ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Cernavus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/02/2005, 22:02:29
Kαλώς σε βρίσκω και γω αγαπητέ stemix...
Οσο για την παλιά μου ψηφιακή υπογραφή την άφησα πίσω μαζί με το παλιό μου προφίλ...και η καινούργια είναι προσωρινή...

Avallon Reloaded...

Edited by - Avallon on 02/02/2005 22:05:57

oneiric1Μέλος
04/02/2005, 15:50:57
Καμιά φορά... «δυσανασχετώ».. Παρά τις τόσες και πολύτιμες πληροφορίες, δεν φαίνεται να φτάνουμε σε απαντήσεις....γιατί? Μήπως δεν υπάρχουν? Δεν το πιστεύω. Γιατί?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

XDΜέλος
05/02/2005, 09:42:25
Ψάχνοντας το θέμα ιστορικά αξίζει να αναφέρω πως μέχρι το 1927 δεν υπήρχε δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο (μελέτες υπήρχαν πολλές από το τέλος του 19ου αιώνα βέβαια..), τελικά το 1928 το ελληνικό κράτος αποδέχεται (επιτέλους) το σχέδιο του ιταλού Fantoli και ξεκινά νωχελικά (όπως πάντα) την κατασκευή του δημόσιου δικτύου ιδρύοντας την εταιρία A.E.E.K.Y. (μετονομαζόμενη αργότερα σε “ΥΔΡΕΞ”). Το 1950 δημιουργείται ο Ο.Α.Π. (έναρξη λειτουργίας 1954) για την διαχείριση του «νεότευκτου» δικτύου με την ΥΔΡΕΞ να συνεχίζει κανονικά την εργολαβία (τελικά ΟΑΠ+ΥΔΡΕΞ+ΕΥ γίνονται πολύ αργότερα Ε.ΥΔ.Α.Π.)..
Το ενδιαφέρον σημείο είναι πως ένα τμήμα περίπου 60χλμ. του δημόσιου δικτύου χρησιμοποιεί προϋπάρχον ιδιωτικό δίκτυο διαφόρων περιοχών της (ως επί το πλείστο) παλιάς Αθήνας όπου οι κάτοικοι είχαν τα χρήματα να υλοποιήσουν αποχετευτικό δίκτυο πριν την κρατική πρωτοβουλία.. παράλληλα πεπαλαιωμένα τμήματα διαφόρων περιοχών εγκαταλείφθηκαν εντελώς με την σύνδεση τους στο νέο δίκτυο (οπότε υπόγειοι λυμματοσυλλέκτες κτλ.. θέτονται εν αχρηστία -να μια λογική εξήγηση για τα σφραγισμένα ή άδεια καπάκια).
Τα παραπάνω στοιχεία είναι σημαντικά όσον αφορά τα δημόσια καπάκια διότι από την στιγμή που εμπλέκεται κρατικός φορέας επέρχεται τυποποίηση στις προδιαγραφές τους..
Εδώ αξίζει επίσης να σημειώσω πως οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής ως και το 1964-68 δεν είχαν δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο άρα χρησιμοποιούσαν ιδιωτικούς προμηθευτές για τα λούκια τους.. με αποτέλεσμα διάφορους σχηματισμούς που υποδείκνυαν το περιεχόμενο τους.. (π.χ. λυμματοσυλλέκτες) οπότε εδώ μπορεί να έχουμε έναν ρεαλιστικό λόγο γιατί βρίσκουμε τέτοια καπάκια σε παλιές μονοκατοικίες, συνοικίες και οικοδομές..

Υ.Γ.
Κρίμα να μην γνωρίζουμε κάποιον υδραυλικό της εποχής καθώς σίγουρα θα ήξερε την έννοια των συγκεκριμένων συμβόλων από πρώτο χέρι (δηλαδή τι εγκατάσταση προσδιορίζουν) ..

DreamwindΝέο Μέλος
11/02/2005, 02:43:55
κοίτα, αυτές τισ μέρες που δεν έχω δουλειά και κοπρίζω..., έχω περπατήσει ένα μεγάλο μέρος του κορυδαλλού, και πολύ λίγο της νίκαιας. Βρήκα μόνο ένα καπάκι, που δεν μπορώ να το σηκώσω γιατί είναι σε πολύ κεντρικό σημείο(πλ. Ελευθερίας). Το έχω βάλει στο μάτι όμως και το κοιτάω μην αλλάξει θέση. Ένα 5ακτινο αστέρι έχει πάνω. Τιποτα άλλο. Ουτε γράμματα, ουτε κωδικούς ουτε τπτ. Και δεν είναι σε παλιά συνοικία η σπίτι. Καινούρια μαγαζιά, καινούριος κόσμος, λες να είναι ξεχασμένο? Προιστορικό? Κούφιο? Δεν μπορώ να βρω ευκαιρία να το σηκώσω ρε γ@μ... είναι κοντά και το τμήμα και κάνουνε τσάρκες οι άτιμοι συνέχεια... Ου-Ου-Μπιπ-Ου... Είναι εντελώς ξεκαρφωτο καπάκι, και παρολίγον θα το έχανα. Έπρεπε να κάψω μια γυναίκα με τη στάχτη μου, να πέσει πάνω στην κωλόνα, να με βρίσει, να με σπρώξει, να σκοντάψω στο καπακι, και τότε να το δω... Που συνήθως κοιτάω κάτω...

