- Πόσο εβραϊκή είναι η Παλαιά Διαθήκη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το ποιός ΣΚΟΠΙΜΑ μπερδεύει καταστάσεις με δόλιους τρόπους(και κυρίως με προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις) είναι πασιφανές.
Εάν εσύ βρίσκεσαι εδώ μόνο για να προ(σ)βάλλεις τον εαυτό σου και να ξεφεύγεις από φανταστικές γωνίες, τότε μάλλον τώρα περνάς την προνηπιακή σου ηλικία.
Πού τα πουλάς αυτά?
Είναι γνωστή η τακτική σου. Όπου να ναι θα μας πεις ότι "άλλο ένα τόπικ πάνε ΚΑΠΟΙΟΙ να το κάνουν μαντάρα"κλπ ενώ εσύ είσαι ο μόνος με εριστική, επιθετικότατη διάθεση και με μόνο σκοπό να επιβληθείς με τέτοια τερτίπια και όχι να δεις την ουσία του θέματος.
"για όσα προσπαθεί να αρθρώσει η πιθηκίσια γλώσσα σου.."
Θα σε στεναχωρήσω, αλλά το μόνο ζώον εδώ είναι τρωκτικό.
Όσο για την τελευταία φράση σου...πολύ Σικάγο μου θυμήζει. Βλέπεις, εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τα πουμε σε πιο προσωπικό επίπεδο, αλλά ΟΧΙ, εσύ θέλεις εδώ, για να βρεις ευκαιρία να λες πάλι ότι "κάποιοι"...
Εάν έχεις να παραθέσεις κάτι (όπως έκανε ο Πλωτίνος,) τότε κάνε το.
Αλλιώς παράτα την ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ και κάτσε στη γωνια σου.
Είσαι ένας ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, όταν κάθεσαι και κλαίγεσαι ΔΗΜΟΣΙΑ λέγοντας πώς ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΙΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΑΣΗ...
Πού και Πότε με κάλεσες και ΔΕ ΣΕ ΤΙΜΗΣΑ αποδεχόμενος τη ΟΠΟΙΑ πρόσκληση / πρόκληση;;;;
ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ θελήσεις, θα είμαι ΕΚΕΙ...
Για τα καραγκιοζηλίκια ΚΑΙ ΠΑΛΙ δε θα σου κάνω το χατήρι...
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ τα γραφώμενά μου ΕΙΤΕ στο ΠΑΡΟΝ τόπικ ΕΙΤΕ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ εσύ νομίζείς και κάλεσέ με να τα πούμε...
Στο παρόν θέμα, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχεις προσφέρει και επι ματαίω προσπαθείς να το ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ...
Σταμάτα να ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΑΙ...
Οι φίλοι ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ και τι έγραψε η αφεντομουτσουνάρα μου, και τι έγραψε η αφεντιά σου...
Ασε να κρίνουν λοιπόν ΠΟΙΟΣ είναι επι του θέματος και ΠΟΙΟΣ είναι εκείνος που αντί να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ (ως οφείλει) να ΣΤΗΡΙΞΕΙ τις όποιες ΑΥΘΕΡΕΤΕΣ απόψεις, κάθεται και βρίζει τον συνομιλητή του...
Αυτό λοιπόν δείχνει ΚΑΙ το ποιόν σου αλλά ΚΑΙ τη καταγωγή σου (βάση της εξελικτικής θεωρέίας που ΝΟΜΙΖΕΙΣ πώς αποδέχεται η "επιστήμη")...
Και μιάς και αναφέρθηκες στο φίλο Πλωτίνο, ΟΥΤΕ σε αυτόν είδα κάποια απάντηση στα όσα έχει παραθέσει, τα οποία και ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!!!
Ποιόν προσπαθής να ξεγελάσεις, τον εαυτούλη σου;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΛΣΟΥ ΚΑΙ DAGON
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΟ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ
ΔΙΚΑΙΩΣ Η' ΑΔΙΚΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ,ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝΕΤΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ
ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ,ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.
ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ
ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ,Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ.
ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ
ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1862
Απο την στιγμή που ΔΕΝ γνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό πως μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι γνωρίζουμε την αλήθεια, την όποια αλήθεια..?
Είμαστε οι περισσότεροι άτομα απο "δευτερο χέρι", άνθρωποι που έχουμε διαμορφώσει τις πεποιθήσεις μας με βάση τις κλίσεις μας, το περιββάλον στο οποίο ζούμε κ.λ.π...
Αυτό που για μένα είναι "νόστιμο" είναι για τους άλλους "άνοστο".
Αν έχουμε κάτι να πούμε επι του θέματος καλώς, διαφορετικά υπάρχει σπατάλη ενέργειας...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Απο την παλαιά Διαθήκη και άλλα Θεόπνευστα βιβλία τα οποία είναι φάροι Θεικού φωτός.
Ταλμούδ:
«Κατηραμένος ας είναι εκείνος, όστις την του Ελληνος Σοφίαν διδάσκει τοις υιοίς αυτού».
Αποκάλυψις:
«Ενα από τα επτά κεφάλια του θηρίου είναι η Ελλάς».
Δευτερονόμιο (34):
«Η μάχη εκτυλισσόμενη εις τους ουρανούς όπου αι κατηραμέναι πνευματικαί δυνάμεις των βασιλείων της Περσίας και της Ελλάδος ανθίστανται εις τον Κύριον, αργοπορούντες την εκπλήρωσιν του έργου Αυτού».
Δευτερονόμιο (17, 12):
«Αυτός που δεν θα θελήση να υπακούση στην εξουσία του Γιαχβέ, θα πεθάνη».
Ιερεμίας (12, 3):
«Πάρε τους ω Γιαχβέ, όπως τα αρνιά προς το σφαγείο και ετοίμασέ τους για το μακελειό».
Έτσι για να μη λέμε μόνο για πιθήκους και πηλούς...
"To βιβλίο "The Bible Unearthed" εκδόθηκε το 2001 στο Ισραήλ και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στους κύκλους των φανατικών Εβραίων αλλά και στους πολιτικούς κύκλους. (ως γνωστόν οι "απαιτήσεις" του σύγχρονου Ισραήλ βασίζονται κυρίως στα "ιστορικά" στοιχεία της Παλαιάς Διαθήκης)
Στο βιβλίο παρουσιάζεται την εργασία του αρχαιολόγου dr. Israel Finklestein με την βοήθεια του συγγραφέα Neil Asher Silberman. Και οι δύο Εβραίοι, ενώ ο Finklestein είναι ο διευθυντής του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, με κύρος που είναι δύσκολο να "χτυπηθεί".
Μέσα στο βιβλίο περιγράφονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν στο κράτος του Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα τους τα οποία ΔΕΝ συμφωνούν με τα "ιστορικά" στοιχεία που περιέχονται στην Βίβλο και ειδικά στην Παλαιά Διαθήκη.
Οι αναφορές του από τον αρχαιολογικό χώρο του Megiddo -όπου έκανε τις προσωπικές του εκσκαφές και θεωρείται πολύ σημαντικός για την Βιβλική αρχαιολογία- ότι ορισμένες κατασκευές που αποδίδοντο στον Σολομώντα ήταν κτισμένες πολύ αργότερα, ξεσήκωσε πολλές διαμάχες στο Ισραήλ.
Το γενικό του συμπέρασμα από όλες τις ανασκαφές της περιοχής για την περίοδο της βασιλείας του Δαβίδ:
"Ετσι όπως βλέπω εγώ τα ευρήματα, είπε ο Finklestein, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ενός σπουδαίου ενωμένου βασιλείου με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ η οποία διαφέντευε μεγάλες περιοχές. Η Ιερουσαλήμ του Βασιλιά Δαβίδ, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα φτωχό χωριό εκείνη την εποχή."
Οι απόψεις του προκαλούν την "κατεστημένη" θεώριση σχετικά με τις ποιό γνωστές ιστορίες της Βίβλου. Νέα στοιχεία προστίθενται στην περίοδο μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλωνίους, το 600 π.Χ.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως "μέχρι τώρα η Βιβλική ιστορία υπαγόρευε τις έρευνες και τις ανασκαφές και οι αρχαιολόγοι αναγκαζόντουσαν να "αποδείξουν" την Βιβλική αφήγηση με πειθαρχία." Εκανε ειδική αναφορά σε έναν παλιότερο αρχαιολόγο, τον Yadin, που πήγαινε στις ανασκαφές κρατώντας στο ένα χέρι την σκαπάνη και στο άλλο την Βίβλο.
Παρόμοια δήλωση έχει κάνει παλιότερα και μια συγγραφέας η Amy Dockser Marcus, "Με την Βίβλο στο ένα χέρι δεν μπορεί παρά να μπεις και να δεις τα ευρήματα και να τα ερμηνεύσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτό, οδήγησε σε συγκεκριμένα λάθη".
Ο Yadin πίστευε πως είχε βρει αποδείξεις μέσα σε ένα παλάτι στο Hazor που συμφωνούσαν με τα γραφόμενα στην Βίβλο ότι η πόλις των Χανανανιτών (αν το μεταφράζω σωστά) είχε καταστραφεί. Η Βίβλος αναφέρει πως η πόλη καταστράφηκε από την εισβολή των Ισραηλιτών με αρχηγό τον Ιωσήφ.
Πολλοί αρχαιολόγοι όμως σήμερα αμφιβάλλουν αν ποτέ έγινε μια τέτοια εισβολή. Αντιθέτως πιστεύουν πως οι Ισραηλίτες προέκυψαν βαθμιαία και ειρηνικά μεταξύ του γενικού πληθυσμού της περιοχής - μια δημογραφική εξέλιξη και όχι μια στρατιωτική εισβολή.
Ο Finkelstein καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα:
"Η αρχαιολογία έδειξε ότι το πρόωρο Ισραήλ προέκυψε πράγματι από τον τοπικό πληθυσμό του πρόσφατου χαλκού Canaan. Επιπλέον η αρχαιολογία δεν έχει βρει κανένα φυσικό υπόλειμμα που να υποστηρίζει την ιστορία της Βίβλου της εξόδου: "Δεν υπάρχουν κανένα στοιχείο για τις περιπλανήσεις των Ισραηλιτών στη έρημο Sinai".
Το Ισραήλ, η Ιουδαία και η Σαμάρια ήταν απλά Χανανιτικά κράτη
που προέκυψαν από το γηγενή πολιτισμό και όχι από την εισβολή των μυθικών ανθρώπων που καλούνται Εβραίοι. Το Ισραήλ ήταν ένα μικρό Χανανιτικό κράτος που πέτυχε μια σύντομη χρυσή εποχή, φθάνοντας στο απόγειο της δύναμης και της δόξας του κατά την βασιλεία του βασιλιά Ahab και της βασίλισσας Jezebel. Ο Οίκος του Δαβίδ ποτέ δεν βασίλεψε στο Ισραήλ αλλά στην Ιουδαία.
Ο Δαβίδ και ο Σολομώντας ήταν πιθανώς φυλετικοί αρχηγοί στην Ιουδαία. Η πρωτεύουσα της, Ιερουσαλήμ, στα χρόνια τους ήταν μια ασήμαντη πολύ μικρή πόλη χωρίς το μεγάλο ναό. Τα σημαντικά κέντρα λατρείας ήταν μακρύτερα στο Βορρά στις πόλεις του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα οι μεγάλες πόλεις της Χαναάν που αποδόθηκαν στο Σολομώντα χτίστηκαν από Ισραηλινούς βασιλιάδες όπως ο Ahab.
Ήταν υπό τον βασιλιά Josiah (Ιωσία) όταν η Βίβλος γράφτηκε τελικά και αυτό που μοιάζει με τον σύγχρονο Ιουδαϊσμό αρχίζει να παίρνει μορφή στους 7ους και 8ους αιώνες π.Χ. Είναι πολιτικό έγγραφο που σχεδιάστηκε για να δοξάσει τον Josiah και να τον συνδέσει ψευδώς με τη χρυσή εποχή της αύξησης του κράτους του Ισραήλ ως ισχυρό και προηγμένο εκπολιτισμένο κέντρο. (ουσιαστικά είναι μια εργασία προπαγάνδας λέει ο Εβραίος συντάκτης του ενός άρθρου)
Παρόλα αυτά οι τελευταίες ανακαλύψεις έχουν δώσει και πρόσθετα στοιχεία στην κατανόηση της ιστορίας των Εβραίων.
Στο Megiddo, βρέθηκε πως η περίοδο που ακολουθεί την βασιλεία του Σολομώντα (900 πΧ) είναι πιό σημαντική από ότι περιγράφεται στην Βίβλο. Ακόμα, το 1993, έγινε μια σπουδαία ανακάλυψη, βρέθηκε μια στήλη όπου ανέφερε τον "Οικο του Δαβίδ" που είναι η πρώτη χειροπιαστή ένδειξη της ύπαρξης του μυθικού βασιλιά. "
http://cyberbuzz.gatech.edu/kaboom/mail-archives/Eyring-L/0007/0221.html
http://www.rense.com/general18/bible.htm
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
1)ο θεος εφτιαξε τον κηπο της εδεμ τον αδαμ και την ευα και ολη μερα ηταν μεσα στο δασος και τρωγανε φρουτα και τρεχανε με τα ελαφακια μεχρι που ο θεος τους εδιωξε απο τον παραδεισο αχ τι κριμα και εδω ειναι το πρωτο ερωτημα δηλαδη αφου φυγανε απο τον παραδεισο εκτος απο το οτι εγινα θνητοι τι αλλαξε? δεν ηταν παλι μεσα στα δαση με τα ελαφακια?γιατι τωρα επρεπε να βγαζουν το ψωμι με τον ιδρωτα τους?αφου οπου και να κοιταξουν θα δουνε φρουτα και νερακι που κυλαει σε παρθενο πλανητη ζουσανε οχι στο τοκυο.
2)ο αδαμ και η ευα εκαναν τον καιν και τον αβε(ρε)λ ο καιν σαν τσαμπουκας σκοτωσε τον αβελ και ο καλος θεουλης τον τιμωρησε και καλα του εκανε και εδωσε διαταγη να μην τον πειραξει κανενας ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ???? ο αδαμ και η ευα? αφου μονο αυτοι υπηρχαν σε αυτον τον κοσμο και στην πορεια ο καιν παντρευτηκε και εκανε και παιδια με ποια παντρευτηκε? που βρηκε γκομενα? εδω ειμαστε εκατομμυρια και κανουμε αμαν να βρουμε ταιρι αυτος που την βρηκε? σε ενα μερος που υπηρχαν τρια ατομα αυτος και οι γονεις του,την επλασε στην πορεια ο θεος?
και ειναι και αλλα πολλα ομως εδω εχει τεθει το ερωτημα αν η παλαια διαθηκη ειναι εβραικη η οχι.
καποιος ειπε οτι δεν πρεπει να διαβαζουμε επιδερμικα τα ιερα βιβλια εγω παντως και ενδοφλεβια που τα διαβασα δεν καταλαβα τι ηθελε να πει ο ποιητης ισως να εχω προβλημα στην κατανοηση του κειμενου να εχω δυσλεξια και δεν ξερω και εγω τι ισως και ο θεος να εκανε πολυ λασπη για δυο ατομα και σκεφτηκε γιατι να την πεταξω? ας κανω καμμια πενηνταρια ακομα και ας πουλησω και το παραμυθι με των διωγμο και την τιμωρια και να ξερουν οτι αν δεν με ακουνε θα πεφτει κλωτσια και αν κανουν φονο θα πεφτει φωτια και τσεκουρι πολλες σελιδες ομως για να καταλαβεις οτι αν δεν κανεις οτι σου λενε την εκατσες την βαρκα.
