ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΟΝΑΞΙΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΟΝΑΞΙΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

03/10/2003, 10:17:44
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ.

ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ...
(ΓΟΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ)

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ(ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ) ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ)ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ...

Valnta

quote:
Xωρίς όλα τα παραπάνω....
Valnta
Δεν σου λέω ότι θα ήθελα όλη μου η ζωή να είναι έτσι
αλλά δεν με ενοχλεί να είμαι κ μόνη μου,
δεν φρικάρω δηλαδή, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις χωρίς απαραίτητα
να είναι κ κάποιος άλλος μαζί σου

ΜΑΡΑ
quote:
Είναι πολλες φορες που το μονο που θελω είναι να κατσω στον καναπε μου και να μην ακουω κανενα, να μην μιλαω με κανενα…απλα εγω και ο εαυτος μου..
Αυτές οι στιγμες είναι οι πιο ηρεμες που μπορω να σκεφτω!

reptilesalonica
quote:
Εγώ απολαμβάνω τις στιγμές μοναχικότητάς μου (και όχι μοναξιάς). Είναι κάτι εποικοδομητικό και τρέφει την ψυχή.
Αυτός όμως που φοβάται να μείνει μόνος ίσως δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και αδυνατεί ή φοβάται να τον κοιτάξει κατάματα ή δεν παίρνει εύκολα αποφάσεις ώστε να διαλύει τη μοναξιά όταν αυτή γίνεται παθητική και αδρανές φορτίο για την ψυχή.

ΑΣ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ/ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

VIKINGΜέλος
03/10/2003, 14:51:03
quote:

Μόνος μπορεί να αισθάνεται κάποιος που βρίσκεται μέσα σε πλήθος, μιλά ακατάπαυστα και γεμίζει τον προσωπικό του κόσμο με αντικείμενα...
Αυτός ο άνθρωπος είναι μόνος, γι' αυτό και δρά όπως δρά...προσπαθώντας με αυτό τον ύστατο τρόπο να αποφύγει τη μοναξιά του...
Πλήρης μπορεί να είναι κάποιος ζητιάνος που δεν έχει τίποτε, έχει επιτεύξει κάποια σκαλοπάτια στο ταξίδι ανέλιξης της ψυχής και νοιώθει τόσο γεμάτος όσο και τα βαριά σύννεφα που θα έρθουν να πλύνουν τους καιρούς...

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Φιλε reptile λες οτι μπορει πληρης να ειναι καποιος ζητιανος που
δεν εχει τιποτα.Κανενας ζητιανος δεν υπαρχει που να νιωθει πληρης.Εδω φιλε εχεις αδικο.Φιλε μου λογικες οπως
μην απελπιζεσαι,μην αγωνιζεσαι για να βελτιωσεις την ζωη διοτι
με αυτα που ηδη εχεις εισαι πληρης(την αγαπη καποιου Θεου,ευλογημενη ψυχη) και αλλωστε
σε περιμενει η βασιλεια των ουρανων, ειναι λογικες των Ιερατειων,των λογαδων και
βολεμενων που κανουν τους σοφους στους αλλους αλλα οχι στον εαυτο τους. Και δεν εννοω φιλε μου εσενα που μου εισαι πολυ συμπαθης.Φιλε μου ολοι αυτοι που ειναι ανεργοι,ολοι αυτοι που προσπαθουν με λιγοστα χρηματα να ζησουν ακομη και να εχουν αυτο που λεμε αγνη καρδια και ψυχη,που έχουν επιτεύξει κάποια σκαλοπάτια στο ταξίδι ανέλιξης της ψυχής οπως λες μπορει να θεωρηθουν πληρεις;Μου θυμιζεις
φιλε μου, αυτους που λενε μην σας απασχολουν τα Γηινα,εδω ειναι ολα
εφημερα,οι φτωχοι του σημερα ειναι οι "πλουσιοι" της επομενης ζωης,
στον Παραδεισο.Αρα οι φτωχοι που δεν μπορουν να ζησουν με τον εξευτελιστικο μισθο τους,την οικογενεια τους,οι χαμηλοσυνταξιουχοι κ.λ.π, μπορει να θεωρηθουν πληρεις επειδη η ψυχη τους ειναι αγνη,"καθαρη",εχουν την ευλογια καποιου Θεου και δεν πρεπει
να απελπιζονται και να αγωνιζονται να βελτιωσουν την οικονομικη ζωη τους;
Η ανεχεια ειναι το χειροτερο πραγμα φιλε μου.

03/10/2003, 21:28:03
quote:
"...καποια στιγμη θα γινουμε ΕΝΑ.Θα συναντηθουμε ξανα σε μια πανεμορφη ηλιολουστη μερα".

AYTH EINAI H ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ MASVIDAL...
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

MaraΜέλος
03/10/2003, 23:03:56
Viking λες:

quote:
Κανενας ζητιανος δεν υπαρχει που να νιωθει πληρης.Εδω φιλε εχεις αδικο.Φιλε μου λογικες οπως
μην απελπιζεσαι,μην αγωνιζεσαι για να βελτιωσεις την ζωη διοτι
με αυτα που ηδη εχεις εισαι πληρης(την αγαπη καποιου Θεου,ευλογημενη ψυχη) και αλλωστε
σε περιμενει η βασιλεια των ουρανων

Επετρεψε μου να τονισω πως στην απαντηση του reptilesalonika υπαρχει ενα μεγαλο μπορει ...

quote:
Πλήρης μπορεί να είναι κάποιος ζητιάνος που δεν έχει τίποτε,

Δεν νομιζω (και αυτο προσωπικη κριση διαβαζωντας τα μυνηματα σας) οτι ο καθε ζητιανος μονο και μονο επειδη ειναι με τα λιγοστα πραγματα που εχει ειναι πληρης...ουτε η κατασταση η οποια βιωνει τον μεταμορφωνει σε ενα πληρη ανθρωπο - συνειδητοποιημενο, αν εκεινος δεν εκμεταλευτει τον χρονο του για να "δουλεψει" πανω στον εαυτο του. Το ιδιο θα μπορουσε να ισχυει για τον καθε ανθρωπο, ειτε αντιμετωπιζει καθημερινα προβληματα επιβιωσης, ειτε οχι. Τωρα θα μου πειτε... καποιος που δεν ξερει αν θα βρει να φαει την επομενη μερα η αν θα καταφερει να καλυφθει απο την βροχη θα εχει την ορεξη στο τελος της μερας να αναλογιστει τα ποσα μπορει να του προσφερει σε νοητικο επιπεδο η μοναξια του ? Για να ειμαι ειλικρινης αμφιβαλω...

ReptileSalonica συγνωμη για την παρεμβαση, ισως να εχω ερμηνευσει και λαθος τα λογια σου...

quote:
Αλλά και πάλι, δική μας επιλογή δεν είναι αν θα επικοινωνήσουμε;

Δικο μας το καρπουζι - δικο μας και το μαχαιρι...καπως ετσι δεν λεει η παροιμια? Το θεμα ειναι ποσο καλα ξερουμε να μεταχειριζομαστε το μαχαιρι ωστε να μην κοπουμε στην προσπαθεια. Ποιος θα εχει την διαθεση να μας πλησιασει - να σπασει την μοναξια μας αν δεν το δειξουμε με λογια και με πραξεις. Δεν ειναι ομως παντα ευκολες οι λεξεις, και ακομα πιο δυσκολες οι πραξεις - οταν θα πρεπει πρωτα να αποδεχτουμε το συναισθημα και κατοπιν να το εξωτερικευσουμε. Αν δεν ξερουμε τι ειναι αυτο που ακριβως θελουμε να εκφρασουμε οι λεξεις μπορουν να γινουν παγιδες...παγιδες μοναξιας!

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

06/10/2003, 02:17:17
Φίλε Viking, θα σου πω μια ιστορία που μου συνέβει κάποια χρόνια πριν...τότε που ζούσα περισσότερο ελεύθερος και περισσότερο κοντά στη ζωή ενός ζητιάνου γιατί πάνω κάτω ζούσα σαν αυτούς...
Κάποτε περνούσα απο έναν κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Δεν είχα σκοπό, δεν είχα χρόνο να κερδίσω...Την προσοχή μου τράβηξε η ματιά ενός "ζητιάνου" στην άκρη του πολυσύχναστου δρόμου...
Όταν βρέθηκα στα 10 μέτρα, λιγόστεψα το βήμα μου ώστε να καταλάβει οτι θα τον βοηθούσα.
Αυτός ο άνθρωπος είχε ένα περίεργο μηδείαμα. Εξέπεμπε πλήρη ηρεμία αυτός ο άνθρωπος.
Στο μισό μέτρο σταμάτησα, τον κοίταξα και έπειτα απο 4 δευτερόλεπτα έβγαλα ένα εκατοστάρικο (τότε) να του το δώσω...
Αυτός ο άνθρωπος -όπως μου είπε αργότερα- ήταν απο την Ιρλανδία και είχε γυρίσει όλο τον κόσμο.
Στη συνενόηση που είχαμε στα Αγγλικά, μου απάντησε στην ερώτησή μου "Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο ευδιάθετο?"
Μου είπε λοιπόν πως έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και είδε πως παντού όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, έχουν τα ίδια προβλήματα που τους απασχολούν και χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους ώστε να τα λύσουν...
Στη συνέχεια μου είπε πως έχει μάθει να μην έχει απαιτήσεις απο τη ζωή γιατί αυτό που έχει σημασία μου είπε δεν είναι αν είναι άπλυτο το σώμα του αλλά αν έχει τραφεί η ψυχή του...
Μου είπε κι άλλα πολλά...τον ευχαρίστησα και φεύγοντας έκανα την κίνηση να του δώσω το εκατοστάρικο.
"Νο, no!..." Είπε "you gave me a lot more than that peace of paper. Υou are a fireheart" μου είπε, πιάνοντας μου την παλάμη. έβαλε το καπέλο του, υποκλίθηκε και συνέχισε το δρόμο του...
Αυτή τη σκηνή τη θυμόμουνα για πολύ διάστημα

~Γρηγόρης~

GlorfindelΜέλος
10/10/2003, 00:10:27
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ....

ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΙ....

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ Η ΨΥΧΙΚΗ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ...ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...ΓΙΑΤΙ;

ΜΗΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ;;

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ;;;
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΔΥΣΦΟΡΟΥΜΕ...

ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ;;
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ...ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ;;

ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ........

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

astrostalidaΝέο Μέλος
12/10/2003, 15:02:33
καλήσπερα,
Δεν πιστέυω πως μοναξιά είναι "έχω να δώσω,αλλά σε ποιόν;".Για μένα μοναξιά σημαίνει "φοβάμαι να δώσω".Συνήθως όταν μιλάμε στις καθημερινές συζητήσεις μας για μοναξιά,αναφερόμαστε στην έλλειψη συντρόφου.Την μοναξιά εκείνων που δεν εχουν οικογένεια την θυμόμαστε κυρίως Χριστούγεννα και Πάσχα.
Μόνος επίσης μπορεί να νιώθεις ακόμα και εάν έχεις σύντροφο,οικογένεια και φίλους.Η αποξένωση & η αλλοτρίωση της ψυχής αποτελούν την καθημερινότητά μας.
Την μοναξιά δεν την φοβάμαι.Είναι οδηγός αυτογνώσίας.Είναι σχοινί που πρέπει να ισορροπήσεις & σαν βγεις στην απέναντι πλευρά σίγουρα θα ευτυχήσεις.
Εν κατακλείδι πιστεύω πως μοναξιά = φόβος.Γι' αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αγάπη,είναι για εκείνους που την εμπιστεύονται.

12/10/2003, 15:10:23
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ astrostalida!!

ΕΙΠΕΣ ΜΟΝΑΞΙΑ=ΦΟΒΟΣ

ΙΣΩΣ ΝΑΙ ΦΟΒΟΣ.. ΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ?

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΙΜΠΡΑΝ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ...
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!!!

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΝΕΙ
ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

astrostalidaΝέο Μέλος
12/10/2003, 16:45:46
quote:

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ astrostalida!!

ΕΙΠΕΣ ΜΟΝΑΞΙΑ=ΦΟΒΟΣ

ΙΣΩΣ ΝΑΙ ΦΟΒΟΣ.. ΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ?

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΙΜΠΡΑΝ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ...
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!!!

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΝΕΙ
ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Καλώς σας βρήκα όλους σας...
Σ'ευχαριστώ πολύ για τον προβληματισμό που μου προσφέρεις ryche,αλλά νομίζω πως εάν τα εχείς βρει με τον εαυτό σου,δεν φοβάσαι να μείνεις μόνος μαζί του.Βασική προϋπόθεσή αυτού βεβαιά είναι να τον γνωρίζεις.Να έχεις ξεκαθαρίσει τα "θέλω" & τα "πρέπει" αυτού και να ξέρεις ποιά θα ακολουθείς κάθε φορά.

iairaΜέλος
12/10/2003, 23:27:27
Παιδιά να σας ρωτήσω κατι;
έχετε μείνει αναγκαστικά μόνοι σας; νομίζω ότι σε κανέναν δεν αρέσει όταν πρέπει να μέινει μόνος του. Γενικά οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και μας αρέσι η παρέα. Άλλο να θέλεις να έχεις καποιες στιγμές να τις περνάς παρέα με τον εαυτό σου και άλλο να βιώνει καθημερινά τη μοναξιά για χρόνια, όπως τη βίωσα και εγώ πριν κάποια χρόνια.
Ιστορίες ότι τα βρίσκεις με τον εαυτό σου κτλ. σας λέω ότι δεν ισχύουν.
Η μοναξιά είναι μεγάλο βάρος. Ρωτήστε κάποιον που τη βιώνει χρόνια...
Και προσέξτε. Άλλο να είναι επιλογή μου να γίνω μοναχός στα βουνά και άλλο να μου τα φέρει έτσι η ζωή και είμαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων..
αυτά...
Φιλικά..

...να είσαι καλός... ο κάθε άνθρωπος που συναντάς δίνει τη δική του σκληρή μάχη...

DestinyΜέλος
13/10/2003, 13:35:15
quote:

Η μοναξιά είναι μεγάλο βάρος. Ρωτήστε κάποιον που τη βιώνει χρόνια...
Και προσέξτε. Άλλο να είναι επιλογή μου να γίνω μοναχός στα βουνά και άλλο να μου τα φέρει έτσι η ζωή και είμαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων..
αυτά...
Φιλικά..

Καλη μου iaira..η ανταλλαγη αποψεων που γινεται εδω, ειναι ο καλυτερος τρόπος να συνδυάζεις τη μοναξιά με την καλή παρέα...

Καλά ταξίδια...Εύχομαι...!!.....

VIKINGΜέλος
24/11/2003, 00:33:40
quote:

Φίλε Viking, θα σου πω μια ιστορία που μου συνέβει κάποια χρόνια πριν...τότε που ζούσα περισσότερο ελεύθερος και περισσότερο κοντά στη ζωή ενός ζητιάνου γιατί πάνω κάτω ζούσα σαν αυτούς...
Κάποτε περνούσα απο έναν κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Δεν είχα σκοπό, δεν είχα χρόνο να κερδίσω...Την προσοχή μου τράβηξε η ματιά ενός "ζητιάνου" στην άκρη του πολυσύχναστου δρόμου...
Όταν βρέθηκα στα 10 μέτρα, λιγόστεψα το βήμα μου ώστε να καταλάβει οτι θα τον βοηθούσα.
Αυτός ο άνθρωπος είχε ένα περίεργο μηδείαμα. Εξέπεμπε πλήρη ηρεμία αυτός ο άνθρωπος.
Στο μισό μέτρο σταμάτησα, τον κοίταξα και έπειτα απο 4 δευτερόλεπτα έβγαλα ένα εκατοστάρικο (τότε) να του το δώσω...
Αυτός ο άνθρωπος -όπως μου είπε αργότερα- ήταν απο την Ιρλανδία και είχε γυρίσει όλο τον κόσμο.
Στη συνενόηση που είχαμε στα Αγγλικά, μου απάντησε στην ερώτησή μου "Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο ευδιάθετο?"
Μου είπε λοιπόν πως έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και είδε πως παντού όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, έχουν τα ίδια προβλήματα που τους απασχολούν και χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους ώστε να τα λύσουν...
Στη συνέχεια μου είπε πως έχει μάθει να μην έχει απαιτήσεις απο τη ζωή γιατί αυτό που έχει σημασία μου είπε δεν είναι αν είναι άπλυτο το σώμα του αλλά αν έχει τραφεί η ψυχή του...
Μου είπε κι άλλα πολλά...τον ευχαρίστησα και φεύγοντας έκανα την κίνηση να του δώσω το εκατοστάρικο.
"Νο, no!..." Είπε "you gave me a lot more than that peace of paper. Υou are a fireheart" μου είπε, πιάνοντας μου την παλάμη. έβαλε το καπέλο του, υποκλίθηκε και συνέχισε το δρόμο του...
Αυτή τη σκηνή τη θυμόμουνα για πολύ διάστημα

~Γρηγόρης~

Φιλε μου Reptilesalonica καταλαβαινω το σκεπτικο σου και δεν εχεις αδικο.Μακαρι ολοι οι ανθρωποι να ειχαν την αγνη,"καθαρη" ψυχη
σαν αυτου του ανθρωπου που γνωρισες.

"Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά χρήματα, πλούσιος είναι αυτός που δεν τα έχει ανάγκη. "

MandragorasΝέο Μέλος
05/12/2003, 12:30:37

Η μοναξιά είναι κάτι διαφορετικό από το επιλέγει κανείς να είναι μόνος. Ο κάθε ένας από εμάς έχει αφιερώσει χρόνο για να μείνει για λίγό μόνος του. Μοναξιά όμως είναι το το συναίσθημα του να είναι κανείς μόνος και να αισθάνεται λυπημένος για αυτό.
Φυσικά όλοι μας (ή έστω οι περισσότεροι από εμάς) αισθάνόμαστε μόνοι κάποιες φορές. Αυτή η κατάσταση όμως μπορεί να γίνει αληθινό πρόβλημα για εμάς, όταν νοιώθουμε πως έχουμε παγιδευτεί μέσα σε αυτή.

ΝΙΣΘΑΙΑΔΟΥΣΑΝέο Μέλος
05/12/2003, 19:09:45
Καλησπέρα,
Η μοναξιά μας βοηθάει να ανακαλύψουμε πτυχές του εαυτού μας. Να ψάξουμε γιά λάθη,πάθη και μυστήρια ψυχής. Είμαστε μόνοι στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος. Να σκεφτόμαστε αδιάκοπα που πάμε και γιά πόσο, μεταφράζοντας ίσως λαθεμένα, μηνύματα των καιρών και των ΘΕΩΝ.

ΝΙΣΘΑΙΑΔΟΥΣΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ,
ΑΚΟΥΓΕ
ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.