ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαριακή Θεολογία ή αναγκαία ερμηνεία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μαριακή Θεολογία ή αναγκαία ερμηνεία? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/02/2004, 02:06:20
Eχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει τίποτε πέρα από αντεγκλήσεις να προσφέρει. Γενικότερα Έχω να κάνω μία παρατήρηση σε σχέση με τα topic που ο αντικειμενικός τους σκοπός είναι η αναζήτηση των «τρωτών» άλλων θρησκειών. Η μονομανία και η άσκοπη κατά την γνώμη μου κατανάλωση πνευματικής ενέργειας στην μελέτη θεολογικών κειμένων με απώτερο σκοπό να καταδικάσουμε, η να χλευάσουμε έτερη «αντίπαλη» θρησκεία , δεν προσφέρουν τίποτα στην προσωπική μας ανάπτυξη. Πως μπορούμε να εξελιχθούμε πνευματικά όταν όλη μας η ενέργεια δεν αναζητά τρόπους της προσωπικής μας θέωσης μέσα από όποιο κανάλι μας εκφράζει , αλλά με την καταστροφή των άλλων καναλιών…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

EκήβολοςΜέλος
01/02/2004, 13:29:21

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Πλωτίνο.

01/02/2004, 14:17:40
ΠΛΩΤΙΝΟΣ

Λές:

«Γενικότερα Έχω να κάνω μία παρατήρηση σε σχέση με τα topic που ο αντικειμενικός τους σκοπός είναι η αναζήτηση των «τρωτών» άλλων θρησκειών. Η μονομανία και η άσκοπη κατά την γνώμη μου κατανάλωση πνευματικής ενέργειας στην μελέτη θεολογικών κειμένων με απώτερο σκοπό να καταδικάσουμε, η να χλευάσουμε έτερη «αντίπαλη» θρησκεία , δεν προσφέρουν τίποτα στην προσωπική μας ανάπτυξη.»

Για μένα προσωπικά η έννοια της λέξης «αντικειμενικότητα» έγκειται στην αδογμάτιστη αναζήτηση της ιστορικής πραγματικότητας, στην αμεροληψία και μακριά από προσωπικά συναισθήματα.

Εάν για σένα αυτή η προσέγγιση μεταφράζεται ως υπερβολικός ζήλος («ιδεοληψία»), τότε θα πω απλά ότι είναι η προσωπική σου γνώμη, πλην όμως μη αποδεκτή.

Απώτερος σκοπός επομένως δεν είναι η «καταδίκη» ή ο «χλευασμός» του εβραιοχριστιανισμού αλλά Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. Μπορεί εσένα προσωπικά να μην σε εκφράζει αυτή η αναζήτηση, η οποία ξεπροβάλει και έναν απίστευτο Συγκρητισμό, αλλά δεν είναι λίγοι συνάμα οι εραστές της.

Επομένως θα διαφωνήσω κάθετα με την άποψη σου, και ιδιαίτερα ως προς το ότι η ενασχόληση αυτή δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην προσωπική μας ανάπτυξη. Ο Συμβολισμός των επίπλαστων διδαχών και ερμηνειών προσφέρει σημαντικότατο έργο. Ενεργοποιεί την Λογική και την αναζήτηση της ιστορικής πηγής.

Να’σαι καλά ΠΛΩΤΙΝΕ.