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
quote:
καποιος ειπε οτι δεν πρεπει να διαβαζουμε επιδερμικα τα ιερα βιβλια εγω παντως και ενδοφλεβια που τα διαβασα δεν καταλαβα τι ηθελε να πει ο ποιητης ισως να εχω προβλημα στην κατανοηση του κειμενου να εχω δυσλεξια και δεν ξερω και εγω τι
Τι να πω; Ίσως χρειαζόταν να τα διαβάσεις πιο βαθιά, π.χ. ενδομεδούλια ![]()
Με αυτό που είπες μου δίνεις την ευκαιρία να σε ρωτήσω. Τι νομίζεις ότι είναι η μυθολογία; Κι εννοώ όχι μόνο την Εβραϊκή, αλλά και την Ελληνική και την Αιγυπτιακή κ.α.
Ο Συντονιστής "Κέλσος" δίνει κάποιες πληροφορίες σε άλλο topic.
Διάβασέ τες και το ξανασυζητάμε
Τι είναι η μυθολογία σύμφωνα με τον Σαλούστιο

Με όλα αυτά ενισχύεται η άποψη οτι όλο αυτό το χλαμιδολάγνο κίνημα του τελευταίου καιρού βασίζεται αποκλειστικά στο διάβασμα περιοδικών,σε ότι κυκλοφορεί αποσπασματικά στο internet,σε δίσκους hip-hop συγκροτημάτων και σε τηλεοπτικά "χερι-χερι" κανάλια.
Κάθε συζήτηση μοιάζει άσκοπη με αυτούς αλλά δεν είναι...
Μπαίνουν άτομα με συνείδηση και πέρνουν ερεθίσματα και τροφή για σκέψη.Αυτό είναι καλό.
Το μόνο κακό είναι οτι ρεζιλεύουν το αρχαίο πνεύμα (ελληνικό,αιγυπτιακό,ινδικό (το περσικό-ζωροαστρικό δεν το έχουν πιάσει ακόμα))με τις μαιμουδιές τους και φαντάζομαι οτι αποστρέφουν τον κόσμο απο το να ασχοληθεί και να μελετήσει.
Φαντάζομαι πως κανείς απο αυτούς δεν γνωρίζει μυθολογία... φαντάζομαι και σχεδόν είμαι σίγουρος οτι κανείς απο αυτούς δεν έχει διαβάσει την Ιλιάδα και κανείς μάλλον δεν γνωρίζει γιατι το έργο αυτό λέγεται Ιλιάδα...
Δεν γίνεται όμως να αγνοούμε και να αφήνουμε την αμάθεια να εξαπλώνεται.
Κέλσο μη μασάς ...προχώρα και ας λένε οτι την είδες και θεός ακόμα.
Έγιναν τροποποιήσεις από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ. ΑΙΟΝ θα σε παρακαλούσα να μην προβαίνεις σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την προσωπικότητα και τις πεποιθήσεις των άλλων. Αυτά μειώνουν την ισχύ των απόψεών σου αντί να την δυναμώνουν. Ελπίζω να το καταλάβεις
Εχω μελετήσει την παλαιά διαθήκη όχι όμως σε βάθος.
Η Παλαιά διαθήκη κατα τη γνώμη μου είναι το "αποκαλυπτικό" βιβλίο μιας "αποκαλυπτικής" θρησκείας (και σιγά μην ξέρουν οι "ούγκα-ούγκα" τι ονομάζουμε "αποκαλυπτικές" θρησκείες.)
Σαν τέτοιο βιβλίο περιέχει ενσωματωμένες τις εσωτερικές και ιστορικές παραδόσεις των λαών της περιοχής περασμένες μέσα απο τα δεδομένα της φυλής(έτσι γίνεται πάντα) αλλά... περιέχει και τα στοιχεία εκείνα που θα έφερναν την συνοχή και την "εθνική" συνείδηση , σε έναν ταλαιπωρημένο και διωκόμενο λαό που ζούσε νομαδικά και έπρεπε κάποια στιγμή να στεριώσει κάπου.
Βέβαια, αυτά δεν πρόκειται να τα διακρίνει ποτέ ένας ****ανθρωπάκος.
Έγιναν τροποποιήσεις από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ. Ισχύουν οι ίδιες παρατηρήσεις που έκανα και για τον ΑΙΟΝ