- Ιησούς Χριστός είναι...... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μ' άλλα λόγια δε με ενδιαφέρει ούτε να υποστηρίξω το χριστιανισμό αλλά ούτε και να αποδεχθώ τα όσα λένε εβραιογαλουχημένοι...
Πάντοτε έβλεπα τον ήλιο και όχι τους πλανήτες του...
Πάντοτε τον κοίταζα κατάματα κι ας καιγόμουν...
Μόνο τότε μπορεί να ελευθερωθεί η πεταλούδα...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
κακα τα ψεμματα στα Ευαγγελια υπαρχουν αντιφασεις πολλες.Δυστυχως κανεις δεν μπορει να
ειναι βεβαιος για την πραγματικη αληθεια και αυτο διοτι εβαλαν το χερακι τους τα Ιερατεια,ισως να
εγιναν διαστρεβλωσεις απο τους μαθητες του Ιησου ή απο καποιους αλλους ή τελικα να μην
ειναι ο Ιησους υπαρκτο προσωπο ή να ειναι αλλα οχι "υιος του Θεου".
Δεν μπορω ουτε να αμφισβητησω την υπαρξη του Ιησου αλλα
απο την αλλη δεν μπορω να παρω σαν δεδομενο οτι γραφουν μεσα τα Ευαγγελια.Σιγουρα μεσα σε ολα
τα ιερα κειμενα υπαρχουν μυθοι αλληγορικοι ,ίσως και κρυμμενες αληθειες.Καλο ειναι ομως να
μελεταμε τα κειμενα οχι με την προκαταληψη του θρησκοληπτου ή με στοχο να γελοιοποιησουμε
τα κειμενα.Εδω προσπαθω εγω να εξετασω τα ευαγγελια με το φακο της ιστορικης επιστημης.
Υπαρχει οπως θα ξερετε μια μαρτυρια του Ματθαιου και του Λουκα που εκανε τους Θεολογους
να τα χασουν.Οι δυο αυτοι Ευαγγελιστες αναφερουν πως ο Ιωαννης ο Βαφτιστης μεσα απο
την φυλακη του εστειλε μια ειδικη αντιπροσωπεια να ρωτησει τον Ιησου εαν ειναι ο Μεσσιας ο
αληθινος.Μα οι ιδιοι οι Ευαγγελιστες δε μας λενε πως ο Ιωαννης οχι μοναχα εβαφτισε τον Ιησου
στον Ιορδανη αλλα και τον αναγνωρισε για ανωτερο του και για Μεσσια;Αργοτερα οι Θεολογοι προσπαθησαν
να συμβιβασουν τα ασυμβιβαστα.Πρωτος ο Λατινος Τερτυλλιανος υποστηριξε πως ο Ιωαννης
εχασε το χαρισμα του αγιου πνευματος και για αυτο σκανδαλιστηκε και αμφεβαλε για το μεσσιακο
χαρισμα του Ιησου.Ενας αλλος Θεολογος ο Χρυσοστομος λεει πως η αμφιβολια δεν ηταν του
βαπτιστη αλλα των μαθητων του.Εδω λοιπον βλεπω εγω μια αντιφαση ολοφανερη.
Μηπως τελικα η πρωτη πληροφορια πως ο Ιωαννης και ο Ιησους ανταμωθηκανε στον Ιορδανη ειναι
υστεροχρονος μυθος για να δικαιολογηθει η ιστορικοτητα του Ιησου;Απλως αναρωτιεμαι, δεν λεω
πως τα υιοθετω.Νομιζω πως πολλα πρεπει να μας βαζουν σε σκεψεις.
Ισως πισω απο το υποθετικο ονομα Ιωαννης να κρυβεται καποιος Προφητης.Επισης φαινεται να υπηρχαν
διαφωνιες μεγαλες που χωριζαν τον Ιησου και τον Ιωαννη.Ο Ιησους ειχε αναφερθει εναντιον του Ιωαννηκαποιες
φορες στο λαο.Σας θυμιζω "Πεστε στον Ιωαννη οσα ακουετε και βλεπετε.Τυφλοι ξεστραβωνονται και κουτσοι
περιπατουν λεπροι γιατρευονται και κουφοι ακουνε,νεκροι ανασταινονται και φτωχοι ευαγγελιζονται.Τυχερος
θα ειναι εκεινος που θα με πιστεψει."
