ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σκηνές ταινιών που μένουν χαραγμένες στο μυαλό.. - - Κινηματογράφος -

- Σκηνές ταινιών που μένουν χαραγμένες στο μυαλό.. - - Κινηματογράφος -

λίλιθ27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/06/2004, 16:07:56
Άπειρες οι μεγαλειώδεις σκηνές,τί να πρωτοθυμηθείς?

Όντως το φινάλε του "Αποκάλυψη τώρα" θεικό και άκρως τελετουργικό.Το φινάλε του Δικηγόρου του Διαβόλου με τον Πατσίνο να μονολογεί χαμογελώντας "Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία".Ο μονόλογος του Ρούντγκερ χάουερ στο τέλος του Bladerunner.

Ο Δαιμονισμένος Άγγελος είναι η απόλυτη ΄80ς ταινία με έναν απίστευτο Μίκυ Ρουρκ και με αποκορύφωμα τη σκηνή του τέλους όπου αναγνωρίζει ποιός πραγματικά είναι.Το Manhunter(ανθρωποκυνηγός) μου έχει μείνει για τη φοβερή σκηνοθεσία και τη φοβερή μουσική,καθώς και η μακράν κορυφαία περιπέτεια όλων των εποχών,η Ένταση του Μάικλ Μαν,με το δίδυμο Ντενίρο-Πατσίνο να δίνει ρέστα και τη σκηνή του τέλους να φέρνει ανατριχίλες.

Τα ασύλληπτα έπη του κιούμπρικ,Οδύσσεια,Κουρδιστό πορτοκάλι και Λάμψη,ενώ στο μάτια ερμητικά κλειστά η σκηνή της διονυσιακής τελετής είναι μοναδική.

Και άλλα πολλά που δεν θυμάμαι.

Επιτρέψτε μου όμως μία εκτροπή με αφορμή την αναφορά του Σάνενακ.
Κορυφαία στιχομυθία με το γίγαντα Γκουσγκούνη,
(σκηνή στο δρόμο)-Σας έσκασε το λάστιχο? -Ναι! -Να σας σκάσω και ένα π....ο?

Ή μία άλλη κορυφαία ατάκα του μοναδικού αυτού ηθοποιού όπου με απαράμμιλη ευγλωττία συνόψισε την έννοια του ερωτικού πόθου συμπυκνώνοντας παράλληλα τα ιδανικά και τις αξίες της ηρωικής,δοξασμένης ελληνικής φυλής,"Πάρε μου μια πίπα,γαμ...λα!".Τρελό γέλιο.

oneiric1Μέλος
25/06/2004, 10:55:41
quote:
Στο Scent of a Woman,
οπου ο τυφλός απόστρατος συνταγματάρχης (Αλ Πατσίνο)
αρπάζει απ' το γιακά τον φοιτητή (Κρις ο' Ντόνελ) (ο οποιος προσπαθει να τον αφοπλίσει και να τον αποτρέψει ν' αυτοκτονήσει)
Τον πιάνει λοιπόν απ' το γιακά και μ' ενα σκοτεινό βλέμμα απόγνωσης στο κενό του λέει:
- WHAT LIFE, I HAVE NO LIFE!
I' M IN THE DARK HERE!
YOU UNDERSTAND?!
I'M IN THE DARK!...

Φίλε μου... απίστευτη σκηνή! Η σπαραχτική φωνή του Πατσίνο που λέει "I AM IN THE DARK HERE" με ακολουθεί πάντα!

Να 'σαι καλά!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

ZephyrΜέλος
25/06/2004, 20:00:25
ΠΑΙΔΙΑ,ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΚΗΝΗ ΓΕΛΙΟΥ:ΑΜΕRICAN PIE 1,ΟΠΟΥ Ο ΤΖΙΜΙ "ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ" ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΓΥΜΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΣΩ INTERNET!!!!!

SweetChildΝέο Μέλος
30/06/2004, 02:16:49
Λοιπόν Child In Time η ταινία που μου άρεσε πολύ και γέλασα ήταν το 'Analyze this'.
Πολύ ωραία και πρωτότυπη.

