- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ισως θα πρέπει ν' ανοίξω ένα topic "1453-2005, η μεγάλη απάτη", φίλε ilios35.
Οχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά για να βρούμε τι απέγιναν εκείνοι οι Ρωμαίοι βρε αδερφέ...
Οχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά για να βρούμε τι απέγιναν εκείνοι οι Ρωμαίοι βρε αδερφέ...
stemixΜέλος
Φίλε Αίολε, εξηγησέ μου σε παρακαλώ. Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτοί που αλωθήκανε το 1453 ήταν Ρωμαίοι (εξ αίματος φαντάζομαι ότι το εννοείς), δυνάστες των Ελλήνων, και τι σε κάνει να πιστευείς ότι εσύ και όλοι μας, είμαστε απόγονοι των Ελλήνωνπου πρέπει να χαιρόμαστε για την Άλωση.
Γιατί τον σημερινό κάτοικο της Ρώμης, το γεγονός της Άλωσης τον αφήνει παγερά αδιάφορο, ενώ εμάς μας πονάει; Ρωμαίοι δεν αλώθηκαν από τους Τούρκους;
Φίλε μου, πιστεύω πως ο πραγματικός διαχωρισμός που θες να κάνεις, είναι μεταξύ χριστιανισμού και της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας. Όχι μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων.
Γιατί τον σημερινό κάτοικο της Ρώμης, το γεγονός της Άλωσης τον αφήνει παγερά αδιάφορο, ενώ εμάς μας πονάει; Ρωμαίοι δεν αλώθηκαν από τους Τούρκους;
Φίλε μου, πιστεύω πως ο πραγματικός διαχωρισμός που θες να κάνεις, είναι μεταξύ χριστιανισμού και της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας. Όχι μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων.
Edited by - me
quote:
Φίλε Αίολε, εξηγησέ μου σε παρακαλώ. Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτοί που αλωθήκανε το 1453 ήταν Ρωμαίοι (εξ αίματος φαντάζομαι ότι το εννοείς),
Εαν διαβάσεις προσεκτικά το post της Ostria και τα δικά μου φίλε stemix, δεν θα χρειαστεί να σού εξηγήσω.
Εχεις κάποιον λόγο να το αμφισβητείς;
Και δεν εννοώ τίποτα φίλε μου. Ερωτήματα θέτω για να μάθω.
quote:
και τι σε κάνει να πιστευείς ότι εσύ και όλοι μας, είμαστε απόγονοι των Ελλήνωνπου πρέπει να χαιρόμαστε για την Άλωση.
Δεν έγραψα πουθενά για χαρά.
quote:
ενώ εμάς μας πονάει; Ρωμαίοι δεν αλώθηκαν από τους Τούρκους;
Οι Ρωμαίοι της Νέας Ρώμης έχουν λόγο να πονάνε.
Ποιούς "εμάς" εννοείς; Ρωμαίος είσαι;
quote:
Φίλε μου, πιστεύω πως ο πραγματικός διαχωρισμός που θες να κάνεις, είναι μεταξύ χριστιανισμού και της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας. Όχι μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων
Οπως προέγραψα, ερωτήσεις θέτω, που προέκυψαν από αυτό που παρέθεσα.
Που έχουν όμως σχέση με αυτά που μας μαθαίνουν στο σχολείο.
Οσο για τον διαχωρισμό, ψάξε να τον βρείς από αυτόν που τον έκανε φίλε μου.
Δεν τον έκανα εγώ, έτσι δεν είναι;
VELISSARIOSΜέλος
ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΑ.ΟΛΗ Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 5 ΑΙΩΝΑ Μ.Χ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΩΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΛΑ.ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.Ο ΟΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΡΩΜΙΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΡΩΜΑΝΙΑ.ΑΡΑ ΝΑΙ Ο ΡΩΜΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ.
Δηλαδή ο Σχολάριος δεν ξέρει τι λέει, αγαπητέ VELISSARIE;
VELISSARIOSΜέλος
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΡΑΝΙΣΜΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ?
Ελληνες, ελληνιστές, ρωμαίοι-ρωμιοί... μπλέξαμε! χεχε
Το θέμα είναι ότι όσοι μπορούσαν να βοηθήσουν (έλληνες, ρωμαίοι) δεν βοήθησαν. Εγινε αυτό που γινόταν και γίνεται πάντα, χωρίστηκαν σε ομάδες που αλληλομισιόντουσαν και κοιτούσαν πώς θα εξυπηρετήσουν είτε τα προσωπικά, είτε τα "ιδεολογικά" τους συμφέροντα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
arisseiriosΜέλος
quote:
Ισως θα πρέπει ν' ανοίξω ένα topic "1453-2005, η μεγάλη απάτη", φίλε ilios35.
Φίλε μου η ερώτησή σου "τί απέγιναν εκείνοι οι Ρωμαίοι" μάλλον είναι ρητορική. Όπως βλέπεις και εσύ ΕΚΕΙΝΟΙ οι Ρωμαίοι εξακολουθούν να υπάρχουν. Μόνο που τώρα λέγονται -"χαϊδευτικά"- "Ρωμηοί"
O Tempora! O mores! που έλεγαν και οι πρόγονοί τους
quote:
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΡΑΝΙΣΜΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ?
Δηλαδή όταν ο "κορυφαίος" Ράνισμαν λέει αυτό...
quote:
Νομίζω ότι αυτοί οι Ελληνες είναι πολύ άδικοι με τους Ρωμαίους τους προγόνους.
...ξέρει τι λέει;
Σου κρατάω την θέση "ζεστή" Ostria!
Με την ησυχία σου!
Μα καλή μου Ostria, αν ήσουν ο αποδέκτης αυτού...
...για ποιόν λόγο θα έπρεπε να βοηθήσεις αυτόν που το λέει και το εφαρμόζει;
Για να συνεχίσει να το εφαρμόζει;
Με την ησυχία σου!
quote:
Το θέμα είναι ότι όσοι μπορούσαν να βοηθήσουν (έλληνες, ρωμαίοι) δεν βοήθησαν. Εγινε αυτό που γινόταν και γίνεται πάντα, χωρίστηκαν σε ομάδες που αλληλομισιόντουσαν και κοιτούσαν πώς θα εξυπηρετήσουν είτε τα προσωπικά, είτε τα "ιδεολογικά" τους συμφέροντα.
Μα καλή μου Ostria, αν ήσουν ο αποδέκτης αυτού...
quote:
"τους γουν δυσεβείς και αλάστορας ελληνιστάς και πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις ΕΞΑΓΑΓΕΤΕ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΖΩΗΣ... ... ράβδιζε, είργε, είτα γλώτταν αφαίρει, είτα χείραν απότεμνε, και αν και τούτο μένει κακός, θαλάττης πέμπε βυθώ."
...για ποιόν λόγο θα έπρεπε να βοηθήσεις αυτόν που το λέει και το εφαρμόζει;
Για να συνεχίσει να το εφαρμόζει;
Edited by - Αίολος on 24/09/2005 01:56:48