- Η λατρεία των ειδώλων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ορφική Κοσμογονία
Το κοσμικό αυγό που εκρήγνηται, ξεπετάγατε ο ''πρωτόγονος'' μέσα από αυτό και έπειτα όλα γεννώνται....σύμπαν - θεοί κλπ...
Χμ....σας θυμίζει καθόλου την θεωρεία... big bang; Το μέγα μπαμ! (τι ηλίθιος και βλακώδης όρος)
Εμένα ναι.
Voul.......
quote:
Οι αρχαιοι Ελληνες υποστηριζαν την ανεξηθρισκια.Σε διαφορα μερη λοιπον <κυριος κοντα σε αγορες> ειχαν ενα μερος στο οποιο μπορουσαν να εκτελουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα οι ξενοι των οποιων τον θεο δεν γνωριζαν.
Αυτό όντως το έχω ακούσει και εγώ, αλλά δεν το έχω διαβάσει κάπου. Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει;
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
quote:
Αυτό όντως το έχω ακούσει και εγώ, αλλά δεν το έχω διαβάσει κάπου. Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει;
Aπ'ότι θυμάμαι μικρός που διάβαζα Καινή Διαθήκη εκεί πήγε & κύρηξε ο περιβόητος Απόστολος Παύλος (ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το οτι πήρε ο Χριστιανισμός τόσο άσχημη κατεύθυνση!!!).
Στο Βήμα που είχαν οι Αθηναίοι στον "ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ"!!!
Δεν ήμουν σαφής ως προς το ερώτημα που έθεσα....
Το ερώτημά μου έχει να κάνει με το εάν ο βωμός προς τον άγνωστο θεό εξυπηρετούσε τον θεσμό της ανεξιθρησκίας, δηλαδή εάν χρησιμοποιείτο για της θρησκευτικές ανάγκες αλλόθρησκων. Αληθεύει κάτι τέτοιο; διότι εάν αληθεύει, δεν ισχύει καμία θεριά περί ανωτέρου θεού εκτός αυτών των Ελλήνων που οι ίδιοι οι Έλληνες εθνικοί λάτρευαν γνώστες της ύπαρξής του η υποψιαζόμενοι αυτής. Δηλαδή της θεωρίες περί Σιβυλλικών χρησμών για τον ερχομό του Ιησού και άλλες παρεμφερής θεωρίες που ομολογώ ότι δεν με πείθουν καθόλου.
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΝΑΝΕΝ ΘΥΣΙΕΣ ΚΤΛ?
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
quote:
ΔΛΔ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΔΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ???
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΝΑΝΕΝ ΘΥΣΙΕΣ ΚΤΛ?
Κατα την γνώμη μου ... ΠΙΣΤΕΥΑΝ!! Πίστευαν στην πορεία του Ανθρώπου που έχει σχέση με τις Πνευματικές τους δυνάμεις & την ηθική τους ολοκλήρωση - έτσι εκφραζόταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!
Οσον αφορά για τις Θυσίες ας μήν το παίρνουμε τόσο κατάκαρδα οτι ήταν μόνο ελάττωμα των Δωδεκαθειστών
Σήμερα δέν θυσιάζουμε αρνί το Πάσχα ή γαλοπούλα τα Χριστούγεννα
Αυτά είναι αναπόφευκτα στην οποιαδήποτε Θρησκεία, τουλάχιστον ας καταργήσουμε εντελώς την ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ για να έχουμε δικαίωμα να κατηγορήσουμε οποιαδήποτε Θρησκεία για Θυσίες!!
Οι 12 Θεοί δέν ήταν Τίποτε άλλο απο έκφραση ή προσωποποίηση των στοιχείων της φύσης & θυσιάζοντας σε αυτούς ήθελαν απο φόβο προς αυτά να τα εξευμενίσουν!! Ο Ποσειδώνας δέν εξέφραζε τον Ανθρώπινο φόβο για την Θάλασσα;;; ή ο Ήφαιστος για την Φωτιά;;; Το Όνομα ΗΦΑΙΣΤΟΣ απ'ότι παρατήρησα τελευταία έχει την ίδια ρίζα με την λέξη ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ των οποίων μιά έκρηξη προκαλεί τρομακτικές καταστροφές!! Προφανώς ο φόβος τους για τα ηφαίστεια τους ανάγκασε να τα προσωποποιήσουν με Θεό μήπως τα εξευμενίσουν!! Το πράγμα σηκώνει πολύ κουβέντα ... αλλά ήδη έχουμε βγεί έξω απο το Θέμα!!