ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γερμανοί οι εξυπνότεροι στην Ευρώπη - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Γερμανοί οι εξυπνότεροι στην Ευρώπη - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Ostria31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/03/2006, 00:34:36
quote:
Ας πούμε όλοι θεωρούμε λογικό ότι η μόρφωση και η εκπαίδευση καθιστά πιό έξυπνους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τα γενετικά τους χαρακτηριστικά.

Ostria, αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθές...

Ας μην ξεχνάμε ότι τα τεστ νοημοσύνης είναι έτσι "δομημένα" ώστε να μην παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ούτε η εκπαίδευση που έχει λάβει ο εξεταζόμενος, ούτε τα "πτυχία" που έχει, ούτε οι γνώσεις του, ακριβώς για να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστα.

quote:
Οπότε ένα κράτος που παρέχει καλή εκπαίδευση στους πολίτες του, έχει καλές προοπτικές να αναπτυχθεί και οικονομικά.

Φυσικά, αλλά και η εκπαίδευση με τη σειρά της είναι συνάρτηση της οικονομίας, δηλαδή είναι λογικό πλουσιότερα κράτη να παρέχουν καλύτερη και πιο οργανωμένη εκπαίδευση στους πολίτες τους.

Και τελικά, αυτό που προσωπικά εμένα μου έκανε εντύπωση, είναι ο διαχωρισμός σε "έξυπνα" και "χαζά" έθνη, την ίδια στιγμή που αυτή η έννοια του έθνους δεν υφίσταται με "γενετικά" κριτήρια. Αν ρίξεις μια ματιά στους πίνακες του άρθρου θα διαπιστώσεις πως, ω τι έκπληξη, οι πληθυσμοί των αφρικανικών χωρών έχουν μέσο IQ γύρω στο 70-75! Δηλαδή, κατά μέσο όρο έχουν μια ελαφρά διανοητική καθυστέρηση!

(Θα δείξω τον πίνακα στον συγκάτοικό μου που είναι από τη Γκάνα και που τη βγάζει με μέσο IQ 71, να δω τι θα μου πει!!! )

Edited by - durden_alie on 31/03/2006 00:40:55

31/03/2006, 00:41:56
Να δούμε τι λέει για τους μαύρους; (racial differences in intelligence)

Το μέσο IQ των μαύρων της Αφρικής (κάτω από την Σαχάρα) είναι πολύ χαμηλό γύρω στο 67.
Οταν αυτοί έρχονται και ζουν στην Αμερική, λόγω του περιβάλλοντος και της διατροφής το μέσο IQ τους ανεβαίνει στο 80 (στις νότιες πολιτείες λέει όπου οι μαύροι έχουν πολύ μικρή λευκή καταγωγή).
Ισχυρίζεται ότι οι μαύροι της αμερικής αναπτύσσονται ακριβώς στο ίδιο περιβάλλον με τους λευκούς (και παρόλα αυτά δεν μπορούν να φτάσουν τον μέσο όρο των Αμερικάνων) αλλά ισχύει αυτό;
Ξεχνάει μάλλον ότι ειδικά στις νότιες πολιτείες οι μαύροι γνώρισαν άγρια δουλεία και δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους λευκούς μέχρι το '60.
Λίγοι καταφέρνουν και σήμερα να ξεφύγουν από τα γκέτο, να πάνε σε καλά σχολεία και πανεπιστήμια ή να βρουν δουλειές ισάξιες των λευκών.
Σε αυτή τουλάχιστον την περίπτωση (καθώς και στην περίπτωση των γυναικών) νομίζω ότι ο τύπος σκέφτεται ρατσιστικά (εφ όσον τα κατατάσσει όλα σε γενετικά αίτια) αλλοιώνοντας ή αγνοώντας τα περιβαλλοντικά και ιστορικά στοιχεία.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

31/03/2006, 00:50:45
quote:

Ας μην ξεχνάμε ότι τα τεστ νοημοσύνης είναι έτσι "δομημένα" ώστε να μην παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ούτε η εκπαίδευση που έχει λάβει ο εξεταζόμενος, ούτε τα "πτυχία" που έχει, ούτε οι γνώσεις του, ακριβώς για να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστα.

