- Φυσιοκρατία, Ιδεαλισμός και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Το άγαλμα, όπως και κάθε υλικό, καταστρέφεται πάντα και από τις δύο όψεις.Από μέσα και από έξω.Αυτό οφείλεται στην αποδόμηση του τελευταίου ηλεκτρονίου.
Τι το προκαλεί; Εξωγενής ή ενδογενής παράγοντας; Είναι μέρος της νόρμας η Φθορά ή αρχικά ενυπήρχε η Αρμονία στην Πλάση; Υπήρξε σημείο εκκίνησης αυτής της διαδικασίας μετά της Αρχής, ή αποτελεί βασικό συστατικό της;
Και από αισθητικής άποψης να το δει κανείς, να γίνω και λίγο κουλτουριάρης, η Αρμονία πάντα έλκει το ανθρώπινο ον. Δημιουργεί Ευφορία.
Αφού το σύμπαν εξαπλώνεται γιατί η ατομική συνείδηση μας δεν ακολουθεί παρά ξαναμανά τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου; Και γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να βιώσουμε τη συλλογική συνείδηση; Πάντα έτσι ήταν;
Οσο και να το γυροφέρουμε η απάντηση πάντα θα γυρίζει γύρω από μας.
Ας γυρίσουμε στο άγαλμα.
Καλό ξημέρωμα να χουμε.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Γιατί έχετε κολλήσει όλοι μαζί με την φθορά και την αφθαρσία? Ποιά μαλακισμένη διαστροφική ανάγκη υπάρχει για αυτές τις έννοιες και την ταυτοποίησή τους?
Αν διστάζω να μπαίνω σε κουβέντες του Χρίστου Ελ, είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Τοποθετεί ένα θέμα πάνω σε βάσεις θεμελιωμένες στη προσωπική του αμάθεια και εμμονή, και το πράγμα στραβώνει από την αρχή. Παρασύροντας, ενίοτε, εντελώς σοβαρούς και επαρκείς συνομιλητές.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Η απάντηση του DSM, προς απάντησή μου στην πρόσκλησή σου για διάλογο, περί φθοράς και αφθαρσίας.
Δεν υπάρχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Τα πάντα ρει, γέννηση και αποδόμηση και πάλι γέννηση και αποδόμηση.
Αρκεί μια μικρή διαταραχή στο κβαντικό τίποτα, στο γεμάτο κενό και όλα ανασυγκροτούνται και όλα πεθαίνουν.
Και όντως βρίσκεσαι σε κατάσταση Ζεν.
Εχω έναν τοίχο στον κήπο μου.Ελα να του μιλήσεις, όποτε νιώθεις την ανάγκη διαλόγου με τον σκυλοσοφο του κώλου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Άκου Ηράκλειτος...
Αν φοβάμαι να επεκτείνω το συλλογισμό μου σε ένα φόρουμ, είναι επειδή θα γίνουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.
Και γιατί μπάζει. Δεν γεννήθηκα ανοιχτόμυαλος. Και δεν έχω φτάσει τα όρια μου και δεν νομίζω να προλάβω.
Αυτό όμως δεν είναι αναγκαστικά κακό, αφού μπορούμε να το συζητήσουμε.
Και δεν είναι κακό να αναζητούμε τον κήπο των Εσπερίδων.
Σε αυτό το θέμα που δεν ειναι μόνο κάτω από αυτό τον τίτλο που έβαλε ο Σκυλόσοφος, αναζητώ τα αίτια.
Αυτού που στα μάτια μου είναι αυτή η ακατανόητη "φύση" του ανθρώπου που βιώνουμε γύρω μας.
Ναι είμαστε πνευματικά παιδάκια. Δεν βλέπω όμως την εξέλιξη εκεί, παρά δυσαρμονία και στασιμότητα.
quote:
Τα πάντα ρει, γέννηση και αποδόμηση και πάλι γέννηση και αποδόμηση.Αρκεί μια μικρή διαταραχή στο κβαντικό τίποτα, στο γεμάτο κενό και όλα ανασυγκροτούνται και όλα πεθαίνουν.
Εντάξει έδειρες τώρα. Εδώ αναφέρομαι. Τι προκαλεί αυτή τη διαταραχή.
Βλέπεις κάπου γύρω σου την ελεύθερη βούληση εκτός από τον άνθρωπο;
Γιατί εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που ενώ υπόκειται στους νόμους της φύσης, αρνείται πεισματικά να συνάδει με αυτούς ή μάλλον, ασκεί εξουσιαστικό ρόλο, που δεν του βγαίνει κιόλας.
quote:
Αυτό που γράφεις είναι η περιγραφή του γεγονότος. Εγώ ψάχνω την αιτία.
Εχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά δεν μου φτάνει. Είναι ατελές.
Ποιά αιτία ψάχνεις βρε Λεβαντίνε?
Αφού δεν κατανοείς το αιτιατό, πως θα βρεις την αιτία?
Ψάχνεις να βρεις ποιός ορίζει, τιθασεύει, εξαπολύει και ανακαλεί την Ενέργεια?
Είσαι με τα καλά σου βρε?
Πρέπει οπωσδήποτε να βρεις έναν θρόνο για τον Θεό σου?
Να τον τοποθετήσεις πίσω από την Ενέργεια, ώστε να καθυσηχάσεις την αναζήτησή σου?
Πρέπει οπωσδήποτε, να υπάρχει ένα λογικό ον, πίσω από το Σύμπαν?
Πας καλά φίλε, ή σε κόλησαν τα ταλιμπαν κάθε θρησκείας, με τα βουκολικά εμπνευσμένα γραπτά τους?
Βρίσκεσαι πάνω σε μια κουκίδα ύλης, στην μέση του πουθενά, σε ένα μη πεπερασμένο χώρο και αναζητάς λογικό υπερ-όν και λογική αιτία συμβάντων, θεωρώντας την ύπαρξή σου μοναδική?
Αν ποτέ καταφέρουμε να συναντηθούμε, φέρε μαζί σου και κανένα σκληρό χωρητικότητας ΤΒ, επειδή όλα όσα θα μάθεις, δεν θα τα χωρεί ο...εγκέφαλός σου!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Μάριε, είσαι παρωχημένος, αφελής και μονολιθικός.
Άκου Ηράκλειτος...There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Ναι...ξέρω!!
Μαζί με 3-4 ακόμη....!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ψάχνεις να βρεις ποιός ορίζει, τιθασεύει, εξαπολύει και ανακαλεί την Ενέργεια?Είσαι με τα καλά σου βρε?
Ουδεπόποτε.![]()
![]()
![]()
Θα ήμουν τουλάχιστον καθυστερημένος, αν έψαχνα κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω σε τέτοια περίεργα πράματα.
Αυτό που πραγματικά ψάχνω, είναι τον Άνθρωπο.
quote:
Βλέπεις κάπου γύρω σου την ελεύθερη βούληση εκτός από τον άνθρωπο;
Χαχα!
Εκτός από τον άνθρωπο?
Που είδες την ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο?
Εχει μεν ελεύθερη βούληση, αλλά εντός προγραμματισμού.Είναι ελεύθερος να διαλέξει μια από τις άπειρες επιλογές που υπάρχουν στο "σύστημα", στο Μάτριξ αν θέλεις.
Οπότε τι σκατά ελεύθερη βούληση είναι αυτή?
Πρέπει να προχωρήσεις και να συνειδητοποιήσεις πως, ντετερμινισμός και τυχαιότητα, απλώς συνυπάρχουν με σκοπό να "χρυσώνουν το χάπι" η μια στην άλλη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Λεβαντίνος
Αυτό που πραγματικά ψάχνω, είναι τον Άνθρωπο.
Ο Άνθρωπος, τί ακριβώς κομμάτι της όλης φάσης είναι?
quote:
Εχει μεν ελεύθερη βούληση, αλλά εντός προγραμματισμού.Είναι ελεύθερος να διαλέξει μια από τις άπειρες επιλογές που υπάρχουν στο "σύστημα", στο Μάτριξ αν θέλεις.
Οπότε τι σκατά ελεύθερη βούληση είναι αυτή?
Δεν διαφωνούμε πουθενά ως εδώ.
quote:
Πρέπει να προχωρήσεις και να συνειδητοποιήσεις πως, ντετερμινισμός και τυχαιότητα, απλώς συνυπάρχουν με σκοπό να "χρυσώνουν το χάπι" η μια στην άλλη.
Μάριε εδώ έχω ένσταση. Δείξε μου που βλέπεις γύρω σου τον Ντετερμινισμό στη μορφή που τον έχουμε εμείς. Ποιο έλλογο ον γνωρίζεις να δημιουργεί πραγματικότητα, με τη μορφή που το διαιπεραιώνουμε εμείς.