ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιερά εξέταση καλά κρατεί. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιερά εξέταση καλά κρατεί. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VELISSARIOS30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
VELISSARIOSΜέλος
09/12/2005, 15:10:00
Παλεψε λοιπον για τα στραβα αυτης της χωρας χωρις ομως να αδικησεις κανεναν γινεται?οχι.Μου αρεσει η χωρα μου γιατι σεβεται βασικα δικαιωματα οπως ελευθερια και ανεξιθρησκεια και δεν ειναι τυπου Τουρκιας η Σοβ.Ενωσης ουτε τυπου USA οπου οι πολιτες της τρωνε κουτοχορτο και η παραπλαροφορηση εχει απλωθει σε ολη την χωρα.Δεν εχει κανεις ομως το δικαιωμα να παρει κεφαλια γιατι ποιος ειναι αυτος που θα κρινει τον λαο για τον λαο?Θελουμε ακομη δουλεια αλλα η δουλεια γινεται με σεβασμο απεναντι σε ολους γιατι κανεις δεν ειναι αντικειμενικα σωστος ωστε να κρινει αντικειμενικα τους αλλους.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

09/12/2005, 15:11:12
Μπορώ, αγαπητέ "Θεόσταλτε" να θέσω εδώ το αφελές ερώτημά μου ως προς το τι πιστεύεις τελικά ΕΣΥ πως πρέπει να γίνει για να μη συμβαίνουν όλα αυτά--πολλά από τα οποία, δεν σου κρύβω, ότι με προβλημάτισαν αρκετά, μια και φανερώνουν ένα μίσος άνευ προηγουμένου για άλλους λαούς που δε σου φταίξαν σε τίποτα.

Τι προτείνεις λοιπόν; Μήπως να ζητήσουμε βοήθεια από του "υπογήινους", τους "υπεργήινους" και δεν ξέρω κι εγώ ποιους άλλους; Τα "στραβά" που κατακρίνεις, "Θεόσταλτε", που δεν είναι καθόλου "ελληνικό προνόμιο", αν θες να ξέρεις, που οφείλονται; Μπορείς να μας πεις; Μήπως για άλλη μια φορά στην περιβόητη "συνομωσία κατά των Ελλήνων";

Το δικό μας κεφαλάκι, "Θεόσταλτε", πότε θα το χτυπήσουμε λιγάκι στον τοίχο, μπας και ξυπνήσουμε από τη μανία καταδίωξης που μας έχει κυριεύσει;

Edited by - durden_alie on 09/12/2005 15:12:47

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 15:15:50
Και το ποιητικό μου "χώσιμο" προς το θεό.

Έδωσες μια ασήμαντη κατάρα σε μια λάθος εποχή.
Τη μοίρα έβαλες σε μαρμάρινη πλάκα και την
Έκανες μνήμα των ιδανικών ονείρων μας.
Γιατί η ψυχή μας ποτέ δεν έφυγε μακριά σου
Γιατί ποτέ δεν ήξερε οτί υπήρξες.
Οι πνοές των νεκρών που ξεψυχάνε
Χάνοντε στα βάθη της λήθης σου
Με μοναχή συντροφιά το σκοτάδι.
Φύλακες των μυστηρίων σου οι συνειδήσεις μας
Που μας εχουν προσημειωσεί την ανυπαρξία Σου
και τυφλώνουν τα μάτια μας
Κάνοντας τα να βλέπουν, ένα ανύπαρκτο
Μεγαλείο σε ένα κόσμο που καταρρέει.

Με τη πνοή σου έδωσες ζωή
στης ψυχής μας των δακρύων
που εριχθηκαν νωρίς
από το λάθος μόνο δυο
Τι είναι λάθος και σωστό
πια δεν ξέρουμε να πούμε,
μάθαμε να σκοτώνουμε
ή να αυτοκτονούμε.
Πολλοί σε σκέφτονται δειλά
Σε φοβούνται δε σε λατρεύουν,
Τους κάνεις να ντρέπονται που ζουν
και συγχώρεση να γυρεύουν.

Το δικαίωμα να μιλά το κέρδισε, αυτός που ήξερε να ακούει.

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 15:57:48
Τράβα Γιούτσο πίσω στην αραπιά, θα βγάλω το σπαθί μου, και αν νομιζετέ πως θα με σύντονος να μου μαραζωθεί η Ψ...(αροτουφεκοστολή)μου.

Βελλισάριε έχεις την εντύπωση ότι ξέρεις τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη σου, επειδή μπορείς να δηλώσεις ελεύθερα τη γνώμη σου, επειδή η TV σου δίνει σωστή ενημέρωση-παιδεία ή επιδή δεν έχεις δει ξυλοδαρμό αλλόθρησκου από χριστιανούς; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η εικόνα του κόσμου που σου ετάισαν είναι μια και άλλη δεν είναι;
Δηλαδή επειδή το δικό σου κουτόχορτο ονομάζεται δημοκρατία- Big Mother- Κους κους – πανσεξουαλισμός- ποδόσφαιρο- καφετέρια -club- μπουζούκια- παραπληγοφόρηση(σωστά το έγραψα!), νομίζεις ότι δεν το τρώς;;;

Περί χαρακτηρισμών: (Κατα Ιουδαίων και ρουφιάνων Ανάγνωσμα)

Είναι αναμενόμενο και δυστυχώς αποδεκτό από το συγγραφέα(εμένα χι χι), ότι θα εναντιωθούνε σε ταύτα τα γραπτά, ορισμένα πρόσωπα απρόσωπα και θα προσδώσουν εκφυλισμένους χαρακτηρισμούς των επιθέτων, "ιδεαλιστής", "ρατσιστής", "εθνικιστής" και "φασίστας".
Στις από νύματι, κινούμενες φιγούρες και στον εκ φύσεως ατροφικό εγκέφαλο τους, που μαστίζεται από το πνευματικό σκότος, διότι έχουν για είδωλα ζαρζαβατικά ποικίλων μορφών χαμηλής εγκεφαλικής δραστηριότητος, εβραίας κατανάλωσης και επιφανειακής εκπαίδευσης, τα εξής έχω να πω :

‘Ένας άνθρωπος έχει ένα όραμα για τη χώρα του. Θέλει να τη δεί, πάψει να μοιρολατρεί και να προοδεύσει, σε ένα κράτος πρότυπο και σεβαστό στο κόσμο όλο. Σεβαστό για την αρετή, την δικαιοσύνη, τον πνευματικό πλούτο και την ιστορία χιλιάδων χρόνων που έχει, καθώς και για την κοινωνική αρμονία και την ομοψυχία που επικρατεί σε όλα τα στρώματα του. Αν ο άνθρωπος που έχει τέτοιο όραμα, λέγεται εθνικιστής, τότε είμαι εθνικιστής, γιατί αναγνωρίζω το κάλλος και τη μοναδικότητα σε ιστορία και ομορφιά αυτού του τόπου και επιθυμώ την πρόοδο του.
Για τον άλλο χαρακτηρισμό, αν αυτός που θέλει, να επιβάλλεται το κοινό δίκαιο, η ελευθερία, η αρετή και η προστασία των πολιτών εντός των συνόρων ενός κράτους, από λαμπρούς και χαρισματικούς ηγέτες προς αποσκοπίν τη κοινωνικής αρμονίας και οφέλους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, λέγεται φασίστας ή ιδεαλιστής, τότε είμαι και από αυτά.
Θα βιαστούνε ωσάν υδρόβια ασπόνδυλα οι επικριταί, να εξαμολήσουν μελάνι και να καθιστήσουν απόλυτες αξίες-ιδανικά όπως, το δίκαιο, η αρετή, η ελευθερία και το κοινό όφελος, σε διφορούμενους και ομιχλώδεις όρους.

Και λέγω είναι ένιες απόλυτες διότι αυτές πηγάζουν από το ενδότερα της ορθής ψυχής, είναι σπινθήρες της θείας δικαιοσύνης που ΔΙΑκατέχει αρμονικά το σύμπαν απ’ άκρη ως άκρη του, καθώς αυτές διδάσκοντω και εφαρμόζοντω στην Έλλάδα πριν καν κατεβούν οι παππούδες των δημιουργών της νέας τάξης και θρησκείας, από τα δένδρα.
Σε αυτό το σημείο χαρακτηρίζομαι ρατσιστής, γιατί διαλαλώ ορθά συμπεράσματα από τα αιματηρά ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, και αναφέρομαι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε λαούς, που μόνον εχθρική στάση είχαν να επιδείξουν έναντι του κάλλους της πατρίδος μας και ίδιοι με κάθε προσπάθεια τους, μας κάνανε να ντρεπόμαστε για τη καταγωγή και τη ταυτότητα μας.
Είμαι ρατσιστής!
Λαοί απατεώνες και τρισάθλιοι από την αρχή της ιστορίας, που αν τους καταδείξω, επειδή αυτοί βρίσκονται, σε θέσεις εξουσίας ή προστασίας και πλέον γράφουν ένα μέρος της ιστορίας, καθ’ ότι και νικηταί, θα χαρακτηριστώ ρατσιστής. Γιατί όταν διαπράττουν τα εγκλήματα σαν κράτη ή σαν πολίτες μεμονωμένα, δεν πρέπει να διαμαρτυρόμεθα οι λοιποί..

Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστούν και οι δήθεν ανθρωπισταί και θα περιορίσουν την ευθύνη των πράξεων στην εκάστοτε κυβέρνηση και θα υποστηρίξουν ότι ο λαός και οι πολίτες γενικότερα είναι αθώοι. Πρέπει όμως να βρεθεί η άκρη του μίτου.
Πείτε μου όμως, η κυβέρνηση συνήθως δεν πηγάζει από το λαό, αν και ίσως να μην εκλέγεται πάντα από αυτόν; Η κυβέρνηση μήπως είναι, που περνάει λαθραία μέσα σε κοντέϊνερ και αποκτά πράσινη κάρτα και δικαίωμα ψήφου; Μήπως η κυβέρνηση είναι αυτό που μας έχει αναγκάσει πλέον και διπλοκλειδώνουμε τις θύρες μας για να μην γίνουμε θύματα φονικών και διαρρήξεων, ή η κυβέρνηση θα μας βιάσει αν πάμε στη πλατεία Ομόνοιας αργά το βράδυ;

Λέγονται μετανάστες και η Έλλάδα μαστίζεται από αυτό το, εκ του πρασίνου δημιουργηθέντος πρόβλημα. ‘Όπως είναι αντιληπτό δεν αναφέρομαι είς τη χλωρίδα του τόπου μας, αλλά προβαίνω σε υπόδειξη κατά κύριο λόγο υπευθύνων της παρούσας κατάστασης.

Στην ‘Ελλάδα πρώτα οι Έλληνες. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής η θρησκείας, έχουν τα ίδια δικαιώματα (εφόσον δεν τα απαρνήθηκαν με ποινικά τιμωρούμενες πράξεις), στην ζωή, για την κατάκτηση της ευτυχίας και της ευημερίας. Παρά ταύτα πρέπει να γίνει μια εκλογή απονομής δικαιωμάτων με την τήρηση μιας στοιχειώδους προτεραιότητας για το εκάστοτε κράτος.
Είναι αδιανόητο για το ορθά σκεπτόμενο μυαλό να αντιληφθεί, την αλόγιστη αναγνώριση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αλλοδαπές μάζες, είς βάρος του αυτόχθονου Έλληνικού λαού. Τόσο οι μάζες, που τις αναφέρω ως εξής, λόγω της ποικιλομορφίας της καταγωγής τους, όσο και οι αυτόχθονες ‘Έλληνες, έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά στην Έλλάδα, πρώτα οι Έλληνες.
Αν το κράτος δεν νοιάζεται πρώτα για τον Έλληνα, γιατί ο Έλληνας να νοιάζεται πρώτα για το κράτος; Μήπως υπάρχει κάποιο ξένο κράτος, που για κάποιο μυστήριο λόγο θα βάλει πρώτα το συμφέρον του Έλληνα; Όχι. Γιατί λοιπόν αναλαμβάνουμε το ρόλο του σωτήρος και του υπερασπιστή των αδυνάτων όταν δεν μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας;
Γιατί να πληρώνει του αυξημένους φόρους του ο Έλληνας και να συντηρεί τους αλλοδαπούς και τα κράτη τους, όταν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος, γιατί οι δεύτεροι του παίρνουν τη δουλειά;
Και ναι, ανάμεσα τους υπάρχουν καλοί άνθρωποι που χτίσανε τα όνειρα τους και στήριξαν πάνω στη πατρίδα μας τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή, αλλά δυστυχώς πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή μεταναστών εκτός του ότι δεν είναι δυνατή η διάκριση τους, δεν είναι μακριά ο καιρός που θα εισαχθεί μαζί τους, το χάλι που τους έδιωξε εξ αρχής, από την δικιά τους πατρίδα.
Οι Έλληνες υπήρξαν και αυτοί μετανάστες (χωρίς το λάθρο- βέβαια καθότι περνούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους πριν εισαχθούν στην εκάστοτε χωρά), αλλά ουδέποτε αναφέρθηκαν να δημιουργούν προβλήματα στις χώρες μετανάστευσης τους. Αντιθέτως, από τους Έλληνες, όσοι γύρισαν στην πατρίδα τους μόνιμα, ως εκ το πλείστον γύρισαν ηλικιωμένοι, γιατί είχαν βγει σε σύνταξη από την χώρα που είχαν μεταναστεύσει.
Είχαν προσφέρει στη κοινωνία και είχαν διαπρέψει σε όποια καλή προσπάθεια και αν έκαναν. Δεν πήραν απλώς της δουλείες των ξένων όπως γίνεται σήμερα με τους αλλοδαπούς εντός της Έλλάδος, αλλά προσφέρανε ουσιαστικό έργο ποικίλου αλλά κατά κανόνα μεγάλου μεγέθους στις κοινωνίες που έζησαν, γι’ αυτό και πλέον στο κόσμο, παντού υπάρχει και ένας Έλλην!

Τα χειρότερα τέρατα όμως είναι αυτοί οι γλοιώδεις, ευτελό-ψυχοί πολιτικοί της ‘Ελλάδος που πήραν αυτούς τους ταλαιπωρημένους λαούς και έδωσαν δικαίωμα ψήφου με προσημειωμένα φακελάκια, σε άτομα που δεν μπορούν να προφέρουν ούτε καν τη λέξη δημοκρατία. Μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα αν και οι μετανάστες στην Ελλάδα σήμερα είναι ένα προϊόν της κατάστασης, όχι όμως ακόμα τόσο καταστρεπτικό όπως άλλες επιπόλαιες κατευθυνόμενες κινήσεις που σκοπό έχουν να κοιμίσουν βαθιά των Έλληνα πολίτη.

Βοήθεια δεν θα έχουμε καμία αν δεν βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας με την πνευματική αφύπνιση. Τα στραβά οφείλονται τόσο στα κρατίδια και του λαίσκους που θέλουν και καπηλεύονται επί χρόνια την ιστορία μας, όσο και σε εμάς τους ίδιους που σκύβουμε το κεφάλι διότι έχουμε αναγάγει την καρπαζιά σε διπλωματία!.

Θέλετε αλλαγή; Διαβάστε βιβλία, μάθετε την πραγματική ιστορία και Μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ή ΛΕΥΚΟ στις επόμενες εκλογές. Όσοι από σας νομίζουν ότι θα εξασφαλίσουν μια θεσούλα στο βλαστάρι τους με αντάλλαγμα την πεολειχία του εκάστοτε βουλευτή, πιστεύουν εις μάτην.

09/12/2005, 16:21:23
Εγώ λοιπόν, ως "υδρόβιο ασπόνδυλο", ένα έχω να σου πω...

Λυπάμαι ειλικρινά...

Λυπάμαι, γιατί ενώ βλέπω ότι έχεις και δίψα για μάθηση και αγάπη για την πατρίδα, στρέφεις τα "βέλη" σου εναντίον λάθος στόχων, με συνθήματα του στυλ "ΟΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!!!", "ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" κλπ, που είναι τόσο ξεπερασμένα πια, όσο και τα μυαλά που τα σκαρφίζονται.

Να ξέρεις μόνο ότι αυτό που λέγεται "αγάπη προς την πατρίδα" δεν είναι μόνο δικό σου προνόμιο, ούτε και καμιάς "ομαδούλας", αλλά όλως μας...Και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να επιβάλλεις το δικό σου τρόπο "αγάπης"--ένας θεός να την κάνει--ως τον μόνο ενδεδειγμένο.

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 16:44:54
Άσπονδε φίλε Βελισσάριε, τη δικιά σας αγάπη, ελευθεριά και θεό τρώμε στη μούρη σήμερα. Αν είσαι εσύ ευχαριστημένος με την κατάσταση, τότε μάλλον είσαι βολεμένος. Εγώ όχι. Τα βέλη μου βρίσκουν πάντα το στόχο τους, γι αυτό και τσούζουν. Επειδή τα συνθήματα που λες είναι ξεπερασμένα, τα γυφτάκια σκοτώσανε τη γιαγιούλα, οι τουρκό-αλβανοί θα κάνουν δικο τους κόμμα, οι ανώμαλοι είναι παντού, οι αλλοδαποι επίσης και ο γνήσιος Έλλην πουθενά.
Στο τέλος θα μείνει Ελλάς-Ελλήνων. Έτσι σκέτο και σε όποιον αρέσει. Βαρέθηκα να είμαι φορολογούμενος δεύτερης κατηγορίας πολίτης για να έχουν τα σιχάματα της ανθρωπότητας τα ιδια δικαιωματα και περισσότερες ευκαιρίες απο εμενά. Η φύση αλλούς προίκισε ανώτερους και αλλους κατώτερους ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ (μην με αναγκάσετε να μακρηγορήσω για τη φυσιολογία του ανθρώπου), όταν όμως τα πόδια έχουν την εντύπωση οτι μπορούν να κανουν τη δουλειά που κάνει το κεφάλι και πιστευουν οτι δεν το έχουν ανάγκη, βγάζουν πολιτεύματα και δικαιώματα και μας κάνουν όλους ίσους και όμοιους.
Δηλαδή έχεις την εντύπωση οτι βάζω τη δικιά μου (εκλεκτισμένη) φύση το ίδιο με του μουσουλμάνου που ζει για να σφαξει χριστιανό ή του αλβανού που μυρίζει κατρουλιό απο τα 50 μέτρα;; Λάθος κάνεις. Πρέπει να αποδήξεις οτι είσαι άνθρωπος άξιος να έχεις δικαιώματα. Η γέννηση σου απο δίποδα θυλαστικά, εμενα δεν μου αρκεί.

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 16:48:10
Το παραπάνω μήνυμα πηγαινε για τον durden, sorry Βελ αλλά πολύ σε σκέφτομαι εσενα...

09/12/2005, 17:12:15
Το πόσο "βολεμένος" είμαι το αποδεικνύει περίτρανα η τωρινή μου κατάσταση...Αναγκάστηκα να τα μαζέψω και να φύγω, εγκαταλείποντας μία πατρίδα που αγαπώ, γιατί αυτή δεν είχε να μου προσφέρει τίποτα από αυτά που όφειλε...Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...

Νομίζεις ότι τα βλέπω όλα ρόδινα; Ότι κλείνω τα μάτια μου μπροστά στα προβλήματα αυτού του τόπου; Κάνεις μεγάλο λάθος, φίλε! Την κύρια ευθύνη όμως για την κατάντια του ελληνικού κράτους σήμερα δεν την έχουν ούτε οι "εβραϊκές συναγωγές", ούτε οι "Τουρκαλβανοί", ούτε τα "γυφτάκια", ούτε και κανένας από τους δύσμοιρους ανθρώπους που ελαφρά τη καρδία κατηγορείς, γινόμενος φερέφωνο των διαφόρων "Λιακοπουλαίων" που σου πουλάνε την "απόκρυφη γνώση" τους σε τιμή ευκαιρίας. Την ευθύνη, "Θεόσταλτε", την έχεις ΕΣΥ, την έχω ΕΓΩ και την έχουμε όλοι μας...ΕΜΕΙΣ...ΟΙ "ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"--Και τι σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως το έχουμε και στο DNA μας; Ακόμη αυτό να ακούσουμε!

Όσο για τα υπόλοιπα περί της "εκλεπτυσμένης φύσης σου"--φαίνεται άλλωστε αυτό, δεν κρύβεται!!!--περί της "ανωτερότητάς μας", περί των "αλβανικών οσμών" και των "κατρουλιών" εγώ τ' ακούω βερεσέ, αλλά σε συγχωρώ επειδή ούτε ιδέα έχεις περί της "ανθρώπινης φυσιολογίας", όπως διατείνεσαι, ούτε και διατεθειμένος είσαι να καταλάβεις, ακόμη και να το συζητήσουμε.

Ναι, "Θεόσταλτε"...Τελικά...ΠΡΕΠΕΙ να αποδείξεις ότι είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Συμφωνώ!

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 17:31:14
Durden είσαι στην Αγγλία γιατί ο μπαμπάς σου είχε λεφτά να σε σπουδάσει εκεί, εγώ λέω πως το λάθος είναι μισό μισό, αλλά εσύ το ρίχνεις μόνο σε "εμάς" που νομίζουμε ότι είμαστε ανώτεροι. Σας αρέσει δεν σας αρέσει οι Έλληνες είναι ανώτερη φυλή, όχι γιατί είμαι Έλληνας, όχι γιατί εχουμε διαφορετικο DNA, ούτε επειδή το είπε ο Λιακοπουλός, αλλά επειδή το φώς του Ελληνικού πολιτισμού υπάρχει πάνω απο 10.000 χρόνια σε αυτή τη Γη.
Ήρθαμε πρώτοι πως να το κάνουμε.... ιστορία είναι δεν αλλάζεί.
Αν δεν έχεις αποδήξεις για την παλαιότητα του πολιτισμού μας εγώ έχω. Να θυμάσαι όμως πως μια μέρα θα τα δεις όλα αυτά μπροστά σου, γιατί μάρτυρας μου θα είναι μόνο ο χρόνος.

09/12/2005, 17:37:03
quote:
Στο τέλος θα μείνει Ελλάς-Ελλήνων

Ποίος Μεσσιανικός Αθάνατος ή Θνητός θα τους διαλέξει άραγε..

ΚΕΕP ON ROCKING BABY...!!!!!
Μια αρχαία ελληνική συμβουλή για...αλαζόνες, απο τον παπούλη Αίσωπο

