ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Lapis Philosophorum / Η φιλοσοφική λίθος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Lapis Philosophorum / Η φιλοσοφική λίθος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

YHVH31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/10/2003, 23:55:45
γεια σου λιλιθ...
αναφερες το 4 μα αφησες απ εξω την πεμπτουσια που ειναι και το συμαντικοτερο...που εμπεριεχεται μεσα στο 3...
οσο για αυτο που με ρωτας νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος...τα κυρια σταδια του εργου ειναι τρια οπως και τα χρωματα...θυμισου τοο 4ο σταδιο...ειναι ο θανατος του πλανητη ηλιου...που σε ολες τις καρτες τις αλχημικες αποικονιζει το σταδιο αυτο με τα 3 κυρια χρωματα...ως κεφαλια λεοντων ασπρο,κοκκινο μαυρο και τα τρια μαζι μας δινουν το κιτρινο-χρυσο του ηλιου...μετα ακολουθει το 5ο σταδιο της αφροδιτης
η' η ουρα του παγωνιου...πολλα χρωματα λοιπον.. αλλα τα κυρια τρια καλη μου οπως και οι τρεις φιλοσοφικες αρχες...

SOLVE ET COAGULA...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
27/10/2003, 12:18:07
Ryche, U say So, So is IT!

σίγουρα και η πεμπτουσία...αν κατάλαβα καλά εννοείς το στάδιο μετάλλαξης από το λευκό στο κόκκινο, όπου εμφανίζονται όλα τα χρώματα, ή όχι;

τώρα, επιμένω στο ερώτημά μου γιά τη συσχέτιση 3 με 4 -στη λίθο και αλλού...αν και όπως ανέφερα θα υποστήριζα το 3 και εγώ Ryche καλέ μου,
γιατί κάποιος να υποστηρίζει ότι είναι 4; -και εννοεί 4 βασικά, είναι ξεκάθαρο αυτό, όχι 3+1. γιατί, και αφού δεχόμαστε ότι η πηγή είναι αξιόπιστη, θα ήθελα να ψάξουμε λίγο περισσότερο.

φίλη Harmonia, σε περιμένουμε με περισσότερα στοιχεία, μιάς και εσύ μας έβαλες την ιδέα με τα 4 χρώματα!
(και χάσαμε τον ύπννο μας!)

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

27/10/2003, 19:17:28
γεια σου λιλιθ...
εψαχνα και παλι την αραβικη και την κινεζικη αλχημεια και ειλικρινα δεν καταφερα να βρω κατι που μιλα για 4 κυρια χρωματα...η πηγη ποια ειναι αραγε καλη μου???...που μπορουμε να βρουμε σχετικες πληροφοριες
οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι σχετικο εκτοσ οτι κιτρινο=4 απο τα τρια αλλα...δεν ξερω μπερδευτηκα αρκετα...ΗΑRMONIA!!!!!!!!!!
BOHΘΕΙΑ!!!!

ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΙΛΙΘ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ...

28/10/2003, 13:15:34
κι όμως...
χθές βράδυ διάβαζα σε ένα βιβλίο κάτι σχετικό με...4! και μάλιστα 4 χρώματα, μαύρο, λευκό, κίτρινο, κόκκινο!!!

4
IEVE -το όνομα του Θεού
Ανατολή - Δύση - Βορράς - Νότος -(προσανατολισμοί)
Κίτρινη - Κόκκινη - Λευκή - Μαύρη -(φιλή/χρώμα της λίθου)
ηλεκτρισμός - θερμότητα - φως - μαγνητισμός
άγγελος - αετός - λιοντάρι - ταύρος

click ^

28/10/2003, 16:55:44
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΙΛΙΘ...
ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ???????...
ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΚ...

ΛΙΛΙΘ U say So, So is IT!

ΛΟΙΠΟΝ ΤΣΕΚΑΡΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ
ΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...

28/10/2003, 17:24:16
χαχαχα Ryche, καλόοο!

τελικά αυτό που λένε ότι 1=2, 2=3. 3=4 κλπ, ισχύει!

click ^

28/10/2003, 20:50:49
σημερα καλη μου λιλιθ λεω να ετοιμασω ενα πλανητικο ελιξηριο...
αν πετυχει θα το μαθουμε αυριο πια...θα τα πουμε παντως καλη μου...
λες να πετυχει?
λοιπον σκεψου θετικα...
θα βοηθησει πολυ...
YHVHΜέλος
29/10/2003, 06:24:52
Απ'ότι ξέρω, τα στάδια-χρώματα είναι 3. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, η λίθος περνάει απ'όλα τα χρώματα, ενώ πολλοί αλχημιστές είναι ευχαριστημένοι με την λίθο όσο είναι κίτρινη και δεν περιμένουν να γίνει κόκκινη, πρακτική με την οποία διαφωνώ κάθετα.

Solve et Coagula
ΑαρώνΝέο Μέλος
29/10/2003, 11:06:46
quote:
Είμαι πεπισμένος για την ύπαρξή της, επειδή έχω δει τη λίθο του Φυτικού Βασιλείου (η ΦΛ είναι του "ορυκτού" βασιλείου), η οποία γιατρεύει κάθε αρρώστια, σε λειτουργία. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Είδα καρκίνο να εξαφανίζεται σε 3 εβδομάδες, και με διαβεβαίωσαν πως είναι το λιγότερο. Κανένα μυστικό δεν σκεπάζει πια αυτή τη λίθο, και την παρασκευή της μπορείτε να τη βρείτε στη διεύθυνση http://www.levity.com/alchemy/johnreid.html , όπου βγαίνει το βιβλίο του John Reid III στο ίντερνετ. Οι πληροφορίες είναι εξακριβωμένες

Καλημερα φιλοι μου.Ενα πολυ καλο θεμα ανοιξε ο συνταξιδιωτης της γνωσης YHVH.
Θα ηθελα να σε ρωτησω σχετικα με τα οσα εγραψες που εχεις δει την λιθο?
πως ειναι μορφικα?
πως και που ειδες καρκινο να εξαφανιζεται?

Περιμενω απαντηση σου.Φιλικα Ααρων

Ορθες σκεψεις,ορθος λογος,ορθες πραξεις.

YHVHΜέλος
30/10/2003, 15:34:55
Μα όχι, δεν έχω δει τη Φιλοσοφική Λίθο! (που τέτοια τύχη...)
Όμως το αντίστοιχό της του φυτικού βασιλείου, δηλαδή το αποτέλεσμα του Opus Minor, όχι του Opus Magnum. Αυτή η λίθος λέγεται Circulatum (minus).Χορηγώντας αυτό το φάρμακο σε έναν γνωστό μου θεραπεύτηκε ο καρκίνος των πνευμόνων που είχε σε 23 ημέρες. Τον τρόπο παρασκευής της θα τον βρείτε στο σαιτ που υπέδειξα.
quote:
πως ειναι μορφικα?

Απ'οτι έχω διαβάσει από πολλές διαφορετικές πηγες, η πλήρως τελειοποιημένη Φιλοσοφική Λίθος έχει τη μορφή κόκκινης σκόνης και μοιάζει διάφανη.

Solve et Coagula
31/10/2003, 01:13:31
-Π-Ο-Γ-Ο-Η-Τ-Ε-Υ-Σ-Η
ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ...
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΛΙΛΙΘ...
ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ
ΚΑΙ
ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΙΣΤΗ...
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ...