- Τεκτονισμός - η γνώμη σας... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΜΑΛΛΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Oculatis Abis ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΤΟΥΛΙΔΙΑ.........
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.....
(ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ)
ΚΡΙΜΑ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
quote:
Τα Τεκτονικά Τάγματα που δρούν στην Ελλάδα και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Τεκτονικά Τάγματα είναι :1) Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ( Αμιγής – Άνδρες )
2) Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ( Αμιγής – Άνδρες )
3) Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος ( Μικτός )
4) Droit Humain ( Μικτός Διεθνές Γαλλικό Τάγμα )
--------------------------------------------------------------------------------
Αρα η γυναίκα δεν αποκλείεται από τον Τεκτονισμό. Παλία ίσως ναι, με την πάροδο του χρόνου όμως έρχεται και η αναθεώρηση και η εξέλιξη.
Ελπίδα το τι λέει ο καθένας στο Εσωτέρικα δεν πάει να πεί οτι είναι και de facto η Αλήθεια. Η Εθνική Στοά της Ελλάδος δηλώνει οτι είναι η μόνη αναγνωρισμένη στοά στην Ελλάδα και ως εκ τούτου οι υπόλοιπες Στοές είναι "μαϊμου".
Είναι σαν να μιλάμε για το θέμα "ορθοδοξία και γυναίκες" και εσύ να μου λές οτι επειδή υπάρχει μια αίρεση που αφήνει τις γυναίκες να γίνονται ιερείς στη γειτονιά σου, η Ορθοδοξία επιτρέπει στις γυναίκες να Ιερουργούν...
Ούτε στους κώδικες και τα πατερικά της Ορθοδοξίας έχει γραφτεί κάτι τέτοιο , ούτε και γίνεται σε επίσημους ναούς.
Με τον ίδιο τρόπο θα εξετάσω και τον Μασωνισμό ... απο τους κώδικες του...
quote:
Νομίζω πως αν ο Ανανάς θιγόταν από τα γραφόμενα μου ή αν θιχθεί μπορεί να το γράψει και μόνος του
Είναι αλήθεια πως στις 2 πρώτες γραμμές νόμισα ότι απαντούσες σοβαρά (τόσο άσχετος πια!).
Μετά άρχισα να τσατίζομαι γιατί με δούλευες.
Με το "Ε μα" όμως που απάντησες στο "Αμ δε" μου, το καταδιασκέδασα και πραγματικά γέλασα!
Φχαριστώ ΑΙΟΝ για το ενδιαφέρον και τη φιλική σου (προς εμένα) διάθεση, αλλή η αλήθεια έιναι πως δεν θίχθηκα με όσα είπε ο Ράμογλου, αφενός γιατί έτυχε να τον γνωρίσω σε κάποια συνάντηση και νομίζω πως έχω "πιάσει" το πνεύμα του αφετέρου γιατί προφανώς ο ίδιος θεώρησε αυτονόητες τις απαντήσεις αφού έχουν συζητηθεί κι αλλού, μα εγώ φυσικά ΔΕΝ κατάφερα ποτέ να ολοκληρώσω την ανάγνωση του παλιού θέματος...
Αφού κάποιοι θέλησαν να γίνει μια νέα αρχή σ' αυτό εδώ το τόπικ, βρήκα πρόσφορο έδαφος να εκφράσω τις "απλοϊκές" πιθανόν ερωτήσεις μου...
Μετά απ' όλα αυτά να συμμεριστώ και την άποψη του ΑΙΟΝ σχετικά με το γυναίκα - άνδρας - Άνθρωπος αφού θεωρώ αδιανόητο να λειτουργούν ακόμη "στοές" (γιατί τις λένε έτσι?) με τέτοιου είδους διαχωρισμούς...
Αμ πώς!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Δηλαδή, ο ένας λέει "είμαι εσωτεριστής και απο την εσωτερική μου πορεία έχω καταλάβει αυτό, αυτό και αυτό."
Ο άλλος θα πεί "Εγώ είμαι Χριστιανός και απο την πορεία μου στον Χριστιανισμό έχω καταλάβει αυτό, αυτό και αυτό"
Εδώ έχουμε το παράδοξο οτι κανείς δεν δηλώνει Μασώνος, αλλά όλοι έχουν να πούν κάτι που διάβασαν ή άκουσαν και να το υπερασπιστούν.
Μα κάτσε ...αφενός η πλήρης μυστικότητα που ευαγγελίζεται ο Μασωνισμός και αφετέρου το οτι κάποιος υπερασπίζεται με πάθος μια πορεία που δεν πορεύεται, με κάνουν πραγματικά καχύποπτο.... και φυσικά μου δημιουργούν το ερώτημα " Πως γίνεται να πιστέψω αυτά που κάποιος άκουσε και δεν έζησε" ?
Παρακαλώ λοιπόν όποιος είναι Μασώνος να το δηλώσει και να καθοδηγήσει την κουβέντα ως ο πιο γνώστης και φερέγγυος.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Σημασια εχει η τυπικοτητα του θεματος ή η ουσια? Απο την στιγμη που υπαρχει η πιθανοτητα να μπει και γυναικα - αντε ας το πουμε σε παρακλαδι - στον τεκτονισμο, ας προχωρησουμε παρακατω... σιγουρα παρακατω θα βρουμε και αλλα για τα οποια να διαφωνησουμε... μην βαζουμε χειροφρενο
Ας μην κολησουμε στις τυπικοτητες και ας δουμε λιγο τελικα με τι ασχολειται ο τεκτονισμος, τι ακριβως (αν γινετε) πρεσβευει.
Ουφ!!
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
quote:
Ελπίδα το τι λέει ο καθένας στο Εσωτέρικα δεν πάει να πεί οτι είναι και de facto η Αλήθεια. Η Εθνική Στοά της Ελλάδος δηλώνει οτι είναι η μόνη αναγνωρισμένη στοά στην Ελλάδα και ως εκ τούτου οι υπόλοιπες Στοές είναι "μαϊμου".
Θα συμφωνήσω με αυτά που λες εν μέρει.
Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν στοιχεία δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα κανενός είτε είναι εδώ μέσα είτε όχι.
Και όχι Μάρα , δεν μπορώ να δεχτώ "ας πούμε οτι μπαίνει" ...
Γίνονται επίσημα στον Μασωνισμό δεκτές οι γυναίκες ναι ή όχι ?
(κοιτα που δεν προλαβαινω να γραψω απαντηση και μεχρι να την στειλω εχουμε παει σε επομενη σελιδα!!!)
Η διαφορα μεταξυ του αμιγη και της μεικτης (περα απο την αυτονοητη και οτι η μια αναγνωριστηκε και η αλλη οχι) πια ειναι?
Εχουνε διαφορα στο πως λειτουργουν?
Ασχολουνται με διαφορετικα θεματα?
Ας δουμε τελος παντων αν οντως η διαφορα ειναι στην αναγνωριση η καπου ποιο ουσιαστικα (εγω εχω labrador τελικα η οχι??![]()
)
ξανα-μανα ουφ!!
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
quote:
Γίνονται επίσημα στον Μασωνισμό δεκτές οι γυναίκες ναι ή όχι ?
NAI
Επειδή δεν "ασπαζόμασατε" κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αρνητικοί.