ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η λογική γέννησε την σωστή σκέψη ή η σωστή σκέψη τη λογική? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η λογική γέννησε την σωστή σκέψη ή η σωστή σκέψη τη λογική? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Stelaras31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/06/2008, 22:47:00
Αγαπητή nst, τι έγινε; Γιατί ζορίστικες τόσο;
Κακό είναι να ακούς απόψεις εσύ η άνετη; Γιατί πειράχτηκες
τοσο με την κριτική του Αλφα - Ωμέγκα; Εσύ η τόσο βαθυστόχαστη;
Φιλενάδα, μήπως έχεις θέσει τον εαυτό σου πολύ ψηλά και σε
πειράζει πλέον ο διάλογος;
Τι είθεση είναι αυτή; Μήπως είσαι στις "δύσκολες" μέρες του μήνα;
Επίτηδες σε πειράζω και περιμένω αντιδράσεις...
IsoldeΜέλος
10/06/2008, 00:08:07
Φίλε alfa-omega γεια σου.

quote:
Κάπου χάνεις το νήμα της λογικής σου αγαπητέ insolde .

Επιτρεψέ μου να κάνω μια μικρή διόρθωση. Το όνομά μου είναι Ισόλντε (Ιζόλδη ελληνικά) το οποίο είναι γυναικείο :).

Το τελευταίο που δώθικε στο μύνημά μου δεν έχει σχέση με το συγκικριμένο θέμα, είναι η υπογραφή μου.

quote:
Τεχνολογία δίχως άνθρωπο δεν μπορεί να υφίσταται .

Εννοήτε, αγαπητέ alfa-omega :). Εκείνο που εννοούσα είναι ότι η τεχνολογία θα προχωρίσει ενώ εμείς θα μείνουμε στο ίδιο επίπεδο από αγάπη, κατανόηση, αλληλεγκύη...

Φίλε Stelaras, συγχώρεσέ με για το off topic.

-Στο μέλλον η τεχνολογία θα προχωρήσει, αλλά δυστυχώς όχι η ανθρωπότητα.-

10/06/2008, 00:27:35
quote:
Αγαπητή nst, τι έγινε; Γιατί ζορίστικες τόσο;
Κακό είναι να ακούς απόψεις εσύ η άνετη; Γιατί πειράχτηκες
τοσο με την κριτική του Αλφα - Ωμέγκα; Εσύ η τόσο βαθυστόχαστη;
Φιλενάδα, μήπως έχεις θέσει τον εαυτό σου πολύ ψηλά και σε
πειράζει πλέον ο διάλογος;
Τι είθεση είναι αυτή; Μήπως είσαι στις "δύσκολες" μέρες του μήνα;
Επίτηδες σε πειράζω και περιμένω αντιδράσεις...

Οχι φίλε τρεχαγύρευε δεν είμαι σε δύσκολες ημέρες...[ αστεία φράση]
Ας τα πάρουμε ενα ενα ...

1] Εγω δεν είπα ποτέ οτι είμαι άνετη , ουτε βαθυστόχαστη, ουτε ψηλά, χαμηλά κλπ Ολα αυτά τα εχεις δημιουργήσει εσύ στο μυαλό σου..
Σκέψου οτι δεν εχεις ακουσει ουτε καν την φωνή μου, ουτε με εχεις δεί...πως λοιπόν βγάζεις συμπεράσματα? Δες πως μπορώ να αλλάξω την εικόνα μου σε ελάχιστο χρόνο....αν θελήσω....

2] Είμαι όλα αυτά και άλλα πολλα που αναλόγως ξεφυτρώνουν.. Ο Α-Ω , δεν θα μπορούσε να μου κάνει οτιδήποτε επειδή ουτε αυτόν τον ξέρω.
Ομως οταν διαβάζω τόσες ασυναρτησίες και αναγκάζομαι να τις καταπιώ η να πάω πλαγίως ..μια, δύο , τρείς στο τέλος μου την δίνει...

Τωρα θα μου πείς οτι δεν είναι ευγενικό να κάνω κριτική και οτι δεν αρμόζει σε ενα ατομο πνευματικά εξελιγμένο και οπωσδήποτε σε ενα θηλυκό.
Ελα που ο δικός μου ανώτερος θέλει ...ε τι να κάνω ..τον άκουσα κι εγώ και είπα να του κάνω το χατήρι... Ανώτερος είναι αυτός, πρέπει να υπακούσω.

-------------------

Και τώρα που ξεθύμανα ας μιλήσουμε και στο πνευμα που αρμόζει στον εσωτερισμό.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ενας ανθρωπος που εχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα που συζητάμε, να εκφράζεται με τον τρόπο που εμείς εδω παρακολουθούμε. Οχι ανώτερα επίπεδα αλλά ουτε καν στο υλικό δεν υπάρχει αρμονία και ξέρεις κάτι...
Είναι λυπηρό το πόσοι απο εμας , παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας, διαφεύγοντας στα αστρικά και πνευματικά πεδία, απαξίωνοντας το υλικό στο οποίο βρισκόμαστε και που πρέπει να δουλέψουμε , επειδή κάπου κολλήσαμε και δεν εννούμε να το παραδεχθούμε.

Παρατήρησε όλη αυτή την περιφρόνηση σε οτι εχει σχέση με τα χρήματα, με την τέχνη, με το σεξ, με την φιλία δλδ όλους αυτούς τους τομείς στους οποίους εχουμε ανάγκη να επιτύχουμε για να βρούμε την γήινη υπόσταση μας.

Τρείς είναι οι συγκεκριμένοι << Εργασία, σχέσεις και φιλία >>
Εκεί είναι ολη η ''εργασία '' . ΄Και εκεί φαίνεται το, τι και γιατί το κάνουμε.
Οποιαδήποτε απόρριψη η αποτυχία [ ας είναι υποκειμενική ] η ανεπάρκεια σε ενα απο αυτούς τους τομείς προκαλεί πόνο, φόβο και σύγχυση. Η θα παλέψουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας η θα φύγουμε στις λίμνες και στα λιβάδια του αστρικού , οπου υπάρχουν αγγέλλοι και αγκαλιές, εκεί που όλα είναι αγάπη, ηρεμία, γαλήνη και αιωνιότητα.
Αποσυμβόλισε τώρα τα παραπάνω να δείς την αλήθεια και την ελλειψη.

Αυτά τα απλά πραγματάκια που είναι καθαρή ψυχολογία εκμετελεύονται μερικοί[ ας μην χαρακτηρίσω] και μαζεύουν γύρω τους κάθε ταλαίπωρο που επειδή αισθάνεται τον διαχωρισμό, αντί να βρεί τι του συμβαίνει, λογίζεται σαν εκλεκτός και ιδιαίτερος.

Αν φίλε μου είναι, ενας άνθρωπος ολόκληρωμένος και πατάει στα πόδια του δεν πρόκειται ουτε να θυμώσει , ουτε να αγανακτήσει, ουτε να αναλωθεί στην προσπάθεια του να πείσει, να αντιπαρατεθεί, να προσηλυτίσει άλλους. Γνωρίζει οτι η διαδρομή είναι μοναχική και οτι κάθε ψυχή τραβάει τον δρόμο της. Σκύβει λοιπόν με συμπάθεια και κατανόηση επάνω απο οποιον συναντά στο πέρασμα της και συνεχίζει ανενόχλητος.
Οι βίαιες αντιδράσεις είναι ένδειξη, φόβου και προσωπικών ερωτηματικών. Η επιβεβαίωση είναι αναγκαία οταν υπάρχει ακόμη η ''ερώτηση '' και η αμφισβήτηση που δεν δεχόμαστε να πιστέψουμε.

Και πριν ρωτήσεις...δεν είμαι εκεί που περιγράφω η τουλάγχιστον δεν ειμαι συνέχεια αλλά οταν συμβαίνει το γνωρίζω και τότε φαίνεται η πραγματικότητα.

Καληνύχτα

Edited by - nst on 10/06/2008 00:31:31

10/06/2008, 10:26:14
quote:

Εννοήτε, αγαπητέ alfa-omega :). Εκείνο που εννοούσα είναι ότι η τεχνολογία θα προχωρίσει ενώ εμείς θα μείνουμε στο ίδιο επίπεδο από αγάπη, κατανόηση, αλληλεγκύη...

Αγαπητή Isolde διάβασε το κείμενο :

Στο μέλλον η τεχνολογία θα προχωρήσει, αλλά δυστυχώς όχι η ανθρωπότητα .

Δεν είναι λογική η πρότασή .

Και δεν εννοούνται τα αυτονόητα ,αλλά αυτά που αντιλαμβάνεται κάποιος ,όταν διαβάζει μία πρόταση .

Πόσο δε μάλλον όταν το θέμα που προτείνεται ασχολείται με την σκέψη και την λογική ?

Θα ήτανε λογική αν έγραφες :
Ο άνθρωπος μέσω της τεχνολογίας την οποία διαμόρφωσε , εξελίσσεται μακριά από την αγάπη, κατανόηση, αλληλεγκύη...

