- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Κάτι μου λέει ότι αυτή η εξήγηση των τροχιών είναι μεγάλη πατάτα....
..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler
Η αντιπαράθεση χωρίς λόγο δεν μου αρέσει, επειδή την προκαλείς όμως με τον ύφος της γραφής σου θα απαντήσω.
Λες ότι δεν είναι δικός σου ο πίνακας και άδικα σε κατηγορώ..
Κανείς λάθος , το ότι δεν είναι δικός σου ο πίνακας δεν αναιρεί την ευθύνη που έχεις με τον να τον κανείς post χωρίς να τον ελέγξεις. Έκανες λάθος που δεν έκατσες να ελέγξεις πρώτα αν είναι σωστός και μετά να τον κανείς post.
Αν βρίσκεις κάτι λάθος στον παραπάνω συλλογισμό τότε δεν χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω.
Από τα όσα γράφεις φαίνεται να έχεις διαβάσει κάποια βιβλία περί Φυσικής....
Από τα όσα γράφεις φαίνεται επίσης ότι ενδιαφέρεσαι για τις προχωρημένες έννοιες της Φυσικής...
Από τα όσα γράφεις φαίνεται και το ότι δεν έχεις καταλάβει σχεδόν τίποτα από τις έννοιες που έχεις διαβάσει, αλλά απομονώνοντας κομμάτια προσπαθείς να καταλήξεις εκεί που εσύ θέλεις....
Είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεσαι βασικές έννοιες της Φυσικής, πράγμα που σε οδηγεί σε τρομερή σύγχυση εννοιών και όρων όταν λες επί παραδείγματι ότι ένα μοντέλο είναι βασισμένο στις έως τώρα θεωρίες.... δηλαδή ένα μοντέλο που ήθελες να βασίζεται σε θεωρίες που δεν έχουν βρεθεί ακόμα;;;
Ειδικά και με τα δυο τελευταία post τι ακριβώς θέλεις να πεις;;; ότι δεν γνωρίζουμε τι είναι η βαρύτητα;;; μα εδώ όλη η Φυσική έχει στηριχθεί στην εκ των πραγμάτων ύπαρξη των δυνάμεων και των πεδίων μέσα στα οποία αυτές ασκούνται.....
Αν πραγματικά έδειχνες ενδιαφέρον για την Φυσική και για τις διάφορες κοσμοθεωρίες θα προσπαθούσες να κανείς και καμία απόδειξη με χαρτί και μολυβί....
Το ξέρεις ότι ο Einstein χρησιμοποίησε την κβαντώσει του φορτίου για να εξηγεί το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο και να πάρει το νόμπελ;;;;;
Και τέλος, πότε εφαρμόζεται η κβαντομηχανική θεωρία;; πότε η σχετικότητα και πότε η νευτώνεια μηχανική;; έτσι για να δεις ότι δεν έχω και πολύ άδικο σε αυτά που έγραψα.....όχι τίποτα άλλο απλά επειδή λες ότι θεωρίες του 19ου αιώνα είναι ξεπερασμένες....
Η υπομονή δεν φαίνεται να είναι στα χαρίσματα που σε διακρίνουν.
Αυτό που είπα και συνεχίζω να το λεω μέχρι να με διαψεύσει κάποιος αστροφυσικός με πτυχίο/α εδώ μέσα, είναι ότι δεν μπορεί με τις παρούσες θεωρίες να εξηγηθεί η επακριβής φύση και ο αριθμός των τροχιών των πλανητών γύρω από τον ήλιο, τι ακριβώς τις προκαλεί και τι ακριβώς θα γίνει εάν κάποιο από τα κύρια πλανητικά σώματα ανατιναχθεί.
Επίσης τι ακριβώς είναι η βαρύτητα είπαμε;
..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler
Απλά ο Αινστάιν βρήκε τη νέα θεωρία με μαθηματικό τρόπο ώστε να συμβαδίζει με τις παρατηρήσεις (βλ. περίεργη τροχιά Ερμή κοντά στον Ήλιο κλπ) αυτό είναι όλο...
Επίσης έκανε και κάποιες νέες επαναστατικές προτάσεις και θεωρίες για να εξηγήσει αυτή την διαολεμένη την βαρύτητα.
Αν αποδειχθεί σωστός ή λανθασμένος (όπως αποδείχτηκε ήδη ο Νεύτωνας) μόνο ο χρόνος θα δείξει.
Μέχρι τότε όμως κανένα μοντέλο πρόβλεψης συμπεριφοράς αλλαγής τροχιών πλανητικών συστημάτων δεν θα είναι απόλυτο και ακριβές ...
Αυτά μέχρι να ενοποιηθούν οι δυνάμεις...
Για παράδειγμα:
Ήδη υπάρχουν κάποιες ιδέες ότι η βαρύτητα είναι στην ουσία υποατομικά σωματίδια (βαρυόνια) τα οποία πιέζουν κατά κάποιο τρόπο τα σώματα μας προς το κέντρο(!) αντί της κλασικής νευτώνειας αμοιβαίας έλξης (δηλαδή εντελώς αντιδιαμετρική αντίληψη)
Αυτή είναι μια νέα εξωτική θεωρία της βαρύτητας που λέγεται Pushing Gravity (ή πιεστική βαρύτητα)
Αλλά δεν έχει αποδειχτεί τίποτα ακόμα.
Edited by - skeptic on 14/02/2005 07:03:46
quote:
ποτε ισχύει η κβαντομηχανική θεωρία;; πότε η σχετικότητα και πότε η νευτώνεια μηχανική
απ' όσο γνωρίζω:
κβαντική θεωρία: μόνο στο μικρόκοσμο, άτομα και υποατομικά σωματίδια
(δεν συμφωνεί με τη θεωρία της σχετικότητας, μια από τις δύο είναι εντελώς λάθος!)
σχετικότητα: μακρόκοσμος: ταχύτητες στο c ή πολύ κοντά στο c, και κοντά σε ισχυρά βαρυτικά πεδία (πχ Ήλιος)
Νεύτωνας(παλιάς γενιάς σχετικότητα) μακρόκοσμος: σε όλες τις άλλες περιπτώσεις
Ποιος σου είπε ότι ο Νεύτωνας αποδείχθηκε λάθος;;; Σε ταχύτητες πολύ μικρότερες του Φώτος η νευτώνεια προσέγγιση ισχύει...
Αν δεν το κατάλαβες προκείμενου να υποστηρίξεις την άποψη σου έχεις πέσει σε ένα ατόπημα...
κανένα μοντέλο δεν είναι απόλυτο και ακριβές (μπορείς να εξαιρέσεις την κβαντομηχανική η οποία είναι περισσότερο στατιστικής φύσης)
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προβλέψει τα φυσικά φαινόμενα με μεγάλη ακρίβεια, γι αυτό ξεκολλά λίγο το μυαλό σου ....
το αν θα προβλέψω εγώ με την θεωρητική μηχανική την τροχιά ενός πλανήτη με απόκλιση μερικών δεύτερων άντε και πρώτων λεπτών , ε, δεν χάθηκε και ο κόσμος...
Αν αλλάξει τροχιά ένας πλανήτης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι θέμα μοιρών και όχι λεπτών.
Και σου ξανάλεω , βαλτό καλά στο μυαλό σου, μην συγκρίνεις πράγματα ανόμοια...
Σε ξαναρωτάω μπας και φιλοτιμηθείς να ψάξεις, ξέρεις ποτέ ισχύει η θεωρία του Νεύτωνα και ποτέ η σχετικότητα;
Το ξέρεις ότι αν περιμένουμε σε ένα πρόβλημα η τιμή ενός φυσικού μεγέθους να έχει μια συγκεκριμένη τιμή η οποία προβλέπεται από τη θεωρεία του Νεύτωνα, στα όρια μέσα στο οποία αυτή η θεωρία ισχύει, τότε με οποία άλλη θεωρία και αν μελετήσεις το ίδιο πρόβλημα θα πάρεις ακριβώς την ίδια τιμή ....
Y.Γ. Μάθε λίγο τα βασικά και μετά ασχολείσαι και με τα υπόλοιπα
Υ.Γ.
Δηλαδή πρέπει να σου πω ότι έχω πτυχίο φυσικής για να με πιστέψεις;;; ..... πολύ ..... αδογμάτιστος είσαι ρε skeptic…
Δηλαδή αν έχουμε ένα σωματίδιο , ένα ηλεκτρόνιο που κινείται με την ταχύτητα του Φώτος, πως θα το μελετούσαμε, με ποια θεωρία με την κβαντική ή με τη σχετικότητα ή και με τις δυο;;;;;;;;;;;;;;; (αλλά αν η μια είναι εντελώς αντίθετη από την άλλη πως θα γίνει αυτό;;;;)
Μάλλον δεν τα ξέρεις και τόσο καλά.......
quote:
Ποιος σου είπε ότι ο Νεύτωνας αποδείχθηκε λάθος;;;
Ο Αινστάιν!!!
Οι προβλέψεις και οι αντιλήψεις του Νεύτωνα για την βαρύτητα, τον χώρο και τον χρόνο σε σχέση με τις τροχιές των πλανητών ήταν εντελώς λάθος (σύμφωνα με τον Αϊνστάιν πάντα!)
Πάντως αν μου διαβεβαιώνεις ότι υπάρχει τέτοιο βαρυτικό μοντέλο που να μπορεί με επαρκή ακρίβεια(στην αστρονομική κλίμακα πάντα, δεν μιλάμε για χιλιοστά εδώ..) να προβλέψει τις μεταβολές στις τροχιές (σταδιακά και όχι σαν το orbitsimulator) δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω αλλά θα εκτιμούσα πολύ να μου βρεις το αντίστοιχο πρόγραμμα γιατί δεν έχω βρει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω καν αν υπάρχει...
Η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι δεν μπορούν να το προβλέψουν αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Προγράμματα παρόμοια με το orbitsimulator τα ξέρω και έχω βρει και πολύ καλύτερα.
Ολόκληρα πλανητάρια όπου προσθέτεις νέες τροχιές κομητών, δορυφόρων (τεχνητών) και νέων αστεροειδών.
Αλλά δεν έχω βρει κάτι που να προβλέπει την σταδιακή (τονίζω σταδιακή!) μεταβολή σε πλαίσιο χρόνου στις τροχιές σε περίπτωση που ανατιναχτεί η μάζα ενός πλανήτη σε μικρά κομμάτια μηδενικής (χάριν υπολογισμών) βαρύτητας.
Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να επιβεβαιώσω φίλε μου αυτά που βρίσκουν οι επιστήμονες αλλά ζούμε στην εποχή της εξειδίκευσης και ο καθένας ξέρει αυτά που έμαθε καλά και στα περισσότερα άλλα είναι ή άσχετος ή ημιμαθής ... οπότε δυστυχώς αναγκάζεσαι να δεχτείς κάποια πράγματα δογματικά όσον αφορά τουλάχιστον τις διάφορες επιστήμες.....
Με αρέσει πολύ η επιστήμη αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να διαβάσω επιστημονικά ΜΗ-εκλαϊκευμένα μοντέρνα βιβλία έξω από τον τομέα μου. Είναι έγκλημα αυτό;
Τελικά είσαι πτυχιούχος φυσικός; ![]()
Edited by - skeptic on 14/02/2005 08:51:39
quote:
Δηλαδή αν έχουμε ένα σωματίδιο , ένα ηλεκτρόνιο που κινείται με την ταχύτητα του Φώτος, πως θα το μελετούσαμε, με ποια θεωρία με την κβαντική ή με τη σχετικότητα ή και με τις δυο;;;;;;;;;;;;;;; (αλλά αν η μια είναι εντελώς αντίθετη από την άλλη πως θα γίνει αυτό;;;;)
Εξαρτάται ποια ακριβώς ιδιότητα του σωματιδίου θες να μελετήσεις.
Στην κβαντική μπορείς να ξέρεις μόνο την ταχύτητα ή την θέση (αρχή απροσδιοριστίας, γιαυτό και οι στιβάδες πλέον θεωρούνται ένα ακατάληπτο νέφος)
Για την θεωρία της σχετικότητας δεν θυμάμαι τι πρόβλεπε. Αλλά σίγουρα δεν προέβλεπε ακατάληπτο νέφος. Επίσης δεν έχει καμία πρακτική εφαρμογή στο μικρόκοσμο αντίθετα με την κβαντική που δουλεύει καλά!
Το ωραίο είναι ότι η κάθε μια βγάζει σωστές προβλέψεις ανάλογα με το επίπεδο αναφοράς που ισχύουν σύμφωνα με τις παρατηρήσεις (μακρόκοσμος – μικρόκοσμος), αλλά η βαρύτητα φαίνεται να είναι το μεγάλο κοσμικό αίνιγμα τελικά που εμποδίζει την ενοποίηση των θεωριών.
Π.χ τα ταξίδια στη Σελήνη έγιναν με την βοήθεια της νευτώνειας μηχανικής.
Η ανακάλυψη των ημιαγωγών και των μικροηλεκτρονικών με την βοήθεια της κβαντικής.
Ίσως αν οι επιστήμονες σκεφτούν εντελώς έξω από το κουτί (απορρίψουν Νεύτωνα, Αινστάινιδες και Μπορς κλπ) ίσως τότε βρουν κάτι νέο και επαναστατικό, αλλιώς δύσκολο το βλέπω!
Edited by - skeptic on 14/02/2005 09:09:38
Συγνώμη που θα στο πω έτσι ψυχρά αλλά ..... άστο ρε παιδί μου....
Είναι καλύτερο όταν δεν ξέρει κάποιος κάτι να λέει απλά δεν ξέρω, παρά να προσπαθεί να απαντήσει γιατί μπορεί πολύ εύκολα να εκτεθεί...
Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερο να μην διαβάζεις εκ-λαικευμενα βιβλία όχι γιατί αυτά δεν είναι καλά, αλλά γιατί προσπαθείς να μάθεις φυσική από αυτά και αυτό δεν γίνεται.
Τα βιβλία αυτά προσπαθούν με απλά λόγια να σου δώσουν μια εικόνα για τις έννοιες της φυσικής χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να ειδικεύσουν ή να ερμηνεύσουν φαινόμενα, απλά είναι μια παρουσίαση της φυσικής.
Η εξήγηση που δίνεις στο ερώτημα δεν είναι σωστή, στο ξαναείπα σε άλλο post συγχέεις βασικές έννοιες...
Μην προσπαθείς να εξηγήσεις κάτι το οποίο ούτε καν ξέρεις τι είναι....
Αυτά, καλή συνεχεία....
Υ.Γ. Η σχετικιστικές σχέσεις ισχύουν και για σωματίδια όταν υπάρχουν ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός και ο λόγος είναι πολύ απλός..... προσπάθησε να τον μάθεις....
Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν πολλά άγνωστα για το σύμπαν και μόνο θεωρίες που μερικές φορές τυχαίνουν να συμβαδίζουν με τις σημερινές παρατηρήσεις. Εφόσον δεν έχουν ενοποιηθεί οι δυνάμεις και εφόσον αντιστέκεται ακόμα η βαρύτητα(τυχαίο;) κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί τι είναι ακριβώς και πως συμπεριφέρεται πραγματικά το σύμπαν και τα συστατικά του.
Παλιά ο Νεύτωνας με την απόλυτη μηχανική του, νόμισε ότι είχε εξηγήσει τα πάντα στην συμπεριφορά των τροχιών και των σωμάτων από το πυρηνικό μέχρι και το συμπαντικό επίπεδο... πόσο λάθος ήταν όμως ε;;; μετά κάτι δεν πήγαινε καλά στις νέες παρατηρήσεις και το ονόμασαν αιθέρα...... σήμερα το ονομάζουν βαρύτητα ή αλλιώς η αρχή της απροσδιοριστίας ...
Και έχω να πω και κάτι, δεν ξέρω αν είσαι απλός φοιτητής φυσικής ή πτυχιούχος επιστήμονας αλλά αυτό το υπεροπτικό ύφος που έχετε οι περισσότεροι (άστο φίλε, δεν ξέρεις... παράτησε τα κλπ..), το μόνο που πετυχαίνετε είναι να απομακρύνετε τον κόσμο από την διαλεκτική επιστήμη και να τον οδηγείτε σε διάφορα αντιεπιστημονικά cults και αιρέσεις. Η εκλαίκευση της επιστήμης βοηθάει, και βοηθάει πάρα πολύ τον κόσμο να κατανοήσει την πραγματική φύση και να απομακρύνετε από τις επικίνδυνες φαντασιώσεις των διαφόρων νεο-θρησκειών...
Θα πρέπει να αποκτήσετε όμως καλύτερες δημόσιες σχέσεις και να έχετε καλύτερη επαφή με τον κόσμο που δεν μπορεί για διάφορους λόγους ο καθένας να ασχολείται άμεσα και συνέχεια με το αντικείμενο σας.
Ορίστε και η ολοκληρωμένη λύση του πίνακα, ανυπόμονε φίλε μου.
Βρήκα επιτέλους τι έφταιγε που δεν έβγαζες τα νούμερα.
Έλειπε ένας ακόμα πίνακας που βρήκα τώρα στο πρωτότυπο και έτσι παρασύρθηκα και έκανα εντελώς λάθος διατύπωση στο topic γιατί δεν τον είχα καθόλου υπόψιν.
Η αλήθεια είναι ότι έκανα κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς στον πρώτο πίνακα που έβαλα στο topic και προβληματίσθηκα γιατί είδα ότι κάτι πρέπει να λείπει, αλλά δεν ήμουν σίγουρος και έτσι σκέφτηκα να το βάλω εδώ μήπως κάποιος μαθηματικός ή αστροφυσικός με βοηθήσει να βγάλω μια άκρη.
ΠΑΛΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Λοιπόν, εφαρμόζοντας τον EBAT=0.0857142 στην στήλη “Archaic Law – L.S.U.”
Βγαίνουν τα παρακάτω νούμερα με Νέα Αστρονομική μονάδα=1=την απόσταση του 1ου θεωρητικού πλανήτη Χ1 από τον Ήλιο.
ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ (Νέα Αστρονομική Μονάδα = 1 = μέση απόσταση Χ1 από Ήλιο)
1. X1 = 1
2. Eρμής = 1,0857142
3. Χ2 = 1,2571426
4. Αφροδίτη = 1,5999994
5. Γη = 2,2857130
6. Άρης = 3,6571402
7. Χ3 (Φαέθων ή ζώνη αστεροειδών) = 6,3999946
8. Δίας = 11,8857030
9. Κρόνος = 22,8571210
10.Ουρανός = 44,7999560
11.Ποσειδών = 88,6856260
12.Πλούτων = 176,4569600
Τώρα αν ανάγεις αυτές τις μέσες αποστάσεις βάση της Νέας Αστρονομικής Μονάδας στις κλασικές αποστάσεις Παλιάς Αστρονομικής Μονάδας AU (1 AU = μέση απόσταση Γης - Ήλιου) τότε θα δεις ότι βγαίνουν τα νούμερα στη στήλη Archaic Distances.
Η διαφορά που παρατηρείτε μεταξύ Archaic Distances και Real Distances (σημερινών αποστάσεων) οφείλετε στην καταστροφή του X3 στο μακρινό παρελθόν και την αναπροσαρμογή και συρρίκνωση των εναπομείναντων ελειπτικών τροχιών του συστήματος.
Ο ίδιος νόμος προβλέπει πέρα από τις αποκλειστικά 12(σήμερα 11) ελλειπτικές τροχιές πλανητικών σωμάτων γύρω από τον Ήλιο, δηλαδή εκτός της τροχιάς του Πλούτωνα, την ύπαρξη διαφορετικής μορφής «ΙΠΠΟΠΕΔΙΩΝ ΤΡΟΧΙΩΝ» με γενικό σχήμα το γνωστό μαθηματικό σύμβολο του απείρου (πλάγιο 8) αντί των ελλειπτικών ( πλάγιο 0)
O συγκεκριμένος «νόμος» προβλέπει 2 νέους πλανήτες, τον ένα κοντά στο ήλιο και μπροστά από τον Ερμή σε σημερινή απόσταση 0,356 AU μάζα δεν την ξέρω, και τον άλλο ανάμεσα στον Ερμή και την Αφροδίτη σε σημερινή απόσταση 0,5 AU (στήλη Real Distances) με μάζα κάπου ανάμεσα στη μάζα της Αφροδίτης και του Ερμή, και αριστερόστροφης τροχιάς !
μη με ρωτάς πως το ξέρω αυτό για τη μάζα γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ! ![]()
Edited by - skeptic on 14/02/2005 22:30:15