ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Avallon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Ntavelis666Μέλος
25/03/2005, 09:28:04
To αρχαίο Ελληνικό πνεύμα αγαπητέ μου Wolfowitz, η ιστορία και η Μυθολογία των προγόνων μας, έχουν ούκ ολίγες φορές εξυμνηθεί απο συγκροτήματα του Heavy Metal βλ. Iron Maiden, Therion, Virgin Steel κ.α
Καλή ημέρα σε όλους, πάω να αναπνεύσω πεντελικό αέρα.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

RostarΜέλος
25/03/2005, 10:49:20
quote:

ερωτησις:
τι σχεση εχει το "αρχαιον πνευμα" με το "heavy metal"...

Πέραν της απάντησης που έδωσε ο Τάσος, θέλω να πω, φίλε Wolfovitz, ότι η έκφραση στέκει ορθότερα ως:

"Τι σχέση έχει το Heavy (και όχι μόνο) Metal με το Αρχαίον Πνεύμα"
Δεν γνωρίζω κατά πόσον ενδιαφέρεσι γι αυτό το μουσικό ρεύμα, αν όμως έχεις κάποια επαφή θα διαπιστώσεις ότι ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΚΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, που έχει σκύψει και έχει αντλήσει πάμπολλα από την πνευματική και πολιτισμική μας πηγή...
Αν επισκεφτείς σχετικές ιστοσελίδες με προεξάρχουσα την Αυστραλιανή
Encyclopaedia Metallum (αναζήτησέ τη στο Google, γιατί από τον υπολογιστή που γράφω δεν μπορώ να δώσω ακριβή θέση)θα διαπιστώσεις ότι σε επίπεδο ονομάτων και μόνο, θα συναντήσεις πλείστες όσες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, τις οποίες αμφιβάλλω αν γνωρίζει η φουρνιά που τρέφεται από τα σκουπιδοτράγουδα της "Ελληνικής" και διεθνούς ποπ κουλτούρας.
Αν, επιπλέον, ασχοληθείς με τη στιχογραφία metal τραγουδιών, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΙΗΣΗΣ.
Φυσικά, όπως και σε όλα τα μουσικά ρεύματα, υπάρχουν και στο Η.Μ. σκουπίδια, όμως οι εμπνευσμένες του - και είναι πάρα πολλές - εκφάνσεις αποτελούν μιαν άκρως ενδιαφέρουσα ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, στην ευρύτερη δυνατή διάσταση που μπορεί να πάρει η εν λόγω φράση...
Λάβε δε, αν αυτό έχει κάποια σημασία, υπόψη σου, ότι ο γράφων το σχόλιο έχει φτάσει αισίως τα 55 του χρόνια, έχοντας συντελέσει αρκετά στη γένεση και διαμόρφωση της Ελληνικής συνιστώσας του rock, έχοντας ζήσει τη διεθνή rock σκηνή, όσο λίγοι και παράλληλα διαθέτων τεράστια συλλογή από ΓΝΗΣΙΟ ελληνικό τραγούδι, εκτεινόμενο από αριστουργήματα του Δημοτικού, περνώντας από την μυσταγωγία του ρεμπέτικου και καταλήγοντας στις πλέον φωτεινές κορυφογραμμές του έντεχνου, λίγο πριν υποκλιθεί - ως οφείλει ο κάθε άνθρωπος - στους ΤΙΤΑΝΕΣ της κλασσικής μουσικής...
Ελπίζω ότι δεν θα σταθείς στην ηλίθια επιχειρηματολογία περί σατανιστικού προθαλάμου, αναφερόμενος στο metal. Αυτό αποτελεί δείγμα της γενικότερης ηλίθιας προκατάληψης, μερικών φανατικών.
Μια όμως και βρίσκεσαι ήδη στο Esoterica, την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αναζήτησε στο γνωστό πλαίσιο ένα topic σχετικά με το metal, στο "αχλαδότυρο" ή μάλλον πήγαινε κατ' ευθείαν στο...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1458&SearchTerms=HEAVY,METAL

όπου θα βρείς άμεσα το θέμα και θα έχεις τη δυνατότητα να δεις μερικά κορυφαία δείγματα της ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ διάστασης για την οποία αναφέρθηκα πριν (αποτίοντας ευχαριστίες στα μέλη Kapodistria και Masvidal για την όλη διαμόρφωση του topic)
Ελπίζω και εύχομαι σε γόνιμη απαντητική παρέμβαση.

