- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
της λεπτομερειες της διαδρομης και της διαφορες εμπειριες θα της αφησω για τον Oannes ο οποιος ηταν πιο παρατηρητικος "ο οποιος καταενθουσιαστηκε και μαλλον θα τα πει και καλυτερα" εγω απλα θελω να αναφερω δυο πραγματακια τα οποια μας απασχολησαν και τους δυο μας το πρωτο ειναι το συνεχες αισθημα οτι καποιος μας παρακολουθουσε και οπως πολυ χαρακτηριστικα ειπε ο Oannes "νοιωθω εκατονταδες ματια καρφωμενα πανω μας" το ιδιο συναισθημα ειχα και εγω συνεχεια.
το δευτερο εχει να κανει και αυτο με αισθηση οσο ειμασταν εξω απο ενα εκκλησακι νομιζα οτι θα εμφανιστει καποιος και ενα πολυ χαρακτηριστικο σημειο ηταν οταν μπηκαμε σε ενα εκκλησακι και καθως στεκομουνα στην εισοδο και μιλουσα στον Oannes ειδα με την ακρη του ματιου μου μια μαυρη σιλουετα να κινηται "σκεφτηκα ο παπας ηρθε? ωχ κλεινει η πορτα" και απλωσα το χερι μου νομιζοντας οτι πηγαινε να κλεισει η πορτα απο τον αερα αλλα γυριζοντας το κεφαλι μου ανακαλυψα οτι δεν συνεβαινε τιποτα απο αυτα και οτι απλα ειχα απλωσει το χερι μου σαν υπνοβατης.
αργοτερα οταν καθησαμε σε μια πηγη διπλα στον δρομο δεν υπηρχε λεπτο που να μην γυριζα το κεφαλι μου στα αριστερα γιατι νομιζα οτι θα δω καποιο αυτοκινητο να εμφανιζεται και με την ακρη του ματιου μου εβλεπα κατι και γυριζοντας για απειροελαχιστα κλασματα του δευτερολεπτου εβλεπα αυτοκινητο!!! αφου μπορω να πω οτι ημουνα τοσο σιγουρος ωστε ακουγα και την μηχανη του αυτοκινητου και μετα απο λιγο μου ειπε και ο Oannes οτι ηταν σιγουρος οτι καποιο αυτοκινητο ερχοταν αλλα εκανε λαθος "και ειπα απο μεσα μου οκ δεν ειμαι τρελος" τελικα δεν περασε κανενα οχημα.
ολα αυτα βεβαια αν τα κουβεντιαζαμε δεν θα ηταν και πολυ παραξενα θα μπορουσε να ελεγε καποιος οτι επηρεαστηκαμε απο την κουβεντα αλλα οταν το σκεφτεσαι και την ιδια ακριβως στιγμη αυτος που στεκεται διπλα σου σχολιαζει αυτο που εσυ σκεφτεσαι και νοιωθεις
και μαλιστα το σχολιαζει ακριβως εκεινη την στιγμη ουτε λεπτο αργοτερα η νωριτερα τοτε κατι δεν παει καλα σκεφτεσαι οτι δεν σου κανουν παιχνιδια το μυαλο και τα ματια σου και βαζεις στο μυαλο σου χιλιαδυο πραγματα.
το ξερω οτι θα φανω κολημενος/τρελος/εχω παραισθησεις απο το πολυ οξυγονο και δεν ξερω και εγω τι αλλο θα σκεφτειτε αλλα καποια στιγμη μου περασε απο το μυαλο οτι ολα αυτα με την τρομερη αισθηση που ειχα με τα αυτοκινητα δεν ηταν τιποτα αλλο απο σκηνες που εγιναν και ξαναπαιζοντουσαν στιγμιαια δεν ξερω αν με καταλαβαινεται και μην με παρετε με της πετρες απλα μια σκεψη εκανα δεν ειπα οτι αυτη ηταν η αιτια.
πρεπει περιμενουμε και της εντυπωσεις του Oannes βεβαια για να δουμε τι αποψη εχει και αυτος γυρω απο αυτη την εμπειρια και αν και αυτος ειχε παρομοιες σκεψεις και συναισθηματα με τα δικα μου γιατι απο οτι καταλαβα του περασαν και του Oannes διαφορες σκεψεις αλλα δεν της σχολιασε οπως και εγω βεβαια (μαλλον υπηρχε ο φοβος μηπως παρεξηγησει ο ενας τον αλλον αφου ηταν και η πρωτη συναντηση μας)
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Όντως πολλά και περίεργα συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας μικρής βόλτας που κάναμε με τον φίλτατο endorama χθες το πρωί στο Mαγικό Bουνό. Λεπτομέρειες αυτής της επίσκεψης θα διηγηθώ το Σαββατοκύριακο.
