μάθημα περί αυτού.
Για μένα ανήθικο κήρυγμα θα ήταν να μου λέγανε «δε βαριέσαι, υπάρχει και η έκτρωση»
Τέλος, για να μη γίνομαι περισσότερο κουραστικός από ότι είμαι, θα ήθελα να τονίσω πως για να γίνει μια έκτρωση φταίνε πολλοί, μα το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης το έχει η γυναίκα.(εκτός αν έχουμε περίπτωση βιασμού.)
Μπορείτε να με βρίσετε όσο θέλετε, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.![]()
Χαμογελάστε παρακαλώ.
ΚΛΙΚ

Edited by - notis_29 on 02/05/2003 02:07:27
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 40χρονες ΠΟΥ "ΡΙΧΝΟΥΝ" ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ
ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ Η' ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ,ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑΣ.
Εξίσου ενδιαφέρουσα και αυτή η διάσταση του θέματος φίλε Παν.
Σίγουρα το γεγονός αυτό που αναφέρεις τονίζει ακόμα περισσότερο το μεγάλο κρίμα του να σκοτώσεις ένα υγειές μωράκι, το οποίο θα ερχόταν στον κόσμο απλά με δυσκολότερες από άλλα παιδιά κοινωνικες συνθήκες. Που με κάποια πρόνοια από το κράτος και ανάλογη διαπεδαγώγηση- ψυχολογική στήριξη της νέας μητέρας - σε τελικά ανάλυση - θα μπορούσε τελικά να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Αν όμως αυτό το παιδάκι γεννηθεί για να περάσει και αυτό, αλλά και η οικογένειά του μια μαρτυρική ζωή; Που είναι όμως τέτοια;
Εχετε δει μητέρες παιδιών που γεννήθηκαν με κάποιες κινητικές ή πνευματικές καθυστερήσεις; Εχετε δει πουθενά μεγαλύτερη αγάπη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, από αυτή η οποία χαρακτηρίζει αυτές τις μητέρες;
Κι όμως εκέι, είναι πολύ μεγαλύτερο το δίλλημα...
αυτή...που τα κατάφερε!
Το θέμα είναι δυσδιάστατο, από Κοινωνικής και Ηθικής πλευράς.
Κανείς μας δεν μπορεί να το προσεγγίσει από καμία από τις δύο πλευρές αν δεν το ζεί ο ίδιος, όσο καλά επιχειρήματα κι αν έχει θεωρητικά και μόνο.
Ο άνθρωπος (και δεν λέω μόνο η γυναίκα, γιατί συμβαίνει ΚΑΙ ο άντρας να έχει το πρόβλημα, θέλοντας με όλες του τις δυνάμεις να γεννηθεί το παιδί, η γυναίκα όμως να αντιδρά και να αποφασίζει ερήμην του, λές και μόνη της έκανε την... σύλληψη!), ο άνθρωπος λοιπόν σε ανάλογη περίπτωση έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αντιδράσει σύμφωνα με τη ΔΙΚΗ του ΗΘΙΚΗ και με τον ΔΙΚΟ του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ, άσχετα με τις γενικές απόψεις που θεωρητικά (και υποθετικά) εκφράζονται...
Το θέμα είναι να ΜΗΝ σου τύχει...

Edited by - ananasss on 02/05/2003 13:57:18
quote:
Όσο για το ειρωνικό σημείωμα φίλη Silverwolf συμφωνώ ότι η φωτογραφίες μου συγκινούν λιγότερο τους μαθητές λυκείου, απ` ότι αν έβλεπαν μια φωτογραφία ενός νεκρού σκύλου στην άσφαλτο.(αυτό δε σημαίνει πως υπάρχουν και μαθητές που μπορεί και να συγκινηθούν). Παρόλα αυτά εγώ δεν έβαλα τις φωτογραφίες για να συγκινήσω κανένα, αλλά για να δείξω ότι αυτό που ονομάζουμε έμβρυο είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος σε κατάσταση…….
(συγχώρεσέμε που δεν έβαλα και μερικές φωτογραφίες αντισυλληπτικών)
Δεν είχα με κανέναν τρόπο σκοπό να σε ειρωνευτώ Νότι!
Λυπάμαι αν αυτό φάνηκε... Κατάλαβα πολύ καλά τον τρόπο που τις χρησιμοποίησες εσύ.
