ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stanfromgreece30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
wainamoinenΜέλος
19/01/2007, 12:36:30
Ένα μεγάλο συγνώμη από την toxotis για την
μπάχαλο που γίνεται στο θέμα της.
Είναι η τελευταία τοποθέτηση σχετικά με τις
διενέξεις που επικρατούν και όποιος καταλάβει
κατάλαβε.

…..και η δικιά σου (halva) γνώμη με ενδιαφέρει και του someone,
η γνώμη με ενδιαφέρει. Οι απόψεις και οι τοποθετήσεις όλων,
από τις ποιο παρανοϊκές μέχρι τις εξωφρενικά λογικές, έχουν αξία
για εμένα. Όπως είπε και ο Dying Incubus «…Άλλωστε το πιο
"γοητευτικό" και χρήσιμο για εμάς σε προσωπικό επίπεδο είναι
να μπορέσουμε να βρούμε την χρυσή τομή αυτή που θα μας
επιτρέψει να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο ακόμη
και με αυτόν που έχει την ακριβώς αντίθετη γνώμη από την
δική μας. Πίστεψε με, σου δείχνει πάρα πολλά για τον εαυτό
σου και σου μαθαίνει να διευρύνεις τα όρια που νομίζεις πως έχεις.»

Ως άτομο προφανώς χαμηλότερης αντίληψης από
τους υπάρχοντες συνομιλητές, θεώρησα ότι το topic
ξεκίνησε για να ενημερωθούμε για το θέμα, να δούμε
τι ξέρουμε γύρω από αυτό και να διαχωρίσουμε τα
contrails από τα chemtrails. Ή μήπως απλά για να
δεχτούμε κάτι, να βάλουμε τις παρωπίδες και να
συνεχίσουμε. Η toxotis το έχει οδηγήσει πολύ καλά
το θέμα ως εδώ, για να το καταστρέψουμε, γιατί
απλά είμαστε τόσο δογματικοί και επιθετικοί.

Αν ο someone είχε πάντως είχε κάποιο ύποπτο
σκοπό μια χαρά τα κατάφερε. Τίποτα από αυτά
δεν θα γινόταν, αν αντί αυτής της επίθεσης,
συνεχιζόταν το θέμα κανονικά.

Να σώσουμε τον πλανήτη ? Ήμαστε
απλά παράσιτα στην γη. Ζούμε εις βάρος της.
Ως άνθρωποι πως θα αντιδρούσαμε αν είχαμε
ανάλογο πρόβλημα ? θα απαλλασσόμασταν από
αυτό, αλλά κάτι τέτοιο θα σκότωνε τα παράσιτα.
Ο πλανήτης μας θα είναι πολύ καλύτερα χωρίς εμάς.
Πιστεύω ότι καθόλου δεν θα του λείψουμε.
Αλλά αυτή είναι πολύ σκληρή άποψη, έτσι?

......
« ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ
ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ »
Βολταίρος

wainamoinenΜέλος
19/01/2007, 13:14:08
Ο αγώνας μας λοιπόν έγκειται
στο να αναλάβουν οι
πολιτικοί την ευθύνη, να βγουν και να πουν
επισήμως, ναι σας ψεκάζουμε με τα τάδε υλικά ?
Υποθέτω ότι τότε αναμένουμε να ξυπνήσει ο
κόσμος, διαμαρτυρηθεί κλπ…….. έτσι?
Και οι κυβερνήσεις των κρατών, μήπως δεν
θα κάνουν τον λαό να θεωρήσει αναγκαίους
τους ψεκασμούς ? μήπως δεν έχουν τα μέσα
να σπείρουν τον πανικό και να κερδίσουν την
συμπαράσταση του κόσμου ? τι είναι μερικές
απώλειες μπροστά στην ολική καταστροφή ?
Δείτε μόνο πως πλασάρανε την τρομοκρατία,
και θα καταλάβετε, ότι όταν έρθει η ώρα
δεν θα δυσκολευτούν να το πλασάρουν ως αναγκαίο.
Κατά την άποψή μου το θετικό είναι
ότι αν το
παραδεχτούν επισήμως, θα βρουν και
κάποιους τρόπους αντιμετώπισης των
προβλημάτων υγείας που θα προκύψουν….

