- Άγιο Δισκοπότηρο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Φιλικά,
Ελίνα.
Αλλά αν είναι αλήθεια πιστεύεις οτι τα μεγάλα κεφάλια του Χριστιανισμού θα επέτρεπαν να αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο κι ειδικά το Βατικανό?
Δε νομίζω...
Οπότε το θέμα έγκειται στην προσωπική κρίση του καθενός.
Προσωπικά, πιστεύω οτι είναι αλήθεια.
Σχετικά με τον βασιλιά Αρθούρο δεν κατάλαβα ποιά είναι η ερώτηση σου...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
αγαπητέ φίλε halahadin
Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει ο θρύλος του βασιλιά αρθούρου
αλλα έχω ακούσει πολλές φορέ οτι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Είναι κάτι σαν την Ομήρου οδύσσεια.η βάσει του μυθηστορήματος είναι αληθηνεί σχεδόν τα υπόλειπα ειναι δημιουργήματα της φαντασίας.
Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό δεν έχω πολύ ασχοληθεί με το θέμα του βασιλια αρθούρου αυτά έχω ακούσει.
Τι ισχυεί και τι όχι το αφήνω σε εσένα.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
quote:
Αγαπητή Ελευθερία,τα κρυφά ευαγγέλια απ'όσο γνωρίζω έχουν ήδη βρεθεί και φυλάσσονται,Κάποια από αυτά κυκλοφορούν και στο ίντερνετ.Ετσι έλεγαν και με τον τάφο του Μ.Αλέξανδρου ότι βρέθηκε αλλά μάλλον δεν πρόκειται να βρεθεί.Δεν κατάλαβα κατι,γιατί τις έκαψε τις επιστολές?
Μα ακριβώς αυτό είπα.Έχουν βρεθεί και φυλάσσονται.
Όσα τουλάχιστον σώθηκαν.
Γιατί έκαψε τις περγαμηνές?
Μα ήταν ένας φτωχός Αφρικάνος,αμόρφωτος,που πίστεψε πως μέσα στο αγγείο υπήρχαν πνεύματα.
Έτσι γυρνόντας σπίτι η μητέρα του έκαψε κάποια από αυτά.
Τουλάχιστον αυτό είπαν στην εκπομπή.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Για το δισκοποτηρο αλλα και για περγαμηνες αν θυμαμαι καλα απο το βιβλιο, εικαζετο οτι ηταν θαμενα στον Ναο του Σολωμοντα, οπου οι Ναιτες εκαναν εσκαφες. Τωρα τι μεταφεραν στην ευρωπη; αυτο και αν ειναι μυστηριο κα8ος μετα εκδιςχ8ηκαν και αυτοι.
Τωρα για γραπτα και περγαμηνες ......υπηρχαν και στους "Cathars" οι οποιοι βρισκονταν καπου στην Νοτια Γαλλια και οι οποιοι αφανηστικαν απο το 1209 με παπικες εντολες (τα γραπτα ομως δεν βρεθηκαν ποτε).
Ayta en olighs kai sygxwreste ta atona ellhnika mou, alla den ta paw kala me ta ellhnika windows :|
quote:
Τωρα για γραπτα και περγαμηνες ......υπηρχαν και στους "Cathars" οι οποιοι βρισκονταν καπου στην Νοτια Γαλλια και οι οποιοι αφανηστικαν απο το 1209 με παπικες εντολες (τα γραπτα ομως δεν βρεθηκαν ποτε).
Σωστά, το τάγμα των Καθαρών "άκμασε" κυρίως στη Νότια Γαλλία κι ειδικά στην περιοχή της Προβηγκίας.
Τα γραπτά κι οι περγαμηνές τους, όπως λένε διάφοροι θρύλοι, είναι καλά κρυμμένα.
Τώρα το τι αληθεύει απ' όλα αυτά δεν το γνωρίζω/ουμε.
quote:
Ayta en olighs kai sygxwreste ta atona ellhnika mou, alla den ta paw kala me ta ellhnika windows :|
Κι εγώ είχα παρόμοιο "πρόβλημα".
Θέλει λίγη εξάσκηση κι υπομονή! ![]()
Και μιάς κι είσαι νέο μέλος, καλώς όρισες!

In anticipation of my resurrection...
Το θέμα που έχετε ανοίξει είναι πολύ ενδιαφέρον, αν και controversial!!