Αυτό παίζει. Τα τεστ που έχω κάνει έχουν απ όλα. Δεν ξέρω αν πχ. στην Αφρική (χεχε αναφερθήκαμε και οι δύο στους Αφρικανούς ταυτόχρονα) δίνουν τα ίδια τεστ με άλλη διατύπωση (που να την καταλαβαίνουν καλύτερα οι Αφρικανοί) ή δεν δίνουν αυτά που έχουν γραμματικά ή μαθηματικά μέρη.

quote:
Φυσικά, αλλά και η εκπαίδευση με τη σειρά της είναι συνάρτηση της οικονομίας, δηλαδή είναι λογικό πλουσιότερα κράτη να παρέχουν καλύτερη και πιο οργανωμένη εκπαίδευση στους πολίτες τους.

Οντως προφανώς λειτουργεί vice versa, δηλ είναι αλληλοεξαρτώμενα. Οσο πιό οικονομικά ανεπτυγμένο είναι το κράτος, τόση καλύτερη εκπαίδευση παρέχει και όσο καλύτερη εκπαίδευση παρέχει τόσο αναπτύσσεται οικονομικά.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

FindTheLifeΝέο Μέλος
01/04/2006, 19:52:17
Τους γαλλους επρεπε να τους ειχε προτους οχι 19ους.Αμα δεν ειχαν μυαλο θα ξεσηκωνοντουσαν?Καταλαβαν οτι ο λαος κανει κουμαντο και οχι 2-3 ατομα.

Ο δρομος για την κορυφη περναει παντα απο το τελος.

11/04/2006, 03:22:21
quote:

quote:

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ...
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.. ή ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΘΕΩΡΩ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ, ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΡΕΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ IQ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ... ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ <<ΚΑΙ>> ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ;

ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΡΙΒΗΣ...
ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΨΥΧΡΑ Ή ΘΕΡΜΑ ΚΛΙΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΙΚΑΣΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΝΑΙΡΕΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΓΝΩΣΤΟ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ

ΦΙΛΙΚΑ...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

11/04/2006, 15:47:07
quote:
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ...
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.. ή ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΘΕΩΡΩ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ, ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΡΕΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ IQ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ... ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ <<ΚΑΙ>> ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ;

Το θέμα είναι ότι ένα τέτοιο τεστ έτσι θα έπρεπε να είναι για να είναι αξιόπιστο, δηλαδή να μετράει την πραγματική "νοημοσύνη", το πραγματικό "δυναμικό" ενός ανθρώπου και να μην επηρεάζεται από κανέναν άλλο παράγοντα (κοινωνικό, οικονομικό κλπ κλπ). Επίσης, να είναι ανεπηρέαστα τα αποτελέσματα από την όποια "εξάσκηση", δηλαδή ένας που έχει λύσει 1000 να βγάζει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα! Αλλιώς τι νόημα έχει να γίνονται; Δεν ξέραμε δηλαδή ότι οι Αφρικανικές χώρες είναι υπανάπτυκτες (για χίλιους δυο λόγους φυσικά) και περιμέναμε τον κάθε κύριο Lynn να μας το πει, στηρίζοντάς το στην "ηλιθιότητα" των κατοίκων τους;

Λοιπόν, εντάξει να κρίνουμε την "εργασία", να δούμε τις "λεπτομέρειές" της αν αυτές υπάρχουν, αλλά προς το παρόν εγώ κρίνω και από το όλο "concept" που περιβάλλει τον κύριο αυτό και το όλο "επιστημονικό" του look και δεν μπορώ παρά να πω ότι η έρευνα έχει στόχο να στηρίξει ρατσιστικές αντιλήψεις του ιδίου (και δεν ξέρω κι εγώ ποιων άλλων) που ουδεμία σχέση έχουν με μια σύγχρονη κοινωνία!

Edited by - durden_alie on 11/04/2006 15:47:44

G.Μέλος
11/04/2006, 15:55:34

Tα αυθεντικά τεστ νοημοσύνης αγαπητοί durden_alie και simori, είναι έτσι και αυτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία... Δηλαδή η εξάσκηση πάνω σε αυτά, δεν αλλοιώνει το αποτέλεσμά τους, ενώ δεν είναι απαραίτητη κανενός είδους εκπαίδευση (πέραν του να ξέρεις να μετράς μέχρι το 5) από τους υποψήφιους...

Ακριβώς γιατί σκοπός τους είναι η καταγραφή, ενός συγκεκριμένου είδους αντίληψης, μια που γενικά η νοημοσύνη έχει και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την έκφραση της...