Δεν υπάρχει ανάγκη να συμφωνήσεις με όσα γράφω , απλά ξανασκέψου αν θέλεις την πρόταση ,Την οποία χρησιμοποιείς ως υπογραφή ,για την ορθότητά της .

10/06/2008, 10:57:01
quote:

Δεν ξέρω κιόλας, έχει κάποια σχέση αυτό με το ανώτερο νοητικό?

Φυσικά .
Είναι αδιανόητο να συνεννοηθούνε δύο άνθρωποι , όταν ο ένας λειτουργεί προσωπικά και ο άλλος ως εάν ψυχή .

Ο πρώτος είναι και παραμένει αλαζονικός ,διότι ασχολείται αποκλειστικά με τον συμπερασματικό νου και ο άλλος εξελίσσεται πέρα από το σημείο αυτό , διότι το έχει ξεπεράσει .

Πώς να υπάρξει ενότητα , όταν η προσωπικότητα διχάζει και η ψυχή ενώνει ?
Δεν πρέπει οι δύο άνθρωποι να ενεργούνε ως εάν ψυχές .

Όταν δε ενεργούνε προσωπικά ( και οι δύο ) , συμφωνούνε και διαφωνούνε διαχρονικά με τα ίδια πράγματα ,που όμως αγαπητή pyramid τους αφήνει στάσιμους στην εσωτερική εξέλιξη .

Στην ουσία διαφωνούνε και συμφωνούνε , διότι έχουνε διαφορετικό εξοπλισμό ακτίνας .

Στην εξωτερική προσέγγιση της αιτίας ,διαφωνούνε και συμφωνούνε , όταν και οι δύο είναι απολύτως άσχετοι με τον εσωτερισμό ,αλλά δεν είναι δυνατόν να το καταλάβουνε ,εκτός και αν ο ένας από τους δύο πάρει την απόφαση να διανύσει το εσωτερικό μονοπάτι .
Το ιδανικό είναι να το πράξουνε και οι δύο .

10/06/2008, 12:55:40
Αγαπητέ alfa omega ξέρεις είναι περίεργα αυτά τα εσωτερικά μονοπάτια
δεν ξέρω εάν υπάρχουν και αν μέσω αυτών φτάνεις κάπου
και την ίδια στιγμή είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και ότι είναι η σωστή μέθοδος

το ΤΑΟ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει μονοπάτι…… εάν θέλεις να φτάσεις….
είσαι πάντα στο μονοπάτι όταν ζεις
ο στόχος είναι το μονοπάτι και όχι το τέλος του δρόμου
……λες ο Καβάφης να είχε ροπή στο Ταο?

Καλέ μου alfa omega πες μου σε παρακαλώ πως γίνεται ένας άνθρωπος να ξεπεράσει την προσωπικότητα μια φορά και τέλος?
Θα πρέπει να έχει λάβει όλες τις εμπειρίες της ζωής και να είναι η τελευταία του ενσάρκωση, έτσι δουλεύει ότι του έμεινε και τελειώνει.
Εάν μου πεις ότι ξέρεις πέρα πάσης αμφιβολίας ότι είναι η τελευταία σου ενσάρκωση τότε θα συμφωνήσω με όσα λες, εάν όμως δεν είσαι σίγουρος….. μήπως να ξανασκεφτείς το όλο θέμα?

Ξέρεις τι σημαίνει η προσωπικότητα διχάζει η ψυχή ενώνει? Το έχεις διαλογιστεί, μπορείς να το αναπτύξεις με δικά σου λόγια?

Οι ταοϊστές λένε ότι τα βιβλία είναι τα ιζήματα, τα κατακάθια των νεκρών
Ακούγεται κάπως ενοχλητικό, ίσως, αλλά την στιγμή που μας ενοχλεί έχουμε την σίγουρη ένδειξη ότι έχουμε ακόμα κάποια κλαδάκια να καθαρίσουμε από την λίμνη μας, δηλ. εάν δεν είμαστε τεμπέληδες έχουμε κλαδάκια, ίσως να έχουμε και την κόπρο του Αυγεία

Λέμε για την ψυχή, ξέρουμε τι είναι? Ποιος την έχει δει, την έχει αισθανθεί, και εάν έχουν συμβεί αυτά ποιος του λέει ότι δεν είναι ψευδαισθήσεις?
(Ας μην μου πει κανείς για διαίσθηση, please, μα όλοι οι εσωτεριστές βρε παιδί μου με μια διαίσθηση ανα χείρας βρίσκονται, τι κακό κι αυτό! μην με διαβάσει και ο ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ και μου βάλει χέρι ότι δεν υπάρχει καλό και κακό)
Την προσωπικότητα την ξέρουμε και έτσι προσδιορίζουμε την ψυχή
η προσωπικότητα χωρίζει η ψυχή ενώνει
προσωπικότητα και ψυχή, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ο άνθρωπος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την ζωή, πρέπει να βρει προφυλακτήρες όπως λέει παραστατικά ο Γκουρτζίεφ
Να τους βρούμε βρε παιδί μου αλλά ας μην τους κάνουμε και σιδερένιους, να μπορούν οι διπλανοί μας να τους παραμερίσουν να μπουν
Θα είμαστε βέβαια ευάλωτοι….. ε δεν πειράζει θα το αντέξουμε

Όπως ξαναέριξα μια ματιά σε όσα έγραψα θα έλεγα ότι είναι κάπως….., ε δεν πειράζει θα το στείλω

Ξέρεις φίλε ανοχή σημαίνει συμμετέχω και επιτρέπω στον διαφορετικό άλλο να υπάρξει, επιτρέπω στο άλλο εγώ να αναπνεύσει πέρα από ανώτερα νοητικά, αστρικά, ψυχές, θρησκείες, διωγμούς, οικονομικά συμφέροντα…

Τι να πω, δεν ξέρω τίποτα περισσότερο από σένα, ότι σε φωτίσει….. η ψυχή σου

Γειά σου nst μου, φιλιά

10/06/2008, 13:57:21
Μακιααααα Πυραμιδουλίνι μου!!!
IsoldeΜέλος
10/06/2008, 17:46:31
Αγαπητέ alfa-omega, συμφωνώ μαζί σου. Είναι συμαντικό να γίνει κατανοητό κάτι το οποίο κανείς θέλει να εκφράσει.

Το τι θα κατανοήσει ο καθένας από μια πρόταση είναι διαφορετικό. Εγώ την συγκυκριμένη πρόταση τη βρίσκω λογική και καταλαβαίνω το νοημά της εφόσων εγώ η ίδια την εφάρμοσα. Επίσεις καταλαβαίνω πως αυτή η εφαρμογή της προτάσεως δεν γίνετε κατανοητή σε άλους. Κι εκείνο που αντιλαμβάνεται κάποιος όταν την διαβάζει είναι κάτι πέρα από το νόημά της.

quote:
Δεν υπάρχει ανάγκη να συμφωνήσεις με όσα γράφω , απλά ξανασκέψου αν θέλεις την πρόταση ,Την οποία χρησιμοποιείς ως υπογραφή ,για την ορθότητά της .

Ευχαριστώ για την συμβουλή. Και πράγματι το έχω σκεφτεί σύμφωνα με τα παραπάνω με απόφαση πως θα αντικαταστίσω την παρούσα υπογραφή μου.

10/06/2008, 23:25:08
Φίλη nst, το κατάλαβα ότι ήσουν λίγο από τσατίλα
και γι' αυτό σε πείραξα...Ήθελα να δω αν ήσουν πολύ
και χάρηκα απο το κείμενο σου όταν είδα ότι ησουν λίγο...
Φίλη Isolde, φέρνεις κάτι απο αρχαίο δράμα... Αλήθεια ξέρει
κανείς τη διαφορά τραγωδίας και δράματος;
11/06/2008, 12:54:54
quote:

Αγαπητέ alfa-omega, συμφωνώ μαζί σου. Είναι συμαντικό να γίνει κατανοητό κάτι το οποίο κανείς θέλει να εκφράσει.

Το τι θα κατανοήσει ο καθένας από μια πρόταση είναι διαφορετικό. Εγώ την συγκυκριμένη πρόταση τη βρίσκω λογική και καταλαβαίνω το νοημά της εφόσων εγώ η ίδια την εφάρμοσα. Επίσεις καταλαβαίνω πως αυτή η εφαρμογή της προτάσεως δεν γίνετε κατανοητή σε άλους. Κι εκείνο που αντιλαμβάνεται κάποιος όταν την διαβάζει είναι κάτι πέρα από το νόημά της.

Αγαπητή Isolde ας πάμε λίγο βαθύτερα .
Μελετάμε την ακόλουθη πρόταση ,εσύ εγώ και όποιος άλλος θέλει :

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ ( σ΄αυτόν ) .

Εσύ αυτήν την πρόταση την βρίσκεις λογική

11/06/2008, 14:18:07
Eμένα αυτό το θέμα μου θυμίζει το .....η κότα έκανε τ' αυγό? η τ' αυγό την κότα?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"