- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Για την αντίδραση της ΕΕ? (
Περί ιδιώτη θα σου πω άλλη φορά.
(Ο Αίολος έχει δίκιο όσον αφορά τον ορισμό.
Κι εσύ έχεις δίκιο που συμφώνησες επί ενός σωστού ορισμού.)
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:...και ποίος θα το κάνει αυτό;
Συμφωνώ. Γι' αυτό και η έξοδος απο το €, πρέπει να γίνει συντεταγμένα, κατόπιν μακράς προεργασίας, που σημαίνει πως η χώρα πρέπει να γίνει, δουλεύοντας πραγματικά (και όχι όλο το σύμπαν), πρώτα παραγωγική και μετά να ρυθμίσει τις αγορές της, και τέλος να πει το σάλτα και ... στον κάθε Σόιμπλε και στα αφεντικά του τους banksters.
Τον πλούτο μας θέλουν...
...και το χρήμα εξαγοράζει άπαντες, απ' ότι φαίνεται.

quote:
Περί ιδιώτη θα σου πω άλλη φορά.
Θα μου πεις, αυτή την άλλη φορά, τί είναι ο ιδιώτης, ή γιατί θεωρείς εμένα ιδιώτη?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Αλλά προδότες σαν την συμμορία του €, που πήγε και μετέτρεψε εν μέσω PSI, ενα απλό ομολογιακό χρέος σε τράπεζες, σε ενυπόθηκο διακρατικό Αγγλικού δικαίου
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω....

Οκ.Τώρα.
Αν σε θεωρούσα ιδιώτη, δεν θα σε θεωρούσα φίλο μου.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν χρησιμοποίησα αντωνυμίες.
Ο τρόπος αντίδρασής σου,όμως, εμπεριέχει σε ελεύθερη μετάφραση, άρωμα αδιαφορίας, που δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.
Αλλιώς:Αν δεν είσαι ενεργά,μέρος της προσπάθειας για λύση,γίνεσαι άθελά σου ,λόγω αδρανείας ,μέρος του προβλήματος.

quote:
AMEINIAS
Ο τρόπος αντίδρασής σου,όμως, εμπεριέχει σε ελεύθερη μετάφραση, άρωμα αδιαφορίας, που δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.Αλλιώς:Αν δεν είσαι ενεργά,μέρος της προσπάθειας για λύση,γίνεσαι άθελά σου ,λόγω αδρανείας ,μέρος του προβλήματος.
Ελπίζω να το καταλάβει.
Για αυτόν τον λόγο, τον πήρα στο...ψιλό απόψε.
Και δεν φαίνεται για άρωμα, αλλά για γερή...στρώση!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αμεινίας
Αν δεν είσαι ενεργά,μέρος της προσπάθειας για λύση,γίνεσαι άθελά σου ,λόγω αδρανείας ,μέρος του προβλήματος.
Δεν έχεις άδικο. Ας πούμε όμως, πόσο αδρανειακή θεωρείς τη συμμετοχή μου εδώ μέσα?
Θέλω να πω, πόσο περισσότερη επιρροή άσκησες εσύ με τη συμμετοχή σου στο δημοψήφισμα, από όση εγώ με την αποχή μου?
Κι ένα ερώτημα για όλους, αλλά κυρίως για τον αχώνευτο. Εδώ μέσα, στο forum, πόσοι άνθρωποι έχουν πραγματικά Πολιτική σκέψη και εκπαίδευση?
Σε λίγο θα μου πεις να τις μερτρήσουμε κιόλας..
Παπάρα.
quote:Το πρόβλημα δεν είναι ο κοινοβουλευτισμός, το πρόβλημα είναι ο λαός. Οι άνθρωποι.
1. Πολλοί Έλληνες αναλυτές και διανοητές ισχυρίζονται, πως με την Χ.Α. στη βουλή και την αριστερά στην κυβέρνηση, ο κύκλος της μεταπολίτευσης έχει κλείσει. Θεωρώ πως αυτό είναι μια εύκολη και εύπεπτη ερμηνεία των πραγμάτων. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που έχει κλείσει είναι ο κοινοβουλευτισμός ως πολίτευμα. Ειδικά μετά το τελευταίο δημοψήφισμα, τον τρόπο που ετέθη, τον χρόνο και την ερμηνεία του. Θέλω να πιστεύω, πως θα προτείνουμε μια νέα λύση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Ο Τσίπρας π.χ. έλεγε από την αρχή ψέματα.
Ο κόσμος εν γνώση οτι του έλεγαν ψέματα, τον ψήφισε.
Άρα ποιος φταίει, ο γιαλός ή η βάρκα;
Δηλαδή αν η βάρκα πήγαινε σε άλλο γιαλό, οι ναύτες θα ήταν καλύτεροι;
quote:Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία απ' το να δίνεις εξουσία σε αμόρφωτους ανθρώπους.
2. Αυτό που θα περιγράψω παρακάτω, σε καμμία περίπτωση δεν περιλαμβάνεται σε αυτά που έχω στο μυαλό μου. Προς λόγου χάρη το θέτω. Ας πούμε λοιπόν, πως καθιστούμε την επόμενη βουλή αναθεωρητική. Εκείνη με τη σειρά της, ορίζει νέο σύνταγμα, με βάση το οποίο, ο λαός κληρώνει κάθε χρόνο μια γερουσία, ας πούμε χιλίων ανθρώπων, των οποίων η μόνη δουλειά είναι, να προτείνουν στον λαό δημοψηφίσματα για τα πάντα. Από το ύψος του ΦΠΑ, μέχρι την διάρκεια της θητείας στον στρατό. Ποιά πιστεύετε πως θα είναι η αντίδραση της ΕΕ σε μια τέτοια εξέλιξη?
Αυτό που έδειξε το δημοψήφισμα δεν είναι την φαυλότητα του κοινοβουλευτισμού αλλά την αφέλεια του λαού.
Εγώ σας είπα οτι πιθανότατα θα απέχω απ' το δημόψηφισμα (όντως απείχα). Καποιοι απο εδώ (όχι εσύ) σαν τα πρόβατα, συνταχθήκατε να δώσετε νομιμοποίηση στην άθλια κυβέρνηση Τσίπρα.
Εγώ σας έλεγα οτι το δημοψήφισμα αυτό είναι ψευτοδίλημμα και είναι μια φάρσα, εσείς φωνάζατε συνθήματα του '21.
Και μου λες τώρα εσύ οτι ένας λαός που δεν έχει αναλυτική ικανότητα νηπείου, θα έχει την ικανότητα να κάνει σκληρές επιλογές που προϋποθέτουν πολλές ειδικές και άλλου τύπου γνώσεις, σε ο,τι αφορά το ΦΠΑ και δε ξέρω τι άλλο.
Το ανέκδοτο αυτό θα ήταν πολύ σύντομο.
Παρόλα αυτά δεν διαφωνώ οτι θα μπορούσε και θα έπρεπε να υπάρξει ένα αμεσότερο είδος δημοκρατίας το οποίο να επιτρέπει μεγαλύτερο λαϊκό έλεγχο στην εξουσία. Σε αυτό συμφωνούμε. Κάτι τέτοιο απαιτεί και πάλι μια προεργασία.
Νομίζω πάντως οτι σε κάποιο άλλο θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε ορισμένες προτάσεις για αυτό το θέμα, όπως αυτή περι γερουσίας που ανέφερες παραπάνω, σε ένα πιο δομημένο και αναλυτικό επίπεδο.
Edited by - Πύρινος on 10/07/2015 23:43:38
![]()
Ούτε βέβαια έχω πάντα δίκαιο
η αλήθεια να λέγεται ![]()
quote:
Μπερνάρ, υπεκφεύγεις, ή μου φαίνεται?
Μην ακούω παπαρίτσες βραδυάτικα.
Η αδράνεια δεν αφορά το forum.Προφανώς και εντός μόνο αδιαφορία δεν θα μπορούσε να σου προσάψει κανείς.
Αφορά το γεγονός ότι όσοι δεν ψήφισαν,παρ' ότι ήταν ένα μεγάλο ποσοστό,δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων.
Μετά από λίγους μήνες δεν θα θυμάται κανείς ποιο ήταν το ποσοστό αποχής.
Το 62% - 38% θα το θυμούνται όλοι.Είναι απλό.Το ότι δεν βάρυνε όσο θα έπρεπε δεν το μηδενίζει ως παράγοντα.
Γιουσουφάκι,
Θα σου το εξηγήσω μια τελευταία φορά..
Περιπτώσεις:
1.Όταν έχεις μορφωμένο λαό και ενάρετους αντιπροσώπους δεν σε νοιάζει και πολύ, ποιο θα είναι το πολίτευμα.
2. Όταν έχεις αμόρφωτο λαό και ενάρετους αντιπροσώπους, δεν σου κάνει η δημοκρατία.Για ευνόητους λόγους.Συμφέρει να αποφασίζουν αυτοί μέχρι νεωτέρας.Είναι προφανές.
3.Όταν έχεις αμόρφωτο λαό και αλήτες αντιπροσώπους,δεν έχεις παρά την επιλογή να αφήσεις το λαό να αναλάβει τις ευθύνες του, μέσω των λανθασμένων ίσως επιλογών του,ΜΠΑΣ και αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο την κρίση που του λείπει.
Είμαστε στην περίπτωση 3. βρε κακομοίρη.
Γκέγκε?
Αν δεν δώσεις στην περίπτωση 3, την ευκαιρία της, οδηγείσαι με τα τσαρούχια σε ολοκληρωτισμό.Ακόμα ντιπ?
Και που 'σαι...
Περί της μετατροπής του χρέους, από τραπεζικό σε διακρατικό, που στο έχω κοπανήσει τόσες φορές, και που το τόνισε σήμερα και ο Heretic, το κοίταξες? ή δεν σου φαίνεται τόσο σημαντικό? ![]()