Φιλικά, Rostar.

...In your life you may choose desolation
And the shadows you build with your hands
If you turn to the light
That is burning in the night
Then the Journeyman's day has begun...

IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN

Edited by - Rostar on 25/03/2005 10:52:23

RostarΜέλος
25/03/2005, 10:55:52
ΣΙΔΗΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
(IRON MAIDEN)
συλλογή: ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
album: BRAVE NEW WORLD (2000)

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΗΓΟΥ
(ΤΗΕ GHOST OF THE NAVIGATOR)

[Gers, Dickinson, Harris]
(ελεύθερη απόδοση Rostar)

Έχω πλεύσει σε πολλά εδάφη,
Αλλά τώρα κάνω το τελικό ταξίδι μου
Στέκομαι στο τόξο
Όπου πηγαίνω υπάρχει Δύση
Με της νύχτας το άροτρο οργώνω τη καρδιά μου
Υπολογίζω και προσεύχομαι
Καθώς η πυξίδα ταλαντεύεται η θέλησή μου είναι ισχυρή,
Δεν θα παραπλανηθώ
Τα Μυστήρια από τα σύννεφα του χρόνου κρύβουν τον ήλιο
Αλλά γνωρίζω, τώρα πια γνωρίζω

Βλέπω τα φαντάσματα των πλοηγών
Αλλά χάνονται και πάλι
Καθώς πλέουν προς το ηλιοβασίλεμα θα μετρήσουν το κόστος
Έτσι όπως οι σκελετοί τους αναδύονται από τη θάλασσα
Μου γνέφουν με νόημα οι σειρήνες των βράχων

Πάρτε την καρδιά μου κι ελευθερώστε τη,
Καθώς θα μεταφέρεται από τα κύματα
Πουθενά χώρος για να τρέξει, ο γιος του πλοηγού,
Όλες οι μέρες μου πέρασαν χαράζοντας ουράνια τόξα

Δεν ξέρω πια το που πηγαίνω,
Ξέρω μόνο τη θέση που ήμουν
Όνειρα έρχονται και φεύγουν, πάντα θα είναι έτσι,
Τίποτα δεν θα είναι πραγματικό μέχρις ότου το αισθανθείτε

Σας οδηγώ ανάμεσα στα συντρίμμια των βράχων
Οι σειρήνες καλούν το όνομά μου
Μαστιγώστε τα χέρια μου επάνω στο τιμόνι,
Αίμα που ξεχύνεται με πίεση σαν θάλασσα
Δεν θα αποτύχω τώρα καθώς η ανατολή έρχεται
Το σκοτάδι έμεινε πίσω
Δεν υπάρχει άλλη προσέγγιση της αιωνιότητας
Τα Μυστήρια από τα σύννεφα του χρόνου κρύβουν τον ήλιο
Αλλά γνωρίζω, τώρα πια γνωρίζω

Βλέπω τα φαντάσματα των πλοηγών
Αλλά χάνονται και πάλι
Καθώς πλέουν προς το ηλιοβασίλεμα θα μετρήσουν το κόστος
Έτσι όπως οι σκελετοί τους αναδύονται από τη θάλασσα
Μου γνέφουν με νόημα οι σειρήνες των βράχων

Πάρτε την καρδιά μου κι ελευθερώστε τη,
Καθώς θα μεταφέρεται από τα κύματα.
Πουθενά χώρος για να τρέξει ο γιος του πλοηγού.
Όλες οι μέρες μου πέρασαν χαράζοντας ουράνια τόξα.

Δεν ξέρω πια το που πηγαίνω,
Ξέρω μόνο τη θέση που ήμουν
Όνειρα έρχονται και φεύγουν, πάντα θα είναι έτσι,
Τίποτα δεν θα είναι πραγματικό μέχρις ότου το αισθανθείτε...