"Τι βγηκατε να ιδητε στην ερημο;μηπως κανενα καλαμι που αντιβεργαει απο τον ανεμο;μα λοιπον τι βγηκατε
να ιδητε:μηπως κανεναν ανθρωπο με καλα ρουχα ντυμενον;Μα οι καλοφορεμενοι βρισκονται
στα σπιτια των βασιλεων..."
Οι παραπανω υπαινιγμοι φυσικα δεν ειπωθηκαν για τον οχλο,γιατι δεν ηταν ο λαος εκεινος
που αμφεβαλε και ρωτουσε,αλλα για τον Ιωαννη.Ο Ιησους κατηγορουσε απο οτι φαινεται
τον Ιωαννη πως συνθηκολογησε με την εξουσια.
Πολλες αντιφασεις υπαρχουν και στο θεμα που αφορα την πραγματικη οικογενεια του Ιωσηφ.Ενω η Μαριαμ
η μητερα του Ιησου ειναι παρθενα και μαλιστα αειπαρθενος και η εγκυμοσυνη της
οφειλεται στο Αγιο Πνευμα,ο Ματθαιος αναφερει πως ο Ιησους ειχε κι αδερφια τον Ιακωβο,τον Ιωση,τον
Σιμωνα και τον Ιουδα.Και ο Λουκας θεωρει τον Ιακωβο πιο μικρο στα χρονια.Και εδω οι Θεολογοι
προσπαθουν να τα μπαλωσουν.Αλλοι λενε πως τα αδερφια που αναφερει η Καινη Διαθηκη
ειναι παιδια του Ιωσηφ απο αλλη γυναικα.Η αντιληψη ομως αυτη εμμεσα συμφωνει με την αποκρυφη
παραδοση και παρουσιαζει τον Ιησου παιδι της Μαριας οχι απο νομιμο γαμο.Αλλοι παλι ισχυριζονται
πως οι λεξεις "αδελφος,υιος και ανηρ" εχου αλλοι σημασια.Ισως τελικα φιλοι μου η γενεαλογια
του Ιησου να ειναι φτιαχτη.
Ειναι βεβαιον πως υπαρχουν τρομερες αντιφασεις.Επαναλαμβανω πως οι μυθοι ειναι αλληγορικοι,ισως να
υπαρχουν κρυμμενες αληθειες μεσα στην Βιβλο(π.χ Αποκαλυψη του Ιωαννη) οπως και σε καθε Ιερο κειμενο αλλα δεν μπορουμε
να χαρακτηριζουμε την Βιβλο θεοπνευστη με τοσες αντιφασεις.
quote:
Ειναι βεβαιον πως υπαρχουν τρομερες αντιφασεις.
φίλε VIKING,
πρέπει να ομολογίσω ότι μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής. Εύχομαι οι άνθρωποι στον κόσμο κάποια στιγμή να έχουν 5% VIKING'S και θα είμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι.
(Αυτό απλώς είχα την ανάγκη να το εκφράσω).
Όσο γι' αυτά που λες θέλω να σου πω ότι δεν υπάρχει ούτε μία αντίφαση...ΟΥΤΕ ΜΙΑ!
Η αντίφαση βρίσκεται στον τρόπο που το διαβάζεις...Αν το διαβάσεις με την προδιάθεση του "κοίτα να δεις πόοοσες βλακείες θα ανακαλύψω", αυτό ακριβώς θα "ανακαλύψεις". Αν πεις "πόοοοσες αντιφάσεις θα βρω", αυτό θα βρείς...και εάν πεις "τώρα θα μιλήσω με τον Θεό" με Αυτόν θα μιλήσεις...
Επειδή όμως σε βλέπω γενικά να το "ψάχνεις", συνέχισε...συνέχισε...
πάντα φίλος
Φίλε Schwabe, μου "εξήγησες" για τους 144.000 εβραίους. Αναφέρεις και την Νέα Ιερουσαλήμ. Δεν έχεις καταλάβει ότι η Αποκάλυψη "κατακλύζεται" από αλληγορικές έννοιες. Αποκλείεται δηλ. να είναι στην πραγματικότητα η Νέα Γη, για την οποία προετοιμαζόμαστε σ'αυτή τη ζωή?
Δεν νομίζω ότι μόνο οι χριστιανοί περιμένουν τον ερχομό του Ιησού Χριστού. Όλοι περιμένουν τον ερχομό "κάποιου".
Όσο για το τι και που το ψάχνω? Πρώτον ήταν ειρωνική η έκφρασή μου και δεύτερον θα έπρεπε να ψάξουμε (αρχικά) και μέσα μας.
Φίλε Tyanea, εσύ δεν γνωρίζεις ότι ο Θεός γνωρίζει ότι θα πάρεις τον συγκεκριμένο δρόμο. Τι λέω η γυναίκα?! Κατάλαβες τι εννοώ? Δική σου είναι η απόφαση, απλά την γνωρίζει ήδη. Γνωρίζει π.χ. ότι θα κάνεις ένα μεγάλο σφάλμα και δεν θα το εμποδίσει. Αυτό είναι ελευθερία.
Ας υπάρξει ειρήνη, και ας πάει "περίπατο" η Αποκάλυψη. Ο Ιωάννης μας προειδοποιεί κατά κάποιον τρόπο. Εδώ γνωρίζουμε τι θα συμβεί και κάνουμε τα ίδια και χειρότερα! Φαντάσου ένα χέρι βοήθειας σε δύσκολη στιγμή και εσύ να το απορρίπτεις!
Όσο για την θυσία του Χριστού που για σένα είναι ανύπαρκτη, έχουμε πολύ "μικρό" μυαλό για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα.
ΑΤΜΑ, με μία λέξη τα είπες όλα: ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ.
Εχω το δικαιωμα να διαλεξω αλλο δρομο?Εαν ο θεος εσενα σου ελεγε ο Tyaneas θα στριψει δεξια σε 10" εγω σε 10" εχω το δικαιωμα να επιλεξω αριστερα?
Λεπτες εννοιες και λεπτα νοηματα που ο καθενας τα αντιλαμβανετε οπως θελει.
Νicole η αποκαλυψη αναφερετε στην Νεα Ιερουσαλημ.Μου εξηγεις αν γνωριζεις γιατι αναφερει την Ιερουσαλημ και οχι καποια αλλη πολη της εποχης?
Εχει απασχολησει κανεναν το γιατι ο Ιησους κυρηξε στην Ιερουσαλημ και οχι ας πουμε στην Αθηνα η στην Ρωμη?
"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΠΟ,ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΙΚΟ,ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ..
ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΖΗΣΕΙ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ,ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ? ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΤΣΙ ?
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ Π.Χ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ Μ.Χ.
ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ..
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΖΗΣΑΝ Π.Χ. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ,ΒΙΑΣΕΙ,ΚΑΙ..ΚΑΙ..
ΑΡΑΓΕ ΕΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΩΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ?
Η "ΑΠΛΑ" ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ?
ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ,Ε 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ,ΕΔΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙΣ 20-25 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΣΟΥ,ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ..
ΕΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ,ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΞΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ.ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΟΝΕΣ,ΕΙΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥΣ..ΟΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ,ΟΣΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ..
ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΕΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ ?
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ DESIGN..ΤΕΛΙΚΑ?
Αναρωτιεμε λοιπον εαν ο Ιησους διδασκε στην Αθηνα τι ακριβως καινουργιο θα τους ελεγε?Για ποια επιστημη θα μιλαγε και δεν θα γνωριζανε οι αρχαιοι Ελληνες?
Σε ποιον Ελληνα φιλοσοφο θα μιλαγε για ψυχη,αγαπη,θεο και δεν θα ηξερε να του απαντησει?
Μηπως τελικα δεν ητανε τοσο τυχαιο το οτι απεφυγε να εμφανιστει στην Αθηνα?
Πιστευω οτι θα ητανε πολυ ευκολο αφου ητανε θεος να περασει μια βολτα και απο εδω αλλα μαλλον θα ειχε την τυχη του Απ.Παυλου.