Εάν τώρα πάλι μιλάμε για να σώσουμε
τον πλανήτη και θέλουμε να αποδώσουμε
ευθύνες, δεν χρειάζεται να πάμε μακριά…
έτσι ? Ας δούμε λίγο την καθημερινότητά
μας.
Υπεύθυνοι είμαστε όλοι, που δεν μπορούμε
να χάσουμε κάποιες από τις ανέσεις μας,
για να συνδράμουμε στην προστασία του
περιβάλλοντος. Κάποιοι ευθύνονται περισσότερο
κάποιοι λιγότερο.

Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό οι ψεκασμοί επιδεινώνουν,
το πρόβλημα του περιβάλλοντος (όχι της υγείας
μας ) Επειδή δεν θυμάμαι αν έχουμε
αναφερθεί σε κάτι τέτοιο, toxotis ή κάποιος άλλος
αν βρεις χρόνο, πες μου.

Ο libero λίγο παραπάνω και στην προηγούμενη σελίδα
είπε κάποια σωστά πράγματα και έθεσε κάποιους
προβληματισμούς, θα συμφωνήσω μαζί του.
Ιδίως σχετικά με την ενεργό δράση.

κι εγώ πιστεύω όπως έχω ξαναπεί, ότι πρέπει να
διερευνηθεί
το θέμα σε βάθος τόσο για τις επιπτώσεις στο
περιβάλλον όσο και στην υγεία μας. Συμφωνώ
ότι πρέπει να εμπλακεί ο πανεπιστημιακός κύκλος
ή έστω άτομα σχετικά ώστε τεκμηριωθεί το θέμα
στην χώρα μας. Να μπορέσει να δημοσιευτεί
μια έρευνα σε κάποιο έγκυρο επιστημονικό
περιοδικό. Ώστε να αποκτήσει το απαιτούμενο
κύρος, στους επιστημονικούς κύκλους, να
συζητηθεί και να ταράξει τα νερά. Να διεκδικήσει
μια θέση στην ενημέρωση του κόσμου μέσω του
τύπου, κυρίως γνωστές εφημερίδες,
και της τηλεόρασης. Αλλά για να γίνει αυτό
πρέπει να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία και
αδιαμφισβήτητα.
Στην χειρότερη των περιπτώσεων όλο
και κάποια φαρμακευτική θα ενδιαφερθεί
να κερδίσει από τους αρρώστους που θα
προκύψουν.
Δεν ξέρω αν θα ήταν εφικτό κάποια στιγμή
να δημιουργηθεί μια ομάδα, από άτομα που
θα μπορέσουν και θα επιδιώξουν σχετική
δράση, μπας και κάνουμε ένα βήμα …

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει,
τείνει στο τέλος ?
Πόσο χρόνο χάσαμε όντας κυρίαρχοι,
υπερόπτες, παντογνώστες, τυφλοί ?
Και πόσο χρόνο έχουμε ?
Όπως λέει και ο λαός
« όπως έστρωσες θα κοιμηθείς »

Και με αυτά σας αφήνω, με
την ελπίδα ότι οι επόμενες συζητήσεις
θα κινηθούν στα πλαίσια του θέματος

halvaΜέλος
19/01/2007, 16:23:58
Ευχαριστώ. Libero?

