- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
o geox είναι σαφής. Η δική του μαρτυρία περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Πως εξηγείται να συμβαίνουν πέντε διαφορετικές σε χρόνο θραύσεις, αλλά να αφορούν αντικείμενα ιδίας ποιότητας σχήματος και κατασκευής (επρόκειτο για ποτήρια ίδιας σειράς, ίδιο καλούπι όχι κρυστάλλυνα αλλά απο χοντρό γυαλί) τα οποία βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η χρονική διαφορά ήταν απο μερικές ώρες έως μερικές ημέρες. Δηλαδή γιατί έσπαγαν χώρια και όχι ταυτόχρονα η έστω με μικρή απόκλιση (λεπτών) κάτω απο την επίδραση του ίδιου ερεθίσματος. Η λογική λέει πως όταν κάτω απο παρόμοιες (αλλά σχεδόν ίδιες- η αν θέλεις με μικρό εύρος απόκλισης- στατιστικά ασήμαντο) συνθήκες επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο υπό την επίδραση αγνώστου παράγοντα τότε ο παράγοντας αυτός οφείλει να είναι μοναδικός , ο ίδιος. Τι είναι λοπόν αυτό που προκαλει το φαινόμενο στο Α αντικείμενο αλλά ΄οχι στα πανομοιότυπά του την ίδια χρονική στιγμή."
quote:
MARTLOU
quote:
crucifireo geox είναι σαφής. Η δική του μαρτυρία περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
quote:
Πως εξηγείται να συμβαίνουν πέντε διαφορετικές σε χρόνο θραύσεις, αλλά να αφορούν αντικείμενα ιδίας ποιότητας σχήματος και κατασκευής (επρόκειτο για ποτήρια ίδιας σειράς, ίδιο καλούπι όχι κρυστάλλυνα αλλά απο χοντρό γυαλί) τα οποία βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η χρονική διαφορά ήταν απο μερικές ώρες έως μερικές ημέρες. Δηλαδή γιατί έσπαγαν χώρια και όχι ταυτόχρονα η έστω με μικρή απόκλιση (λεπτών) κάτω απο την επίδραση του ίδιου ερεθίσματος. Η λογική λέει πως όταν κάτω απο παρόμοιες (αλλά σχεδόν ίδιες- η αν θέλεις με μικρό εύρος απόκλισης- στατιστικά ασήμαντο) συνθήκες επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο υπό την επίδραση αγνώστου παράγοντα τότε ο παράγοντας αυτός οφείλει να είναι μοναδικός , ο ίδιος. Τι είναι λοπόν αυτό που προκαλει το φαινόμενο στο Α αντικείμενο αλλά ΄οχι στα πανομοιότυπά του την ίδια χρονική στιγμή."
MARTLOU
Το επιχείρημα των πανομοιότυπων ποτηριών που έσπασαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές δε νομίζω ότι περιπλέκει τίποτα. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία στο σπάσιμο του γυαλιού με ήχο είναι, εκτός από το φαινόμενο του συντονισμού, και οι ατέλειες ή οι προσμίξεις που είναι πιθανότατα παρούσες. Μιλάμε φυσικά για ατέλειες αόρατες στο γυμνό μάτι που είναι όμως πολύ εύκολο να βρεθούν σε φθηνό, γενικής χρήσης, γυαλί.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
επειδή τώρα είμαι και ψιλο-στο-τρέξιμο, θα το ρολάρω στο μυαλό μου το βράδυ, και αύριο θα επιστρέψω με τη λύση του μυστηρίου!
by the way, ισχύει αυτό που λέει ο ranket.
quote:
FRODO σε πληροφορούμε ότι από δω και στο εξής, όλα τα μηνύματά σου που δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο του θέματος στο οποίο τα αποστέλλεις και που σκοπό έχουν μόνο να εκτρέψουν τη συζήτηση δημιουγώντας ένα κλίμα "χαβαλέ", υπονοουμένων, κ.λπ. κ.λπ., θα μεταφέρονται στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ.
