ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΡΑ: Μπορούμε να την δούμε; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΥΡΑ: Μπορούμε να την δούμε; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Κάθυ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Xotchipilli2Μέλος
01/12/2004, 11:13:47
Ο κύριος Robert Bruce είναι πολυγραφότατος σε πολλά Εσωτεριστικά θέματα και έχω την τύχη να συνομιλώ μαζί του...Τον ξετρύπωσα σε ένα φόρουμ νευροχημείας οπου αν και προσέφερε πολλά κάποια άτομα που δεν μπορούσαν να καταλάβουν αυτά που έλεγε (πχ συζητήσεις πάνω σε word Matrixes,ή θεραπεία με αρώματα λουλουγιών που εξηγούσε και την επίδρασή τους στον εγκέφαλο) τον έχρισαν "τσαρλατάνο" κάτι που με ενόχλησε πάρα πολύ και αποσύρθηκα απο εκείνο τον διαδυκτιακό τόπο. Γιατί με ενόχλησε? Γιατί τα άτομα που του φέρθηκαν άσχημα,τον μείωσαν προσωπικά και έβαλαν και "δημοψήφισμα" για εξοστρακισμό απο εκείνη την δυκτιακή κοινότητα,μόλις βρήκάν μιά άποψή του που δεν τους άρεσε και που δεν την καταλάβαιναν έστησαν την στέκα,έβγαλάν σκοινιά και με όπλο τους επιθέσεις ad hominem (χτυπούσαν το πρόσωπό του,και όχι την θεωρία του δλδ) ήθελαν να τον "ρίξουν στην πυρά" σαν ενδοδυκτιακή Ιερά Εξέταση...Απαράδεκτο? Απαράδεκτο! Κρίμα,ονομάζωνταν "νευροεπιστήμονες" απο πάνω...

Αν θέλετε να του μεταφέρω ερωτήσεις πάνω στο κείμενο του που παρέθεσες Ampere μπορείτε να μου πείτε!Πιστεύω πως θα χαρεί να τις απαντήσει!

Reality: A serotonine induced Hallucination?

01/12/2004, 15:06:33
* Μήπως αυτό που λες gretel για το ένα μάτι που βλέπει καλύτερα στο σκοτάδι, κρύβει κάποιο κλειδί για τη θέαση της αύρας;

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
AmpereΜέλος
02/12/2004, 02:10:01
Φίλε Xotchipilli2, πολύ χαίρομαι που, από ότι καταλαβαίνω, εκτιμάς κι εσύ τον R.B.

Όπως ίσως έχεις αντιληφθεί αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να «συνδιαλεχθώ» με το άρθρο του για την αύρα και με βάση αυτό, να μπορέσω να διαμορφώσω όσο γίνεται πιο καθαρή εικόνα για το τι είναι και τι δεν είναι.

Δυστυχώς και γι αυτό το θέμα, όπως ίσως για όλα τα «εσωτεριστικά» θέματα κυκλοφορεί πολύς «πληροφοριακός» θόρυβος, που συσκοτίζει αντί να φωτίζει την πραγματικότητα γι αυτά. Από την άλλη είναι για πολλούς, τόσο δελεαστικός ο πειρασμός για εκμετάλλευση, εμπορευματοποίηση και κερδοσκοπία - αυτών των τόσο «πιασάρικων» θεμάτων- που δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς.

Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί τίποτε καλύτερο σχετικά με την αύρα. Εγώ πάντως αγόρασα (θυμάμαι μάλιστα ότι ντρεπόμουν πηγαίνοντας στο ταμείο) τα πιο κάτω.

«Αύρα» Ted Andrews , εκδ. Η Δυναμική της Επιτυχίας, 2000.

Ξαναδιαβάζοντας τα posts της Κάθυ, για να πω την αμαρτία μου, δυσανασχέτησα γιατί αποτελούν σχεδόν πιστή μεταφορά αποσπασμάτων του βιβλίου αυτού, χωρίς όμως να αναφέρεται σε αυτό πουθενά. Στη συνέχεια όμως προσπάθησα να σκεφτώ πιο θετικά και τι ανακάλυψα λέτε; Το βιβλίο έχει αφιέρωση: στην Κάθι και τα κορίτσια!!!

