- ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ..... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*
Πολύ ενδιαφέρον αλλά και συγκλονιστικό το κείμενο του J. Krishnamurti, που είχες την καλοσύνη να μας παραθέσεις.
Ενδιαφέρον γιατί βλέπουμε ότι το παρελθόν αντικατοπτρίζει το παρόν… και αντίστροφα…. Δυστυχώς.
Συγκλονιστικό γιατί με απλά και κατανοητά λόγια μεταφέρει την αγωνία του ανθρώπου ανά τους αιώνες για την αναζήτηση της ευτυχίας. Όσοι αιώνες κι αν πέρασαν, η αναζήτηση του ανθρώπου παραμένει η ίδια. Αναζήτηση της πνευματικής πληρότητας θα έλεγα εγώ. Διότι η αυτή η πληρότητα κατά την δική μου αντίληψη φέρνει την ευτυχία….
Το κακό είναι ότι εμείς οι άνθρωποι δεν θέλουμε να δούμε λίγο μακρύτερα από την μύτη μας… Δεν θέλουμε να διδαχθούμε από το παρελθόν. Νομίζουμε ότι είμαστε τώρα περισσότερο γνώστες πολλών πραγμάτων ότι σκεπτόμαστε καλλίτερα απ΄ ότι στο παρελθόν … Όμως θεωρώ ότι αν βλέπαμε καλλίτερα θα καταλαβαίναμε ίσως ότι ο μοναδικός μας εχθρός είναι η τελμάτωση.
Βλέποντας και διαβάζοντας συζητήσεις επί συζητήσεων σε διάφορα forums αλλά συγχρόνως και ακούγοντας και μετέχοντας σε διάφορες ζωντανές συζητήσεις, έχω την εντύπωση ότι ο καθένας μας «φωτισμένος» αρπάζεται από μία θεωρία την οποία θεωρεί ότι του ταιριάζει καλλίτερα και την οποία προσπαθεί να ενστερνισθεί ψάχνοντας για το χαμένο όνειρο.
Ο κάθε ένας μην ξεχνάμε ότι είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Όπως δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε ότι όλες τις πληροφορίες που έχουμε συν τις άπειρες τολμώ να πω πληροφορίες που λαμβάνουμε διανύοντας την παρούσα φάση του χωροχρόνου, θα πρέπει να τις επεξεργαζόμαστε όσο μπορούμε καλλίτερα πριν καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.
Τολμώ να πω ότι η αγάπη σε όλο της το μεγαλείο είναι η καλλίτερη συνταγή της ευτυχίας. Θέλει μεγάλη αυταπάρνηση για να μπορέσουμε να μπούμε στο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην πνευματική πληρότητα. Θέλει δύναμη να ακολουθήσουμε τον τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο δρόμο…. Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν είμαι θρησκόληπτη …
Πιστεύω ακράδαντα ότι θα υπάρξει η κατάλληλη στιγμή για τον καθένα μας που θα ανοίξουν οι πύλες τις γνώσεις … κι όταν ανοίξουν τότε θα είναι όλα τόσο απλά και εύκολα … Ίσως μετά από αυτήν την εποχή που διανύουμε της εσωτερικής αναζήτησης, να έλθει αυτή η πολυπόθητη στιγμή της γνώσης… και της πληρότητας…
Ερευνώ πάντα κι επεξεργάζομαι τα δεδομένα που λαμβάνω … τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό.
Και εγώ σε ευχαριστώ για το ΛΟΓΙΚΟ και ΑΡΜΟΝΙΚΟ λόγο σου. Είναι σπάνιο να βρεις ανθρώπους, να έχουν ανεπτυγμένο τέτοιο φίλτρο.
quote:
Ερευνώ πάντα κι επεξεργάζομαι τα δεδομένα που λαμβάνω … τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό.
Είναι σε θέση να δει πολλά, ακόμα και το φόβο των διανοητικών και δυνατών μυαλών, που κρύβονται….Η Γνώση είναι Ανάμνηση και Κάθαρση, του ΠΛΑΤΩΝΑ είναι δυστυχώς γνωστή κατά το πρώτο ήμισυ.
Τουλάχιστον αν γινόταν αυτό, η πνευματική ωριμότητα, (κοινώς ΑΓΑΠΗ, και εγώ δεν είμαι θρησκόληπτος ) δεν θα έμενε πιστευω, γνώμη και Όνειρο
ΑΓΑΠΗΤΗ sonya,ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 'ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ'.....