η εξουσία προσπαθεί να φημώσει το λαό! όλοι αύριο στο πανεσοτεριστικό συλλαλητήριο, για την απελευθέρωση του συντρόφου φροντο!
καλά, βγήκα κι εγώ εκτός θέματος λίγο και βλέπω να τρώω σαλάτα!
Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες που δίνει ο geox, ειδικά για το πέμπτο ποτήρι, βλέπουμε την διαφορά πιο ξεκάθαρα. Θεωρώντας ότι η γενεσιουργός αιτία των δονήσεων είναι πάντα η ίδια ( για το σπίτι του geox μιλώ μόνο), θεωρώντας ότι τα ποτήρια έχουν μικρές διαφορές στην κατασκευή τους, έχουμε σημαντική διαφορά της θέσης του ποτηριού . Αυτό δεν περιπλέκει την κατάσταση ![]()
![]()
MARTLOU
πάντως η πηγή των δονήσεων δεν είναι ανάγκη να είναι η ίδια. αρκεί οι δονήσεις να είναι ίδιες. μπορεί πχ το σπίτι του geox να είναι κοντά σε σταθμό τραίνου ή σε δρόμο που γίνεται λαϊκή, και απ'όπου περνάει αυτό το απίστευτα σπαστικό οδοκαθαρηστικό όχημα [αυτό το παράδειγμα μου ήρθε τις προάλλες που το άκουγα], που παράγει υψηλές συχνότητες, τόσο που με δυσκολία εντοπίζεις το όχημα, ακόμα κι αν έρχεται κατά πάνω σου. όχι ότι αυτές οι συχνότητες ήταν οι κατάλληλες, αλλά θέλω να πω ότι, πορεί, σε άσχετες στιγμές, λόγω μιας μόνιμης κατάστασης, να δημιουργηθούν δονήσεις κοντινής συχνότητας, για τον ίδιο λόγο.
όχι ότι δε μπορεί να δημιουργήθηκαν τυχαία, από διαφορετικές αιτίες, αλλά οι πιθανότητες είναι τραγικά λίγες...
προφανως η ποιοτητα του γυαλιου ειχε "αδυνατησει" και εσπασε

quote:
γιατί δεν είμαστε περισσότερο ελαστικοί απέναντι στις ποιότητες ποτηριών που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο ?
μπορείς να το πεις πιο περιφραστικά γιατί δεν κατάλαβα τι θες να πεις;
quote:
προφανως η ποιοτητα του γυαλιου ειχε "αδυνατησει" και εσπασε
πωπω, κι εμένα μου έχει τύχει, και με ξέσκισε! [και δε μπορούσα να παίξω κιθάρα
]
αλλά, εννοείς ότι αδυνάτησε η ποιότητά του, όσο το χρησιμοποιούσες, ή ότι από τη δημιουργία του ήταν αδύναμο; γιατί δε νομίζω ότι η ποιότητα του γυαλιού αδυνατίζει από τη χρήση. δεν είναι καν στερεό να πεις ότι γδέρνεται, σαπίζει κλπ. [επιστημονικά θεωρείται υγρό, αλλά πολύ παχύρευστο, μιας και η στερεή του μορφή θα έπρεπε να είναι άμμος, αλλά ποτέ δεν επανέρχεται]
απλά πιστεύω ότι όλα τα ποτήρια έχουν κάποιο τροτό σημείο, πχ κάποιο σημείο που υπάρχει μια κακοτεχνία, ή που συγκεντρώνεται μεγάλο βάρρος, και στο οποίο, αν εφαρμώσεις ελάχιστη δύναμη με το σωστό τρόπο θα σπάσουν. πολύ περισσότερο αν είναι λετπά, κολονάτα κλπ.
κοινώς το ποτήρι του ουίσκι ειναι μάλλον πιο ανθεκτικό.