Δεν θα μπορούσα πάντως να βασιστώ πάνω σε αυτό το βιβλίο.

«Ο απόκρυφος κόσμος της Αύρας» Walter Lubeck, εκδ. Διόπτρα, 1994.

Παραείναι «απόκρυφο», για τα δικά μου μέτρα και με μια αισθητική στα σκίτσα που με απωθεί..

«Ανθρώπινη Αύρα» Joseph Ostrom, εκδ. Διόπτρα, 1990

Αν έπρεπε να κρατήσω οπωσδήποτε κάποια από τα τρία θα ήταν μάλλον αυτό.

Όσον αφορά τον R. Bruce, δεν τον γνωρίζω πέραν των όσων έχει γράψει στο site του και στο βιβλίο του “Astral Dynamics”. Η εντύπωση που έχω γι αυτόν είναι ότι κατ’ αρχήν έχει πράγματι εμπειρίες από «πρώτο χέρι», είναι έντιμος, και με ειλικρινή διάθεση να μοιραστεί τις γνώσεις τους και να βοηθήσει.

Από κει και πέρα, συχνά, εμφανίζεται με «αιρετικές» θεωρίες που άλλοτε απλουστεύουν και άλλοτε περιπλέκουν τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται. Πιστεύω πάντως ότι οι απόψεις του αξίζει να εξεταστούν μιας και «μιλάει» τη γλώσσα του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου – είναι επομένως περισσότερο προσιτός- αν και κάποιες φορές γίνεται αδικαιολόγητα περίπλοκος ή ανακριβής.

Πολύ ωραία η προοπτική της μεσολάβησής σου για απαντήσεις και διευκρινήσεις, όμως όπως προείπα το δύσκολο είναι να θέσεις τις κατάλληλες ερωτήσεις ώστε οι απαντήσεις να έχουν πραγματικά αξία. Εδώ νομίζω, θα βοηθούσε εκτός από την ευγενή μεσολάβησή σου, να κατέθετες και τις δικές σου σκέψεις για το θέμα ώστε να φανεί τι χρειάζεται περισσότερο ξεκαθάρισμα.

Υ.Γ. Γκρέτελ, το 'πιασα το υποννοούμενο ...ώχ μού φυγε πάλι!!!

μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι

02/12/2004, 03:32:07
quote:
* Αγαπητή amalia, μιας και σου ανήκει η …μητρότητα του θέματος, αν θεωρείς ότι με τα πιο πάνω ξεφεύγω από το «πνεύμα» με το οποίο ξεκίνησες το topic αυτό , σε παρακαλώ ενημέρωσέ με ώστε να σταματήσω εγκαίρως.

Κανονικά θα έπρεπε να απαντήσω:
"περιμένω με έντονο ενδιαφέρον την ανάπτυξη του θέματος"
φίλε ampere,
αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις!
Ηδη έχεις αρχίσει να ξετυλίγεις το κουβάρι και η συνέχεια προβλέπεται πολύ δημιουργική.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

AmpereΜέλος
02/12/2004, 20:25:47
Amalia χαίρομαι που κατ’ αρχήν εγκρίνεις. Ελπίζω να εγκρίνεις και την συνέχεια. Όπως λες ξετυλίγω το κουβάρι και ελπίζω να μην μπερδευτώ περισσότερο. Αν και είναι τόσο αντιφατικά αυτά που κυκλοφορούν για το θέμα, που μάλλον χειρότερα δεν γίνεται.

Βέβαια, όπως μας επέστησε την προσοχή και η Zadok, αρχάριοι όντες, μπορεί να πελαγοδρομήσουμε… Εγώ πάντως κρατάω μια «εναλλακτική» σημασία του πελαγο-δρομώ (κάτι σαν Κακλαμανάκης ας πούμε), και ελπίζω να βγει κάτι καλό.

Θα ήθελα εδώ να κάνουμε άλλη μια στάση για σκέψεις:

Από τη μια υπάρχει το φαινόμενο και από την άλλη οι θεωρίες που προσπαθούν να το ερμηνεύσουν και ενδεχομένως να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Το φαινόμενο είναι η θέαση της αύρας. Όσοι το έχουν, βιώσει γνωρίζουν την πραγματικότητά του και φυσικά δεν νομίζω ότι κατ’ αρχήν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε κάποιον που ισχυρίζεται ότι το έχει κάνει ή που απλά του έχει συμβεί.

Από την άλλη η ευκολία και ίσως η επιπολαιότητα με την οποία κτίζονται θεωρίες γύρω από αυτό το φαινόμενο, είναι πιστεύω η κύρια αφορμή που οι «φύλακες» της επιστήμης αποφαίνονται για τον τσαρλατανισμό (κάποτε άδικα, κάποτε δίκαια) των ούτως θεωρητικολογούντων.

Όμως αν υπάρχει κάτι που «δουλεύει» στα όσα προτείνονται ακόμη και αν η θεωρία που τα συνοδεύει ως ερμηνευτική είναι λάθος, δεν μπορούμε νομίζω να το αγνοήσουμε. Χρειάζεται πάντως να κρατάμε πολύ καλό κόσκινο.
Τώρα όσον αφορά το φαινόμενο αυτό καθ’ εαυτό, ανέφερες ότι είχες μια τέτοια εμπειρία. Αυτό σε καθιστά πολυτιμότατη αρωγό όλων μας στο ξεκαθάρισμα κάποιων πραγμάτων. Βέβαια, στο βαθμό που θα ήθελες να μοιραστείς αυτή σου την εμπειρία θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν αναφερόσουν σε αυτήν πιο αναλυτικά. Ποιες ήταν οι εξωτερικές συνθήκες όταν συνέβη το γεγονός, ποια η δική σου κατάσταση, τι προηγήθηκε, τι ακολούθησε κ.τ.λ.

Από την άλλη θα καταλάβαινα πολύ καλά αν δεν θέλεις να μπεις σε λεπτομέρειες. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσες να μας πεις αν κάποια από τις διαθέσιμες στο διαδίκτυο αναπαραστάσεις ανθρώπινης αύρας ταιριάζει με αυτό που εσύ βίωσες;

Τώρα και πριν περάσω στη συνέχεια της μετάφρασης, λίγα σχόλια για το προηγούμενο κομμάτι. Ο R.B. «τεκμηριώνει» κατά κάποιο τρόπο, ότι η αύρα δεν είναι φως (light). Αυτό απαντά σε κάποια ερωτήματα, αλλά κατά τη γνώμη μου δημιουργεί καινούργια. Προς το παρόν μένω σε αυτό που λέει για τις μηχανές φωτογράφησης αύρας. Με μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο βρήκα ότι τα πράγματα είναι κάπως έτσι. Μάλιστα κάποιες από αυτές τις κάμερες διαφημίζονται «ανερυθρίαστα» ως απλοί προσομοιωτές (simulators) που γρήγορα θα κάνουν απόσβεση του κόστους τους (έτσι λένε), αν τις χρησιμοποιείσετε για να βγάζετε και να πουλάτε φωτογραφίες «αύρας» σε εκθέσεις (πανηγύρια) παραφυσικής θεματολογίας.

Η αλήθεια είναι (κι αυτό αν θες φίλε Xotchipilli2, μπορείς να το ρωτήσεις) ότι περίμενα να αναφερθεί πρώτα από όλα στις συσκευές Kirlian. Αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις μηχανές φωτογράφησης. Εκεί, το αντικείμενο πρέπει να είναι σε επαφή με μια επιφάνεια όπου είναι άμεσα ή έμμεσα προσαρμοσμένη η φωτογραφική πλάκα.. Γι αυτό και συνήθως έχουμε φωτογραφίες Kirlian από την παλάμη ή τα δάκτυλα .
Πάντως ούτε αυτές (οι φωτογραφίες Kirlian), θεωρώ ότι απεικονίζουν πραγματικά την αύρα. Απορώ μάλιστα πως τόσο αβασάνιστα την αποδέχονται όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει ανθρώπινη αύρα, αφού αυτοί οι μπλε ή κόκκινοι σπινθηρισμοί που εμφανίζονται, δεν ταιριάζουν με αυτό που γενικά περιγράφεται ότι είναι η αύρα.

Αυτά προς το παρόν …

02/12/2004, 21:55:32
quote:
Εγώ πάντως κρατάω μια «εναλλακτική» σημασία του πελαγο-δρομώ (κάτι σαν Κακλαμανάκης ας πούμε), και ελπίζω να βγει κάτι καλό.

Αγαπητέ Ampere, ακόμα κι ο Κακλαμανάκης χρησιμοποιεί σημαδούρες και σίγουρα δεν ανοίγεται μόνος στα βαθιά...

quote:
Πάντως ούτε αυτές (οι φωτογραφίες Kirlian), θεωρώ ότι απεικονίζουν πραγματικά την αύρα. Απορώ μάλιστα πως τόσο αβασάνιστα την αποδέχονται όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει ανθρώπινη αύρα, αφού αυτοί οι μπλε ή κόκκινοι σπινθηρισμοί που εμφανίζονται, δεν ταιριάζουν με αυτό που γενικά περιγράφεται ότι είναι η αύρα.

Αν θέλεις, ανάπτυξέ μας λίγο την σκέψη σου αυτή.

Προσωπικά, δεν έχω εντοπίσει κάποια αιτία ικανή να με κάνει να αμφισβητήσω τη φωτογράφιση Κίρλιαν, αλλά θα μ' ενδιέφερε η άποψή σου.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

AmpereΜέλος
03/12/2004, 10:37:22
quote:

ακόμα κι ο Κακλαμανάκης χρησιμοποιεί σημαδούρες και σίγουρα δεν ανοίγεται μόνος στα βαθιά...

Αγαπητή Zadok, μα γι αυτό ακριβώς ανοίγομαι εδώ που και σημαδούρες έχει και μόνος μου δεν είμαι. Ή μήπως είμαι; Αν υποψιαστώ … μπάαα!!!

Για τις φωτογραφίες Kirlian τι να πω. Σίγουρα θα έχεις υπ’ όψιν σου διάφορες απόψεις υπέρ αλλά και κατά, της όποιας αξίας αυτών των φωτογραφιών.

Κατ’ αρχήν , θα σου πω μερικές δικές μου, απλοϊκές ίσως, σκέψεις, που με κάνουν να αμφιβάλλω.

Δεν ξέρω αν έχεις δει αύρα. Εγώ όχι. Είτε έχεις δει όμως είτε όχι, έχεις ακούσει ή έχεις διαβάσει διάφορες περιγραφές για το πώς αυτή φαίνεται, από ανθρώπους που την έχουν δει. Θεωρείς ότι αυτό που περιγράφουν αυτοί αντιστοιχεί με τις ηλεκτροφωτογραφήσεις Kirlian? Εγώ πάντως όχι.
Εδώ σίγουρα θα βοηθούσε η άποψη κάποιου που έχει δει αύρα (όπως ας πούμε η Amalia)

Τώρα θα μου πεις, ωραία μπορεί το οπτικό αποτέλεσμα να μην είναι ταυτόσημο με την «πραγματική» αύρα αλλά είναι μια καλή ένδειξη της ύπαρξής της και ένας τρόπος να καταγραφεί, έστω και λίγο διαφοροποιημένη. Θα περίμενα όμως σε μια τέτοια περίπτωση, η «αύρα» μιας πατάτας (ακόμη και τηγανητής και κυριολεκτώ) να μην είναι και τόσο εντυπωσιακή συγκρινόμενη μάλιστα με την «αύρα» ενός ανθρώπινου ακροδάχτυλου.
Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνονται πολύ «λίγες» οι διαφορές στην «αύρα» (όπως δηλαδή αυτή απεικονίζετα;ι από την Kirlian φωτογράφηση), αντικειμένων εξαιρετικά ανόμοιων μεταξύ τους. Σκέψου μάλιστα ότι κατά κανόνα κυριαρχεί το μπλε χρώμα. Στέκει αυτό; Μήπως υπάρχει άλλη πιο απλή εξήγηση; (δες πιο κάτω)

Τέλος πάντων, θεωρώ πολύ ελλιπή την τεκμηρίωση γύρω από το θέμα που προβάλλουν οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας και βέβαια δε νομίζω ότι κάποιοι συνωμοτούν για να τη θάψουν (εντάξει κάποια προκατάληψη μπορεί να υπάρχει, αλλά μέχρι ένα σημείο).

Από την άλλη εύκολα μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο και την πιο σκεπτικιστική ας πούμε άποψη που δυστυχώς (?), μου μοιάζει πιο πιθανή.

Μπορείς να δεις για το φαινόμενο εκκένωσης κορώνας (corona recharge) που παράγεται όταν υψηλής πυκνότητας επιφανειακά φορτία αλληλεπιδρούν με την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα και προκαλούν φαινόμενα ιονισμού όπου το χρώμα των σπινθήρων εξαρτάται από το αέριο που ιονίζεται. Μιας λοιπόν που το άζωτο είναι το κύριο συστατικό της ατμόσφαιρας και αφού το χρώμα που παράγεται από τον ιονισμό του είναι το μπλε, φαίνεται ότι είναι μια καλή ερμηνεία του φαινομένου. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι σε συνθήκες κενού δεν δημιουργείται η Kirlian «αύρα» που αν όντως αυτό συμβαίνει, θα πρέπει να κάνουμε διάφορα ακροβατικά με τη σκέψη για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι όντως έχουμε ένα τρόπο να «συλλαμβάνουμε» με μηχανικό τρόπο την αύρα.

Η φωτεινή, σπινθιρίζουσα άλως που παράγεται (λόγω του φαινομένου εκκένωσης κορώνας) με τις συσκευές Kirlian, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η υγρασία του «φωτογραφιζόμενου» αντικειμένου. Εύκολα, λένε, μπορείς να παράγεις διφοροποιημένες εικόνες αύρας αλλάζοντας ελαφρώς ένα πλήθος από φυσικές παραμέτρους (όπως ακόμη και η πίεση που ασκείς με τα δάχτυλα στην φωτογραφική πλάκα).

Το πιο ίσως ισχυρό επιχείρημα υπέρ της Kirlian, είναι ο ισχυρισμός ότι η φωτογράφηση ενός φύλλου που μόλις έχουμε κόψει την άκρη του, είναι όμοια με αυτή που έδινε όταν ήταν ακέραιο. Σαν, δηλαδή, η αύρα του κομμένου μέρους να εξακολουθούσε για λίγο ακόμη να υφίσταται. Όμως και γι αυτό η «άλλη» πλευρά
επιμένει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επαναλήψιμο και αν κάπου έχει παρατηρηθεί δεν αποκλείεται να οφείλεται σε παραμένοντα υπολείμματα ή και υγρασία από την πρώτη «φωτογράφηση» - όλου δηλαδή του φύλλου- .

ALOSΜέλος
03/12/2004, 16:41:09
Προσωπικά δεδομένα...

WalkerΜέλος
03/12/2004, 19:27:53
Γεια σας Πολύ ενδιαφέρον το θέμα Αμαλία. Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε την αύρα. Είναι θέμα όπως είπε και η Κάθυ εκπαίδευσης, εξάσκησης & εξάσκησης & εξάσκησης.
Αγαπητή Κάθυ Στην Αυστραλία ζει μια Ολλανδέζα με τον άντρα της, Anna Daangbarg, στην Αδελαίδα. Έχει πολλά χαρίσματα που εργάζεται στο πανεπιστήμιο και κάνουν πειράματα σε αυτή. Αν είναι κάπου κοντά σου είναι μιά από τις ποιό ενδιαφέρουσες πηγές πληροφόρισης πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά και σε άλλα. Το δε πανεπιστήμιο της Αδελαίδας κάνει πάρα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα εδώ και πολλά χρόνια και στην αύρα. Θα βρω στοιχεία στα αρχεία μου και θα επανέρθω.

"Δεν θέλω να πληγώσω Δεν θέλω να πληγωθώ.
Γιατί ο καθένας έχει να κάνει την δικιά του διαδρομή
Μα αν το χρειαστείς, θάμαι εκεί, όπως πραγματικά το θέλεις"

03/12/2004, 19:36:43
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΧΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΚΙΡΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΙΘΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΡΙΚΟ ΑΥΓΟ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"