- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Συνεχίζεις να επικαλείσαι ναζί! Δεν σημαίνει τίποτα.
Ευτυχώς για τον υπόλοιπο κόσμο και εμένα σημαίνει κάτι.
Όπως επίσης σημαίνει "πολλά κάτι" ότι το τάγμα τις Θουλης θεμελίωσε τον ναζισμό ενώ επικαλούνταν εσωτεριστικά ιδεώδη.
Άρα οι εσωτεριστικες κοσμοθεωρίες προσφέρονται και παρέχουν έδαφος σε ακραίους αθρώπους. Όπως παράδειγμα να πιστεύουν σε μαγείες και άλλα εσωτεριστικα υποκατάστατα της ανθρώπινης ψυχολογίας.
Edited by - liamn on 27/05/2014 13:49:45
quote:Εννοώ ότι στο θέμα μας δεν κολλά.quote:
Συνεχίζεις να επικαλείσαι ναζί! Δεν σημαίνει τίποτα.Ευτυχώς για τον υπόλοιπο κόσμο και εμένα σημαίνει κάτι.
Όπως επίσης σημαίνει "πολλά κάτι" ότι το τάγμα τις Θουλης θεμελίωσε τον ναζισμό ενώ επικαλούνταν εσωτεριστικά ιδεώδη.
Άρα οι εσωτεριστικες κοσμοθεωρίες προσφέρονται και παρέχουν έδαφος σε ακραίους αθρώπους. Όπως παράδειγμα να πιστεύουν σε μαγείες και άλλα εσωτεριστικα υποκατάστατα της ανθρώπινης ψυχολογίας.Edited by - liamn on 27/05/2014 13:49:45
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Το θέμα μας είναι η Νέα Ακρόπολη και ο φασισμός της. Ως τώρα αυτό είναι αποδεδειγμένο, οπότε μια χαρά κολλάνε.
Aναπτυσσόμαστε πάνω στα βαθύτερα αίτια και για εμένα το αίτιο μας οδηγεί εκεί.
Εξάλλου αν παρεκτρέπεται η συζήτηση θα το αποφασίσει η διαχείριση! Εσύ τι είσαι αντικαταστάτρια της διαχείρισης;
Edited by - liamn on 27/05/2014 14:14:40
quote:Εκείνο που λέω είναι ότι ναι είναι αποδεδειγμένο αλλά επειδή ο "φασισμός" είναι "αποδεδειγμένος" επίσης και σε πολλά άλλα πράγματα - σχεδόν σε όλα στη ζωή - αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα και δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι αυτονόητα "κακό" με τέτοιες οργανώσεις. (¨Ασχετα αν υπάρχει η όχι κάτι κακό σ'αυτή).
Το θέμα μας είναι η Νέα Ακρόπολη και ο φασισμός της. Ως τώρα αυτό είναι αποδεδειγμένο, οπότε μια χαρά κολλάνε.
...
Να σου πω ένα πρόχειρο παράδειγμα ιστορικό.
Στον Εμφύλιο υπήρχε ο "Δημοκρατικός Στρατός" που αν νικούσε η Ελλάδα θα είχε γίνει Κομμουνιστική (που κι αυτό αποδειχθηκε μορφή φασισμού τελικά, πέρα από το πόσο ωραίο φαινόταν στα χαρτιά). Ο "Δημοκρατικός Στρατός" πολεμούσε την Εθνικόφρονα παράταξη (που αποκαλούσε "φασίστες") οι οποίοι τελικά εκπροσωπούσαν κάτι πολύ δημοκρατικότερο από το "Δημοκρατικό Στρατό".
Όπως βλέπεις οι ταμπέλες δεν αρκούν. Θέλει και αποτέλεσμα (και εκεί κολλά το "λειτουργικό")
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:
Εκείνο που λέω είναι ότι ναι είναι αποδεδειγμένο αλλά επειδή ο "φασισμός" είναι "αποδεδειγμένος" επίσης και σε πολλά άλλα πράγματα - σχεδόν σε όλα στη ζωή - αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα και δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι αυτονόητα "κακό" με τέτοιες οργανώσεις. (¨Ασχετα αν υπάρχει η όχι κάτι κακό σ'αυτή).Να σου πω ένα πρόχειρο παράδειγμα ιστορικό.
Στον Εμφύλιο υπήρχε ο "Δημοκρατικός Στρατός" που αν νικούσε η Ελλάδα θα είχε γίνει Κομμουνιστική (που κι αυτό αποδειχθηκε μορφή φασισμού τελικά, πέρα από το πόσο ωραίο φαινόταν στα χαρτιά). Ο "Δημοκρατικός Στρατός" πολεμούσε την Εθνικόφρονα παράταξη (που αποκαλούσε "φασίστες") οι οποίοι τελικά εκπροσωπούσαν κάτι πολύ δημοκρατικότερο από το "Δημοκρατικό Στρατό".Όπως βλέπεις οι ταμπέλες δεν αρκούν. Θέλει και αποτέλεσμα (και εκεί κολλά το "λειτουργικό")
Άρα η άποψη σου είναι ότι δεν χρειάζεται να μας ενδιαφέρει αν η Ν.Α είναι φασιστική! Επειδή πολύ απλά δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Οπότε θα τριγυρνούμε στην γη, και ότι και να μας συμβαίνει δεν χρειάζεται να το δίνουμε σημασία, επειδή τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό και επίσης επειδή μπορεί είναι κακότερο από κάτι άλλο. Επίσης μπορεί στο τέλος να αποδειχτεί κάτι διαφορετικό από ότι συνήθως φαίνεται, άρα τι να ασχολούμαστε; και όπως είπαμε, απλά κατα βάβως τίποτα δεν είναι κακό. Δηλαδή αν δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος, δεν πειράζει, επειδή αν δεν δολοφονούνταν μπορεί να σκότωνε με την σειρά του κάποιους άλλους και να αποδεικνυόταν μεγαλύτερος δολοφόνος. Οπότε δεν πειράζει και δεν χρειάζεται να μας ενδιαφέρει γιατί δεν είναι σημαντικό και τελικά τίποτα δεν είναι κακό στην ζωή. Οπότε θα εκστασιαζόμαστε σαν ανόητοι επειδή τίποτε δεν είναι σημαντικό.
Επίσης μπορεί κατ'εσέ να είναι φασιστική η Ν.Α, άλλα επειδή υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις φασισμός άρα δεν είναι σημαντικό που η Ν.Α είναι φασιστική! Μα καλά, μιλάς σοβαρά κοπέλα μου;
Αυτό περιγράφετε με πάρα πολλές ονομασίες.
Διανοουμενισμός, αδιαφορία, σταρχιδισμός, μοιρολατρία, στωικισμός.
Ευτυχώς που η κοινωνία μας δεν το βλέπει έτσι σαν εσένα γι' αυτό και ανέπτυξε νομούς για το τι είναι καλό και τι κακό, τι επιτρέπετε και τι όχι.
Δεν λέω είναι μια άποψη. Ας είσαι έτσι εσύ δεν με πειράζει, ευτυχώς η δημοκρατία μας στο επιτρέπει. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει ότι και άποψη και να έχεις, διότι δεν με πειράζουν ούτε οι ανόητοι ούτε οι αφελείς.
Eξάλλου το διασκεδάζω με αυτές απόψεις, αυτός δεν ήταν άλλωστε και ο λόγος που είχα προαναφέρει που ασχολούμαι με την Νέα Ακρόπολη;
Αρκεί βέβαια να είναι ήσυχοι και να μην πειράζουν κανέναν. Αλλά και να πειράξουν κάποιον, μετά τους βάφουμε στο ψυχιατρείο και το λύνουμε το πρόβλημα. Ευτυχώς όπως προείπα η κοινωνία μας είναι πρακτική.
Επίσης να σε ενημερώσω ότι το Γαλλικό δίκιο που είναι μπροστά στο θέμα της δημοκρατικότητας και της ελευθερίας, έχει προβλέψει την κατάχρηση της πνευματικής εκμετάλλευσης τέτοιων σεκτών όπως και φασιστικών συμπεριφορών, οπότε διώκονται από τον νόμο όταν επεκτείνονται σε τέτοιες δράσεις ή όταν γίνονται αντιληπτές.
Τώρα δεν ξέρω, εσύ κάτι παραπάνω θα ξέρεις από αυτούς για να έχεις τέτοια άποψη.
Η άποψη σου ξέρεις τι μου θυμίζει; Έλεγε ενάς αρχαίος φιλόσοφος ότι "ο θάνατος και η ζωή είναι το ίδιο πράγμα", και τότε ένας απλός πολίτης του λέει, "τότε τι κάθεσαι; τράβα και πέθανε αφού είναι το ίδιο πράγμα"
Εμένα μου δείχνεις έντονο διανοουμενισμό με έλλειψη εμπειριών που σημαίνει ότι δεν μπορείς να μπεις στο πετσί κάποιον γεγονότων ή είσαι πολύ μακριά από αυτά τα ιστορικά γεγονότα λόγο ηλικίας οπότε δεν σημαίνουν και πολλά για εσένα. Κατανοητό από πλευράς μου. Γι' αυτό και τα βλέπεις όλα επιφανειακά. Δεν ευθύνεσαι εσύ.
Εγώ πάντως δεν σου είπα να σηκωθείς και να τρέξεις στον δρόμο να διαδηλώσεις κατά της Ν.Α, ούτε εγώ σηκώθηκα και πήγα να το κάνω, απλά είχα πει ότι μπορεί να φανούν χρήσιμα όλα αυτά, διότι κάποιοι εφόσον δεν γνωρίζουν τίποτα για την Ν.Α, μπορούν πάρουν μια ιδέα αν θέλουν.
Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ μαζί σου, ότι πεις εσύ, τίποτα δεν έχει σημασία στην ζωή ούτε για εμένα, ούτε η γνώμη σου έχει σημασία, μην νομίζεις ότι έχει κάποια σημασία. Η γνώμη σου δεν σημαίνει τίποτα.
Εξάλλου εδώ ολόκληρη ναζιστική ιστορία δεν έχει καμιά απολύτως άξια όπως λες, μετά από αυτό νομίζεις έχει κάποια αξία η γνώμη σου; Οπότε αφού δεν έχει καμιά απολύτως αξία μην μου την λες την γνώμη σου, γιατί ούτε και για έμενα έχει αξία.
Είσαι πάντως ένα πολύ χρήσιμο παράδειγμα για κάποιον που θέλει να δει στην πράξη πως σκέφτεται κάποιος που εμπνέετε από τα εσωτεριστικά. Με υπερβολική έλλειψη κοινής λογικής πετώντας στα πέλαγα της φαντασίας και της φιλοσοφίας. Εκεί που τίποτα δεν έχει αξία, βουδισμός τέρμα, το λέει και η λέξη, βόδια με πατέντα.![]()
Edited by - liamn on 27/05/2014 17:41:47
quote:
Εκείνο που λέω είναι ότι ναι είναι αποδεδειγμένο αλλά επειδή ο "φασισμός" είναι "αποδεδειγμένος" επίσης και σε πολλά άλλα πράγματα - σχεδόν σε όλα στη ζωή
Μπράβο σου, μου αρέσει πάντως που έρχεσαι στα λόγια μου και εσύ όπως πριν ο Πύρινος.
Έχει πολύ πλάκα που μετά από ώρα συζήτησης ερχόσαστε στα λόγια μου άλλα αγνοείτε ότι μου λέτε αυτά που σας έλεγα.