Κάτι σκηνές όπως:

΄Τρελογιατρός':Είπες ότι τσακωνόσασταν.Σε χαστούκισε...
...επειδή επαναστατούσες κατά της εξουσίας του.
'Ισως να υπήρχε κάποια άλυτη Οιδιπόδεια σύγκρουση.
Ο Οιδίπους ήταν 'Ελληνας βασιλιάς που σκότωσε τον πατέρα του...
και παντρεύτηκε τη μητέρα του.
Είναι μια ενστικτώδης παρόρμηση τής ανάπτυξης.
Το νεαρό αγόρι θέλει ν' αντικαταστήσει τον πατέρα του...
...για να του ανήκει τελείως η μητέρα του.

Robert De Niro:Λες ότι ήθελα να γαμήσω τη μάνα μου;

΄Τρελογιατρός':Είναι αρχέγονη φαντασίωση.

Robert De Niro:'Εχεις δει τη μάνα μου;

...
ήταν που κάναν την ταινία καλή.
Πολύ καλός ηθοποιός.

Φιλάκια Child!!!
Text

CarpeDiem

01/07/2004, 11:02:46
Εννοείται βέβαια ότι δεν κάθισα να διαβάσω το συγκεκριμένο τόπικ από την αρχή ... λίγο μόνο τη δεύτερη σελίδα... οπότε και δεν ξέρω αν οι σκηνές αυτές έχουν ξαναναφερθεί...

-Κοναν ο βάρβαρος... η στιγμή που κόβουν το κεφάλι της μητέρας του ενώ της κρατάει το χέρι...

- Το γεράκι και ο λύκος... η στιγμή του ανταμώματος...

_ Εξορκιστής... τη στιγμή που το αλεξικέραυνο της εκκλησίας διαπερνά τον κληρικό σαν σουβλάκι και τον καρφώνει όρθιο στο έδαφος...

- Τα χρόνια της αθωότητας- Τη στιγμή που ο Ντανιελ ντ.λούις(νομίζω) φιλάει το πόδι της Μισέλ Φάϊφερ και της φοράει το γοβάκι

- το εξπρές του μεσονυχτίου - Η στιγμή που ο κακός δεσμοφύλακας χτυπάει σε μια κρεμάστρα του τοίχου που του τρυπάει το κεφάλι...

- Ελαφοκυνηγός - Η σκηνή που παίζουνε ρώσικη ρουλέτα...

- ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΓΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ...

και μια που ανέφερα για ταγκό...

_ Αρωμα γυναίκας - Η σκηνή που χορεύει ο Αλ πατσίνο το φοβερό αυτό ταγκό...

"Τάδε έφη Avallon"

Edited by - Avallon on 01/07/2004 11:04:36

01/07/2004, 11:08:44
quote:
από το Εξπρές του Μεσονυχτίου, η στιγμή που όλοι οι κρατούμενοι γυρνάν γύρω από έναν τροχό, και κάποιος -δε θυμάμαι ποιός- πάει ανάποδα.

Απορώ πως δεν θυμάσαι... αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής!

"Τάδε έφη Avallon"
ΣανεκακΝέο Μέλος
14/07/2004, 02:38:21
Παμε να θυμηθουμε λιγακι ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗ!!

Είναι ο Γκουσγκούνης σε ένα μπαρ
Η μπαρ-γούμαν πλένει τα ποτήρια…και πίσω της είναι ένα ρολόϊ τοίχου
Ο Γκοσγκούνης προσπαθεί να δει την ώρα…κάνει δεξιά …κάνει και η μπαρ-γούμαν δεξιά…..κάνει αριστερά…και η μπαρ-γούμαν αριστερά….αυτό γινότανε συνέχεια. Ο Γκουσγκούνης είχε συφιλιαστεί απαίσια…τον βλέπει η μπαρ-γούμαν και τον ρωτάει…. «…….γιατί είσαι τσαντισμένος» ;
…..και ο Γκουσγκούνης…. «γιατί δεν βλέπω την ώρα να σε …γαμήσω»!!!!!

Κανενας.