- ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ενας πανηλιθιος στην τηλεοραση που παρουσιαζει μια εκπομπη ειπε οτι οταν εμεις(δηλαδη οι ελληνες) δημουργουσαμε πολιτισμο, οι Αμερικανοι τρωγανε μπανανες στα δενδρα σαν τους πιθηκους
Eίχε άδικο?
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ FORUMS
amalia
Αν δεν υπήρχανε οι αρχαίοι Έλληνες ΒΡΕ ΠΑΙΔΊΑ τι θα ήμασταν
βυζαντινοί απόγονοι ποιών ; σας προβλημάτησα;?
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ?![]()
gh
quote:
Αν δεν υπήρχανε οι αρχαίοι Έλληνες ΒΡΕ ΠΑΙΔΊΑ τι θα ήμασταν
Απολίτιστοι κάφροι που θα ζούσαμε σε σπηλιές, όπως εξάλου και ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:
Loipon a8lie ravine eimaste ratsistes gia kati skata san esena kai eimaste perhfanoi pou 8a se pathsoume ston laimo kai 8a gdaroume to tomari sou san antapodosh twn ierewn mas pou gdarate kai kapsate me tis plates twn kthnwn twn Tourkwn filwn sas sto parel8on ....
Ippomaxos, πας καλά? Είσαι δηλαδή Χριστιανός Ορθόδοξος του "αλληλούια" εσύ? Ο Χριστός κι η Παναγία και όλοι οι Άγιοι να σε φυλάνε! Πωωω...
(εντωμεταξύ σε διπλανό τόπικ παρουσιάζεις ένα τελείως διαφορετικό τρόπο γραφής... Μήπως μπερδεύτηκες στα login?)
Amalia, σπεύσατε!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
quote:
Amalia, σπεύσατε!
H πάγια τακτική του Φόρουμ αυτού. Κανένας σεβασμός σε ''πολιτικά μη ορθές'' απόψεις και ιδέες( εκτός φυσικά και αν είναι ''αριστερού'' χαρακτήρα...) Το απάυγασμα της ''δημοκρατίας'' και της ανοχής στο δικαίωμα στη διαφορετική άποψη.
Μόλις κάποιος εκφράζει μια άποψη που δεν μας αρέσει... ''αμαλία, σπέυσατε!!! Διώξτε τον τον παλιοφασίστα!''
Φίλε ιππόμαχε, αν και θα σου συνιστούσα και εγώ αυτοσυγκράτιση και θα σου πρότεινα να αναθεωρήσεις ορισμένες ιδέες και απόψεις σου, μην δίνεις σημασία σε τέτοιες πρωτοβουλίες επίδοξων ''καθαριστών'' του χώρου αυτού. Απλά, αγνόησε τους. Αποδυκνείεται τελικά πως είναι αυτό που τους ''τσούζει'' πιο πολύ.
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:
Loipon a8lie ravine eimaste ratsistes gia kati skata san esena kai eimaste perhfanoi pou 8a se pathsoume ston laimo kai 8a gdaroume to tomari sou san antapodosh twn ierewn mas pou gdarate kai kapsate me tis plates twn kthnwn twn Tourkwn filwn sas sto parel8on .
Δεν με νοιάζει διόλου τι πιστεύει και πόσο. Ο τρόπος που το εκφράζει όμως δημόσια με... "αχαρακτήριστους" χαρακτηρισμούς (!), προσβάλλει και οφείλει να σεβαστεί το δημόσιο χώρο και τους αναγνώστες - αν όχι τον ίδιο του τον ευατό.

Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Ωστόσο, αν δήλωνε "φανατισμένος" αντιρατσιστής και στη συνέχεια έγραφε ''πρέπει να $%μήσουμε ανάποδα όλα τα μ...ια τους κ..ρατσιστές'', σίγουρα θα με προκαλούσε να του γράψω παρόμοιο σχόλιο, γιατί αυτονόητο είναι πως όταν λες ότι μισείς τους ρατσιστές γίνεσαι ο χειρότερος ρατσιστής. Όπως στην προκειμένη περίπτωση, όταν δηλώνεις Χριστιανός και Έλληνας και έχεις τέτοιες απόψεις σαν του Ippomaxou, ε ούτε Χριστιανός ούτε Έλληνας μπορείς να λέγεσαι.
Και επίσης, ξαναγυρίζω στο ότι όταν γράφει κανείς σ' ένα δημόσιο χώρο (όπως το φόρουμ μιας ιστοσελίδας) δεν μπορεί να βρίζει και να προσβάλει έτσι ανθρώπους που δεν γνωρίζει (ούτε φυσικά και όσους γνωρίζει).
Αυτά!
Φιλικά
*νυν (και αεί) ananasss![]()

Συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν θα επιμείνω άλλο στο θέμα. Είναι δουλειά των συντονιστών/διαχειριστών.

το edit έγινε για να μπει σωστά ο υπερσύνδεσμος...
