ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι γλώσσα μίλησε ο Θεός στην Γένεση και άλλες πολλές απορίες ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σε τι γλώσσα μίλησε ο Θεός στην Γένεση και άλλες πολλές απορίες ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VasiliscmΜέλος
27/04/2007, 15:03:33
Αγαπητέ Παπα Ψηλέ,

λες στον Spans:

quote:
Εσύ που γεννήθηκες; Πού μεγάλωσες; Πώς ανατράφηκες; Πώς κατάφερες και "άνοιξες" τα μάτια σου;
Εσύ είσαι μόνο το φωτεινό παράδειγμα και όλοι οι άλλοι είναι οι χριστιανοταλιμπάν;;

AΠ: Μα το μόνιμο πρόβλημα σου Ψηλέ είναι πως ξεφεύγουν τα πρόβατα από το μαντρί της εκκλησίας. Αυτό με ρώτησες κι εμένα πριν 2 χρόνια !
Δεν καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος ξυπνάει;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ο Εβραίος Θεός σας (Γιαχβέ) είναι χάρισμά σας;

Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά μας;

Εμείς είμαστε Έλληνες με Ελληνική Μυθολογία και ιστορία !
Εσείς είστε Έλληνες με Εβραική Μυθολογία (βλέπε Βίβλο), Εβραίο Θεό, Εβραίο Υιό του Θεού, Εβραίους Αγίους (της Παλιάς Διαθήκης), Εβραίους Αποστόλους, Εβραία Παναγία κ.ο.κ.

Όλο το πρωταγωνιστικό κάστ είναι Εβραίοι !!!! Μόνον κάποιοι απ' τους κομπάρσους είναι Έλληνες (βλ. Πατέρες της εκκλησίας)

Εμείς τους Εβραίους τους βλέπουμε ως άλλον ένα λαό της Γης μας. Καταδικάζουμε το κυνήγι τους από τον Χίτλερ.
Δεν τους θεωρούμε ως περιούσιο λαό του Θεού ! Αυτό το κάνετε εσείς οι Χριστεπώνυμοι !

Να τους Χαίρεστε !!!!!!!!!!

27/04/2007, 15:37:09
quote:

θα έπρεπε να ήξερες μικρέ ανόητε τιποτένιε χριστιανοταλιμπαν ψηλέ ότι υπάρχει και ο Σείριος

Προσπάθατο ακόμη λίγο και θα θυμηθώ τι μου θυμίζεις. Πάντως, μέχρι εδώ, καλά το πας.

Όμως, βρε παιδί μου, δεν βαρέθηκες να τρως πόρτα και να επιμένεις;;;

27/04/2007, 15:45:39
quote:

Αγαπητέ Παπα Ψηλέ,

λες στον Spans:

quote:
Εσύ που γεννήθηκες; Πού μεγάλωσες; Πώς ανατράφηκες; Πώς κατάφερες και "άνοιξες" τα μάτια σου;
Εσύ είσαι μόνο το φωτεινό παράδειγμα και όλοι οι άλλοι είναι οι χριστιανοταλιμπάν;;

AΠ: Μα το μόνιμο πρόβλημα σου Ψηλέ είναι πως ξεφεύγουν τα πρόβατα από το μαντρί της εκκλησίας. Αυτό με ρώτησες κι εμένα πριν 2 χρόνια !
Δεν καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος ξυπνάει;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ο Εβραίος Θεός σας (Γιαχβέ) είναι χάρισμά σας;

Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά μας;

Εσείς είστε Έλληνες με Εβραική Μυθολογία (βλέπε Βίβλο), Εβραίο Θεό, Εβραίο Υιό του Θεού, Εβραίους Αγίους (της Παλιάς Διαθήκης), Εβραίους Αποστόλους, Εβραία Παναγία κ.ο.κ.

Όλο το πρωταγωνιστικό κάστ είναι Εβραίοι !!!! Μόνον κάποιοι απ' τους κομπάρσους είναι Έλληνες (βλ. Πατέρες της εκκλησίας)

Εμείς τους Εβραίους τους βλέπουμε ως άλλον ένα λαό της Γης μας. Καταδικάζουμε το κυνήγι τους από τον Χίτλερ.
Δεν τους θεωρούμε ως περιούσιο λαό του Θεού ! Αυτό το κάνετε εσείς οι Χριστεπώνυμοι !

Να τους Χαίρεστε !!!!!!!!!!

Βασίλη,
Λυπάμαι που το λέω, αλλά εσείς, μακάρι να ξέρατε τι στην ευχή είστε.

Δεν έχεις ιδέα τι καρπαζιές θα έτρωγες αν μπορούσαν οι αρχαίοι μας να σου τις ρίξουν.
Βέβαια, όχι μόνο εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι, θα τις έτρωγαν, αυτοί που σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα διεκδικήσει την αποκλειστικότητα.

