ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/11/2003, 17:14:27
Ο κόσμος γύρω μας μεγαλώνει, γίνεται πολύπλοκος μαζί του μεγαλώνει και επιδεινώνεται αν θέλετε η νευρική κούραση όλων μας. Μεγάλες ομάδες ανθρώπων διαλύονται εξαντλούνται φυσικά και πνευματικά από την πολυπλοκότητα αυτή, είτε όταν μάχονται να αντισταθούν είτε όταν απλώς την αφήνουν να τους παρασύρει. Μόνο αν ηρεμήσουμε θα δούμε να ανοίγεται μπροστά μας διάπλατος ο δρόμος του σύμπαντος. Ας είμαστε ήρεμοι ακλόνητοι αποφασιστικοί και κατασταλαγμένοι. Ο ευκολότερος δρόμος να ακολουθήσουμε είναι ένας. Ο ΠΛΑΤΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΑΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΔΡΑΣΗ Η ΗΡΕΜΙΑ Η ΣΥΜΜΕΙΞΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ, Η ΕΝΤΑΣΗ Η ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

24/11/2003, 13:46:22
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΑΣ.

ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΦΙΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ?????
ΜΗΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ???
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ????
ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΛΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ???????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Darkangel_78Μέλος
25/11/2003, 00:22:36
quote:

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ...
ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Καλησπέρα φίλη ΑΦΡΟΔΙΤΗ και καλώς μας όρισες! Εύχομαι καλή και γόνιμη παραμονή!Πολύ ωραίο το θέμα!

Και τώρα ερωτήσεις πάνω στο θέμα:
1. Πώς ξέρεις ότι το Σύμπαν (Συν-Παν) είναι απόλυτο? Τί είναι απόλυτο στη ζωή μας?
2. Μα η δυαδικότητα συνυφάνθηκε μαζί με την ανθρώπινη σκέψη (άποψή μου!)
Φως-Σκότος,Καλό-Κακό,Γινγκ-Γιάνγκ,Παράδεισος-Κόλαση,Μέρα-Νύχτα,Ήλιος-Σελήνη...Τί πολύπλοκο σε αυτό?

quote:
ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΛΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ???????

Καλέ μου AVATARGR,φυσικά και ΕΜΕΙΣ τον κάναμε έτσι τον κόσμο...Είναι γνώρισμα του ανθρώπινου εγκεφάλου να μη μπορεί να σκεφτεί δυαδικά.Σκέφτεται πρακτικά,συναισθηματικά,αναλυτικά,συνθετικά (όπως εγώ τώρα δηλαδή!)
Συγνώμη για το κατεβατό και περιμένω απόψεις σας!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

25/11/2003, 20:31:30
Καλησπέρα.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ, καλώς ήρθες στις συζητήσεις μας

Η δυαδικότητα που αναφέρεις, προκαλεί χαοτικές καταστάσεις και συγκρούσεις, αφού κάθε κλάδος διαχωρίζεται σε επιμέρους κλάδους (σαν ένα δέντρο που διακλαδίζεται διαρκώς όλο και πιο πολύπλοκα), δημιουργώντας πολλαπλές πιθανές καταστάσεις, και επιλογές που πρέπει να κάνουμε. Αυτό πολύ απλοποιημένα, είναι το μοντέλο της ζωής μας στην ύλη (μιλάω για την ύλη εδώ, διότι γιαυτήν μπορώ να γνωρίζω), όπως το έχει περιγράψει προσφατα και η θεωρία του χάους.

Δεν είναι δηλαδή - η δυαδικότητα - κάποιο κοινωνικό φαινόμενο, απλά είναι ένας βασικός νόμος που διέπει την πορεία μας στην εκδήλωση. Μέσα από τη δυαδικότητα αυτή, θα αποκτήσουμε τις εμπειρίες μας, βαφτίζοντας τη συνείδησή μας στον εκδηλωμένο κόσμο. Συμβολίζεται - πιστεύω - αυτό πολύ παραστατικά, με το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού.