Η ειρωνία πήγαινε στο σχολείο που αντί να κάνει κάτι χρήσιμο για να μας προετοιμάσει έβαλε κάμποσες (30 λεπτά) φρικιαστικές εικόνες (πίστεψέ με οι εικόνες σου δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά) και μετά ένα θρησκευτικό κύρηγμα... εντάξει μας έδειξαν το πρόβλημα αλλά πουθενά οι λύσεις και οι άλλες επιλογές που υπάρχουν.
Και πάλι συνχωρεσέ με Νότι, αν σε προσέλαβα με τον τρόπο που εκφράστηκα...
Δεν είχε σχέση με εσένα απλώς οι εικόνες μου θύμισαν αυτά τα σλάιντς που μας έστειλαν επειγόντως στην τουαλέτα να ξεράσουμε από την αϊδία... όσοι πρόλαβαν μόλις τελείωσε η προβολή μια και δεν επιτρεπόταν να φύγουμε πριν τελειώσει.
Δεν το είχα συνηδητοποιήσει ότι ακόμα με ενοχλούσαν αυτά τα συμβάντα και μάλλον χρωμάτισε την απαντησή μου αυτός ο θυμός...
Συγνώμη... ![]()
quote:
Το θέμα είναι να ΜΗΝ σου τύχει...

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Edited by - Silverwolf on 02/05/2003 14:13:25
Φρουτακο θα συμφωνησω μαζι σου ... το θεμα φερνει μια μελαγχολια...
Φταιχτες κατ'εμε και οι δυο - αντρες γυναικες και θυμα η μικρη ζωουλα που προσπαθησε να ερθει σε αυτο το κοσμο...
Ακουσαμε ομως την φωνουλα της μικρης αυτης ψυχης μεσω των μυνηματων των χρηστων, ακουσαμε για 17 χρονες και τι αντιμετωπιζουν, για 40 χρονες και τι παθαινουν...
Ας προσπαθησουμε ομως να δουμε και λιγο την πλευρα μιας καθημερινης απλης γυναικας που πρεπει να ερθει αντιμετωπη με μια τετοια κατασταση. Που για 1002 λογους πρεπει να παρει αυτη την σκληρη αποφαση για την ψυχη αυτη, το σωμα της, την ψυχολογια της.
Πριν πεσουμε ολοι μαζι να την κατακρινουμε με τα οσα σκληρα λογια μας ας σταθουμε ενα λεπτο και ας δουμε πως δεν ειναι μονο η μικρη ψυχουλα που ποναει, ειναι και η ιδια η γυναικα. Αυτη που παλευει να παρει την σωστη αποφαση, αυτη που θα επιλεξει να μπει το νυστερι μεσα της και να της αφαιρεσει την μικρη ζωουλα, αυτη που θα ερθει μετα αντιμετωπη με τις τυψεις της, τα γιατι της, τον εσωτερικο της κοσμο... Μην γελιομαστε λοιπον, οι αποφασεις δεν ειναι τοσο απλες και εχουν παντα τις συνεπειες.
Η γυναικα εχει σαν προορισμο να διαιωνισει το ανθρωπινο ειδος με το να κυοφορει... σε καμια των περιπτωσεων λοιπον μην θεωρησουμε οτι οι συνεπειες για την γυναικα που περνει μια τετοια αποφαση ειναι μικρες, χωρις βαρυτητα!!!
And I keep on wondering....
δεν θα πω αν ειναι καλο η κακο !θα πω ειναι ενα βοιωμα...καρμικο..και για τους δυο γονεις...
η ψυχη αποφασιζει λενε ,ποτε θα ενσαρκωθει!μα τη στιγμη τη δημιουργουν..ως προυποθεση οι δυο...
αυτο σημαινει πως σιγουρα παιρνουν ενα μαθημα απο την στιγμη ...ειτε της γεννησης ειτε της αποβολης της νεας ζωης...
δυο σημαντικα για το θεμα θα σπειρω..και θα σας αφησω να σκεφτειτε...
οταν ερχεται η εκτρωση..ο "πατερας" εκδηλωνει..συμπτωματα...αρνησης...
δηλαδη...αρρωσταινει,καποιες φορες με γριπη(το μεγιστο της αρνητικοτητας)ειτε...εχει τασεις εμετου...
χρειαζεται περιπου 2-3 βδομαδες για να συνελθει...
η μητερα..ομως!αυτη...ναι...
εχει πολλα τα οποια πρεπεινα επανακτησει...
το σωμα να επανελθει απο μια εμπειρια που δεν τερματιστηκε "φυσιολογικα"...
αλλα χρειαζεται καιρο ωστε να ανασυγροτησει εκεινο το χωρο στο σκληρο της που ειχε δημιουργηθει ωστε να γεμισει απο μια νεα..ζωη...
...πριν καιρο μιλαγαμε περι ψυχης (δεν θυμαμαι τωρα ποιο απ'ολα τα τοπικ....)ειχα αναφερει ενα στοιχειο αγνωστο στους περισσοτερους και θα το ξαναγραψω εδω.
οταν απο μια εγκυμοσυνη που ακολουθει μιαν εκτωση,
γεννιεται ενα παιδι τοτε αυτο ονομαζεται "ghost child"
συμφωνα με τους πνευματιστικους κυκλους...
φερει ολα τα χαρακτηριστικα του προηγουμενου...
μα και τυχον αλλου παιδιου που προηγειτο της εκτρωσης.
ναι!
ειναι συγκλονιστικο το στοιχειο αυτο,
αν προσπαθησει κανεις να το "αποκωδικοποιησει" σε σχεση με το καρμα...
...ειναι ομως εντελως παραδοξο αν καποιος το'χει ...
ηδη μελετησει ως μια πραγματικοτητα που επαληθευει το γεγονος..
αφηστε το λατεξ!!!!...+ μπειτε στο θεμα!
δηλαδη...
αφηστε τα "πουρναρια" ειναι η ωρα ..του "γαμου"...!!!
+ ενα σχολιο....στο φιλο Νοτη...
καλε μου φιλε ,πριν λιγο καιρο αναγκαστηκα να κανω στειρωση στο γατο μου!εκλαιγα μερικες μερες πριν και μερικες μετα...ο γατος δεν ειχε ποτε ζευγαρωσει τωρα μολις εγινε ενος ετους,και προφανως δεν εχει αναμνησεις "ενεργου εραστη"...οταν ακουω πως ειναι γκαιη..'η ακομη και πως ειναι κριμα και στεναχωριεται..που του "τα εκοψαν"και τα σχολια αυτα τα ακουω απο αγορια..τοτε..μαλλον καταλαβαινω τα παντα για το σχολιαστη...μα συνειδητοποιω οτι μονο ετσι δε νοιωθει ο γατος !!!!ισα-ισα που σταματησε να κλαιει επειδη ποναγε απο..το ανικανοποιητο..+ ησυχασαμε απο τις ζημιες και τις μυρωδιες που εβαζε ως στοχο..για ανυπαρκτες ..θηλυκες!....
εννοω οτι!αν κρινουμε με τ'ανθρωπινα κριτηρια..μαλλον χανουμε την ουσια και του γεγονοτος.
φως+αγαπη
Ατμα
Vande!![]()
'manava seva, madhava seva'
Νομίζω ότι δεν έγινε κανένας διαχωρισμός από όλους όσους συμμετείχαν στην ανάπτυξη του θέματος. Ίσα ίσα, προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε όλο το ηλικιακό φάσμα των γυναικών που προβαίνουν σε μία έκτρωση, ακριβώς για να μιλήσουμε τελικά για αυτήν, την απλή καθημερινή γυναίκα στην οποία αναφέρεσαι. Και θα επαναλάβω, κι ας γίνω κουραστικός, ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν προσπάθησε να λιθοβολήσει μια γυναίκα που κάνει έκτρωση, η οποία είναι κι αυτή ΘΥΜΑ! Αντιθέτως, θα λιθοβολούμε μέχρι τελικής πτώσεως αυτούς "τους 1002 λόγους" με του οποίους η κοινωνία της βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και τη στέλνει στο χειρουργικό τραπέζι. Θα λιθοβολήσω με όλη μου τη δύναμη κάθε παπαδάκι που θα τολμήσει να χαρακτηρίσει μια νέα κοπέλα που έμεινε έγκυος "πόρνη", επειδή κανένα σχολείο και κανένας γονιός βέβαια δεν φρόντισαν να της διδάξουν ότι το σεξ δεν είναι πανηγυράκι, αλλά πρώτα απ' όλα ευθύνη. Θα λιθοβολήσω κάθε εταιρεία που έχει ως πολιτική της το μότο "η μητρότητα σκοτώνει την παραγωγικότητα". Θα λιθοβολήσω κάθε ευφυή διαφημιστή που επιβάλλει το πρότυπο της γυναίκας-διά βίου ερωμένης, αλλά ποτέ μητέρας ή συζύγου, απλούστατα γιατί η πρώτη είναι και διά βίου καταναλώτρια των όσων έχουν να τις πασάρουν. Κι επειδή αρκετές πέτρες έριξα σήμερα, αφήνω και μερικές για αργότερα...
...ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ ΗΡΘΕ...
ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ...ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ...!
Vande!![]()
'manava seva, madhava seva'