Σε αφήνω να συνεχίσεις με τα ψευτοδιλήμματα που θέτεις υπό τη μορφή δήθεν ερωτήσεων.

****Πάντως, μου αρέσουν πολύ τα συμπεράσματά σου, είναι μοναδικά (αφού είσαι και ο μοναδικός που τα πιστεύει).

27/04/2007, 15:56:06
quote:

quote:

Ψηλός: Με το να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια και να υποβιβάζεις ένα πνευματικό θέμα, προσπαθώντας να το συνδέσεις με κοσμικές συμπεριφορές, δεν επιτυγχάνεις τίποτα, ούτε και βοηθά τη συζήτηση.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο!

Αυτό ακριβώς είναι η ουσία του θέματος αγαπητέ Ψηλέ και σε ευχαριστώ.

Ο υποβιβασμός του πνευματικού θέματος, του βαθύτερου πνευματικού θέματος για έναν άνθρωπο, της θρησκείας, της δημιουργίας και η σύνδεση του με κοσμικές συμπεριφορές δεν γίνεται από εμένα ή από οποιονδήποτε άλλο σ'ένα forum.
Γίνεται από την εκκλησία. Η εκκλησία έχει απαρνηθεί τον πνευματικό χαρακτήρα και έχει "ντύσει" την θρησκεία με κοσμικούς κανόνες και θέσεις.
Ο υποβιβασμός του πνευματικού θέματος αγαπητέ Ψηλέ δεν γίνεται από αυτούς που κριτικάρουν την κακή συμπεριφορά αλλά από αυτούς που την έχουν.

Φίλε Άλετ,
Θα πρέπει ίσως να κάνουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ κλήρου/ιεραρχείας και Εκκλησίας.
Μέλος της Εκκλησίας (αν κατάλαβα καλά) θεωρείς και εσύ τον εαυτό σου. Οπότε, αν καταλογίζεις ευθύνες στην Εκκλησία, μέρος αυτών αντιστοιχούν και σε εσένα.

Θεώρησα πως θα μιλούσαμε για τη θεοπνευστία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, την οποία και κατέκρινες.
Δεν συνέχισες όμως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αλλά προσπάθησες να το συνδέσεις με την κοσμική συμπεριφορά ορισμένων κληρικών.

Υπό αυτή την προϋπόθεση, εγώ δεν συνεχίζω τη συζήτηση γιατί δεν θα μας προσφέρει τίποτα.
Αν νομίζεις ότι η συμπεριφορά και η βιωτή σου διαφέρουν από εκείνη όσων κρίνεις και καταδικάζεις, τότε δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω.

GreenLanternΜέλος
27/04/2007, 16:07:51
quote:
vasilicm
Τώρα μάλιστα αυτό είναι μια σοβαρή θεολογική θεώρηση . . . . . !!!!!!!!!!!!!
Οι Ινδοί να έχουν Ινδό θεό,
οι Άγγλοι Άγγλο θεό,
οι Γερμανοί Γερμανό θεό,
οι Τούρκοι Τούρκο θεό,
οι Βλάχοι Βλάχο θεό, και πάει λέγοντας. . . . .
Και πάντα βάση μυθολογίας . . . . . . . .!!!!!!!!!!!!!!! να μην ξεχνιόμαστε . . . . .

Edited by - GreenLantern on 27/04/2007 18:36:13

VasiliscmΜέλος
27/04/2007, 17:02:47
Παπα-Ψηλός:

quote:
Βασίλη,
Λυπάμαι που το λέω, αλλά εσείς, μακάρι να ξέρατε τι στην ευχή είστε.

Δεν έχεις ιδέα τι καρπαζιές θα έτρωγες αν μπορούσαν οι αρχαίοι μας να σου τις ρίξουν.
Βέβαια, όχι μόνο εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι, θα τις έτρωγαν, αυτοί που σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα διεκδικήσει την αποκλειστικότητα.

ΑΠ: Τις καρπαζιές θα τις έδιναν οι αρχαίοι στο Χριστεπώνυμο πλήθος των αφελών Εβραιόπληκτων πιστών.....

Πρώτον απ' όλους θα σκότωναν με καρπαζιές τον Χριστο-δουλο !
Εσύ θα επιβίωνες με τραύματα στον αυχένα....αλλά τα θύματα θα ήταν χιλιάδες !!!

GreenLanternΜέλος
27/04/2007, 17:04:09
quote:

quote:

θα έπρεπε να ήξερες μικρέ ανόητε τιποτένιε χριστιανοταλιμπαν ψηλέ ότι υπάρχει και ο Σείριος

Προσπάθατο ακόμη λίγο και θα θυμηθώ τι μου θυμίζεις. Πάντως, μέχρι εδώ, καλά το πας.