Endorama η ώρα είναι 9.10 πρωί και σε λίγο θα ξεκινήσω για τον καθιερωμένο πρωιό καφέ στα κυκλάμινα. Eλπίζω να ξαναβρεθούμε
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
Πρώτα και πάνω απ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για την μέχρι σήμερα επισκεψιμότητα του topic που ομολογουμένως ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Kατά δεύτερον, το topic δεν ανοίχτηκε με πρόθεση να παραστήσω τον ειδικό και τον ...Παρνηθολόγο. Φιλοδοξία μου είναι να μοιραστούμε σκέψεις, εικόνες, εμπειρίες και γνώσεις για ένα τόπο που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει πολλά να μας πει. Ως εκ τούτου κάθε συμμετοχή είναι, εκ προοιμίου, ευπρόσδεκτη.
Πάμε τώρα στα της πρόσφατης επίσκεψης μας, με τον φίλτατο endorama, το πρωί της Πέμπτης 11/9/2003 στο MM (Magic Mountain), παρόλο που είπα οτι θα τα διηγηθώ το Σαββατοκύριακο σε προηγούμενο μήνυμα.
Mετά τα κλασσικά (γνωριμία και πολύ σύντομο καφεδάκι στα Kυκλάμινα γιατί ήρθαν οι ...Mασάϊ), η ιδέα έπεσε στο τραπέζι αυθόρμητα: «Δεν πάμε με τη μηχανή προς τα δεξιά». Xωρίς να το κουράσουμε, σε 5 λεπτά είχαμε ήδη περάσει τη μπάρα που βρίσκεται αμέσως μετά από τις εγκαταστάσεις του Yπουργείου Γεωργίας αν δεν απατώμαι.
Ήδη είχαμε την αίσθηση οτι διαβήκαμε την πύλη για έναν άλλο κόσμο, τόσο κοντά στην τσιμεντούπολη αλλά και τόσο μακριά απο ό,τι μας πνίγει, μας λειώνει και μας καίει την ψυχή. Tο υψόμετρο, το οξυγόνο και το φως του ήλιου έτσι όπως πρόβαλε ανάμεσα από την βλάστηση, έβαλαν το χεράκι τους και το μέρος άρχισε να μας παίζει διάφορα παιχνίδια...
Aπό την αρχή της διαδρομής είχαμε την αίσθηση οτι μας παρακολουθούν χιλιάδες μάτια. Διανύσαμε για λίγο τον ασφάλτινο δρόμο μέχρι τη στροφή προς τα Πετράλωνα και μπήκαμε στο στενό χωματόδρομο με την αίσθηση οτι μας παρακολουθούνε να δυναμώνει και μαζί μΆ αυτήν και το ένστικτο οτι κάτι καλό θα δούμε. Πριν ολοκληρώσω τη σκέψη μου πετάχτηκε μπροστά μας μια πανέμορφη ελαφίνα, κάνοντάς με να μελαγχολήσω επειδή υπάρχουν λαθροκυνηγοί που σκοτώνουν αυτά τα λιγοστά πλέον πανέμορφα πλάσματα.
Συνεχίσαμε την πορεία μας και ομολογώ οτι φοβήθηκα λίγο πως σύντομα θα πέφταμε γιατί ο endorama δεν ήξερε τί να πρωτοπροσέξει. Tο δρόμο ως οδηγός ή το τοπίο ως περιηγητής ; (Sorry endorama, κι εγώ το ίδιο θα πάθαινα).
Στο τέλος του μονοπατιού φτάσαμε στην πάλαι ποτέ βίλλα του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Λέω πάλαι ποτέ, γιατί το μόνο που έχει απομείνει είναι ο σκελετός της, καθώς, κυριολεκτικά, έχουν ξηλώσει ακόμη και τα πατώματα. Eννοείται φυσικά οτι κατεβήκαμε από τη μηχανή και εξερευνήσαμε το ερείπιο· τους δύο ορόφους και το υπόγειο σκεφτόμενοι 2 πράγματα: 1) οτι ανεξαρτήτως τί ήταν ο Παπαδόπουλος στο σπίτι αυτό πάρθηκαν κάποτε αποφάσεις για τη χώρα μας και 2) οτι ο τύπος επέλεξε ένα από τα ωραιότερα και πιο ισχυρά ενεργειακά σημεία του βουνού με απίστευτη θέα προς το Θριάσιο και τη Σαλαμίνα.
Φεύγοντας, ξαναβγήκαμε στον ασφάλτινο δρόμο για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο και να ξαναβγούμε στην Aγ. Tριάδα, για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την ...τερατούπολη. Όμως... Για άλλη μιά φορά το βουνό έκανε το θαύμα του...
Ένα εκκλησάκι με πολλά παράδοξα?
Ένα εκκλησάκι (Aγ. Γεώργιος αν θυμάμαι καλά) μας τράβηξε την προσοχή και σε συνδυασμό με το οτι απέναντί του (στην δεξιά πλευρά του δρόμου) υπήρχε μια πηγή, ξανακατεβήκαμε για να πιούμε νερό. E! Διατί να το κρύψουμε άλλωστε (που θα ΅λεγε κι ο γνωστός πολιτικός, είχαμε και στο μυαλό ότι όλο και σε κάποιον αρχαίο ναό επάνω θα ήταν χτισμένο?
Tο πρώτο πράγμα που μας τράβηξε ήταν οτι έξω από το κοίλωμα του ιερού υπήρχαν σκαλισμένα διάφορα σύμβολα όπως: ένα ψάρι, ένα δισκοπότηρο, ένας ναϊτικός σταυρός και κάτι σαν E (μην βιαστεί κάποιος να πει οτι είμαστε εψιλονολάγνοι) και κάποια ακόμη που δεν τα θυμάμαι. Στον περίβολο υπήρχε κάτι σαν τάφος, χωρίς σταυρό στο προσκέφαλο αλλά μΆ ένα τρίγωνο.
Όταν μπήκαμε στο εκκλησάκι (σιγά που δεν θα μπαίναμε) συνέβη το εξής παράξενο. Kαι εγώ και ο endorama νομίσαμε πως μπήκε κάποιος παπάς για να μας βάλει χέρι που περιεργαζόμασταν διάφορα πράγματα και η πόρτα έκλεισε απότομα. Aν ήμουν μόνος θα έλεγα πως μου φάνηκε αλλά και ο endorama και εγώ κοιταχτήκαμε με απορία βλέποντας μια μαύρη σκιά να εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα. Mετά και την εξαφάνιση της σκιάς, υπήρχε η αίσθηση παρουσίας τρίτου προσώπου στην παρέα.
Στη συνέχεια μου μπήκε η ιδέα ότι υπάρχει υπόγειο, μιας και ο ναΐσκος είναι ελαφρώς υπερυψωμένος. Όντως υπήρχε και το διαπιστώσαμε κατεβαίνοντας αριστερότερα του δρόμου, έξω πλέον από το κτίριο. Tο περίεργο ήταν οτι δεν υπήρχε πόρτα πουθενα ή τουλάχιστον δεν καταφέραμε να τη βρούμε όσο κι αν ψάξαμε, ακόμα και κάτω από την Aγία Tράπεζα εντός. Yπήρχε όμως παράθυρο το οποίο ήταν χτισμένο, όπως χτισμένα ήταν και τα παράθυρα του ναού.
Όπως καταλαβαίνετε, o Indiana Jones ξύπνησε μέσα μας και αυξήθηκε η τάση για περαιτέρω εξερεύνηση του χώρου. Ώσπου σΆ ένα σημείο που δεν υπήρχε λόγος (;) να υπάρχει, ακόμη πιο κάτω και αριστερά, προς το δάσος, κάποιος φιλοτέχνησε πάνω σΆ ένα τοίχο έναν σκαλιστό άγγελο κραδαίνων ξίφος με την αιχμή προς τα κάτω ανάμεσα στα δυο χέρια, που μάλλον με ιππότη έμοιαζε. Aξίζει επίσης να αναφερθεί πως στο πάτωμα του περιβάλλοντος χώρου υπήρχαν διάφορα ηλιακά σύμβολα.
Mε την υπόσχεση οτι στην πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτούμε ξανά το σημείο είπαμε να φύγουμε αλλά το μέρος δεν μας άφηνε κι αυτό γιατί ξαφνικά είδαμε τις κορυφογραμμές της Eύβοιας με τις ανεμογεννήτριες να φαίνονται από κάποια σημεία σαν σταυροί. Aλλα παράδοξα του χώρου, ένας βράχος απέναντι από το εκκλησάκι και πάνω από την πηγή που θύμιζε θρόνο και η αίσθηση οτι θα εμφανιστεί αυτοκίνητο σΆ ένα δρόμο που απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων.
Φύγαμε αφήνοντας πίσω τα μουγκρητά των αρσενικών ελαφιών (εποχή ζευγαρώματος γαρ) και ολοκληρώσαμε τον κύκλο φτάνοντας τελικά πίσω ξανά στα Kυκλάμινα για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Eν τω μεταξύ είχαν περάσει 3 ώρες και νομίζαμε ότι λείψαμε κάνα τέταρτο.
Όλα όσα βιώσαμε μπορεί να είναι παιχνίδι της φαντασίας μας. Mπορεί να μην έχουν ουδεμία σχέση με τη λογική. Kαι βέβαια δεν αποδίδονται ούτε με λόγια ούτε με γραπτά. Όπως και να ΅χει, πάντως, ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν τέτοια μέρη δίπλα στα τσιμεντένια κουτάκια που ζούμε...
Edited by - Oannes on 12/09/2003 16:53:35
Edited by - Oannes on 12/09/2003 16:58:21
Αναρωτιέμαι...τι κοινό έχουν αυτά τα δύο βουνά...

Communicating at an unknown rate...
Γεια χαρά προς το παρόν
1. Όταν η Γη αναπαύετε, δεν πρέπει να την ενοχλείς.
2. Εάν επιθυμείς μια εισχώρηση - επίσκεψη, πρέπει να χτυπήσεις ελαφρά την πόρτα.
3. Δεν πρέπει να μιλάς δυνατά, εάν γίνετε καθόλου, γιατί δεν θα ακούσεις τι θέλει να σου πει. Εάν! θέλει να σου πει.
4. Η περιέργεια σκοτώνει. Το ενδιαφέρον και ο σεβασμός, ανταμείβεται.
5. Το ξένο σώμα σε έναν οργανισμό είτε αποβάλετε, είτε αφομοιώνετε δημιουργώντας προβλήματα στον οργανισμό. Φροντίστε να μην γίνετε ξένο σώμα.
6. Εάν αγαπάτε την Γη μα δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τα παραπάνω, τότε καλύτερα να ξεχάσετε οποιαδήποτε επιχείρηση εισχώρησης η παρατήρησης, Θα την πληγώσετε και δεν θα πάρετε τίποτα περισσότερο από ερωτηματικά.
7. Μην προσδοκάς να δεις και να ακούσεις τίποτε.
8. Απολαύστε ότι η Γη! σας προσφέρει. Εξωτερικό και Εσωτερικό. Να μάθετε να λέτε ευχαριστώ σε αυτήν και στους κατοίκους της.
9. Μην επιχειρήσετε ποτέ σας βιασμό της. Θα σας εκδικηθεί.
10. Γνωρίζετε τι σημαίνει Μύηση;
(Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω ισχύουν εννοείται και για μένα.)
Nα 'σαι καλά EXEMBPOTE και εύχομαι να περάσεις κι από δω κάποια φορά
ασε που μου εκανε κατι λαδιες πριν και δεν μπορουσα να στειλω απαντηση
from us
«Γιατί δεν κανονίζετε μέσα απο το topic μια συνάντηση στην Πάρνηθα ;»
Όσοι πιστοί και άπιστοι προσέλθετε. Aναμένονται οι προτάσεις σας
![]()
Keep the flame burning...
endorama που είσαι και σ' έχασα ;
κατεβηκα χαμηλα και εγω για να απομακρυνθω απο τον σαματα αλλα με ακολουθησαν και εκει που καθομουνα με ρωτησε ο τυπος που οδηγει ο δρομος προς τα αριστερα του απαντησα οτι κανει τον γυρω του βουνου αλλα τον εχουν κλεισει με μπαρες με ευχαριστησε για την πληροφορια και αρχισε να σπαει κατι κορμους που ηταν πεσμενοι κατω τους μαζεψε φωναξε και τα παιδακια του για να φυγουν
και με το που φευγουν και αρχιζω να ηρεμω παλι μεσα απο ενα θαμνο εμφανιστηκε ενας σκιουρος ανεβηκε σε ενα βραχακι και με κοιταζε με περιεργαστηκε λιγο κοιταξε και προς τα πανω απο εκει που εφυγε ο τυπος με τους κορμους και εξαφανιστηκε και σκεφτηκα οτι βγηκε για να παλεψει με αυτους που κανουν σαματα και ξεραθηκα στα γελια.
πηρα παλι τον ανηφορο και τι ειδα? κατι το οποιο μας διεφυγε τελειως ηταν μια αψιδα που στο επανω μερος της ειχε μια πετρινη πλακα που απεικονιζε το κεφαλι ενος κριαριου καλα ολοκληρη αψιδα του θριαμβου και δεν την ειδαμε? ειμαστε για κλαματα.
δεν ανεφερες που θα συναντηθητε για να ερθω και εγω που θα ειστε?
from us
Βόλεϊ γυναικών στου Ρέντη στο ολυμπιακός –παναθηναϊκός 2-3 άντε να δούμε ποτε
Θα πάρουν μέτρα να σταματήσουν αυτά τα πράγματα ελπίζω οι δικοί μας οπαδοί
Να μην τσιμπήσουν και να σταθούν στο ύψος τους να υποστηρίξουν την ομάδα
Αλλα χωρίς έκτροπα .
Πάντως δεν έχει πάει καλά η σειρά από πλευράς συμπεριφοράς προχθές κόντεψαν
Να βάλουν φωτιά στον πάγκο του παναθηναϊκού ο ,Γιαννάκης έχει μπει στο τρυπάκι
Του επιδέσμου , ο Σχοριανιτης έπιασε διάλογο με τους οπαδούς του παναθηναϊκού,
Ο Γιαννακοπουλος παρεκτράπηκε και πρόσβαλε τον Γιαννακη ,ενώ ο Τομασεβιτς
Με τον Γουντς πλακωθήκαν .
Άντε να δούμε πως θα καταλήξει αυτή η σειρά των τελικών γιατί παρά έχει φανατισμό
Και δεν είναι καλο αυτό και την τεταρτη θα έχει οπαδούς και από τις δυο ομάδες στο γήπεδο πρέπει να πέσουν οι τόνοι και απ τις δυο πλευρές έτσι ώστε να μην έχουμε
Παρατράγουδα πρέπει να καταλάβουμε ολοι ότι είναι ένα παιχνίδι δεν είναι πόλεμος
Να παίξουν μπάσκετ οι ομάδες χωρίς να έχουμε έκτροπα και ο καλύτερος ας κερδίσει .
quote:
έχει μπει στο τρυπάκι Του επιδέσμου
Του οπαδισμου ήθελα να γράψω
Από τα βίντεο της πορείας του παναθηναϊκού στο Γουεμπλει ένα πανο στον τελικό με τον
Αγιαξ που έγραφε ΠΑΟ και οι φίλαθλοι του ολυμπιακού είναι μαζί σου .
Πραγματικά πολύ ωραίο και βλέπουμε τι ωραία εποχή πρέπει
ήταν τότε δεν υπήρχε αυτός ο φανατισμός που υπάρχει τώρα όλα ήταν πιο αγνά παρακατω ένα αρθρο για το ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ και βιντεακια από τον τελικό και το κλίμα της εποχής .
Μέχρι την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, αναφέραμε την παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 και συνοδεύαμε το γεγονός με τη φράση "η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου
Τα χρόνια πέρασαν, αισίως 37 έχουν κυλήσει από εκείνο το απόγευμα της 2ας Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ, ωστόσο το συλλογικό κόσμημα του αθλήματος στη χώρα μας παραμένει η επική πορεία των "πρασίνων"...
Πρώτη φάση
16/09/1970: Ζενές Ες – Παναθηναϊκός 1-2
(11’ Ντιτζένοβα – 6’ Αντωνιάδης, 35’ Ελευθεράκης)
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς (Καψής 86΄), Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (80΄ Δεληγιάννης).
30/09/1970: Παναθηναϊκός – Ζενές Ες 5-0
(17’ Ελευθεράκης, 27’, 30’, 37’, 58’ Αντωνιάδης)
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς (Μητρόπουλος 46΄), Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (46΄Γονιός)
Φάση των "16"
21/10/1970: Παναθηναϊκός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0
(3’ Δομάζος, 55’ Αντωνιάδης, 87’ Δεληγγιάνης)
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (75΄ Δεληγιάννης).
04/11/1970: Σλόβαν Μπρατισλάβας – Παναθηναϊκός 2-1
(33’ Μόντερ, 57’ Τσάπκοβιτς – 52’ Αντωνιάδης)
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς , Σούρπης, Καμάρας (46΄Μητρόπουλος), Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (75΄ Δεληγιάννης).
Προημιτελικός
09/03/1971: Έβερτον – Παναθηναϊκός 1-1
(90’ Τζόνσον – 82’Αντωνιάδης)
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
23/03/1971: Παναθηναϊκός – Έβερτον 0-0
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Αθανασόπουλος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
Ημιτελικός
14/04/1971: Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 4-1
(14’ Νόβκοβιτς, 39’ Ατσίμοβιτς, 47’ Γιάνκοβιτς, 68’ Όστοϊτς – 55’ Καμάρας)
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος (72΄ Κωνσταντίνου), Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
28/04/1971: Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 3-0
(1’, 54’ Αντωνιάδης, 68’ Καμάρας)
Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης ( 90΄ Χατζηανδρέου), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (54΄Αθανασόπουλος).
Τελικός
02/06/1971: Άγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδ
ΠΗΓΗ http://www.contra.gr/Archive/ContraFiles/200770.html
Μπείτε στο link να δείτε και τα βιντεακια .
«Ήρθαμε να δικαιολογήσουμε τη φήμη μας» είπε ο Ρεχάγκελ στους Γερμανούς
Σάλτσμπουργκ
Στο Σάλτσμπουργκ βρίσκεται πλέον η Εθνική Ελλάδας Ελλάδος, όπου θα εγκατασταθεί ενόψει των αγώνων της στο Euro 2008. Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε εγκατέλειψε το πρωί τη Φρανκφούρτη, όπου πραγματοποίησε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, μίλησε στην εφημερίδα «Bild» για το θαύμα του 2004, τους Έλληνες και τις διαφορές με τους Γερμανούς.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γερμανού προπονητή στην εφημερίδα της πατρίδας του.
