- Η ζωή εν μάσκα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Εξαιρούνται τα μέλη του Εσωτερικά, εννοείται. Εμείς είμαστε ξεχωριστοί.
Πέρα από την πλάκα και χωρίς να θέλω να γενικολογώ, μιας και οι γενικότητες είναι τις περισσότερες φορές λάθος, πιστεύω πως τα περισσότερα μέλη του φόρουμ έχουν κάποιον βαθμό συνείδησης ο οποίος διαφέρει από το μέσο όρο.
quote:
Εξάλλου στην Αλεξανδρούπολη και γενικά σε μικρές κοινωνίες, δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό (η διαφθορά), όσο στις μεγάλες πόλεις.
Ναι όπως το λές. Σε μεγάλο βαθμό δεν υπάρχει, αλλά όμως υπάρχει και είναι πιο δύσκολο να την αποφύγεις σε σχέση με τις πόλεις γιατί υπάρχουν λιγότερες επιλογές.
quote:
Καλως ή κακως,
θελω να κοιμαμαι ησυχη το βραδυ,
χωρις να εχω στενοχωρησει ή ποδοπατησει αλλους ανθρωπους...
Angi,
τα είπες όλα! Το σκεφτόμουνα και εγώ αυτό. Κάποιες φορές που είχα τσακωθεί για ψήλου πήδημα, λόγω εγωισμού και μαγκιάς και για άλλες μ@λ@κίες και μετά το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έλεγα, αξίζει ρε γαμώτο; Να στενοχωριόμαστε χωρίς λόγο;
quote:
ο ληστής γλίτωσε τελικά,γιατί μέσα στην κωλοπαιδαρία του,ήταν ένας άνθρωπος συνειδητοποιημένος,ήξερε ότι έκανε άσχημα πράγμτα αλλά δεν ήταν κακός στην πραγματικότητατώρα,στο προκείμενο,εσύ δεν είσαι ακριβώς αυτός που περιγράφει ο Σαββόπουλος,αλλά αυτός που συνειδητοποιεί αυτό που περιγράφει
ο Σαββόπουλος και επειδή ακριβώς είσαι άνθρωπος ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ
υποφέρεις γι'αυτό
Αυτό που έγραψε ο Αγνοών είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσεις αυτό που είσαι. Καμιά είδους αλλαγή δεν μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρξει πρώτα μια συνειδητή επαφή με το ποιός είσαι, που είσαι και γιατί είσαι. Είναι μεγάλη εμπειρία να βιώσεις την σκοτεινή νύχτα της ψυχής, εκεί που πραγματικά έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου.
Οπότε όπως έγραψε και ο Αγνοών, αν υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι, και όπως φαίνεται ο lamogio δεν είναι ο μόνος, αυτός είναι λόγος να είμαστε αισιόδοξοι.

quote:
lamogio: Είμαι ένας κωλοέλληνας γιατί άλλα λέω στα παιδιά μου κι άλλα κάνω, μερικές φορές και μπροστά σε αυτά.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί άλλα λέω εδώ μέσα κι άλλα κάνω μόλις κλείσω το μαραφέτι.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί δε με νοιάζει τι γίνεται δίπλα μου, ποιος πεθαίνει, ποιός υποφέρει, ποιος δεν έχει να φάει.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί πουλάω σάπιο πράμα (από φαγώσιμο μέχρι εργαλείο) στον οποιονδήποτε αρκεί να μην είναι στο παιδί μου.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί άμα έχω την ευκαιρία πατάω επί πτωμάτων για να ανέβω ένα σκαλί πάνω απ’ τον άλλο.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί δέρνω (όταν με παίρνει βέβαια) όποιον δε γουστάρω είτε για το χρώμα του είτε για αυτό που απλά είναι.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί ψάχνω πώς θα γκρεμμίσω αυτόν που στέκει πιο πάνω από μένα αντί να προσπαθήσω να τον φτάσω.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί ψάχνω πώς θα πάρω τη σειρά κάποιου που βρίσκεται πιο μπροστά από μένα.
Είμαι κωλοέλληνας γιατί μπορώ και να σκοτώσω κάποιον που με έθιξε έστω και κατά λάθος.
Διαβάζοντας αυτά ... ο Έλληνας που ζεί στην Ελλάδα ... δέν αμφιβάλλω οτι είναι σωστά.
ΑΛΛΑ ... ?
Προτρέπεται να καταφύγει σε δύο λύσεις :
1. NA EΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
Άν έχει τις δυνατότητες να κάνει το πρώτο έχει καλώς ... διαφορετικά γιατί να καταφύγει στην δεύτερη λύση?
Τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια πλησιάζει και Πάσχα![]()
ειδικά τώρα τελευταία που έχω κάνει μερικές χοντράδες,το έχω νιώσει έντονα στο πετσί μου
είναι πολύ όμορφο να μην έχεις ενοχλήσει κόσμο,να μην έχεις πειράξει μυρμήγκι στη ζωή σου
αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο και θα έλεγα στο lamogio να μην τα παίρνει τόσο σοβαρά τα πράγματα
όλοι μας έχουμε κάνει μια λαδιά έστω στη ζωή μας![]()
quote:
Εχω ζησει 7 χρονια στην Αθηνα και 5 στη Θεσσαλονικη.
Χμμμ… άρα, είσαι 12 χρονών.
quote:
Εαν ομως αντιληφθω την αδικια, φυσικα και διεκδικω τα δικαια μου..
Αυτό είναι το θέμα, ότι ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το τι είναι δίκιο και τι, το άδικο.
Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια παιζόταν στην τηλεόραση το εξής μήνυμα: Αγαπάς την Ελλάδα, ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Δεν έχετε ψωνίσει ποτέ χωρίς να πάρετε απόδειξη δεσποινίς " sandibel "?
Τώρα που θα έρθει ο φάκελος από την εφορεία να δούμε πόσο ******-Έλληνες είμαστε.
Οι περισσότεροι κωλοέλληνες μάλλον προτημούν να είναι κλέφτες και απατεώνες παρά ΜΑΛΑΚΕΣ, και για δικαιολογία χρησιμοποιούν ανέκδοτα τύπου: "...ο Θεός συγχωρεί αμαρτίες όχι μαλακίες".
A. Kircher...
quote:
Πέρα από την πλάκα και χωρίς να θέλω να γενικολογώ, μιας και οι γενικότητες είναι τις περισσότερες φορές λάθος
Γενικότητες ξε-γενικότητες δεν ξέρω, ή η πλειοψηφία είναι διεφθαρμένη ή όλοι οι διεφθαρμένοι έχουν πάρει τις θέσεις κλειδιά και φαίνεται η Ελλάδα ένα μπάχαλο.
Αλλά μήπως κι αυτό:
quote:
πιστεύω πως τα περισσότερα μέλη του φόρουμ έχουν κάποιον βαθμό συνείδησης ο οποίος διαφέρει από το μέσο όρο
είναι μια γενικότητα, A. Kircher ?
Θυμήθηκα τώρα το παρακάτω ρεφρέν του Ν. Σφακιανάκη…
Πήραν οι ασήμαντοι αξία
τίποτα δεν έχει σημασία,
τώρα πλέον ζούμε στην ουσία
μια διεφθαρμένη συνουσία {ή εξουσία}
Καλό Πάσχα σε όλους ![]()
![]()
![]()

quote:
είναι μια γενικότητα, A. Kircher ?
Φυσικά και είναι!![]()
Γι αυτό έγραψα "χωρίς να θέλω να γενικολογώ" μιας και το έκανα με αυτό που έγραψα -δηλαδή γενικολόγησα-και επίσης "πιστεύω" και όχι "θεωρώ" γιατί το συμπέρασμα ήταν προιόν καλής πίστης....χε χε χε!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!