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ ... 'ΤΟ ΑΡΜΑ',ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 'Ο ΗΝΙΟΧΟΣ' ...
+ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 18/01/2003 21:01:37
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πίστεψέ με δεν πιστεύω ότι είναι σπάνιο καθόλου να συναντήσεις ανθρώπους που να φιλτράρουν τις γνώσεις που αποκομίζουν ... Είναι θέμα ωριμότητας σκέψης κατά την άποψή μου. Όλοι μας έρχεται κάποια στιγμή που αρχίζουμε να ωριμάζουμε πνευματικά ... και τότε χωρίς καμμία προσπάθεια αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε τις γνώσεις που λαμβάνουμε. Ίσως δεν είσαι ακόμη έτοιμος να τους αναγνωρίσεις παρ όλο που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ....
Πολλές φορές έχω σκεφθεί ότι τελικά είναι τόσο απλό αλλά συγχρόνως και τόσο δύσκολο (μετά από επίπονες ολόδικές μας προσπάθειες ...) να βαδίσει ο άνθρωπος στο μονοπάτι που θα τον οδηγήσει στην πνευματική του ολοκλήρωση....
- Όταν ο καθένας μας κατανοήσει αληθινά ότι θα ζει καλλίτερα και ευτυχέστερα ίσως, εάν κι εφόσον δεν αναλώνεται στα μίση και τις κακίες που μαστίζουν τις μέρες μας την ανθρωπότητα .....
- όταν του καθενός η αληθινή προσπάθεια είναι να μεταδώσει το πνεύμα και τη γνώση, καθοδηγόντας τις γενιές που έρχονται στο μονοπάτι που οδηγεί στην πνευματική πληρότητα ......
- όταν ο καθένας μας με ανιδιοτέλεια "δίνει" απλόχερα γύρω του αγάπη, κάτι που όλοι μας έχουμε ανάγκη από την πρώτη στιγμή της υπάρξεώς μας έως και την απολύτως τελευταία ......
Πιστεύω ότι τότε θα αρχίσει πραγματικά σιγά σιγά να αλλάζει η "υλιστική συνείδηση" του ανθρώπου και να αποζητά να γίνει όλο και περισσότερο "πνευματική"
Θεωρώ πραγματικά ότι αυτές είναι μερικές από τις βασικές αρετές που προσπάθησαν να αφυπνίσουν στο ανθρώπινο γένος όλοι οι μεγάλοι πνευματικοί διδάσκαλοι όλων των εποχών με τα συγγράματα που έχουν αφήσει κληρονομιά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
quote:
Η Γνώση είναι Ανάμνηση και Κάθαρση, του ΠΛΑΤΩΝΑ είναι δυστυχώς γνωστή κατά το πρώτο ήμισυ.
Τουλάχιστον αν γινόταν αυτό, η πνευματική ωριμότητα, (κοινώς ΑΓΑΠΗ, και εγώ δεν είμαι θρησκόληπτος ) δεν θα έμενε πιστευω, γνώμη και Όνειρο
Θα μου επιτρέψεις εδώ να πω την δική μου άποψη
Για να μην μείνει γνώμη και όνειρο η Αγάπη, καλό θα είναι να ξεκινήσει να μοιράζεται απλόχερα κατ αρχάς απο εκείνους που ξέρουν ή που έστω καταλαβαίνουν την δύναμή της... Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ... ![]()
Σ ευχαριστώ πολύ και για το καλωσόρισμά σου αλλά και για τα καλά σου λόγια
Όμως σχετικά με το σκεπτικό σου:
quote:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ ... 'ΤΟ ΑΡΜΑ',ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 'Ο ΗΝΙΟΧΟΣ' ...
Δεν θα έλεγα ότι θα συμφωνήσω αλλά ούτε και θα διαφωνήσω. Απλά δηλώνω ταπεινή άγνοια ή για να είμαι περισσότερο ακριβής, αρνούμαι να ανασύρω αυτού του είδους τα δεδομένα που υπάρχουν κάπου στο βάθος του "μυαλού" μου. Το γιατί ίσως το ανακαλύψω αργότερα ....
Καλή σου νύχτα ![]()
Edited by - ΑΤΜΑ on 26/01/2003 00:45:45
quote:
ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΛΟΙΠΟΝ........
ΑΝΕΤΕΙΛΕ ΤΟ ΦΩΣ ...
![]()
![]()
ΦΩΣ,ΑΤΜΑ