- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
"ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1/Α΄ : 18 "Του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτως ην. Μνηστευθείσης γαρ της μητρός αυτού Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν η συνελθείν αυτούς, ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου".
Εδώ μας δείχνει καθαρά ότι ο Ιωσήφ και η Μαρία δεν συνευρέθησαν για τη σύληψη του Ιησού, μιας και βασιζόμαστε στο κείμενο της Αγίας Γραφής.
Τώρα όσον αφορά αυτό που λες για την απογραφή.
Έχεις εσύ δηλαδή στα χέρια σου την απογραφή εκείνης της εποχής, από την οποία να φαίνεται η οικογενειακή μερίδα του Ιωσήφ, πριν και μετά τη γέννηση του Ιησού;;
Που βρίσκονται αυτά τα αρχαία κείμενα;;;;
Πρόσεχε, γιατί αν είναι για συμπεράσματα .......... βάσει τέτοιων συμπερασμάτων, γίναμε μαλιά κουβάρια οι Χριστιανοί σήμερα και υπάρχουν χιλιάδες ομολογίες και αιρέσεις.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Αγαπητή Ελεάνα,
Ξεχνάς όμως το γεγονός ότι η περίπτωση του Ιωσήφ και της Μαρίας ήταν κάπως ιδιόμορφη διότι ήδη και πριν ακόμη γεννηθεί ο Ιησούς, έγιναν φυγάδες και παράνομοι απέναντι στο ρωμαϊκό κράτος.Φιλικά όπως πάντα
Αγαπητέ μου φίλε αν και άγνωστε ΨΗΛΕ.
Είναι η τελευταία φορά που απαντώ, και ελπίζω να σε καλύψω.
Αναφέρομαι καθαρά στο θέμα της απογραφής.
Ξέρης…. Την εποχή που διέταξε το ρωμαϊκό κράτος ,όλες οι οικογένειες να πάνε στον τόπο καταγωγής. Έπρεπε όλα τα μέλη της οικογένειας να ακολουθήσουν τον πατέρα.
Και ο Ιωσήφ σαν νομοταγής πολίτης αυτό έπραξε.
Και τότε η Παναγία ήταν ετοιμόγεννη
ΑΝΤΙΟ
Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.
Πώς γίνεται τώρα μερικοί να αποδέχονται την Αγία Γραφή πιστά σε μερικά εδάφια και σε άλλα να δίνουν εξηγήσεις δικές τους ή του παπαδαριού, που τις δημιούργησε επειδή έτσι το συμφέρει, απορώ!
Τέλος πάντων!
Καληνύχτα σε όλους, παιδιά!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ώρα καλή και καλό δρόμο.
Ήρθες, έριξες δύο βομβούλες, και την κάνεις τώρα.
Χμ, χμ, χμ.....
και από στοιχεία έγκυρα ...... ΜΕΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ!!!
Ε, καλά τότε, ας έχει κι έτσι.
Λοιπόν Dying_Incubus, θα μου απαντήσεις επιτέλους σ' αυτό που ρώτησα;;;
Έλα βρε Dying_Incubus, κάνε μια προσπάθεια και δεν θα σε ξαναενοχλήσω άλλο, στο υπόσχομαι.![]()
![]()
****Πάντως, χωρίς κακία, μου γεννήθηκε κάτι τώρα στο μυαλό.
Παρατηρήσατε άραγε ότι τώρα τελευταία στο φόρουμ αυτό παρουσιάζονται πολλοί κομήτες που εμφανίζονται για λίγο, λάμπουν, και στη συνέχεια εξαφανίζονται;;;
Ίσως και εγώ κάποια μέρα βαρεθώ και το εγκαταλείψω, έχει όμως κάποια φεγγάρια που βγάζω τα μάτια μου, σπάω τα νεύρα μου και ξημεροβραδυάζομαι εδώ μέσα. ![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑ………. ΑΝΤΙΟ
Είναι σήμερα γνωστή η απογραφή που αναφέρει ο Λουκάς στο 2/β΄ 1-3 η οποία αν και είχε ορισθεί από τη Ρώμη για το 9-8 π.Χ., έγινε τελικά το 6 π.Χ. λόγω αντιδράσεων των Ιουδαίων. Είναι ψεύδος το ότι δεν έχουμε σήμερα στοιχεία για την απογραφή του 6 π.Χ. Πάπυροι τους οποίους κατέχει σήμερα η Αρχαιολογία, μας πληροφορούν ότι στο Ρωμαϊκό κράτος γίνονταν απογραφές κάθε 14 χρόνια. Και μιλούν σαφώς περί απογραφής που διατάχθηκε το 9 π.Χ., αλλά έγινε το 6 π.Χ. (J.P. Free, Archaeology and Bible History, σελ. 285, 286. Επίσης W. M Ramsay, “Was Christ Born at Bethlehem?” σελ. 174 εξ. Επίσης J. A. Thompson, “The Bible and Archaeology”, σελ. 378 – 379. W. Keller, «Η Βίβλος ως ιστορία λαών και πολιτισμών, σελ. 463). Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, (155 – 220 μ.Χ.), μιλάει για σύστημα απογραφής και λέει ότι αυτό άρχισε με την απογραφή που έγινε το έτος γεννήσεως του Χριστού. Κείμενα παπύρων, αναφέρουν απογραφές που γίνονταν κάθε 14 χρόνια: 90 μ.Χ., 104, 118, 132, κλπ ως το 230 μ.Χ. (Α. Τ. Robinson, “Luke the Historian in the Light of Research” σελ. 123 εξ.). Επίσης υπάρχουν αναφορές στον Πλίνιο και στον Τάκιτο για απογραφή στα έτη 35, 48, 61 και 74 μ.Χ. Επίσης έχουμε πληροφορίες περί απογραφής στην Αίγυπτο το 34 και το 62 μ.Χ., και ακόμα έμμεσες πληροφορίες περί απογραφής το 20 και το 48 π.Χ. Αν λοιπόν είχαμε τόσο συχνές απογραφές, γιατί πρέπει να θεωρηθεί ειδικά η απογραφή τής γέννησης τού Χριστού ως μη ιστορική; Μήπως μόνο από προκατάληψη κατά τής Αγίας Γραφής;
«Ηγεμονεύοντος της Συρίας Κυρηνίου» (Λουκάς 2/β΄ 1,2), (Publius Sulpicius Quirinius): Ο Κυρήνιος ήταν ο ρωμαίος έπαρχος της Συρίας την εποχή της απογραφής και της Γέννησης του Κυρίου. Χαρακτηριστικές είναι οι πληροφορίες που δίνει γι' αυτόν και για μία απογραφή που διενήργησε, ο Ιώσηπος:
Μετακίνηση πληθυσμών
Σχετικά με τους εσφαλμένους ισχυρισμούς ότι δήθεν απαγορευόταν να μετακινηθούν οι κάτοικοι για απογραφή στον τόπο καταγωγής τους, βρέθηκε πάπυρος που χρονολογείται από το 104 μ.Χ., που περιέχει διάταγμα του πρώτου κατά σειράν Ρωμαίου νομάρχου της Αιγύπτου Γάιους Βίμπιους, το οποίο έγραφε:
«Επειδή ο χρόνος της σπίτι με σπίτι απογραφής επλησίασε, κρίνεται αναγκαίο να υποχρεώσετε όλους εκείνους, οι οποίοι καθ’ οιονδήποτε λόγο ευρίσκονται έξω από την επαρχία τους, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ώστε να φέρουν σε πέρας το κανονικό διάταγμα της απογραφής». (Ε. Μ. Blaiklock «Out of the Earth» Grand Rapids, 1957, σελ. 14).
Απογραφή
Απογράφεσθαι πάσαν την οικουμένην» γράφει ο Λουκάς ότι έλεγε η διάταξη. Στην απογραφή (λατινικά census), σύμφωνα με τον καθηγητή Βασ. Χ. Ιωαννίδη «εγίνετο υπό των Αρχών εγγραφή των πολιτών σε δημόσιους καταλόγους, στους οποίους ενεγράφοντο το όνομα του πολίτη, το επάγγελμα, η ηλικία, η οικογένεια και η περιουσία του». [Βασ. Χ. Ιωαννίδη "Απογραφή», άρθρο στή ΘΗΕ (Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαίδεια), τόμος 2, Αθήναι. 1963. στίχος 1064]. Την εποχή του Αυγούστου αυτή γινόταν μόνο στις επαρχίες του κράτους και αποσκοπούσε στη φορολογία των πολιτών.
Οι Ιουδαίοι με δυσφορία δέχονταν την απογραφή, γιατί πίστευαν ότι φόρος έπρεπε να δίνεται μόνο στο Ναό και όχι στους κατακτητές. Ταυτόχρονα θεωρούσαν υποτιμητικό να τους μετρούν σαν ζώα σε εμποροπανήγυρη!!! (D. Rops «Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού», μεταγραφή Ελ. Αγγέλου, Αθήνα 1988, σελ.89). Δεν είναι τυχαίο πως ο Ιώσηπος θεωρεί την απογραφή ως αιτία της επανάστασης που άρχισε ο Ιούδας ο Γαλιλαίος. Γράφει ο Ιουδαίος ιστορικός: «Ιούδας δε Γαυλανίτης ανήρ εκ πόλεως όνομα Γάμαλα... ηπείγετο επί αποστάσει, την τε αποτίμησιν ουδέν άλλο ή άντικρυς δουλείαν επιφέρειν λέγοντες και της ελευθερίας επ' αντιλήψει παρακαλούντες το έθνος» (Ιουδ. αρχαιολ. XVIII, 4).
Ο Λουκάς εξηγεί την απόφαση του Ιωσήφ να απογραφεί στη Βηθλεέμ. Προερχόταν από την οικογένεια και τη γενιά του Δαβίδ. Η απογραφή στον τόπο καταγωγής της οικογένειας ήταν μάλλον συνηθισμένο για την Ανατολή φαινόμενο. Χαρακτηριστικό είναι το, παράδειγμα που αναφέρει ο D. Rops : «Το 104 μ.Χ. κάποιος νομάρχης στην Αίγυπτο έδωσε διαταγή σ' όλους τους πολίτες, που διοικούσε να γυρίσουν στο νομό από τον οποίο κατάγονταν για να απογραφούν» (D. Rops «Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού», μεταγραφή Ελ. Αγγέλου, Αθήνα 1988, σελ. 89). Ταυτόχρονα δεν είναι απίθανο ο Ιωσήφ να είχε περιουσιακά στοιχεία στη Βηθλεέμ, τα οποία θα έπρεπε να δηλώσει, για να φορολογηθούν από τους κατακτητές.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ;
Ψηλέ, ευχαριστώ για του χαρακτηρισμούς και καλή συνέχεια.
όσον αφορά τη διαγραφή σου, δεν χρειάζεται να διαγραφεις, φτάνει μόνο να μην ξαναγράψεις εδώ μέσα. Η εγγραφή που έκανες δεν φέρει κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα, δηλαδή ότι πρέπει και καλά να γράφεις μηνύματα κάθε τρεις και λίγο, οπότε μην ανησυχείς για τη διαγραφή σου.
Συγχώρα με όμως, καλά και άγια τα όσα γράφεις, στα όσα όμως έχεις γράψει, πέρα από το πώς γινόταν οι απογραφές και το ισχύον καθεστώς, που αναφέρει συγκεκριμένα για την οικογένεια του Ιωσήφ, πριν και μετά τη γέννηση του Ιησού, έτσι ώστε να δούμε για τα συμπεράσματα που έκανες λόγο πιο πάνω;;;
***Ίσως να μην το είδα, συγχώρα με.
Φιλικά όπως πάντα
Αλλά από τα όσα παρέθεσες, συνεχίζω να μην βρίσκω στοιχεία τα οποία να λένε αυτό που είπες
quote:
Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι κατά την απογραφή που έκαναν τότε οι Ρωμαίοι, δεν αναφέρεται πουθενά ,ότι μαζί με τον Ιωσήφ ήταν και τα άλλα παιδιά του. Και εκείνη την εποχή μετά από έρευνα που έκανα, σε διάφορα ιστορικά αρχεία , τα παιδιά ακολουθούσαν τον πατέρα στην οικογενειακή μερίδα του. Συμπεράνουμε δηλαδή ότι ,τα παιδιά αποκτήθηκαν μετά την γέννηση του Χριστού.
Σου ζητώ να μου πεις, που μπορώ να βρώ αυτήν την απογραφή όπου δεν αναφέρεται πουθενά ότι μαζί με τον Ιωσήφ ήταν και τα άλλα παιδιά του.
Εγώ πάντως δεν έχω κανένα στοιχείο όπου να αναφέρεται ότι πράγματι ήταν μαζί του και τα άλλα παιδιά του.
Η τόση σου βιασύνη, έρχεσαι δυο τρεις ημέρες, λες κάποια πράγματα και στη συνέχεια "πέστε μου πως να διαγραφώ", παραπέμπει τακτική βοβμιστή αγαπητή Ελεάνα. Αν δεν είναι έτσι, τότε συγχώρα με, δεν έχεις παρά να αποδείξεις το αντίθετο. Φυσικά μην πολυσκάς, σιγά μην νιώσεις και την ανάγκη να αποδείξεις κάτι στον Ψηλό.
Αλλά στην κουβέντα, ξέρεις, πολλά μπορούν να ειπωθούν.
*****Πάντως, πολλοί μυγιάγγιχτοι υπάρχουν εδώ μέσα. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.
Γιατί βρε Ελεάνα, παρεξηγήθηκες;; Δεν σου απηύθυνα κανένα άσχημο χαρακτηρισμό. Απλά η συμεριφορά σου σε συνδυασμό κάποια άλλα περιστατικά που συνέβησαν πριν από σένα με έκαναν να φτάσω σε κάποια συμπεράσματα.
Είδες, περί συμπερασμάτων ο λόγος!!![]()
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 13/08/2005 04:23:31
ΞΕΚΙΝΑΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΤΑ , ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΙΣΤΗΣ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ , ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 7 ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ:
1) ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ
2) Η ΓΛΩΣΣΟΛΑΛΙΑ
3) Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ
4) ΙΑΜΑΤΙΚΟ
5) ΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΧΗΣ
6) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ
7) ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ .
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΟΛΑΛΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΡΥΒΕΙ ΕΓΩΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
ΙΣΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΓΙΩΝ Ή ΤΟΥ ΜΩΗΣΗ.
ΑΛΛΑ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΧ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ …
ΠΕΡΙ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΡΑ.
Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ
ΑΝ Ο ΓΩΓ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΩΓ Ο ΝΕΙΛΟΣ .ΜΗΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΆΦΘΑΡΤΟΥ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ .
ΕΝΑΣ ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ . ΚΑΙ ΟΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
ΤΟ SITE ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΘΕΣΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ .
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΚΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΗΣΑΪΑ κς 21 και λγ 5,6
Ο ΗΣΑΪΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.
ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ , ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ , ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ Ή ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Ή ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΤΙΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ;
ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΕΙ Η ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ MANGET.( C .B 96)
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ Ή ΑΠΕΤΥΧΑ Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΥ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ «ΕΞΥΨΩΣΗ» ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
ΔΙΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ , ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ!
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ , ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΕΣΤΙ .
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤ ΟΜΟΙΩΣΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΙ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ , ΟΠΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΑΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ . ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΩΡΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
ΑΝ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ π.χ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ 24 ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΩ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ.
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΘΕ ΑΥΤΗ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ.
ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΆΦΘΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΨΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΑ ΕΔΑΦΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΦΕΡΘΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΒΑΜΠΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Ο ΨΗΛΟΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;
ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΜΑ.
Υ.Γ ΠΡΟΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ
" ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ"![]()

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Edited by - rizitis on 13/08/2005 05:01:31
Εγώ δεν έκανα κανένα σχόλιο σχετικά με την παραπομπή που έκανα και δεν θεωρώ ότι είναι λανθασμένη.
Την έκανα μόνο και μόνο επειδή ο Dying_Incubus είπε ότι αύριο θα ψάξει να βρει που αναφέρεται στην ΚΔ για τα αδέλφια του Ιησού, και εγώ του το παράθεσα για να μην ψάχνει.
Όσον αφορά την ερμηνεία που του δίνεις, συμφωνώ και συμπληρώνω ότι ο Ιησούς θέλησε να δείξει ότι όλος ο κόσμος είμαστε αδέλφια με Αυτόν και κατά συνέπεια με τον Πατέρα και εφόσον έχουμε κοινό Πατέρα, άρα είμαστε και αδέλφια και μεταξύ μας. Οι στενοί περιοριστικοί οικογενειακοί δεσμοί είναι χαρακτηριστικοί ετούτου εδώ του κόσμου.
Δεν θα παρέμβω άλλο στην ωραία κουβέντα σας.
Φιλικά όπως πάντα
<<Συγχώρα με όμως, καλά και άγια τα όσα γράφεις, στα όσα όμως έχεις γράψει, πέρα από το πώς γινόταν οι απογραφές και το ισχύον καθεστώς, που αναφέρει συγκεκριμένα για την οικογένεια του Ιωσήφ, πριν και μετά τη γέννηση του Ιησού, έτσι ώστε να δούμε για τα συμπεράσματα που έκανες λόγο πιο πάνω;;;>>
ψηλος
Σου ζητώ να μου πεις, που μπορώ να βρώ αυτήν την απογραφή όπου δεν αναφέρεται πουθενά ότι μαζί με τον Ιωσήφ ήταν και τα άλλα παιδιά του.
μεσα στην κ.δ. που χτυπιεσε οτι τα ιστορικα της στοιχεια ειναι σωστα
ψηλε δεν καταλαβες λες τι ηθελε να πει η ελεανα
σου εξηγω
καποιοι λενε οτι η απογραφη που γραφετε στην κ.δ. ειναι ψεμα
αλλα με βαση τα οσα εχουν βρει βλεπουμε οτι οχι μονο γινοταν απογραφη αλλα γινοταν καθε 14 χρονια
αρα η απογραφη που γραφει η κ.δ. εχει γινει
(δεν εχουν βρεφει γραπτα που να γραφουν οτι εγινε απογραφη καποιου ιωσηφ με γυναικα μαρια αλλα λεμε οτι οι ρωμαιοι εκαναν απογραφες)
ολα καλα μεχρι εδω;
παμε παρακατω
το προβλημα ειναι το εξης απο την στιγμη που βρισκουμε οτι γινοντουσαν απογραφες τοτε λογικα στην καθε απογραφη απογραφανε ολα τα παιδια του πατερα τις καθε οικογενιας(μεχρι να κανουν και αυτα οικογενια θεωριτικα ανοικαν στην οικογενια του πατερα)
απο την στιγμη που επρεπε να παει ο ιωσηφ στην γεννετηρα του για να γινει η απογραφη και οπως λενε οι χριστιανοι ειχε και αλλα παιδια πριν απο την μαρια γιατι δεν βλεπουμε στην αναφορα που γινετε στην κ.δ. οτι πανε για την απογραφη να αναφερονται και τα παιδια του ιωσηφ απο τον προηγουμενο γαμο του;
αυτα ειπε η ελεανα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Εξαλλου δεν νομιζετε οτι αν ηταν κατι επιληψημο και θεωρουσαν οι συγγραφεις οτι επρεπε να το κρυψουν,ειτε δεν θα εγραφαν τιποτα για αδερφια,ειτε θα το εξηγουσαν αμεσως τι εννοουν.
Ας μην ξεχναμε βεβαια,οτι την εποχη που γραφτηκαν Ευαγγελια ηταν πολυ ζωντανη η αναμνηση καποιων πραγματων και πολυ ζωντανη η παραδοση της Εκκλησιας οποτε καποια πραγματα ηταν γνωστα και δεν χρειαζονταν επεξηγηση.
quote:
και ουδείς εδύνατο μαθείν την ωδήν ει μη αι εκατόν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες, οι ηγορασμένοι από της γης. 4 ούτοί εισιν οί μετά γυναικών ουκ εμολύνθησαν· παρθένοι γαρ εισιν. ούτοί εισιν οι ακολουθούντες τω αρνίω όπου αν υπάγη. ούτοι ηγοράσθησαν από των ανθρώπων απαρχή τω Θεω και τω αρνίω· 5 και ουχ ευρέθη ψεύδος εν τω στόματι αυτών· άμωμοι γαρ εισιν."
Ψηλέ για δώσε μας την δική σου ερμηνεία.
Εγώ το καταλαβαίνω ότι κάποιοι θα είναι σε καλύτερη θέση από τους άλλους εφ όσον μόνο αυτοί "θα μάθουν την ωδήν". Το λογικό βέβαια είναι ότι επειδή αυτά τα έγραψε ο Ιωάννης ο οποίος ήταν μοναχός, δηλ παρθένος, ευνοεί τους "αμόλυντους" από γυναίκα. (Το ίδιο όμως πάνω-κάτω κάνει και ο ίδιος ο Ιησούς σε άλλο κείμενο, που το έχουμε αναφέρει στο παλιό σου θέμα, αν δεν κάνω λάθος).
quote:
Η παρθενια οπως την εννοει η εκκλησια ειναι περισοτερο πνευματικη,παρα σωματικη.
Αυτό όμως δεν φαίνεται στο παραπάνω κείμενο αφού το αναφέρει ρητά ότι "ούτοί εισιν οί μετά γυναικών ουκ εμολύνθησαν".
Πάντως κάτι άλλο που μπορεί να παίζει εδώ, αλλά δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω αν γνωρίζει κανείς, είναι μήπως όταν κάποιος ασπαζόταν τον Χριστιανισμό -στα πρώτα χρόνια τουλάχιστον- του επιβαλλόταν η αγαμία (εννοείται από κει και πέρα, οπότε ως Χριστιανός πιά μπορεί να θεωρηθεί "παρθένος" και αμόλυντος από γυναίκα).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Για τα χαρίσματα δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, μόνο ότι δεν περιορίζονται στα 7.
Για τη μεταστοιχείωση: ναι υ΄πάρχει μεταστοιχέιωση που συμβαίνει σε κάποιο βαθμό σε όλους μας. Διαφέρει ο τρόπος και ή ένταση της μεταστοιχέιωσης σε καθέναν. Ακόμη και στα ζώα συμβαίνουν μεταστοιχειώσεις ή μετουσιώσεις.Αυτά που περιγράφεις όμως για μετά θανατον καταστάσεις δε θα έπρεπε να τα ονομάζουμε έτσι. εγώ μιλώ για διαδικασίες που γίνονται ανά πάσα στιγμή στη φύση.
Ο Γωγ και ο Μαγώγ δεν είναι ποταμοί αλλά πρόσωπα. Οι 4 ποταμοί του Παραδείσου ονομάζονταν Γεών, Φισών, Τίγρης και Ευφράτης. Ο Γεών και ο Φεισών είναι κατά ορισμένους πατέρες ο Γάγγης και ο Νείλος. Ο άγιος Ιωαννης ο Δαμασκηνός στην "ακριβή έκθεση της Ορθοδόξου πίστεως" λέει ότι αυτοί οι τέσσερις ποταμοί δεν πηγάζουν από κοινή πηγή ΕΠΙ της Γης αλλά η κοινή πηγή τους βρίκσεται ΠΑΝΩ από την επιφάνεια της Γης όπου ακριβώς βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος του παραδείσου! Από εκεί τα νερά με τη μορφή σύννεφου κατέρχονται και διαμοιράζονται στους τέσσερις αυτούς ποταμούς. Το παράδοξο είναι ότι βρίσκει σύμφωνες αυτή η περιγραφή άλλες ανατολικές παραδόσεις περί της κοιτίδας του ανθρώπου στην έρημο Γκόμπι ή κάπου κοντά.
Η στρεφόμενη ρομφαία δεν είναι ο Εωσφόρος και ούτε φαίνεται κάτι τέτοιο από την Αγία Γραφή.Αν βρήκες τέτοιο σημείο παρουσίασε το!
Πως το συμπέρανες αυτό αφού ο άγγελος που είναι υπέυθυνος για τη ρομφαία είναι σύμφωνος με το θέλημα του Θεού;
Ο Εωσφόρος προσπαθεί να αντιταχτεί , όπως νομίζει βέβαια.
Δε νομίζω ότι είναι μια συγκεκριμένη ουσία που δίνει στον άνθρωπο την αθανασία αλλά ότι όταν ενεργοποιούνται κάποιες διαδικασίες εντός του ανθρώπου υφίσταται μερικές μεταβολές που τον οδηγούν βαθμιαία στην ελλάττωση της φθοράς και στην αναστροφή της γήρανσης , αλλά αυτό δε συνεχίζεται ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο. Συνεχίζεται μόνο για όσο αυτές οι διαδικασίες εντός του υπάρχουν . αν σταματήσουν τότε σταματάνε και οι μεταβολές και αρχίζει πάλι η πορεία προς τη φθορά μόλις καταναλωθεί το "περίσσευμα".
Το κλειδί βρίσκεται στο ΝΟΥ.
Υπάρχει μια τάξη σε όλα. Ο νους ελέγχει τα υπό αυτό μέσω του αισθήματος και το αίσθημα την ύλη.
Ο νούς είναι σαν βασιλιάς που έχει ξεχάσει ότι είναι βασιλιάς.
Βγάζει νόμους και αποφάσεις που βλάπτουν και τον ίδιο αλλά και το βασίλειό του.Η φύση αντιδρά με το να περιορίσει την ασθένεια αυτή και το πετυχαίνει με τη φθορά που επάγει που επιφέρει το θάνατο.
Ο νους είναι ο βασικός ασθενής κατά την ορθόδοξη παράδοση. Αν θεραπευτεί τότε θεραπεύονται και όσα τον ακολουθούν (όλο το βασίλειό του). Αλλιώς οδεύει προς τη φθορά και το θάνατο και σωστά βέβαια γιατί οι νόμοι της φύσης δε διατηρούν το ασθενές αλλά το υγιές.
Το χωρία του Ησαΐα που αναφέρεις λένε το μεν πρώτο:
21 ιδού γαρ Κύριος από του αγίου επάγει την οργήν επί τους ενοικούντας επί της γης, και ανακαλύψει η γη το αίμα αυτής και ου κατακαλύψει τους ανηρημένους επ ‘ αυτής
πράγμα που δεν έχει καμμιά σχέση με αυτά που συζτάμε.
Το "ανακαλύψει" δεν έχει τη σημερινή σημασία αλλά τη σημασία του "θα καλύψει" δηλαδή :"θα καλύψει η γη το αίμα της αλλά δε καλύψει τους σκοτωμένους που βρίσκονται πάνω της".Αναφέρεται σε κάποιο πόλεμο και δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε, με DNA κλπ.
Το δεύτερο:
. 5 άγιος ο Θεός ο κατοικών εν υψηλοίς, ενεπλήσθη Σιών κρίσεως και δικαιοσύνης. 6 εν νόμω παραδοθήσονται, εν θησαυροίς η σωτηρία ημών, εκεί σοφία και επιστήμη και ευσέβεια προς τον Κύριον· ούτοί εισι θησαυροί δικαιοσύνης.
Φυσικά και δεχόμαστε την επιστήμη αλλά στο απόσπασμα εδώ δεν λέει κάτι σχετικό με το αίμα. Η θρησκεία δεν είναι παρά μια ξεχασμένη ή άγνωστη στους πολλούς επιστήμη. "Επιστήμη επιστημών" θα μπορούσε να ονομαστεί, αν γνώριζε κανείς το βαθύτερο και ακριβές νόημα των κειμένων.
Οτιδήποτε προσφέρει η επιστήμη είναι καλοδεχούμενο και αποδεκτό αν συμβάλλει στην εξύψωση του ανθρώπου.
quote:
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ , ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ , ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Γιατί λες "θα"; Έχει γίνει αυτό που λες με το Χριστό και η Κανή Διαθήκη το λέει σαφώς.
Περί χρόνου, χώρου και ενέργειας είναι θέματα που ανήκουν σε άλλη συζήτηση.
Χριστιανός ονομάζεται κάθε άνθρωπος που δέχεται με κάποιο τρόπο το Χριστό ως οδηγό του. Ακόμη και αν τον δέχεται ως αρχάγγελο πάλι θα είναι χριστιανός αλλά όχι ορθόδοξος.
Στην άλλη διάσταση ή θα δει πραγματικά μερικές αλήθειες περί Χριστού οπότε θα γίνει αυτομάτως χριστιανός ή δε θα έχει μπει πλήρως στη διάσταση αυτή και θα εξαρτάται από παραδόσεις και τυπικά άλλων θρησκειών ή της χριστιανικής. Όποιος είναι τυπικά χριστιανός δεν είναι και ουσιαστικά. Ουσιαστικά γίνεται κανείς μόνο όταν δει ο ίδιος αυτά για τα οποία μιλάει η Αγια Γραφή.
Η καθολική εκκλησία ΔΕΝ αναγνωρίζει παιδιά της Παναγίας άλλα πέρα από το Χριστό.
Αν είχε γεννήσει η Παναγία και άλλα παιδιά θα έπρεπε να έχει κάνει 6 ή 7 παιδιά ακόμη μετά τον Ιησού!
Αν βάλεις τα πράγματα κάτω και τις ηλικίες που θα έπρεπε να έχουν θα δεις ότι δε μπορούσε να γίνει αυτό αφού το κατά Λουκά λέει ότι πήγαιναν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΩΔΕΚΑ ΕΤΩΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ.(Λουκ. Β 41) Εκτός του ότι δε μπορεί μια γυναίκα που έχει παιδιά ηλικίας 1,2 3 4 κλπ ετών να κάνει τέτοιο ταξίδι , είναι και το θέμα του καθαρισμού που έπρεπε να είχε περάσει μετά τη γέννα για να πάει στη γιορτή. Αν τα γέννησε μετά τα δώδεκα έτη τότε δε θα έπρεπε να έχουν ήδη παντρευτεί οι αδερφές του Ιησού , όπως φαίνεται από το χωρίο που λέει "ουχί αι αδελφαί αυτού πάσαι ο προς ημάς εισί;"(Ματθ.ΙΓ 55-58)
Αυτά τα έλεγαν στα 30 του Ιησού.
Αν η Παναγία έκανε παιδιά μετά από τα 12 του Ιησού το μεγαλύτερο θα ήταν 18 όταν ο Ιησούς ήταν 30.Αυτός ήταν ο Ιάκωβος που έγινε επίσκοπος της Ιεροσολυμίτικης εκκλησίας μετά το θάνατο του Ιησού όπως φαίνεται και στις Πράξεις.18 χρονών επίσκοπος δε νομίζω ότι είναι λογικό!
Αν ο Ιάκωβος ήταν 18 οι αδελφές του πρέπει να ήταν 18 -6 =12! Ακόμη και αν γεννούσε κάθε χρόνο ένα παιδί , μετά τα 12 χρόνια του Ιησού πάλι ήταν αδύνατο να είναι ήδη παντρεμένες!
Άλλωστε όταν μιλά με τα αδέρφια του και συζητάνε για το να θα πάει στη γιορτή ή όχι τους λέει να πάνε εκείνοι και αυτός δε θα έρθει. Αλλά αν ήταν παιδιά , κάτω από 18 ετών όπως προκύπτει από τα παραπάνω, δε θα μπορούσαν να πάνε μόνοι τους.
Ούτε θα τους ξέρανε ονομαστικά οι εβραίοι αν ήταν ανήλικοι.
Στα απόκρυφα κείμενα σαφώς λεγεται ότι ήταν παιδιά του Ιωσήφ από προηγούμενη γυναίκα. Δεν υπάρχει καμμιά αντίθετη πηγή!
Όλα είναι τέλεια
quote:
Πάντως κάτι άλλο που μπορεί να παίζει εδώ, αλλά δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω αν γνωρίζει κανείς, είναι μήπως όταν κάποιος ασπαζόταν τον Χριστιανισμό -στα πρώτα χρόνια τουλάχιστον- του επιβαλλόταν η αγαμία (εννοείται από κει και πέρα, οπότε ως Χριστιανός πιά μπορεί να θεωρηθεί "παρθένος" και αμόλυντος από γυναίκα).
Οχι,δεν ισχυει κατι τετοιο.Η παρθενια για τον χριστιανισμο δεν ειναι ουτε απαραιτητη συνθηκη ουτε καν συνθηκη.Στο χωριο που ανεφερες φυσικα αναφερεται για παρθενους οι οποιοι δεν πηγαν με γυναικα,αλλα φυσικα δεν στεκεται εκει,αυτοι δεν πηγαν με γυναικα,συν το γεγονος οτι ηταν πληρεις πνευματικων χαρισματων,με την βαθεια χριστιανικη και πνευματικη εννοια.Μιλαμε για αγαπη θεου και κατ επεκτασην αυτο που ονομαζομε ενωση με το θειο,θεωση.Δεν ειναι δλδ απλα αθρωποι οι οποιοι απειχαν απο το σεξ..
quote:
Γιατι δεν υπαρχει λογος να γραφει κατι για αυτα,αφου δεν συμμετεχουν σε κατι στην ολη ιστορια,απλως υπαρχουν.Το κεντρο βαρους ειναι την Παναγια και τον Ιησου,οποτε ειναι λογικο να δινεται εμφαση σε αυτους.εξαλλου για τα αδερφια του ιησου μαθαινουμε σε ελαχιστα χωρια της Αγιας Γραφης και αυτα ειναι πολυ μικρα χωρια.
