- Πρακτικη + Συμβουλευτικη Φιλοσοφια - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αγαπητή Zadok: Μία Δεσποσύνη που χαρακτηρίζεται από τέτοια ευγένεια και γλυκύτητα λόγου, δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει λάθος. Έτσι, έστω κι αν με είχες επιπλήξει αδίκως (πράγμα που δεν έγινε), θα παραδεχόμουν το λάθος μου.
Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσα τη ψηφιακή μου υπογραφή, αλλά τα εύσημα ανήκουν αποκλειστικά στον Christian Knorr von Rosenroth και το ‘Adumbratio Kabbalae Christianae’. Κάποτε, είχα βάλει ένα στοίχημα ό,τι εάν δεν καταφέρω να εκφράσω έναν λόγο, τουλάχιστον αντάξιο αυτού του von Rosenroth, θα γινόμουν αιώνια ένα φερέφωνο των δικών του λόγων...και το έχασα. Τώρα που το σκέφτομαι, έχω την εντύπωση ότι πολλοί σημερινοί άνθρωποι έχουν χάσει ένα τέτοιου είδους στοίχημα. Μάλλον πρέπει να ήταν πολύ ‘μεθυσμένοι’ την ώρα που ποντάριζαν και φαίνεται να το ‘χουν ξεχάσει.
Αγαπητέ ΤΑΟ: Σ'ευχαριστώ για την πολύ χρήσιμη υποσημείωσή σου και ελπίζω το χαμόγελό σου να είναι χαμόγελο χαράς. Κι εγώ χαίρομαι που παρά την μικρής διάρκειας διαμονή μου στο χώρο, έχω ήδη συναντήσει αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους.
Όσον αφορά τη συνέχεια της άσκησης διαλογισμού, είχα σκοπό να τη συμπληρώσω με έναν οραματισμό του ‘Δέντρου της Ζωής’ ή του ‘Κηρύκειου του Ερμού’, αλλά θα ήθελα να το μελετήσω λίγο παραπάνω, διότι δεν είμαι αρκετά εξοικιωμένος/συμφιλιωμένος με τα εν λόγω σύμβολα και συστήματα και τις σφαίρες που τα απαρτίζουν...θα επιστρέψω επί του θέματος αφού πρώτα συλλέξω τις απαραίτητες πληροφορίες και εμπειρίες.
Πάντα Δικός Σας
The Prince of Pentacles
"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."
Μετα την φιλη Ζandok και Ταο να σε καλοσωρισω και εγω σε αυτην την μικρη γωνια του φορουμ και να σε ευχαριστησω για τα σχολια σου και τις εμπειριες που μοιραζεσαι μαζι μας.Επετρεψε μου να τοποθετηθω στο εξης.
quote:
Έτσι και για το συγκεκριμένο topic, θα προσπαθήσω να βρώ και να σου παραθέσω αρκετώ υλικό που να αφορά την ενίσχυση και την άμυνα της προσωπικότητάς σου (και όποιου άλλου ενδιαφέρεται), αλλά θα αποφύγω και θα εναντιωθώ σε οτιδήποτε έχει να κάνει με επιθετικές τεχνικές...ελπίζω να με εννοείς, εάν γνωρίζεις π.χ. τη διαφορά μεταξύ Ψυχικής Αυτοάμυνας και Ψυχικών Επιθέσεων.
Για μενα αυτα τα δυο ειναι ενα.Η ασχολια μου με τις πολεμικες τεχνες μου εχει δειξει ακριβως αυτο.Οτι η αμυνα μου εξαρταται αποκλειστικα απο την επιθεση που δεχομαι.Αν δεν γνωριζω τον τροπο που καποιος επιτιθεται δεν μπορω να αμυνθω ουσιαστικα.
Νομιζω οτι μοναχα η προθεση ειναι αυτη που καθοριζει το αποτελεσμα για τον αν εχουμε να κανουμε με μια ψυχικη επιθεση ή αμυνα.
Θεωρω οτι αυτος που θελει να αμυνθει απο κατι πρεπει να γνωριζει εξισου καλα πως ο αλλος επιτιθεται.Αυτη ειναι απλα η αποψη μου.Και αν φτασουμε στο σημειο εκεινο εγω θα πω οτι γνωριζω για τις ψυχικες επιθεσεις ακριβως για να γνωριζουμε πως ο αλλος τελικα καταφερνει και εισβαλλει μεσα μας.