02/02/2004, 00:37:26

Aγαπητέ Schwabe, αντικειμενική ιστορική αναζήτηση δεν μπορεί να υπάρχει καθόσον την ιστορία την καταγράφουν οι άνθρωποι και όχι πάντα αμερόληπτα, εξάλλου είναι γνωστό ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές . Η αναζήτηση της ιστορίας για να είναι πιο αντικειμενική θα πρέπει και οφείλει να διασταυρώνεται, από τον μελετητή «συγκριτικά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Η αλήθεια και το ψέμα βρίσκονται παντού. Το θέμα είναι να έχουμε την δυνατότητα να ψάξουμε και να βρούμε αυτά που μας απέκρυψαν . Πιστεύεις ότι η αναζήτηση δεν με εκφράζει, κάνεις λάθος αλλά από την άλλη δεν με γνωρίζεις..
Δίχως διάθεση κολακείας απλώς να σημειώσω ότι κάποια αποσπάσματα από γραφώμενα σου τα έχω «αποθηκεύσει» , προς εξέταση, και χρήση.
Η διαφωνία σου είναι ολωσδιόλου παραδεκτή και την σέβομαι, από την άλλη όμως θα πρέπει να αναρωτηθείς και να μας αποκαλύψεις εάν από τα τόσα θέματα που έχουν ανοιχτεί, έχουν προσφέρει κάτι σε εσένα ή στους συνομιλητές σου ή ακόμα ακόμα στους απλούς αναγνώστες.
Εσωτερικά εξετάζοντας το θέμα , ποια η σημασία τι εθνικότητος ήταν η ΜΑΡΙΑ ή αν πρέπει να λατρεύεται, ή αν ήταν βασίλισσα ή όχι? Οι Θεοί οφείλουν να έχουν πατέρα Θεό, η μητέρα μπορεί να είναι θνητή, δεν χρειάζεται φαντάζομαι να σου αναφέρω παραδείγματα. Η κάθε οργανωμένη θρησκεία μεταλλάσσεται και θεσπίζει κανόνες ή διαμορφώνει το ιστορικό πλαίσιο που την εξυπηρετεί. Συνήθως όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε χρονικά από την αρχική λατρεία της οποιασδήποτε θεότητας τόσο η θρησκεία εκφυλίζεται.. Αυτό συνέβη πάντα, και θα συμβαίνει πάντα. Όπως αναφέρει και ο Ινδός σοφός Βιβεκανάντα:

«Οι ιερείς πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, αλλά αυτός ο Θεός μπορεί να προσεγγιστεί και να κατανοηθεί μόνο μέσα από εκείνους. Οι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στα Άγια των Αγίων μόνο με την άδεια των ιερέων. Πρέπει να τους πληρώσετε, να τους λατρέψετε, να παραδώσετε το καθετί στα χέρια τους. Διαμέσου της παγκόσμιας ιστορίας, αυτή η ιερατική τάση αναφύεται ξανά και ξανά – αυτή η τρομερή δίψα για εξουσία, αυτή η τιγρήσια δίψα, μοιάζει να είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Οι ιερείς σε εξουσιάζουν, σου αραδιάζουν μπροστά σου χιλιάδες εντολές. Περιγράφουν απλές αλήθειες με έμμεσους τρόπους. Σου λένε ιστορίες για να υποστηρίξουν την δική τους ανώτερη θέση. Εάν θέλεις να ευημερήσεις σε αυτήν την ζωή ή να πας στον ουρανό μετά τον θάνατο, πρέπει να περάσεις από τα χέρια τους. Πρέπει να εκτελέσεις όλων των ειδών τις τελετές και τα τυπικά. Όλα αυτά έχουν κάνει την ζωή τόσο περίπλοκη και έχουν μπερδέψει τόσο τον εγκέφαλο που αν σας δώσω κάποιες απλές φράσεις, θα επιστρέψετε στο σπίτι ανικανοποίητοι. Έχετε καταμπερδευτεί. Όσο λιγότερα καταλαβαίνετε, τόσο καλύτερα αισθάνεστε! Οι προφήτες σας έχουν προειδοποιήσει για τους ιερείς και για τις προλήψεις τους και για τις μηχανορραφίες τους, αλλά η πλατιά μάζα των ανθρώπων δεν έχουν μάθει να προσέχουν αυτές τις προειδοποιήσεις – χρειάζονται ακόμη εκπαίδευση.»
Πώς να σκοτώσεις τον εαυτό; Γίνετε τέλεια ανεγωιστές, έτοιμοι να παραδώσετε την ίδια σας την ζωή ακόμη και για ένα μυρμήγκι. Μην εργάζεστε για καμιά δεισιδαιμονία, όχι για να ευχαριστήσετε κάποιον Θεό, ούτε για να ανταμειφθείτε, αλλά διότι αναζητάτε την δική σας απαλλαγή σκοτώνοντας τον εαυτό σας. Η λατρεία και η προσευχή και όλα αυτά, είναι ανοησίες.