Ωστόσο, η δυαδικότητα δεν είναι ο σκοπός, αλλά μέσον της συνείδησης. Στις μέρες μας όπου οι επιλογές είναι πάρα πολλές και η σύγχυση μεγάλη, έχουμε και την ευκαιρία να παιδευτούμε περισσότερο μέσα από τις συγκρούσεις, αλλά και τον κίνδυνο να χωθούμε βαθιά μέσα σε αυτές, χάνοντας τον σκοπό. Εδώ λοιπόν είσαι πολύ εύστοχη, όταν αναφέρεις τη νευρική κούραση, που είναι αποτέλεσμα του εγκλωβισμού μας μέσα στην πολυπλοκότητα. Σκληρός δάσκαλος - δεν λέω, αλλά αν τη δεις ως δάσκαλο, ίσως μπορείς να διακρίνεις ποσο μπορεί να σε βοηθήσει στην εξέλιξη.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

28/11/2003, 03:35:44
φαεθωνΝέο Μέλος
30/11/2003, 11:11:28
ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

φαεθωνΝέο Μέλος
11/12/2003, 16:34:46
ΩΩΩΩ!!! ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ

11/12/2003, 18:50:53
quote:

ΩΩΩΩ!!! ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ

ΕΝΟΙΩΣΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ...
ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΜΑΙ. ΓΡΑΦΩ-ΑΠΑΝΤΩ, ΧΑΜΟΓΕΛΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΦΟΒΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΣ.
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].

osiris_mythΜέλος
11/12/2003, 22:15:27
quote:
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ

ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ [ΟΝΟΜΑΤΑΡΑ].....Ο ΔΙΑΣ ΕΣΤΙ ΤΟ ΠΑΝ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ.....ΕΚΕΙ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

18/08/2006, 12:34:53
Φίλε LUZ , μπορείς να νιώθεις τυχερός , που έφτασες σε αυτό το σημείο επίγνωσης .
Σε άγγιξε η φύση και αμέσως ,σχεδόν αμέσως , φότρισε την ψυχή σου με αισιοδοξία .
Το καταπληκτικό βέβαια στην υπέροχη ιστορία σου , είναι ότι δεν χρειάστηκε να δώσεις κάτι απο τον εαυτό σου .

Φαντάσου τι θα επακολουθούσε αν κυνηγούσες το κοπέλι που είχες ερωτευθεί ?

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιο άτομο στην ζωή μας , που να είναι απο την φύση του θετικό και ανεπανόρθωτα αισιόδοξο .
Υπάρχει μέσα μας αυτό το άτομο .
Εμείς οι ίδιοι είμαστε το θετικό άτομο, που επιθυμούμε να έχουμε δίπλα μας .
Περιμένει να το ανακαλύψουμε .
Λειτουργούμε με θετικούς βιολογικούς ρυθμούς ,όταν γνωρίζουμε τα πράγματα ,που μπορούνε να μας δώσουνε ενέργεια .
Ανέφερες ήδη την φύση .
Ας δούμε και τις άλλες πηγές ενέργειας .
Η μουσική, το θέατρο , ο αθλητισμός , τα ταξίδεια, το διάβασμα ,ο διαλογισμός ,τα όνειρα, η αγάπη , η εσωτερική αναζήτηση ,ο έρωτας ,μια ζεστή αγκαλιά ,ένα ξένοιαστο χαμόγελο,ένα απλό ευχαριστώ που δεχτήκαμε απο κάποιον συνάνθρωπο , οι ανθρώπινες σχέσεις μας ,η οικογένεια ,ένας απλός περίπατος ,μια συζήτηση ,ένας διάλογος ,το όραμα και ο στοχασμός .
Αν όλα αυτά τα ενώσουμε σε μια κοινή συνησταμένη, θα προκύψει κάτι το θαυμαστό :
Πάθος για ζωή .

την μοιρα μας την διαχειριζεται το πνευματικο μας επιπεδο.

18/08/2006, 12:46:47
Απάντησες Dying_Incubus.
Χρωστάς όμως κάποιες άλλες απαντήσεις , που τέθηκαν απο προυγούμενα μυνήματα .

Η καλοσύνη πόσο βαθειά έχει ισχωρίσει μέσα σου ,η αν σε εκφράζει καλλύτερα , ποια είναι η ένοια που εσύ ο ίδιος έδωσες στον εαυτό σου ?
Αν βέβαια συμφωνείς απόλυτα με όσα έγραψε η serenite και εγώ , θα ήτο περιττό .

19/08/2006, 16:02:13
Φίλε μου, νόμιζα πως είχα απαντήσει και σ' αυτό!

Εν πάσει περιπτώσει, είναι ωραίο ερώτημα κι άκρως ενδιαφέρον...

Πιστεύω πως δεν θα μπορούσα να αποδώσω τον χαρακτηρισμό "καλός" ή "κακός" στον εαυτό μου τόσο εύκολα, ούτε και σε κάποιον άλλον άνθρωπο γενικότερα.
Είναι 2 έννοιες τόσο ευρείες και συνάμα γενικές (κατά την γνώμη μου) που δε μπορούν να αντιπροσωπεύσουν απόλυτα έναν άνθρωπο.

Αυτό λοιπόν που θα μπορούσα να πω για έναν άνθρωπο είναι το αν οι πράξεις του κι οι σκέψεις του είναι θετικές ή αρνητικές.
Σαν άνθρωποι όλοι μας δεν κάνουμε κι αρνητικές σκέψεις ή και πράξεις (άθελα μας έστω)?
Δε μπορώ να διαχωρίσω τον εαυτό μου από ένα τέτοιο γεγονός το οποίο πιστεύω οτι ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους.
Κάνω αρνητικές σκέψεις καθώς δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να τις ελέγχω, μπορεί άθελα μου να κάνω κάτι το οποίο πληγώνει έναν συνάνθρωπο μου όπως από την άλλη κάνω και σκέψεις θετικές ή και πράξεις που να βοηθούν έναν συνάνθρωπο μου.

Σημαντικό κατά την άποψη μου είναι το να μπορέσουμε να "επιβληθούμε" στις σκέψεις μας με το να προσπαθούμε συνεχώς να κάνουμε όσες πιο πολλές θετικές μπορούμε.
Νομίζω πως αυτός είναι ο τρόπος για να μειώσουμε τις αρνητικές κι όχι να προσπαθήσουμε να τις καταπνίξουμε από τη μια στιγμή στην άλλη.

In anticipation of my resurrection...

19/08/2006, 19:33:46
αυθαιρετα συμπερασματα..

μας θελει ο θεος να αφιερωθουμε στη τελειωση μας?

η μας θελει να ποιουμε το θελημα του?

το θελημα του σιγουρα ειναι παναγαθο και το σημαντικοτερο

αλλα θελει μονο οι τελειοι να το πραξουν?

μηπως εχουμε χασει το πνευμα του νομου?

19/08/2006, 20:23:45
Dying_Incubus , επειδή ακριβώς δεν μπορεί καμιά απάντησή μας ,άποψη ,σκέψη να είναι απόλυτη, σε παρότρυνα προς το ερώτημα ,που ήδη έχεις απαντήσει .

Μου έκανε αισθητή εντύπωση το γεγονός ,ότι αναφέρεσαι σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο απόλυτο .

Αυτό το θεωρώ θετικό ,παρότι δεν μπορώ να φαντασθώ, ότι κάποιος από εμάς , θα το πετύχει στο μέλλον να εκφράσει ,έστω και μια απόλυτη σκέψη .

Είναι όμως θετικό ,γιατί κάτι κοινό μας παροτρύνει προς αυτήν την κατεύθυνση .

Δηλαδή να μοχθούμε και να προσπαθούμε με όλη την διάνοιά μας , να το προσεγγίσουμε .

Ήδη έχουμε κάνει μια αρκετά αισθητή προσέγγιση , στο τι θεωρούμε σε συλλογικό ομαδικό επίπεδο , θετικό άτομο .

Έχω την αίσθηση ότι οι απόψεις μας συγκλίνουνε σε μεγάλο βαθμό .

Μένει να δούμε στην πορεία του θέματος ,αν μέσα μας ,μπορούμε να ανακαλύψουμε ένα τέτοιο θετικό άτομο , η τουλάχιστον έναν χαρακτήρα , που βλέπει την ζωή διαχρονικά με αισιοδοξία .

Για να εστιάσουμε όσο γίνεται περισσότερο την προσοχή μας , προς αυτό το σημείο ,προτείνω να αναρωτηθούμε δημόσια ( όσοι συμμετέχουμε ακόμη ενεργά στο θέμα )το εξής :

Ποιες εκτιμάμε ως θετικές και ποιες ως αρνητικές ,για την προσωπική μας εξέλιξη σκέψεις ?

Ας διαλογιστούμε επάνω σε αυτό .

Θα επανέλθω ,αν υπάρξει βέβαια ανταπόκριση .

Αναζητητη θα περιμένω με αγωνία , μέχρι να μου μεταφέρεις το θέλημα του θεού στον οποίο αναφέρεσαι .

19/08/2006, 21:14:45
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΩ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΘΝΗΤΕ.
ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟ.
ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΤΙ ΕΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΥ ΕΝΟΣ ΕΓΩΙΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!
ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟ ΘΕΟΥ ΕΝΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ
ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΤΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
8Α ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.
ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΟΧΙ ΛΙΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΝΗΤΕ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ,
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΑΦΕΣ
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
ΑΣΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ
ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΠΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΩΡΑ
Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΔΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕ
Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ(ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΑΠΤΥΞΗ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ..

ΠΟΣΟΙ ΒΟΗΘΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΑΤΟΜΑ?
ΠΟΣΟΙ?
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΜΕ ΦΟΡΟΥΜΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ?
ΤΙΠΟΤΑ!ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ..
ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!?ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ!
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΡΑ.
ΠΟΣΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ?
ΠΟΣΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΚΑΝΩ?
ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΟΥΤΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΖΩΗ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΟΝΟ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΙΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.
ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΠΟΣΟΙ?
ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ?
ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΑ,ΠΟΥ?

ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΝΟΜΟ,ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ Π Ρ Ε Π Ε Ι ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.

20/08/2006, 19:53:19
Φίλε αναζητητη , εσύ εκτιμάς ότι γνωρίζεις το θέλημα του θεού ,στον οποίο αναφέρεσαι .

Και εγώ εκτιμούσα στο παρελθόν ότι το γνώρισα .
Η συνεχείς αναβαθμίσεις της αντίληψής μου , δεν σταμάτησαν ακόμη .

Δεν γνωρίζω αν θα φτάσω κάποτε σε μια ολοκληρωμένη αντίληψη .
Για να συμβεί αυτό ,πρέπει να διασχίσω όλο το μονοπάτι του θανάτου .

Αν τώρα θυσιάσω τα πάντα στην ζωή, για να εκπληρώσω ,το θέλημά του όπως το αντιλαμβάνομαι αυτήν την δεδομένη στιγμή, θα έλεγα ότι η δύναμη του είναι μέσα μου και αυτή είναι η αγάπη .

Ναι θα θυσίαζα από αγάπη την ίδια την ζωή μου .
Η θυσία αυτή πρέπει όμως να έχει αποτέλεσμα .

Είμαι πολύ μικρή ακόμη η πνευματική μου διάνοια ,για να αντιληφθώ την κατάλληλη στιγμή .

Έτσι παραμένω όσο μπορώ, πιστός στην αγάπη ,επιδιώκοντας και προσπαθώντας καθημερινά , να υλοποιώ έργα της .

Αν είναι θέλημα θεού να προσφέρω περισσότερα θα το αντιληφθώ ,διότι φροντίζω να κρατάω ανήσυχο το πνεύμα του εντός μου .

Ομολογώ ότι , οι δημόσιες αναζητήσεις μου ,μέσα από θέματα που προτείνω προς συζήτηση ,συμβάλλουνε θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση .

Καλοπροαίρετα σου προτείνω να ανοίξεις εσύ προσωπικά μια θεματολογία , που να αναφέρεται στο θέλημα του θεού στον οποίο πιστεύεις .
Να δεις ότι αυτό θα σε προχωρήσει ακόμη περισσότερο .

Δοκίμασέ το ,μην ανησυχείς για τις αντιπαραθέσεις που θα προκύψουνε ενδεχομένως με άλλα μέλη του esoterica.gr.
Αυτές πρέπει να τις επιδιώκεις για να φτάσεις την αντίληψή σου ,στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Εκτός βέβαια και αν αυτά που γνωρίζεις μέχρι και αυτήν την στιγμή, για τον θεό και το θέλημά του ,τα έχεις φτάσει σε ένα σημείο με το οποίο είσαι προσωπικά ,απόλυτα ικανοποιημένος .

Μα ακόμη και αν συμβαίνει αυτό , δεν επιθυμείς να προσπαθήσεις να κάνεις αυτό το σημείο κατανοητό και για τα υπόλοιπα μέλη ,που απέχουμε από αυτό ?

20/08/2006, 20:43:42
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΛΟΙΠΟΝ.

ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ

ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΣΩΜΑ?(ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ)

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ?

ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΥΒΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ Η ΦΤΩΧΟΣ,ΑΓΙΟΣ Η ΔΙΑΒΟΛΟΣ

21/08/2006, 11:55:49
quote:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΛΟΙΠΟΝ.

ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ

ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΣΩΜΑ?(ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ)

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ?

ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΥΒΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ Η ΦΤΩΧΟΣ,ΑΓΙΟΣ Η ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Χρέος μου να προσπαθήσω ,να σου απαντήσω και ατα δύο.

Το μηχανικό άτομο ,δεν διαλογείζεται .
Δεν με εκφράζει μια ζωή ,δίχως να διαλογείζωμε .

Πρώτα σκέφτομαι ,μετά προσπαθώ οι σκέψεις μου, να είναι θετικές .
Είναι θετικές ,όταν με οδηγουνε σε αισιοδοξία ,για το σήμερα .
Αν δεν συμβεί ,προσπαθώ μέχρι να το καταφέρω .
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κατορθώσω ,έτσι γνωρίζω .

Οι σκέψεις μου λοιπον ,πρέπει να είναι θετικές .

Μετά απο αυτήν την καθαρά πνευματική διαδικασία ,προσπαθώ να στοχαστώ ποιες απο αυτές ήτανε περιτές στο παρελθόν ( σκέψεις ,που με οδήγησαν στο πουθενά )και σκέψεις που με οδήγησαν σε θετικά για την προσωπική μου εξέλιξη .

Επιλέγω λοιπόν συνειδητά ,να προσπαθήσω να υλοποιήσω αυτές τις σκέψεις ,που εκτιμώ ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου .

Έτσι λειτουργώ καθημερινά .

Αν δεν έχω προσεγγίξει ,πολύ δε μακρύτερον αγγίξει,την λογική ,για να φτάσω να γίνω ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ Η ΦΤΩΧΟΣ,ΑΓΙΟΣ Η ΔΙΑΒΟΛΟΣ ,δεν με χαλάει την ψυχική μου διάθεση .

Αν συνέβαινε αυτό ,θα λειτουργούσα μηχανικά .

Λειτούργησα μηχανικά ,για ένα χρονικό διάστημα στο παρελθόν .
Το κέρδοςή τανε η επιβίωση .

Δεν μου αρκεί , θέλω να επιβιώνω με μεράκι, όρεξη ,ευδιαθεσία,χαμόγελο,αισιοδοξία και γενικά με πάθος για ζωή .

Δόξα τον εαυτό μου , δεν έχει σιγάσει μέσα στην ψυχή μου .

ΥΓ.Έχω φτιάξει ιδέες για έναν τέλειο κόσμο ,είναι όλες αντιπραγματικές ,γιατί είναι κάθετα αντίθετες με την πραγματικότητα .

Το δε σώμα μου , δεν το φροντίζω όπως το πνεύμα μου, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι ,σώματι υγιή εν πνεύματι υγιή .

Η εμπειρίες με οδήγησαν σε αυτήν την αντίληψη .

Αυτή βέβαια όπως ανάφερα στο προυγούμενο μύνημά μου , δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη .
Η προσπάθεια μετράει, όχι η επίτευξη αυτού του στόχου .

Γνωρίζω τον εαυτό μου .
Είναι κομμάτι απο το άπειρο και άχρονο σύμπαν και αυτή είναι η τωρινή αντίληψή μου ,με την οποία βαδίζω αρκετά λογικά στην ζωή μου .

Ενημέρωσέ με ,αν οι σκέψεις μου ικανοποίησαν τα ερωτηματικά ,στα οποία με κατεύθυνες .

21/08/2006, 21:16:10
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΝΗΤΕ.
21/08/2006, 22:29:43
Πως θα γίνει ο κόσμος αυτός καλύτερος , από ότι είναι ?
Απάντηση προς τον φίλο αναζητητη και όχι μόνο .

Αν είχα την δυνατότητα να ανοίξω έναν τηλεοπτικό σταθμό, θα έκανα την ακόλουθη προσπάθεια ,μέσα από αυτόν :

Θα υλοποιούσα μια μόνο εκπομπή , την οποία θα αφιέρωνα αποκλειστικά στην μελέτη του σύμπαντος .

Θα επεδίωκα με αυτόν τον τρόπο , να γίνει κατανοητό στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αυτό το δεδομένο .

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι , αν αντιληφθεί η πλειοψηφία καλύτερα το περιβάλλον μέσα στο οποίο υπάρχουμε , θα ενεργεί περισσότερο συνειδητά στην καθημερινότητά του .

Μέχρι τότε , θα μας ενδιαφέρει και θα νοιαζόμαστε περισσότερο ο καθένας μας για την ζωή του και όχι για το τι θα ακολουθήσει μετά από αυτήν .

Για τον λόγο αυτόν και μόνον αυτόν, επειδή δεν γνωρίζεται ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, θα προσπαθούσα να αλλάξω αυτόν τον τρόπο σκέψεως .

Εν πάση περιπτώσει ,αν είναι θέλημα θεού (αναφέρομαι στην προσωπική μου αντίληψη ) ,θα γίνει και αυτό .

Μα αναρωτιέμαι ,αν είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει θεός και να μην έχει προβλέψει ένα καλό σχέδιο, για όλους εμάς τους θνητούς ?

Υπάρχει ,αλλά πως θα το αντιληφθούμε , αν δεν κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύμπαν ?

Κάντε υπομονή η επιστημονική γνώση, ίσως και να σας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ,πριν να διασχίσετε το απόλυτα σίγουρο μονοπάτι του θανάτου .

Αν είστε έξυπνοι προτείνω να μην τον περιμένετε απροετοίμαστοι .

Κάντε το καλό και ρίξτε το στο γιαλό .

Ακόμη καλύτερα κάντε το τρόπο ζωής ,για ένα χρονικό διάστημα και όταν σίγουρα η ψυχή σας μπουχτίσει από τις καλές προσωπικές σας πράξεις , να είστε σίγουροι ότι κάτι θαυμαστό θα σας συμβεί .

Θα έχετε συνηθίσει ,εθιστεί κυριολεκτικά στην προσπάθεια αυτήν, που δεν θα μπορείτε πλέον να ξεκόψετε από αυτήν την ενάρετη συνήθεια .

Αυτά όλα δεν είναι απλά θεωρία ,αλλά κάτι πολύ ποιο ανώτερο ,είναι θεωρία που εφαρμόζεται από εμένα καθημερινά στην πράξη .

Και αυτή με δικαίωσε γιατί γνωρίζω πλέον ότι υπάρχει θεός .

Αυτά όπως σου έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα φίλε αναζητητης ,θεωρούνται από την πλειοψηφία θεωρία επιστημονικής φαντασίας , που ωρίμασε στο μυαλό μου .
Έτσι δεν βρίσκει ψυχές για να τα λάβουνε σοβαρά υπόψιν .

Εν πάση περίπτωση, εγώ σου απάντησα στο ερώτημα που θα μου έθετες .

Εσύ βέβαια έγραψες : ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ

Ε …ναι αυτό είναι κομμάτι δύσκολο να το απαντήσω ,ρώτα με όμως μετά από ένα χρονικό διάστημα ξανά και ίσως ποιος γνωρίζει ….οι πιθανότητες είναι άπειρες και ίσως κατορθώσω στο μέλλον να σου απαντήσω και σε αυτό .

Το τελευταίο μήνυμα σου ,δεν πρόλαβα να το διαβάσω .
Θα το πράξω σύντομα και αν χρειαστεί θα απαντήσω .
Καλό βράδυ .