ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

stanfromgreece60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
10/07/2012, 20:27:43
simori

Αν τα βάζω λέει με τους λαδοτύπους?

Τα βάζω και τα παραβάζω.
Με κύριο όπλο την ψήφο.
Δευτερεύον την προπαγάνδα που κάνω στους γύρω μου εναντίον τους.Αλλοι 10 χαμένοι ψήφοι,για τους "κυρίους".

Στα σύν και η δημόσια κατακραυγή μου,στο παρόν φόρουμ.

Αυτά μπορώ να κάνω γιά την ώρα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

naysΜέλος
10/07/2012, 22:14:27
ΑΜΕΙΝΙΑ και simori
ΝΟΜΙΖΩ είναι εμφανές

Η προηγούμενη απαντηση μου πάει στα λογια του ΠΥΘΑΓΟΡΑ!
Δεν είναι εμφανές; Βαζω το κουότ του και απαντάω απο κάτω περι υφους και στυλ γραφής και αυτά που λέω τελοσπάντων

11/07/2012, 09:43:05
quote:
αλήθεια εκείνο το διαμάντι ο KERRY KING που έχει χαθεί

Εδώ είμαι χρυσό μου, περίμενα το ξέσπασμά σου για να τοποθετηθώ....

quote:
Οι λαθρομεταναστες σας φταινε για την οικονομική κατασταση της χωρας ε;;;; όχι οι μεγαλοκαρχαρίες ε; Βιομηχανοι, επιχειρηματίες που γαμάνε και δερνουν. Όχι μωρε. Εσεις δεν ξερετε τίποτα...

Κάνεις πάλι το ίδιο λάθος που πήγες να ξεκινήσεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Με βάση κάποιες προσωπικές σου εμπειρίες, έχεις διαμορφώσει μια άποψη πάνω στην οποία δεν δέχεσαι αντίλογο. Μπαίνεις, λες ότι έχεις να πεις, ξεσπάς και μετά πετάς στιχάκια. Τι διάλογο να κάνεις έτσι....

Πας να μπλέξεις τώρα τους απατεώνες εργοδότες που έχεις γνωρίσει με το γενικότερο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης... Χωρίς να λάβεις υπόψιν σου πως έτυχε και κακόπεσες, ενώ θα μπορούσες να σταθείς πιο τυχερή (μιας και έχει ο κλάδος τα τυχερά του), να κονόμαγες μεροκάματο 100 ευρώ με τα τιπς και τώρα να μην σου καιγόταν καρφί ούτε για τα μαύρα ούτε για τους μαύρους... Κανένας δεν διαφωνεί για τους κοπρίτες ΠΡΟΔΟΤΕΣ κακούς εργοδότες, η λαθρομετανάστευση όμως είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πρόβλημα και δεν είναι τόσο επιφανειακό για να εστιάσουμε στα παραδείγματα που αναφέρεις...

naysΜέλος
11/07/2012, 11:04:21
Τότε, χρυσό μου, να πας να δουλέψεις σε κανενα απ' αυτά που δεν κακοπέφτεις να κονομάς όπως μου λες 100 € τη μέρα. Που κάνει μπαμ που ανήκεις όπως και όλα αυτά που λες απο τότε που γράφεις. Στο Milos ζητάνε ΣΥΝΕΧΩΣ άτομα αλλά και σε πολλές επιχειρήσεις. Δεν ήταν τυχαιο που εβλεπα συνεχως να φευγουν τόσοι εργαζομενοι.
Και καλα εσυ δεν το χεις καταλαβει το κολπο (αλλά μπορει κιολας αμα είσαι απο "ανώτερη" καστα) Πας δουλευεις δε σε πληρωνουν, το δικιο σου δεν το βρίσκεις και έχουν λίστες όλοκληρες με ανθρωπους που περιμενουν να δουλεψουν. Ερχονται, δουλευουν, φευγουν, ερχονται άλλοι.

Και ειδικά απο τιπς οπως λες! Θα χεστεις στο χρήμα λέμε!!!

