- Θρηκευτική Επιθετικότητα (Όταν η πεποίθηση μετατρέπεται σε εμμονή) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν είναι η αντίπαλη παράταξη να χαρακτηρίζεται από άτομα σαν τον ΚΡΙΤΟΝ, να μας το λέτε νωρίτερα να μην ασχολούμαστε άλλο.
Όσο για σένα φίλε ΚΡΙΤΟΝ, ένας καλός γέροντας είπε μια φορά και έναν καιρό: "την γενετήσια ορμή ο άνθρωπος πρέπει να την βάζει στο ψυγείο μέχρι να παντρευτεί". Εγώ θα σου προτείνω να την ακολουθήσεις, ή αν δεν μπορείς, τουλάχιστον βρες καμμιά κοπελίτσα να την χαρείτε την "γενετήσια ορμή" που έλεγε και ο παπούλης μεταξύ σας. Έτσι όπως την ικανοποιείς τώρα, τα αποτελέσματα είναι δραματικά για τους συνανθρώπους σου.
quote:
Αν είναι η αντίπαλη παράταξη να χαρακτηρίζεται από άτομα σαν τον ΚΡΙΤΟΝ, να μας το λέτε νωρίτερα να μην ασχολούμαστε άλλο.
Προσωπικά δεν εντάσσομαι πουθενά, απλά λέω τις απόψεις μου.
Το σκέφθηκες κι εσύ τώρα οτι με το σχόλιο που έκανες περί γεννετήσιας ορμής κτλ κτλ συνεχίζεις μία διαμάχη?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Να θεωρήσω λοιπόν, αφού σιωπάς, ότι συμφωνείς με τους κώδικες της ιστοσελίδας της Ελληνικής θρησκείας;;
Φιλικά όπως πάντα
Να θεωρήσεις οτι δεν θέλω διάλογο μαζί σου!!!!
Στο έχω πεί 100 φορές, έλεος πιά!!!
Αραδιάζεις ένα κατεβατό σε 10 θέματα και λές ό,τι θέλεις με δικά σου σχόλια.
Δεν είπα ούτε οτι διαφωνώ ούτε οτι συμφωνώ.
Με εσένα δεν θέλω διάλογο!

quote:
WWalker, γιατί βάζεις σε παρατάξεις τα άτομα που συνομιλούν εδώ?
Το έχει κάνει ήδη ο ίδιος, Incubus. Τόσο αυτός όσο και κάποιο άλλο μέλος που δεν ήταν Χριστιανός.
quote:
Προσωπικά δεν εντάσσομαι πουθενά, απλά λέω τις απόψεις μου.
Το σκέφθηκες κι εσύ τώρα οτι με το σχόλιο που έκανες περί γεννετήσιας ορμής κτλ κτλ συνεχίζεις μία διαμάχη?
Ούτως ή άλλως η διαμάχη αυτή θα λήξει μόλις ένας admin δει τι παίζεται με δαύτον και ελέγξει μήπως λέω εγώ μήπως το IP του φίλου μας από εδώ ταυτίζεται με κάποιου άλλου προσώπου που στο παρελθόν τήρησε ανάλογη στάση.
Πάντως διάλογο με δαύτον μην περιμένεις να κάνω.
Edited by - WWalker on 21/08/2005 22:50:30
quote:
Dying_Incubus
Δεν είπα ούτε οτι διαφωνώ ούτε οτι συμφωνώ.
Εμ, άιντε ντε, τι φοβάσαι να πεις την αλήθεια.
Μίλα ανοιχτά και μην μας κάνεις τον άθεο και παραμύθια.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Το έχει κάνει ήδη ο ίδιος, Incubus. Τόσο αυτός όσο και κάποιο άλλο μέλος που δεν ήταν Χριστιανός.
Το έκαναν 2 άτομα...
Οπότε μην τους γενικεύεις όλους.
quote:
Ούτως ή άλλως η διαμάχη αυτή θα λήξει μόλις ένας admin δει τι παίζεται με δαύτον και ελέγξει μήπως λέω εγώ μήπως το IP του φίλου μας από εδώ ταυτίζεται με κάποιου άλλου προσώπου που στο παρελθόν τήρησε ανάλογη στάση.
Πάντως διάλογο με δαύτον μην περιμένεις να κάνω.
Μακάρι να το διαπιστώσει και να δοθεί λύση.
Δικαίωμα σου να μην θές διάλογο μαζί του, κι εγώ δεν θέλω με κάποια άτομα.
Με κυνηγούν όμως σε όποιο θέμα μπώ και μου μιλάνε στο άσχετο.
Τι να τους κάνω?
Δε νομίζεις πως μόνο η αδιαφορία θα σώσει την κατάσταση?

