ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ροκ μουσική και σατανάς? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ροκ μουσική και σατανάς? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Masvidal30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/12/2004, 19:06:44
quote:
ΠΡΩΤΟΝ ΖΑΝΤΟΚ ΧΑΛΑΡΩΣΕ.... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΣΑΙ ΣΟΝΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...????(ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΩ???)

CYBERMASTER, ούτε SONY ούτε και FUJITSU μ' ενδιαφέρει να επιβάλλομαι.

Μ' ενδιαφέρει η αλήθεια; Έχεις ιδέα τί είναι αυτό;

Κι επειδή εσύ προσωπικά, μαζί μου δεν έχεις κάνει και πολλές κουβέντες, θα χαρώ όταν διαπιστώσεις ανακρίβειες στα μηνύματά μου, να μου τις καταδείξεις, ώστε να φροντίσω να τις διορθώσω. Όσο δεν εντοπίζεις κάτι τέτοιο ή δεν μπορείς, συνέχισε τις ασκήσεις, γιατί όλο και βελτιώνεσαι...

Να ενημερώσω λοιπόν, τον Σκορπιός Νότης, ότι ήχοι κρυμμένοι που να προκαλούν κάτι παραπάνω, από ότι προκαλεί η μουσική γενικά, δεν υπάρχουν.

Αν ξέρετε, να μιλήσετε για κάτι συγκεκριμένο, θα χαρώ να ακούσω την άποψή σας.

Ασχολούμαι κάπου τριάντα χρόνια με τη μουσική, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να μάθω, αρκεί να είναι πραγματικότητα κι όχι η φαντασία κάποιου αρρωστημένου κινδυνολόγου.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

lamogioΜέλος
07/12/2004, 19:18:17
quote:
ήχοι κρυμμένοι που να προκαλούν κάτι παραπάνω, από ότι προκαλεί η μουσική γενικά, δεν υπάρχουν.

Δεν εννοείς φαντάζομαι τους υπέρηχους ή τους υπόηχους, που ναι μεν δε γίνονται άμεσα αντιληπτοί (ακουστοί) αλλά επηρεάζουν.

07/12/2004, 20:01:54
Αγαπητέ lamogio,

υπόηχοι και υπέρηχοι υπάρχουν σε κάθε ήχο. Ο ήχος έχει μία συχνότητα κραδασμών που εκτείνεται σε όλο το φάσμα, είτε εμείς τον ακούμε, είτε όχι.

Η αρμονία της μουσικής έχει βασιστεί στις αρμονικές (έτσι λέγονται), οι οποίες προκύπτουν από κάθε ηχητικό ανάκρουσμα και έχουν μία συγκεκριμένη έκταση μέσα στο ακουστικό μας φάσμα, γιατί πέρα απ' αυτό δεν υπάρχει μαθηματική - αρμονική συνέχεια.

Η μουσική λοιπόν, γενικά, επιδρά στα λεπτότερα σώματα του ανθρώπου, τα οποία αντιλαμβάνονται όλους τους κραδασμούς (πέρα από την ικανότητα των αυτιών μας) και γι' αυτό μας προκαλεί συναισθήματα κι επηρεάζει τις μάζες.

Ο κάθε μουσικός δεν μπορεί να προκαλέσει κραδασμούς μόνο με τη μορφή υπερήχων ή μόνο με τη μορφή υποήχων. Τα μουσικά όργανα τα οποία διαθέτει, δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες.
Στα στούντιο ηχογράφησης θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο φαινόμενο, αλλά:
1. Κανείς δεν μπορεί ν' αποδείξει ότι έχει υπάρξει τέτοια παρεμβολή, εκτός αν έχει κάνει ειδική ανάλυση ενός τραγουδιού.
2. Είναι τελείως ανόητο να το κάνει κάποιος ηχολήπτης ή ενορχηστρωτής, ενώ υπάρχει τρόπος να συνθέσουμε ένα κομμάτι και να προκληθεί το όποιο επιθυμητό αποτέλεσμα με τον γνωστό, κλασικό τρόπο.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

lamogioΜέλος
07/12/2004, 20:48:01
Θενξ φορ δε φρι λέσον Ζαντοκ, κόντευα να τα ξεχάσω.
Είναι προφανές οτι αν, λέμε αν, γίνονται τέτοια πράματα, θα γίνονται σε κάποιο εργαστήριο, στούντιο κλπ και όχι απ’ ευθείας και κατά τη διάρκεια συναυλίας ας πούμε από τους μουσικούς.
Δε λέω οτι κατ’ ανάγκην με τέτοιο τρόπο περνάμε σατανιστικά μηνύματα.
Ομως, αν χρησιμοποιήσω συχνότητες τέτοιες που να επηρεάζουν κάποιον (κυρίως ψυχολογικά), έχω ένα πόιντ.
Οι ήχοι, ακουστοί και μη, δονήσεις σε διάφορες συχνότητες δλδ, επηρεάζουν ανθρώπους και κυρίως διαθέσεις. Κάτι τέτοιο εφαρμόζεται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και σουπερμάρκετ για την προώθηση συγκεκριμμένων προϊόντων και προέκυψε μετά από πολυετείς μελέτες.
Ακουγοντας Λιστ για παράδειγμα πας καρφί κι αγοράζεις το τάδε προϊόντο ενώ ακούγοντας Μπραμς αγοράζεις το άλλο. (Για Τερλέγκα δεν έχει αναφερθεί τίποτε).

Αντε, κι αύριο μέρα είναι, τα λέμε.

07/12/2004, 21:10:23
Αγαπητέ μου, το πρόβλημα είναι ότι πρώτα μου αναφέρεσαι σε ειδικά επεξεργασμένους ήχους, οι οποίοι δεν αφορούν στη μουσική (ήχοι οι οποίοι μπαίνουν πρόσθετα και δεν τους ακούμε), ενώ στη συνέχεια μου φάρνεις για παράδειγμα τον Λιστ (που λέει ο λόγος) κι εδώ δε μιλάμε για κάποια ειδική επεξεργασία, αλλά για κανονική μουσική.

Οι τελευταίες μελέτες έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμουλα, η οποία να οριοθετεί το τί επηρεάζει ποιόν και πώς.
Αντιθέτως, οι επιδράσεις επηρεάζονται κατά πολύ από παράγοντες όπως η πολιτιστική κληρονομιά. Αν βάλεις σε ένα εμπορικό κέντρο στη Ναμίμπια την "Ιτιά", δε νομίζω ότι θα τους επηρεάσεις τόσο, όσο αν παιχτεί το ίδιο κομμάτι στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Σε συγκεκριμένες τελετουργίες χρησιμοποιούνται ήχοι, αλλά εκεί παίζουν ρόλο οι συνθήκες και πρέπει να τηρείται αυστηρά δεδομένη διαδικασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βλ. μάντραμ Ινδουιστών.

3 Άλφα

CYBERMASTERΜέλος
07/12/2004, 21:25:34
quote:

CYBERMASTER, ούτε SONY ούτε και FUJITSU μ' ενδιαφέρει να επιβάλλομαι.

Μ' ενδιαφέρει η αλήθεια; Έχεις ιδέα τί είναι αυτό;

ΔΝ ΕΧΩ ΟΡΑΞΗ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕΡ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΟΠΟΤΕ ΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΑΝ ΕΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΔΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ) ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΑΠΟΨΗ!!!
ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

quote:
Κι επειδή εσύ προσωπικά, μαζί μου δεν έχεις κάνει και πολλές κουβέντες

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ....

quote:
συνέχισε τις ασκήσεις, γιατί όλο και βελτιώνεσαι...

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ???
ΙΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ....

quote:
θα χαρώ όταν διαπιστώσεις ανακρίβειες στα μηνύματά μου,

ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ....

quote:
Όσο δεν εντοπίζεις κάτι τέτοιο ή δεν μπορείς

ΝΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ.....

quote:
Να ενημερώσω λοιπόν, τον Σκορπιός Νότης, ότι ήχοι κρυμμένοι που να προκαλούν κάτι παραπάνω, από ότι προκαλεί η μουσική γενικά, δεν υπάρχουν.

Αν ξέρετε, να μιλήσετε για κάτι συγκεκριμένο, θα χαρώ να ακούσω την άποψή σας.

ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΛΥΠΤΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΖΑΝΤΟΚ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΒΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΥΜΜΑΤΩΝ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ KAΠΟΙΑ LINKS ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕΣ....

quote:
Άσχολούμαι κάπου τριάντα χρόνια με τη μουσική

ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ.... ΔΛΔ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΜΑΤΑ Ε? ΟΠΩΣ ΘΕΣ....(ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΚΥΡΙΑ ΖΑΝΤΟΚ ΔΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ...)

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

07/12/2004, 21:42:35
quote:
ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

Κοίτα ποιός μιλάει... Χα!

quote:
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΟΣΕΧΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ....

Ναι, το 'χεις αποδείξει αυτό!!!!!!

Βέβαια, με τίποτα δεν προσέχεις τί γράφεις... αλλά έχεις καιρό ακόμη να βελτιωθείς.

quote:
ΔΛΔ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΜΑΤΑ Ε? ΟΠΩΣ ΘΕΣ....(ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΚΥΡΙΑ ΖΑΝΤΟΚ ΔΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ...)

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

3 Άλφα

CYBERMASTERΜέλος
07/12/2004, 22:05:15
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΛΔ) Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΣΟ Ε???
ΔΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΤΙ Η ΦΑΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

skepticΜέλος
08/12/2004, 01:50:46
Λοιπόν πάλι στο συγκεκριμένο τραγουδάκι των Led Zeppelin, Stairway to Heaven (Η σκάλα που οδηγεί στον παράδεισο)...

Κάθε γνήσιος.... σατανιστής που σέβεται τον εαυτό του, όπως δίδασκε και ο “ΑΓΙΟΣ” τους Alister Crowley .... θα πρέπει να ξεκινήσει και να μάθει ανάποδα να σκέφτεται και ιεζάβαιδιαβάζει...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ’την ανάποδη:

1. Reverse Stairway.mp3

και...

2. Reverse Enhanced.mp3

Το πρώτο link είναι ένα απόσπασμα από το τραγούδι όπως απλά ακούγεται ανάποδα (δηλαδή ο δίσκος παίζεται από την ανάποδη φορά)
Εντελώς ανεπηρέαστο και γνήσιο από την αυθεντική ηχογράφηση στο στούντιο.
Ακούστε προσεκτικά προς το τέλος ιδίως.

Το δεύτερο link είναι το επίμαχο απόσπασμα πάλι, αλλά με μικρότερο tempο και ένα high pass φίλτρο για να ξεχωρίζει κάπως καλύτερα η φωνή.

Τώρα αν λάβουμε υπόψιν ότι εκείνη την εποχή γινόταν χαμός με τα ανάστροφα μηνύματα και γενικώς τα υποσυνείδητα μηνύματα στη μουσική, τα όποια ξεκίνησαν να μπαίνουν στην μόδα απο την εποχή των Beatles και επίσης τον αποκρυφισμό στην ιδεολογία των Led Zeppelin όπως και τα αρχικά λόγια στους στίχους του τραγουδιού ("Οι λέξεις έχουν διπλό μήνημα" ...κλπ) όπως και ότι είναι το μόνο σημείο οπού ακούγεται ξεκάθαρα ο.... τρισκατάρατος να υμνείτε στα αγγλικά ...ε τότε δεν χρειάζεται και πολύ για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του ... Θα επανέρθω με περισσότερες λεπτομέρειες και για την ΙΣΙΑ μεριά του μηνύματος επίσης.

Zadok, επειδή ξέρω ότι τα ξέρεις αυτά, σταμάτα να κάνεις τον ψόφιο κοριό ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

08/12/2004, 04:20:51
Μια και ξεκίνησες ανάποδα, sceptic, να θυμήσω ότι το θέμα γενικότερα έχει φυσικά ξανασυζητηθεί:

Σε όλα αυτά τα θέματα, υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και σύνδεσμοι για όποιον ενδιαφέρεται.

quote:
Zadok, επειδή ξέρω ότι τα ξέρεις αυτά, σταμάτα να κάνεις τον ψόφιο κοριό ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Το θέμα δεν είναι τί ξέρω εγώ και τί θα πω, αλλά τί θα γίνει κατανοητό...

Το να ακούς μία λέξη βάζοντας ένα δίσκο να παίξει ανάποδα δεν αποδεικνύει κάτι.
Μπορεί να έχει προκύψει τελείως τυχαία.
Αν θυμάμαι καλά, το ίδιο φαινόμενο είχε εντοπίσει κάποιος και σε ένα δίσκο του Χατζή με τη Μαρινέλλα.

Επίσης, είναι τελείως διαφορετικό το θέμα του ήχου και της μουσικής, όπως το έθεσε ο Σκορπιός Νότης από το θέμα των ανάποδων μηνυμάτων.

Αν όλοι όσοι γράψαμε σ' αυτό το θέμα και στα άλλα, γράψαμε τον ακατονόμαστο, σημαίνει κάτι αυτό;
Μήπως τα θέματα ανοίγονται επίτηδες, για να γίνεται κουβέντα γι' αυτόν και εμμέσως να του κάνουμε διαφήμιση;

Ο σατανισμός δεν είναι αυτό το πράγμα. Αλλά το θέμα είναι, ξέρουμε τί είναι
Ακόμα και το γεγονός ότι αυτά τα, ας τα πούμε, μηνύματα, αν έχουν προκύψει σκόπιμα, εμφανίζονται μόνο στο ανάποδο παίξιμο λέει πολλά για όποιον ξέρει.

Θα συνεχίσω όταν ολοκληρώσεις...

3 Άλφα