ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro87 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
08/10/2003, 18:32:09
quote:
Αllzaro κατσε γιατι θα γινω εγω εξαλος τωρα.
Εννοειτε πως καμμια σχεση γιατι αμα ειχε δεν θα γινοτανε ολη αυτη η διαμαχη αιωνες τωρα.

Οχι Tyanea μου μήν μου γίνεις έξαλλος.
Εξάλλου δεν εχω την πρόθεση να σε κάνω έξαλλο.
Εάν δεν είχα πνευματικές ανησυχίες ή είχα εμπεριστατωμένες απόψεις δεν θα συζήταγα με εσάς. Θα ήμουν ξερόλας. Δεν είμαι ξερόλας.
Επειδή ομως είχα ανέκαθεν 50 χρόνια τώρα ερευνητικό χαρακτήρα γιαυτό δεν παύω ακόμα και τώρα να ψάχνω.
Κάθε γνώμη οποιουδήποτε είναι σεβαστή.

Ακόμα και αυτή που μου ανέφερες για τον Ιησού οπωσδήποτε δεν την ασπάζομαι αλλά δεκτή.. στα υπόψιν..
Φιλικά
allzzaro

08/10/2003, 18:35:56
AION ξέχασες να μου εξηγήσεις ποιά είναι η διαφορά των Σημιτών Εβραίων με των Σημιτών Αράβων.

Αν δεν κάνω λάθος απο αυτά τα λίγα που ξέρω είναι οτι οι Σημιτική φυλή
απλά κατοικούσε ανατολικά της Μεσοποταμίας. Δηλαδή ήταν οι Φοίνικες??

08/10/2003, 18:46:59
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ(ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΤΩΡΑ)

AIONΜέλος
08/10/2003, 20:11:48
οκ τώρα έπιασα την σκέψη σου!
και είναι καλή και λογική σκέψη...αλλά γιατι δεν ξεκαθαρίζεις απο την αρχή ?
Δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για το οτι οι Ελληνες λάτρευαν τον Κρόνο, τα αρχαιότερα στιοχεία μας πάνε στον Μινωικό πολιτισμό οπου οι Κρητες λάτρευαν τον Δία κα ιτον μετέδωσαν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πάντως ολόκληρωσε το σκεπτικό σου γιατι με μπρίζωσες... έχει πολύ ενδιαφέρον !

Λογικά οι Σημίτες ήταν οι Φοίνικες...

08/10/2003, 20:33:35
quote:
οκ τώρα έπιασα την σκέψη σου!
και είναι καλή και λογική σκέψη...αλλά γιατι δεν ξεκαθαρίζεις απο την αρχή ?

Εχω δύο προβλήματα
Το ενα είναι οτι δυσκολεύομαι να εκφράστώ.
Και το αλλο είναι οτι δεν θέλω να μου σούρεις τίποτα...
ξέρεις.
Οφείλω να ομολογήσω οτι σε αλλα τόπικ σου ειπα πολλά για τα οποία εχω μετανοιώσει.. αλλά εντάξει πες μου και εσύ οτι θές.

quote:
Πάντως ολόκληρωσε το σκεπτικό σου γιατι με μπρίζωσες... έχει πολύ ενδιαφέρον !

Ναι ολοκληρώνω οσο μπορώ βέβαια .. μην με πιέζεις..
Ο ``μύθος`` των 12 Ολυμπιων θεών... είναι μύθος οπου γράφτηκε πολύ αργότερα??
Δηλαδή
Οι αρχαίοι Ελληνες (οταν λέω Ελληνες εννοώ αυτούς που κατοικούσαν εκείνη την εποχη στο Μεσόγειο) το 10.000 ΠΧ Λάτρευαν τον Κρόνο ή τον Ουρανό ή ολα αυτά επινοήθηκαν αργότερα το 1500 ΠΧ.
Μου απάντησες βέβαια αλλά λέω αν σε περίπτωση οι Ελληνες λάτρευαν τον Κρόνο το 10.000 ΠΧ και οι Ισραηλίτες λάτρευαν τον Γιαχβέ το 10.000 ΠΧ πιθανόν να θεωρηθεί η ιδια θεότητα.
Βέβαια δεν εχουν καμμία σχέση ο Κρόνος με τον Γιαχβέ αλλά κάπου στη Μεσσοποταμία κάποτε λατρευόντουσαν τα Κρόνια. Να ψάξω να βρώ σχετικά...
Συνεχίζω...
Το 10.000 ΠΧ εγινε κάτι κοινό. Και οι δύο λαοί ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα για τον κατακλυσμό. Τώρα αν ο ενας λαός το εκλεψε απο τον αλλον αυτό είναι αλλη υπόθεση.

