- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Είσαι θρασύς και φτηνός.
Και ως γνωστόν η θρασύτητα και η φτήνια δεν έχει κοινωνικές και πολιτικές αποχρώσεις.
Ανάμεσα στα διάφορα που έγραψες σχετικά με πρόσφατο μήνυμά μου, υπάρχουν —όπως πάντα— και μερικά που ξεπερνάνε τα όρια της χυδαιότητας και του γελοίου.
Σε όλα αυτά, πάντα προσπαθώ να μην απαντάω και να τα αγνοοώ.
Σήμερα όμως θα κάνω μία εξαίρεση γιατί η εφαρμογή από την πλευρά σου της αρχής «διαστρέβλωνε, διαστρέβλωνε, όλο και κάτι θα μείνει» σε συνδυασμό με μια σουρεαλιστική ανανέωση της εθνικιστικής θεωρίας διανθισμένη με ύβρεις και φαιδρότητες οδήγησε σε μια σειρά από εξώφθαλμες διαστρεβλώσεις των θέσεων μου, καθαρές συκοφαντίες εναντίον της Ελλάδας και εμού προσωπικά, με μέσο τις κλασσικές παραποιήσεις του «χυδαίου εθνικισμού».
Κι αυτές βέβαια εφόσον σερβίρονται μέσα σε ρατσιστικό περίβλημα επαναλαμβάνονται κι από άλλους, αφού κυριαρχεί η απουσία οποιασδήποτε κριτικής και ανάλυσης.
Βέβαια είναι γνωστή η τακτική σου και η ποιότητα του ατόμου που πάντα συκοφαντεί τις Ελληνοκεντρικές και πατριωτικές απόψεις και παραποιεί τις θέσεις τους. Κι αυτά επιτυγχάνονταν καλύτερα αν παρουσιάζονται ως κριτική από επιστημονική δήθεν σκοπιά κι όχι απ' τη πλευρά των προκατηλημένων εχθρών της λογικής, τών κατεστημένων εχθρών της Ελλάδας, των χαμετυπείων της σκέψης, της φαιδράς πορτοκαλέας που είμαι βέβαιος ότι φύεται και στο κεφάλι σου.
Το ίδιο λοιπόν και σε αυτό το μήνυμα' ακολουθείς την ίδια τακτική των ύβρεων και της χυδαιότητας και δεν υπάρχει καμμιά πρωτοτυπία. Η διαφορά είναι ότι υπάρχουν και ορισμένα όρια. Το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας στο φόρουμ δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γράφουμε ότι ανοησία μας περνάει απ' το κεφάλι.
Στο μήνυμα σου λες λοιπόν 'Η μόνη εναλλακτική εξήγηση για μία τόσο ακραία άποψη είναι ότι είσαι απερίγραπτα ηλίθιος. Πώς αλλιώς μπορείς να βλέπεις μόνο θετικά και άξια θαυμασμού πράγματα σε οτιδήποτε έχει κάνει ένας λαός σε διάστημα 4000 χρόνων; Ούτε μία μαλακία δεν κάναμε;'
Πέρα από το χαμηλότατο επίπεδο που σε διακρίνει και που χρησιμοποιείται μόνο στους παράδρομους της οδού Αθηνάς, όπου μάλλον έχεις μεγαλώσει και ανατραφεί, θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι εγώ δεν αναφέρομαι πουθενά στο ότι βλέπω παντού θετικά. Πρόκειται επομένως όχι μόνο για διαστρέβλωση, παραποίηση και ψέμα αφού εγώ λέω τελείως διαφορετικά πράγματα όντας μιλώντας σε άλλο επίπεδο και συγκεκριμένα στο επίπεδο της συνολικής αποτίμησης της Ελληνικής Ιστορίας και φιλοσοφίας και όχι σε επίπεδο κριτικής μίας-μίας κάθε περιόδου της Ελληνικής Ιστορίας.
Εγώ είπα 'Για τους Έλληνες πάλι, τους απροκατάληπτους, τους στοχεύοντες την πρόοδο, τους αναζητητές της αλήθειας, τους φίλους της Ελλάδας, είναι νομίζω απλή η διαφορά. Άλλο πράγμα η αγάπη για την πατρίδα και άλλο πράγμα το μίσος και οι διακρίσεις εις βάρος των άλλων'. Αυτή είναι η δική μου απλή ηθική.
Έτσι εγώ όχι μόνο δεν μιλάω για «πατριδολαγνεία» πού είναι δήθεν το κίνητρο του «ρατσισμού» αλλά λέω ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλ. αυτός που δεν θα αποτελέσει σκαπανέα του Ελληνικού Πνεύματος και θα επαναπαυθεί σε μία αόριστη αγάπη για την πατρίδα θα βγει σίγουρα χαμένος. Έτσι η ρητά και καθαρά διατυπωμένη θέση μου, ισοδυναμεί για τον λαμπρό νέο junk με αποδοχή εκ μέρους μας 'του ρατσισμού, της καψούρας, της νεκροφιλίας και της ανωμαλίας'.
Σύμφωνα μ' αυτήν την πρωτότυπη λογική όταν ο Στρατηγός Μακρυγιάννης κάνει την «ρατσιστική υπόθεση», στα απομηνμονεύματά του λέγοντας "Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα έθνη δεν υπάρχουν", για να δείξει ότι "Και αν σκοντάψουν, τότε εις τον κρεμνόν θα πηγαίνουν, καθώς το πάθαμεν εμείς", αυτό σημαίνει ότι ο Μακρυγιάννης (και δεν αναφέρομαι στους Αρχαίους Έλληνες και σε πλείστους άλλους πνευματικούς ανθρώπους, αλλά σε άναν 'αμόρφωτο' αλλά γνήσιο άλληνα, που θυσιάστηκε για την πατρίδα) αποδέχεται και τους εθνικιστές κι ότι υποστηρίζει τον ρατσισμό.
Πρόκειται για επαναστατική ανακάλυψη τόσο στην επιστήμη της λογικής όσο και της Ιστορίας. Νέος λαμπρός Έλληνας (junk) -παντογνώστης- έβαλε τα γυαλιά στην πλειάδα των κουτόφραγκων εθνικιστών-ρατσιστών που 25 αιώνες τώρα (και βάλε βέβαια) πασχίζουν ν' αναλύσουν, να σχολιάσουν, και να υποστηρίξουν τη θεωρία της Εθνικής Ταυτότητας & Συνείδησης.
Η παραπάνω λοιπόν θέση του χαλκευτή (junk) δεν είναι μόνο παραποίηση αλλά και καθαρή άρνηση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης. Κι αυτό γιατί, (ο junk) έκανε τη μεγαλοφυή ανακάλυψη ότι "Η ιδέα ότι η επιστημονική αλήθεια μπορεί να σχετίζεται με έννοιες όπως "φιλελληνισμός" και "ανθελληνισμός" μου προκαλεί αναγούλα. Η βαρύτητα ισχύει τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Χαβανέζους. Το ίδιο και η ιστορική πραγματικότητα του παρελθόντος."
Τα πάρα πάνω βέβαια ίσως να θεωρηθούν σαν κοινοτυπίες, αλλά δεν μπορούν ορισμένοι σήμερα να μας αραδιάζουν διάφορες αρλούμπες σαν επιστημονική και πολιτική κριτική στον ρατσισμό.
Να ανακεφαλαιώσω κλείνοντας πως, όσο γράφονται τέτοιες ηλιθιότητες, οι σοβαροί άνθρωποι όχι μόνο θα γελάνε αλλά θα κοιμούνται και ήσυχοι κι ανέμελοι, γνωρίζοντας πια τη μνημειώδη βλακεία και το επίπεδο των πάσης φύσης φανατικών ανθελλήνων.
Φιλικά,
quote:
Αντί να αναρωτιέσαι λοιπόν brainstorm γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις. Αγωνίσου με τα δικά σου μέσα. Αγνόησέ τους, όλους εκείνους που είτε στο υλικό είτε στο πνευματικό επίπεδο έχουν ξεφύγει από το ανθρώπινο πνεύμα, την ανθρωπιά δηλ. που πρέπει να διακατέχει κάθε μας ενέργεια.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.
ΦΙΛΕ athakandr ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΕΑ" ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝΞ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ : ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ?ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Π.Χ. "ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ" "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ" Κ.Α. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ".
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ.
piece love unity & respect
quote:
ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ : ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ?ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Π.Χ. "ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ" "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ" Κ.Α. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ".ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ.
Αγαπητέ BRAINSTORM,
Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν είναι ο μόνος με τέτοιου είδους προβληματισμούς και το θέμα που θίγεις είναι κατά τη γνώμη μου, ένα από τα σημαντικότερα οικονομικο-κοινωνικά προβλήματα, δεδομένων και των προεκτάσεων που λαμβάνει.
Οι προεκτάσεις του πλούτου και γενικά της οικονομικής κατάστασης αντιστοιχίζονται σε κοινωνικό πρεστίζ. Πέρα από το γεγονός αυτό καθαυτό της αντιστοίχισης το οποίο δεν έχει λογική παρά μόνο κοινωνικο-ψυχολογική βάση, στην Ελλάδα ειδικά υπάρχει και κάτι ακόμα.
Η μεγάλη λαϊκή μάζα, ο απλός κόσμος, υπέφερε ανήκουστες κακουχίες μακριά από τον τόπο του και τους δικούς του (βλ. μετανάστες), ταλαιπωρήθηκε και σακατεύθηκε, για να αποκτήσουν ορισμένοι νεόπλουτοι αεριτζήδες που λέγονται επιχειρηματίες, πολιτικοί, εργολάβοι και λοιποί τεράστια περιουσία, με την οποία εξουσιάζουν σήμερα τη χώρα παρέα με την πολιτική εξουσία.
Όπως οι απλοί άνθρωποι έχουν τον αγώνα για την επιβίωση έτσι κι αυτοί έχουν ... οι γιατροί για παράδειγμα το φακελάκι, οι εργολάβοι την μίζα, οι δικηγόροι την απάτη, οι πολιτικοί την εξαπάτηση και το ψέμα, οι δημοσιογράφοι τον κιτρινισμό και τον εκβιασμό, για να αναφέρω λίγα μόνο παραδείγματα της μπανανίας στην οποία ζούμε.
Σημειωτέον δε, οι παραπάνω εγκληματίες (γιατί πρόκειται για αδικήματα) απολαμβάνουν την θαλπωρή του πολιτικού και δικαστικού κόσμου, δίχως την οποία θα έπρεπε να είναι όλοι 'μέσα'.
Με τον τρόπο αυτό όμως συμβαίνουν δύο πράγματα.
1. Αποκτούν κάποιοι πλούτο με παράνομο τρόπο και αναπαράγεται ένα άδικο κοινωνικό status βασισμένο στην ανηθικότητα, την απαξία και την παρανομία.
2. Τα νοικοκυριά τους τους (τα παιδία τους κλπ) αποκτούν με βάση την κληρονομικότητα του πλούτου και του πρεστίζ, ανάλογα 'προσόντα' και έτσι διαιωνίζεται ο κύκλος της αθλιότητας.
Προφανώς σε αυτό το μοντέλο η αξία του ατόμου, οι κανόνες της κοινωνίας και ο προσωπικός αγώνας δεν παίζουν κανένα ρόλο, ενώ είναι φανερό ότι οι λαϊκές μάζες χειραγωγούνται από τα ιδιόκτητα ΜΜΕ αλλά και κλασσικά ποδηγετούνται με το γνωστό μοντέλο των περιορισμένων επιλογών.
Τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά που πραγματικά μένει κανείς άφωνος με την αποδοχή και λειτουργία στην πράξη αυτού του άθλιου μοντέλου.
Καταλαβαίνω όχι τόσο τον προβληματισμό σου, αλλά την αγανάκτησή σου, αλλά νομίζω πως δύο δρόμοι μοναχά υπάρχουν, όταν το σύστημα είναι σάπιο:
-Η μοναχική διαδρομή του ατόμου έξω από το σύστημα
-Ο αγώνας μέσα στο πλαίσιο του συστήματος
Φιλικά,
quote:
ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ : ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ?ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Π.Χ. "ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ" "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ" Κ.Α. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΟΥ".
Το παραπάνω παράδειγμα εκτός από άστοχο είναι και μη υπαρκτό και φυσικά καθόλου μα καθόλου "κλασσικό"...
Πίστεψέ με φίλε μου δεν υπάρχει μητέρα που να πει κάτι τέτοιο στο παιδί της... Εμείς οι μητέρες κρίνουμε κατά κάποιο τρόπο τα παιδιά μας από τις παρέες τους και τις παρέες τους από τους γονείς τους αλλά όχι ως προς τι επαγγέλονται... Βέβαια αν ακούσουμε ότι η μητέρα της φίλης της κόρης μας δουλεύει σε μπαρ ίσως "θορυβηθούμε" αλλά απλά θα είμαστε σε εγρήγορση όσον αφορά στη συγκεκριμένη συναναστροφή παρά θα απαιτήσουμε τη διακοπή της.
Και φυσικά ουδέποτε θα σχολιάσουμε το επάγγελμα του οικοδόμου ή του σκουπιδιάρη και την αυτή τους επίδραση στην ανατροφή του παιδιού τους όταν αυτή είναι σωστή...
Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει σε κάποιες μητέρες(ευτυχώς λίγες) και το κατακρίνω είναι να "απομακρύνουν" τα παιδιά τους όταν συναναστρέφονται με παιδιά χωρισμένων γονιών...![]()

quote:
Και φυσικά ουδέποτε θα σχολιάσουμε το επάγγελμα του οικοδόμου ή του σκουπιδιάρη και την αυτή τους επίδραση στην ανατροφή του παιδιού τους όταν αυτή είναι σωστή...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
ΑΓΑΠΗΤΗ AVALLON ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ:
ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ Η ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ?
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ (ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ)
ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ (ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ, ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ), ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΣΘΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ "ΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ" ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΓΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ.ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΚΕΙΝΑ "ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ" (ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ) ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΥΨΗΛΗ" (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΙΝΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΟΥ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΑΝΗΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
quote:
Καταλαβαίνω όχι τόσο τον προβληματισμό σου, αλλά την αγανάκτησή σου, αλλά νομίζω πως δύο δρόμοι μοναχά υπάρχουν, όταν το σύστημα είναι σάπιο:-Η μοναχική διαδρομή του ατόμου έξω από το σύστημα
-Ο αγώνας μέσα στο πλαίσιο του συστήματοςΦιλικά,
ΦΙΛΕ ΜΟΥ athakandr ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.
ΠΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
piece love unity & respect
thule -->
Ψαλίδα, ανισότητα, διάκριση, είναι κάποιες λέξεις που κολλάνε
Ενας πολύ απλός, ευρύς και αντιπροσωπευτικός ορισμός του ρατσισμού είναι ο εξής:
Ρατσισμός είναι το να αναφέρεσαι σε κάποιον άνθρωπο, όχι χρησιμοποιώντς το όνομά του, αλλά κάποια άλλη του ιδιότητα. Π.χ.:
" Αλβανέ, βάψε και το άλλο δωμάτιο"
" Δασκάλα κάπνιζε στο προαύλιο του σχολείου" ή
" πλούσιος, επιχειρηματίας χώρισε..." κλπ. κλπ
΄Ετσι, για να μπορεί ο καθένας να καταλάβει πότε φέρεται ή σκέφτεται ρατσιστικά
timing
Αν πώ : "Καλημέρα δάσκαλε"
ή πω : "Γιατρέ χρειάζομαι σφράγισμα;"
ή:"Χαίρομαι που σας γνώρισα στρατηγέ"
Είμαι ρατσιστής.
Αν όμως πω :
"Χασάν , τσακίσου να φέρεις τη σκάλα"
Δεν είμαι ρατσιστής.
Εχεις δίκιο, γιατί τα παραδείγματα πολλές φορές δεν μπορούν να αποδώσουν όλο το φάσμα αυτών που θέλουμε να πούμε. Αλλά τα μη ίσως απόλυτα επιτυχημένα παραδείγματα δεν αναιρούν -πιστεύω- αυτήν την οπτική για το ρατσισμό. Είναι το να αναφέρεσαισε αυτόν για να τον κρίνεις, να τον δεχτείς ή όχι. Δεν είναι απλά να τον φωνάξεις με το όνομά του ή όχι.
Αυτό ήθελα να διευκρινήσω σε έναν κόσμο γεμάτο ταμπέλες, ταμπελίτσες και ταμπελάκια σε έναν κόσμο που εύκολα μπορεί στον οποιοδήποτε να δωσει ένα οποιοδήποτε όνομα (εθνικιστής, σατανιστής, έκφυλος, τρομοκράτης, πρόβατο ή λύκος, πλούσιος ή φτωχός και τόσα άλλα...)
Γιατί τόσο εύκολα προσάπτουμε τέτοιες ιδιότητες στους άλλους; Μήπως ισοπεδώνουμε τα πάντα με αυτόν τον τρόπο; Εγώ μπορεί να είμαι πλούσιος όσον αφορά υλικά αγαθά, αλλά φτωχός σε δυνατότητα αγάπης και θεόφτωχος σε ιδέες. Τι είμαι λοιπόν; Πλούσιος ή φτωχός; Προτιμώ το timing
Ειδικά με την παντοκρατορία των ΜΜΕ αυτό είναι μια σύγχρονη μάστιγα, και πολλοί άνθρωποι οδηγούνται ως μαύρα πρόβατα σε σφαγή. Ο ρατσισμός, από όπου κι αν προέρχεται είναι κάτι στο οποίο πρέπει να αντισταθεί κανείς.
timing
Ξέρεις τι είναι ρατσισμός;
Εγώ εδω μέσα χαρακτηρίστηκα Χιτλερικός , Ναζί, Φασίστας και χίλια άλλα.
Ποτέ όμως δεν αρνήθηκα τον χαρακτηρισμό του Ρατσιστή , και όταν χρειάστηκε έσπευσα να το δηλώσω ότι πράγματι είμαι.
Τα λέω αυτά γιατί ποτε μου δεν κατάλαβα γιατί το να πείς κάποιον Ρατσιστή αποτελεί κατηγορία.