Ένας αετός κυνηγούσε κάποτε έναν λαγό με τόσο μεγάλη ταχύτητα και
επιδεξιότητα που όλα έδειχναν ότι το άτυχο ζώο δεν θα αργούσε να
πέσει στα νύχια του. Κατατρομαγμένος, απελπισμένος και κουρασμένος
από το τρέξιμο ο λαγός συνάντησε ξαφνικά στον δρόμο του ένα
μικροσκοπικό σκαθάρι και προσπέφτοντας στα πόδια του είπε:
"Σε παρακαλώ, προστάτεψέ με από τον αετό και βοήθησέ με να γλιτώσω τη
ζωή μου."
Το σκαθάρι λυπήθηκε τον λαγό, του έδωσε θάρρος και υποσχέθηκε ότι θα
του συμπαρασταθεί. Πράγματι, όταν ο αετός πλησίασε το θήραμά του το
σκαθάρι μπήκε ανάμεσα σε αυτόν και το λαγό και του φώναξε:
"Αυτό το πλάσμα είναι υπό την προστασία μου. ʼσε το να ζήσει και ψάξε
κάπου αλλού για την τροφή σου."
Ο αετός όμως ακούγοντας τα γενναία λόγια του σκαθαριού και βλέποντας
το μικρό μέγεθός του, γέλασε αυτάρεσκα, έκανε μια χαψιά το λαγό και
πέταξε μακριά, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες του μικροσκοπικού
εντόμου.
Το σκαθάρι όμως πήρε πολύ βαριά αυτή την προσβολή. Ανέβηκε λοιπόν
στην απόκρημνη φωλιά όπου προστάτευε τα αυγά του αετός και τα έσπρωξε
όλα στον γκρεμό για να σπάσουν. Από τότε ο αετός δεν κατάφερε να
ξαναποκτήσει παιδιά γιατί, όσο καλά και αν προστάτευε τη φωλιά του,
κάθε φορά που γεννούσε αυγά και απομακρυνόταν για να βρει τροφή, το
σκαθάρι ανέβαινε πετώντας μέχρι εκεί και του τα έσπαγε όλα.
Απελπισμένος, ο αετός απευθύνθηκε στο Δία του οποίου ήταν το σύμβολο
και ζήτησε την προστασία του. Ο Δίας λοιπόν πήρε τα αυγά του αετού
στην αγκαλιά του και υποσχέθηκε να τα προστατεύει μέχρι αυτά να
εκκολαφθούν και να προσέχουν πλέον μόνα τους τον εαυτό τους.
Το σκαθάρι όμως δεν πτοήθηκε ούτε από τον νέο γιγαντιαίο και ισχυρό
προστάτη των αυγών. Μάζεψε μια μικρή μπάλα κοπριά, πέταξε μέχρι τον
Όλυμπο και την έριξε πάνω στο μπράτσο του Δία. Εκνευρισμένος τότε
εκείνος έπιασε τον βόλο αυτής της βρωμιάς με το άλλο του χέρι και τον
πέταξε μακριά. Πάνω στη βιασύνη του όμως, ξέχασε τα αυγά του αετού
που κρατούσε και αυτά έπεσαν κάτω, σπάζοντας για άλλη μια φορά.

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 17:40:40
Επίσης επειδή ακούω το Λιακόπουλο να αναφέρεται ως ειδικός προς αποφυγήν.
Ο Λιακ δεν λέει κάτι καινουργίο, τα μισά του βιβλία είναι αναμασημένα λόγια άλλων συγγραφέων, για να δούμε ομως τώρα πόσο μάγκας είσαι durden, ξέρεις απο που βρίσκει τις πηγές του και ποίες είναι;; Γιατί εγω ξέρω και επειδή ξέρω, αποφεύγω να πάρω τα βιβλία του, αλλά ψάχνω τα πρωτότυπα.

09/12/2005, 17:45:50
quote:
Durden είσαι στην Αγγλία γιατί ο μπαμπάς σου είχε λεφτά να σε σπουδάσει εκεί

Το γιατί και το πως είμαι εδώ δεν σε αφορά και θα σε παρακαλούσα να μη χρησιμοποιείς στο λόγο σου άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος για τα οποία δεν γνωρίζεις τίποτα...

Επειδή δεν συνηθίζω να μπλέκω σε ανούσιους καυγάδες, εγώ αυτά που είχα να σου πω στα είπα...Αν θες ακούς, αν θες προσπερνάς! Τόσο απλά!

Διάβασε και λίγο το κειμενάκι του Πλωτίνου...Καλό θα σου κάνει πιστεύω...

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 17:57:10
Μην παρεξηγείς durden δηλαδή εσύ δεν έχεις(ή είχες)μπαμπά; Στα λάχανα μήπως σε βρήκε η μητέρα σου; Αυτό ήταν που σε ενόχλησε ή η αλήθεια;

Όσο για την ιστορία του Πλωτίνου εκτός του ότι δεν πατάει ουτε κατ ελάχιστο στη σφαίρα της πραγματικότητας αν είμουν Δίας, θα συμβούλευα το αετό να ζητήσει συγνώμη απο το σκαθάρι γι αυτό που έκανε(τώρα τι δουλέια έχει ο νομός του ισχυρότέρου στη ζουγκλά με τη θεία δίκη δεν θα το ψάξω, απλά θα το αποδεχθώ)και αν το σκαθάρι σύνεχίζε να νομίζει αυθαδέστατα και προσβλητικά να νομίζει ότι είναι μεγαλύτερο του εαυτού του, θα έστελνα ενα κοράκι να το φάει. Απλά τα πράγματα

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 18:10:58
Σε μια καλήτερη "βέρσιον" της ιστορίας το σκαθάρι θα φαγωθεί απο τον αετό. Γιατί; Γιατί είναι η πραγματικότητα. Είσαι λαγός ή αετός. Θα φας ή θα φαγωθείς;
Ο λαγός νομίζει οτι η Γή είναι επίπεδη.
Ο αετός όμως ΞΕΡΕΙ κάτι παραπάνω. Έχει γνώση γιατί τα βλέπει απο ψηλά.
Αυτό χρειάζεστε οι λαγοί, να αποκτήσετε τη γνώση που θα σας δώσει τα φτερά σας να γίνετε αετοί. Και όταν γίνεις αετός θα έχεις μέσα σου τη πραγμάτικη δύναμη του Διός και αυτή δόξα επι πτωμάτω ποτέ δεν θα σου δώσει.
Ορίστε και αποσυμβολισμός

09/12/2005, 18:17:14
quote:
Μην παρεξηγείς durden δηλαδή εσύ δεν έχεις(ή είχες)μπαμπά; Στα λάχανα μήπως σε βρήκε η μητέρα σου; Αυτό ήταν που σε ενόχλησε ή η αλήθεια;

Επειδή δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις την αλήθεια κι επειδή είναι ανήθικο να φέρνεις τη συζήτηση επί προσωπικού, θα στο πω για τελευταία φορά, σταμάτησε ΕΔΩ και κράτα τους γονείς μου έξω από το παραλήρημά σου!!

Όσο για το πόσο "μάγκας" είμαι δεν έχω ανάγκη να το αποδείξω σε κανέναν, πόσο μάλλον σε σένα!!

09/12/2005, 18:20:47
Τ Ε Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε !

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»

09/12/2005, 18:30:18
quote:
Τ Ε Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε !

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 19:19:46
Και για να γίνω πιο ακριβέστατος.
Ο εχθρός της πατρίδος εσωτερικός ή εξωτερικός, πρέπει να εξοντωθεί..
Μην αυταπατάστε από τις χριστιανικές αγάπες, γιατί αν ανοίξετε αγκαλιά να τους αγκαλιάσετε, θα σας μπήξουν ξιφολόγχη.
Πολέμους δημιουργούν μόνο τα πνευματικά υπανάπτυκτα κράτη(θρησκεύματα), που βασίζουνε τον πλούτο τους στην ύλη και δι αυτό, απορροφούν όλους του πόρους καταλαμβάνοντας κάθε φορά καινούργιους. Δι αυτούς είστε ένα ζωύφιο ενοχλητικό, που στέκεται πάνω στο μελλοντικό του χωράφι. Αγαπήστε τον και θα δείτε τη πάει να πει μυγοσκοτώστρα! Έτσι απλά.
Άνθρωπο που τον νοιάζει ο πλούτος και η ύλη δεν έχει πνεύμα. Άνθρωπος χωρίς πνεύμα, είναι ζωντανός νεκρός, κάνει και πιστεύει ότι του πουν και δεν θα σταθεί με τους ελαφρόμυαλους να κάνει διάλογο. Χρατς, έξω απ’ το χωράφι. Αυτή είναι η νέα γενιά και νομίζουν οι κύριοι ότι τα αμυντικά μου μέτρα είναι ακραία! Και να είχατε διαβάσει κανένα βιβλίο να έλεγα εντάξει πάει και έρχεται.
Στην μειοψηφία εδώ μέσα είστε ψευτοκουλτουριάρηδες αντιρρησίες χριστιανικής συνειδήσεως που έμαθαν τον κόσμο μέσα από την tv, τη καφετέρια, το net café, άντε να διαβάσατε και 40 (πολλά λέω;;) βιβλία συν 1000 περιοδικά, κόλλησαν το σοφό λεγόμενο κάποιου αρχαίου για υπογραφή επειδή δεν έχουν κάτι δικό τους να βάλουν, και τσούπ μάθαμε τον κόσμο.

Εσείς είστε το πρόβλημα της Ελλάδος, που επειδή πατάτε στα τέσσερα και βλέπετε μόνο ευθεία παροτρύνετε και άλλους να το κάνουν γιατί είναι πιο ξεκούραστο και σύγχρονος κρύπτει το αίσθημα κατωτερότητας που αισθάνεστε δίπλα σε υψηλοτέρους.

Εσείς είστε που κλείσατε των παιδιών τα μυαλά και τα στερέψατε της δημιουργικής φαντασίας για να τους φορτώσετε με το αίσθημα αποτυχίας σας στη ζωή, θέλοντας τα, οι ίδιοι να τα καταφέρουν καλύτερα από σας. Τους πασάρατε ψεύτικα όνειρα, άγιους Βασίληδες χριστούς και διαβόλους να στοιχειώνουν τον ύπνο τους και τα κάνατε να αισθάνονται χαρούμενα με αξίες σε καινούργια δώρα.
Τα κάνατε αρνιά σε ένα κόσμο από τον οποίο πάντα προσπαθούσατε να τα προφυλάξετε μην δουν, επαναλαμβάνοντας τους το τροπάριο, ότι είναι επικίνδυνα έλκει έξω γιατί υπάρχουν κακοί άνθρωποι, αλλά μην ξέροντας πώς να τους ξεχωρίσετε εσείς οι ίδιοι..

Και τι κάναμε;; (Γιατί όλοι φταίμε)
Τα χώσαμε στο δρόμο του κυνηγητού τις επιτυχίας να γίνουν καταξιωμένοι, να παίρνουν ένα καλό μισθό, να κάνουν ένα πλούσιο γάμο, πολλά εγγόνια, αυτή είναι η προγραμματισμένη τους ζωή μόνο έτσι κατακτάς την ευτυχία εε;.
Στο παράθυρα που έμειναν να λέγονται ελεύθερος χρόνος νομίζουμε ότι ζούμε.
Νομίζετε ακόμα πως είστε ελεύθεροι;
Είστε ελεύθεροι, να κάνετε ότι θέλουν.

Περί κινητών….
Βάλατε τα κεφάλια των παιδιών σας στο φούρνο μικροκυμάτων δίνοντας τους κινητό για την ασφάλεια τους. Αν δεν ήσασταν αμόρφωτοι εσείς που είστε γονείς, θα ξέρατε τι κάνουν τα ραδιοκύματα σε συχνότητες 1800 και 900 στον εγκέφαλο του παιδιού σας και θα καταλαβένατε, ότι δεν φταίει αυτό που είναι χαζό!
Θα ξέρετε τι κάνει το στιλάτο hands free Bluetooth στο κεφάλι σας το άδειο, στη συχνότητα που δουλεύει και δεν θα το φορούσατε.
Σαν είπαν πως είναι ασφαλές και αυτό σας βόλεψε, εε αφού το είπε υπεύθυνος φορέας δεν θα έχει σκοπιμότητες εε;
Το χειρότερο από όλα είναι, πως έχοντας οι ίδιοι τελείως άγνοια επί του θέματος, το βαφτίσατε αναγκαίο κακό και το δώσατε στα παιδιά σας.
Και επειδή κύρηγμα χωρίς δίδαγμα δεν υπάρχει, αντί κινητού, ασύρματος. Λιγότερο βλαβερή και πιο φτηνή λύση, αν το θέμα είναι απλά η επικοινωνία του παιδιού με το σπίτι.(είναι μόνο αυτό;;)

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 19:39:54

Η νίκη του Δαβίδ επί του Γολιάθ.

Ο Δαβίδ ήταν ένα πιτσιρίκι δεν θα έλεγε κάποιος μετρίου αναστηματος, κάτι λιγότερο ήταν το όποιο στριφογύριζε στο χέρι τη σφεντόνα του.

Ο Γολιάθ δεν ήταν γίγαντας, (αν ρωτήσετε τους εβραίους οι ιστορίες ξεκινάν από τα 3 μέτρα και φτάνουν μέχρι όσο θες με το κιλό) ήταν όμως ένας καλογυμνασμένος αντιπρόσωπος της φυλής του. Αυτός δεν είχε ξαναδεί σφεντόνα γιατί ο ίδιος δεν καταδεχόταν να πολεμήσει ούτε με τόξο. Βλέποντας λοιπόν το πιτσιρίκι με το γιο γιο του, έβαλε τα γέλια. Έλα όμως που τα φίδια τσιμπάνε ύπουλα εκεί που δεν τα βλέπεις και του την έδωσε στο δόξα πατρή ο Δαβίδ.

Αχ ρε Γολιάθ, γιατί δεν φορούσες εκείνη τη μέρα περικεφαλαία, να έκανες το σπόρο τ’ αλατιού;
Τι καταγωγής ήταν ο Γολιάθ ξέρετε;;
Τι εμπορευόταν για “βιοποριστικούς” λόγους ο Αβράαμ;

GodsenDΜέλος
09/12/2005, 22:42:30
Κατα την θεωρία μου θεός είναι, οι ψυχές όσων έζησαν, ζουν και θα ζήσουν σε όλο το σύμπαν. Είναι κάτι σαν ένα είδος ευφυούς ενεργείας, η κοσμική ψυχή. Δεν του έχω δώσει ιδιότητες γιατί περιλαμβάνει τόσο τις ψυχές των "θεών" όσο και των θνητών σε ένα μεγάλο μείγμα. Καμιά ιδέα;