Δεν μου απάντησες για την καταγωγή των Εβραίων.
Με το τσιγκέλι στα βγάζω ...
Εφόσον ο Αδάμ και ο Αβραάμ ήτο Σουμέριοι ή Χαλδαίοι ή γενικά απο τη Μεσσοποταμία γιατί δεν είναι Αραβες???
Οι Φιλισταίοι σημερινοί Παλαιστίνιοι γιατί είναι Αραβες?

08/10/2003, 20:57:46
quote:
Βέβαια δεν εχουν καμμία σχέση ο Κρόνος με τον Γιαχβέ αλλά κάπου στη Μεσσοποταμία κάποτε λατρευόντουσαν τα Κρόνια.

Eνδιαφέρον! Μήπως όμως τα μπερδεύεις με τα Saturnalia που γιορτάζονταν από τους Ρωμαίους? Περιμένω περισσότερα επ'αυτού...

"Τάδε έφη Avallon"
08/10/2003, 21:36:17
Οχι avallon αν ψάξεις κάπου στο google θα βρείς πολλά σχετικά.

Ο Κρόνος ήταν ενας κακός Θεός οπως περιγράφεται οπου κατάπινε τα παιδιά του καθώς και ενας φοινικικός θεός ο Μολόχ ο οποίος και αυτός κατάπινε τα συμβάντα του παρελθόντος..... υπάρχουν σχετικά...

Εχουμε λοιπόν τρείς θεούς την ιδια εποχή που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Ο Κρόνος, ο Μολόχ, ο Γιαχβέ και ίσως και αλλοι οι οποίοι εχουν ενα κοινό. Ειναι ολοι τους κακοί και υπάρχουν την ιδια εποχή.
Σε ολες τις θεότητες υπάρχουν οι σχετικές διαμάχες μεταξύ τους σε οτι αφορά την εξουσία. Τώρα τι θεοί ήταν τι να σας πώ..

Περιμένω νέα σας.

TyaneasΜέλος
08/10/2003, 21:38:43
Allzzaro

quote:
Το 10.000 ΠΧ εγινε κάτι κοινό. Και οι δύο λαοί ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα για τον κατακλυσμό. Τώρα αν ο ενας λαός το εκλεψε απο τον αλλον αυτό είναι αλλη υπόθεση.

Δεν μου απάντησες για την καταγωγή των Εβραίων.

Πηγες πολυ πισω φιλε.
Αυτες οι χρονολογιες που λες δεν παιζουν ουτε στα πιο τρελα ονειρα των Εβραιων.Συμφωνα με τις γραφες ο Αδαμ και η Ευα "γεννηθηκανε" το 4000πχ αρα ουτε στην φαντασια δεν υπηρχαν Εβραιοι το 10.000πχ.
Ελληνες βεβαια συμφωνα με τους μελετητες υπηρχαν αν και ακομα στα σχολικα εγχειριδια δεν εχει γραφτει κατι τετοιο και ειμαι σιγουρος οτι οσο Εβραιοκρατηται η Γη δεν προκειτε να γραφτει.
Οσο για την καταγωγη των Εβραιων εδω δεν ξερω να σου απαντησω αλλα αμα το παρεις θεολογικα πλαστηκανε απο τον πατερα του Ιησου.

quote:
Ο ``μύθος`` των 12 Ολυμπιων θεών... είναι μύθος οπου γράφτηκε πολύ αργότερα??

Και ποιος σου ειπε οτι ειναι μυθος?Μεσα στην Ελληνικη Μυθολογια κρυβονται οι μεγαλυτερες αληθειες.Και την Ιλιαδα για μυθο την ειχανε μεχρι που βρεθηκανε τα ερειπια της Τροιας και τα περι μυθου τα κανανε ολοι γαργαρα,βεβαια ακομα στα σχολεια σαν μυθος διδασκεται.

quote:
Οταν , και αν οι αρχαίοι Ελληνες λάτρευαν τον Κρόνο... ή τον Ουρανό..
δεν υπήρχαν οι 12 θεοί. Ο Δίας και οι υπόλοιποι πρέπει να λατρεύτηκαν αργότερα.