Επί προσωπικού με ενδιαφέρει η θεολογία ως τμήμα της φιλοσοφίας. Η φιλοσοφία όμως δεν επιδέχεται δογματισμούς. Πόσο μάλλον ο εσωτεριστής πρωτίστως θα εξετάσει τον μύστη Ορφέα, Πυθαγόρα, Βούδα, Χριστό, -και πρόσθεσε όποιον άλλο θέλεις στην λίστα-, και το μήνυμα τους στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ άνθρωπο και κατόπιν τις ανθρώπινες παρεμβάσεις της εκκλησίας που δημιουργήθηκαν μετά από αυτούς.
Η «Αλήθεια» δεν είναι ετικέτα. Δεν είναι ούτε βουδισμός, ούτε χριστιανισμός, ούτε ινδουισμός ή μωαμεθανισμός . Δεν αποτελεί μονοπώλιο κανενός . Αυτό δεν ισχύει μόνο για διανοητικά ζητήματα αλλά και για ανθρώπινες σχέσεις.
Για την αναζήτηση της Αλήθειας δεν έχει σημασία από πού προέρχεται μια ιδέα. Αν ένα φάρμακο είναι καλό η ασθένεια θεραπεύεται, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ποιος το έφτιαξε.

Είμαι καλά και το ίδιο εύχομαι και για εσένα.

Ο Θεός θα με συγχωρέσει: είναι η ειδικότητά Του.
Χ. Χάινε

02/02/2004, 17:34:21
MANAG:
quote:
Είναι αρκετό για να αποδείξει ότι τόση ώρα λέτε ασυναρτησίες...
Και απορώ που είναι ο admin.

Μην απορείς MANAG... Δεν νομίζω άλλωστε πως το πρέπον για έναν χώρο Συζήτησης όπως αυτός είναι να κυκλοφορούν συνεχώς οι "αστυνόμοι" για να "προστετέψουν" του Διαλόγους από αστήριχτα ή ασυνάρτητα επιχειρήματα! Ούτε από αυτά που φαίνονται ότι είναι τέτοια σε κάποιους ανθρώπους, ούτε από αυτά που όντως είναι!

Η Προστασία και η Δημιουργικότητα του Διαλόγου είναι πρωτίστως μέλημα, και θα τολμούσα να πω ΚΑΘΗΚΟΝ, των Συμμετεχόντων σε αυτόν!

Και όπως βλέπω στο παρόν Θέμα συμμετέχουν άνθρωποι με μία αξιοσέβαστη Λογική ικανότητα, τέτοια που σίγουρα θα μπορούσε να τους επιτρέψει να προασπίσουν σωστά τις θεωρίες τους, με βάσιμα επιχειρήματα, χωρίς να προσβάλλουν τους άλλους, χωρίς να θεωρούν εκ προοιμίου ότι η άποψη του άλλου είναι εντελώς εσφαλμένη, εντέλει, ψάχνοντας να βρουν τα κοινά σημεία και επιθυμόντας την δυνατότητα συμφωνίας πάνω στην ουσία των πραγμάτων και όχι προβάλλοντας μόνον τη δική τους "μερική αλήθεια" σαν σημαία ή λάβαρο μίας σταυροφορίας εναντίον των αλλοθρήσκων!

Για μένα, το δηλώνω ευθαρσώς... δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μία αλήθεια που να είναι εντελώς ξέχωρη από όλες τις άλλες, που να μην έχει κοινά στοιχεία με καμία άλλη! Εάν εμπεριέχει κάποιο ποσοστό Αλήθειας πανανθρώπινης σίγουρα μετέχει σε μία κοινή παγκόσμια "Πηγή Αλήθειας" (επιτρέψτε μου τις φραστικές ακροβασίες) και σίγουρα από την ίδια Πηγή θα "Πίνουν" και άλλες αλήθειες.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον φίλο ΠΛΩΤΙΝΟ σχετικά με τις απόψεις που κατέθεσε στα μηνύματά του και θα ήθελα να προσθέσω πως αν η παρούσα Συζήτηση δεν βγει γρήγορα από την παγίδα των προσωπικών και μισαλλόδοξων αντεγκλήσεων και δεν πάψει να προσβάλλει έμμεσα, πλην σαφώς, το Θρησκευτικό αίσθημα ομάδων ανθρώπων, από οποιαδήποτε "πλευρά" και αν προέρχονται, δεν απομένει τίποτε άλλο παρά να απενεργοποιηθεί.

Αυτό είναι και ένα από τα δικά μας καθήκοντα: να φροντίζουμε να αποφεύγονται οι "κορώνες" φανατισμού και υποτίμησης ιδεολογιών, πίστεων, φιλοσοφικών συστημάτων κ.λπ.

Και μία προσωπική παρατήρηση(και συμμετοχή στη Συζήτηση) που θέλω να κάνω πάνω στα γραφόμενα του Schwabe:
"Για μένα προσωπικά η έννοια της λέξης «αντικειμενικότητα» έγκειται στην αδογμάτιστη αναζήτηση της ιστορικής πραγματικότητας, στην αμεροληψία και μακριά από προσωπικά συναισθήματα."

Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να είσαι τόσο σίγουρος. Κάποιες προηγούμενες φράσεις σου υποδεικνύουν σαφώς μία εμπάθεια, όπως:
"ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ!"

Δεν εννοώ βέβαια ότι δεν προκλήθηκες αλλά δεν εννοώ και ότι η "πρόκληση" ήταν αδικαιολόγητη... Αυτό τελικά που έκανε όπως φαίνεται τον Eκήβολο να εξεγερθεί ήταν μία φράση από το αρχικό σου μήνυμα, η οποία υποκρύπτει, τουλάχιστον για μένα, αιχμές αδικαιολόγητες και με συναισθηματικό φορτίο έντονο και εμπρηστικό, τουλάχιστον για την πλευρά της Χριστιανικής Θρησκευτικότητας.
Μπορεί όντως από τη διανοητική πλευρά του Θέματος, ο ίδιος να μην θέλεις να εμπλέκονται τα "προσωπικά σου συναισθήματα" στην "αντικειμενική" σου μελέτη, όμως θα σε προέτρεπα να δεις την πιθανότητα αυτά να εισχωρούν ούτως ή άλλως σε αυτήν ακόμα και χωρίς την δική σου "έγκριση". Πέρα από την εκπαίδευση του Νου χρειάζεται και εκπαίδευση του Συναισθήματος και κάτι άλλο που να παίζει τον ρόλο του Εκπαιδευτή/Επόπτη για να μιλάμε πραγματικά για αντικειμενική έρευνα, ειδικά από την πλευρά του Εσωτεριστικού Φιλοσοφικού Στοχασμού που είναι και ο άξονας αυτού του χώρου.

Τονίζω ιδιαίτερα το τελευταίο καθώς στην ερμηνεία των ιστορικών Φαινομένων δεν αρκεί απλά και μόνο η Ιστορική προσέγγιση(ιδιαίτερα δύσκολη ούτως ή άλλως), ούτε η κοινωνιο-πολιτική, ούτε η Θρησκειολογική, ούτε η Φυλετική, ούτε κάθε άλλη που καταπιάνεται με το εκάστοτε ζήτημα από κάποια οπτική του γωνιά.

