- Η κοινωνία παρούσα σε ένα “Κρυφό δωμάτιο” - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Εαρινός - Η "γυναίκα" του , εμφανίζεται ως η επιθυμούσα τον "φαλλό" με τον οποίο εκείνος υποτίθεται ότι περιβάλλεται , κάτι που σημαίνει ότι εκείνη προφανώς δεν τον έχει...αλλα και δεν ψάχνει εντός της να τον βρεί αλλα προσβλέπει σε αυτόν να της τον δώσει/παραδώσει....
zip - Εδώ νομίζω πως την αδικείς λίγο την γυναίκα του.
Εαρινός - Μπορεί να κάνω λάθος ρε Ζιπ αλλα θεωρώ ότι προσωπικά κανείς δεν με αδίκησε στην ζωή μου και αν θάπρεπε να δώ "αδικία" ... θα έβλεπα μόνο απο τον εαυτό μου προς τον εαυτό μου...
-----------------------------------------------------------------
Συγνώμη αλλά γιατί το γυρνάς εδώ στον εαυτό σου τώρα ; Για την γυναίκα του Κυανοπώγωνα δεν μιλάμε ; Λες ότι η γυναίκα του εμφανίζεται ως η επιθυμούσα τον "φαλλό" και σου λέω πως νομίζω πως την αδικείς λίγο. Γιατί το γυρνάς στον εαυτό σου ;
quote:quote:
ΕαρινόςΑλήθεια στην ζωή σου ή και μείς -όλοι μας- έκανες/κάναμε "λάθη"..???
Για εσάς δεν ξέρω αν κάνατε λάθη και δεν μπορώ ασφαλώς να απαντήσω. Εγώ πάντως έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου.
quote:
Εαρινός
Είχες/χαμε δεύτερη -ενδεχομένως και τρίτη ευκαιρεία- να "επανορθώσεις" ή να λειτουργήσεις στο ίδιο γεγονός με διαφορετικό πλέον τρόπο..???Για εσάς δεν ξέρω αν είχατε άλλη ευκαιρία και δεν μπορώ ασφαλώς να απαντήσω.
Εγώ πάντως δεν είχα πολλές "δεύτερες ευκαιρίες", είχα ελάχιστες. "Τρίτες ευκαιρίες" δεν είχα ποτέ.
Θα σου πω όμως κάτι γι' αυτές τις "δεύτερες ευκαιρίες". Μην νομίζεις πως πάντα δίνονται από κάποιον σε κάποιον άλλον, για να αλλάξει ο δεύτερος ή να "επανορθώσει", όπως λες. Επίσης, ποτέ ένα γεγονός δεν είναι ίδιο. Συνεπώς, ποτέ δεν μπορείς να λειτουργήσεις με διαφορετικό τρόπο σε ένα ίδιο γεγονός. Πάντα ο τρόπος που θα λειτουργήσεις θα είναι διαφορετικός. Γιατί πολύ απλά ... πάντα είναι διαφορετικό το γεγονός.
Ας μιλήσουμε λοιπόν λίγο πιο "ελεύθερα" και σε απλή γλώσσα...
Παράλληλα και γώ , έχω κάνει πάμπολλα λάθη τα οποία προέκυψαν απο λάθος χειρισμούς και ερμηνείες τόσο των εξωτερικών παραγόντων ... όσο και εσωτερικών παραγόντων...
Προσωπικά , μου δόθηκαν πολλές "δεύτερες ευκαιρίες"...όχι ασφαλώς απο το περιβάλλον μου αλλα τις δημιούργησα εγώ , όσο και αν αυτό σου φαίνεται περίεργο και αυτό διότι απο κάποια στιγμή και μετά δεν ενοχοποίησα τον εαυτό μου για τα "λάθη" του αλλα αυτά αποτέλεσαν την βάση για σκέψη και περισυλλογή...τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει σήμερα και ίσχυσε απο ένα σημείο και μετά στην ζωή μου....τα λάθη μου υπήρξαν ότι πιο όμορφο μου συνέβη..!!!
όσο για την "επανόρθωση" που αναφέρω , ουσιαστικά αναφέρεται σε αποκλειστικά δικές μου εσωτερικές "επανορθώσεις"...διότι θεωρώ πρωτίστως επανορθώνει κάποιος πολύ πιο εύκολα εσωτερικές αδικίες που υπέστη απο τον ίδιο του τον εαυτό , παρά απο τους άλλους...και δεν περνάω άποψη με αυτά που λέω , απλά αναφέρομαι σε ότι ισχύει για μένα και τίποτα περισσότερο....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
ΕαρινόςΠαράλληλα και γώ , έχω κάνει πάμπολλα λάθη τα οποία προέκυψαν απο λάθος χειρισμούς και ερμηνείες τόσο των εξωτερικών παραγόντων ... όσο και εσωτερικών παραγόντων...
Προσωπικά , μου δόθηκαν πολλές "δεύτερες ευκαιρίες"...όχι ασφαλώς απο το περιβάλλον μου αλλα τις δημιούργησα εγώ , όσο και αν αυτό σου φαίνεται περίεργο και αυτό διότι απο κάποια στιγμή και μετά δεν ενοχοποίησα τον εαυτό μου για τα "λάθη" του αλλα αυτά αποτέλεσαν την βάση για σκέψη και περισυλλογή...τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει σήμερα και ίσχυσε απο ένα σημείο και μετά στην ζωή μου....τα λάθη μου υπήρξαν ότι πιο όμορφο μου συνέβη..!!!
όσο για την "επανόρθωση" που αναφέρω , ουσιαστικά αναφέρεται σε αποκλειστικά δικές μου εσωτερικές "επανορθώσεις"...διότι θεωρώ πρωτίστως επανορθώνει κάποιος πολύ πιο εύκολα εσωτερικές αδικίες που υπέστη απο τον ίδιο του τον εαυτό , παρά απο τους άλλους...και δεν περνάω άποψη με αυτά που λέω , απλά αναφέρομαι σε ότι ισχύει για μένα και τίποτα περισσότερο....
Οk, σε πιστεύω. Όμως, τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες - που καλά κάνεις και τα λες δηλ. αν έτσι αισθάνεσαι - με το θέμα που συζητάμε ;
quote:
[quote]Εαρινός - Η "γυναίκα" του , εμφανίζεται ως η επιθυμούσα τον "φαλλό" με τον οποίο εκείνος υποτίθεται ότι περιβάλλεται , κάτι που σημαίνει ότι εκείνη προφανώς δεν τον έχει...αλλα και δεν ψάχνει εντός της να τον βρεί αλλα προσβλέπει σε αυτόν να της τον δώσει/παραδώσει....
zip - Εδώ νομίζω πως την αδικείς λίγο την γυναίκα του.
Εαρινός - Μπορεί να κάνω λάθος ρε Ζιπ αλλα θεωρώ ότι προσωπικά κανείς δεν με αδίκησε στην ζωή μου και αν θάπρεπε να δώ "αδικία" ... θα έβλεπα μόνο απο τον εαυτό μου προς τον εαυτό μου...
-----------------------------------------------------------------
Συγνώμη αλλά γιατί το γυρνάς εδώ στον εαυτό σου τώρα ; Για την γυναίκα του Κυανοπώγωνα δεν μιλάμε ; Λες ότι η γυναίκα του εμφανίζεται ως η επιθυμούσα τον "φαλλό" και σου λέω πως νομίζω πως την αδικείς λίγο. Γιατί το γυρνάς στον εαυτό σου ;
[/quot
Είσαι καταιγιστικός και δεν σε προλαβαίνω ρε παλιάνθρωπε...![]()
Απλά λέω ότι δεν συμφωνώ με τον όρο "αδικία" και έτσι όπως τουλάχιστον προβάλλεται απο την κοινωνία....
Λέω λοιπόν ότι ΕΓΩ δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο "αδικία" έτσι όπως ερμηνεύεται κοινωνικά {ότι οι άλλοι μας αδικούν} και ως εκ τούτου η προσέγγισή μας -ενδεχομένως- είναι διαφορετική...ελπίζω να ήμουν πιο συγκεκριμμένος αυτή τη φορά...
Δεν την αδικώ λοιπόν εγώ την "γυναίκα" του αλλα εκείνη αδικεί τον εαυτό της....

quote:
zip ; Μάλιστα. Εντάξει, ok ... τι να πω ;
Τίποτα , αφού ούτως ει άλλως δε καταλαβαίνεις ...τίποτα.
Θα επανέλθω, όποτε θέλω, για να σου πω το γιατί !
ΥΓ.: Έλλειπα γι'αυτό σου στέλνω αυτό το μήνυμα τώρα ...
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
quote:
ΚηφευςΥΓ.: Έλλειπα γι'αυτό σου στέλνω αυτό το μήνυμα τώρα ...
Και τι με νοιάζει εμένα ;
Αισθάνεσαι την ανάγκη να απολογηθείς γιατί δεν μου απάντησες νωρίτερα ;

Το θέμα το θεωρώ λήξαν, εκτός κι αν το επαναφέρεις εσύ .

quote:
Καποδίστρια...
Έχω την αίσθηση ότι ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισες το θέμα , συντονίζεται με την θεση του Freud και την "πλαστικότητα της ορμής" που μετουσιώνει σε πράγματα μη σεξουαλικά αναδιπλούμενη αλλα με τελικό στόχο την απόλαυση της πρωτογενούς αλλα απωλεσθείσας απόλαυσης της επιθυμίας -σεξουαλικής ικανοποίησης/αναγνώρισης- απο άλλο σημείο εκκίνησης , πιο αναγνωρίσιμου και πιο αποδεκτού....
Αγαπητέ Εαρινέ,δεν νομίζω πως έκανα μια τέτοιου είδους
...προσέγγιση!!! Ειλικρινά θα ήθελα να μου υποδείξεις
το σημείο που μπορεί να άφησα να υπονοηθεί κάτι τέτοιο!!!
Λοιπόν αυτό που έκανα μέσω της παράθεσης της άποψής μου,ήταν
ένα είδος "ψυχογραφήματος" των δυό προσώπων,κυρίως του
πρωταγωνιστή! Ένα ψυχογράφημα που αφήνει την εντύπωση-πεποίθηση,για
τον λόγο που προέβη στην δοκιμασία μέσω μιάς προσταγής-απαγόρευσης.
Άν ήταν δυσνόητη η θέση μου και άφησε άλλα να εννοηθούν,παρακαλώ
ρώτησέ με και πολύ ευχαρίστως να απαντήσω.
Πάντως σίγουρα ΚΑΜΜΙΑ:
quote:
απωλεσθείσας απόλαυσης της επιθυμίας -σεξουαλικής ικανοποίησης/αναγνώρισης
δεν περιέγραψα μέσα από τα γραφόμενά μου...![]()
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Μάλιστα. Εντάξει, ok ... τι να πω ;
Ότι θές να πείς Ζίπ...και δεν υπάρχει κανένα -πίστεψέ με- πρόβλημα...
Τι σε προβληματίζει ακριβώς..???

quote:
Κηφεύς: Κανείς δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον εαυτό του για χάρη μιας τεχνητής προσωπικότητας χωρίς να υποστεί κάποια τιμωρία .Ακόμη και αυτή η προσπάθεια , σε όλες τις συνηθισμένες περιπτώσεις , προκαλεί ασυνείδητες αντιδράσεις που παίρνουν τη μορφή κακής διάθεσης , αρνητικών συναισθημάτων , φοβίας , έμμονων ιδεών , ελαττωμάτων , κ.τ.λ.
Ο κοινωνικά "ισχυρός άντρας" είναι στην ιδιωτική του ζωή παιδί σε ό,τι αφορά τα συναισθήματά του . Η αυτοπειθαρχία του έχει μπροστά στο κοινό (την οποία απαιτεί και από τους άλλους) καταρρέει όταν βρεθεί μόνος του . Η "αγάπη" για τη δουλειά του παίρνει μια θλιβερή χροιά στο σπίτι του .
Η "άμεμπτη" δημόσια ηθική του φαίνεται πολύ παράξενη πίσω από τη μάσκα – δεν θα αναφερθώ στις πράξεις αυτού του ανθρώπου μα στις φαντασιώσεις του , ένα θέμα για το οποίο η γυναίκα του θα είχε πολλά να μας πει (αν μπορούσε) .
Στο βαθμό που η κοινωνία ζητά την ταύτιση με τη μάσκα , το άτομο παραδίδεται σε εσωτερικές επιδράσεις .
"Το υψηλό στηρίζεται στο χαμηλό", λέει ο Λάο – Τσε.
Μια αντίθετη τάση εμφανίζεται από μέσα και αρχίζει να επηρεάζει το άτομο .
Θα έλεγε κανείς ότι το ασυνείδητο απωθεί το εγώ με την ίδια δύναμη που η περσόνα το τραβάει .
Η απουσία εξωτερικής αντίστασης ενάντια στο δέλεαρ της περσόνα δείχνει την ύπαρξη μιας παρόμοιας εσωτερικής αδυναμίας ενάντια στις επιδράσεις του ασυνείδητου .
Εξωτερικά το άτομο παίζει έναν ισχυρό και κυρίαρχο ρόλο , ενώ εσωτερικά αναπτύσσει μια αδυναμία εξαιτίας των επιρροών που δέχεται από το ασυνείδητο .
Σιγά – σιγά εμφανίζονται δυστροπίες , φαντασιοπληξίες , δειλία , ακόμη και μια πεσμένη σεξουαλικότητα .
Η περσόνα , η ιδανική εικόνα του άντρα , αντισταθμίζεται εσωτερικά από μια γυναικεία αδυναμία . Και ενώ το άτομο εξωτερικά παίζει το ρόλο του δυνατού άντρα , εσωτερικά γίνεται μια γυναίκα , δηλαδή η άνιμα – γιατί η άνιμα είναι εκείνη που αντιδρά στην περσόνα .
Επειδή όμως ο εσωτερικός κόσμος είναι σκοτεινός και αόρατος για την εξωστρεφή συνείδηση και επειδή ο άνθρωπος όσο πιο ταυτισμένος είναι με την περσόνα τόσο περισσότερο δεν μπορεί να δει την αδυναμία του , το αντίθετο της περσόνα , η άνιμα , παραμένει ολοκληρωτικά στο σκοτάδι και ταυτόχρονα προβάλλεται σε άλλα πρόσωπα , έτσι που ο ήρωας μας τελικά βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία της γυναίκας του
Αν κατάλαβα καλά, πρόκειται για μία συνθηκολόγηση με τον άλλον εαυτό υποσυνείδητα ώστε μετά από λίγο διαφαίνεται η αδυναμία του την οποία και συνειδητοποιεί γι αυτό καταφεύγει στις φωνές για να προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο.. ωσάν να ήταν εκείνος στη μειονεκτική θέση!!
Να το πω πιο απλά, δεν θυμίζει κλασική θρασύδειλη συμπεριφορά??

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Αυτό ήταν το σημείο το οποίο με οδήγησε στο σκεπτικό που διετύπωσα...."παίρνοντας λοιπόν αυτόν,πρέπει να δούμε μέσα του και να ανακαλύψουμε
τι είναι αυτό που λειτουργεί και τον οδηγεί στο να πετύχει την
οικονομική δύναμη, μ' άλλα λόγια να πλουτίσει και στην συνέχεια να
αποκτήσει όλα τα παρεπόμενα του πλουτισμού!
Τί κρύβει μέσα στο μυαλό του που τον οδηγεί στην "χρυσή σκάλα";
Τι μεθόδους υιοθετεί.."
Και ειδικότερα αυτό..
"τι είναι αυτό που λειτουργεί και τον οδηγεί στο να πετύχει την
οικονομική δύναμη, μ' άλλα λόγια να πλουτίσει και στην συνέχεια να
αποκτήσει όλα τα παρεπόμενα του πλουτισμού"!
Γιατί θέλει κάποιος άραγε να αποκτήσει οικονομική δύναμη...απλά για την οικονομική δύναμη..???
Δια μέσου των χρημάτων και των αποκτημάτων δεν μεταβάλλει κανείς την εικόνα του -Πανάκριβο αυτοκίνητο..πανάκριβο σπίτι...σκάφος...ρούχα...ταξίδια...άνεση στην κίνηση...κλπ...κλπ.."???
Δεν πρόκειται λοιπόν για μετουσίωση και πλαστικότητα της ορμής , η οποία αναδιπλώθηκε κάποια στιγμή και επιχείρησε σε πράγματα μη σεξουαλικά -εργασία , απόκτηση χρημάτων - με σκοπό να ενδυναμώσει το προφίλ του συγκεκριμμένου ανθρώπου και να γίνει αρεστός/αποδεκτός και να δελεάσει με την δύναμη και τα πλούτη του τον/ην υποψήφιο "σύντροφο" και να ικανοποιήσει/εκφορτίσει μαζί του την σεξουαλική του "όρεξη"..που σε πρώτο επίπεδο δεν κατέστη δυνατόν???
Αυτή σου λοιπόν η πρόταση , με οδήγησε σε αυτό το σκεπτικό φίλη Καποδίστρια...![]()

περίεργους συνειρμούς κάνεις...
Τέλος πάντων!
Αναρωτιέμαι όμως,αυτό:
quote:
kapodistria:
Αυτό για εκείνον θα ήταν δείγμα του ότι είναι "φτιαγμένοι από το ίδιο
υλικό",άρα άξια εμπιστοσύνης για την θέση που της έδωσε,αλλά κυρίως
άξια για να καταστεί το καλούπι της διαιώνισης του είδους του!Στην ουσία το πείραμα έγινε από πλευράς του γι' αυτόν τον λόγο!
Άλλωστε αυτό το διαπιστώνουμε και στις συζεύξεις των "πλουσίων" ἠ
"αριστοκρατών",από ανέκαθεν,όπου το ρητό "όμοιος ομοίω αεί πελάζει" είναι
ΚΑΝΟΝΑΣ !!!
