ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!!!!!!! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!!!!!!! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΝΙΚΙ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΝΙΚΙΝέο Μέλος
03/08/2005, 20:35:39
καλησπερα σε ολους σας!
Εχεται αναροτηθη ποτε τι ειναι η ζωη? η αυτο που ζουμε καθημερινα?
καπια στιγμι αναροτηθηκα εγω αλλα δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα.
Σκεφτηκα γιατι ζω τι ειναι ο ανθρωπος τι ειναι αυτο που ζουμε καθημερινα απο που προηρθαμε(απο το θεο η απο τους πιθηκους)¨?

ΕΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ
Demon_LordGRΜέλος
03/08/2005, 22:54:22
φίλη niki υπάρχουμε απλά για να συμπληρώνουμε τη αλυσίδα που λέγεται ζωή.με την διαφορά οτι εμείς είμαστε πιο εξεληγμένα όντα απο τα άλλα!
03/08/2005, 23:04:55
Δες τι κανεις καθημερινα.
Με τι πραγματα ασχολησαι
Τι προβληματα εχεις
Ποιοι ειναι η φοβοι σου
οι ανησυχειες σου
Τι αγαπας,τι μισεις.
Τι θες.

Ε,αυτη ειναι η Ζωη.

Oσο για τον λογο υπαρξης μας στην ζωη παραμενει αγνωστος μιας
και πρεπει πρωτα να υπαρξουμε για να απαντηθει.

Ryche..

03/08/2005, 23:15:34
quote:
φίλη niki υπάρχουμε απλά για να συμπληρώνουμε τη αλυσίδα που λέγεται ζωή

χμ..και ποιος κρικος της αλυσιδας εισαι εσυ;

quote:
με την διαφορά οτι εμείς είμαστε πιο εξεληγμένα όντα απο τα άλλα!

με την διαφορα οτι νομιζουμε οτι ειμαστε τα πιο εξεληγμενα οντα απο ολα τα αλλα.

Εσυ προσωπικα θεωρεις οτι εισαι πιο εξελιγμενο ον απο τα μυρμυγκια και τις μελλισες; Εγω δεν ειμαι.
Εσυ;

03/08/2005, 23:37:25
Νικι

also check this out:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4894

ΝΙΚΙΝέο Μέλος
04/08/2005, 13:06:35
ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ? ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!!!!!!!!!?
ConquerorΜέλος
04/08/2005, 20:19:47
quote:
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!!!!!!!!!?

Τορα θες απαντηση;;

..Learn to listen and you will learn to learn...

04/08/2005, 23:28:18
quote:
ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!!!!!!!!!?

NIKI, δε νομίζω να μπορούσαν να μας το πούν...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

05/08/2005, 03:29:40
quote:
ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!!!!!!!!!?

Nα ενα ερωτημα που αξιζει να ασχοληθει κανεις!
Θα προσπαθησω να σου απαντησω οσο πιο απλα μπορω.

Θεωρουμε οτι ειμαστε τα πιο εξελιγμενα οντα γιατι εχουμε κατι που δεν εχουν τα υπολοιπα.Το ονομαζουμε Εγω.Γαλουχουμαστε ετσι απο μικρα παιδια Νικι.Μας μαθαινουν οτι ειμαστε ξεχωριστα οντα,αυτονομες παρουσιες μεσα στην δημιουργια που ξαφνικα ενας Θεος αποφασισε για αγνωστους λογους ακομα να μας "φερει" στην γη.
Απο την στιγμη λοιπον που μας φυτευουν το εγω αυτοματα γεννιεται το εσυ,ο αλλος και παει λεγοντας.
Ετσι η εικονα που εχουμε ειναι οτι ο κοσμος αποτελειται απο ξεχωριστα πραγματα που με καποιο μυστηριωδη τροπο αλληλεπιδρουν μεταξυ τους.
Εχοντας λοιπον ως δεδομενο αυτο και με την ικανοτητα που διαθετει ο ανθρωπος της συνειδητης προσοχης αρχισε να τεμαχιζει τα φαινομενα ψαχνωντας να βρει την αιτια που τα δημιουργησε.Μοναχα που η συνειδητη προσοχη δεν ειναι τιποτε αλλο παρα ενας φακος στο σκοταδι.Φωτιζει ενα συγκεκριμενο μερος του ΟΛΟΥ αφηνοντας στο σκοταδι ολα τα υπολοιπα.Και η επιστημη πασχιζει να ενωσει ολα αυτα τα κομματακια φωτος ωστε να φτασει στο ΟΛΟ.Βαρια δουλεια δεν νομιζεις;

Ομως ο ανθρωπος πρεπει να κατανοησουμε οτι εμφανιστηκε στην γη ως διεργασια ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του συμπαντος,δεν ξεφυτρωσε ετσι απο το πουθενα.Το ιδιο το περιβαλλον τον δημιουργησε.Αρα παιρνει μερος οχι μονο ως ενα κομματι της αλυσιδας που προανεφερε ο φιλος παραπανω αλλα αποτελει στην ουσια ο ιδιος ο ανθρωπος μια μικρογραφια του συμπαντος.Ειναι ΤΟ συμπαν απο μονος του!!!

