- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Υπάρχει περίπτωση το κάθε μέλος της κοινωνίας να θεωρεί ως υπαρκτό οποιοδήποτε Θεό και σατανά αλλα και υποσχέσεις παραδείσων???
Θα μπορούσε αυτή η κοινωνία να έχει μια άλλη καλλιέργεια και νοηματοδότηση που θα της επέτρεπε να έχει ωριμότερες στάσεις απέναντι σε όλα τα ερωτήματα και προκλήσεις που θέτει -εκ των πραγμάτων- η ίδια η ζωή???
Θα της ήταν -αυτής της κοινωνίας- υποχρεωτική η ενταξή της σε οποιαδήποτε μορφή Θρησκείας , εφόσον είχε ως παρακαταθήκη γνώσεων/πεποιθήσεων , όλα οσα χρειάζεται για να ερμηνεύσει τόσο την ύπαρξή της αλλα και το περιβάλλον όπου κλήθηκε να ζήσει και να επιχειρήσει???
Να θεωρήσουμε ως υποχρεωτική την ύπαρξη της Θρησκείας και του Θρησκεύεσθαι προκειμένου μια κοινωνία να αντιληφθεί το όμορφο και το άσχημο...το κοινωνικό και το αντικοινωνικό και όλα όσα χρειάζεται για να υπάρχει μια υγιής κοινωνία???
Προσωπικά θεωρώ ότι ο εκφοβισμός και η βία -ψυχική- που εξασκούν οι Θρησκείες κατα την πρώιμη παιδική ηλικία αλλα και οι παραβατικές νουθεσίες των κοινωνιών , δημιουργούν αναχώματα στο υγιώς σκέπτεσθαι και συμπεριφέρεσθαι....και ανακόπτουν την πρωτοβουλία στα μέλη της!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
τι γνωμη εχετε γ'αυτους?γνωριζει κανεις?

macedon
quote:Αρκεί να διαβάσεις τον τρόπο που εκφράζονται για να καταλάβεις οτι δεν στέκουν στα καλά τους.
κατα ποσο στεκουν αυτα που λενε οι Ο.Ε.Α.?
YΓ. Μάσεντον έχεις email.

Προσωπικά αρνούμαι....
Ας επανέλθουμε επι του θέματος καλύτερα...![]()

quote:
ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣEΩΣ.
Αυτοί είναι τρελάκιδες.
Φίλε μου μην παρασέρνεσαι από αρρωστημένος ομάδες.
Αν θες να “ακουμπάς” σώνει και καλά σε κάποια θρησκεία, δες τότε σοβαρά την πρόταση του..... “θρύλου”
Έστω και του “ΠΑΟΚ” ρε γαμώτο. Ακόμα και ο ΠΑΟ όσο και αρωστημένο να ακούγεται , είναι απείρως καλύτερη ομάδα απο την Ο.Ε.Α.
Αυτοί του Ο.Ε.Α είναι φασιστοειδή, δεν το βλέπεις?
Τρελλοκομείο είναι το "συγκρότημα" , αν-ισορροπίας το ανάγνωσμα....και θαρρώ ακόμα πιο τρελλοί και αν-ισόρροποι , όλοι όσοι ασχολούνται -έστω και για πλάκα- μαζί τους...

Υπάρχουν και ακίνδυνοι τρελοί ξέρεις, και αυτούς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια.
Τους άλλους όμως?
Την καλημέρα μου
quote:
Εαρινός
Τώρα βέβαια μετά απ'οσα διάβασα και με τον τρόπο αλλα και την φρασεολογία που έχει επιλεγεί να συνταχθεί το κείμενο της Ο.Ε.Α , θα πρέπει να πάρει ο οποιοσδήποτε θέση και να γίνει σοβαρή συζήτηση???
Πάντως φίλε Δήμο είναι χρήσιμοι σε κάποιον που θα ήθελε να βελτιώση το υβρεολόγιό του . Σ' αυτόν τον τομέα είναι άφθαστοι !
*
Όλα καλά φίλε μου εσύ???

quote:
Πέρα από την τρέλα Δήμο, - που τη επεσήμανα στην αρχή αρχή,- διακρίνω και ένα ανατριχιαστικό φασισμό, και αυτό με ενοχλεί πολύ ποιο περισσότερο.Υπάρχουν και ακίνδυνοι τρελοί ξέρεις, και αυτούς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια.
Τους άλλους όμως?Την καλημέρα μου
Έχεις δίκιο Γιάννη , νά'σαι καλά πάντα φίλε μου -όλος ο κόσμος- να αντέχεις/ει όλη την περιρρέουσα αν-ισορροπία των καιρών μας...
Καλό μεσημέρι και απο μένα...![]()

quote:
Φαίνονται για τελείως μουρλοί,ένας θεός ξέρει που βρίσκουν τις ασυναρτησίες που γράφουν.Ισως να υποκινούνται απο άλλους για την επίτευξη κάποιου συγκεκριμένου σκοπού.
Φαίνονται???
Άλεξ , θα έλεγα ότι είσαι πολύ επιεικής φίλε μου....![]()
![]()
Λές να υποκινούνται και απο άλλους..???
Αυτοί οι "άλλοι" φαντάσου απο τι τρέλλα και ανισορροπία θα διακατέχονται...![]()

Βρε dominik πλάκα κάνεις εεεε?
Μάλλον για μαύρο χιούμορ πρόκειται, σωστά?
Δεν είναι δυνατόν να μιλάς σοβαρά
Τι σχέση μπορεί να έχει η αγανάκτηση, και οι “αγανακτισμένοι πολίτες”?
Τέτοιοι αγανακτισμένοι πολίτες, δεν βγήκαν ποτέ σε δρόμους και σε πλατείες.
Αυτούς ψάχνεις να βρεις.
Το αυγό του φιδιού?
τελος παντων η λυση ειναι μια κατα την γνωμη μου.να σταματησουν ολα να λειτουργουν,να μην παει κανεις για δουλεια,να μην κινειται τιποτα απολυτως μεχρι ο αχρηστος ο πρωθυπουργος να αλλαξει την αθλια αυτη κατασταση.να δουμε πως θα του φανει αυτο το μπλακ αουτ.