Το Αγιο Δισκοπότηρο δεν ξέρω αν υπήρχε πραγματικά, ήταν όμως σίγουρα κάτι πολύ συμβολικό. Συμβόλιζε την ένωση του άντρα και της γυναίκας. Τα ευαγγέλια που έχουν χαθεί και όλα αυτά που η εκκλησία δεν μας λέει, υπάρχουν στην διδασκαλία της Γνώσης. Αυτή η διδασκαλία ήταν η αυθεντική διδασκαλία του Χριστού, βλέπε και ότι τους πρώτους χριστιανούς τους έλεγαν "γνωστικούς".
δεν θυμάμαι ποιός φίλος ρώτησε που πήγε ο Ιησούς μεταξύ 12 και 30 χρονών, γιατί δεν φαίνεται πουθενά??? Ο Ιησούς αυτά τα χρόνια ταξίδεψε, πήγε στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στην Ινδία, στο Θιβέτ. Μυήθηκε, εκπαιδεύτηκε, δίδαξε. Στο Θιβέτ υπάρχουν ντοκουμέντα, που αναφέρονται σε αυτόν (τον αποκαλούν Ισσα). Αν ψάξετε στο ιντερνετ θα τα βρείτε http://reluctant-messenger.com/aquarian_gospel.htm (νομίζω αυτή ειναι η διεύθυνση)
Γιατί μας έχουν κρύψει λοιπόν την ανθρώπινη φύση του Ιησού, που ναι, ήταν παντρεμένος με την Μαρία, γιατί έπρεπε να εργαστεί πάνω στα μυστήρια του Αγίου Δισκοπότηρου.
Τα κρυφά ευαγγέλια που βρέθηκαν -εγώ ξέρω ότι βρέθηκαν στο Ναγκ Χαμαντί στην Νεκρά Θάλασσα- , πάπυροι που είχαν όλα αυτά που είχαν επιμελώς αφαιρεθεί από τις γραφές, έχουν μέσα και το 5ο ευαγγέλιο, την Πίστη Σοφία, που είναι το ευαγγέλιο των Γνωστικών.
Ας μην ξεχνάμε και τον Ιουστινιανό τον Μέγα!!!!! που γύρω στο 500 ΜΧ, μαζί με τους καρδινάλιους, αφαίρεσαν από την Αγία Γραφή όλα εκείνα τα αποσπάσματα της διδασκαλίας του Ιησού που αφορούσαν την μετενσάρκωση, την ύπαρξη άλλων επιπέδων (αστρικό κλπ), γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να ελέγχουν τους πιστούς...........
Παιδιά, υπάρχει πολύ κρυμμένη αλήθεια μέσα στους κόλπους της θρησκείας δυστυχώς............. και δυστυχώς ψάχνουμε να βρούμε πλέον μόνοι μας, τι????? Ποιός άραγε θα μας πει την αλήθεια???
Φιλικά
Κατερίνα
Το αν υπάρχει βέβαια κάποια αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουμε είναι μια άλλη ιστορία μιας και γω προσωπικά πιστέυω πως το να "ανακαλύψουμε" τα του παρελθόντος είναι εξού απίθανο όσο και για τα του μέλλοντος.
Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα γύρω απ' αυτό το θέμα - όσο τα "σκαλίζω" τόσο μπερδεύομαι, αναρωτιέμε και δισανασχετώ.
Τελικά αποφάσισα να μην πιστέυω τίποτα περισσότερο απ'αυτό που δικαιούμε - άν και οι άλλες εκδοχές με εκσιτάρουν πολύ περισσότερο.
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Διαβαζω τις απαντησεις σε αυτο το θεμα και θα ηθελα να κανω καποια παρατηρηση.
Οταν ασχολουμαστε με τοσο σοβαρα θεματα νομιζω οτι αυτα που θα γραψουμε θα πρεπει να τα καρατσεκαρουμε 100 φορες.
Δεν ειναι απαραιτητο να μας εκφραζει η χριστιανικη πιστη αλλα ειναι σωστο να την σεβομαστε οπως και καθε αλλη.
Θα εβρισκα λογικο να γινει καποια συζητηση για καποια αποκρυφα ευαγγελια ή αλλα κειμενα (υπαρκτα,και υπαρχουν πολλα) αλλα απο οχι ετσι ξεκαρφωτες αοριστολογιες.
Π.χ.1) καπου ακουσα οτι καποιος βοσκος βρηκε κατι ....