Ηταν σε διαφορετική θερμοκρασία το χέρι σου.Έχω δει πυρέξ να σπάει από το ζεστό στο κρύο, και αντίστροφα. Έγινε δύο κομμάτια όπως λες.
Το δικό μου ποτήρι , διαλύθηκε, έγινε πάμπολλα μικρά κομματάκια, και δεν το άγγιξε κανείς.
crucifire
γιατί δε νομίζω ότι η ποιότητα του γυαλιού αδυνατίζει από τη χρήση.
quote:
Αδυνατίζει , αλλά δεν το βλέπουμε με γυμνό μάτι.Έχεις προσέξει κάποιες φορές στην ακροθαλασσιά, σπασμένο γυαλί από μπουκάλι μπύρας ή οτιδήποτεΕχεις προσέξει πόσο στρογγυλεμένο είναι γύρω - γύρω
Εδώ βοηθάνε τα κύματα στο αδυνάτισμα πιο γρήγορα και εντατικά.
Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι μας ή στις ταβέρνες κ.λ.π. αλλά επειδή οι ρυθμοί είναι ηπιότεροι της θάλασσας, δεν φαίνεται πολύ η διαφορά στο αδυνάτισμα.
quote:
δεν είναι καν στερεό να πεις ότι γδέρνεταιΓδέρνεται ,ειδικά αν έχει σαν σχέδιο κάποιες γωνίες. ( Έχει κάτι τέτοια η μητέρα μου.Μάλλον για το μουσείο γυαλιού τα φυλάει.)
quote:
μπορείς να το πεις πιο περιφραστικά γιατί δεν κατάλαβα τι θες να πειςΕννοώ ότι, γιατί δεν δεχόμαστε ότι οι άλλες ποιότητες, τα άλλα σχέδια , από τα ποτήρια του geox δεν σπάσανε, ενώ πολύ εύκολα δεχόμαστε ότι οι πολλών ειδών δονήσεις μπορούν να σπάσουν αυτά τα ποτήρια που ήδη έσπασαν.
MARTLOU
quote:
πωπω, κι εμένα μου έχει τύχει, και με ξέσκισε! [και δε μπορούσα να παίξω κιθάρα]
αλλά, εννοείς ότι αδυνάτησε η ποιότητά του, όσο το χρησιμοποιούσες, ή ότι από τη δημιουργία του ήταν αδύναμο; γιατί δε νομίζω ότι η ποιότητα του γυαλιού αδυνατίζει από τη χρήση. δεν είναι καν στερεό να πεις ότι γδέρνεται, σαπίζει κλπ. [επιστημονικά θεωρείται υγρό, αλλά πολύ παχύρευστο, μιας και η στερεή του μορφή θα έπρεπε να είναι άμμος, αλλά ποτέ δεν επανέρχεται]
απλά πιστεύω ότι όλα τα ποτήρια έχουν κάποιο τροτό σημείο, πχ κάποιο σημείο που υπάρχει μια κακοτεχνία, ή που συγκεντρώνεται μεγάλο βάρρος, και στο οποίο, αν εφαρμώσεις ελάχιστη δύναμη με το σωστό τρόπο θα σπάσουν. πολύ περισσότερο αν είναι λετπά, κολονάτα κλπ.
κοινώς το ποτήρι του ουίσκι ειναι μάλλον πιο ανθεκτικό.

Λοιπόν για περί ποτηριών ρώτησα έναν φίλο μου που δούλευε στη Μουράνο στην Βενετία.
Μου είπε λοιπόν ότι υπάρχουν ποτήρια διαλογής που διατίθενται κυρίως για μαζική κατανάλωση και είναι φθηνά, τα οποία αν και δεν φαίνεται με το γυμνό μάτι διατυρούν πολλές μικρές φυσσαλίδες αέρα στο γυαλί τους και όσο πιο πολλές έχουν τόσο χειρότερη η ποιότητά τους.
Του ανέφερα το γεγονός για το ποτήρι που έσπασε μόνο του και έγινε κομματάκια, και συμφώνησε στην θεωρία του συντονισμού, και είπε ότι πιθανότατα θα ήταν πολύ κακής ποιότητας το γυαλί.
Ενα καλής ποιότητας γυαλί απλά θα ράγιζε.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
συμφώνησε στην θεωρία του συντονισμού, και είπε ότι πιθανότατα θα ήταν πολύ κακής ποιότητας το γυαλί.
Τόσα και τόσα ποτήρια και άλλα γυάλινα είδη της πλάκας , έχω βάλει όλα αυτά τα χρόνια στο σπίτι μου. Από την λαική, από τα βενζινάδικα, από super market κ.λ.π.
Κανένα από όλα αυτά της κακής ποιότητας δεν έσπασε πλην του συγκεκριμένου. Μέσα σε τόσα χρόνια δεν ξανάτυχε πάλι κάποιος συντονισμός ![]()
MARTLOU
Δηλαδή τί μπορεί να συνεβει?
Πιστεύω ότι η θεωρία του συντονισμού είναι η πιό λογική.
Δεν ξέρουμε πόσο κακής ποιότητας γυαλί ήταν. Δεν είναι όλα το ίδιο κακής ποιότητας.
Αλλά εφόσον υπάρχουν συχνότητες που δεν είναι αντιληπτές από μας, και μπορούν να επηρεάσουν το γυαλί ο συντονισμός κατ΄εμέ είναι η πιο πιθανή περίπτωση.

Αν ακομα δεν πιστευεις,υπαρχουν απειρα βιβλια κυματικης και συντονισμου,μπορεις να τα μελετησεις και θα πειστεις.
εγώ π.χ. πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να φορτήσει κάτι με ενέργεια [τους χαρακτηρισμούς θετική, αρνητική τους θεωρώ χαζούς, μία είναι η ενέργεια], απλά δεν ξέρει πως. το αχρησιμοποίητο 90% του μυαλού μας, κάιες δυνατότηες θα έχει, δεν είναι διακοσμητικό. άσχετο αν δεν ξέρουμ [πια ?] να τις χρησιμοποιούμε.
απλά προτιμώ να εξηγώ τα φαινόμενα πρώτα με αυτά που ξέρω. παρεπιπτόντως, πριναπό λίγα λεπτά, έσπασα ένα ποτήρι. με τη δύναμη της... απροσεξίας! [μα ποιός βλάκας αφήνει ένα ποτήρι στην ακρη του νεροχύτη, 2 πόντους απ'το κενό;!]
Nαι συμφωνώ 100% επειδή έχω παρατηρήσει σε περιόδους συναισθηματικής φόρτισης, κοινώς τα παίρνω στο κρανίο, παρατηρούνται διάφορα "ατυχήματα" ειδικά σε ηλεκρικά και ηλεκτρονικά.
Καίγονται πιστολάκια, χαλάνε όλα μαζί τα ηλεκτρονικά κ.λ.π.
Αλλά παίρνουμε πρώτα την "φυσική" εκδοχή να δούμε αν στέκει, και αν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές εξηγήσεις.
Π.χ. πιστεύω ότι μπορεί να συνέβει αυτό, το εξετάζουμε να δούμε αν είναι πιθανό να ισχύει η μεταφυσική άποψη παρά η φυσική.
Άλλοστε πιστεύω ότι ακόμα και στις μεταφυσικές εξηγήσεις, κάτι υποκινεί μια "φυσική" δύναμη για να συμβεί το γεγονός.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αληθινά ανεξήγητα γεγονότα. Απλά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ.

quote:
Ολοι λενε οτι ειναι θεμα συντονισμου
Κάποτε όλοι έλεγαν ότι η γη είναι επίπεδη.....
quote:
γιατι επιμενεις
Επιμένω γιατί δεν μου κολλάει αυτή η εξήγηση. Μου κολλάει καλύτερα η άλλη.
crucifire
quote:
ο άνθρωπος μπορεί να φορτήσει κάτι με ενέργεια
και συμφωνώ με
gretel
quote:στις μεταφυσικές εξηγήσεις, κάτι υποκινεί μια "φυσική" δύναμη για να συμβεί το γεγονός.
quote:
crucifire
quote:
τους χαρακτηρισμούς θετική, αρνητική τους θεωρώ χαζούς, μία είναι η ενέργεια
Εδώ δεν θα συμφωνήσω.