Οσο για την ασκηση Κατασκευαζοντας ζωες απο προσωπικη εμπειρια μπορω να σου πω οτι μου φανηκε πολυ χρησιμη ιδιαιτερα οταν χρειαστηκε να προσεγγισω σχολες εσωτερισμου.Ακριβως γιατι δεν καταλαβε κανεις το ποιος ειμαι πραγματικα(αν και αυτο ειναι προς παντοτινη εξερευνηση).Εχοντας προσσεγισει τρεις διαφορετικες σχολες εσωτερισμου με διαφορετικο ρολο εβγαλα πολλα χρησιμα συμπερασματα.Βασικα καταλαβαινεις οτι εμφανιστικα με τρια διαφορετικα προσωπα και πιστεψε με και στις τρεις περιπτωσεις πιστεψαν τον ρολο που επελεξα στην καθε μια.Στην μια το επαιξα ψαγμενος,στην αλλη σιωπουσα και δεν γνωριζα τιποτα,στην αλλη ως ενας ενθουσιωδης νεος που ηθελε να μαθει ολες τις θεραπευτηκες τεχνικες.Και πραγματικα εφτασα σε πολυ ουσιαστικα συμπερασματα.Τωρα το αν συναντηθουν ολοι αυτοι και μιλησουν π.χ για μενα ειμαι σιγουρος ή θα πουν οτι τους δουλευα ή οτι ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα.![]()
Τελος θα μου επιτρεψεις να σε ευχαριστησω ξανα και να σε καλοσωρισω
στην διαδικτυακη μας κοινοτητα.Ανυπομονω για τις ασκησεις σου.![]()

Εύγε ryche,εάν κατάφερες να μη χάσεις τον εαυτό σου παίζοντας τους ρόλους αυτούς.
"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ"---Dannah Zohar-Ian Marshal
1.ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ:
Μαθετε ν'αξιολογειτε τον εαυτο σας και τις πραξεις σας .Αρκουν μερικα λεπτα ηρεμιας και μια ανασκοπηση της ημερας που περασε.
2.ΝΙΩΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ'ΑΛΛΑΞΕΤΕ:
Σκεφτειτε με ειλικρινια χωρις ωραιοποιησεις τις θυσιες και την ενεργεια που χρειαζεστε,για να προχωρησετε σε αλλαγες.Αναλογιστειτε το τιμημα που θα πληρωσετε,εαν εγκαταλειψετε την καθημερινη σας ρουτινα.
3.ΕΛΑΤΕ Σ'ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ+ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΡΑ:
Σκεφτειτε κατι ελαρως μακαβριο!Εαν ειχατε μονο ενα χρονο ζωης,τι θα κανατε;Τι θα θελατε να πετυχετε;
4.ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΤΕ:
Ποιοι ειναι οι λογοι που δεν κανατε εως σημερα ολα οσα θελατε;Φτιαξτε μια λιστα με τα εμποδια που εχετε συναντησει και δειτε ποια απο αυτα μπορειτε να υπερπηδησετε.
5.ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙΤΕ:
Αξιζει να δεσμευτειτε και να επενδυσετε ενεργεια στο συγκεκριμενο σχεδιο;Ποιες ειναι οι δυναντοτητες σας να προοδευσετε;
6.ΔΕΥΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΔΟ,ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ:
Ακολουθειστε με αφοσοιωση την πορεια της αλλαγης που εχετε χαραξει,αναλογιζομενοι καθημερινα εαν νοιωθετε γαληνη και ικανοποιηση με τις επιλογες σας.Παιρνετε ο,τι μπορει να σας χαρισει η καθε κατασταση;Ειστε ικανοποιημενοι απο τις εξελιξεις;
7.ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ Η ΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΤΗ:
Μην ξεχνατε οτι υπαρχουν πολλα μονοπατια.Δειξτε σεβασμο σ'εκεινους που τα ακολουθουν και στον εαυτο σας.Ισως χρειαστει στο μελλον ν'αλλαξετε δρομο.
*ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Η παραπανω προτεινομενη διαδικασια μπορει να μην σας οδηγησει τελικα στην ιδανικη καριερα'η στα αμυθητα πλουτη,αλλα ειναι πολυ πιθανον να σας χαρισει εσωτερικη αρμονια:)Ετσι ακομη κι αν δεν εχετε τη δυνατοτητα ν'αλλαξετε το συμβατικο επαγγελμα σας για ν'ακολουθεισετε τις εντονα καλλιτεχνικες σας τασεις,μην απογοητευεστε.Αλλωστε για τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους,σημαντικοτερη απο την ενασχοληση ηταν η ασχολια δηλαδη ο τροπος που περνατε τον ελευθερο χρονο σας με δραστηριοτητες που,πραγματικα,σας εκφραζουν και σας ψυχαγωγουν!
---ΠΗΓΗ:ΑΒΑΤΟΝ// Τ.29---
well...στα πλαισια της περυσινης μου..εσω-ανατροπης που εν τελει εγινε ροδινο...καθεστως..μου:))
--βεβαια απαραιτητη προυποθεση ειναι η συμπαρασταση...πανταχωθεν...:Ρ
thanx Lov(((*_-)))

Hail the jewel in the lotus!
Edited by - ΑΤΜΑ on 07/01/2005 19:48:12
Η ΜΥΗΣΗ
η μυηση ειναι μια μυστικη εμπειρια σημαινει ζωντανη ενοτητα του
στοχασμου της υπαρξης και της ιδεας σημαινει συμπλοκη του πνευματος
και του ενστικτου!οτιδηποτε ζωντανο στα μυχια του ανθρωπου ομολογει βουβα αυτο απο το οποιο αποσπαστηκε-ομολογει τον κομβο αφαντων δυναμεων μεσα στο οποιο μετεχει και ανηκει το ΜΕΓΑ ΕΥΡΗ: στην φωταυγια του ΕΙΝΑΙ!!
Χωρις την μυηση και τις αναβαθμισεις της το προσωπο δεν θα ειναι ικανο να εισχωρησει στο μαγικο αντικειμενο της ποιητικης λεξης δεν θα ειναι ικανο να συλλαβει το ιδιαιτερο φως των εικονων οπως δημιουργουνται απο την παλλομενη διαφορα των εκρυγνημενων λεξεων
στο εδαφος αλλοκοτων συν-κρουσεων.
το πλεγμα υπονοουμενων λεξεων και αποκαλυπτομενων παυσεων στην επικυνδυνη αμφιδρομη συν-υπαρξη τους δεν θα ειχε αγγιξει εκεινο το οριακο σημειο πυκνοτητας οπου το φωτεινο κυοφορει το σκοταδι και
αντιστροφα αντιλαλος της σκοτεινης γλωσσας του οντος.
μονο με την ανωτερη θεμελιωση η περιπετεια του λογου μπορει να
διελθει α)τον ανεμο β)την πετρα την αββυσο γ)την ενσαρκωση την
πραγματων ωστε η εναρκτικη λαλια της συναντησης με το ΕΙΝΑΙ!!
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
Διαρκεια:30 λεπτα περιπου
Υλικα:μια μυρμυγκοφωλια
Αποτελεσμα:αντανακλαστικο
Ολος ο κοσμος το εχει κανει ηδη αλλα εξακολουθει να ειναι αποτελεσματικο.
Το να παρατηρησεις για αρκετο χρονο μια στρατια μυρμυγκιων σε κανει να σκεφτεις.Σε κανει πολυ προσεκτικο απεναντι στην επιμονη τακτικη τους.Μελετηστε καλα,ακομη και αν το κανετε για εκατοστη φορα,πως προχωρουν,πως διασταυρωνονται,πως σχεδιαζουν το συμμετρικο διχτυ μιας πορειας.Προσηλωθειτε στο γενικο σχεδιο του οδοιπορικου,στις απειροελαχιστες ατομικες παραλαγες,στις ευκαιριακες οπισθοχωρησεις.Εντοπιστε τους αναποφευκτους ηρωισμους και τα φορτια χωρις πιθανοτητες.
Και επαναλαβετε σ'αυτο το θεμα τους πιο κοινοτοπους συλλογισμους,αυτους τους οποιους ολος ο κοσμος απο την αρχη εχει κανει ηδη.Αναρωτηθειτε πως μπορεσαν και εχουν επινοησει μια τετοια ζωη.Στριφογυριστε στο μυαλο σας την ιδεα μιας βιολογικης κοινοτητας μιας κοινωνιας χωρις γλωσσα.Σταθειτε αμηχανος μπροστα στην σκεψη του πως θα μπορουσε να ειναι μια πολη χωρις την ανθρωποτητα.Σταθειτε μπροστα στην αναπαρασταση ενος οργανισμου που αποτελειται απο ενα πληθος ατομων.Ξαναδιαβαστε τον Μικρομεγα και το Μπουβαρ και Πεκισε.