Καταρχας δεν ξερουμε αν λατρευτηκαν ο Κρονος και ο Ουρανος η αν πρωτα εγινε ο πολεμος του Δια με τον Κρονο και μετα καποιος λατρευτηκε απο τους Ελληνες.
Μπορει μεχρι να εγινε ο πολεμος να μην γνωριζανε οι ανθρωποι την υπαρξη τους.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

08/10/2003, 21:49:10
Καλό θα ήταν αγαπητέ allzzaro να μην μπερδεύουμε αυτούς που μας διαβάζουν με λανθασμένες πληροφορίες. Τα Κρόνια ορθώς επισημάνθηκε ότι αφορούσαν Ρωμαϊκές εορτές (τα οποία ήταν συνέχεια των Βακχικών εορτών ) που τον 2ο αιώνα μ.χ εισήχθησαν στην Ρώμη, και ονομάστηκαν "Σατουρνάλια", προς τιμήν του Σατούρνου (του Κρόνου δηλαδή) και άρχιζαν στις 17 Δεκεμβρίου.
Ισραηλίτες το 10.000 π. χ? Η πρώτη επίσημη αναφορά για το Ισραήλ γίνεται μόλις το 1300 π.χ . Και μίας και είμαστε σε χώρο "εσωτερισμού" ας αναρωτηθούμε μήπως η περίοδος ΟΥΡΑΝΟΥ – ΚΡΟΝΟΥ - ΔΙΑ, συμβολίζουν μέσα από τις «ιδιότητες που φέρουν» ως θεότητες μεταβατικές περιόδους της ανθρωπότητας και του κόσμου…
Οι κρήτες ΔΕΝ λάτρευαν αρχικά τον ΔΙΑ απλώς εκεί σύμφωνα με την μυθολογία γεννήθηκε. Σύμφωνα με τις μινωικές παραδόσεις, οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, οι Κορύβαντες και οι Κουρήτες, ήταν οι συνοδοί της Ρέας στο νησί της Κρήτης και οι προστάτες του νεαρού κούρου της Δία, γιατί αυτοί τον ανέθρεψαν και τον προστάτεψαν από νεογέννητο ακόμη. Στην μινωική Κρήτη μεγάλη θεότητα ήταν η ίδια η φύση, η Μεγάλη Μητέρα Κουροτρόφος , ως «Ορεία Μήτηρ» και «Πότνια θηρών», άλλοτε ως «Θεά των Όφεων» ή του ιερού δέντρου, των πουλιών ή των λουλουδιών.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

08/10/2003, 22:21:08
quote:
Πηγες πολυ πισω φιλε.
Αυτες οι χρονολογιες που λες δεν παιζουν ουτε στα πιο τρελα ονειρα των Εβραιων.Συμφωνα με τις γραφες ο Αδαμ και η Ευα "γεννηθηκανε" το 4000πχ αρα ουτε στην φαντασια δεν υπηρχαν Εβραιοι το 10.000πχ.

Tyanea μου εχεις δίκιο ετσι λέει η ιστορία.
Και εμάς η επίσημη ιστορία μας ξεκινά απο τους Μινωίτες. Δηλαδή πιο πρίν δεν υπήρχε κανείς???

Τώρα για τον Αδάμ και την Ευα το 4.000 ΠΧ υπήρχε πολιτισμός στην περιοχή. Λαμπρός πολιτισμός. Λαμπρότατος. Ο Μεγας Σαργών.. μη μου πείς οτι και ο κατακλυσμός έγινε το 4.000.

Ας τα βάλουμε σε μια λογική σειρά λοιπόν.
Ο Γιαχβέ προυπήρχε των Εβραίων.
Ο Ιζεκεήλ δεν ήξερε οτι ήταν Εβραίος.
Αν ρωτούσες τον Ιζεκεήλ ή τον Ζαρατούστρα αν ήταν Εβραίοι θα σου έλεγαν ποιοί είναι αυτοί??
Αν λοιπόν τοποθετήσουμε ολους τους απόγονους των Εβραίων όπως τους αναφέρει η Βίβλος και εζησαν ο καθένας απο 1.000 χρόνια τότε δεν ισχύει το 4.000 για τον Αδάμ??
Ήδη διάφορες θεωρίες χιλιαστών αλλα και αλλων τοποθετούν τον Αδάμ στο 30.000 ΠΧ.

21/02/2009, 20:20:44
Για να δούμε τα στοιχεία για τους αστερισμούς:
http://www.geocities.com/astrologymulapin/index.htm
Άρα ένα Βαβυλωνιακό κείμενο και ΟΧΙ ελληνικό αναφέρει το όνομα του άστρου και του αστερισμού ως λέων...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nabonassar
http://en.wikipedia.org/wiki/Babylonian_astronomy

http://members.optusnet.com.au/~gtosiris/page9k.html
Άρα λοιπόν ο ίδιος ο Πτολεμαίος χρησιμοποίησε βαβυλωνιακά στοιχεία για τις μελέτες του...