Όμως, βρε παιδί μου, δεν βαρέθηκες να τρως πόρτα και να επιμένεις;;;

Ψηλε μπερδευτηκες αυτο το μυνημα μαλλον σε άλλον το απευθυνεις και οχι σε εμενα . . . . .

Ως τώρα έχω ακούσει για τους χριστιανούς τις παρακάτω ονομασίες:
Ιουδαιοχριστιανοι
Εβραιοχριστιανοι

Και άμα τους πιάσουν νευρακια τους κολλάνε και το

Μουτζαχεντιν της ορθοδοξίας ή
Χριστιανοταλιμπαν

Το πόσο αγαπάν τους χριστιανούς κάποιοι εδώ μέσα δεν περιγράφεται . . . . . . .!! . .!!!

Σείριος

aletΜέλος
27/04/2007, 17:04:32
quote:

Ψηλός: Φίλε Άλετ,
Θα πρέπει ίσως να κάνουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ κλήρου/ιεραρχείας και Εκκλησίας.
Μέλος της Εκκλησίας (αν κατάλαβα καλά) θεωρείς και εσύ τον εαυτό σου. Οπότε, αν καταλογίζεις ευθύνες στην Εκκλησία, μέρος αυτών αντιστοιχούν και σε εσένα.

Αγαπητέ Ψηλέ,
Αν ανατρέξεις στα post μου, όταν μιλάω για την ιεραρχία μιλάω για την εκκλησία αλλιώς μιλάω για την Εκκλησία
Ευθύνες λοιπόν καταλογίζω στην εκκλησία που απομέκρυνε τον κόσμο από την Εκκλησία.

quote:

Ψηλός: Θεώρησα πως θα μιλούσαμε για τη θεοπνευστία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, την οποία και κατέκρινες.
Δεν συνέχισες όμως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αλλά προσπάθησες να το συνδέσεις με την κοσμική συμπεριφορά ορισμένων κληρικών.

Η προσωπική μου άποψη επ' αυτού είναι ότι οι σημερινοί ιεράρχες είναι οι αυριανοί "Άγιοι Πατέρες". Αυτό δείχνει η εκκλησιαστική ιστορία.
Πολύ πρόσφατο και το παράδειγμα της Καθολικής εκκλησίας με την προσπάθεια αγιοποίησης του προηγούμενου Πάπα.
Εν ολίγοις δεν πιστεύω στους εσωτερικούς εκκλησιαστικούς "μηχανισμούς" που καταδεικνύουν την θεοπνευστία, γιατί πέραν όλων των άλλων, τους θεωρώ συντεχνιακούς.

quote:

Ψηλός: Αν νομίζεις ότι η συμπεριφορά και η βιωτή σου διαφέρουν από εκείνη όσων κρίνεις και καταδικάζεις, τότε δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω

Η συμπεριφορά μου και η πορεία μου στη ζωή δεν είναι καλύτερες ή χειρότερες από του μέσου ανθρώπου.
Η συμπεριφορά όμως και η πορεία στη ζωή του μέσου ανθρώπου διαφέρουν, έχοντας θετικό πρόσημο, κατά την προσωπική μου άποψη, από τις αντίστοιχες των εκκλησιαστικών στελεχών, που έχουν αρνητικό.

Χαριτολογώντας αλλά στην ουσία κυριολεκτώντας, θα έλεγα ότι αντί να είναι οι ποιμένες είναι οι λύκοι.

Fiat Lux

Edited by - alet on 27/04/2007 17:33:00

GreenLanternΜέλος
27/04/2007, 19:08:55
quote:
Δεν ήξερε ο Θεός ότι το φως είναι καλό;
Έπρεπε να το δει πρώτα;
Δεν είχε ξαναδεί ο Θεός φως;
Εδώ στην ταπεινή μας Γή πρωτόδε φως ο Θεός; Γιαυτό ονομάζεται και φωτεινός παντογνώστης;
Εάν δεν είχε ξαναδει φως δεν ήταν "φωτεινός" και εάν δεν το γνώριζε δεν ήταν παντογνώστης.

Μιας και περι αποριών ο λόγος θα ρωτήσω το εξής:

Αν κάποιος έχει διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη με ποια κλίση (σε μοίρες) πρέπει να την διαβάσει για να έχει τέτοιες απορίες ;;;;;;;;;;

Οι απορίες από ποια γωνία και μετά αρχίζουν;;;;;

Με κλίση άνω των 90 τι απορίες σχηματίζονται;;;;;;

27/04/2007, 20:02:05
Ααααα, στην περίπτωση αυτή δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα... είναι το ίδιο.

Σου επιτρέπεται η ελευθερία κινήσεων.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον