- Και ξαφνικά χωρίς το ESOTERICA.GR... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Ποιά είναι η "λάμψη" του ESOTERICA,
για ποιον και για ποιους λόγους Κάθυ;
Καλημέρα,
Γνωρίζεις για ποια λάμψη μιλάμε και δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να
επεκταθώ επί αυτού. Κι ύστερα μιλάμε για την λάμψη που είναι
βέβαιο πως χάνει.
quote:
Για κάποιον που μόλις τώρα μπαίνει ο διαδικτυακός αυτός τόπος στη
ζωή του, το ESOTERICA είναι ένα μωρό, μια νέα οντότητα, που η σχέση
μαζί του, βρίσκεται μόλις τώρα στα πρώτα βήματα της ανάπτυξης.Ο ενθουσιασμός της ανακάλυψής του και η άσβεστη δίψα του θα τον κάνουν να ρουφήξει κάθε θέμα του ενδιαφέροντός του με λαχτάρα και θα δει το ESOTERICA ως τέτοιο: Μια πηγή.
Για κάποιον που μπαίνει τώρα μπορεί να είναι ένα μωρό, μια πηγή,
το ESOTERICA, και που το μέλος θα ήθελε ή και θα προσπαθούσε να
πάρει μέρος στην ανάπτυξή του, προσφέροντας το τι έχει να προσφέρει,
αλλά για εκείνους που έχουν τόοοοοσο καιρό εδώ μέσα ως τι
εκλαμβάνεται;
Και στη προκείμενη περίπτωση για αυτούς μιλάμε.
Μιλάμε για μέλη παλιά (που κάποτε ήταν νέα) που ήρθαν να δώσουν,
να πάρουν, να εμπνεύσουν, να εμπνευστούν.
Μήπως η έμπνευση έχει εγκαταλείψει ορισμένα μέλη;
quote:
Αυτό εξαρτάται από εμάς, όπως και η λάμψη του, είναι αντανάκλαση της δικής μας πορείας προς την αναζήτηση.
Κι αυτή η αντανάκλαση είναι λαλίστατη.
quote:
Εκτός εάν ξαφνικά, γίναμε όλοι πολύ καλύτεροι από τους άλλους, τόσο, ώστε τα ανθρώπινα πάθη που ξετυλίσσονται μέσα από διαπλοκές ή διαφωνίες, δεν μας αγγίζουν και τα έχουμε παντελώς ξεπεράσει.
Ομολογώ πως δέν καταλαβαίνω το ειρμό της σκέψης σου.
Όταν γίνεσαι «καλύτερος», απλά ως καλύτερος δεν αναμοχλεύεις
τα πάθη των «κατωτέρων» σου.
quote:
Οπως ένα μωρό που γεννιέται, στην αρχή βρίσκεται στην ευτυχία και τη λάμψη της αθωότητας, έτσι και η οντότητα αυτή που όλοι μαζί δημιουργήσαμε. Και η οντότητα αυτή, έχει ψυχή, δομεί όμως και προσωπικότητα, που σαν κάθε τέτοια, χτίζει δράκους για να τους αναγνωρίσει στην πορεία και να τους αντιμετωπίσει.
Να μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω με την παρομοίωση.
Διότι ένα μωρό έχει τον κηδεμόνα του που είναι υπόλογος της
εξέλιξής του.
Το ESOTERICA, αν κι έχει τους συντονιστές του αυτοί δεν μπορεί,
και δεν είναι υπόλογοι της εξέλιξής του, διότι η ανάπτυξή του,
καθώς συμφωνούμε, είναι έργο όλων των μελών.

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
σε ευχαριστω που εισαι στο εσωτερικα και τουλαχιστων εχω να λεω για μερικα πνευματικα μελη που συναντησα εδω εσωτερικα.
ξαφνικα εδω εσωτερικα
και χωρις εσωτερικα νομιζω οτι ειναι καλλητερα μετα απο οσα νομιζω οτι ειδες που μου συνεβηκαν εδω μεσα στο σαϊτ της Αμαλίας.
γεια σου και σενα Αμαλια θα περιμενω τις απαντησεις σου...
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..
ΚΡΙΣΝΑ
Καλό μήνα των
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004
Ευχόμεθα την ομαλή και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.