2) 13 ευαγγελιο ,αληθεια το δωδεκατο πιο ειναι ?
3) ο Χριστος ειχε παει στο θιβετ (ποιο αρχαιο κειμενο το αναφερει αυτο)
4)
quote:
Ας μην ξεχνάμε και τον Ιουστινιανό τον Μέγα!!!!! που γύρω στο 500 ΜΧ, μαζί με τους καρδινάλιους, αφαίρεσαν από την Αγία Γραφή όλα εκείνα τα αποσπάσματα της διδασκαλίας του Ιησού που αφορούσαν την μετενσάρκωση, την ύπαρξη άλλων επιπέδων (αστρικό κλπ)
Αληθεια λεω δεν ειμαι ιδιαιτερα μορφωμενο ατομο (γυμνασιακη μορφωση)αλλα θα ηθελα τις πηγες σου για αυτο,δηλ.την αναφορα αε αστρικα πεδια σε ευαγγελια και την παραχαραξη αυτων.
Και πολλα αλλα που νομιζω οτι το καταλαβαινεται και μονοι σας οτι ειναι απλως φαντασιοπληξιες καποιων λογιων.
quote:
ο Χριστος ειχε παει στο θιβετ
Φίλε/η ΤικΤακ, έχω παραθέσει στην απάντησή μου την σελίδα που θα σε παραπέμψει και στην έρευνα που είχε γίνει για τον Ιουστινιανό, και στο βιβλίο που γράφει για τα χαμένα χρόνια του Ιησού και σε όλα αυτά. Η ίδια σελίδα είναι αν την διαβάσεις όλη θα βρεις τις παραπομπές.
Και φυσικά εγώ προσωπικά σέβομαι τον Χριστιανισμό και κάθε άλλη θρησκεία που υπάρχει στον κόσμο μας.
Α! όσο για τα κείμενα του αστρικού, δεν μπορώ να σου πω που να τα βρεις, ίσως κάποιος άλλος ξέρει κάτι, όμως έχω την προσωπική μαρτυρία κάποιας γνωστής που σπούδαζε Θεολογία ΜΕΣΑ στο Βατικανό, είχε πρόσβαση στις βιβλιοθήκες του και είδε ΙΔΙΑΣ ΟΜΑΣΗ τα κείμενα που έχουν αφαιρεθεί από τα ευαγγέλια και συγκεκριμένα διδασκαλία που αφορούσε την μετενσάρκωση και το αστρικό επίπεδο!!!!
Τώρα αν θες να πιστέψεις πίστεψε, ελεύθερη βούληση............
φιλικά
Κατερίνα
Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει καποιο κατα Μαριας ευαγγελιο που γραφτηκε περιπου το 120 μ.χ το οποιο εχει αποριφθει ως αιρετικο ,αλλα και ποιος μας εγγυαται τελος παντων οτι αυτο δεν γραφτηκε απο εχθρους του χριστιανισμου για να δηλητηριασουν τους τοτε πιστους.
Αν θελουμε να δουμε και την αλλη πλευρα για αυτο το θεμα ριχτε μια ματια και εδω
http://www.oodegr.com/oode/grafi/apokryfa1.htm
quote:
Ας μην ξεχνάμε και τον Ιουστινιανό τον Μέγα!!!!! που γύρω στο 500 ΜΧ, μαζί με τους καρδινάλιους, αφαίρεσαν από την Αγία Γραφή όλα εκείνα τα αποσπάσματα της διδασκαλίας του Ιησού που αφορούσαν την μετενσάρκωση, την ύπαρξη άλλων επιπέδων (αστρικό κλπ), γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να ελέγχουν τους πιστούς...........
Δεν βλεπω να προκυπτει κατι τετοιο, αυτο που ισως να ταιριαζει λιγο ειναι :
quote:
συγκάλεσε την Ε’ Οικ. Σύνοδο το 553 στην Κωνσταντινούπολη, η οποία όμως λειτούργησε υπό το καθεστώς της επικυριαρχίας των απόψεών του, διά της συνηθισμένης οδού της επιλεκτικής αποδοχής των συμμετεχόντων.
Και μαλλον επισκοπων και οχι καρδιναλίων,αλλα και παλι δεν αναφερει τιποτα για παραχαραξη των ευγγελιων,εκτος και αν υπαρχει στο wikipedia καποια συνομοσια εκ του Βατικανου.
Τωρα για το θεμα του γνωστου που ειναι φοιτητης στο Βατικανο,δεν αμφιβαλλω οτι μπορει σε καποια βιβλιοθηκη να βρηκε καποιο αποκρυφο ευαγγελιο (κακως ισως χρησιμοποιηται αυτος ο ορος τιποτε δεν ειναι κρυφο, απλως εχουν αποριφθει ως ψευτικα ή αιρετικα),και να υπαρχει εκει καθαρα για λογους μελετης.
Γιατι δεν φανταζομαι να ειναι τοσο ηλιθιοι εκει, ωστε καποια πραματα που πρεπει να κρυφτουν ως επτασφραγιστα μυστικα να τα βαζουν στις βιβλιοθηκες .
:-)Και μιας ο φιλος μας σε αυτην την συζητηση μαλλον για κατι αλλο ψαχνει ας ριξει μια ματια εδω http://www.apologitis.com/gr/ancient/da_vintsi.htm#ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ_ΠΟΤΗΡΙΑ
Το βρηκα σημερα και πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να ριξει μια ματια.
Φιλικα
Γιαννης
Με τα λιγα αγγλικα που ξερω και αν καταλαβα καλα μας λεει για καποιον Ρωσο Nicolas Notovitch (Εβραικης καταγωγης αυτο δεν θα δειτε στο site,Googlιστε και θα το βρειτε και αυτο) που βρηκε καποια αρχαια κειμενα στο Θιβετ τα οποια μεταφρασε τα εκανε βιβλιο The Unknown Life of Christ και μαλλον δεν τα μοιραζε δωρεαν.
http://answering-islam.org.uk/Ahmadiyya/notovich.htm
quote:
In 1895 J.A. Douglas, a professor at Government College in Agra, India retraced Notovitch's steps to Tibet. He interviewed the Head Abbot at the Monastery where Notovitch claimed the scrolls were. Douglas obtained an affidavit from the Abbot denouncing Notovitch's story as a lie. Douglas established there were no scrolls about St Issa or Jesus. He published his findings in the popular monthly journal The Nineteenth Century (The Chief Lama of Himis on the Alleged Unknown Life of Christ April 1896).
quote:
Οταν ελεγα για σεβασμο στην καθε πιστη αναφερομουν για καποιες εικασιες-φαντασιες-φημες οτι ο Χριστος ειχε παντρευτει και εκανε παιδια κ.τ.λΗ αληθεια ειναι οτι υπαρχει καποιο κατα Μαριας ευαγγελιο που γραφτηκε περιπου το 120 μ.χ το οποιο εχει αποριφθει ως αιρετικο ,αλλα και ποιος μας εγγυαται τελος παντων οτι αυτο δεν γραφτηκε απο εχθρους του χριστιανισμου για να δηλητηριασουν τους τοτε πιστους.
Φίλε μου, δεν διάβασα πουθενά σε αυτό το θέμα κάτι που να δείχνει ασέβεια πρός την θρησκεία του Χριστιανισμού.
Προσωπικά μένω ανοικτός σε κάθε εκδοχή που ακούγεται και δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο να ισχύει όντως η πιθανότητα να είχε παντρευτεί ο Ιησούς και να είχε οικογένεια.
Κι εν κατακλείδι, γιατί να απορρίψω το Ευαγγέλιο της Μαρίας και να αποδεχτώ ως αληθινά τα 4 Ευαγγέλια μόνο?

Φίλε Dying_Incubus, η ζωή του Χριστού από τα 12 ως τα 30 υπάρχει ως απόκρυφο. Απόκρυφο βέβαια δεν εννοώ ότι το έκρυψε κανείς σε ανήλιαγο μπουντρούμι, αλλά ότι έχει απορριφθεί (κακώς βέβαια, γιατί η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη και να κρίνει ο καθένας μόνος του) από την Α (αν θυμάμαι καλά) οικουμενική σύνοδο ως μή κανονικό κείμενο.
Μη κανονικά κείμενα δεν θεωρούνται μόνο τα κείμενα που αντιφάσκουν σε σχέση με αυτό που έχει οριστεί σαν δόγμα αλλά και κείμενα στα οποία οι συγγραφείς είναι είτε άγνωστοι, είτε γράφηκαν διαδοχικά από πολλούς και κατα συνέπεια είχαν χάσει το αρχικό τους νόημα ή έπεφταν τα ίδια σε αντιφάσεις.
