ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/08/2005, 16:10:29
quote:
ο αδαμ οταν ηταν 130 ετων δηλαδη 130 χρονια μετα την δημιουργια του απο τον γιαχβε εκανε τον γιο του σηθ που απο αυτον τον γιο ξεκινανε να μετρανε και φτανουν στην γεννηση του χριστου

συμφωνα παντα με τα οσα λεει η βιβλος ο ανθρωπος ειναι πανω στην γη 7513 χρονια
το οτι δεν ηταν στον παραδεισο παρα κατι χρονια το βλεπουμε γιατι διωχτικε απο τον παραδεισο πριν κανει τους πρωτους του γιους(καιν αβελ)και τους εκανε σε σχετικα μικρη ηλικια

Οπότε 7513 + 130 = 7643.
Περίπου 7650 χρόνια από τώρα, δημιουργήθηκε ο Αδάμ, δεδομένου οτι σε ηλικία 130 έκανε τον Σήθ. Οπότε η θρησκεία των Χριστιανιστών πάλι βγαίνει ανακριβής...

quote:
Κατ’ αρχην, όπως είπες είναι βιβλίο μας, το επιλέξαμε για βιβλίο που να αντιπροσωπεύει τα πιστεύω μας, κατά συνέπεια ο άνθρωπος που θα σου εξηγήσει το που/πως/τι είναι συμβολικό μέσα σε αυτό είναι ο άνθρωπος που το επέλεξε για βιβλίο της θρησκείας μας: ο ιερέας.

Μπά???
Δηλαδή μου λέει πότε και ποιό είναι συμβολικό ανάλογα με το πώς τον βολεύει αυτόν?
Τότε κι εγώ μπορώ να κάνω μια θρησκεία, να γράψω μέσα 10 μπούρδες και να τους προσδίδω συμβολικό χαρακτήρα όταν δεν συμβαδίζουν με την ηθική και την Ιστορία του πλανήτη μας...

quote:
<<Δεν διαφωνούμε πως οι ηλικίες που προτείνουν οι επιστήμονες είναι λογικές και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαφωνούμε στην αντίληψη που θέλει τον Αδάμ «από αρχής χρόνου». Αντίθετα, εγώ αυτό το οποίο θέλω να πω είναι πως το 7513 είναι από τότε που ο άνθρωπος «ξύπνησε», και από πολύ έξυπνο ζώο της φύσης διέλυσε τις ομίχλες μέσα στο μυαλό του και άρχισε να σκέφτεται έχοντας γνώση καλού και κακού, άρχισε να αντιλαμβάνεται τι γίνεται.>>

Υποκειμενικότητες, υποκειμενικότητες και πάλι....
Ο μύθος των πρωτόπλαστων μιλάει για "γέννηση" του ανθρώπου, όχι για αφύπνιση του, αγαπητέ μου.
Μην ερμηνεύουμε το κάθε τι όπως μας βολεύει...

quote:
Τώρα σε αυτό που ρωτάς, η «άμωμη σύλληψη του Ιησού» είναι κυριολεκτική.

Για να το λές αυτό και να το πιστεύεις κιόλας, τι να σου πώ...?
Τα λόγια είναι περιττά.
Κι εμένα η μητέρα μου με συνέλαβε με τον κρίνο.
Είμαι ο Ιησούς Β' κι εκείνη μία Παναγία...?
Όσο για το αν έχω αποδείξεις για αυτό, φέρε μου κι εσύ αποδείξεις οτι ο Ιησούς προήλθε από άμωμη σύλληψη και σου φέρνω κι εγώ μετά για μένα...

quote:
Το όλο οικοδόμημα που έχτισες στηρίζεται στο ότι ο Αδάμ φτιάχθηκε με το που φτιάχθηκε ο κόσμος. Αν κοιτάξουμε την ΠΔ, μάλλον δεν πλάστηκε την πρώτη μέρα ο Αδάμ, αλλά πλάστηκε και χώρια απ’ τα ζώα για να του δωθεί η αξία που του αρμόζει.
Αυτό το οποίο λες είναι σωστό, εάν πάρουμε σαν δεδομένο ότι 6 μέρες = 6 x 24 ώρες, το οποίο είναι ανθρωποκεντρικό και γεωκεντρικό, καθώς το μερόνυχτο έχει 24 ώρες στον δικό μας τον πλανήτη μόνο, και μόνο στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Με άλλα λόγια, η έννοια της μέρας στην περιγραφή της γένεσης, ορίσθηκε με τα μέτρα και τα σταθμά του Δημιουργού, ως μια συγκεκριμένη χρονική ποσότητα στην οποία συνέβη ένα τμήμα της δημιουργίας.

Φίλε μου, έτσι είναι!
Δε μπορώ να δεχθώ δήθεν θεοκεντρικές ημερομηνίες και βλακείες επειδή το ερμηνεύουν οι παπάδες έτσι επειδή τους βολεύει.
Η Αγία Γραφή αναφέρει "ημέρα" κι ως ημέρα θα το δεχθώ.
Αλλιώς, μπορούσε να το αναφέρει σε εκατομμύρια ή χιλιάδες έτη.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

08/08/2005, 16:47:11
WWalker:
«Τι να σου πω ρε κακομοίρη! Λες λες και ξαναλές, και στο κάτω κάτω μόνο μπούρδες είσαι άξιος να λες όταν το θέμα φτάνει στην λογική! Και το ωραίο πιο είναι; Μόλις το απέδειξες! Χάχαχα!!!»

Το ότι μπλέκεσαι με θέματα τα οποία ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ (π.χ. θεολογικού περιεχομένου), το κατανοώ, αλλά το να διατηρείς μια αυτιστική στάση, έ αυτό……ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ….ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ!!!!

Βρε ευφάνταστε WWalker, ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι θέλω σώνει και καλά να απαντώ στις παιδαριώδεις σου ερωτήσεις? Επειδή δηλαδή περιφέρεσαι εσύ σαν τον γυρολόγο με το τρομερό σου….IQ (!), νομίζεις ότι έχουνε όλοι την καούρα σου συνεχώς??

ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ λέω’γω, διότι έτσι όπως πας…..Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!!

WWalker:
«Ναι, την έχεις ξαναπεί αυτή την κοτσάνα πολλές φορές στο παρελθόν για να δικαιολογήσεις την ασχετοσύνη σου σε θέματα λογικής. Μην περιμένεις πάντως άνθρωπο άνω των 8 να την πάρει στα σοβαρά.»

Επειδή ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδειχθεί ότι όταν έγραφες τον βαθμό που επέτυχες για το test ΙQ……ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (δηλαδή τον αριθμό 1!!), άντε να σου εξηγήσω σε απλά και….κατανοητά για τον βαθμό σου λόγια του τι εννοώ με αυτά που λέω φίλτατε. Όχι ότι έχω και πολλές ελπίδες να καταλάβεις (πλέον..), αλλά έτσι για την συζήτηση…..

Ο αριθμός π ας πούμε, αν και ανήκει στην μαθηματική ΛΟΓΙΚΗ, ωστόσο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ! Από την άλλη πλευρά όμως, αυτός ο κατά τα άλλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, μας επιτρέπει να διατυπώνουμε περίπλοκες εξισώσεις και υπολογισμούς, οι οποίοι με την σειρά τους επηρεάζουν ΑΜΕΣΑ τον ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ.

Αντιλαμβάνεσαι……κύριε «IQ» την ΑΝΤΙΦΑΣΗ της «λογικής»??

Ετούτο σημαίνει, εάν βάλεις το μυαλουδάκι σου κάποτε να δουλέψει και όχι να αναπαράγει «εξ αποκαλύψεως αλήθειες», ότι οι ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (όπως και ο αριθμός π) που απολαμβάνουνε υποκειμενικό χαρακτήρα δεν συναντιόνται μονάχα στην μεταφυσική σκέψη της οντολογίας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, καθώς ΜΕΣΑ σε αυτό που λέμε και αντιλαμβανόμαστε ως επιστημονική σκέψη ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΓΚΟΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ.

Αντί λοιπόν να χαχανίζεις σαν…χάχας, καλά θα κάνεις να σκέφτεσαι πριν πιάσεις το πληκτρολόγιο, και δη, όταν μπλέκεσαι με θέματα ΛΟΓΙΚΗΣ από την πόρτα της οποίας…….πέρασες και δεν ακούμπησες!!!

WWalker:
«Ουάου!!!! Γουστάρω!!! Διαγωνισμός λογικής: Οικονομολόγος vs Μηχανικού! Εδώ να δεις τι γέλια έχουν να πέσουν!»

Εγώ πάντως (και κάποιοι φίλοι ακόμα..), έχω γελάσει με την καρδιά μου φίλτατε!!

WWalker:
«Γιατί εσύ ουδέποτε διδάχθηκες τι πάει να πει μαθηματική λογική!»

Εάν γνώριζες τα θέματα τα οποία και κακώς εμπλέκεσαι, τότε μάλλον δεν θα έδιδες τόσο παιδαριώδεις και ΑΣΧΕΤΕΣ απαντήσεις. Αναρωτιέμαι, για πόσο καιρό θα δίνουνε στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια πτυχία για…..παπαγαλία!!

WWalker:
«Αν είναι πάνω από 126, θα δεχθώ τον διαγωνισμό. Αν είναι κάτω από 127, τότε τράβα σπίτι σου!»

Σου είπα τι έχει συμβεί: μπέρδεψες ένα ψηφίο παραπάνω!!

Άντε γεια!

08/08/2005, 17:17:07
Κυρίες και κύριοι, ο Schwabe ξαναχτυπά!

08/08/2005, 17:23:41
WWalker:
«Ο Θεός του Αβρααμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ» κλαίγονταν τακτικά ο Pascal, για παράδειγμα, όταν άκουγε απόψεις περί αθείας. Άλλοι επέλεξαν τον «ορθόδοξο» τρόπο, της Εκκλησίας.»

Να υπενθυμίσουμε στον διαστρεβλωτή της επιστημονικής κοινότητας, ότι οι απόψεις του Παρακελσου για παράδειγμα για τα θέματα πίστης ήταν οι κάτωθι:

«Είτε αληθινό είναι το αντικείμενο της πίστης σου είτε ψεύτικο, θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Έτσι, εάν πιστεύω στο Άγαλμα του Αγίου Πέτρου αντί στον ίδιο τον Άγιο, τα αποτελέσματα θα είναι ολόιδια με εκείνα που θα είχα εάν πίστευα στον Άγιο Πέτρο.»

Και αυτός όμως, εντάσσεται στους «πιστούς του προσωπικού Θεού», άσχετα εάν ορισμένοι δεν λαμβάνουνε καν υπ’όψιν τους τόσο την εποχή που ετούτοι οι επιστήμονες έζησαν και το περιβάλλον (μεσαίωνας και ανελέητο κυνήγι μαγισσών και «αιρετικών»!) όσο και το ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Θέλει όμως και λίγη αντικειμενική ανάγνωση της ιστορίας…….

WWalker:
«Σε κάθε περίπτωση, αν και το έκανα ήδη, εγώ θα σου επισημάνω ξανά τον μεγάλο αριθμό επιστημόνων, οι οποίοι μας έχουν αφήσει τις απόψεις τους πάνω στο θέμα Θεός, και διαφαίνεται σαφέστατα πως πίστευαν στον Θεό, στον προσωπικό Θεό.»

Αποτελεί ΕΝΑΝ ΜΥΘΟ. Οι περισσότεροι, προσπάθησαν μέσα από τα συγγράμματα τους να δώσουνε τις απαντήσεις τους. Σήμερα δε, το ποσοστό αυτό είναι διαρκώς σε φθίνουσα πορεία……

WWalker:
«Τώρα κατά τα άλλα, εγώ να επισημάνω πως το 1980 οι απανταχού βιολόγοι και γενετιστές μαζεύτηκαν, τα βάλανε κάτω και τα κουβεντιάσανε τα περί εξέλιξης, και αποφανθήκανε πως η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι αντεπιστημονική.»

Ένα ακόμα μύθευμα. Μήπως μαζεύτηκαν τίποτα…….Christian Think Tank βιολόγοι?? Στοιχεία παρακαλώ!

WWalker:
«Περίεργο δεν νομίζεις; Καταφέραμε να βρούμε πως το σύμπαν χώραγε στην τσέπη μας κάποτε, κι όμως, για το πως προέκυψαν οι νόμοι της φύσης δεν έχουμε πει κουβέντα.»

Τίποτα δεν βρήκαμε ακόμα! Η επιστήμη στο θέμα αυτό (και όχι μόνο) βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Ο δρόμος μεγάλος ακόμα. Επομένως, ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε δεν μπορεί να το καπηλεύεται ο κάθε εσχατολάγνος.

WWalker:
«Πάντως βασικό σημείο του Χριστιανισμού είναι πως ο Θεός είναι ένας και στην θέση του δεν πρέπει να βάζουμε κανέναν, πόσο μάλλον έναν απλό άνθρωπο επειδή η φύση τον προίκισσε παραπάνω απ'τους άλλους.»

Στην ακατάληπτη και παντελώς ατεκμηρίωτη και παράλογη χριστιανική άποψη, ο Θεός είναι…..ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ!!!!!!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά μιλάνε ουσιαστικά για την αποδοχή και «ύπαρξη» ενός όντος του οποίου η ύπαρξη θα παραμείνει ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ εφόσον……προηγείται της ίδιας της γνώσης!!!!

Με άλλα λόγια, ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΟΞΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. Αυτό είναι το…..βασικό σημείο του χριστιανισμού!!

08/08/2005, 17:33:12
Και για να καταλάβουμε πόσο «βάση» έχουνε οι φαντασιώσεις του φίλτατου WWalker για την «βεβαιότητα» περί του τι εστί θεός κατά τις αναπόδεικτες απόψεις του, ας δούμε ένα σενάριο που έχω παραθέσει και παλαιότερα, ώστε να γίνει αντιληπτό το…επίπεδο πάνω στο οποίο εδράζονται τέτοιου είδους δοξασίες του «ΘΑ»!

Ας δούμε λοιπόν τα τεκμήρια της ιστορικότητας του….ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!!!

Υπάρχουν κάποιοι κακεντρεχείς νεοεποχιτες (κυρίως οπαδοί του Μπατμαν) που αρνουνται την ιστορικότητα του Σούπερμαν! Για να δούμε λοιπόν τις ιστορικές μαρτυρίες που βεβαιώνουν ότι ο Σούπερμαν υπήρξε!!

1) Το βεβαιώνουν τοσα άτομα που τον ειδαν να σωζει κόσμο απο διάφορα ατυχήματα.

2) Υπαρχει πλουσια αναφορά στα κόμικς τη DC που βεβαιώνει την ύπαρξη του.

3) Τόσο η Λανα Λαγκ οσο και η Λοις Λειν ειχαν μακροχρόνια σχέση μαζι του.

4) Υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο της Νεας Υορκης το όνομα Κλαρκ Κεντ, οπως υπάρχει και στο δημοτολόγιο του Τεξας οπου γεννήθηκε.

5) Οι επιστήμονες παρατήρησαν ενα άστρο να καταστρέφεται και να γίνεται σούπερ νοβα, διχως αμφιβολία το αστρο αυτο ηταν ο Κρυπτον.

6) Έχουν βρεθει μετεωρίτες με μεταλλικό υλικό, αρα δεν μπορούν οι επιστήμονες να αποκλείσουν την ύπαρξη κρυπτωνιτη.

7) Οι γραφές της DC λενε οτι εζησε στη Μητρόπολη. Πράγματι, ακόμα και σήμερα, η Νεα Υορκη λεμε οτι ειναι μια μεγαλη μητρόπολη.

8 ) Ακόμα και ο ιδιος ο Μπατμαν εχει συνεργαστεί μαζι του, οπως και πληθώρα άλλων υπερηρωων.

9) Σε μια ταινια του, ο Σουπερμαν προκαλεί πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό. Πράγματι, οι συνομιλίες για αυτο το θεμα ειναι σε καλο δρομο, ενω εξαιτίας του αποσοβήθηκε και η κρίση των πυραυλων το 61.

10) Τόσος κόσμος διαβαζει βιβλια του, βλεπει ταινιες του, αγοραζει αναμνηστικά του, ακομη και τη στολη του, τι κέρδος εχουν να πουν ψέματα? Η μήπως αυτο που πιστεύουν ειναι ενα ψέμα?

11) Κάποιοι λενε οτι δεν υπάρχουν αναφορές των ιστορικών της περιόδου. Αυτο δεν ειναι αλήθεια, υπαρχουν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οπως "Ο Σουπερμαν απο την Παρασκευή σε ολες τις αίθουσες κινηματογράφων", "Ο Σουπερμαν εβγαλε 2 εκατομυρρια δολάρια το πρωτο σαββατοκύριακο στο Λος Αντζελες" και αλλες σύγχρονες ιστορικες παραπομπές.

12) Ο ιδιος ο Σουπερμαν ειχε πει οτι οι άνθρωποι θα τον απορρίψουν και δεν θα τον θέλουν, αλλα την ωρα της ανάγκης τους θα τον ξαναθυμηθούν.

13) Ακόμα και σήμερα λεμε "αυτο ειναι ακατορθωτο, μονο ο Σουπερμαν μπορει να το κανει"

14) Ο Νίτσε ειχε προφητεύσει τον ερχομό του Σούπερμαν (υπερανθρωπου) πολύ πριν τη γέννηση του. Μάλιστα, ειχε προβλέψει και τον τοπο καταγωγής του, αφου ειπε οτι δεν θα ειναι αρχικά φανερός (Κρυπτων).

15) Σε μια ελληνική ταινια της εποχης αναφέρονται οι σουπερμαντολινες, φάρμακα που κάνουν κάποιον Σουπερμαν για λίγο.

Αυτά για τον Λόγο περί του τι εστί Θεός και «γνώση», καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μετατραπεί από ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ σε ΓΟΝΥΠΕΤΗ ΠΙΣΤΟ.

nikostheaterΜέλος
08/08/2005, 17:49:27
quote:
Ο αριθμός π ας πούμε, αν και ανήκει στην μαθηματική ΛΟΓΙΚΗ, ωστόσο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ! Από την άλλη πλευρά όμως, αυτός ο κατά τα άλλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, μας επιτρέπει να διατυπώνουμε περίπλοκες εξισώσεις και υπολογισμούς, οι οποίοι με την σειρά τους επηρεάζουν ΑΜΕΣΑ τον ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ.

Πως ενας αριθμος που ειναι ανυπαρκτος χρησιμοποιειται;πως ανακαλυπτονται ψηφια του συνεχεια τοτε;πως ανακαλυφθηκε;
Τωρα τι να πω..δεν ειμαι μαθηματικη διανοια,αλλα τουλαχιστον τον αριθμο π τον ξερω και τον εχω συναντησει ουκ ολιγες φορες..ειδες τι μαθαινει κα νεις..
08/08/2005, 17:50:37
Schwabe, οπότε μπορούμε να θεοποιήσουμε και τον Σούπερμαν, όπως τον Ιησού.
Η "υπεράνθρωπη" δράση και των 2 είναι πιθανή,σωστά....?