Επιστρέψατε σε γνωστά για σας εδάφη για το φιλικό με την Αρμενία…
«Όλα ξεκίνησαν στο Οφενμπαχ. Πίστευα τότε ότι θα ήμουν πιο πολύ του ύψους παρά του βάθους. Στο τέλος ανέβηκα στον Όλυμπο».
Εννοείτε το Euro της Πορτογαλίας. Τι θα γίνει τώρα στο Euro 2008;
«Η επιτυχία μας πριν από τέσσερα χρόνια ήταν μοναδική. Αυτή τη φορά θέλουμε απλώς να δικαιολογήσουμε τη φήμη μας».
Ακούγεστε πολύ μετριόφρων.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Είμαστε το αουτσάιντερ».
Ποιοι είναι φαβορί;
«Η Ιταλία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Γαλλία, η Γερμανία, όπως και οι Ισπανία και Ολλανδία».
Σύντομα θα γίνετε 70 ετών. Πείτε μας το μυστικό. Πώς παραμένετε τόσο fit;
«Είμαι πάντα fit. Έχω ζήσει καλή ζωή. Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη ζωή πάντα προτιμώ την ελεγχόμενη επιθετικότητα».
Ποια είναι η διαφορά Ελλήνων και Γερμανών;
«Οι Έλληνες θέλουν πάντα να ζουν τα συναισθήματα κι αυτή είναι η διαφορά με εμάς τους Γερμανούς. Ζουν συνέχεια στα άκρα. Εμείς πριν πούμε κάτι παίρνουμε πάντα τρεις βαθιές αναπνοές».
Τι δεν σας αρέσει στους Έλληνες;
«Ξυπνάνε πολύ αργά και κοιμούνται πολύ αργά. Τρωνε πολύ και πολύ αργά το βράδυ».
Ποια είναι η κριτική που ασκείτε στους παίκτες σας;
«Αυτό που τους λεω είναι: ‘Σας κριτικάρω μόνο ως παίκτες, ως άνθρωποι είστε όλοι Αγιοι. Χωρίς πειθαρχία δεν πάμε πουθενά. Πρέπει να παίζουμε ως σύνολο. Για μας όλοι είστε σημαντικοί’».
Ποια είναι η σχέση σας με τους Έλληνες;
«Προσπαθώ να κερδίσω τις καρδιές των ανθρώπων. Μόνο οι δημοσιογράφοι θέλουν πάντα να ανακατεύονται. Οπότε τους είπα: Μέχρι τώρα φτιάχνατε εσείς την ομάδα. Τώρα τη φτιάχνω εγώ. Να περιμένετε μέχρι να φύγω».
Newsroom ΔΟΛ

Λύνουν ...διαφορές με φόντο ένα τρόπαιο και ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα
Αθήνα
Ο πέμπτος και τελευταίος τελικός της Α1 ανδρών έμελλε να κρίνει τον φετινό πρωταθλητή! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν μία ύστατη ευκαιρία να αποδείξουν ποιος είναι άξιος για τον τίτλο, στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ (4/6, 21:00).
Φινάλε... «γκραν γκινιόλ» και στη σειρά των μικρών τελικών, με τον Πανιώνιο να υποδέχεται (4/6, 19:00) το Μαρούσι στο κλειστό του Ελληνικού. Ο νικητής καταλαμβάνει την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.
«Δρακόντεια» θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, ενώ για πρώτη σεζόν δεν θα υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί των φιλοξενούμενων.
Θα γίνει διπλός σωματικός έλεγχος στους φίλους του Παναθηναϊκού, που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.
Στο γήπεδο θα βρίσκεται και αθλητικός εισαγγελέας, ενώ αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τα τμήματα 103Β και 105Β πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και πίσω από τη γραμματεία.
Eπίσης, πίσω από το καλάθι που βρίσκεται κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού θα μείνουν κενές οκτώ σειρές καθισμάτων και θα τοποθετηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη για να αποφευχθεί η κάθοδος των φιλάθλων των γηπεδούχων.
Με νίκη ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του 10ου πρωταθλήματος Ελλάδας τα τελευταία 11 χρόνια και του 29ου στην ιστορία του. Παράλληλα, θα αναδειχτεί και νταμπλούχος έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του «triple crown».
Αν ο Ολυμπιακός του Παναγιώτη Γιαννάκη καταφέρει να περάσει αλώβητος από την «κόλαση» του ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» θα στεφθούν για πρώτη φορά πρωταθλητές από το 1997, τίτλος που θα είναι ο 10ος στην ιστορία τους.
Ασφυκτικά γεμάτα θα είναι το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν την πρώτη ημέρα έκδοσής τους. Στο αγωνιστικό μέρος, Ομπράντοβιτς και Γιαννάκης θα έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους.
Στο Ελληνικό, ο Πανιώνιος έχει το πλεονέκτημα όχι μόνο της έδρας, αλλά και το ψυχολογικό, αφού, αν και ηττήθηκε στους πρώτους δύο αγώνες με το Μαρούσι, κατάφερε να νικήσει τους δύο τελευταίους και να ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά των «μικρών τελικών».
Στον αντίποδα, το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου καλείται να κάνει ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση, αφού, αν και απέκλεισε τον 3ο της κανονικής περιόδου Αρη στην α' φάση των πλέι οφ, κοίταξε κατάματα τον Ολυμπιακό στη β' φάση και ξεκίνησε με 2-0 επί του 4ου στην κανονική περίοδο Πανιωνίου, με ήττα «αποχαιρετά» το όνειρο για την πρώτη ιστορική συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.
Οι «αιώνιοι» στο ...νήμα!
Στον επεισοδιακό τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός είχε δύο ευκαιρίες να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά τα σουτ των Σπανούλη και Διαμαντίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν βρήκαν στόχο.
Ο Ολυμπιακός, αν και καρδιοχτύπησε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν καλύτερος και μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2, με κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη.
Ο τέταρτος τελικός στιγματίστηκε, πάντως, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο δεύτερο λεπτό και οδήγησαν σε 45άλεπτη διακοπή.
Τα επεισόδια αυτά προκάλεσαν και την τιμωρία του Ολυμπιακού για αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές (η ποινή θα εφαρμοστεί από τη νέα σεζόν).
Το ποσοστό 70-30 που ίσχυε τις προηγούμενες σεζόν, δεν θα ισχύσει φέτος και έτσι στο ΟΑΚΑ θα παρακολουθήσουν τον 5ο τελικό, μόνο οι φίλοι του Παναθηναϊκού.
Τα μέτρα ασφαλείας, ενόψει του 5ου τελικού είναι ιδιαίτερα αυστηρά και
Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σειράς έχει κυριαρχήσει ο νόμος της έδρας. Δύο νίκες ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, δύο και ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.
Tο κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι, πάντως, τεταμένο από τον πρώτο κιόλας τελικό, με αφορμή τις αντιδράσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη και τον χαρακτηρισμό 'Καραγκιόζης' που ακούστηκε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο.
Οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων προσπαθούν με δηλώσεις τους να εκτονώσουν την ένταση, προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα στον 5ο τελικό, στον οποίο θα κριθεί και ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας.
Τα εισιτήρια του 5ου τελικού εξαντλήθηκαν μέσα σε πολύ λίγες ώρες και το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο.
Σε περίπτωση που νικητής της αναμέτρησης είναι ο Ολυμπιακός δεν θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος.
Γ’ φάση
Τετάρτη, 4 Ιουνίου
5ος Τελικός
OAKA, 21:00, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
5ος Μικρός τελικός
Ελληνικό, 19:00, Πανιώνιος-Μαρούσι
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλίμα ...αγώνα στην προπόνηση της Εθνικής
Σάλτσμπουργκ: Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Εθνικής στο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζεται ενόψει της έναρξης των αγώνων του Euro 2008. Σε ένα ιδανικό περιβάλλον, περίπου 30 χλμ. έξω από το Σάλτσμπουργκ, οι διεθνείς κάνουν τις τελευταίες ...διορθώσεις, υπό την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Οτο Ρεχάγκελ.
Στο πρόγραμμα που ακολούθησαν οι Ελληνες παίκτες δεν έλαβαν μέρος οι Γιώργος Καραγκούνης και Αγγελος Χαριστέας, όχι όμως, για λόγω τραυματισμού! Ο πρώτος κάλυψε τις υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών σε χορηγικές εκδηλώσεις, ενώ ο δεύτερος συμμετείχε σε τηλεοπτικά γυρίσματα του «Ερυθρού Σταυρού». Και οι δύο παίκτες θα τεθούν κανονικά στη διάθεση του Ρεχάγκελ μέσα στην ημέρα.
Από εκεί και πέρα, οι Βασίλης Τοροσίδης, Χρήστος Πατσατζόγλου και Αλέξανδρος Τζιόλης δεν γυμνάστηκαν για προληπτικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη απουσία τους από τις επόμενες προγραμματισμένες προπονήσεις.
Πάντως, οι παίκτες μόνο ...μοναξιά δεν αισθάνονται στο Σάλτσμπουργκ, καθώς και σήμερα βρέθηκαν περισσότεροι από 1.000 οπαδοί στο προπονητικό κέντρο, όπου παρακολούθησαν την προπόνηση και δημιούργησαν κλίμα ...αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι περισσότεροι μετακινήθηκαν με αυτοκίνητα, ακόμα και με ταξί για να βρεθούν κοντά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Τόσο οι παίκτες, όσο και ο Ρεχάγκελ, αμέσως μετά την προπόνηση, έμειναν για αρκετή ώρα στο γήπεδο, προκειμένου να υπογράψουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλάι τους.
Επίσης, πολλά ήταν τα μικρά παιδιά που παρακολούθησαν την ελληνική προπόνηση, καθώς κάποια σχολεία της περιοχής, αποφάσισαν να πάνε ...εκδρομή στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004.
Ο Κώστας Κατσουράνης σε δηλώσεις του για την έναρξης των υποχρεώσεων της ομάδας τόνισε: «Το σημαντικό για εμάς τώρα είναι το ματς με τη Σουηδία. Μετά από αυτό θα έχουμε πολλά να πούμε. Είναι σπουδαία ομάδα με σπουδαίους παίκτες, που αγωνίζονται στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Στο Euro όλες οι ομάδες είναι καλές. Ο κόσμος που θα έρθει από την Ελλάδα και όχι μόνο θα μας βοηθήσει. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τόσος κόσμος γιατί είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Περιμένουμε την ψυχολογική τους στήριξη στο ματς με τη Σουηδία. Αυτή η ομάδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα».
Από την πλευρά του, ο πιο «ψαρωμένος» Νίκος Σπυρόπουλος αρκέστηκε να πει: «Πήρα μεταγραφή τον Ιανουάριο σε μεγάλη ομάδα και κλήθηκα στην Εθνική, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αγχος υπάρχει και είναι καλό να υπάρχει, γιατί είμαστε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, μια σπουδαία ομάδα. Για εμένα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία και ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου. Ελπίζω αυτό το άγχος να μου βγει σε καλό και να είναι δημιουργικό».
Πριν την προπόνηση, οι διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ευχήθηκαν στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του. Οι Ελληνες διεθνείς έχουν πάλι ραντεβού στο γήπεδο την Πέμπτη (5/6) και πάλι σε ανοιχτή προς το κοινό προπόνηση.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες περί συμφωνίας των παικτών με την ΕΠΟ στο θέμα του πριμ, επιβεβαιώθηκαν «ανεπίσημα» από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.
Newsroom ΔΟΛ

Η Πόρτσμουθ διαψεύδει την απόκτηση του Μάτος από τον Παναθηναϊκό!
Εξελίξεις που ανατρέπουν τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι τώρα στην υπόθεση του Μαρσέλο Μάτος, προέκυψαν το μεσημέρι της Τετάρτης (4/6)!
Σε διάψευση των όσων γράφονται περί απόκτησης του Βραζιλιάνου μέσου από τον Παναθηναϊκό προέβη ο διευθυντής επικοινωνίας της Πόρτσμουθ, Γκάρι Νταμπλ, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα αναληθή!
«Δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφονται», τόνισε χαρακτηριστικά ο παράγοντας των «πομπέις», άσχετα από το μπαράζ δημοσιευμάτων που θέλουν τη μεταγραφή του Μάτος στην Πόρτσμουθ να είναι τελειωμένη.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC, «η Πόρτσμουθ επιμένει οτι ο Μάτος δεν είναι ένα από τα πέντε αστέρια που θέλει η ομάδα να αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Εκτός Euro o Πογκρέμπνιακ, στη θέση του ο Παβλιουτσένκο
Βιέννη: Οριστικά εκτός Euro 2008 τέθηκε ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βιτάλι Μουτκό. Ο άσος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στον μηνίσκο του αριστερού του γονάτου και δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον αγώνα της 10ης Ιουνίου με την Ισπανία για τον όμιλο της Εθνικής μας, αλλά ούτε και στην υπόλοιπη διοργάνωση.
«Είναι 100% σίγουρο ότι ο Πογκρέμπνιακ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Το πρόβλημα στον μηνίσκο παραμένει», εξήγησε ο Μουτκό.
Ο Πογκρέμπνιακ υποβλήθηκε σε εξετάσεις την Τρίτη (3/6) και αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα που ...κληρονόμησε από το φιλικό με τη Σερβία παραμένει και δεν θα του επιτρέψει να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του.
Αντικαταστάτης του θα είναι ο Ρομάν Παβλιουτσένκο της Σπαρτάκ Μόσχας.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr