- ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
1.ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΩ ΣΑΥΤΟ ΟΤΙ ΤΟ Ε.Φ.Τ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΙ READERS ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΙΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.ΑΣ ΛΕΓΕΤΕ ΕΦΤ ΑΣ ΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΨΩΜΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ.ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΩ.
Είναι τρόπος αντίληψης των πραγμάτων .
Άσε την επιστήμη να ερευνά, μέχρι να ολοκρηρώσει την έρευνά της ,εσύ και εγώ μπορεί να μην υπάρχουμε .
Μπορεί να συγκριθεί άμεσα με τον λογικό τρόπο αντίληψης .
Ο πρώτος είναι καθαρός και το μπέρδεμμα στο οποίο αναφέρεσαι , αντιπρωσωπεύει μια ομάδα ατόμων ,που δεν έχουνε πλήρη οικιότητα με τα προσωπικά τους συναισθήματα .
Ο δεύτερος αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου .
Για να εμπεδώσει έναν άνθρωπος ,την συναισθηματική νοημοσύνη ,είναι απαραίτητο ,να γνωρίσει μέσα απο την καθημερινή του δραστηριότητα , την αξία των συναισθημάτων του .
Εσύ αναζητητη ,μπορείς να εκτιμήσεις πόσο αξίζει στην ζωή σου, η αγάπη που δίνεις και παίρνεις ?
Ο σεβασμός , η φιλία και γενικά τα δικά σου προσωπικά συναισθήματα ?
Αντίθετα η προσωπική λογική ,μπορεί να εκτιμηθεί ,διότι κάθε ,μα κάθε πράξη είναι υπολογισμένη με τον επεξεργαστεί του εγκεφάλου μας .
Για ψάξε λίγο στο παρελθόν και τα αρχεία της μνήμης σου και προσπάθησε να μου απάντήσεις .
Μην βιαστείς ,έχω χρόνο και μπορώ να περιμένω .
Γράφεις:
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ.ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΩ.
Φυσικό είναι .
Αφού δουλεύεις καθημερινά περισσότερο με το μυαλό ,παρά με τις αισθήσεις σου .![]()
Κάνε ένα χρήσιμο test .
Προσπάθησε να εξηγήσεις με την λογική σου ,τον τρόπο με τον οποίο λειτουεγεί το σύμπαν ?
Αν τον έχεις βρει , σου χαρίζω το σπίτι μου και όλα τα υλικά αγαθά μου, για να μου το πεις .![]()
Αλήθεια τώρα που το σκέφτομαι,γνωρίζει η επιστήμη , τον τρόπο ![]()
Εγώ ισχυρίζωμε ευθρασώς ότι τον βίωσα .
Περιμένω τις απόψεις σου ,για να μην μονοπολώ τον θείο λόγο εντός μας .![]()
την μοιρα μας την διαχειριζεται το πνευματικο μας επιπεδο.
ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΣΟΥ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ![]()
ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ???
ΘΝΗΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ???
ΑΠΟ ΤΟ 1/3 ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙ(ΔΕ ΘΥΜΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΚΑΤΙ ΣΕ 20%) ΠΟΣΟΣΤΟ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ.
ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,ΟΧΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΩ.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΑΣ DR ΝΤΖΑΝΙΣ ΚΑΤΙ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ,ΕΧΩ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ..ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ.
ΚΟΙΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΘΟΔΟ ΣΙΛΒΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΧΑΛΑΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΕ ΑΛΦΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ.
Εσύ είδη το έχεις στοχαστεί, αλλά δεν γνωρίζω αν το πιστεύεις .
Έγραψες συγκεκριμένα : ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟ.
Τι κάνεις για να ποιείς το απλό θέλημά του ?
Θα με ενδιέφερε να το μάθω .
Βέβαια αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και αν θέλεις τα δημοσιεύεις .
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΝΜ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι οι σκέψεις μας οι οποίες είναι ποτισμένες από κάποια συναισθήματα κατώτερα (υπέρμετρος εγωϊσμός, ματαιοδοξία, αλαζονεία) είναι αρνητικές κι εμποδίζουν την εξέλιξη μας.
Είναι αρνητικές ακριβώς επειδή μας τυφλώνουν αλλά και πιθανότατα να έχουν αντίκτυπο και στην εξέλιξη ενός συνανθρώπου μας.
Ας φέρω ένα παράδειγμα.
Ας υποθέσουμε οτι στον χώρο εργασίας μου υπάρχει ένας συνάδελφος μου ο οποίος είναι πολύ καλός κι ευαισθητοποιημένος στην δουλειά του και για αυτόν τον λόγο η δουλειά του επιβραβεύεται κι αυτός ανέρχεται επαγγελματικά (καλύτερος μισθός, προαγωγή κτλ).
Εάν εγώ αρχίζω και ζηλεύω αυτόν τον άνθρωπο επειδή κατάφερε κάτι που εγώ δεν έκανα (λόγω της δικής μου μη ευαισθητοποίησης ή έλλειψης ικανοτήτων) αρχίζω με τον καιρό να έχω αρνητικές σκέψεις για εκείνον.
Ενδεχομένως να προβαίνω σε έναν έντονο ανταγωνισμό μαζί του, να τον διαβάλλω σε συναδέλφους και να έχω μια συμπεριφορά η οποία φθείρει κι εμένα αλλά κι εμποδίζει την εξέλιξη ενός ανθρώπου ο οποίος δεν ευθύνεται στην ουσία για αυτό που νιώθω εγώ.
Αν από την άλλη αυτός ο άνθρωπος λειτουργήσει σε μένα ως ένα θετικό πρότυπο και με κάνει να δουλεύω περισσότερο και να βελτιώνομαι στην δουλειά μου όχι για να τον φτάσω αλλά για να εξελιχθώ εγώ και να επωφεληθώ μέσα από μια τέτοια διαδικασία, δε λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο αυτό ως μια θετική σκέψη?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Αν από την άλλη αν αυτός ο άνθρωπος λειτουργήσει σε μένα ως ένα θετικό πρότυπο και με κάνει να εργάζομαι περισσότερο και να βελτιώνομαι στην παραγωγή μου όχι για να τον φτάσω αλλά για να εξελιχθώ εγώ και να επωφεληθώ μέσα από μια τέτοια διαδικασία, δε λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο αυτό ως μια θετική σκέψη? ( τροποποίησα το μήνυμα σου Dying_Incubus ).
Εδώ βρίσκεται το μυστικό για να εξελιχθεί μια ανθρώπινη ύπαρξη σε θετικό άτομο .
Να έχουμε στην ζωή ,μέσα από την καθημερινότητά μας θετικά πρότυπα .
Το ιδανικό βέβαια θα ήτο, να έχουμε πρότυπα σε όλους τους τομείς .
Στον επαγγελματικό, στον εσωτερικό, στον ηθικό, στην αναζήτηση του θείου εντός μας .
Αυτό από τι εξαρτάται ;;;
Δεν προϋποθέτει μόνον, να είμαστε έτοιμοι να τα αναγνωρίσουμε ?
Βέβαια με το να τα αναγνωρίσουμε ,δεν σημαίνει αυτόματα και ότι θα τα μιμηθούμε.
Θα ήθελα πραγματικά να αναρωτηθούμε ,αν στην ζωή μας έχουμε συναντήσει τέτοια άτομα .
Ίσως είναι καλύτερα να ανατρέξουμε στον παρών .
Λοιπόν ?
Ποιοι από εμάς έχουμε την τύχη, να συναναστρεφόμεθα αυτό το χρονικό διάστημα με θετικά , για την αντίληψή μας άτομα ?