Με κατηγορούσες ότι παντού βλέπω φασισμό ενώ τώρα γυρνάς και μου λες ότι ο φασισμός βρίσκετε παντού. Μπράβο σου, κάναμε πρόοδο.
Μια σημείωση: Φασισμός μπορεί να υπάρχει παντού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είμαστε φασίστες, ούτε να δεχόμαστε τον φασισμό. Αντιθέτως, επειδή είμαστε άνθρωποι, γεννάμε ελευθερίες και δημοκρατίες. Αλλιώς, ας είμαστε ζώα στη φύση και ας τρώμε ο ένας τον άλλο. Τα έχεις μπερδέψει λίγο μου φαίνεται!
quote:
- αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα και δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι αυτονόητα "κακό" με τέτοιες οργανώσεις.
Όχι! Ακριβώς αυτό σημαίνει! Ότι το να είναι φασιστική μια οργάνωση είναι κακό, εντελώς αυτονόητα. Kαι αντίθετα, είναι κακό να είναι μια οργάνωση φασιστική.
Σε έχει πειράξει ο υπερβολικός εσωτεριμός; Αν πρέπει να ξαναξεκινήσουμε να μαθαίνουμε από την αρχή τις βασικές αρχές του να είσαι πολιτισμένος, τότε σταμάτα γρήγορα τον εσωτερισμό, γιατί σου κάνει κακό!
quote:
(¨Ασχετα αν υπάρχει η όχι κάτι κακό σ'αυτή).
Δεν είναι καθόλου άσχετο! Είναι απόλυτα σχετικό! Είναι κακό το να είναι κάτι φασιστικό και το φασιστικό είναι κακό! Τώρα μου θυμίζεις το δημοτικό, "Άννα, να είναι μήλο". Γρήγορα στο δημοτικό πίσω!!!
quote:
Να σου πω ένα πρόχειρο παράδειγμα ιστορικό.
Στον Εμφύλιο υπήρχε ο "Δημοκρατικός Στρατός" που αν νικούσε η Ελλάδα θα είχε γίνει Κομουνιστική (που κι αυτό αποδειχθηκε μορφή φασισμού τελικά, πέρα από το πόσο ωραίο φαινόταν στα χαρτιά).
Ο "Δημοκρατικός Στρατός" πολεμούσε την Εθνικόφρονα παράταξη (που αποκαλούσε "φασίστες") οι οποίοι τελικά εκπροσωπούσαν κάτι πολύ δημοκρατικότερο από το "Δημοκρατικό Στρατό".
Κοπέλα μου τι λες;;; Γνωρίζεις γιατί δημιουργήθηκε το αντάρτικο; Όταν τελείωσε ο β' παγκόσμιος πόλεμος, υποσχέθηκε το κράτος ότι αφού επιστραφούν όλα τα όπλα από τους αντάρτες (οι οποίοι αυτοί σε πλειοψηφία πολεμούσαν τον Γερμανό), θα επέτρεπε κανονικά να ιδρυθεί το κουμουνιστικό κόμμα Ελλάδος. Όταν ένα μεγάλο μέρος τα παρέδωσε, τότε οι αντιφρονούντες πολιτικά, έχοντας βεντέτες πριν ακόμα από τον παγκόσμιο πόλεμο, άρχισαν να τους κυνηγάνε και να τους δολοφονούνε επειδή ήταν κομουνιστές. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν επιλογή από το να βγούνε στο βουνό ή να τους "καθαρίσουν". Όσο για την ίδρυση του κόμματος, ήταν μια μεγάλη παγίδα!
Από δω και πέρα, το ότι ο κομουνισμός είναι μια μορφή φασισμού και αυτός, δεν σημαίνει ότι έπρεπε να τους κυνηγάνε για να τους σκοτώσουν! Καθόλου δημοκρατικότεροι δεν ήταν αυτοί που τους κυνήγησαν!
Φασισμό είχαν και οι μεν και οι δε! Με την σημαντική διαφορά όμως ότι οι μεν δεν είχαν επιλογή και οι δε ήταν αυτοί που τους κυνηγούσαν!
Άλλα τι είναι αυτά που μου λες βρε συ;;; Και τι ανόητες συγκρίσεις και ανταγωνισμό φασιστικών ποσοστών, μου παρουσιάζεις, με παράδειγμα αυτό το ευαίσθητο για τον ελληνισμό ζήτημα;
Το ξέρεις το ανέκδοτο με τον μαύρο; Σου λέει ο μαύρος: "Θα παίξουμε κυνηγητό κι εσύ θα τρέχεις. Αν σε πιάσω σε γάμησα. Και καμπανάκια και μαλακίες κομμένα."
Χρειάζεται τουλάχιστον τον ελάχιστο σεβασμό για τα δεινά του εμφυλίου, και όχι να τους φέρνουμε σε βλακώδες παραδείγματα.
quote:
Όπως βλέπεις οι ταμπέλες δεν αρκούν. Θέλει και αποτέλεσμα (και εκεί κολλά το "λειτουργικό")
Η Νέα Ακρόπολη και ταμπέλα έχει, και αποτελέσματα προσπαθεί να φέρει, και λειτουργικά τα πάει μια χαρά, και ναζιστικό χαιρετισμό έχει. Έχει μια χαρά ολοκληρωμένο φασισμό. Και μάλιστα αυτούς που ψαρεύει, είναι ονειροπόλοι εσωτεριστές. Εσύ δεν ξέρω σε ποιόν ύπνο βρίσκεσαι. Στον πρώτο, στον δεύτερο;;;
Edited by - liamn on 27/05/2014 22:59:13
Πολλοί αργότερα μέσα στις πόλης και λόγο πάλι του πλιάτσικου στο ξανά λέω, άρχισε να τους κυνηγάει η τότε χωροφυλακή, ρώτα για το μακελειό στην Αθήνα και τους πόσους χωροφύλακες που έχασαν την ζωή τους μέσα στο τμήμα.
Συν και κάτι που δεν θα ξέρεις, το αντάρτικο ξεκίνησε πολύ ποιο πριν άσχετα με το τι λένε, μετά τον αλβανικό κιόλας άσχετα αν συμμάχησαν με τον στρατό, κατά των Γερμανών και δημιουργήθηκε η Εθνική αντίσταση, είναι γεγονότα όμως, συν ότι στην Βόρεια Ελλάδα δρούσαν ανεξέλεγκτα.
Απλά στην οικογένεια μας είμαστε παθόντες και όχι γι αυτά που συνέβησαν στο Μελιγαλά και είναι γεγονότα.
Υπάρχουν δύο γεγονότα που μας συνέβησαν.
Το πρώτο μετά το Αλβανικό πόλεμο, γύρισε ο αδελφός της γιαγιάς μου με ένα άρβυλο και μπήκαν νύχτα μετά από κάποιες μέρες και τον πήραν οι αντάρτες να πάει μαζί τους, τον αναζητούσαμε με τον Ερυθρό Σταυρό, μπορείς να μάθεις πολλά γεγονότα και από εκεί.
Το δεύτερο σχετικά με αυτό που αναφέρω με τους αστυφύλακες, η γυναίκα του άλλου θείου μου είχε αδελφή παντρεμένη με αστυφύλακα, η αδελφή της λόγο εγκυμοσύνης, δεν μπόρεσε να πάει να αναγνωρίσει το πτώμα του, γιατί τα πτώματα ήταν στοιβαγμένα και έπρεπε να αναγνωριστούν και πήγε η θεία μου, τον αναγνώρισαν από την βέρα του, για τα γεγονότα στην Αθήνα, θα βρω κάποιο σύνδεσμο και θα τον στείλω και αυτόν.
Edited by - maria3 on 28/05/2014 00:22:12