ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα Θρησκευτικά επανέρχονται στα Ρωσικά Σχολεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τα Θρησκευτικά επανέρχονται στα Ρωσικά Σχολεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
04/09/2006, 19:10:00
quote:

quote:

Φίλε μου Dying_Incubus δεν ισχυρίστηκα οτι η εκμάθηση των θρησκευτικών αποτελεί το νόημα της ζωής.Αλλά ότι το νόημα της ζωής είναι η ανακάλυψη της αμαρτωλότητάς μας, της μικρότητάς μας και η αναζήτηση του Θείου και ή ολοένα σωστή και ηθική προσέγγιση Του, ώστε να τελειοποιηθούμε πνευματικά και να γίνουμε ανώτεροι πνευματικά άνθρωποι!Αυτό γίνεται και μέσα από τη διδασκαλία περί ΘΕΟΥ.-

μαλιστα και δεν μου λες οσοι πιστευουν καπου δεν κανουν ληστειες φονους βιασμους;;
οτι αν καποιος θα ειναι ηθικος δεν εχει να κανει με το αν πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη

Όποιος έχει την πίστη του στον Ιησού Χριστό δεν κάνει ούτε ληστείες, ούτε φόνους, ούτε και βιασμούς!

****** Τα άλλα, τα "επιστημονικά" που είπες, θα τα αφήσω για κανέναν γερό επιστήμονα.

04/09/2006, 19:37:55
quote:
Ψηλός
Όποιος έχει την πίστη του στον Ιησού Χριστό δεν κάνει ούτε ληστείες, ούτε φόνους, ούτε και βιασμούς!

Προφανώς! Άλλωστε είναι γνωστό πως οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες με βουδιστές, παγανιστές και ινδουιστές.

Ο πρώην Αττικής Παντελεήμων για παράδειγμα ήταν βουδιστής. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ήταν Παγανιστής. Και τόσοι και τόσοι άλλοι.

Τι θα ακούσουμε ακόμη εδώ μέσα...

macedon

Edited by - macedon on 04/09/2006 19:39:34

04/09/2006, 20:33:37
quote:
Προφανώς! Άλλωστε είναι γνωστό πως οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες με βουδιστές, παγανιστές και ινδουιστές.

μην ξεχνας και τους αθεους

quote:
****** Τα άλλα, τα "επιστημονικά" που είπες, θα τα αφήσω για κανέναν γερό επιστήμονα.

τα παμε βρε ψηλε
πλαθω πλαθω ανθρωπακια με τα δυο μου τα χερακια
για εκει μια χαρα εισαι για οτι παραπανω μπλοκαρει ο εγκεφαλος

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

04/09/2006, 20:45:04
quote:

τα παμε βρε ψηλε
πλαθω πλαθω ανθρωπακια με τα δυο μου τα χερακια
για εκει μια χαρα εισαι για οτι παραπανω μπλοκαρει ο εγκεφαλος

ναι φωστήρα μου, όπως τα λες είναι

04/09/2006, 20:58:36
04/09/2006, 21:24:39
04/09/2006, 23:13:33
Φίλε μου gigenis οφείλω να ομολογήσω ότι η πληρότητα των επιχειρημάτων σου με έπεισαν.

""και ποιος το λεει οτι ο ανθρωπος εχει πνευμα το ειδες πουθενα;;;
και εγω σου λεω οτι ο ανθρωπος στην τριτη διασταση εχει αυτια στα ποδια""

Αυτό το μαργαριτάρι-ευτυχώς ορθογραφημένο- τι το ήθελες?Δεν ξέρεις φίλε μου οτι έχεις πνεύμα, δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα?Γιατί καθυστερείς?Ίσως πρέπει να το κοιτάξεις-μπορεί να είναι σοβαρό!

Πρώτον μιλάς.Δεύτερον σκέφτεσαι.Τρίτον αναπτύσεις λόγο, γραπτό και προφορικό.Τέταρτον φέρεις εις πέρας-ελπίζω-πνευματικές εργασίες όπως πολύπλοκες σκέψεις κ.τ.λ,έχεις φαντασία.'Ολα αυτά σημαίνουν αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα οτι έχεις νου και λογίκη.Αυτά τα δύο συν την ενέργεια σου είναι το ΠΝΕΥΜΑ σου, αυτό που σε ξεχωρίζει από κάθε άλλο άνθρωπο και σε κάνει μοναδικό.ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.