Απαιτείται ο συνδυασμός όλων των παραπάνω και πολλών άλλων (βασικών και δευτερευόντων) ερμηνευτικών προσεγγίσεων, όπως η Μεταφυσική, η Μαθηματική, η Αστρολογική/Αστρονομική για παράδειγμα, όλων αυτών που στην Εσωτεριστική έρευνα ονομάζονται πολλές φορές Κλειδιά ερμηνείας της πραγματικότητας. Αυτός που κατέχει όλα τα κλειδιά κατέχει και ολόκληρη την αλήθεια. Και αυτός έχει ξεπεράσει την απλή - και "τετράγωνη" - λογική κατακτώντας μία άλλη πιο Υπερβατική και Δυναμική "Λογική".

Για όλους εμάς τους άλλους που χρησιμοποιούμε και χειριζόμαστε κάποιο ή κάποια από τα κλειδιά με άλλη άλλοτε αποτελεσματικότητα και ικανότητα που αναλογεί στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και της "παίδευσής" μας, καλό θα είναι κατά την γνώμη μου να μην πολυδίνουμε σημασία σε αυτήν την φράση που συνηθίζει να ενεδρεύει στο πίσω μέρος του μυαλού μας και που μερικές φορές εξέρχεται και από το στόμα μας, συνήθως ως κραυγή: "Εγώ γνωρίζω την Αλήθεια!" - και, αν είναι δυνατόν και έχουμε αρκετό θάρρος, να τη σιγήσουμε...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

02/02/2004, 20:51:30
Admin

Θα συμφωνήσω με το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησης σου. Πολλές φορές γίνονται και λάθη. Ωστόσο σημειώνεις το εξής:

«Κάποιες προηγούμενες φράσεις σου υποδεικνύουν σαφώς μία εμπάθεια, όπως:
"ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ!"

Δεν εννοώ βέβαια ότι δεν προκλήθηκες αλλά δεν εννοώ και ότι η "πρόκληση" ήταν αδικαιολόγητη... Αυτό τελικά που έκανε όπως φαίνεται τον Eκήβολο να εξεγερθεί ήταν μία φράση από το αρχικό σου μήνυμα, η οποία υποκρύπτει, τουλάχιστον για μένα, αιχμές αδικαιολόγητες και με συναισθηματικό φορτίο έντονο και εμπρηστικό, τουλάχιστον για την πλευρά της Χριστιανικής Θρησκευτικότητας.»

Δεν συμφωνώ ΚΑΘΟΛΟΥ με την ταύτιση σου αυτή. Και μου προκαλεί μεγάλη απορία. Η «πρόκληση» τελικά ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?

Τα όσα εγώ έχω αναφέρει είναι απόψεις ΤΡΙΤΩΝ και ΟΧΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!! Και αυτοί οι «τρίτοι» είναι π.χ. ο Επιφάνιος ή ο Ι. Χρυσόστομος. Επίσης και το «Πρωτοευαγγέλιο» του Ιωάννη. Κείμενα που μνημονεύονταν για αιώνες!

Ποια είναι τελικά η «πρόκληση» που κατά την γνώμη σου δεν ήτανε «μερικώς επιτρεπτή»? Εάν δεν αντέχει ο φίλτατος Εκήβολος να αναγνώσει κείμενα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (άσχετα εάν ΤΩΡΑ τα αποκαλούνε «απόκρυφα») και να αντιπαρατεθεί με την ιστορική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, τότε αυτό είναι προσωπικό του πρόβλημα. Εάν έχει αντίλογο και στοιχεία τότε ας τα γνωστοποιήσει.

Τέλος, δεν νομίζω ότι αποκαλύπτει «εμπάθεια» η φράση μου «ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ!» όταν έχω δεχθεί το πρωτοφανές «Κατόπι θα μπορέσεις ίσως να ασχοληθείς και με Ελληνικότατα αιδοία, όπως αυτό της αειπαρθένου Αθηνάς.
Μετά το πέρας των μελετών σου θα μπορείς να τιτλοφορείσαι:
Σβάμπε ο αιδοιολόγος.»

Θα μπορούσα να έχω απαντήσει σε εντελώς διαφορετικό τόνο.

Η εμπάθεια μάλλον αλλού θα πρέπει να αναζητηθεί.

Να’σαι καλά.

03/02/2004, 04:37:45
Αγαπητέ Schwabe, να είσαι και συ καλά. Θα προτιμήσω να κρατήσω περισσότερο από το τελευταίο σου μήνυμα το εξής:

"Πολλές φορές γίνονται και λάθη."

Κατά τ'άλλα, εάν αρχίζουμε να παίζουμε με τις λέξεις, είμαι σίγουρος πως θα χαθούμε στις λέξεις. Και ίσως στις λέξεις με "νικήσεις" καθώς έχω επιλέξει να τις "θυσιάζω" αρκετές φορές στον βωμό της Ουσίας και μου λείπει η... αναγκαία προπόνηση τελευταία.

Απλά θέλω να σου πω ότι αναφερόμουν στην εξής φράση(νομίζω ότι το δηλώνω ξεκάθαρα στο προηγούμενο μήνυμα...), αυτήν που παραθέτει και ο Eκήβολος στο δικό του μήνυμα:
"Και τελικά, ήτανε παρθένα μόνο ΠΡΙΝ την γέννηση ή... και ΜΕΤΑ την γέννηση? Διότι ΚΑΙ ΕΔΩ επικρατεί θεολογικό σκότος."

Αυτή η φράση μου φαίνεται πως δεν πρέπει να είναι από κείμενο κάποιου αρχαίου μελετητή, θεολόγου, φιλοσόφου κ.λπ., έτσι δεν είναι;

Μάλλον φαίνεται, καθώς δεν λες κάτι διαφορετικό, ότι είναι μία δική σου φράση που ίσως και να έχει δομηθεί στην βάση τρίτων απόψεων, δεν θα διαφωνήσω σ'αυτό...

Η γνώμη μου πάντως εξακολουθεί να είναι η ίδια: η φράση περιέχει αιχμές σεξουαλικού τύπου με έντονο συναισθηματικό φορτίο που είναι ικανές να προσβάλλουν βαθύτατα το Θρησκευτικό αίσθημα της... "αντίπαλης" πλευράς!
Αν μου ζητήσεις να σου πω ποιες είναι οι αιχμές, με συγχωρείς δεν θα μπορέσω να απαντήσω... Είμαστε και οι δύο νοήμονες, είμαστε άντρες και νομίζω πως καταλαβαινόμαστε...

Πάντως, για να αναφέρω και κάτι γενικότερο που μου έδωσες την ευκαρία να αγγίξω, και στην περίπτωση που κάποιος αναφέρει απόψεις τρίτων, εάν αυτές οι απόψεις είναι άστοχες ή προσβλητικές, το σφάλμα εξακολουθεί να τον "βαραίνει"... Αυτός/ή έκανε την επιλογή της άποψης και την οικιοποιήθηκε.

Τα περί "ταύτισης" που ανέφερες καλύτερα να μην τα αναφέρεις ξανά... είναι σίγουρα άστοχο, σε διαβεβαιώ.

Δεν ταυτίζομαι με καμία πλευρά, γιατί τότε τι θα μου μείνει για να συν-ταυτιστώ και με την άλλη(;;)

Τελειώνοντας, να σου πω ακόμη ότι σχετικά με την "επιβίωση" της Μεγάλης Μητέρας Θεάς συμφωνώ! Παρολαυτά, δεν νομίζω ότι θα "αισθάνεται" ιδιαίτερα "Νικη"φόρα, καθώς πολλοί εξακολουθούν να επιθυμούν να την κατακερματίσουν και να την εγκλωβίσουν σε μεριστικές ερμηνείες σαν να ήταν κάποιου είδους έπαθλο...