21/02/2009, 20:27:14
quote:
Κηφεύς: OANNHSEA, χωρίς να επιβεβαιώνω όλα τα παραπάνω, τα καταθέτω για προβληματισμό.

Αφού το επεξηγώ γιατί με ρωτάς.

Παρέθεσα αυτά που βρήκα. Με έντονα γράμματα σημείωσα ό,τι μας ενδιέφερε για το θέμα μας.

Εξ άλλου τόνισα ότι:

quote:
Επειδή πολύ σπάνια χρησιμοποιώ σαν πηγή πληροφοριών το Διαδίκτυο (προτιμώ τα βιβλία), παραθέτω παρακάτω ορισμένες πληροφορίες, με τις οποίες έμμεσα μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσο οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι συμβόλιζαν με τον Λέοντα τον σημερινό ομώνυμο αστερισμό, από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ".

Το μοναδικό ερώτημά μας ήταν αυτό που αναφέρω στην αμέσως παραπάνω παράθεσή μου.

Σχολιάζεις ό,τιδήποτε άλλο γράφουν οι άλλοι στο διαδίκτυο εκτός από αυτό που μας απασχολεί.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

21/02/2009, 20:49:36
quote:
Σχολιάζεις ό,τιδήποτε άλλο γράφουν οι άλλοι στο διαδίκτυο εκτός από αυτό που μας απασχολεί.

Εεεεε, ναι...
Αλλά παθαίνω μία παράκρουση μόλις διαβάζω ψέματα...
Ποιό είναι το θέμα μας, γιατί το έχασα;;;
21/02/2009, 22:18:21
Αγαπητέ OANNHSEA

Γράφω στο μήνυμά μου που έστειλλα στις: 21/02/2009, 16:18:45:

"Επειδή πολύ σπάνια χρησιμοποιώ σαν πηγή πληροφοριών το Διαδίκτυο (προτιμώ τα βιβλία), παραθέτω παρακάτω ορισμένες πληροφορίες, με τις οποίες έμμεσα μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσο οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι συμβόλιζαν με τον Λέοντα τον σημερινό ομώνυμο αστερισμό, από την Εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ"."

Αυτό ήταν το ερώτημα. Και συνεχίζω το μήνυμά μου γράφοντας:

"Στον τόμο "Το Σύμπαν" (σελίδα 127), διαβάζουμε:
Δια τους αρχαίους Έλληνας είναι οι ήρωες οι οποίοι έγιναν αστέρες και οι οποίοι φέρουν μεθ'εαυτών και τα κυριότερα των αντικειμένων ή των μεταφορικών μέσων τα οποία εχρησιμοποίουν , όπως και τα τρόπαια των κατορθωμάτων των. Μετετράπησαν εις αστέρας υπό των θεών δια να μείνουν αθάνατοι. Διότι και μέχρι σήμερον εξακολουθούν ακόμη οι αστέρες και οι αστερισμοί να φέρουν τα ονόματά των, τα ονόματα των πρωταγωνιστούντων προσώπων της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας τα οποία πρώτοι έδωσαν εις αυτά οι Ορφικοί και μετά τα παρέλαβον οι άλλοι λαοί της Ανατολής. "

Και τελειώνω το μήνυμα με τα εξής:

"Ο Πτολεμαίος εσημείωσε 32 αστέρας του αστερισμού τούτου , εκ των οποίων όμως βραδύτερον, μερικοί εχωρίσθησαν υπό του Τύχωνος Βραχίου εκ του Λέοντος και εσχηματίσθη δι'αυτών ο αστερισμός της Κόμης. Φαίνεται πιθανόν ότι ο αστερισμός αυτός εισήχθη υπό των Αιγυπτίων. Ο Λέων μετα του επομένου αστερισμού, της Παρθένου εσυμβόλιζε την Σφίγγα."

Την τελευταία φράση εγώ την ερμηνεύω με το ότι οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν τη Σφίγγα με τον αστερισμό του Λέοντα.

Δεν είναι όμως αυτό το μείζον θέμα. Το σημαντικότερο είναι ότι Οι Πυραμίδες είχαν αποτυπώσει με ακρίβεια το σχέδιο του Ωρίωνα, όπως αυτός ήταν στον Ουρανό το 10.450 π.Χ.

Η θέση της Σφίγγας απλώς ερχόταν σαν δεύτερη επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος.