δεν σε έκανε να καταλάβεις που οδήγησα το θέμα;
Άρα,παρασάγγας από αυτό που εσύ υπέθεσες-εξήγαγες ως
συμπέρασμα των γραφομένων μου;
Περίεργο...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Κάτι δηλαδή το "σαθρό" και σχετικό...θα μπορούσα να πώ -και δεν αναφέρομαι σε σένα-...και αυτό διότι ως ιδανικό ορίζεται -κατα την άποψή μου- κάθε είδος αρθρωμένης παράκλησης ή εντολής , η οποία μπορεί είτε να καθολικευθεί (Για παράδειγμα "Ένας Έλληνας έχει πάντοτε σεβασμό για έναν ιερωμένο) είτε δεν μπορεί(Για παράδειγμα , ο πατέρας σας είναι μέθυσος και μας δέρνει άσχημα , γι'αυτό και πρέπει να παραμείνουμε ενωμένες...και είναι το μόνο κοινό που έχουμε).
Όσο για τις "συζεύξεις" όπως ακριβώς το λές...προσωπικά θεωρώ ότι αποτελούν την πηγή και τον ορισμό τουλάχιστον των ακραίων νευρώσεων...αλλα αυτό είναι άλλο θέμα και γι'αυτό θα σταματήσω εδώ φίλη μου...
Η βαρύτητα των συγκεκριμμένων παρακλήσεων , όπως αυτές εξιδανικεύονται...απο το εκάστοτε περιβάλλον , ενδέχεται να είναι εξ'ισου μεγάλη , αν όχι και μεγαλύτερη απο κείνη των καθολικεύσιμων αξιακών κρίσεων , όπως "Στις μέρες μας , θα πρέπει να πάς στο Πανεπιστήμιο , αν θέλεις να αποκτήσεις αξία ως άνθρωπος"...
Ένας χρήσιμος εμπειρικός κανόνας λοιπόν , θα είχε ως εξής "Αν παράγει αναστολές , τότε πρόκειται για ιδανικό"....το "αν δεν πάς..." ορίζει το "κρυφό δωμάτιο"....την τιμωρία {μας} και την απογοήτευση {τους} στο πρόσωπό μας , εκ μέρους τους....
Κάτι σαν το περίφημο "Είσαι λεύτερος να κάνεις ότι θέλεις αλλα αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω και που είναι το μόνο ζωοσωτήριο και ορθό...τότε θα υποστείς πολλά δεινά..."
Ιδανικό και κανόνας -κατ'εμέ- δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά...![]()
![]()
![]()
Ωστόσο διαβλέπω "συζεύξεις" πολλές ανάμεσά μας Καποδίστρια , μεταξύ όλων μας που με διαφορετικό τρόπο προβάλλονται απο τον καθένα -δεν έχει καμμιά σημασία αυτό- , το θέμα λοιπόν είναι να βρούμε τα κοινά εκείνα σημεία που θα μας οδηγήσουν σε τομές στην σκέψη όλων μας....και υπάρχουν ακόμα και στην διαφωνία μας -εννοώ την διαφωνία που προκύπτει ή τις διαφωνίες μεταξύ όλων μας-....![]()

quote:
Αγαπητέ Εαρινέ,
περίεργους συνειρμούς κάνεις...Τέλος πάντων!
Αναρωτιέμαι όμως,αυτό:
quote:
kapodistria:
Αυτό για εκείνον θα ήταν δείγμα του ότι είναι "φτιαγμένοι από το ίδιο
υλικό",άρα άξια εμπιστοσύνης για την θέση που της έδωσε,αλλά κυρίως
άξια για να καταστεί το καλούπι της διαιώνισης του είδους του!Στην ουσία το πείραμα έγινε από πλευράς του γι' αυτόν τον λόγο!
Άλλωστε αυτό το διαπιστώνουμε και στις συζεύξεις των "πλουσίων" ἠ
"αριστοκρατών",από ανέκαθεν,όπου το ρητό "όμοιος ομοίω αεί πελάζει" είναι
ΚΑΝΟΝΑΣ !!!δεν σε έκανε να καταλάβεις που οδήγησα το θέμα;
Άρα,παρασάγγας από αυτό που εσύ υπέθεσες-εξήγαγες ως
συμπέρασμα των γραφομένων μου;
Περίεργο...ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Είσαι σίγουρη ότι δεν κατάλαβα και ότι διαφωνώ μαζί σου..???
Νομίζεις...![]()

Τι έγινε ρε Lupus...αγρανάπαυση είχες..???