Θετική ενέργεια έχει αποδειχτεί πως υπάρχει. Στην άκρη της θάλασσας, μαζεύουμε αυτήν την ενέργεια . Η εξήγηση είναι σχετική με τα ιόντα.
Οταν πάλι έχει συννεφιά, ψυχοπλακωνώμαστε κ,λ,π. Πάλι είναι τα αντίθετα ιόντα και ο ηλεκτρισμός της ατμόσφαιρας 9Δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες της θεωρείας).
MARTLOU
quote:
έχω παρατηρήσει σε περιόδους συναισθηματικής φόρτισης, κοινώς τα παίρνω στο κρανίο, παρατηρούνται διάφορα "ατυχήματα" ειδικά σε ηλεκρικά και ηλεκτρονικά.
κοινώς αν τελευταία στιγμή ακυρωθεί η συναυλεία των ensiferum, μακριά από πυλώνες της ΔΕΗ...
martlou, μήπως μπορείς να βρεις κάπου αυτή τη θεωρία;
γιατί άλλο ενέργεια, κι άλλο ιόντα. να εξηγηθώ. η ενέργεια είναι ένα μέγεθος που ο άνθρωπος θέσπισε, για να τυποποιήσει κάποια συμβάντα, στην ατέρμονη προσπάθειά του να καταλάβει και να προβλέψει τον κόσμο γύρω του.
[κοινώς, αν το αυγό πέσει από ύψος h από το πάτωμα, έχει ένεργεια U προς το πάτωμα, που σημαίνει ότι αν ξερω τη U ξέρω την ταχύτητα του οποιαδήποτε στιγμή, ε πόση δύναμη θα σκάσει στο πατωμα, και πόσο μεγάλη ομελέτα θα φτιάξω!]
μία μορφή της ενέργειας, την οποία πάλι έχει θεσπίσει ο άνθρωπος ειναι η ηλεκτρική [όπως είπα η ενέργεια μία είναι, απλά την ονομάζουμε διαφορετικά σε κάθε συμβάν για να συνενοούμασε]
φυσικά δεν έχει νόημα να κάτσω να αναλύσω τη φυσική του ηλεκτρισμού [τη βρίσκω κι εγώ αφόρητα βαρετή].
τώρα, να πέφτουν πάνω μας συγκεκριμένα ιόντα, ανάλογα με το μέρος που βρισκόμαστε, και τον καιρό, το θεωρώ απίθανο.
ιόντα, είναι άτομα στοιχείων [ό,τι δεν πιάσατε ρωτάτε] από τα οποία [να το πω μπακαλίστικα εντελώς] έχουν φύγει ηλεκτρόνια άρα υπερισχύει το θετικό φορτίο των πρωτονίων [θετικά ιόντα]
ανάποδα, τα αρνητικά ιόντα, είναι άτομα από τα οποία έχουν φύγει πρωτόνια [καλά δε συμβαίνει ακριβώς αυτό αλλά τεσ'πα]
αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα φυσικής. καθημερινά μπορεί να μας αγγίζουν άπειρα ιόντα, που θέλουν να μοιραστούν ηλεκτρόνια με τα άτομα του σώματός μας. δε νομίζω να μας επιρρεάζουν τη διάθεση.
με λίγα λόγια, μπορεί κάτι να φορτηστεί θετικά ή άρνητικά, αλλά αυτό αφορά μόνο τον ηλεκτρισμό, και ουσιαστικά, στη φύση, τίποτα δε μπορεί να μείνει φορτισμένο έτσι αυθαίρετα [ένα ποτήρι π.χ.] χωρίς να αποφορτιστεί από το περιβάλλον...