Με το παραπανω σκεπτικο καταλαβαινεις οτι δεν μπορει τιποτα ΕΥΦΕΙΕΣ να ειναι αποτελεσμα ενος ΑΝΟΗΤΟΥ περιβαλλοντος.Αυτο σημαινει οτι τα ζωα και τα φυτα,ο αερας και το διαστημα ειναι ολα το ιδιο εξελιγμενα με μας.Στην πραγματικοτητα ο ανθρωπος αποτελει ισως το λιγοτερο εξελιγμενο ειδος πανω στην γη κατα την προσωπικη μου αποψη.Και αυτο γιατι αν ειχε συναισθηση της Ολοτητας δεν θα στρεφοταν εναντια στο περιβαλλον του.Κανενα ζωο δεν καταστρεφει το περιβαλλον του.Αρα πιο ειναι πιο εξελιγμενο;

Aυτο το ανεξαρτητο και περιφημο Εγω ειναι που τα κανει ολα.Αυτο ειναι που δημιουργει ολες τις αντιφασεις και εμποδιζει την εξελιξη μας.Στην ουσια ο ανθρωπος για μενα αποτελειται απο ενα εξελιγμενο σωμα και το μυαλο του που εχει την αισθηση του Εγω ειναι μια απλη ΑΜΟΙΒΑΔΑ.

Ο "ανθρωπος" λοιπον κατα μια εννοια πρεπει να εξελιχθει σε Ζωο για να καταφερει να πραγματωθει ως Ανθρωπος αλλιως θα παραμεινει ςνα "εξελιγμενο" "ζωο".

Eλπιζω να μην σε μπερδεψα

Edited by - ryche on 05/08/2005 03:33:46

05/08/2005, 07:53:41
ryche, έγραψες πάλι!!!

05/08/2005, 14:17:08
Dying_Incubus καλημερα.

Αυτο που ανεφερα παραπανω ειναι μια θεωρια.
Δεν ειναι σωνει και καλα η Αληθεια.
Ετσι λοιπον θα προσπαθησω να την καταρριψω.

Εφοσον ο ανθρωπος αποτελει προιον της Φυσεως
και εκεινος την καταστρεφει ειναι στην πραγματικοτα ο
τροπος που η ιδια η Φυση ακυρωνει την υπαρξη της.

Που σημαινει οτι ο ανθρωπος εκφραζει την επιθυμια της Φυσης για Αυτοκαταστροφη.Υποστηριζει και εκεινος το αεναο παιχνιδι της για υπαρξη-καταστροφη-επανεμφανιση.

Αρα πραγματι ο ανθρωπος μπορει να ειναι το πιο εξελιγμενο ειδος σε αυτην την πλανητικη αλυσιδα και εκεινη τον χρησιμοποιει για να καταστρεψει τον εαυτο της.

Βλεπεις η Φυση δεν κατεχεται απο ηθικη.Δεν εχει καλο-κακο,ασχημο-ωραιο και μοναχα εμεις ειμαστε αυτοι που κρινουν ετσι τα φαινομενα.

Η προσπαθεια κατακτησης της φυσης λοιπον ισως αποτελει την επιθυμια του ιδιου του περιβαλλοντος για μη-υπαρξη.Και ο ανθρωπος ειναι το κλειδι για την επιτευξη της.

καλημερα σε Ολους

05/08/2005, 14:34:31
Hello ryche!
Εγώ το αναγάγω σε άλλο επίπεδο το όλο θέμα.
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον στον πλανήτη μας που έχει το λόγο, έχει τόσο ανεπτυγμένη νοημοσύνη, έχει εξελίχθεί τόσο σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου.
Έχει εφεύρει τόσα πράγματα και συνεχίζει να εξελίσσεται σε αυτά...

05/08/2005, 14:36:09
quote:
(απο το θεο η απο τους πιθηκους)

Νομιζω αντιθετα απο την Δαρβινικη θεωρια οτι οι πιθικοι αποτελουν εκφυλισμο του ανθρωπινου ειδους.Δηλαδη ο πιθηκος προηλθε απο τον ανθρωπο και οχι απαραιτητα το αντιστροφο.Εαν λαβουμε την υπαρξη ως ενα κυμα,η κορυφη του κυματος ειναι ο ανθρωπος και η κοιλια(του κυματος) ειναι ο πιθηκος.

05/08/2005, 14:38:52
quote:
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον στον πλανήτη μας που έχει το λόγο, έχει τόσο ανεπτυγμένη νοημοσύνη, έχει εξελίχθεί τόσο σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου.

Σε τι εχει εξελιχθει φιλε μου;

05/08/2005, 16:37:17
Έχει εξελιχθεί σε ένα ον που δεν κατοικεί πλέον μέσα σε σπηλιές, έχει καταφέρει να κάνει ολόκληρες πόλεις, έχει καταφέρει να εφεύρει μέσα για να προλαβαίνει και να προστατεύεται από διάφορες ασθένειες, έχει καταφέρει να πηγαίνει στο διάστημα και να το εξερευνά.
Μπορώ να σου πώ 1002 πράγματα και θα γίνω κουραστικός.
Εσύ δηλαδή δεν βλέπεις καμία εξέλιξη μεταξύ του ανθρώπινου γένους του σήμερα και του ανθρώπινου γένους της εποχής των σπηλαίων...?

05/08/2005, 16:43:45
Βεβαιως φιλε μου και βλεπω εξελιξη.

Αλλα εσυ δεν βλεπεις οτι με καθε κινηση που κανει ο ανθρωπος για να κανει ενα καλο δημιουργει 1000 κακα;

05/08/2005, 16:57:55
Φυσικά και γίνεται σχεδόν πάντα αυτό.
Αλλά μην είμαστε κι αχάριστοι για όσα καταφέραμε...

05/08/2005, 17:07:52
Δεν ειμαι αχαριστος φιλτατε.
Απλα θεωρω οτι εξελιξη σημαινει αρμονια.
05/08/2005, 17:20:31
Φυσικά κι υπάρχει αρμονία!
Για αυτό από την εξέλιξη μας έχουμε αποκομίσει και τόσα πλεονεκτήματα κι υπάρχουν και τόσα μειονεκτήματα....

05/08/2005, 17:32:27
Mπορει να εχεις δικιο φιλτατε.