Τώρα, προφανώς αυτός ο κύριος έκοψε κι έραψε ένα τέτοιο στα μέτρα του, και με βάση αυτό που ήθελε να αποδείξει εξ'αρχής... να χαρώ εγώ επιστήμονα δηλαδή...

Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
11/04/2006, 16:09:45
Αγαπητή Galadriel, δεν έχει τύχει να συμπληρώσω ποτέ τέτοιο τεστ και δεν το γνώριζα αυτό που λες, παρά μόνον "θεωρητικά"...

Πάντως, ένα ακόμη σημείο που θα έπρεπε ίσως να σταθούμε και που πέρασε στα "ψιλά" είναι αυτό που ανέφερε και ο φίλος FindTheLife για τη θέση της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή κατάταξη "εξυπνάδας".

Να 'ναι άραγε η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα του κυρίου Lynn "Βορειότερα = Εξυπνότερα";

Ή μήπως η Γαλλία δεν κάθεται καλά στο στομάχι κάποιων για πολλούς και διαφόρους λόγους, ενώ πχ "κράτη-πρότυπα" όπως η Ουγγαρία ή η Πολωνία ή η Τσεχία που..."συμμορφώνονται", παίρνουν την ανάλογη "αμοιβή" τους σε εξυπνάδα; Λέεεεμε τώρα, έτσι για να μας πιάσει και το συνωμοσιολογικό μας...

Edited by - durden_alie on 11/04/2006 16:12:22

11/04/2006, 17:15:49
quote:
Tα αυθεντικά τεστ νοημοσύνης αγαπητοί durden_alie και simori, είναι έτσι και αυτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία... Δηλαδή η εξάσκηση πάνω σε αυτά, δεν αλλοιώνει το αποτέλεσμά τους, ενώ δεν είναι απαραίτητη κανενός είδους εκπαίδευση (πέραν του να ξέρεις να μετράς μέχρι το 5) από τους υποψήφιους...

Ακριβώς γιατί σκοπός τους είναι η καταγραφή, ενός συγκεκριμένου είδους αντίληψης, μια που γενικά η νοημοσύνη έχει και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την έκφραση της...

Προσωπικά έχω κάνει διάφορα τεστ τα οποία όμως όλα χρειάζονται μία σχετική εξάσκηση ή εξικοίωση πάνω σε διάφορα θέματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να απομονώσει κάποιος όλα τα σχετικά με τα κοινωνικά πολιτισμικά/στικά ζητήματα! Όμως δεν θα αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου, ίσως απλά δεν έχει υποπέσει κάτι ανάλογο στην αντίληψή μου, αν έχεις κάποιο τεστ ανάλογου τύπου να παραθέσεις, να ρίξουμε μία ματιά!!

Φιλικά

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

G.Μέλος
11/04/2006, 18:16:22
Kαλησπέρα

στην αναζήτηση μου για τα τεστ στα οποία αναφερόμουν ανακάλυψα με μεγάλη μου έκπληξη πως τα έχουν αλλάξει με τρόπο που σίγουρα και αδιαμφισβήτητα, δεν μετράει πλέον αντίληψη αλλά και γνώσεις...

την εποχή που το έκανα εγώ πάντως, όλες οι "ερωτήσεις" του τεστ (το οποίο γινόταν φυσικά υπό επίβλεψη) ήταν σαν αυτή του ν.7 στο τεστ που ακολουθεί :

Τest Mensa

ελπίζω πως αυτές οι αλλαγές αφορούν μόνο το ελληνικό τμήμα της Μensa, και όχι τα αντίστοιχα διεθνή... και δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ για ποιο λόγο έκαναν κάτι τέτοιο.... (ή μάλλον μπορώ αλλά θου Κύριε...)

λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω περισσότερο

Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
navasΝέο Μέλος
01/05/2006, 16:31:53
e oxi kai poio eksupnoi oi germanoi re paidia. tuxainei na zo sthn xora tous kai to poso vlakes einai den mporo na to perigrapso. sumperiferonte kai kanoun pragmata pou gia emas sthn ellada den ginetai na ta dexomaste apo enhlikes anthropous. apo pou na arxiso kai pou na teleioso.o logos pou h xora tous einai se kaluterh katastash apo emas einai giati sevontai tous nomous kai zoune gia na douleuoun.

...