Εξαλλου δεν νομιζετε οτι αν ηταν κατι επιληψημο και θεωρουσαν οι συγγραφεις οτι επρεπε να το κρυψουν,ειτε δεν θα εγραφαν τιποτα για αδερφια,ειτε θα το εξηγουσαν αμεσως τι εννοουν.
Ας μην ξεχναμε βεβαια,οτι την εποχη που γραφτηκαν Ευαγγελια ηταν πολυ ζωντανη η αναμνηση καποιων πραγματων και πολυ ζωντανη η παραδοση της Εκκλησιας οποτε καποια πραγματα ηταν γνωστα και δεν χρειαζονταν επεξηγηση.
Υπήρχαν ένα σωρό κείμενα (τα απόκρυφα) που έγραφαν για τα αδέρφια του, το Ευαγγέλιο του Θωμά κλπ. Οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να διαγραφεί τελείως η ύπαρξη αδερφών από τα τελικά βιβλία της ΚΔ.
Πάντως από τα Ευαγγέλια βγαίνει ότι όσοι γνώριζαν την οικογένεια του Ιησού, δεν πίστευαν ότι αυτός ήταν κάτι το ξεχωριστό από τα υπόλοιπα αδέρφια του.
Γιατί λίγο πριν πεθάνει παραδίδει την μητέρα του στον Ιωάννη;
Πρώτον, ξέρουμε αν ο Ιωσήφ είχε πεθάνει; Επειδή αυτό υποννοείται. Εκτός κι αν ο Ιωσήφ είχε παρατήσει την οικογένεια του και είχε φύγει.
Δεύτερον, μήπως τα αδέρφια του (τα αγόρια) ήταν μικρά και δεν μπορούσαν να αναλάβουν μόνα τους την συντήρηση της μητέρα τους; Ο Ιωάννης αν και νεαρός απ ότι φαίνεται μάλλον ήταν μεγαλύτερος τους και ήταν σε θέση να την συντηρεί. (Βέβαια δεν μας λέει αν αναλαμβάνει και τα μικρότερα παιδιά).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Οχι,δεν ισχυει κατι τετοιο.Η παρθενια για τον χριστιανισμο δεν ειναι ουτε απαραιτητη συνθηκη ουτε καν συνθηκη.Στο χωριο που ανεφερες φυσικα αναφερεται για παρθενους οι οποιοι δεν πηγαν με γυναικα,αλλα φυσικα δεν στεκεται εκει,αυτοι δεν πηγαν με γυναικα,συν το γεγονος οτι ηταν πληρεις πνευματικων χαρισματων,με την βαθεια χριστιανικη και πνευματικη εννοια.Μιλαμε για αγαπη θεου και κατ επεκτασην αυτο που ονομαζομε ενωση με το θειο,θεωση.Δεν ειναι δλδ απλα αθρωποι οι οποιοι απειχαν απο το σεξ..
Δεν είπα ότι η αγαμία είναι η μόνη ή η βασική προϋπόθεση, έτσι κι αλλιώς το κείμενο το λέει καθαρά.
"ούτοί εισιν οι ακολουθούντες τω αρνίω όπου αν υπάγη....και ουχ ευρέθη ψεύδος εν τω στόματι αυτών· άμωμοι γαρ εισιν."
Αλήθεια να ρωτήσω κάτι; Γνωρίζουμε πόσοι από τους μαθητές του Ιησού (τους 12 εννοώ) ήταν παντρεμένοι;
-Arthur C. Clarke-
Δε λέει τίποτα για προηγούμενους γάμους του Ιωσήφ ή για παιδιά από άλλο γάμο.
Μη λέμε ό,τι θέλουμε και μην βγάζετε εξηγήσεις που βολεύουν εσάς...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Αλήθεια να ρωτήσω κάτι; Γνωρίζουμε πόσοι από τους μαθητές του Ιησού (τους 12 εννοώ) ήταν παντρεμένοι
Ναι,υπαρχουν πληροφοριες για αυτο,εξαλλου πολλες απο τις γυναικες τους ηταν ακολουθοι και μαθητριες και οι ιδιες.
Παντρεμενοι ηταν η περισσοτεροι παντως.
quote:quote:
Αλήθεια να ρωτήσω κάτι; Γνωρίζουμε πόσοι από τους μαθητές του Ιησού (τους 12 εννοώ) ήταν παντρεμένοι
Ναι,υπαρχουν πληροφοριες για αυτο,εξαλλου πολλες απο τις γυναικες τους ηταν ακολουθοι και μαθητριες και οι ιδιες.
Παντρεμενοι ηταν η περισσοτεροι παντως.
Εκτός από τον Πέτρο που αναφέρεται μία πεθερά και όχι γυναίκα, για πες μου ποιοί άλλοι ήταν παντρεμένοι και από πού το γνωρίζουμε;
-Arthur C. Clarke-