- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φταίει το Κράτος που δεν ασκεί αυστηρούς ελέγχους κυρίως.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

"Κονξ Ομ Πανξ"
Ρε παιδιά, άσχετο λίγο το ξέρω, αλλά επειδή μιλάμε για φαγητό, πήρα μια παγωτομηχανή για να μη τρώω Ε. Ξέρει κανείς καμιά συνταγή;
Κι οι μαγαζάτορες που προσφέρουν τέτοια σκουπίδια χωρίς ίχνος συνείδηδης μπροστά στο χρήμα, κι οι καταναλωτές που σαν τα πρόβατα πάμε και τα τρώμε ενώ γνωρίζουμε τους κινδύνους που ενέχουν αυτά τα προϊόντα και το Κράτος που επιτρέπει την ύπαρξη αυτών κι ας υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα πίσω από αυτές τις αλυσίδες.
quote:
Ρε παιδιά, άσχετο λίγο το ξέρω, αλλά επειδή μιλάμε για φαγητό, πήρα μια παγωτομηχανή για να μη τρώω Ε. Ξέρει κανείς καμιά συνταγή;
Και τι το πέρασες εδώ, βρέ?
Ζαχαροπλαστείο? ![]()
![]()
![]()
![]()
Πέρα από την πλάκα, εγώ δε γνωρίζω καμία συνταγή για κάτι τέτοιο.

Θυμάμαι την εκπομπή, την είχα παρακολουθήσει.
Όταν υπάρχει το χρήμα και το κέρδος πολλοί δεν υπολογίζουν τίποτα και μάλιστα αυτό είναι επιζήμιο για εμάς...

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει το σύνολο ενωμένο. Στην πόλη του Μεξικό έφτιαξαν πριν λίγα χρόνια για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ένα δρόμο στυλ Αττικής Οδού. Την 1η εβδομάδα ήταν δωρεάν η είσοδος μετά είχε τσουχτερά διόδια. Ε λοιπόν
την μποϊκοτάρησαν, δεν έμπαινε κανένας προτιμώντας το πήξιμο στους δρόμους. Μετά από 15 μέρες η κυβέρνηση αποπλήρωσε το έργο και παρέδωσε το δρόμο ελεύθερο και χωρίς διόδια.
Να μην καπνίζουμε
να μην αναπνέουμε καυσαέριο
να μην τρώμε λιχουδιές
να μποϊκοτάρουμε τα διόδια
να μην πηγαίνουμε να τρώμε έξω
να μην πίνουμε γιατί βλαπτει...
να, να, να .....
Πολλά δεν είναι?
Αν το καλοψάξουμε όλα γύρω μας βλαβερα και καρκινογόνα είναι.
Ε και! θα προσαρμοσθούν τα γονίδια μας, κάποια στιγμή...
Μικρή είναι η ζωή, ας την απολαύσουμε.
Δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε...

Όλοι μας έχουμε κάποια πάθη, ο καθένας τα δικά του.
Αυτό όμως δε μας κάνει αμαρτωλούς...

Πρέπει να αποφασίσουμε συνειδητά οτι το πνευμα θα κυριαρχει στην ύλη και οχι το αντιστροφο. Περα απο την μεταφυσικη η την φιλοσοφία ποσα προβλήματα θα είχαν λυθεί με λίγη σκέψη . φιλοσοφία , πνευμα με την γενικη εννοια και οχι με τον υλισμο και τις δυσαρεστες συμπεριφορες που τον συνοδευουν (π.χ.ατομισμος)
Και by the way.....θα παραγγείλω καμιά πίτσα Roma! Θέλει κανείς τίποτα? Μην διστάζετε. Κερνάω εγώ.![]()
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Προσωπικά την θεωρώ ως έλλειψη αυτοελέγχου του καθένα μας.
Αναφέρεις όμως κάποια πράγματα για όλους μας τα οποία, επέτρεψε μου να πώ, τα βρίσκω κάπως άδικα ή βιαστικά.
Ναί, ο καθένας μας έχει την ζωή του και πασχίζει για να αποκτήσει κάποια υλικά αγαθά.
Το θέμα με τα υλικά αγαθά είναι οτι δεν πρέπει να τα απαρνηθούμε, είναι μέρος της ζωής μας.
Αρκεί να μην εμμένουμε σε αυτά και μόνο.
Όμως την προσφορά που μπορεί να έχει ο καθένας μας πρός τον κοινωνικό του περίγυρο δε μπορούμε ούτε να την γνωρίζουμε ούτε να την αμφισβητούμε, σωστά?

In anticipation of my resurrection...
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
quote:
250 μλ γάλα(όχι εβαπορέ)+100 μλ κρέμα γάλακτος, ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά λειώνεις και σοκολάτα υγείας 100γρ ή όσο θες και αφού λειώσει ανακατέβεις σε μπλέντερ με μισό φλυτζάνι ζάχαρη για 30δευτ.
Επειτα μηχανή και κατάψυξη
Καλή μάσα!
Όσο αφορά το θέμα πιστεύω ότι καλό είναι να τρώμε μόλις νιώσουμε το στομάχι να διαμαρτύρεται.Ορισμένοι τρώνε για να καλύψουν συναισθηματα τα οποία δεν μπορούν να εκφράσουν (π.χ επιθετικότητας).
Δεν θεωρώ αρνητικό να τρώμε για "κοινωνικούς λόγους" (π.χ παρέα) αρκεί να μην υπερβάλλουμε.Το μέτρο για τον καθένα είναι διαφορετικό και χρειάζεται ορισμένες φορές να γνωρίσουμε τα άκρα για να το βρούμε.
Λοιπόν, προσωπικά δεν πιστεύω ότι η λαιμαργία είναι αμαρτία. Κακό στην υγεία κάνει, αλλά δεν γίνεται να θεωρούμε κάποιον αμαρτωλό επειδή βρίσκει απόλαυση στο φαγητό. Για να μην επαναλαμβάνω αυτά που διάβασα πιο πάνω θα πω απλά κάτι που διάβασα σε ένα blog, ότι δηλαδή, εκτός του ότι τα θανάσιμα αμαρτήματα καθιερώθηκαν από έναν πάπα, άρα τρέχα γύρευε, ότι ήθελε έγραφε, για σκεφτείτε ότι η λαιμαργία θεωρείται χειρότερο αμάρτημα από τον φόνο ή γενικά από άλλα τρις χειρότερα. Κι εκτός αυτού, σε προσωπικό επίπεδο τώρα, μπορείς να αντισταθείς στις αισθήσεις σου; Εγώ που ούτε παχύσαρκη είμαι, ούτε λαίμαργη μπορώ να θεωρηθώ, αν η μητέρα μου έχει φτιάξει φαγητό που να αξίζει, θα βάλω κι άλλο στο πιάτο μου. Μπορεί να μην το γεμίσω, αλλά σίγουρα θα βάλω.
Ένας άνθρωπος μπορεί να τρώει για πολλούς λόγους. Είτε από συνήθεια (φίλοι καπνιστές, το κάπνισμα είναι συνήθεια του χεριού, κι όχι εθισμός, γι’ αυτό παρακαλώ κρατήστε τις κατηγορίες σας) είτε λόγο άγχους (αντί να τρώει τα νύχια του, να κατεβάσει μια σακούλα ηλιόσπορο. Θα μου πεις «Και λοιπόν;» μα οι ξηροί καρποί είναι πλήρες γεύμα, οπότε, no comments) κλπ κλπ…. Αυτοί οι άνθρωποι, το μόνο που δεν χρειάζονται είναι η κοροϊδία μας.
Κάτι άσχετο, μα σίγουρα τελευταίο, γιατί με έπιασε λογοδιάρροια. Είναι σχετικά με αυτό που είπε ο stratis79 για το τι μπορεί να καταφέρει ένα ενωμένο σύνολο. Μας το είπε η καθηγήτρια της οικονομίας, κι όταν συνειδητοποίησα ότι όντως έτσι είναι έφριξα. Λέει τώρα ότι αν σε μια χώρα σαν την Γαλλία λ.χ., μαθευτεί ότι θα αυξηθεί η τιμή, στο κρέας για παράδειγμα, όλοι οι Γάλλοι θα την βγάλουν με λαχανικά, όσπρια, και γενικά οτιδήποτε άλλο εκτός από κρέας, μέχρι να πέσει η τιμή του. Αντίθετα, ο αιώνιος Έλληνας, θα τρέξει να γεμίσει το ψυγείο του με κρέας για να έχει με αποτέλεσμα, και η τιμή να αυξηθεί περισσότερο λόγω ζήτησης, και να πετάξει το μισό γιατί θα έχει χαλάσει μέχρι να το φάει. Αυτά!
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.