Υπάρχει Θεός...

analphabetΜέλος
11/02/2005, 11:09:02
Απο την ώρα που έγινα μέλος στο esoterica διάβασα για τα καπάκια. Κοιτούσα λοιπόν στο δρόμο να βρώ κανένα τέτοιο. Και ξαφνικά, έξω απο το σπίτι κολλητής μου φίλης που μένει Αμπελόκηπους 5 λεπτά με τα πόδια απο το σπίτι μου ξεφυτρώνουν 4 !!! Απο τα απλά , με το 5ακτινο στο κέντρο.

Τόσούς μήνες, αποκλείετε να μην τα είχα παρατηρήσει , πηγαίνω στο σπίτι της φίλης μου 2 φορές την εβδομάδα το λιγότερο.

Με το που επέστρεψα, τη Δευτέρα και πέρασα να τη δώ τα είδα.

Είμαι 99% σίγουρη πως πρίν 10 μ'ερες δεν ήταν εκεί..

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

XDΜέλος
12/02/2005, 09:33:12
Προς Dreamwind:

Νομίζω πως θα πρέπει να είναι παλιό, αφημένο εκεί από προηγούμενες εποχές όταν ακόμα ο δήμος δεν είχε συνδεθεί στο δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο (1965-68 +- τουλάχιστον, μετά δεν έχω αναφορά).

Το γεγονός ότι κάποια στιγμή μπορεί να έγιναν έργα ανάπλασης στην περιοχή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υποχρεούνταν οι εργολάβοι να αντικαταστήσουν το παλιό καπάκι με κάποιο νέο. Αντίθετα τις περισσότερες φορές αφήνουν άθικτες αυτές τις εγκαταστάσεις, έτσι δημιουργείται η εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με νέα καπάκια την στιγμή που απλά πρόκειται για τα ήδη υπάρχοντα (προσωπική εμπειρία).

Εάν το παλιό δίκτυο συνδέθηκε με το δημόσιο τότε αν το ανοίξεις μπορεί να υπάρχει κάτι (το τι .. εξαρτάται.. –αποχέτευση;- ) διαφορετικά ή θα είναι άδειο ή θα έχει μπετό ή θα ακόμα χειρότερα θα είναι κανένας ξεχασμένος λημματοσυλλέκτης (yack!).

Η εκτίμηση για την παλαιότητα του μπορεί να προέλθει από την κατάσταση της επιφάνειας του, δηλαδή το πόσο καταπονημένο από την πολυκαιρία δείχνει αν και υπάρχει μεγάλη εξάρτιση από το χρησιμοποιηθέν υλικό (είδος & ποιότητα) όσο και από την θέση που βρίσκεται τοποθετημένο (εκτεθειμένο στον ήλιο, την βροχή, τις ρόδες των αυτοκινήτων, κοντά σε πεζοδρόμια κτλ)..

Προς Analphabet:

Δίχως να αποκλείω τίποτε εντούτοις καμία φορά εκλείπουν της προσοχής μας, το αναφέρω μιας και μου έχει συμβεί καθώς τα καπάκια βρισκόντουσαν εκεί χρόνια απλά εγώ δεν είχα δώσει ποτέ την απαραίτητη προσοχή .. Να σκεφτείς πως έχω υποδείξει σε δύσπιστο γείτονα την ύπαρξη τέτοιου καπακιού .. στην αυλή του.. χι,χι,χι (δεν το είχε προσέξει ποτέ - δεν μπορούσε το πιστέψει)..

analphabetΜέλος
14/02/2005, 11:25:22
Δεν έχεις άδικο, αλλά εγώ τους τελευταίους 3 μήνες κοίταζα κάτω για τέτοια καπάκια και είχα εντοπίσει αρκετά.

Μου φαίνεται παράξενο να μου διέφυγαν τα συγκεκριμένα.

Αν ξαναμετακοινηθούν πάντως θα το μάθουμε σύντομα.

14/02/2005, 15:35:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ analphabet ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (ΕΚΕΙ ΜΕΝΩ) ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΥΤΑ...

ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ.
ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΕΙΝΑΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

analphabetΜέλος
15/02/2005, 14:55:04
Αχ συγνώμη, δεν είχα δεί αυτό το post πριν απαντήσω στο mail σου.

Πάντως όλα τα καπάκια που έχω δεί στους Αμπελόκηπους είναι καταϊδια, απλά, σχεδόν τετράγωνα, με πεντάκτινο στο κέντρο.

Αν κανείς εντοπήσει άλλου τύπου καπάκι στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων παρακαλώ να με ειδοποιήσει για να πάω να κάνω .. αυτοψία!

silverwhisperΜέλος
16/02/2005, 19:50:47
δε ξερω για αμπελοκηπους,αλλα εδω στο μοσχατο παρατηρησα τη δευτερα οτι σε εναν απο τους παλιοτερους δρομους(υποθετω)εχει δεκαδες καπακια με τις κλασσικες γραμμες που αμα ανασυνταχθουν γινοται μαιανδροι στο κεντρο τους εχεο ενα κυκλο οβαλ οριζοντια και μεσα μια καθετη γραμη απο την οποια περνουν οριζοντια 3 αλλες(οσο πανε προς τα κατω μεγαλωνουν) και εχουν ανασηκωμενες τις ακρες τους.

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.