ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
nikostheaterΜέλος
13/08/2005, 15:33:34
Καποιες πληροφοριες εχουμε τοσο απο τα ευαγγελια,οσο και απο τις Πραξεις των Αποστολων.
Οταν βρω τον χρονο θα σου παραθεσω τα χωρια. :)
nikostheaterΜέλος
13/08/2005, 15:36:41
Μεχρι να βρω τα ακριβη χωρια παρε ενα λινκ που αναφερει σχετικα..
http://www.bibletexts.com/qa/qa073.htm
13/08/2005, 16:07:50
filosofos3, ποιός σου είπε οτι η Μαρία έκανε τα υπόλοιπα παιδιά της μετά αποό τα 12 του Ιησού....?
Επίσης, σε παρακαλώ να μου αναφέρεις εδάφια που αναφέρουν οτι τα παιδιά αυτά ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

13/08/2005, 16:14:51
Η ερμηνεία χωρίων της ΑΓ και ιδιαίτερα της Αποκάλυψης δεν είναι και τόσο εύκολο έργο. 2000 χρόνια τώρα διάβαζεται και ξαναδιάβαζεται από τους ανθρώπους και συνεχώς ανακαλύπτονται καινούργια πράγματα.

Θα πω τη γνώμη μου για το χωρίο αυτό των 144.000 εκλεκτών του Αρνίου.
Μάλλον, πρόκειται για 144000 επιλεγμένους από το Θεό οι οποίοι και θα είναι μαζί του κατά την κρίση όλων των ανθρώπων κατά τη Δευτέρα Παρουσία.
Βάση του κειμένου, δεν λέει ότι αυτοί είναι αυτοί που σώθηκαν κατά την τελική κρίση.
Φυσικά και δεν αποκλείονται οι άλλοι από τη Βασιλεία των Ουρανών, δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο άλλωστε το επίμαχο εδάφιο. Καλό είναι να αποφεύγουμε δικά μας συμπεράσματα που απορρέουν από συγκεκριμένες τακτικές

Όσον αφορά τώρα τα αδέλφια του Ιησού.
Δεν αναρωτιέστε γιατί οι συγγραφείς της ΚΔ αναφέρονται στα αδέλφια του Ιησού;; Σε ποια αδέλφια;;
Δηλαδή, θέλησαν να βγάλουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια;;
Γιατί δεν λέει κάπου έστω, τα παιδιά της Μαρίας;;
Είναι ανώφελο να επιμένουμε σε πράγματα άνευ σημασίας, μόνο και μόνο για να περάσουμε κάτι που δεν είναι καθόλου σαφές και αφήνει περιθώρια ετσιθελικών ερμηνειών.
Εφόσον έχουν ειπωθεί πολλές φορές ότι οι λαοί αυτοί τότε είχαν συνήθειες διαφορετικές από τις δικές μας, γιατί επιμένουμε να ερμηνεύουμε τις συνήθειές τους με τα δικά μας στάνταρντ;;

Από περιέργεια και μόνο, πάρτε την ηλεκτρονική μορφή της ΚΔ και ψάξτε να βρείτε πόσε φορές αναγράφεται η λέξη "αδελφό-ς" και "αδέλφια", τότε θα δείτε σε τι πλαίσια γινόταν η χρήση της λέξης αυτής και θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να δωθούν ετσιθελικές ερμηνείες από τον καθένα.

Η απάντησή μου αυτή έγινε γρήγορα και ίσως κάπου να έχω εκφραστεί και λάθος.

Τα λέμε αργότερα.

Φιλικά όπως πάντα

13/08/2005, 16:35:42
Ψηλός

<<Γιατί δεν λέει κάπου έστω, τα παιδιά της Μαρίας;;>>

μαρκος κεφ.γ στιχ 31-32

λεει οτι πηγε η μητερα και τα αδελφια του να τον δουν

θα μου πεις τωρα γιατι δεν λεει πηγαν η μητερα του και τα αδελφια του που ηταν και παιδια της μητερας του που ηταν και αδελφια μεταξη τους και ολοι μαζι (μητερα του χριστου και των αδελφων αυτου και τα αδελφια μεταξη τους)ηταν οικογενια

και αντε και εγραφε οτι τα αδελφια του χριστου ειχαν μανα την μαρια θα ελεγες τοτε οτι μητερα τοτε ελεγαν την πρεσβητερη τους που ηταν στο ιδιο σοι οπως εχεις πει οτι αδελφια ελεγαν και τα ξαδελφια αλλα και τους συγγενεις και......