Προσπαθηστε τελικα να φανταστειτε τον εαυτο σας σαν μυρμηγκι.Να σπρωχνει ενα ψιχουλο ψωμιου πεφτοντας απο ενα χαλικι,τριγυριζοντας γυρω απο τα σπασμενα γυαλια μιας μπουκαλας.Πως ξερετε που να πατε;Πως γνωριζετε το εργο που πρεπει να επιτελεστε;Πεινατε αραγε;Τι σημαινει αυτο;Τι σκεφτεστε;Και τι να σημαινει αραγε αυτο;Ποιο αποτελεσμα εχει επανω σας το να ειστε ενα μυρμηγκι;
Γνωριζετε αυτα τα αλυτα προβληματα.Υπαρχουν κοσμοι αντιπαρατιθεμενοι,παραλληλοι,στεγανοι,χωρις επικοινωνια και θα ηταν υβρις να μιλησει κανεις για ενα μοναδικο συμπαν.Ο πλανητης μυρμηγκι δεν ειναι η Γη των ανθρωπινων οντων.Δεν περιλαμβανεται καν εδω,μολις που λαμβανει χωρα.Θα συμπερανετε οτι η πλειονοτητα των κοσμων βρισκεται κατω απο τα ματια σας,διαρκως,χωρις ωστοσο να καταλαβαινετε κατι γι αυτους.Θα συμπερανετε,καθ'ολοκληριαν,οτι τα μυρμηγκια δεν δημιουργουν ιδεες νεες,ουτε καν ενδιαφερουσες.
Roger-Pol Droit
Μικρομεγα:Διηγημα του Βολταιρου
Μπουβαρ και Πεκισε:Μυθιστορημα του Γκισταβ Φλομπερ.
Πράγματι,καθημερινά επί δύο μήνες παρακολουθούσα μία συγκεκριμένη και αρκετά πυκνοκατοικημένη μυρμηγκοφωλιά στην παραλία..
Κατέληξα σε κάποια πολύ σημαντικά συμπεράσματα όχι μόνο επειδή έθεσα σε χώρο φανταστικό, τον εαυτό μου στη θέση τους (αφορμή για πάμπολλες σκέψεις και μικρούς διαλογισμούς),μα και γιατί η συνήθεια να αφήνω φαγητό έξω από την εστία τους,έμελλε αργότερα να μου φέρει ένα μάλλον ανάλογο,ευχάριστο αποτέλεσμα..
Να'στε όλοι καλά!
ΥΓ.Θαυμάσια αλήθεια,πλάσματα.
ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ
Αντιπροσωπευουν τον μικροκοσμο της απυθμενης θαλασσας του κοσμου
εναν κοσμο τοσο μικρο μα και τοσο μαγικο που εργαζεται σε μια
αντιθεση προς τα εντομα.Ο καθημερινος μοχθος η εργατικοτητα
ο σχεδιασμος η στρατηγικη ξεπηδα και ενσωματωνεται στο αγνωστο
το αγνωστο που αναπτυσσεται μεσα στο ειναι του η μικρη αυτη
μιδαμινοτητα μεγαλωνει και δινει στην πλαση μια μορφη ουδετερη
με χρωματα και γευσεις της ζωης της φυσης.
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
Ο Δον Χουάν λέει στη Merilyn:
"Κάθισε ίσια, τέντωσε την πλάτη σου, χαλάρωσε και είσπνευσε από τα ρουθούνια σου, τραβώντας μαλακά προς τα πάνω όλους τους μυς του κάτω μέρους του σώματός σου. Πάτα τα πόδια σου γερά στο έδαφος και, όταν εισπνεύσεις, σφίξε την κοιλιά σου. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ζέστης, σαν φυσερό που φουντώνει τη φωτιά.