"δες ποιο πανω τι λεω και θα καταλαβεις οτι ο πολυτισμος εγινε λογο του οτι ο ανθρωπος καταφερε να προσαρμοστει στο περιβαλον και να γεινει κυριαρχος"

Αν και ανορθόγραφο αισχρά θα το απαντήσω ως εξής:Στο ίδιο περιβάλλον έζησαν και τα ζώα και ο άνθρωπος.Γιατί προσαρμόστηκε μόνο ο άνθρωπος και όχι τα ζώα ή κάποιο είδος αυτών?Και αυτό ΤΥΧΑΙΟ?Μήπως ο άνθρωπος ήταν ανώτερος λόγω πνεύματος?Και αυτό ΤΥΧΑΙΟ?Και αν ισχύει η εξελικτική πορεία γιατι αυτή σταμάτησε με τον άνθρωπο και δεν συνεχίζετε?Αν συνεχίζετε τότε κάποτε θα δημιουργηθεί κάποιο ζώο ανώτερο από τον άνθρωπο.Αν σταμάτησε με το τελειότερο δημιούργημα δηλαδή τον άνθρωπο και αυτό ΤΥΧΑΙΟ ήταν?????????????????????????
Φιλικά.-

E.X.O

04/09/2006, 23:25:05
quote:
Πρώτον μιλάς.Δεύτερον σκέφτεσαι.Τρίτον αναπτύσεις λόγο, γραπτό και προφορικό.Τέταρτον φέρεις εις πέρας-ελπίζω-πνευματικές εργασίες όπως πολύπλοκες σκέψεις κ.τ.λ,έχεις φαντασία.'Ολα αυτά σημαίνουν αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα οτι έχεις νου και λογίκη.Αυτά τα δύο συν την ενέργεια σου είναι το ΠΝΕΥΜΑ σου, αυτό που σε ξεχωρίζει από κάθε άλλο άνθρωπο και σε κάνει μοναδικό.ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.

επιβιωνουν με το ενστικτο;;;;
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχα

ενταξει κερδισες

CROWL26Μέλος
04/09/2006, 23:43:01
quote:

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχα

ενταξει κερδισες

Κρίνοντας από την ποιότητα των επιχειρημάτων σου, ευχαριστώ που το παραδέχτηκες ότι κέρδισα.-
Φιλικά.-

E.X.O

04/09/2006, 23:53:23
quote:
Και αν ισχύει η εξελικτική πορεία γιατι αυτή σταμάτησε με τον άνθρωπο και δεν συνεχίζετε?Αν συνεχίζετε τότε κάποτε θα δημιουργηθεί κάποιο ζώο ανώτερο από τον άνθρωπο.Αν σταμάτησε με το τελειότερο δημιούργημα δηλαδή τον άνθρωπο και αυτό ΤΥΧΑΙΟ ήταν?????????????????????????

Η εξελικτική "πορεία" γίνεται με άλματα προς το παρρόν γιατί λείπουν οι ενδιάμεσες φάσεις.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

MarteΜέλος
05/09/2006, 00:00:00
quote:
μαλιστα δηλαδη δεν εχει αποδειχτει οτι η γη δεν ειναι επιπεδη
δεν εχει αποδειχτει οτι το κεντρο του ηλιακου μας συστηματος δεν ειναι η γη

έλα που εγώ όμως αναφερόμουν στην πίστη ύπαρξης ή μη μιας ανώτερης δύναμης-ενεργειας-θεου.

ΟΣΟ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΣΟ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ...

05/09/2006, 00:03:31
ΤΑ ΖΩΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

MarteΜέλος
05/09/2006, 00:10:49
Το προηγούμενο μηνυματάκι μου έσκασε μύτη στις 00:00:00 !!!
Πόσο μου αρέσουν οι συμπτώσεις!!!

ΟΣΟ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΣΟ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ...

05/09/2006, 01:20:58
Σε μερικές περιπτώσεις τα λόγια είναι περιττά, όπως λέει κι ο λαός μας!
Αυτό ισχύει και στα 2 μηνύματα που απέστειλαν πριν από λίγο ο Ψηλός (04/09/2006, 20:58:36) & ο gigenis (04/09/2006, 21:24:39) και τα οποία μεταφέρθηκαν στην Σαλάτα.

Εξάλλου, στα συγκεκριμένα μηνύματα κάπου τα πράγματα έγιναν όντως "σαλάτα" οπότε κι η μεταφορά τους ήρθε ως ένα φυσικό επακόλουθο!

=========================================================

quote:

Ψηλέ, θα σε συμβούλευα να αφήσεις κατά μέρος μια τέτοια συμπεριφορά, καθώς ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που η συμμετοχή σου (η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχει λειτουργήσει εμπρηστικά σε διάφορα θέματα κυρίως της Κατηγορίας .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.) θα πρέπει να απαρτίζεται από κηρύγματα ή υπεραπλουστεύσεις τέτοιου τύπου.

Παρόλα αυτά, εάν επιθυμείς την περαιτέρω συμμετοχή σου στις Συζητήσεις μας υπάρχουν 2 επιλογές:

• Μπορείς να συνεχίσεις αυτό το κήρυγμα δείχνοντας αυτόν τον διακαή σου πόθο για την υπεράσπιση των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων αλλά με μια προϋπόθεση.
    Δεν θα χρησιμοποιείς ούτε θα σχολιάζεις τα λεγόμενα των συνομιλητών σου στα διάφορα θέματα καθώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος της ύπαρξης ενός τέτοιου διαλόγου.
  • Μπορείς να αντιληφθείς οτι ο παρών χώρος προσφέρεται για συζητήσεις γύρω από θέματα Μεταφυσικής, Εσωτερισμού, Φιλοσοφίας και να συμμορφωθείς με τους Κανονισμούς της Λειτουργίας του οι οποίοι τον διέπουν, οπότε και μπορείς να κινείσαι μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν το κήρυγμα, οι υπεραπλουστεύσεις και μια τέτοια συμπεριφορά θα πρέπει να εκλείψουν.

Οπότε, η απόφαση πιστεύω είναι στο χέρι σου.
Εδώ είμαστε λοιπόν για να δούμε και την συνέχεια...

In anticipation of my resurrection...

samuel1974Μέλος
05/09/2006, 15:12:43
@ Dying_Incubus

Έγραψε ο ψηλός:
"Όποιος έχει την πίστη του στον Ιησού Χριστό δεν κάνει ούτε ληστείες, ούτε φόνους, ούτε και βιασμούς!"

Και συ του λες:
"Ψηλέ, θα σε συμβούλευα να αφήσεις κατά μέρος μια τέτοια συμπεριφορά, καθώς ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που η συμμετοχή σου (η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχει λειτουργήσει εμπρηστικά σε διάφορα θέματα κυρίως της Κατηγορίας .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.) θα πρέπει να απαρτίζεται από κηρύγματα ή υπεραπλουστεύσεις τέτοιου τύπου."

Δεν κατάλαβα!!!
Δηλαδή αυτό που λέει ο Ψηλός δεν είναι μία άποψη;
Πως κρίνεις ότι η συγκεκριμένη φράση του Ψηλού είναι κύρηγμα και δεν είναι διατύπωση απόψεως;;
Με ποιά κριτήρια γίνεται η διάκριση μεταξύ απόψεως και κυρήγματος;;;

05/09/2006, 15:26:12
Συμφωνώ με τον φίλο Samuel1974.

Η άποψη του φίλου Ψηλού δεν προσβάλει σε τίποτα και κανέναν.

----------------------

05/09/2006, 15:33:21
quote:
WWalker
Συμφωνώ με τον φίλο Samuel1974.

Η άποψη του φίλου Ψηλού δεν προσβάλει σε τίποτα και κανέναν.

Εγώ προτίμησα τη σιωπή γιατί δεν κατάλαβα το λόγο της "επίπληξης" με αφορμή αυτό που είπα.

Ο gigenis ρώτησε κάτι και εγώ του απάντησα.
Νιώθει κανείς προσβεβλημένος με την απάντησή μου;;;

CROWL26Μέλος
05/09/2006, 15:38:11
Ορθή απάντησις Ψηλέ αν και καθήμενος.-

Φιλικά.-
E.X.O

05/09/2006, 15:42:41
Οφείλω να παραδεχθώ πως ώρες ώρες τους συντονιστές του χώρου δεν μπορώ να τους καταλάβω.

----------------------

05/09/2006, 21:55:00
Εγώ θα ριψοκινδυνεύσω να ποστάρω κάτι σχετικό για την Ρωσία και το ρόλο της Ορθοδοξίας, κι ας με κυνηγήσουν μετά οι συντονιστές ως μισαλλόδοξο.

http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=1931 <- Ο πρόεδρος Πούτιν ευχαριστεί την Εκκλησία για την στάση της απέναντι στο Μπεσλάν.
http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=1932 <- Ο πρόεδρος Πούτιν πιστεύει ότι η Εκκλησία βοηθάει την κοινωνία να αντιμετωπίσει κοινωνικά προβλήματα.
http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=1886 <-μόνο 4% οι άθεοι στην Ρωσία.

----------------------