ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/07/2015, 20:37:21
Νομίζω πως η αλυσιδωτή αντίδραση εξελίσσεται:

ΔΝΤ: Ισχυρή πολιτική απάντηση για την Ελλάδα αλλιώς η Ιταλία θα έχει πρόβλημα

07/07/2015, 20:38:15
quote:
Αναρωτιέμαι πάντως, κι επειδή παραπλεύρως συζητάμε ένα θέμα σχετικά με τον Πολίτη και την Πολιτεία, σε εμφανείς γραμμές αθηναϊκής δημοκρατίας και σκέψης:
Στο δίλημμα 'εντός των τειχών, ή στην θάλασσα?', ήταν ποτέ δυνατόν να μην καταλαβαίνει κάποιος την ερώτηση? Επιπλέον, αν το 61% των Πολιτών αποφάσιζε 'στην θάλασσα', θα μπορούσε η μάχη να δοθεί τελικά 'εκ των τειχών'?

Γιατί, αν το ερώτημα ήταν σαφές, και η απάντηση ήταν 'στην θάλασσα', η Σαλαμίνα υπήρξε εντελώς συγκεκριμένη και επιτυχής ως επιλογή και έκβαση.

Από την άλλη, αν το ερώτημα ήταν ασαφές, η απάντηση 'στην θάλασσα' θα κατέληγε σε μάχη στον Ποδονίφτη, εμείς θα είχαμε πρωτεύουσα την Τεχεράνη και τον Τσίπρα θα τον λέγανε Αχμαντινετζάντ.

δεν ήταν τόσο θέμα λαϊκής ετυμηγορίας όσο το πώς θα διαμορφωνόταν η κοινή γνώμη από τους πολιτικούς (τα ίδια με σήμερα δηλαδή)...έδινε η άλλη η αναθυμιασμένη αινιγματικούς και κακούς χρησμούς στην αρχή...όταν πίεσαν το μαντείο για πιο καθαρή απάντηση είπε αυτό με το "ξύλινο τείχος που θα μείνει απόρθητο"...ο Θεμιστοκλής έστρεψε τους περισσότερους προς τη θάλασσα...γενικως το είχε αυτό, να ερμηνεύει χρησμούς κατά το επιθυμητό...και χωρίς αυτό το δαιμόνιο τύπο η Ελλάδα θα χανόταν από γεννησιμιού της...

είναι δηλαδη αυτό που λέει ο Ηράκλειτος περί της μεγάλης προσωπικότητας ότι "όταν ο ένας είναι άριστος αξίζει για χίλιους".

στο σήμερα πώς μπορούμε να το αναγάγουμε αυτό;; βάζοντας μέσα και την επινόησή του να προδώσει (!!) τους Έλληνες στους Πέρσες ώστε να αναγκαστούν να πολεμήσουν στη Σαλαμίνα; εάν δεν του βγαινε η ζαριά θα είχε μείνει ως ο πιο καταραμένος στην ιστορία...

07/07/2015, 20:40:18
Εμένα Νικόμαχε, δεν μου κάνει τόσο εντύπωση που διαβάζεις τέτοιες παπαριές, αλλά που έχεις και την ανάγκη να τις αναδημοσιεύσεις εδώ.

Edited by - DSM on 07/07/2015 20:42:29

07/07/2015, 20:46:11

να δούμε Heretic, αυτό είναι πάντως η γραμμή που έχει πάρει το ΔΝΤ μετά την πιστολιά που ρίξαμε και την πίεση των ΗΠΑ για λύση...να δούμε οι άλλοι εδώ, πιστεύω ότι και αυτοί θέλουν λύση, να δούμε βέβαια τι λύση θα είναι αυτή και πόσο γρήγορα θα έρθει...σήμερα δεν πιστεύω να κλείσει κάποια συμφωνία, ο μεν εδώ για προφανείς λόγους θα βάλει σχετικά ψηλά τον πήχυ (με αυτό το Όχι από πίσω δεν μπορεί να κάνει αλλιώς), οι άλλοι θα διαφωνήσουν και κάπου με υποχωρήσεις πιστεύω να βρεθεί η άκρη...
07/07/2015, 20:49:42
Heretic,

Θυμάσαι την κουβέντα μας,πριν λίγες μέρες περί QE?

Είχες σωστά πει αυτό:

quote:
Στην Αμερική το QE εχει τερματίσει, και χρειάζονται συμφωνία στο κογκρέσο για παρατάσει

και είχα σχολιάσει αυτό:

quote:
Στο Αμέρικα διαδίδουν ότι δεν θα υπάρξει QE4 και ότι θα ανεβάσουν τα επιτόκια,κάτι που λένε εδώ και μήνες αλλά δεν κοτάνε να το κάνουν διότι θα πηδήξουν την επίπλαστη οικονομία τους(που στηρίζεται καθαρά στα QE)..
Κάτι ψέλλισαν για Σεπτέμβρη αλλά πολύ χλωμό το βλέπω..

Σημερινό URL:

http://www.enikonomia.gr/international/27699,Aithma-DNT-sth-Federal-Reserve-na-mhn-ayxhsei-ta-epitokia.html

Περιληπτικά:
"""Η πρόωρη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve θα επιφέρει τη στασιμότητα της αμερικανικής οικονομίας, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με νέα του έκθεση.

«Η Fed θα πρέπει να περιμένει έως ότου υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις για τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η πρόωρη αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει την οικονομία στη στασιμότητα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, εξηγεί, πρέπει να περιμένει έως ότου υπάρξουν σαφείς ενδείξεις βελτίωσης της αγοράς εργασίας και των επιπέδων του πληθωρισμού.

«Υπάρχει περιθώριο αναμονής» τονίζει εν συνεχεία, εξηγώντας ότι ο στόχος για πληθωρισμός 2% απέχει παρασάγγας. «Ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να αγγίξει τα επίπεδα του 2% πριν το 2017» καταλήγει η σχετική έκθεση."""

Μάλλον κάτι νοιώθουμε κι εμείς οι χορεύτριες..
Και ας μας λένε μερικά φιλαράκια, συνωμοσιολόγους.
Προσωπικά προτιμώ το ..χαρτορίχτες.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

07/07/2015, 20:56:21
quote:
εάν δεν του βγαινε η ζαριά θα είχε μείνει ως ο πιο καταραμένος στην ιστορία...

Αν δεν του έβγαινε η "ζαριά" δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο.
Αν δεν έπαιζε καθόλου τη "ζαριά",πάλι δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο.

07/07/2015, 21:03:01
quote:

Εμένα Νικόμαχε, δεν μου κάνει τόσο εντύπωση που διαβάζεις τέτοιες παπαριές, αλλά που έχεις και την ανάγκη να τις αναδημοσιεύσεις εδώ.

Edited by - DSM on 07/07/2015 20:42:29

Να δούμε πόσο εκτός είσαι.
Δηλαδή δεν διακρίνεις τον λόγο που ανέβασα την παπαριά?
Είμαι περίεργος, τι θα μου πεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

07/07/2015, 21:04:20

quote:
Αν δεν του έβγαινε η "ζαριά" δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο.
Αν δεν έπαιζε καθόλου τη "ζαριά",πάλι δεν θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο.

Σωστό Αμεινία...και εδώ στα δικά μας είδες πώς μαλάκωσε το ΔΝΤ μετά την πιστολιά, ή τουλάχιστον έτι φαινεται...πριν μερικές ημέρες έδειχνε να μην νοιάζεται καθόλου για τη βιωσιμότητα παρά μόνο για τα σκληρά μέτρα, τορπιλίζοντας τη συμφωνία στο πάρα πέντε...και τώρα λέει τα αντίθετα!!! θα δούμε, εδώ οι αναλύσεις σε μεγάλο βαθμό που κάνουμε είναι εικασίες...όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται...μπορεί η ιστορία να τον γράψει εδώ τον άλλο το δικό μας ως Μεγαλέξανδρο που έπαιξε με τέλεια ακρίβεια και δραματικότητα το χαρτί μιας περήφανης απελπισίας!...μακάρι...

07/07/2015, 21:08:48
Στ' αλήθεια όμως αν του βγει θα είναι απλά τυχερός.
Χμμμ..Κωλόφαρδος καλύτερα.

Για το συλλογισμό σου περί ΔΝΤ συμφωνώ.Εντελώς.

07/07/2015, 21:11:21
Μάριε και Μάνο,
Έχω χάσει κάνα επεισόδιο?
Τσακώνεστε και μέσω mail και δε μου το λέτε?

07/07/2015, 21:21:08
BTW:

http://www.enikos.gr/economy/328151,Me-ptwsh-ekleisan-kai-shmera-ta-Eyrwpaika-Xrhmatisthria.html