Και η ίδια δεν ανήκει κάπου ιδιαίτερα, αν δεν κάνω λάθος, στο βάθος των ιδιοτήτων της, παρά μόνον στις δημιουργικές δυνάμεις του Σύμπαντος. Αν προσπαθήσουμε να δούμε την ίδια Θεία Δύναμη μέσα στην Ρέα-Κυβέλη, στην Μαρία, στην Ίσιδα(κ.ο.κ.) και να δεχτούμε ότι οι διαφορετικές της "ενσαρκώσεις" στους διάφορους Πολιτισμούς, Θρησκείες και Ιστορικές Περιόδους εξυπηρετούν την διοχέτευση συγκεκριμένων Όψεων, αναγκαίων για την Ανθρωπότητα στην εξέλιξή της και όχι για τις κοσμικές επιδιώξεις των οποιονδήποτε μανιασμένων για εξουσία ιεραρχών και θεολόγων, σε όποια πλευρά και αν άνηκαν, τότε ίσως μπορούμε να λέμε ότι κάπως πλησιάζουμε στο Ιδανικό του Έρωτα/Αγάπης και της Δι-Αιώνισης!

Πραγματικά ελπίζω κάποια στιγμή να ελαττώσουμε τις εμφανίσεις όλων αυτών των Συγκρούσεων που δεν έχουν άλλον σκοπό παρά μόνον τη Σύγκρουση. Εάν ήταν λίγο διαφορετικά, σίγουρα η Σύγκρουση θα ήταν πιο ωφέλιμη... για όλους μας!

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

IzauraΜέλος
03/02/2004, 05:17:39
>"Είναι τελικά η εβραϊκής καταγωγής Μύριαμ (Μαρία ή Παναγία) ένα
Ναι

>"Πρέπει να λατρεύεται η Μαρία, και ως τι, ή είναι απλά άξια τιμών?
Δεν πρέπει να λατρεύεται.
H Pamela Anderson πρεπει να λατρεύεται?

>Τι λένε σχετικά οι Πατέρες και Άγιοι του δόγματος? "
..... Pardon, Βλακείες.

"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"

IzauraΜέλος
03/02/2004, 05:29:27
>Και τελικά, ήτανε παρθένα μόνο ΠΡΙΝ την γέννηση ή…και ΜΕΤΑ την >γέννηση?

Για δες που έχουμε καταντήσει...Να έρχεται κάποιος να μιλά για αγάπη και παγκόσμια ειρήνη και εμείς να ασχολούμαστε με το αν είναι
παρθένα/ος,λεσβεία/ομοφυλόφιλος,αν του αρέσουν οι παρτούζες και αν
πριν πει το μήνυμά του αν ήταν παρθένος ή έγκυος...

Πάλι καλά που δεν ασχολήθηκαν με το μέγεθος του πέους του Χριστού
γιατί θα μας έκοβαν λιγάκι από το δικό μας πέος για να έχουμε το ίδιο με το Χριστό ή θα μας πρόσθεταν εκατοστά στην αντίθετη περίπτωση...

Αλλά από τους "πατέρες" μιας εταιρείας που οφείλεται για όλα τα κακά ενός λαού τι περιμένουμε?

Στην 2η παρουσία τι θα ρωτάμε το Χριστό?
Πόσους άντρες και γυναίκες γ...... από τον καιρό που έγυγε από τη γη?

Ας σοβαρευτούμε πριν τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο, τουλάχιστον.

03/02/2004, 05:46:07
Izaura, δεν νομίζω η προσέγγιση σου και η επιχειρηματoλογία σου ότι προσφέρει κάτι στο θέμα…

IzauraΜέλος
03/02/2004, 05:53:17
Προσφέρει στο να τονιστεί ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στην ουσία των μηνυμάτων και όχι στις λεπτομέρειες.

Η εξάλειψη του φανατισμού είναι η αρχή της σοφίας