ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/06/2015, 03:58:47
quote:
Άρα κανείς λογικός δεν θα ήθελε να αποφασίσει για κάτι σημαντικό, που αφορά όλους, ένα τσούρμο ανίκανων.Σωστά?

Και ποιος να αποφασίσει τότε? Ε???

Την απόφαση πρέπει να σε βάζουν να την πάρεις όταν έχεις επιλογή, όταν είσαι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, απλά σου χρυσώνουν το χάπι. Σου πετάνε ένα ξερκομόμματο που λέμε και λες "α, κοίτα, έχω επιλογή".
Τι επιλογή έχεις; Επιλογή θα είχες αν μπορούσες να αποτρέψεις πέντε μήνες καταστροφή της Ελλάδος. Τώρα τι επιλογή έχεις; Να επιλέξεις ποιο μέλος του σώματός σου να σου κόψουνε, επειδή ο ιατρός που ανέλαβε υποτίθεται να σε κάνει καλά, σε έκανε χειρότερα;

Το δημοψηφισμα, αν ψηφιστεί να μείνουμε εντός ευρώ, μπορεί και να μην είναι απόλυτα κακή ιδέα, υπό την έννοια οτι οι δανειστές φαίνεται να σκέφτονται να μας διώξουνε, οπότε αν ψηφίσουμε "ναι" στο ευρώ μπορεί να μας κρατήσουν τουλάχιστον (για πολιτικούς καθαρά λόγους), με μια βέβαια άθλια συμφωνία (με τη λογική οτι το να μη μας κρατήσουν θα πήγαινε αντίθετα στα λόγια τους περι αλληλεγγύης)

Όμως οικονομικά ένα δημοψήφισμα θα σήμαινε μια ακόμα τεράστια απώλεια κεφαλαίων.

27/06/2015, 04:29:25
quote:
Κόουτς τι λες? Θα το πάρεις πάνω σου?
Με όποιο nick γουστάρεις μωρέ.Άσε τον παπάρα τον DSM να λέει ότι θέλει.
Άμεσες Δημοκρατίες και μαλακίες τώρα...Σιγά τα ωά...
εγώ ήμουν υπερ της άμεσης δημοκρατίας έχω κανει και καποιες αναλύσεις πάνω σε αυτό παλιά, κάπου εδώ γύρω θα βρίσκονται, όμως δε ξέρω αν είμαι τόσο υπέρ τώρα που είδα και τις συνέπειες της "έμμεσης"
Η δημοκρατία βασίζει την ύπαρξή της στην παιδεία και την πληροφόρηση
27/06/2015, 04:30:43
Αυτά Πύρινε να τα πεις στις Σουλιώτισες. Εγώ έχω δυο παιδιά και θέλω να έχουνε μέλλον.Εμείς τον πίνουμε μία η άλλη.

Πόσο ευθυνόφοβος έχει γίνει αυτός ο λαός πλέον; Για άμεση δημοκρατία δεν μιλάγαμε;

Ναι είτε έτσι είτε αλλιώς μας έχουν με την πλάτη στον τοίχο. Το θέμα εδώ δεν είναι πλέον η καλή λύση. Είναι Το θάρρος ενός λαού απέναντι στον κατακτητή.

Δεν του το χα να πω την αμαρτία μου. Να με αφήσει να αποφασίσω το μέλλον μου. Τεμπέλης δεν γεννήθηκα.Δουλεύω μια ζωή Πρωί βράδυ και τις ενδιάμεσες (και τώρα φίλε μου). Να πάνε στο διάολο τα κοράκια. Να πάνε στο διάολο και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Και αν θεωρείς τον Τσίπρα ανίκανο, κανένα πρόβλημα ας πάει από κει που ρθε.

Εμφύλιος μόνο μην γίνει. Ας παραμείνουμε Έλληνες Πύρινε. Εγώ δεν φεύγω από δώ, γιατί το αγαπάω αυτό το ρημαδομέρος.

27/06/2015, 04:32:03
Και μην ξεχνάς, δεν βγαίνεις από το ευρώ. Δεν πρόκειται με τίποτα να βγούμε, γιατί απλά, εκεί τους τσούζει.

27/06/2015, 04:35:49
Και η ατάκα της ημέρας: Οποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

27/06/2015, 10:02:05
quote:
Εμφύλιος μόνο μην γίνει. Ας παραμείνουμε Έλληνες Πύρινε.
Το να "παραμείνουμε" προϋποθέτει ότι είμαστε.
Αμ δεν είμαστε!
Είμαστε ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΚΛΠ!
Γι αυτό θα γίνει εμφύλιος. Διότι είμαστε ΠΡΟΒΑΤΑ! Διότι είμαστε έθνος ιδιωτών και όχι πολιτών. Δηλαδή, διότι είμαστε αμαθείς και ηλίθιοι!(*)
Ο σεβασμός είναι άγνωστη λέξη. Η αρετή επίσης. Η δημοκρατία το ίδιο.
Η ισονομία και η ισοτιμία επίσης.
Ρώτα όποιον θέλεις: Σε τι διαφέρουμε από έναν Ιταλό, Γερμανό, Κινέζο, κλπ, και η απάντηση που θα λάβεις θα είναι μια μαλακία και μισή.
Ρώτησε επίσης σε τι διαφέρει ένας "αριστερός" από έναν "δεξιο".

Εκεί θα σκάσεις στο γέλιο.

Για να καταλάβεις, σου υποβάλλω τις δύο ερωτήσεις: 1. Σε τί διαφέρουμε από έναν Ισπανό; (για παράδειγμα ε;)
2. Σε τι διαφέρει ένας "δεξιός" από έναν "αριστερό";

(*)Αμαθείς γιννιώμαστε όλοι. Ηλίθιοι γινόμαστε όταν δεν εξετάζουμε... Δηλαδή όταν γινόμαστε πιστοί και όχι γνώστες

Edited by - Αίολος on 27/06/2015 10:41:33

27/06/2015, 10:25:12
...εννοείται ότι οι ερωτησεις απευθύνονται σε όλους!

...και σ' εσένα Δοξάστεμε!

Edited by - Αίολος on 27/06/2015 11:08:02

27/06/2015, 13:26:38
quote:
Το να "παραμείνουμε" προϋποθέτει ότι είμαστε.
Αμ δεν είμαστε!
Είμαστε ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΚΛΠ!
Γι αυτό θα γίνει εμφύλιος. Διότι είμαστε ΠΡΟΒΑΤΑ! Διότι είμαστε έθνος ιδιωτών και όχι πολιτών. Δηλαδή, διότι είμαστε αμαθείς και ηλίθιοι!(*)
Ο σεβασμός είναι άγνωστη λέξη. Η αρετή επίσης. Η δημοκρατία το ίδιο.
Η ισονομία και η ισοτιμία επίσης.
Ρώτα όποιον θέλεις: Σε τι διαφέρουμε από έναν Ιταλό, Γερμανό, Κινέζο, κλπ, και η απάντηση που θα λάβεις θα είναι μια μαλακία και μισή.
Ρώτησε επίσης σε τι διαφέρει ένας "αριστερός" από έναν "δεξιο".
Εγώ δεν το βλέπω έτσι, το βλέπω ως εξής: Οτιδήποτε ΔΕΝ ειναι αριστερό, δεν μπορεί να είναι τόσο κακό όσο κάτι που ΕΙΝΑΙ.

27/06/2015, 13:33:27
Dr,

quote:
εγώ ήμουν υπερ της άμεσης δημοκρατίας έχω κανει και καποιες αναλύσεις πάνω σε αυτό παλιά, κάπου εδώ γύρω θα βρίσκονται, όμως δε ξέρω αν είμαι τόσο υπέρ τώρα που είδα και τις συνέπειες της "έμμεσης"
Η δημοκρατία βασίζει την ύπαρξή της στην παιδεία και την πληροφόρηση

a. Κατά δήλωσή σου: ΗΣΟΥΝ υπέρ της άμεσης δημοκρατίας..άρα τώρα δεν είσαι
β. Προφανώς και πάλι κατά δήλωσή σου δεν σου άρεσαν και τα αποτελέσματα της έμμεσης..

Όταν σου είπα εγώ να το "πάρεις πάνω σου" ( ) ,άδικο είχα?

Εκτός κι αν έχεις να προτείνεις κανένα δικτατορίσκο εύκαιρο...
Να μας λύσει το πρόβλημα με το δημοψήφισμα ρε παιδί μου...
Αφού δεν το θέλουν και οι ..Ευρωπαίοι.
Να βάλουμε τον Τουσκ?
Τον Γιουνκέρ?
Ξέρω βρε..τον Θεοδωράκη τον ποταμίσιο που γουστάρει και τρελά..

Α ρε κότες λυράτες που υπάρχουν...

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

27/06/2015, 13:33:44
Ασε τις μαλακίες ρε DR...
Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες.
Απάντησε ή σταμάτα τις κουτσουλιές...