someone.Νέο Μέλος
19/01/2007, 16:29:01
Μετά το κατατοπιστικό έγγραφο γεγονότων της EPA που δημοσίευσα δεν νομίζω να παραμένει κανείς με πάρα πολλές απορίες για το θέμα. Παρόλα αυτά αν θέλετε κάτι να ρωτήσετε και μπορώ να απαντήσω ευχαρίστως να το κάνω. Η πόλωση και η αντιπαράθεση που επιχειρεί να φέρει στην κουβέντα ο φίλτατος halva δεν νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει πουθενά και την κρίνω ως αντιπαραγωγική.
Προσωπικά σχετικά με τα chemtrails ξεκαθάρισα τη θέση μου. Θέλω να βλέπω το θέμα από την αυστηρή επιστημονική του πλευρά και όχι με αναπόδεικτες υποθέσεις και μυστικοπαθείς θεωρίες συνωμοσίας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υφίστανται επικίνδυνα χημικά στις ουρές που αφήνουν τα επιβατικά αεροσκάφη ή ότι δήθεν ψεκάζονται μεταλλικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα ως προσθετικά καυσίμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πλήρως εξηγήσιμο φυσιολογικό φαινόμενο υγροποίησης που προκαλείται στην ανώτερη ατμόσφαιρα από το πέρασμα αυτών των αεροσκαφών. Στην συντριπτική πλειοψηφία του όγκου τους αποτελούνται απλά από νερό, όπως άλλωστε και τα φυσικά νέφη!
Παρόμοιες τέτοια ίχνη άφηναν ακόμα και τα ελικοφόρα βομβαρδιστικά κατά τις επιδρομές στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επηρεάζουν όμως το κλίμα αλλά σε βαθμό που δεν είμαστε ακόμα σίγουροι κατά πόσο είναι επικίνδυνος ή όχι. Η συνολική επιρροή της αεροπορίας (οι εκλύσεις των καυσαερίων + νέφωση από contrails) στην ανθρωπογενή αλλαγή του κλίματος είναι μόλις 3.5%. Κατά τη γνώμη μου, όχι και τόσο σημαντική αν σκεφτούμε άλλους αρκετά καταστροφικότερους παράγοντες όπως τα καυσαέρια και οι ρύποι των εργοστασίων και των αυτοκινήτων.
Είναι όμως όμως παρ’αυτά υπολογίσιμοι παράγοντες και αυτοί που θα πρέπει να απασχολούν τις περιβαντολογικές οργανώσεις.
Κάποιοι κατηγορούν ανεύθυνα την NASA ή τις υπηρεσίες περιβάλλοντος και την επιστημονική κοινότητα γενικότερα, για αδιαφορία, συγκάλυψη, προπαγάνδα κλπ.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτό γίνεται καθαρά από άγνοια.
Όπως είδατε και από τα κείμενα που έβαλα εδώ, η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται καταπάνω και από αυτό το πρόβλημα, το εξετάζει και το ερευνά από όλες τις δυνατές πλευρές, όπως με εργαστήρια μετεωρολογίας, ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών, καταμέτρηση contrails, εκτίμηση ρυπογόνων καυσαερίων, προβλεπτικά μοντέλα κλίματος κ.α
Καλό είναι λοιπόν να ενημερωνόμαστε σφαιρικά για κάτι πριν αρχίσουμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε αδιάκριτα.
halvaΜέλος
19/01/2007, 23:45:52
Βλέπω ότι παρ’όλο που τους πονάει τόσο πολύ στους Dying Incubus και Wainamoinen να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα συμμετοχής αυτού του κυρίου “Someone” σε αυτή τη συζήτηση, δεν έχουν τη παραμικρή διάθεση οι ίδιοι να του μιλάνε. Από τότε που μας ήρθε, οι μόνοι που του έχουμε πεί δύο κουβέντες είμαστε εγώ, η toxotis και ο libero. Ο libero και η toxotis εν το μεταξύ εξαφανίστηκαν.

Όπως είπα, δεν του αναγνωρίζω κανένα δικαίωμα συμμετοχής, για τους λόγους που εξήγησα. Το μόνο που θα ήθελα ν΄ακούσω από αυτόν θα ήταν όνομα και διέυθυνση εργασίας.

Οι Dying Incubus και Wainamoinen, παρ’όλο που δεν θέλουν να του μιλάνε, θέλουν να του δωθεί το δικαίωμα να παραμένει μεταξύ μας, ίσως για να παρακολοθούν να καυγαδίζουμε μαζί του εγώ ο libero και η toxotis, σα να είναι καθήκον μας να προσφέρουμε τέτοιου είδους τηλεοπτική διασκέδαση.

Όχι μόνο περιμένουν τέτοια διασκέδαση αλλά επιμένουν ότι είναι δικαιωμά τους. Βλέπετε ποιές πολύ άσχημες συνήθειες έχει εμπεδώσει στην ψύχη του κόσμου αυτή η κοινωνία που ζούμε;

halvaΜέλος
20/01/2007, 06:04:16
Σας υπενθυμίζω ότι έχουμε στη διάθεση μας το αγγλόφωνο φόρουμ
http://halva.proboards46.com

Eίναι όμως, όπως είπα, αγγλόφωνο φόρουμ.

Ελπίζω η toxotis η κάποιος άλλος να έχει πρόταση για καλύτερα προστατευόμενο ελληνικό φόρουμ. Μπορείτε να στείλετε προτάσεις στο
info at enouranois.gr

20/01/2007, 10:06:43
Απ ότι κατάλαβα, ο φίλος someone μας λέει ότι δεν υπάρχει θέμα chemtrails (ότι κι αν κρύβει αυτός ο όρος) και πώς ότι βλέπουμε στον ουρανό δημιουργείται από τα απλά contrails των διάφορων αεροπλάνων που περνούν από πάνω. Αυτά το contrails δεν επιβαρύνουν την υγεία των ανθρώπων αλλά πιθανόν συνεισφέρουν στο περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο είναι ένα θέμα που εξετάζεται επισήμως από τους ανάλογους φορείς.
Απορρίπτει λοιπόν την περίπτωση του συστηματικού "ψεκασμού" της ατμόσφαιρας για οποιονδήποτε λόγο.

Το θέμα λοιπόν είναι, μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο, χρησιμοποιώντας άλλα αποδεικτικά στοιχεία εκτός της εμφάνισης των "chemtrails ή contrails" στον ουρανό ή έστω σε συνδυασμό με αυτά;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

halvaΜέλος
20/01/2007, 11:02:19
Δική μου απάντηση:
http://www.debatebothsides.com/showpost.php?p=710028&postcount=33

Ορισμένοι, όμως, πιστεύουν ότι χρειάζεται να το 'αποδείξουν', και ότι μπορούν:
http://www.debatebothsides.com/showpost.php?p=710028&postcount=33

Αν θέλετε να δείτε που καταλήγουν τέτοις συζητήσεις, διαβάζετε όλο το thread:
http://www.debatebothsides.com/showthread.php?t=52632&page=3

Σε λίγο θα δώσω και άλλη απάντηση, στα ελληνικά.

halvaΜέλος
20/01/2007, 13:48:07
Σ’αυτή τη διαμάχη χρειάζεται οι γνήσιες φωνές να ξεχωρίζονται από τις ψευδεπίγραφες φωνές και οι δεύτερες να αποκλειστούν – με κάθε τρόπο που έχουμε στη διαθεσή μας – η οποία δεν συμπεριλαμβάνει και την ένοπλη βία – από τη συζήτηση.

Σχετικά με αυτό, καλό θα ήταν να αποβάλλουμε την ανωνυμία. Το ονομά μου είναι Wayne Hall. Είμαι έλληνας πολίτης. Δεν έχω όρεξη να κάνω διάλογο μ’ένα “someone”.

Bέβαια στην Αμερική υπάρχουν τύποι – ειδικά ένας ορισμένος Reynolds – που λειτουργούν επόνυμα – με αφάνταστα μεγαλύτερο θράσος από το ‘δικό μας’ ‘someone’. Λειτουργούν μέσα σε μια πλήρως διαλυμένη και ηττημένη κοινωνία, πολύ περισσότερο από την ελληνική – αλλά το ότι έχουν όνομα αυτά τα άτομα δεν αποτελεί μόνο καταδίκη για την κοινωνία τους αλλά και διάκριση για τον εαυτό τους, μέσα σε αυτό το διαγωνισμό αλαζονείας και θράσους που λέγεται πολιτική.

Για να γίνει κατανοητό αυτό που εννοώ με γνήσιες και ψευδεπίγραφες φωνές: φανταστείτε το πυρηνικό λόμπυ να χάσει το παιχνίδι των εντυπώσεων και να αποφασίσει να απαιτεί από τα κράτη, τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από εδώ και πέρα θα κατασκευάζονται μυστικά, πίσω από το μανδύα της ‘εθνικής ασφάλειας’.

Με αυτά τα δεδομένα, η αποστολή των διάφορων ‘someone’ θα ήταν να ρίξουν τη σφήνα ανάμεσα στο αντιπυρηνικό κίνημα και τους νέους ΄θεωρητικούς της συνωμοσίας’ που τώρα θα άρχιζαν να λένε ότι χτίζονται κρυφά και παράνομα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι πιο κατάλληλοι γι’αυτή τη δουλειά των ‘someones’ θα ήταν αντίπαλοι της πυρηνικής ενέργειας, οι οποίοι θα μπορούσαν πειστικά να επιχειρηματολογούν ότι την επιστημονική συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά της πυρηνικής ενέργειας δεν θα έπρεπε να τη χαλάσουν κάποιοι γραφικοί που ισχυρίζονται – χωρίς αποδείξεις – ότι χτίζονται κρυφά και μυστικά πυρηνικά εργοστάσια.

Τα εργοστάσια θα μπορούσαν να χτίζονται υπόγεια, ή σε απαγορευμένες περιοχές, ή να ‘μην είναι’ πυρηνικά εργοστάσια αλλά κάτι άλλο.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας – οι ‘γνήσιες φωνές’ στη σημερινή μας διαμάχη είναι από τη μιά οι επιστήμονες όπως ο Paul Crutzen που τάσσονται υπέρ των ψεκασμών

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18576&m=N47&aa=1

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=64984732

- βέβαια οι προτάσεις του Crutzen αφορούν τη στρατόσφαιρα - και από την άλλη οι ακτιβιστές (των οποίων η καλύτερη μέχρι τώρα αντιπρόσωπος είναι κατά τη γνώμη μου η αμερικανίδα Rosalind Peterson)
http://www.holmestead.ca/chemtrails/rosalind.html

που αντιτίθενται στους ψεκασμούς χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι ήδη διεξάγονται. Εδώ διαφέρουν η Peterson και πολλοί άλλοι από τις οικολογικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Greenpeace και των κινημάτων ενάντια στις κλιματικές αλλαγές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις να διεξάγονται ήδη οι εν λόγω ψεκασμοί.

Είναι προτιμότερο να έχουμε στο σημερινό μας διάλογο ανθρώπους όπως ο Crutzen, o οποίος είναι υπέρ των ψεκασμών (παρ’ολο που μπορούμε να περιμένουμε και από αυτόν υπεκφυγές) παρά να έχουμε ανθρώπους που δήθεν αντιτίθενται στους ψεκασμούς αλλά συγχρόνως λένε ότι ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

halvaΜέλος
20/01/2007, 15:59:39
Υπάρχει λάθος στο προτελευταίο post. Η δεύτερη σύνδεση θα έπρεπε να είναι
http://www.debatebothsides.com/showpost.php?p=718780&postcount=23