Edited by - ananasss on 10/04/2005 01:22:07
Και νομίζω πως, όταν μιλάω στο άλλο topic για ''την προστασία των νόμιμων, σκληρά εργαζόμενων μεταναστών'', δείχνω ξεκάθαρα πως οι αντιλήψεις μου απέχουν έτη φωτός με τις δικές του. Απλώς προσπάθησα να σου πω πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να λέει ότι πιστεύει όσο το στηρίζει με επιχειρήματα, και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους φασιστικούς κύκλους.
Δεν υπάρχει κανόνας του esoterica που να λέει ''απαγορεύονται οι ρατσιστές, οι φασίστες, οι εθνικιστές, οι Δεξιοί και όλα γενικώς τα παρόμοια βδελύγματα του Σατανα''. Ο καθένας εδώ έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, είτε αυτό είναι φασιστικό, είτε είναι κομμουνιστικό, αρκεί να το στηρίζει με επιχειρήματα. ΟΚ?
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Ρωτάς:
quote:
Αναφέρεσαι σε εμένα ή στον ιππόμαχο?
Σου έγραψα πριν:
quote:
και πες μου αν είναι αυτός τρόπος συζήτησης και αν έτσι μπορεί κανείς να ανοίξει διάλογο μαζί του
Είναι σαφές ότι δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά στον ΤΡΟΠΟ συμπεριφοράς του Ippomaxou.
...Και φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι απέχουν οι αντιλήψεις σου απ' τις δικές του, γι' αυτό έγραψα:
quote:
με κόσμιο τρόπο και σεβαστά επιχειρήματα υπερασπίζεσαι παρόμοιες* αντιλήψεις
*οι οποίες βέβαια έχουν μια κοινή - δεξιά - συνισταμένη...
Ελπίζω να μη χρειαστούν περισσότερες διευκρινήσεις![]()

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ FORUMS
amalia
quote:
Giati re malaka kunike...
...[blah, blah, blah]...
Loipon a8lie ravine eimaste ratsistes gia kati skata san esena kai eimaste perhfanoi pou 8a se pathsoume ston laimo kai 8a gdaroume to tomari sou ...
Καλά βρε Ippomaxos, και δεν τρέμεις σύγκορμος που τολμάς να με προσβάλεις, ΕΜΕΝΑ, τον κύριο εκπρώσοπο του Εβραϊσμού, εδώ μέσα;;;
Δέν θα έχεις, φαίνεται, ακουστά τί απέγιναν όσοι άλλοι τόλμησαν τέτοια τακτική...
Οι πράκτωρες της MOSSAD MOY, ξέρεις, δεν αστειέυονται.
Σε συγχωρώ αυτή τη φορά και μόνο (επειδή δεν ήξερες), και έτσι για να μην λένε οτι οι Εβραίοι δεν είναι μεγαλόψυχοι.
Ελπίζω τώρα να αποδεχθείς την τελική και οριστική νίκη του Μεγάλου Έθνους μας της Σιών, του Περιούσιου Λαού του Θεού του Iδιου, και την ολοκληρωτική και απόλυτη συντριβή του παταπού και μηδαμινού βάρβαρου κρατιδίου σου, γιατί δεύετρη φορά δεν βλέπω να σε συγχωρώ...
======
Αγαπητε φίλε Ananasss,
Χώρια τα αστεία, δεν νομίζω οτι πρέπει να αποπαίρνουμε φίλους σαν τον Υπόχωμα, και την παρέα του.
Τα λόγια του είναι μια πολύ αμυδρά μεταμφιεσμένη κραυγή για βοήθεια, και ένας χώρος σαν το esoterica, θα πρέπει, κατα τη γνώμη μου να είναι σε θέση να προσφέρει αυτή την βοήθεια.
Ζούμε σε ένα "Μεγάλο, Κακό, Κόσμο", και όποτε αισθανόμαστε εντελώς αδύναμοι μπροστά την πορεία των εξωτερικών πραγμάτων, είναι πολύ εύκολο να πλάθουμε, να ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ, εξωτερικούς εχθρούς.
Η άλλη εκδοχή, οτι ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ, είμαστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν γύρω μας, είναι πολύ τρομαχτική για όποιον δεν έχει αποκτήσει ακόμα το ΘΑΡΡΟΣ και την ΥΠΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ να το καταλάβει.
Εγώ, όλην αυτήν την παλιοπαρέα εδω μέσα, Υπόνομους, Κουσούρηδες, Χεσμέριδες, Αεροζόλιδες, Σβάμπιδες κλπ, βασικά την πονάω, γιατί καταλαβαίνω ποιά είναι τα κακώς κείμενα της σημερινής ζωής που τους κακοφαίνονται, και να σου πώ, κατα βάθος, συμφωνώ απόλυτα μαζί τους οτί όντως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα.
Η διαφορά μας με την προαναφερθέισα παρεούλα, είναι οτι από ανέκαθεν υποστήριξα την θέση οτι μόνο μέσα από εμάς τους ίδιους, μέσα απο τον καθένα προσωπικά, μπορεί να επέλθει κάποια ουσιαστική αλλάγη, και οτιδήποτε έχει φύση φουνταμενταλιστική, ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ είναι επιζήμιες και άστοχες.
Εφόσον όλοι αναγνωρίζουμε, λίγο-πολύ, οτι τα προβλήματα του παρελθόντως οφείλονταν κυρίως σε φουνταμενταλιστικό φανατισμό, είναι τουλάχιστον μάταιο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε μέσα από την σκοπιά του στυλ:
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΟΥΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Και για αυτό δεν θα πάψω να επισημαίνω σε αυτούς που βλέπουν "Εβραϊκούς Εχθρούς", οτι η άποψη τους είναι - στην καλύτερη περίπτωση - μια ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, και τελικά ανάξια για όποιον επικαλείται οποιαδήποτε πνευματικότητα, Ελληνική ή άλλη.
Φιλικά
k
Edited by - kynikos on 13/04/2005 19:38:43
Δεν θα μπω καν στον κόπο να σου απαντήσω( εξάλου τα έχουμε συζητήσει άπειρες φορές, και είναι σαν να μιλάω στα ντουβάρια).
Ένα μόνο πράγμα έχω να σου πω.
Σύνελθε.
Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Αν έχεις κάτι να πεις για εμένα, το Schwabe ή οποιοδήποτε άλλο μέλος, πέστο στα ίσα, και φέρσου για μια φορά στη ζωή σου σαν σωστός και αξιοπρεπής άνθρωπος...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:
Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Αν έχεις κάτι να πεις για εμένα, το Schwabe ή οποιοδήποτε άλλο μέλος, πέστο στα ίσα, και φέρσου για μια φορά στη ζωή σου σαν σωστός και αξιοπρεπής άνθρωπος...
Μάλλον άδικα με παρεξηγείς, αγαπητέ Invader!
To θέμα αυτό το είχα ανοίξει αρχικά ειδίκα για να πώ οτι είχα να πώ στον Schwabe, για να μην τον κηνηγάω από τοπικ σε τόπικ και να κουράζω τον χώρο.
Η απάντηση μου στην προκειμένη περίπτωση πήγαινε στον Ananasss, φαντάζομαι μου επιτρέπεις να του απάνταω.
Περαστικά, έθιξα τον λόγο που πιστεύω εγώ οτι είναι η αιτία που διάφορα άτομα στήνουν τον Εβραϊσμό σαν αποδιοπομπαίο τράγο...
Δεν λέω δα και ψέμματα. Τώρα, έτυχε να αναφέρω (πλάγια, αστειευόμενος) κάποια άτομα που το είχαν κάνει στο παρελθόν. Ίσως έκανα κακώς... δεν λέω. Ξεχνάω την έλλειψη του χιούμορ που διακατέχει τα άτομα που παθιάζονται. Αν την θυμόμουνα, μπορεί να έγραφα πιο συντηριτικά.
Για εμένα, η προβολή των ανθρωπινων προβλημάτων σε μια αόριστη αλλά κατα κάποιο τρόπο μιστιτή ομάδα ανθρώπων, είναι απόρρια ΒΡΕΦΙΚΗΣ συμπεριφοράς. Φαντάζομαι οτι θα διαφωνίσεις.
Ο,τι άλλο είχα να σου πώ στο έχω ήδη πεί, και η ουσία του συμπεριλαμβάνεται στην προσωπική επιστολή που σου έχω στείλει...
k
Λυπάμαι για την παρεξήγηση και θέλω να σου πω πως, παρότι δεν το βλέπω να τελειώνουν οι ''κόντρες'' μεταξύ μας
Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου και σε διαβεβαιώ πως, απο την πλευρά μου, προσυπογράφω τα όσα μου λες εκεί. Εύχομαι ολόψυχα μια πιο ''ήρεμη'' συνέχεια στις συζητήσεις μας...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να πληγώσουμε με τον λόγο, καί κάποιοι από εμάς που την εξασκούν κι όλας, ακόμα περισσότερο!
Σωστά πιστεύω οτι λές οι "εξυπνάδες" είναι τσάμπα μαγκιά.
Δεν είμαι εναντίον του χιούμορ, ελπίζω να μην έδωσα αυτην την εντύπωση! Έλληνες είμαστε.
Αλλα ισως το χιούμορ εδώ μέσα να έπρεπε να περιοριστεί ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι αναγνωρισμένα φίλοι.
Έτσι για να μην υπάρχει παρεξήγηση...
k
σχετικά με τον αποδιοπομπαίο τράγο...πρέπει όταν κάποιος αναφέρεται στον περιούσιο λαό του Θεού(λέγε με Γιαχβέ) να είναι συγκεκριμένος. Εβραίος στο θρήσκευμα, στην καταγωγή, στην υπηκοότητα...πού?
έτσι θα αποφεύγεται και αυτό που με τόοοοοοσο έντονο τρόπο αναφέρεις
"η προβολή των ανθρωπινων προβλημάτων σε μια αόριστη αλλά κατα κάποιο τρόπο μιστιτή ομάδα ανθρώπων"