08/08/2005, 18:39:24
quote:
Και για να καταλάβουμε πόσο «βάση» έχουνε οι φαντασιώσεις του φίλτατου WWalker για την «βεβαιότητα» περί του τι εστί θεός κατά τις αναπόδεικτες απόψεις του, ας δούμε ένα σενάριο που έχω παραθέσει και παλαιότερα, ώστε να γίνει αντιληπτό το…επίπεδο πάνω στο οποίο εδράζονται τέτοιου είδους δοξασίες του «ΘΑ»!

1)...15)

Αυτά για τον Λόγο περί του τι εστί Θεός και «γνώση», καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μετατραπεί από ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ σε ΓΟΝΥΠΕΤΗ ΠΙΣΤΟ.

Schwabe, δικαιολόγησέ μου το εξής (το βρήκα μέσα σε ένα βιβλίο του Hawking):

Η ανακάλυψη της διαστολής του Σύμπαντος από τον Edwin Hubble το 1929 ανέτρεψε άρδην τους όρους της συζήτησης περί της αρχής του σύμπαντος. Ξεκινώντας κανείς από την σημερινή αντίληψη περί γαλαξιών και επιστρέφοντας στο παρελθόν, μπορεί να δει ότι όλοι οι γαλαξίες θα έπρεπε κάποια στιγμή, μεταξύ δέκα και είκοσι δισεκατομμυρίων ετών, να βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο. Τη στιγμή αυτή, στην ανωμαλία που ονομάζεται μεγάλη έκρηξη απειρίζονται η πυκνότητα του σύμπαντος και η καμπυλότητα του χωροχρόνου. Σε αυτές τις συνθήκες, όλοι οι γνωστοί νόμοι της φυσικής καταρρέουν. Το γεγονός είναι καταστροφικό για την ίδια την επιστήμη, εφόσον σημαίνει ότι αδυνατεί από μόνη της να προβλέψει πως άρχισε το σύμπαν Συνεπώς, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαγάγει η επιστήμη είναι το εξής: το σύμπαν είναι όπως είναι διότι στο παρελθόν ήταν όπως ήταν. Η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει γιατί το σύμπαν ήταν όπως ήταν μετά την Μεγάλη Έκρηξη.

Σαν να μην ισχύουν οι νόμοι τησ φύσης όπως τους ξέρουμε κατά την μεγάλη έκρηξη ή μου φαίνεται εμένα; Μάλλον σαν να έγινε μια επέμβαση από πάνω, δεν νομίζεις;
Επιστημονικά τεκμήρια παρακαλώ.

Θα επανέλθω στα υπόλοιπα που λες σε λίγο.

Edited by - WWalker on 08/08/2005 18:40:33

08/08/2005, 18:50:40
quote:
Πως ενας αριθμος που ειναι ανυπαρκτος χρησιμοποιειται;πως ανακαλυπτονται ψηφια του συνεχεια τοτε;πως ανακαλυφθηκε;
Τωρα τι να πω..δεν ειμαι μαθηματικη διανοια,αλλα τουλαχιστον τον αριθμο π τον ξερω και τον εχω συναντησει ουκ ολιγες φορες..ειδες τι μαθαινει κα νεις..

Θεώρησέ τα ως μυθεύματα αυτά που ανέφερε, και πιάσε το θέμα μόνος σου καλύτερα. Με δαύτον δεν θα βγάλεις άκρη.

quote:
WWalker:
«Αν είναι πάνω από 126, θα δεχθώ τον διαγωνισμό. Αν είναι κάτω από 127, τότε τράβα σπίτι σου!»

Σου είπα τι έχει συμβεί: μπέρδεψες ένα ψηφίο παραπάνω!!

Άντε γεια!

Αν IQ > 126 δέχομαι τον διαγωνισμό. Δηλαδή επιτρέπονται τιμές 127,128,129...
Αν IQ < 127, δεν δέχομαι τον διαγωνισμό. Δηλαδή τιμές 126,125,124...

Νομίζω πως μάλλον δεν τα παραχωράει το μυαλό σου αυτά έτσι;

Κοίταξε να δεις αγαπητέ φίλε Schwabe, το να κάθομαι να σε ακούω να με προσβάλλεις και να με βρίζεις εγώ το θεωρώ άσκοπο. Τόσο το να με προσβάλλεις με χαρακτηρισμούς που δεν σε τιμούν σαν άνθρωπο, όσο και το να με απειλείς πως διαθέτεις πολλές ακόμα προσβολές στο πλούσιο λεξιλόγιό σου όπως έκανες μερικά posts πριν, πίστεψέ με εμένα δεν με αγγίζει στο ελάχιστο. Αντίθετα μάλιστα, ειδικά το δεύτερο, δίνει την εντύπωση σε έναν αμερόληπτο κριτή πως έχεις προπονηθεί στις προσβολές, πράγμα το οποίο –κατ’ εμέ πάντα- δεν σε τιμάει σαν άνθρωπο, ούτε σαν οικογενειάρχη. Πρωταθλητισμό στα μπινελίκια ο καθένας μπορεί να κάνει εξάλλου.

Τώρα εγώ σου επεσήμανα πως η λογική σου δεν είναι επαρκώς εξασκημένη. Βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο, και εξάλλου είναι εμφανές από τα περισσότερα από τα επιχειρήματά σου. Τώρα το να με βρίζεις εμένα επειδή σου το επισημαίνω, από την μια το θεωρώ ανεπίτρεπτο, γιατί εγώ δεν σου φταίω σε τίποτα που δεν αφιέρωσες αρκετό χρόνο από την ζωή σου στο να οξύνεις το εργαλείο αυτό με το οποίο σε προίκισε η φύση, και από την άλλη με επιβεβαιώνει σε αυτό που λέω, γιατί ένας λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν πιο σοβαρά την ανικανότητά του να απαντήσει σε ένα ερώτημα στο οποίο όλοι οι υπόλοιποι απάντησαν (και δεν ήταν και διδάκτορες κιόλας αυτοί που απάντησαν), ασχέτως αν το ερώτημα ήταν δύσκολο ή όχι. Σε τελική ανάλυση, με βερμπαλισμούς και λασπολογία προς τον συνομιλητή σου το μόνο το οποίο καταφέρνεις είναι να διαταράσσεις την ψυχική σου ηρεμία. Εμένα να με αγγίξεις λίγο δύσκολο το βλέπω, γιατί ούτε σε γνωρίζω προσωπικά για να ξέρω αν το άτομο που με βρίζει είναι άτομο περιοπής, ούτε εσύ με γνωρίζεις, ώστε να μπορώ να δικαιολογήσω τα συμπεράσματά σου για εμένα.
Εγώ πάντως επιλέγω να μην συνεχίσω να συζητώ μαζί σου, γιατί έχεις μια μοναδική ικανότητα να με προσβάλλεις σαν συνομιλητή σου, κάνοντας χρήση αθέμιτων μέσων. Δεν θα παραπονεθώ όμως σε εσένα, γιατί παρατηρώ πως δεν είμαι ο μόνος με τον οποίο επιλέγεις να τσακώνεσαι. Τώρα από εκεί και πέρα, με σεβασμό μπροστά σε όλα όσα έχεις καταφέρει ως τώρα, στην επιτυχία που έχεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, θα σου προτείνω να σκεφτείς σοβαρά και ανεξάρτητα από το αν σου το λέω εγώ, να ασχοληθείς με το αντικείμενο της λογικής περισσότερο. Μπορεί να καλλιεργηθεί, και ειδικά εσένα που έχεις δείξει πως την σέβεσαι και την εκτιμάς, θα έπρεπε η ιδέα να σε συναρπάζει. Εγώ θα σου προτείνω, αν βεβαίως έχεις τον ανάλογο χρόνο, να ασχοληθείς με σχετική βιβλιογραφία, αν είναι δυνατόν να κάνεις κατατακτήριες για κάποιο από τα τμήματα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου (εξάλλου δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά σαν σχολές). Θα έχεις έτσι την δυνατότητα τόσο να οξύνεις την λογική σου, όσο και να ασχοληθείς (σε μικρό βαθμό βέβαια) με τις επιστήμες που βασίζονται στα μαθηματικά, οι οποίες τόσο σου αρέσουν και τόσο σε συναρπάζουν. Εγώ στην θέση σου, θα άρπαζα την ευκαιρία και θα πήγαινα.

Τώρα, μιας και μας έχεις δείξει πως είσαι ακούραστος και δεν το βάζεις κάτω εύκολα, ακόμα καλύτερο θα ήταν να κάνεις κατατακτήριες για την σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών, του ΕΜΠ, η οποία είναι κυριολεκτικά το όνειρο κάθε ανθρώπου που τρέφει σεβασμό προς τις φυσικές επιστήμες και έχει όλη την διάθεση να χαθεί μέσα σε έναν κόσμο ιδεών, διανοημάτων, και φαντασίας. Εγώ προσωπικά μπορεί και να το επιδιώξω να παρακολουθήσω μαθήματα από το συγκεκριμένο τμήμα, αν όλα πάνε κατ’ ευχή και τα σχέδιά μου για το μέλλον δεν αποδειχθούν άκαρπα. Είναι ζόρικη σχολή, αλλά πιστεύω θα την καταευχαριστηθείς, μιας και μας έχεις αποδείξει στο παρελθόν πόσο σε συναρπάζουν οι επιστήμες.

Αυτά, εγώ να σου ευχηθώ καλή συνέχεια, καλά να τα περνάς, να με συγχωρείς και εμένα όπου σε αδίκησα ή έγινα πολύ σκληρός μαζί σου, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου, την οικογένειά σου και να ευδοκιμείς πάντα στην ζωή σου. Τώρα την συμβουλή μου αν θέλεις την παίρνεις στα σοβαρά όπως πρέπει να κάνεις, ή την απορρίπτεις. Μπορεί όμως κάποια στιγμή στο μέλλον να με ευγνωμονείς, εμένα τον απρόσωπο συνομιλητή που δεν σε ξέρει και δεν τον ξέρεις (και θα με ευγνωμονείς αν ακολουθήσεις την συμβουλή μου!)

Την απάντησή σου για το ότι οι νόμοι της φύσης μετά το Big Bang καταρρίπτονται, δεν θα την σχολιάσω, εξάλλου δεν θα χωράει και πολύ σχολιασμό.

08/08/2005, 19:04:10
quote:
WWalker:
«Τώρα κατά τα άλλα, εγώ να επισημάνω πως το 1980 οι απανταχού βιολόγοι και γενετιστές μαζεύτηκαν, τα βάλανε κάτω και τα κουβεντιάσανε τα περί εξέλιξης, και αποφανθήκανε πως η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι αντεπιστημονική. Πιστεύουν πως ο δρόμος είναι η εξέλιξη, αλλά η θεωρία της Εξέλιξης στην μορφή που βρίσκεται δεν τους εκφράζει.
Κατά συνέπεια τυπικά δεν υπάρχει θεωρία επιστημονική περί της εξέλιξης, και μιλάμε μόνο για προσωπικά πιστεύω των επιστημόνων. Μάλλον δικαιολογημένα τα προσωπικά τους πιστεύω περί εξέλιξης.

»

Ένα ακόμα μύθευμα. Μήπως μαζεύτηκαν τίποτα…….Christian Think Tank βιολόγοι?? Στοιχεία παρακαλώ!

http://www.pathlights.com/ce_encyclopedia/20hist12.htm
http://dim.com/~jambo/evolution/lewin.html

Satisfied mr. Biology think tank?

PS: παρέλειψες (σκόπιμα μάλλον) ένα τμήμα της παραγράφου μου που είναι πολύ σημαντικό. Το ξαναέβαλα στο quote και με bold μάλιστα για να φαίνεται.

Edited by - WWalker on 08/08/2005 19:05:33