"Πιστευω μοναχα οτι παρουσιαζετε με τροπο πειστικο στην σκεψη μου"
Τοτε, κατεβαίνει από τον ουρανό το «Αρνίον» (και πάλι: οι Ιουδαιοχριστιανοί ιερείς το χαρακτηρίζουν ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ «Ιησούν Χριστόν της 2ας Παρουσίας») όπου ΜΑΖΙ ΜΕ 144.000 ΕΒΡΑΙΟΥΣ (που δέχθηκαν μεν το χάραγμα, αλλά δεν πίστεψαν στην πραγματικότητα στο θηρίο!!) ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ, ΤΟΝ ΝΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ (…πώς αλλιώς δηλαδή!).
144.000
"...Ώστε τα 144.000 κλαδιά περιλαμβάνουν έναν πλήρη αριθμό Ιουδαίων και έναν πλήρη αριθμό μη Ιουδαίων. Tα γεγονότα δείχνουν ότι αυτό το μπόλιασμα συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα τής δεκαετίας τού 1930..."
Σε άλες μας μελέτες, έχουμε βέβαια δείξει, τόσο Αγιογραφικά, όσο και ιστορικά, ότι οι άγιοι δεν είναι μόνο 144.000, και ότι ο αριθμός είναι συμβολικός. Εδώ όμως θέλουμε να σταθούμε κάπου αλλού.
Αν ο Θεός είχε υποσχεθεί στους Ισραηλίτες ότι θα γίνουν: "βασίλειο ιεράτευμα", (δηλαδή βασιλείς και ιερείς με τον Χριστό), και αν ο αριθμός αυτών τών βασιλέων και ιερέων ήταν να συμπληρωθεί μόνο σε 144.000 πρόσωπα, τότε ο Θεός τους κορόϊδευε. Δεν είναι δυνατόν να είχε υποσχεθεί κάτι τέτοιο σε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΑΝ ΕΜΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟΙ, και οι θέσεις να ήταν μόνο 144.000. Αν έμεναν πιστοί όλοι, όλοι είχαν τότε την δυνατότητα και το δικαίωμα να γίνουν μέλη τού σώματος αυτού τής "άνω κλίσης".
Και πόσοι Ισραηλίτες δεν πίστεψαν στον Χριστό και αποκόπηκαν από το δένδρο; ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!! Όχι μόνο 144.000. Άρα οι "κενές θέσεις" τών κλαδιών, ήταν εκατομμύρια, και όχι μόνο 144.000. Γιατί δεν απίστησαν μόνο 144.000 Ισραηλίτες, για να δώσουν μόνο τόσο λίγες θέσεις στους εθνικούς που ενεκεντρίσθηκαν στη θέση τών κομμένων κλαδιών.
Και όχι μόνο αυτό. Τι είχε υποσχεθεί ο Θεός στους Ισραηλίτες στην Έξοδο Τους υποσχέθηκε ότι αν μείνουν πιστοί, θα ήταν ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΙΕΡΑΤΕΥΜΑ. Αυτό το υποσχέθηκε όχι μόνο για τους μετά Χριστόν Εβραίους, αλλά το είπε από τον καιρό τής Εξόδου ακόμα, σε αυτούς που πέρασαν την Ερυθρά θάλασσα! Τους υποσχέθηκε δηλαδή την ΑΝΩ ΚΛΙΣΗ!
Να ποια είναι η ελπίδα τών προ Χριστού πιστών. Η ίδια που δόθηκε στους Χριστιανούς. Όλοι έλπιζαν και ελπίζουν να πάνε στην ουράνια πόλη...
THEKLATS
Edited by - theklats on 30/09/2003 12:44:07
Διαβάζω τόση ώρα και ακόμα δεν έχω καταλάβει.
Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για τον Ιησού λέγοντας μας τι είπαν τα φιλαράκια του γι'αυτόν.
Άλλοι τον κατηγορούν για πραγματα που έγιναν στο ονομά του.
Επειδή δεν ήμουν εκεί και δεν ξέρω τι έγινε, επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου, καθώς και εδώ που ειμαι πάλι δεν ειμαι σίγουρη αν αυτά που μαθαίνω, βλέπω και μου λένε είναι σωστά (είδε Σαντάμ). Θα μείνω λοιπόν με το ειδικά διαμορφωμένο από εμενα και για εμενα τρόπο ζωής και πίστης....
"Πιστεύω σε μία Θεό rosiemar παντοκράτορα ποιήτρια των δύο καταπληκτικών μου κοριτσιών......"
Επιδή αναφέρθικε κάτι για αποκάλυψη.
the trouth is inside