Ελπίζομε η 28η ΟΛΥΜΠΙΙΑΣ να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Και τέλος προσδοκούμε στην φωτισμένη έμπνευση,
των συζητήσεών μας.
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία.......

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
quote:
και χωρις εσωτερικα νομιζω οτι ειναι καλλητερα μετα απο οσα νομιζω οτι ειδες που μου συνεβηκαν εδω μεσα στο σαϊτ της Αμαλίας.
afma .. δεν νομίζω να το εννοείς αυτό...
υπάρχουν τόσα και τόσα φόρουμ... μέλη διαγράφονται για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά ξαναγυρνούν... και ξαναγυρνούν...
Τώρα η Αμαλία ... δεν εχω ακούσει να λέει οτι το σαιτ είναι δικό της??![]()
Η Αμαλία είναι συντονίστρια ... το σάιτ απο οτι βλέπεις είναι δικό μας ... ![]()
Έχω αισίος στο εσωτέρικα ως μέλος ενάμιση χρόνο.
Επέλεξα να απέχω απο τον χώρο για μερικούς μήνες για κάπους λόγους δικούς μου αλλά και για λόγους λάμψης όπως ανέφερε η Κάθυ.Έβλεπα πως Στο εσωτέρικα διασυρόταν απο άτομα που σκοπός τους δεν ήταν η γνώση αλλά άλλα πράγματα που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.
Επέστρεψα περίπου μετά απο 2-3 μήνες και διαπίστωσα ότι αυτό που για το όποίο έφυγα για να μην δώ να γίνεται έχει γίνει.
Παντού διαπληκτισμόι κόντρες και υβρισίες.
Οι συντονιστές αδυνατούν να ελένξουν την κατάσταση σε ικανοποιητική κατάσταση( αν και κάποιοι απο αυτούς προσπαθούν,αλλά 1-2 χελιδόνια δεν φέρνουν την άνοιξη)και τα διάφορα άτομα τα οποία ΄΄εχουν σαν σκοπό όχι την γνώση αλλα την αυτοπροβολή τους που επιφέρει την υποβάθμιση του ΄χώρου.
Μπορεί κάποιοι να θιχτούν απο αυτά που γράφω αλλά είναι γεγονός.Είμουνα στο εσωτέρικα πριν ενάμιση χρόνο και λέω πως μου λύπει εκείνο το εσωτέρικα.Δεν έχει καμία σχέση με τώρα.Και δεν το έχω καταλάβει να έχει ωριμάσει όπως και κάποια μέλη δεν τα βλέπω να οριμάζουν ποτέ.
Η φίλη Αμαλία είπε πως το εσωτέρικα είναι μωρό που μεγαλώνει.Αν΄ένα μωρό φίλη Αμαλία όμως δεν μεγαλώσει σωστά ξέρεις τη συμβαίνει αργότερα.
Εγώ έχω επιστρέψει λόγο κάποιον συγκυριών.Όμως θα αρχίσω και πάλι να προσφέρω ότι γνωρίζω όσο πενιχρό και αν είναι στα μάτια κάποιον και θα είμαι πολύ επιλεκτικός όπως πάντα στο τη θα πέρνω.
Και θα έλεγα πως θα στεναχοριόμουν αν χανόταν το εσωτέρικα γιατί πήρα αρκετά απο αυτό.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
quote:
Μπορεί κάποιοι να θιχτούν απο αυτά που γράφω αλλά είναι γεγονός.Είμουνα στο εσωτέρικα πριν ενάμιση χρόνο και λέω πως μου λύπει εκείνο το εσωτέρικα.
Σοφία
Eσωτερισμός και Πάθη - Αβαλλον
Συντονίστριες.. συμπαντικές - Κάθυ
Κάρμα --- θώθ
Περί γραφής και ανάγνωσης στην Αρχαία Ελλάδα
Περί Πυθαγόρειου βίου
Ινδική φιλοσοφία
Μύθος και Θρησκεία
Σατανάς -….
Ιερή λογοκρισία
Περί αρχαιολατρείας
Υπάρχει Θεός
Η Γνώση
Το μυστικό των Ναιτών.
Το μέλλον της γής
Ο κριναετός
Παράλληλοι κόσμοι
Μασσονία
Ετσι στην τύχη... απο κάθε ομάδα συζήτησης πήρα 4-5 τόπικ απο τα πρώτα που βρήκα μπροστά μου...
Δεν βλέπω κάτι να εχει αλλάξει... τα τόπικ αυτά είναι οτι καλύτερο μπορεί να βρεί κάποιος απο τον κόσμο του ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ της ΣΟΦΙΑΣ του ΜΥΘΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ κλπ..κλπ....
Εχουμε λοιπόν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ τόπικ σε εξέλιξη... για προχωρημένους εσωτεριστές , για ελεύθερους εσωτεριστές, ακόμα και για μη εσωτεριστές...
Εαν αυτό που αισθάνονται ολοι αυτοί που δημιουργούν αυτά τα τόπικ δεν νοιώθουν την ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ
ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ....?????
quote:
Επέστρεψα περίπου μετά απο 2-3 μήνες και διαπίστωσα ότι αυτό που για το όποίο έφυγα για να μην δώ να γίνεται έχει γίνει.
Παντού διαπληκτισμόι κόντρες και υβρισίες.
Η ``ζημιά`` γίνεται απο 2 τύπους συγκρκριμένων μελών...
1ον απο τους ``εγωπαθείς`` οι οποίοι συμβάλλουν στη εποικοδομητικότητα των συζητήσεων με έντονες αντιπαραθέσεις αλλά συμβάλλουν..ομως...
2ον απο τα διαγραμμένα μέλη ή τα διπλογραμμένα μέλη τα οποία ανοίγουν τόπικ άχρηστα ... με σκοπό να εκτονώσουν τα αποθημένα τους...
Και στις δύο περιπτώσεις διακρίνω μια ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ σε οποιο ``τύπο`` και αν ανήκουν...
ΟΙ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...
Φτάνει να γίνονται σε ορισμένα επιτρεπτά όρια....
Δεν μας απαγόρευσε κανείς να κάνουμε παρατηρήσεις στα ``κακώς κείμενα`` με σκοπό την καλυτερευση της συζήτησης...
Αντι λοιπόν να λογοκρίνουμε το esoterica.gr ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε καλύτερο....
Edited by - allzzaro on 01/08/2004 22:30:52
ΚΑι η λογοκρισία καμιά φορά κάνει καλό.
Ξέχασες να γράψεις και το άλλο που έγραψα
quote:
Όμως θα αρχίσω και πάλι να προσφέρω ότι γνωρίζω όσο πενιχρό και αν είναι στα μάτια κάποιον και θα είμαι πολύ επιλεκτικός όπως πάντα στο τη θα πέρνω.
Αυτό νομίζω απαντάει σε αυτό που έγραψες στο τέλος
quote:
Αντι λοιπόν να λογοκρίνουμε το esoterica.gr ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε καλύτερο....
Τουλάχιστον απο μέρους μου και τα παλιά μέλη φίλε allzaro ξέρουν ποιός είμαι και αν προσπαθώ για το εσωτέρικα(αν προσπαθούσα τουλάχιστον πριν φύγω και επιστρέψω)
Αλλά αυτά τα άτομα φίλε allzaro κάνουν μεγάλο κακό στον χώρο και αυτό είναι εμφανές.Όσο και να βοηθήσουμε εμείς δεν γίνεται τίποτα.Πρέπει να παρθούν δυναμικά μέτρα/Αλλά υπάρχουν και άλλα φίλε μου που δεν τα ξέρεις γιαυτό μην βιάζεσαι να κρίνεις.
Εγώ όλα αυτά που γίνονται τώρα έχει πάρα πολύ καιρό που εστειλα εμαιλ και τα έλεγα αλλά ποτέ δεν πήρα απάντήσεις ούτε καν στην θέληση μου να βοηθήσω και να δώσω λύσεις που πίστευα πως θα βοηθούσαν.Απλά τα εμαιλ μου έμειναν χωρίς απάντηση.
Εγώ όπως είπα είμαι εδώ και θα κάνω και πάλι ότι μπορώ όπως και πρίν αλλά δεν είναι στα χέρια μου η διόρθωση της κατάστασης αλλά στα χέρια άλλων.Εγώ θα κάνω ότι μπορώ όμως.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.
quote:
Όμως θα αρχίσω και πάλι να προσφέρω ότι γνωρίζω όσο πενιχρό και αν είναι στα μάτια κάποιον και θα είμαι πολύ επιλεκτικός όπως πάντα στο τη θα πέρνω.
Aυτό δεν το είχα δεί.... sorry..
Λουκά... εχω διαβάσει αυτά που γράφεις... και το τόπικ σου για την Κύπρο... Φυσικά δεν ανήκεις σε καμμία κατηγορία απο αυτές τις δύο που ανέφερα προηγουμένως...
Τώρα τελευταία ομως η Κασσανδρολογεία που επικρατεί περί λάμψεως του εσωτερικά , είναι κάτι που δεν αρμόζει ούτε στην ιδεολογία μας ούτε και αποτελεί ανταμοιβή στους κόπους μας που τόσο καιρό προσπαθούμε να πλουτίσουμε την ύλη του esoterica...
quote:
Αλλά αυτά τα άτομα φίλε allzaro κάνουν μεγάλο κακό στον χώρο και αυτό είναι εμφανές.Όσο και να βοηθήσουμε εμείς δεν γίνεται τίποτα.Πρέπει να παρθούν δυναμικά μέτρα/Αλλά υπάρχουν και άλλα φίλε μου που δεν τα ξέρεις γιαυτό μην βιάζεσαι να κρίνεις.
Δεν κρίνω Λουκά μου .. ούτε θέλω να κρίνω... εξάλλου δεν είμαι ο αρμόδιος να κρίνω... μου λές οτι υπάρχουν και αλλα που δεν ξέρω ... σίγουρα υπάρχουν... και ίσως εσύ να ξέρεις περισσότερα...(για να το λές έτσι θα είναι).
Εγώ βλέπω πάντως απο τα λίγα που ξέρω οτι εκτός απο τις εγωιστικές αντιπαραθέσεις οποίες είναι μέρος της εποικοδομητικής συζήτησης υπάρχουν και οι σχετικές απαράδεκτες ύβρεις... Αυτές υπήρχαν ανέκαθεν και θα υπάρχουν ...
Αυτό που δεν δέχομαι είναι η αβάσιμη κινδυνολογία, οι έριδες , και η ``έμεση λάσπη`` η οποία σκοπίμως ρίχνεται.
Οσο για την στρατηγική που ακολουθεί ο χώρος του esoterica είναι δημοκρατικότατος. Αν υπάρξουν αλλαγές με σκοπό την καλυτέρευση των forums ίσως να συμβεί το αντίθετο και να χαλάσει η ποιότητα των συζητήσεων....
quote:
Εγώ όπως είπα είμαι εδώ και θα κάνω και πάλι ότι μπορώ όπως και πρίν αλλά δεν είναι στα χέρια μου η διόρθωση της κατάστασης αλλά στα χέρια άλλων.Εγώ θα κάνω ότι μπορώ όμως.
Και εγώ είμαι εδώ Λουκά... και εγώ θα κάνω οτι μπορώ...
Edited by - allzzaro on 02/08/2004 12:47:59
Η ουσία είναι μία όμως φίλε μου.
Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορουμε και μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητες μας.Όπως πρέπει να κάνουν και όλοι όσοι αγαπούν τον χώρο και τον βλέπουν σαν μέσο να αυξήσουν της γνώσης τους και όχι ως χώρο αυτοπροβολής και αυτοικανοποίησης.
Nα είσαι καλά.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.
quote:
Όπως πρέπει να κάνουν και όλοι όσοι αγαπούν τον χώρο και τον βλέπουν σαν μέσο να αυξήσουν της γνώσης τους και όχι ως χώρο αυτοπροβολής και αυτοικανοποίησης.
Ακριβώς Λουκά ακριβώς... εκτός αυτού θα ήθελα πέρα απο τις διαφωνίες μας και τις αντιπαραθέσεις μας ``να είμαστε ολοι φίλοι...``
Α... και κάτι αλλο... δεν πιστεύω να τρώς τα αμπελοπούλια??![]()
(τα αμπελοπούλια που τα θυμήθηκες τώρα χαχαχαχαχαχαχαχα αν θες να μιλήσουμε γιαυτά τότε εμαιλ φιλε)
΄Να είσαι καλά
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.