If you turn to the light

IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN

wolfowitzΜέλος
25/03/2005, 12:14:51
Δεν λεω, ορισμενοι στιχοι ειναι πολυ αξιολογοι. Η ερωτηση ηταν ειλικρινης και ελαχιστα μονο προβοκατορικη αλλα οδηγει σε μεγαλη κουβεντα και δεν υπαρχει χρονος. Ισως αργοτερα.
25/03/2005, 13:07:25

quote:

...και παράλληλα διαθέτων τεράστια συλλογή από ΓΝΗΣΙΟ ελληνικό τραγούδι, εκτεινόμενο από αριστουργήματα του Δημοτικού,

που εισουνα καλε μου ανθρωπε?

απ ολα εχουμε, κλεφτικα τραγουδια δεν εχουμε.

και δεν εννοω μονο του 21 αλλα και αυτα που γραφτηκαν για τους Ελληνες ληστες.

μπας κι εχεις καποιο στη συλλογη σου?

στιχους μηπως?

ΥΓ. τους Gong τους ακους?

τους Ammon Duul?

τον Πουλικακο?

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

RostarΜέλος
26/03/2005, 00:13:04
Όλα θα τα ρυθμίσουμε Jonnie...μην ανησυχείς.
Τους Gong δεν τους ήξερα, αλλά έχω τρία τραγούδια τους στη συλλογή μου
Hello Dawn, Perfect Mystery και το δεκάλεπτο The Isle of Everywhere.
Από Ammon Duul είχα γύρω στα 9-10 mp3s, αλλά χάθηκαν σε κάποιο φορμάτ μια και ήταν σε προσωρινό αποθηκευτικό φάκελλο που τον άφησα χωρίς κόπια, παρασύροντας μαζί του γύρω στα 500 κομμάτια, μεταξύ των οποίων και κάποια blues πολύ σπάνια.
Ευτυχώς η "πηγή" υπάρχει ακόμη και όλο ελπίζω ότι θα "ξαναπάω να πιώ νερό" αλλά ας όψεται η χρονική δαπάνη περί οικογενειακής φροντιδος...:)
Και μιλάμε για "πηγή" με ...3 Terra γεμάτα mp3s !!!
Όσο για τον ..."Θείο Νώντα", ε, αυτός είναι και αγαπητός και υπέροχος, όπως κι οι "συχωρεμένοι" Παύλος Σιδηρόπουλος και Νικόλας Άσιμος.
Με τον Παύλο ήμασταν και φίλοι και τα καλοκαίρια του τα περνούσε, νοικιάζοντας δωμάτιο - μαζί με την οικογένειά του - στα Ν. Στύρα της Εύβοιας, στο σπίτι των πεθερικών μου... (από αυτό και η ερώτησή μου πριν από καιρό για την Εύβοια)
Όσο για τον, πιο αγαπημένο μου, τον Νικόλα, δυό μέρες πριν ταξιδέψει τα λέγαμε σ' ένα μπαράκι της Καλλιδρομίου...
Ιδιαίτερα γι αυτόν... μια από τις πιο άδολες και ανόθευτες ανθρώπινες υπάρξεις που έχω συναντήσει, κλείνω το post καταθέτοντας ένα ποίημά μου, που έγραψα για αυτόν, το διάβασα σε μια παρέα φίλων μια νυχτιά αργότερα, σ' ένα τραπέζι μιας pub στα Εξάρχεια κι έπειτα, βουτώντας το στο ουίσκυ, έβαλα φωτιά στο χαρτί και τό 'καψα...ουρλιάζοντας "Ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω..." πνιγμένος στα δάκρυα...

ΧΑΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑ Σ’ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

(Για το φίλο που έφυγε ξαφνικά
τον Νικόλα Άσιμο)

Χάθηκες μέσα σ' ένα τραγούδι
Γιατί φοβόσουν τους δρόμους με τους άλαλους
Γιατί σε πλήγωναν οι γιορτές δίχως χορούς
Γιατί προδόθηκες απ' τη πρώτη κιόλας λέξη σου
Έτσι μέσα στις νότες του
Παραμονεύεις για μιαν εκδίκηση
Που μόνο ενα σεμνό ρεφραίν μπορεί να πάρει
Από τα πλήθη που αυτοκτονούν συντονισμένα
Στον κρότο των ποδιών τους πάνω στα τραπέζια
Για να το κάνεις αθάνατο
Με το απυρόβλητο του πάθους
Που σου περίσσευε
Εγώ όμως ξέρω τα μονοπάτια του
Και θα σε βρω
Όταν θ' ακούσω να το τραγουδάνε τα παιδιά
Στοιχειώνοντας με τον αντίλαλό του
Τους δρόμους που περπάτησε η απόγνωσή σου
Τα σκαλοπάτια ενός σπιτιού που ήταν μικρό για να χωρέσει
Τα όνειρά σου που γιγάντωναν οι νύχτες
Σαν άφηνες « τις αγορές και τα παζάρια » που σε μάτωναν…
Χάθηκες μέσα σ' ένα τραγούδι…
Ακόμη ακούγεται στο θερινό το σινεμά κάποιες βραδιές
Σε μιας παράνομης κασέτας τη φωνή σου
Που δεν σε πείσανε εμπόρευμα να γίνει
Κι εσύ γελάς εκεί ψηλά εμπαίζοντάς τους !…

If you turn to the light

IRON MAIDEN
(Dance Of Death)
JOURNEYMAN

πάνειοςΜέλος
26/03/2005, 01:50:05
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΤΟ 1885 που ειχα δημοσιευσει παλιοτερα στο ινερνετ αλλα και στο ΤΜ. και ανεβασε εδω ο Νταβελης
Ας δουμε ξανα τι αναφερουν οι ανθρωποι αυτοι..

"Απελαμβάναμε το λυκαυγές ανεπνέομεν αέρα καθαρό και ψυχική αγαλλίαση. Μετ'ολίγου διακρίναμε τα πρώτα σημεία της ανατολής του ηλίου. Φλογώδη κύματα αναδυόμενα απο της θαλάσσης διεσκορπίζοντο είς τον ορίζοντα με καταπληκτική ταχύτητα. Κατόπιν διεκρίνετο είς πυριφλεγής όγκος σχηματίζων μεγάλον πίθον περιβεβλημένων με ζώνας !!! Απροσδόκητο θέαμα !! Οφθαλμαπάτη !!! Αμέσως κατέρυθρος στρογγυλή σφαίρα ήτις εφαίνετο ως να περιστρέφετο !!! Ονειρώδης οπτασία ανωτέρα πάσης περιγραφής. Το μεγαλοπρεπές και εκθαμβωτικό κάλλος της φύσεως ήτο ανυπέρβλητο. Ησθανθήκαμε όλοι ανέκφραστο ευχαρίστηση. Τελευταίο όραμα ήτο η σκιά του Πεντελικού όρους η οποία εξετείνοτο μέχρι του λιμένους Πειραιώς".

" Είς το βάθος της σπηλιάς είναι η πηγή του νερού καλυπτόμενη υπό φυσικάς μικράς σήραγγας τυφλής. Είς εξ'ημών, λαβών αναμμένο κεράκι, εισήλθε είς την πηγή κυρτώσας πρός τούτο το σώμα του διότι η σήραγξ είναι πολύ χαμηλή. Έκαμε ολίγα βήματα εντός της σήραγγας, έσβησε όμως το κερί του και κατεβλήθη υπό τρόμου και παρέμεινε εν ακινησία όπου ευρέθη μη απαντών είς τας κλήσεις μας ! Εισήλθε και ο δεύτερος σύντροφος μας αλλά και αυτός έσχε την αυτήν περιπέτεια. Ούδ'αυτός απήντα είς τας κλήσεις μου ! Με κατέλαβε απελπισία. Την στιγμή εκείνη αφίκετο εκ Κηφισίας είς νεαρός αγωγιάτης με δύο Γάλλους περιηγητάς. Τω διηγήθει οτι είχε συμβεί, αλλά με καθυσήχασε βεβαιώσας με οτι ουδείς υπήρχε κίνδυνος και εισήλθε είς την σήραγγα κρατών είς χείρας αυτόματον ηλεκτρικό φαναράκι. Οι προησέλθοντες ίδοντες φώς και τον νεαρό αγωγιάτη ανεθάρρησαν και συνήλθον. Ο πρώτος εγέμισε το παγούρι του νερό απο την πηγή ήτις, ως έλεγε κατόπιν, ήτο στερνίτσα με μετάλλινην επιφάνεια ! Καθήν στιγμήν εβούτησε είς αυτήν το παγούρι του προεκλίθει ως μας έλεγε τοιούτος μεταλλικός γδούπος ώστε ενόμισε πρός στιγμήν οτι απεσπάσθη εκ της οροφής της σήραγγας ογκώδες τεμάχιον και τον κατεπλάκωσε" !