Συνέχισε να αναπνέεις έτσι, μέχρι να μαζέψεις τη ζέστη στο πίσω μέρος της κοιλιάς σου. Έπειτα, συνεχίζοντας την αναπνοή, τράβα τη ζέστη στην καρδιά σου, έπειτα στο πίσω μέρος του λαιμού σου, πάνω και πίσω από τα ιγμόρια, στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και έπειτα στην κορυφή. Η ζέστη ανεβαίνει από την πλάτη."
"Δοκίμασα την αναπνοή, μιμούμενη το παράδειγμά του και με εξέπλειξε η αίσθηση της ζέστης, που ανάβλυσε μέσα στο σώμα μου. Ανέβηκε από την πλάτη μου, όπως μου είχε πει και καθώς ανέβαινε, ένιωσα τσιμπήματα στα χέρια μου, που άρχισαν να ιδρώνουν. Ήταν σαν μαγνητισμένα. Το δέρμα σε όλο το σώμα ήταν ελαφρώς υγρό".
"Ωραία. Τώρα άφησε την αίσθηση να κυλήσει από την κορυφή του κεφαλιού σου στο κέντρο του μετώπου σου. Αυτή είναι η υγρή πλευρά, όπου κινούνται όλα τα υγρά. Η ζέστη θα είναι πυκνή, υγρή. Κατάπιε την καθώς στάζει από το μέτωπό σου και νιώσε την να καλύπτει το λαιμό σου, να λιώνει μπροστά από την καρδιά σου και να ακτινοβολεί στους πνεύμονες.
Καθώς αναπνέεις προς τα κάτω από μπρός, είσπνευσε το ζεστό ατμό. Φούσκωσε την κοιλιά σου με την εισπνοή. Μεγάλωσέ την για να συγκεντρώσει και να γεμίσει με την υγρή ζέστη, σα δεξαμενή. Όταν εισπνέεις, χαλάρωνε και φούσκωνε, όπως κάνουν τα μωρά, όταν αναπνέουν, όπως εισπνέει το πούμα ή ο ιαγουάρος, όταν βρυχάται.
Άσε τη ζεστή υγρή ενέργεια να κυλήσει στα πλευρά σου, να γεμίσει τα όργανα και να κατασταλάξει κάτω στα σεξουαλικά σου όργανα. Συγκέντρωσε και κράτα την ενέργεια στο κέντρο της θέλησης, ακριβώς πίσω και ελαφρώς χαμηλότερα από τον αφαλό και νιώσε τη να στροβιλίζεται, καθώς στριφογυρίζει και συγκεντρώνεται σε ισχυρή πρόθεση, ζωογόνα δύναμη".
απο το μελος Στεφανος στο τοπικ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ της φιλης Zandok.
Tαο χαιρε!![]()
--ειχα υποσχεθει σ'ενα καλο εσωτερικο-φιλο //να ψαξω στα παλια τευχη..// τις κβαντικες ασκησεις+τελικα τις βρηκα:>--
1η Κβαντικη ασκηση
ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΕΓΩ"
Καθιστε αναπαυτικα με τα ματια κλειστα και παρατηρειστε ολα τα παροδικα "εγω" που ερχονται και παρερχονται στο μυαλο σας.Για παραδειγμα,"νοιωθω καλα","μου αρεσει ο εαυτος μου","δεν μου αρεσει ο εαυτος μου".
Εστιαστε την προσοχη σας στο σταθερο "εγω" που παρατηρει ολα τα παροδικα "εγω".
Παρατηρειστε τους ηχους γυρω σας.
Νοιωστε το κορμι σας να πιεζει το καθισμα.
Αρχιστε να εστιαζετε στο ελευθερο απο σκεψεις"εγω",που ειναι η πραγματικη παρουσια πισω απο ολα τα ψευτο-εγω.
Παρατηρειστε με προσοχη τους ηχους και εστιαστε,για μια ακομη φορα,στο ελευθερο απο σκεψεις "εγω",που ειναι η πραγματικη παρουσια πισω απο ολα τα ψευτο-εγω.
Πολυ σιγα ξαναφερετε την προσοχη σας,στο δωματιο που βρισκεστε και,οταν ειστε ετοιμοι,ανοιξτε τα ματια σας.
*
2η Κβαντικη ασκηση
ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
1ο Βημα:Θυμηθειτε μια κατασταση στην οποια νοιωσατε φοβο
2ο Βημα:Επιτρεψτε στο φοβο να εκδηλωθει
3ο Βημα:Παρατηρειστε σε ποιο μερος του σωματος σας εκδηλωνεται αυτος ο φοβος
4ο Βημα:Στρεψτε την προσοχη σας περα απο τη θυμηση που σας κανει να νοιωθετε φοβο
5ο Βημα:Εστιαστε την προσοχη σας και την αντιληψη σαςπανω απο το φοβο.Απο-χαρακτηρειστε τον και δειτε τον ως ενεργεια
6ο Βημα:Αν δουλευετε σε ομαδες,επιδιωξτε την επαφη με το βλεμμα,με ολα τα μελη της ομαδας.Δειτε την ενεργεια που υπαρχει στα υπολοιπα μελη,σαν να ειναι ιδια με την ενεργεια που αναβλυζει μεσα σας.
Οταν φοβαστε ο νους σας ειναι ετοιμος να σας δωσει πολλους λογους για τους οποιους νοιωθετε ετσι.Συνθηως οι ανθρωποι εστιαζουν την προσοχη τους πανω στην ιδια την ιστορια 'η τη θυμηση που τους προκαλει φοβο.Σε αυτην την ασκηση στρεφετε την προσοχη σας οχι στην θυμηση αλλα στον φοβο καθ'αυτον.Σε ποιο μερος του σωματος σας εκδηλωνεται ο φοβος;Εστιαστε την προσοχη σας πανω στο φοβο κι αρχιστε να τον θεωρειτε ως ενεργεια.Θυμηθειτε,πρεπει να δειτε τον φοβο ως εχει και οχι να προσπαθεισετε να τον αλλαξετε,να τον μεταθεσετε κ.λ.π.Απλα δειτε τον ως ενεργεια.Μην προσπαθεισετε να τον αλλαξετε.
*
3η Κβαντικη ασκηση
ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ
Σε αυτη την ασκηση,δουλευουμε με τον χαρακτηρισμο και την βοιωση της θλιψης ως ενεργεια.Θ'αρχισουμε να θυμομαστε μια κατασταση που στο παρελθον,μας ειχε προκαλεσει θλιψη.Επομενο βημα μας ειναι να στρεψουμε την προσοχη μας-περα απο τους λογους που ειμαστε θλιμμενοι-στην ενεργεια της θλιψης ως εχει.Ακολουθειστε τα βηματα 1-6 της προηγουμενης ασσησης,αντικαθιστωντας τον φοβο με την θλιψη.
*
4η Κβαντικη ασκηση
//αυτη ηταν + η αφορμη.. --"το ελαφι"οπως εχω αναφερει ουκ ολιγες εσω...:Ρ//
Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
1ο Βημα:Δημιουργειστε τηννεικονα ενος ελαφιου στη μεση του δωματιου
2ο Βημα:Σταματειστε να το παρατηρειτε και αφηστε το να εξαφανσιτει
3ο Βημα:Δειτε αν ειναι ακομη εκει
Συνηθως,το ελαφι δημιουργεται και παλι απο μονο του επειδη ψαχνετε για αυτο.Μερικες φορες,καποιοι παραπονιουνται οτι"δεν μπορουν ν'απαλλαγουν απο το ελαφι".Για συμβαινει αυτο;Επειδη ακομη κοιταζουν για να δουν αν εχει φυγει...Αυτο το φαινομενο συμβανει σε ολους μας.Δημιουργουμε ενα συγκεκριμενο υποκειμενο (σκεψη κ.λ.π)και το παρατηρουμε να εμφανιζεται.Με τον ιδιο τροπο χανεται οταν στρεψουμε την προσοχη μας.
//εχμ..ειχε δικιο ο Μερλιν..:Ρ//
αυτες οι τεσσερις -προς το παρον- ασκησουλες απο τις 13 οπως και θα ολοκληρωσουμε το "μινι...αφιερωμα" στις κβαντικες ασκησεις..:>
το αρθρο-πηγη με τον τιτλο "κβαντικη φυσικη,ψυχολογια και συνειδητοτητα" μπορειτε να το ψαξετε στα "αρχαια τευχη" του περιοδικου Τ.Τ.//1998
υγ.ειμαι σιγουρη πως ο συνταξιδιωτης Πλατωνας, θα εχει "κατι να πει" για τουτες τις ασκησεις..//δε συμφωνεις, φιλοσοφε;)
Αtma in the Lab...

cprtght@tm@2005