με την ιδια λογικη οταν αναφερομαι στον αδελφο μου θα λεω ο αδελφος μου που εχει την ιδια μητερα με εμενα αλλα δεν ενοω τον ξαδελφο μου ουτε καποιον αλλο συγγενη αλλα τον αδελφο μου που εχει την ιδια μανα και τον ιδιο πατερα με εμενα και δεν εχουμε καμια αλλη μορφη συγγενειας εκτος απο το οτι ειμαστε αδελφια απο την ιδια μανα και τον ιδιο πατερα

αυτος λοιπον εχει και μια αδελφη που εχει την ιδια μανα και τον ιδιο πατερα με αυτον και κατα συνεπεια ειναι και αδερφη μου αφου και εγω εχω την ιδια μανα και τον ιδιο πατερα με τον αδερφο μου αρα εχω και την ιδια μανα και τον ιδιο πατερα με την αδερφη του αδερφου μου αρα ειναι και αυτη αδερφη μου οπως και εγω ειμαι αδερφος της

τα αδερφια μου λοιπον που εχουν την ιδια μανα και πατερα με εμενα και ειμαστε αδερφια και οχι ξαδερφια η κατι αλλο παρα μονο αδερφια δεν εχουμε κανενα αλλο αδερφο η αδερφη εκτος και αν πουμε αδελφια τα ξαδερφια μας που ειναι απο αλλον πατερα και αλλη μητερα αλλα ειναι στο ιδιο σοι με εμας
τοτε εχω δυο αδελφια που εχουν την ιδια μητερα και τον ιδιο πατερα με εμενα αλλα και αρκετα αδερφια που δεν εχουμε ουτε τον ιδιο πατερα αλλα ουτε την ιδια μητερα αλλα ειμαστε στο ιδιο σοι
αυτα τα αδερφια λοιπον που δεν ειναι αδερφια μου καποια ειναι αδερφια μεταξη τους και καποια οχι γιατι καποια εχουν τους ιδιους γονεις και καποια οχι

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

13/08/2005, 16:52:25
Τι το παλεύεις, βρε Γηγενή?
Θα βγάλεις άκρη....?
Αν ο άλλος είναι κολλημένος και πιστεύει οτι είσαι προπαγανδιστής, μέλος του ΥΣΕΕ, άδικος μαχητής του Χριστιανισμού, Παγανιστής κι ό,τι άλλη βλακεία του καρφώνεται μπορείς να βγάλεις άκρη...?
Όταν ο άλλος είναι τυφλωμένος από τους παπάδες τόσα χρόνια, όταν ερμηνεύει εδάφια από τη Βίβλο που διαβάζει όπως θέλει, όταν λέει βλακείες και νομίζει οτι κάτι λέει και προκαλεί προπαγάνδες σε διάφορα forums (όπως είχε αποκαλυφθεί από τον Αριστέα) τι μπορείς να πείς?
Νομίζεις οτι οι απαντήσεις που λέει είναι δικές του?
Δεν το νομίζω...
Δές αν έχει συμμετάσχει ποτέ σε άλλα θέματα, παρά μόνο στα θρησκευτικά και θα καταλάβεις αν είχε δίκιο ο Αριστέας καθώς κι αν είναι φανατικός ή όχι.
Τα συμπεράσματα δικά σας!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

13/08/2005, 20:30:17
Καλά βρε Γηγενή,
διαβάζεις ότι παραπομπή δίνεται εδώ ή όχι;;
Αυτά που έγραψες, έχεις την εντύπωση ότι δηλώνουν κάτι;;

Αγαπητοί μου δεν είστε κάτι το συνταρακτικό. Σαν και εσάς υπήρξαν, δυστυχώς, αρκετοί και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν και άλλοι.
Αυτή η ρημάδα η ημιμάθεια έκαψε κόσμο και κοσμάκη. Όταν κάνεις την άγνοια σου σημαία και βουρ και όποιον πάρει ο χάρος, τι να πω δεν υπάρχει γιατρειά. Ελπίζω μόνο, κάποια μέρα, να σας ελεήσει ο Θεός και να σας λυπηθεί.

Αν είναι να ακούσουμε το Γηγενή και το φωστήρα τον Dying_Incubus, τι να πω;;; Δεν βάζουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να πάμε να φουντάρουμε;;

Καλά βρε Dying_Incubus, με τι κόλλα σε κόλλησαν εσένα αγόρι μου;;;
Δεν πας καλά, θέλεις εγχείρηση ανοικτής κεφαλής εσύ!!!

Εδώ όλοι κατάλαβαν τον Αριστέα, εσύ συνεχίζεις;;;;
Ειλικρινά αρχίζω να ανησυχώ με εσένα!!
Αρχίζεις να μου δίνεις την εντύπωση ότι πίσω από το ψευδόνυμο Αριστέας κρύβονταν κάποιος άλλος βρε μαμώτο ......

Φιλικά όπως πάντα

AlastorΝέο Μέλος
13/08/2005, 20:56:48
Κατα Ματθαιον, ¨Κεφ:Α, στιχος 25

"...και ουκ εγινωσκεν αυτην εως ου ετεκε τον υιον αυτης τον πρωτοτοκον..."

dimitris2Μέλος
13/08/2005, 21:31:55
το πρωτότοκο που το είδες?
13/08/2005, 21:39:14
quote:
Κατα Ματθαιον, ¨Κεφ:Α, στιχος 25

"...και ουκ εγινωσκεν αυτην εως ου ετεκε τον υιον αυτης τον πρωτοτοκον..."