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ¨ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ¨.

ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΞΕΝΑ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 1885 ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΡΕΙΝΤΖ ΟΥΤΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ MYSTERY ΟΥΤΕ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ….(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ) ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ.

ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΠΡΟΚΑΤΕΛΗΜΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ .

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ… ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ; Η ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ¨ΛΟΓΙΚΕΣ¨ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ.

ΑΝΑΤΟΛΕΣ ΗΛΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ… ΗΛΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΖΩΝΕΣ… ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΩ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Η ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΙ ΑΥΤΟ .

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΛΑ ΠΑΡΤΕ ΠΑΓΟΥΡΙ ΠΑΡΤΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΑΡΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΞΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ¨ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΓΔΟΥΠΟ¨ ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ
ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ..1856 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ .

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ Ο ΚΡΟΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΦΩΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ….ΠΟΤΕ ; ΤΟ 1856;

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟ .

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ 1856 ΕΙΧΑΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ….Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Αυτό ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 1856…

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ …

ΘΑΝΑΣΗΣ
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨

Ntavelis666Μέλος
28/03/2005, 21:50:19
Πάνειε, καταρχάς καλώς όρισες πάλι εδώ. Ομολογουμένως δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω στους συλλογισμούς σου, τους οποίους βρίσκω ολόσωστους.
Πολλές φορές σε έχω δει να τονίζεις ότι τα περίεργα φαινόμενα δεν αφορούν μόνο την Πεντέλη, αλλά συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές. Σωστό! Πες μου όμως, γιατί τα φαινόμενα της Πεντέλης μας γοητεύουν περισσότερο; Τι είναι αυτό που μας τραβάει περισσότερο εκεί; Γιατί όλα πάνω σε αυτό το βουνό είναι ή έστω φαντάζουν μοναδικά, όσον αφορά τα φαινόμενά της αλλά και την Φύση της ακόμα; Θα με ενδιέφερε η άποψή σου πάνω σ’αυτό.
Να’σαι καλά ΑΓΑΠΗΤΕ.

πάνειοςΜέλος
30/03/2005, 00:45:53
quote:
Πάνειε, καταρχάς καλώς όρισες πάλι εδώ. Ομολογουμένως δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω στους συλλογισμούς σου, τους οποίους βρίσκω ολόσωστους.
Πολλές φορές σε έχω δει να τονίζεις ότι τα περίεργα φαινόμενα δεν αφορούν μόνο την Πεντέλη, αλλά συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές. Σωστό! Πες μου όμως, γιατί τα φαινόμενα της Πεντέλης μας γοητεύουν περισσότερο; Τι είναι αυτό που μας τραβάει περισσότερο εκεί; Γιατί όλα πάνω σε αυτό το βουνό είναι ή έστω φαντάζουν μοναδικά, όσον αφορά τα φαινόμενά της αλλά και την Φύση της ακόμα; Θα με ενδιέφερε η άποψή σου πάνω σ’αυτό.
Να’σαι καλά ΑΓΑΠΗΤΕ