Προφανώς η "κανονικοποίηση" της θρησκείας εκείνη την εποχή (μέχρι τότε ο χριστιανισμός δεν ήταν οργανωμένος σαν θρησκεία) είχε σαν σκοπό την δημιουργία μιας κοινής, κοινά αποδεκτής θρησκείας με συγκεκριμένο δόγμα, κάτω από ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΈΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ. Θα μπορούσε αυτό τον ρόλο να παίξει οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά η χριστιανική έχει τα εξής σημεία πλεονεκτήματα για αυτόν τον σκοπό:
1. Παρουσιάζει τα στοιχεία της παθητικής αντίστασης. Λύνει δηλαδή τα χέρια όσων ηγούνται να κάνουν ότι θέλουν και οι απο κάτω να προσδοκούνμόνο την λύτρωση.
2. Με την αποδοχή του άρχοντα από την θρησκεία αυξάνεται η αποδοχή του από την μάζα και επιτρέπει έτσι μια διακυβέρνηση χωρίς εξεγέρσεις.
3. Είναι αισιόδοξη και ανθρωπιστική θρησκεία.
4. Διαφοροποιούνταν από τις υπόλοιπες τριγύρω θρησκείες της εποχής εκείνης και έδινε την αίσθηση της εθνολογικής ταυτότητας (έννοιας άγνωστης εκείνη την εποχή).
Αν θέλετε να μάθετε την αποψή μου στο θέμα της Μαγδαληνής αυτά είναι απλά εικασίες και τίποτα περισσότερο. Χωρίς αποδείξεις το να βγαίνει κανείς και να αναπτύσσει θεωρίες για τόσο λεπτά θέματα όπως η θρησκεία είναι επιζήμιο και σε καμμία περίπτωση παραγωγικό. Άσε που όλα αυτά είναι, κατα την άποψη μου μπούρδες τις οποίες ισχυρίζονται κάτι ηλίθιοι γάλλοι (δυναστεία των Μεροβίγγιων) για να τεκμηριώσουν την θεία καταγωγή τους (και να προέρχονται από τον Χριστό δεν έγινε τίποτα, ο Χριστός δεν είχε κληρονομικό δικαίωμα, από κάποιον άνθρωπο στην γή να είναι θεός, γεννήθηκε θεός και δεν μπορεί να μεταβιβάσει αυτή την θεία ιδιότητα σε κανέναν).
Καλοπροαίρετα πάντα.
Knowledge is power, arm yourself
quote:
Πρίν ακόμα από το 549, ο Ιουστινιανός επιχείρησε την επιβολή των Χαλκηδονίων συμπερασμάτων (Γ’ Οικ. Σύνοδος) για την εξουδετέρωση της χριστιανικής αίρεσης του μονοφυσιτισμού. Δυστυχώς, η τάση της Θεοδώρας προς το μονοφυσιτισμό, αλλά και ο αψύς τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε λεπτά θεολογικά θέματα, δεν κατέστησαν δυνατή την ευόδωση της προσπάθειας αυτής. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τον πάπα Βιγίλιο, τον οποίο διαπόμπευσε δημοσίως. Τελικά συγκάλεσε την Ε’ Οικ. Σύνοδο το 553 στην Κωνσταντινούπολη, η οποία όμως λειτούργησε υπό το καθεστώς της επικυριαρχίας των απόψεών του, διά της συνηθισμένης οδού της επιλεκτικής αποδοχής των συμμετεχόντων.
Αυτό που βρήκες από την Εγκυκλοπαίδια, επιβεβαιώνει με κάποιο τρόπο αυτό που σου είπα να δεις στην σελίδα που έδωσα. Ο πάπας Βιγίλιος επειδή δεν συμφώνησε με τις αυθεραισίες του Ιουστινιανού και δεν δέχτηκε να υπογράψει για την αφαίρεση αυτών των τμημάτων της Αγίας Γραφής φυλακίστηκε. Ακριβώς αυτό έκανε ο Ιουστινιανός, άφησε μόνο αυτά που τον βόλευαν. Και συγνώμη, τι θέλεις να σου γράψει μια εγκυκλοπαίδια??? Κάτι που αναιρεί βασικά πιστεύω της εκκλησίας??? (όχι του χριστιανισμού). Αν είναι δυνατόν!!!!!
Τέλος πάντων, ο καθείς είναι ελεύθερος να πιστεύει αυτό που θέλει. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Οσο για τα κείμενα στην βιβλιοθήκη του Βατικανού, δεν ήταν στην επίσημη βιβλιοθήκη που τα βλέπει όλος ο κόσμος, αλλά σε "κεκλεισμένων των θυρών" μόνο για ορισμένους. Η κοπέλλα αυτή απλά είχε πρόσβαση εκ των έσω.
Ολα καλά λοιπόν για όλους
quote:
Τέλος πάντων, ο καθείς είναι ελεύθερος να πιστεύει αυτό που θέλει. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν
![]()
Ουτε και εγω,απλως βρισκομαστε σε ενα Forum και κανουμε διαλογο.
Επιμενω ομως οτι καπου δεν τα λες σωστα.
Το κειμενο που παραθετεις δεν λεει τιποτε για αλλαγες στο κειμενο των ευαγγελιων.
Η αιρεση του μονοφυτισμου υπαρχει και σημερα και δεν βασιζεται σε καποια χαμενα κειμενα,αλλα στην ερμηνεια που δινουν αυτοι στα ευαγγελια, που ειναι ακριβως τα ιδια με αυτα που εχει ο υπολοιπος χριστιανικος κοσμος.
quote:
Μονοφυσιτισμός - Μονοφυσίτες: αιρετική διδασκαλία που διατυπώθηκε από τον αρχιμανδρίτη Ευτυχή στην Κωνσταντινούπολη εναντίον του νεστοριανισμού. Σύμφωνα μ' αυτήν, κατά την ενανθρώπιση η ανθρώπινη και η θεία φύση ενώθηκαν σε μία στο πρόσωπο του Χριστού, η δε μια αυτή φύση προέκυψε από το συγκερασμό της πεπερασμένης ανθρώπινης με την άπειρη θεία φύση του Υιού και Λόγου του Θεού.
quote:
Φίλε μου, δεν διάβασα πουθενά σε αυτό το θέμα κάτι που να δείχνει ασέβεια πρός την θρησκεία του Χριστιανισμού.
Προσωπικά μένω ανοικτός σε κάθε εκδοχή που ακούγεται και δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο να ισχύει όντως η πιθανότητα να είχε παντρευτεί ο Ιησούς και να είχε οικογένεια.
Κι εν κατακλείδι, γιατί να απορρίψω το Ευαγγέλιο της Μαρίας και να αποδεχτώ ως αληθινά τα 4 Ευαγγέλια μόνο?
Αν γραψω οτι ο ταδε προφητης ή ιδρυτης της ταδε θρησκειας, (την κουναγε την αχλαδια) χωρις να εχω ατρανταχτα στοιχεια,δεν ενεργω προσβλητικα και απαξιωτικα ως προς αυτην/αυτον ?
Προτου απορριψουμε ή δεχτουμε το Ευαγγέλιο της Μαρίας ας κανουμε ομως τουλαχιστον τον κοπο να δουμε γιατι το εχουν αποριψει καποιοι αλλοι,με ανοιχτο μυαλο ομως να δεχτει μια λογικη και επιστημονικη απαντηση.
Συγνωμη για τα συνεχομενα post αλλα δενμπορω να κανω επεξεργασια στα ηδη υπαρχοντα.
Φιλικα
Γιαννης
quote:
Αν γραψω οτι ο ταδε προφητης ή ιδρυτης της ταδε θρησκειας, (την κουναγε την αχλαδια) χωρις να εχω ατρανταχτα στοιχεια,δεν ενεργω προσβλητικα και απαξιωτικα ως προς αυτην/αυτον ?
TikTak είδες πουθενά να αναφέρω οτι ο Ιησούς ή κάποιος προφήτης ήταν ομοφυλόφιλος?
Και δε νομίζω να το έκανε κανένας άλλος συνομιλητής αυτού του topic.
Εξετάζω/ουμε με ανοικτό το ενδεχόμενο να είχε παντρευτεί, κάτι που δεν είναι καθόλου επιλήψιμο...
Ατράνταχτα στοιχεία για ένα πιθανό γάμο του Ιησού δεν έχω, δεν έχω όμως και τρανταχτά στοιχεία για την αγαμία του, όπως και για την θεάνθρωπη φύση του...
Οπότε, δε μπορώ να καταλάβω γιατί το είπες αυτό.