Αυτό το δεύτερο επιβεβαιωτικό στοιχείο (της θέσης της Σφίγγας), δεν χρειαζόταν να υπάρχει, διότι αρκούσε το πρώτο μόνο στοιχείο (της θέσης των Πυραμίδων με το σχήμα του Ωρίωνα στον ουράνιο θόλο το 10.450 π.Χ.) για να επισημάνει του λόγου το αληθές, (δηλαδή το ότι μας έστειλαν το μήνυμα ότι "βρισκόμαστε στο 10.450 π.Χ.").

Υποσχέθηκα ότι όταν θα έχω χρόνο θα εξηγήσω τι είναι η "Μετάπτωση των Ισημεριών" και τι είναι "Ισημερινός Δείκτης". Τότε θα έβλεπες ότι επειδή η Σφίγγα είναι "Ισημερινός Δείκτης", τότε θα μπορούσε να είναι ένα οιοδήποτε σύμβολο (π.χ. ένα πέτρινο βέλος) το οποίο πάλι θα ήταν επιβεβαιωτικό του έτους 10.450!

Έτσι δεν πρέπει να μας απασχολεί το αρχικό μας ερώτημα, παρόλο ότι έχομε ενδείξεις, ότι γνώριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ότι ο αστερισμός του Λέοντος (όπως εμείς τον ονομάζουμε έτσι), είναι ομώνυμος με τον δικό τους.

Φιλικά

Κηφεύς

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
21/02/2009, 23:55:31
quote:
Είπα ο συγγραφέας της Σούδας...
Είναι ο Λογγίνος ο Κάσιος που αναφέρει το λήμμα για το Δέρας;
Υπάρχει παραπομπή που να γράφει ότι το λήμμα για το Δέρας είναι κάποιου αρχαίου συγγραφέα;
Αλήθεια η μετάφραση του κειμένου στα νέα ελληνικά;

Ο συγγραφέας αγαπητέ Κυφεύς αυτού του κειμένου πρέπει να είναι φιλόλογος ή εντελώς άσχετος με την πραγματικότητα - αλλιώς δεν μπορούν να εξηγηθούν οι γελοιότητες που γράφει...

OANNHSEA, γιατί συνεχίζεις και εκτίθεσαι μ ' αυτό τον τρόπο.
Κατέθεσες ότι οι συγγραφείς του λεξικού Σούδα ήταν του 10ου μ.Χ. αιώνα.
Σου υπενθύμισα ότι οι συντάκτες του ήταν κατά καιρούς μέχρι τον 10ον αιώνα διάφοροι λόγιοι (ας πούμε κάτι σαν την Britannica). Στους συντάκτες αναφέρεται κα ο Λογγίνος ο Κάσσιος, φιλόσοφος, ο οποίος ήταν διδάσκαλος του Πορφυρίου. Το ίδιο το βιβλίο αναφέρει" ήν δε επι Αυρηλιανού του Καίσαρος".

Για πες μας λοιπόν πότε έζησε ο τελευταίος και άσε τις γαργάρες που ξέρεις.

Ερίωπας

ypatia8Μέλος
22/02/2009, 00:05:08
[quote]
Όλα αυτά είναι γραπτά ψυχοπαθούς ατόμου, το οποίο αντί να πάρε ένα βιβλίο να δει κάτι, έστω πρόχειρα, γράφει ότι του έρθει στο άρρωστο κεφάλι του...
Το κακό όμως είναι ότι τους ψυχοπαθείς αυτούς πιστεύει ο ανίδεος κόσμος...

[quote]

@Oannesea

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξαφανιστείς και να πας στον γάμο του Καραγκιόζη εκεί ίσως τα βρεις με τον εαυτό σου...Τυφώνιε που νομίζεις ότι το διαδύκτιο λέει αλήθειες.
Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου δικό σου πρόβλημα αλλά μην μας βρίζεις και πρόσεχε μην τα πάρω στο κρανίο και κυρήξω το πυρ στον πόλεμο....
Σε έπιασε κρίση γιατί καλέ μου γιατί οι Ελληνες είναι πρωτοπόροι σχεδόν σε όλους τους τομείς της επιστήμης????Αυτό έχει αποδειχθεί χιλιάδες φορές. Ασ μην τα ξαναλέμε...ετσι?
ΕΣΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Τι κρίμα??????? Αν ήσουν δεν θα μας έλεγες και ψυχοπαθεις.....Πηγαινε να πάρεις κανένα αντιαχολικό να ηρεμήσουν τα νευράκια σου και μετά πήγαινε στο γάμο να ξεδώσεις ορνιθοκόρυτε..

mc

Edited by - ypatia8 on 22/02/2009 00:07:17

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
22/02/2009, 01:13:34
quote:
Κηφεύς:
3. Ο Max Nordau αναφέρει ότι αυτοί που έχτισαν την πυραμίδα του Χέοπα ήταν Φιλισταίοι, δηλαδή Παλεστίνιοι ή Έλληνες εκ Κρήτης. Ο ναός του Σολομώντα έγινε αργότερα πάλι από Έλληνες αποίκους. Ο Μωυσής χρησιμοποίησε έλληνες λιθοξόους που έμεναν μόνιμα στην Πέτρα της Αραβίας όπου ήταν ο ναός τοτ Ιάκχου στους πρόποδες του όρους Έρεβος ή Ερέμιτ στα εβραϊκά. Ο ναός είναι σκαλιστός και έχει κολόνες κορινθιακού ρυθμού.

quote:
OANNHSEA:

Ψεύτης ο κ. Max Nordau;
Τσσςς, δεν το περίμενα αυτό από εσένα Mr OANNHSEA....για ανακάλεσε αμέσως διότι σε βλέπω να χάνεις το διαβατήριονα σε εξορίζουν στην Λήμνο και ξέρεις τι έκαναν οι Λημνιές πριν πάνε οι Αργοναύτες.
Λημνιά μπορεί να είναι και η Υπατία8 ή να πέσεις σε εποχή που κάνει διακοπές στην Λήμνο

Βρε OANNHSEA μπάς και σε λένε Σπύρο;

Ερίωπας

ypatia8Μέλος
22/02/2009, 02:27:38
quote:

OANNHSEA:

Ψεύτης ο κ. Max Nordau;
ξέρεις τι έκαναν οι Λημνιές πριν πάνε οι Αργοναύτες.
Λημνιά μπορεί να είναι και η Υπατία8 ή να πέσεις σε εποχή που κάνει διακοπές στην Λήμνο

Βρε OANNHSEA μπάς και σε λένε Σπύρο;

Ερίωπας
[/quote]

Δεν βλέπω τον λόγο να λέει ψέματα ο κ. Max. Simon Nordau.
IF I DESPISED MYSELF, IT WOULD BE NO COMPENSATION IF EVERYONE SALUTED ME AND IF I RESPECT MYSELF IT DOES NOT TROUBLE ME IF OTHERS HELD ME LIGHTLY

IT IS WELL TO BE ALONE IT FERTILIZES THE CREATIVE IMPULSE

ο ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ είχε απομακρυνθεί απο την Εβραική κοινότητα αλλά ήταν πιστός συνέταιρος του Herzl kαι οι δυο τους πίστευαν στην ιδέα του σιωνισμού. Συμπέρασμα είναι ότι επειδή δεν υπήρχε εβραικό κράτος, δεν υπήρχε και εβραική κοινωνία απλά υπήρχαν εβραίοι στην θρησκεία.
Η σιωνιστική ιδέα ήταν να αποκτήσουν ένα χώρο που να το αποκαλούν κράτος των Εβραίων για να υπάρχει μια εβραική οντότητα.

Τώρα όσο αφορά την καταγωγή μου ναι πραγματικά έχω Λημνιώτικο αίμα στις φλέβες μου και προσέχετε αρσενικά γιατί όταν παραβιάζεται το ζωτικό μας χώρο μπορούμε να πράξουμε και φόνο.

Το όνομα ΣΠΥΡΟΣ που κολλάει....μην βγάλει σπυράκια από το άγχος του και τον φόβο του να φθάσει στην Λήμνο.....γιατί κανείς δεν ξέρει από που θα τούρθει.....
΄

Σας προσκαλώ στον Ρωμαικό Γυαλό της Πετάσσου στην Λήμνο για μια αξέχαστη περιπέτεια σαν αυτή των Αργοναυτών και σας παρακαλώ να αφήσετε τα βιβλία και τα διαδίκτυα στα σπίτια σας γιατί οι Λημνιές ξέρουν να φιλοξενούν και να περιποιηθούν τους καλεσμένους των.
Μην ξεχνάτε είμαστε παιδιά της Αφροδίτης και του Αρη....

mc

Edited by - ypatia8 on 22/02/2009 03:11:24

22/02/2009, 10:45:13
quote:
OANNHSEA, γιατί συνεχίζεις και εκτίθεσαι μ ' αυτό τον τρόπο.
Κατέθεσες ότι οι συγγραφείς του λεξικού Σούδα ήταν του 10ου μ.Χ. αιώνα.

O συγγραφέας της Σούδας (θες δημιουργός ή ομάδα δημιουργών;) ήταν του 10ου αιώνα μ.χ.
Πρώτον γιατί δεν έχεις καμία απόδειξη ότι το λεξικό συμπληρώθηκε με τα χρόνια και δεύτερον γιατί δεν υπάρχουν οι πηγές για να υποστηρίζουν το κάθε λήμμα.
Άρα μπορεί ο κάθε ένας να λέει ότι το αντίστοιχο λήμμα είναι του τάδε συγγραφέα ή να γράφει ότι μπορεί να φανταστεί για το π.χ. δέρας...
Βλέπεις λοιπόν δεν εκτίθεμαι όταν γράφω ότι έχει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας ένα κείμενο όταν δεν γνωρίζεις τις πηγές του ή τον δημιουργό του ή όταν δεν έχουν αποδειχτεί τα γραφόμενα του. Αντιθέτως εκτίθεται όποιος πιστεύει σε κάθε τι το οποίο δεν έχει πηγή ή δεν έχει αποδειχτεί.
Αλήθεια η μετάφραση στα νέα ελληνικά του λήμματος;
Επίσης μπορεί να αποδειχτεί αυτό που έγραψες:Το «Χρυσόμαλλο Δέρας» ήταν βιβλίο με γνώσεις υψηλού επιπέδου μας πληροφορούν οι αρχαίοι συγγραφείς.;;; Ποιοί αρχαίοι συγγραφείς το έγραψαν ή μήπως καλύτερα ήταν ο συγγραφέας της Σούδας ο οποίος το δημιούργησε;

quote:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξαφανιστείς και να πας στον γάμο του Καραγκιόζη εκεί ίσως τα βρεις με τον εαυτό σου...Τυφώνιε που νομίζεις ότι το διαδύκτιο λέει αλήθειες.

Πρόσεξε το άτοπο που δημιούργησες:
Εάν το δίκτυο δεν λέει αλήθειες, τότε και ΕΣΥ δεν λες την αλήθεια...
Γιατί λοιπόν ypatia8 γράφεις ψέματα και τα διαδίδεις;;;
Επίσης γιατί να εξαφανιστεί κάποιος που προσπαθεί να θέσει την έρευνα βάση σκληρών επιστημονικών μέτρων και αποδείξεων; Γιατί δεν συμφέρει τους λάτρεις του παραμυθιού;
Το Τυφώνιε δεν κατάλαβα, αλλά δεν μπορώ να ξέρω και την συνθηματική σας γλώσσα...

quote:
Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου δικό σου πρόβλημα αλλά μην μας βρίζεις και πρόσεχε μην τα πάρω στο κρανίο και κυρήξω το πυρ στον πόλεμο.... Σε έπιασε κρίση γιατί καλέ μου γιατί οι Ελληνες είναι πρωτοπόροι σχεδόν σε όλους τους τομείς της επιστήμης????

Μια στιγμή...
Είσαι και συγγραφέας αυτών των παραμυθιών, εκτός από λάτρης φυσικά;
Επίσης τι σημαίνει ότι θα κήρυξης την φωτιά στον πόλεμο - είναι συνθηματικό και αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω;;;
Σχεδόν σε όλους τους τομείς;;; Α παπαπαπα... Θα σε πιάσουν οι άλλοι που πιστεύουν ότι είναι σε όλους του τομείς και σε μαλώσουν...
Λοιπόν Έλληνας είμαι - λάτρης του παραμυθιού δεν είμαι: όπως λέμε τα του Έλληνος, τω Έλληνι και τα του δημιουργού, τω δημιουργώ.
Εάν λοιπόν εσείς θεωρήται ότι επειδή είμαστε Έλληνες θα πρέπει να έχουμε τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου (βασιζόμενοι σε κάποια βιβλία) και να αφήνουμε στην άκρη τις θετικές επιστήμες που μας καταστρέφουν τα παραμύθια - λυπάμαι, αλλά δεν είναι δικαίωμα σας να τα διαδίδεται αυτά τα παραμύθια, γιατί καταστρέφεται την αλήθεια και δη την επιστημονική αλήθεια.

quote:
Ψεύτης ο κ. Max Nordau;

Εάν δεν κάνω λάθος μιλάς για τον Max Nordau του περασμένου αιώνα...
Εάν ναι, τότε θα "κτυπήσω τους γέλωτας" εάν τον θεωρείς σοβαρό επιστήμονα... Ίσως όμως δείχνει και με τον καλύτερο τρόπο ότι η "μελέτη σας" δεν είναι τίποτα περισσότερο από αποδοχή και "εναγκαλισμό" όλων των θεμάτων που μπορούμε να βρούμε σε αιρετικά βιβλία και μας συμφέρουν, ενώ γράφουμε στα παλαιότερα των υποδήματων μας τι όποιες ανακαλύψεις, στοιχεία ή επιστημονικές αντιρρήσεις που υπάρχουν στο πέρασμα ενός αιώνα...
Περιμένω να μου γράψεις εάν είναι αυτός ή όχι...

Κηφεύς

quote:
"Ο Πτολεμαίος εσημείωσε 32 αστέρας του αστερισμού τούτου , εκ των οποίων όμως βραδύτερον, μερικοί εχωρίσθησαν υπό του Τύχωνος Βραχίου εκ του Λέοντος και εσχηματίσθη δι'αυτών ο αστερισμός της Κόμης. Φαίνεται πιθανόν ότι ο αστερισμός αυτός εισήχθη υπό των Αιγυπτίων. Ο Λέων μετα του επομένου αστερισμού, της Παρθένου εσυμβόλιζε την Σφίγγα."

Την τελευταία φράση εγώ την ερμηνεύω με το ότι οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν τη Σφίγγα με τον αστερισμό του Λέοντα.

Και εγώ σου έγραψα ότι ο Πτολεμαίος χρησιμοποίησε βαβυλωνιακά στοιχεία για τις μελέτες του...
Σου παρέθεσα κάποιες σελίδες οι οποίες όχι μόνο γράφουν για την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ αρχή της αστρονομίας και της ονοματοθέτησης των άστρων και των αστερισμών του ουρανού, αλλά και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. ότι ο πλανήτης Αφροδίτη ήταν το άστρο της Innana για τους Σουμέριους.

quote:
Δεν είναι όμως αυτό το μείζον θέμα.

Ώπα, στάκα...
Ήδη θέσαμε σοβαρές αμφιβολίες για μία από τις βάσεις της θεωρίας (έστω και δευτερεύουσας): ότι η σφίγγα έδειχνε τον αστερισμό του λέοντα όταν δημιουργήθηκε...
Έτσι λοιπόν μένει η άλλη βάση: αυτή των άστρων...

quote:
Έτσι δεν πρέπει να μας απασχολεί το αρχικό μας ερώτημα, παρόλο ότι έχομε ενδείξεις, ότι γνώριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ότι ο αστερισμός του Λέοντος (όπως εμείς τον ονομάζουμε έτσι), είναι ομώνυμος με τον δικό τους.

Μία στιγμή: ποιές είναι αυτές οι ενδείξεις και ποιάς χρονολογίας;
22/02/2009, 11:28:07
quote:
Και εγώ σου έγραψα ότι ο Πτολεμαίος χρησιμοποίησε βαβυλωνιακά στοιχεία για τις μελέτες του...
Σου παρέθεσα κάποιες σελίδες οι οποίες όχι μόνο γράφουν για την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ αρχή της αστρονομίας και της ονοματοθέτησης των άστρων και των αστερισμών του ουρανού, αλλά και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. ότι ο πλανήτης Αφροδίτη ήταν το άστρο της Innana για τους Σουμέριους.

Δεν κατάλαβες τίποτα. Η απάντηση σ'αυτά που γράφεις είναι στο μήνυμά μου.

quote:
Ώπα, στάκα...
Ήδη θέσαμε σοβαρές αμφιβολίες για μία από τις βάσεις της θεωρίας (έστω και δευτερεύουσας): ότι η σφίγγα έδειχνε τον αστερισμό του λέοντα όταν δημιουργήθηκε...
Έτσι λοιπόν μένει η άλλη βάση: αυτή των άστρων...

Και πάλι δεν κατάλαβες τίποτα απ'όσα γράφω.

Διακρίνω όχι μόνο μια ιδιάζουσα μορφή χαμηλής νοημοσύνης αλλά και μια αρρωστημένη συμπεριφορά ειρωνίας και χαρακτηρισμών που τα απευθύνεις σε ανθρώπους που ούτε καν τους ξέρεις.
Σε διαβεβαιώ ότι ούτε μια λέξη δεν θα τολμούσες να πεις απ'αυτές που γράφεις, αν με είχες μπροστά σου.
Η ανωνυμία πίσω από την οποία νομίζεις ότι κρύβεσαι, μην θεωρείς ότι είναι και πολύ ... ασφαλής.

Κηφεύς