"O ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟS ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ"
"Το χριστιανικό πάθος κατά του ελληνικού πνεύματος"
"Ο Κοσμάς ο Αιτωλός O φιλότουρκoς"
"Πατρική Διδασκαλία"
"Η στάση των "πατέρων""
"Καταδικάζω τον χριστιανισμό"
"«Ύμνο εις Πεντηκοστήν»"
"ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
"ΚΡΥΠΤΟ-ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ"
Οι λόγοι για την απενεργοποίηση αυτή είναι οι ίδιοι με άλλες παρόμοιες καταστάσεις κατά το παρελθόν:
- Άνοιγμα πολλαπλών, αλλεπάλληλων θεμάτων με μόνο διαφαινόμενο σκοπό τη προώθηση φανατικών και ακραίων τάσεων και την προπαγάνδιση μισσαλόδοξων ιδεών.
- Η έλλειψη διάθεσης για πραγματική Συμμετοχή και Συζήτηση και η έμφαση στο αποκλειστικό ενδιαφέρον για προβολή θέσεων που εκφράζουν την επιθετική παρόρμηση εναντίων άλλων ομάδων ανθρώπων και ιδεολογιών, του ατόμου ή των ατόμων που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία αυτών των θεμάτων.
- Η κατ'επανάληψη αντιγραφή και παράθεση προπαγανδιστικών κειμένων από άλλες πηγές με τη συνοδή έλλειψη ιδίας άποψης του/των αρχικού/κών συγγραφέα/ων.
- Η δημιουργία διαιωνιζόμενων προσωπικών αντιπαραθέσεων μέσα στις Ομάδες Συζήτησης και οι διάφοροι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που παραβαίνουν τους Κανονισμούς Λειτουργίας του χώρου.
- άλλα ... ![]()
Ο λογαριασμός KRITON παραμένει ενεργός για την ώρα με σκοπό τη διερεύνηση της πιθανότητας και της δυνατότητας να μπορέσει να συμμετάσχει με έναν πιο δημιουργικό και γόνιμο τρόπο στις Συζητήσεις μας. Θα απενεργοποιηθεί όμως οριστικά μόλις υποπέσει στην αντίληψή μας μία καινούργια παράβαση των Κανονισμών.
Σημειώνω πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, φαίνεται πως ο Λογαριασμός αυτός είναι επανεμφάνιση παλαιότερου που είχε απενεργοποιηθεί για τους ίδιους λόγους. Είναι θλιβερό το πως η ρήση "το δις εξαμαρτείν ουκ αντρός σοφού" βρίσκει τόσο συχνά το "ταίρι" της στο: "το πολλάκις εξαμαρτείν ανοησίας έξις εστί"... (Αδμίνιος, "Μύθου και Θρησκείας Ατοπήματα", ESOTERICA 2005
)
Παραθέτω δεν απερίφραστα και τους φόβους μου για το ότι πιθανότατα η απενεργοποίηση και αυτού του Λογαριασμού δεν θα αποτρέψει τη δημιουργία άλλου/ων εκ νέου με την ίδια διαστρεβλωτική συμπεριφορά...
Στην περίπτωση αυτή θα εξετάσουμε την χρήση διαφορετικών, πέρα από την απενεργοποίηση, έννομων τρόπων για την αποτροπή αυτής της κατάχρησης του χώρου και των πόρων της Διαδικτυακής αυτής Κοινότητας.
Θέλω να τονίσω ότι η απενεργοποίηση αυτών των θεμάτων δε σημαίνει και τη συλλήβδην από πλευράς μας αντίθεση εναντίων σκέψεων και απόψεων που εμπεριέχονται σε αυτά ούτε και τον χαρακτηρισμό τους από πλευράς μας ως εντελώς ανεδαφικά. Πιστεύω ότι σίγουρα κάποιες θέσεις θα μπορούσαν να συζητηθούν με έναν πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο και απομεμακρυσμένο από ακρότητες!
... αν βέβαια είχαν παρατεθεί διαφορετικά και τύγχαναν της πρέπουσας προσοχής από τον αρχικό Συγγραφέα και τους υπόλοιπους Συνομιλητές.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω ότι ευθύνη για την διαιώνιση τέτοιων φαινομένων αφορά και όσους Συζητητές εισέρχονται αυτοβούλως μέσα σε αυτό το κλίμα μισαλλοδοξίας και άγονης επιχειρηματολογίας και γίνονται και οι ίδιοι φορείς ακραίων τάσεων.
Θα περιοριστώ μόνον να συστήσω προσοχή και επαγρύπνηση στον Ψηλό και να του υπενθυμίσω ότι η αντίθεση σε θέματα "προβοκατόρικα" ή εν γένει ανώφελα δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο την υιοθέτηση αντίστοιχων αντιδράσεων και ενεργειών.
Ευχαριστώ όσους/ες φίλους/ες των Forums του ESOTERICA απέδειξαν σε αυτά τα θέματα για άλλη μία φορά την υγιή τους στάση, την ειλικρινή και κατεκτημένη τους ανεκτικότητα και την πραγματική διάθεση Συμμετοχής τους σε μία Κοινότητα Αναζητητών όπου δεν αποτελούν απλά "εγωκεντρικά μοναχικά σημεία" αλλά "φωτεινά κέντρα" κατανόησης και προσφοράς! ![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------