Καλησπερα Νταβελη ...και συ να εισαι καλα ..σε ευχαριστω.
Κοιτα μπορω να μιλησω μονο για τον ευατο μου εγω οπουδηποτε εχω συναντησει καποιο περιεργο φαινομενο με εχει γοητευσει το ιδιο.
Για να ειμαι ειλικρινης εχω βρεθει σε φυσικα τοπια που με εχουν οχι απλως γοητευσει αλλα εκθαμβωσει περαν της Πεντελης ομως σε καταλαβαινω το οτι νοιωθεις τετοιο ιδιαιτερο δεσιμο με την ΠΕΝΤΕΛΗ αρα φυσικο ειναι να αισθανεσαι μοναδικα οταν βρισκεσαι εκει ..και καλα κανεις δεν σε κατακρινω γι αυτο.
Η αληθεια ειναι οτι στην Πεντελη εχουμε πολυ περισσοτερες καταγραφες τετοιων περιστατικων αλλα ισως δεν εχουν ερθει σε γνωση μας και αντιστοιχες αλλων περιοχων και ειδικοτερα βουνων.
Παντως φαινεται οτι κατι πιο ...ιδιαιτερο υπαρχει στην Πεντελη οχι σημερα αλλα απο πολυ παλαιοτερα δεν εχω να σου πω κατι περισσοτερο αλλωστε το ξερεις και εσυ οτι ψαχνοντας να απαντησεις σε καποια ερωτηματα μαλλον δημιουργεις ακομα περισσοτερα ...και εγω το ψαχνω ισως καποτε να ευτυχησουμε να απαντησουμε σε ολα αυτα που μας απασχολουν εστω και σε ενα μικρο ποσοστο μεχρι τοτε πολλα θα αναθεωρησουμε πολλα θα καταλαβουμε οτι ειχαμε κανει λαθος και σε καποια μπορει να επαληθευθουμε ...
Σημασια εχει το ταξιδι Νταβελη και τελικα αυτο ταξιδι δεν ειναι να ανακαλυψουμε κατι εξω απο εμας αλλα εμας τους ιδιους.
Να σαι καλα και να προσεχεις
ΓΕΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ

Edited by - πάνειος on 30/03/2005 00:47:49

Ntavelis666Μέλος
30/03/2005, 01:37:55
Διαβάζοντας το καινούριο τεύχος του ΔΑΥΛΟΥ, ομολογώ ότι συγκλονίστηκα έως και ανατρίχιασα με μια αναφορά σχετικά με τη Μονή Πεντέλης και τα μαυροντυμένα ανώμαλα καθάρματα που την κατοικούσαν/κατοικούν. Ο Βασίλειος Μαυρομάτης, στο άρθρο του «ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ»: ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ «ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ» ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ εξιστορεί στο τέλος του εκπληκτικού άρθρου του μια προσωπική εμπειρία, η οποία δεν μπορεί παρά να σοκάρει:

«Ο γράφων έχω βιώσει τραγική προσωπική εμπειρία φιλικής οικογένειας (καταγεγραμμένη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης προ εικοσαετίας) που έπεσε θύμα απαγωγής του ανήλικου κοριτσιού της, ηλικίας 15 ετών (που ήταν παιδική μου φίλη) με βία απ’τους καλογήρους της Μονής Πεντέλης. Η Σοφία, που μετονομάσθη σε Χριστονύμφη, ήταν μαθήτρια του κατηχητικού από τα 11 έτη της. Στα 18 της η κοπέλα απέδρασε από το μοναστήρι και επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της στα Μελίσσια, άκρως κακοποιημένη σωματικώς και ψυχονοητικώς. Το ξύλο, οι βιασμοί, η πόσις ξυδιού αντί για νερό, η εξαντλητική νηστεία, η απομόνωσις αποτελούσαν καθημερινό μάθημα για την όμορφη και τρυφερή Χριστονύμφη-Σοφία, όπως τα διηγήθηκε στην μητέρα της. (Ο πατέρας της Ευστράτιος είχε πεθάνει προ ενός έτους από καρδιακή προσβολή.) Δύο ημέρες αργότερα τέσσερις σωματώδεις καλόγεροι πήγαν στο σπίτι του θύματος. Η Χριστονύμφη ΒΙΑΣΘΗΚΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣ, που την απήγαγαν ξανά και την γύρισαν στη Μονή. Έκτοται, αγνοείται η τύχη της. Η μητέρα της κοπέλας Ελένη, καθηλωμένη στο κρεβάτι με αποκόλλησι ματιού απ’το ατελείωτο κλάμα της, πέθανε 5 μήνες αργότερα βαριά άρρωστη από βαθιά κατάθλιψη. Το δράμα της κατεστραμμένης οικογένειας εκκρεμεί (όπως και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις διαλυμένων από την Εκκλησία οικογενειών) στο ράφι του τοπικού αστυνομικού τμήματος.»

Τα σχόλια δικά σας.