Τα τιπς τα αφήνανε μερικοί στην πιστωτικη. Αλλοι που ΜΠΟΡΕΙ να αφήνανε τα παιρναν οι ΑΡΧΙσερβιτοροι ή ο μετρ. ΕΓΩ πάντως και πολλοι άλλοι φανταζομαι ΔΕΝ είδαμε ευρω!

Έτσι! Ωραία μιλάς και συ και πολλοι άλλοι. Μονό που ΕΜΑΣ την ΠΛΕΜΠΑ δε μπορείτε να μας ξεγελάσετε πια!
Γιατί δεν πας να τα κονομίσεις λοιπον;; εσυ ή άλλοι που κοπτωνται για την άσχημη οικονομική κατασταση και κλαίγονται για ανεργία. Ε, KERRY KING; Σ' εβλεπα με τη θέρμη μιλούσες για τη Χ.Α.
Σ' έχει χτυπήσει κι εσενα η κριση; γιατι εμενα και άλλους χτυπημενους μας είχε απο πάντα. Γιατί όπως μιλούσες αυτό πηγαινες και καλα να δείξεις.

Πηγαινε λοιπον να τα κονομησεις!!! Και μετα έλα να μου το παιξεις συμβουλάτορας στη Χ.Α. ή όπου άλλου.

11/07/2012, 11:48:37
Ok κοπελιά, όταν ηρεμήσεις και βρεις τις ισορροπίες σου τα ξαναλέμε, μέχρι τότε μόνο οργή και ξεσπάσματα μπορεί να αποκομίσει κάποιος από την συζήτηση μαζί σου. Εσύ βλέπεις παντού εχθρούς, δεν είμαστε απαραίτητα τέρατα όσοι έχουμε διαφορετικές απόψεις....

Στην τελική, ο κόσμος δεν γυρνά γύρω από σένα, ούτε από μένα ούτε από τον καθένα ξεχωριστά... Στον ίδιο κόσμο ζούμε όλοι, άλλοι τα καταφέρνουν άλλοι όχι....

naysΜέλος
11/07/2012, 12:05:35
Έσύ και ποσοι άλλοι δε φωνάζατε για την ανεργία. Και σου ξαναλέω σ' αυτές τις επιχιρήσεις όπως και στο Milos ΖΗΤΑΝΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Γιατι δεν πάτε να τα κονομίσετε; αντί να άσχολεισαι μαζί μου, τετοια που είμαι όπως λες

Τι ώραια απάντηση που μου δωσες, αντε τρεχα τωρα να φωνάξεις για την οικονομική κατασταση της χωρας και τους κακους τους μετανάστες.

Όχι μωρε, το αθωο μου, δεν έχει ακουσει για γιατρους στο κολωνακι και Β.Π. ή Ν.Π. που δηλώνουν εισοδημα 10.000 € το χρονο ή ακομα χειροτερα για καημενους βιομήχανους και επιχειρηματίες.
Όχι μωρε, οι κακοι οι μετανάστες σου τα τρώνε ε; KERRY KING;

11/07/2012, 12:28:03
nays ηρέμησε, βρισκόμαστε σε χώρο ανταλλαγής απόψεων και όχι σε καφενείο. Δεν με γνωρίζεις προσωπικά για να με κατηγοριοποιείς.

Δεν με κάνει ανάγκη να δουλέψω ούτε στον Milos, ούτε στον Κolos ούτε πουθενά αντίστοιχα. Πέρασα από αυτά τα στάδια όταν ήμουν φοιτητής, αλλού κονόμησα αλλού με πιάσανε κορόϊδο, τα έχει η ζωή αυτά. Κάνω συγκεκριμένη δουλειά τα τελευταία 18 χρόνια, υπήρξε περίοδος που έβγαλα πολλά λεφτά και τώρα με την κρίση τα έχω βρει και εγώ ζόρικα. Σε απόλυτες τιμές μπορεί να είμαι σε καλύτερη θέση από εσένα, αναλογικά όμως και λαμβάνοντας υπόψιν ότι συντηρώ 3 επιπλέον άτομα και είμαι η μοναδική τους πηγή εισοδήματος, ίσως και να είμαι σε χειρότερη μοίρα από εσένα. Σταμάτα λοιπόν να κατηγορείς τους συνομιλητές σου. Αγωνίζομαι και ψάχνω λύσεις στο οικονομικό μου πρόβλημα, το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ.

quote:
Γιατι δεν πάτε να τα κονομίσετε; αντί να άσχολεισαι μαζί μου, τετοια που είμαι όπως λες

Μπήκες σε forum για να κάνεις διάλογο, δεν ασχολείται κανένας μαζί σου, διάλογο κάνουμε... Αν θέλεις απλά να βγάλεις απωθημένα μπορείς να ανοίξεις ένα blog και να ξεσπάσεις εκεί. Δεν σε έχω χαρακτηρίσει σε καμία τοποθέτησή μου οπότε άκυρο το "τέτοια". "Χρυσό" μου σε είπα αφού με είπες "διαμάντι", γίναμε μονόπετρο αν δεν το έχεις αντιληφθεί...

Η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Η λαθρομετανάστευση έχει έμμεση σχέση, δεν είναι αυτή όμως που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Αν θες να κάνουμε ένα reset και να πιάσουμε το θέμα στην ουσία του, πιστεύω πως και οι δύο θα βγούμε ωφελημένοι από την αντιπαράθεσή μας. Και προεξοφλώ την αντιπαράθεση γιατί είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα από διαφορετική σκοπιά. Δεν δέχεσαι να ακούσεις τοποθετήσεις όμως, εσύ φαντάζεσαι ότι μιλάς σε ναζιστικά γουρούνια που έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα και περνάνε τον υπόλοιπο χρόνο τους βασανίζοντας πακιστανούς

Edited by - KERRY KING on 11/07/2012 12:30:05

11/07/2012, 13:14:32
Θέλω να επισημάνω ένα φαύλο κύκλο.Εκτείνεται και πέρα από το θέμα της λαθρομετανάστευσης,αλλά την περιλαμβάνει,οπότε θεωρώ ότι ανήκει στο topic.

Όταν μια χώρα έχει εκτός από εθνικά προβλήματα και κοινωνικά και μάλιστα έντονα,αυτή η χώρα διασπάται δυστυχώς όσον αφορά τις προτεραιότητες.
Κάποια μερίδα βλέπει την κοινωνική αδικία εφαρμοσμένη κυρίως επάνω της και βάλλει προς όλους τους υπόλοιπους,συμπολίτες και μη,θεωρώντας ότι η χώρα καλώς ή κακώς θα επιβιώσει και άρα μπορούν υποσυνείδητα να τη βάλουν σε δεύτερη προτεραιότητα.
Κακά τα ψέμματα.Το στομάχι είναι σύμβουλος με δυνατή επιρροή.

Για να δώσω ένα ιστορικό παράδειγμα,αναφέρω τους τόνους μελανιού που έχουν χυθεί για το σε ποιο ποσοστό η επανάσταση του 1821 ήταν κοινωνική και σε ποιο εθνική.

Είναι ένα τεράστιο θέμα βέβαια που δεν το ανοίγω σε αυτό το topic.

To χρησιμοποιώ ως σκαλοπάτι για να δείξω ότι ακόμα και στις πιο ευαίσθητες εθνικά εποχές,κάποιοι μάχονται σε κοινωνικό επίπεδο και όχι ή εν πασει περιπτώσει λιγότερο, σε εθνικό.

Είναι γεγονός ότι υπήρχε κομμάτι του πληθυσμού τότε που μαχόταν πρώτα τον τσιφλικά της περιοχής του (που όντως του έπινε το αίμα) και μετά τον Τούρκο.Και βάζοντας νερό στο κρασί μου θα στεκόμουν με καταννόηση στην επιλογή του,αν απλά μαχόταν τον ένα πρώτο και τον άλλο δεύτερο.

Δυστυχώς όμως σε τέτοιες σύνθετες καταστάσεις τα συμφέροντα διαπλέκονται,και πλευρές γίνονται γκρίζες.
Έτσι για να απλοποιήσω το παράδειγμα και να δείξω τι εννοώ,τι γινόταν στην περίπτωση που ο τσιφλικάς (επειδή π.χ. τον καιρό που η επανάσταση φαινόταν να επικρατεί),από προσωπικό συμφέρον ας θεωρήσουμε έστω,πήγαινε με την πλευρά αυτού που θεωρούσε ότι υπερτερεί στην πιθανότητα για νίκη?-δηλαδή με τους Έλληνες επαναστάτες-
Κατέληγε ο κοινωνικά αδικημένος έλληνας σκλάβος να μάχεται τον κοινωνικό θύτη του(τον τσιφλικά), εναντίον της πατρίδας του και υπέρ του υποδουλωτή του.
Και η τραγική ειρωνία:αισθανόταν ότι αυτό ήταν ηθικό και νομιμοποιημένο στη συνείδησή του.
Μετά τη λήξη της επανάστασης βέβαια ο κοινωνικά αδικημένος εξακολούθησε να είναι το ίδιο αδικημένος,αλλά έπαψε να είναι σκλάβος,ανεξάρτητα αν πολέμησε υπέρ των Ελλήνων ή των Τούρκων.

Συμπέρασμα:Αν συγκρίνουμε τον φτωχό που έδωσε προτεραιότητα στο αίσθημα κοινωνικής αδικίας,με αυτόν που προ της επανάστασης έτρωγε με χρυσά κουτάλια αν και ήταν και αυτός σκλάβος ουσιαστικά,ο πρώτος έχει κάποιες δικαιολογίες για την επιλογή του.
Αν τον συγκρίνουμε όμως με αυτόν που αν και φτωχός έβαλε μπροστά την πατρίδα σε σχέση με το στομάχι,καταλήγει ο πρώτος προδότης και ευεργετημένος από τον δεύτερο, που απελευθέρωσε και τους δυο.

Και μετά ήταν και οι δυο πάλι φτωχοί που να πάρει και να σηκώσει.

Αυτό είναι και το πρακτικό δίδαγμα.
Το κοινωνικό και το εθνικό ζήτημα είναι ανεξάρτητα θέματα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Αλλιώς τσακωνόμαστε μεταξύ μας και δεν βγαίνει και κέρδος.Και φτωχοί παραμένουν οι κοινωνικά αδικημένοι και χωρίς εθνική και προσωπική αξιοπρέπεια παραμένουν όλοι ανεξαρτήτως κομποδέματος.

Προσωπική μου παρατήρηση:
Για να λύσεις τα κοινωνικά προβλήματα πρέπει πρώτα να εκλλείψουν τα εθνικά,ώστε να αντιμετωπίζεις τα κοινωνικά ως πρώτη προτεραιότητα, χωρίς να βγαίνει ο κάθε παπάρας Αμεινίας και να σου προκαλεί ενοχές,επειδή διάολε πρέπει να κοιτάξεις και το στομάχι σου πράγμα τελικά θεμιτό ρε αδερφέ.

Κοιτάξτε χώρες που έχουν αρχιδάτο κοινωνικό κράτος:Ελβετία,Φιλανδία,Σουηδία κλπ.

Μη σταθείτε στο γεγονός ότι είναι πλούσιες-δεν ήταν πάντα-

Το κλειδί είναι ότι δεν έχουν εθνικό κίνδυνο,και πολέμησαν λιγότερο ή καθόλου από άλλες,τα τελευταία 100 χρόνια.(Βέβαια μερικές εξ αυτών το πέτυχαν δίνοντας κόλο και μένοντας αμέτοχες σε παγκόσμιες συγκυρίες που άλλες έδωσαν αίμα και προέταξαν στήθη).
Έτσι είναι... άμα προτάξεις κόλο αντί στήθος πας μπροστά παγκοσμίως απ' ότι φαίνεται.
Για δοκιμάστε να ρωτήσετε Ελβετό π.χ. τι έκανε η χώρα του στον 2ο ΠΠ. και άμα δε ξινήσει τα μούτρα του ,φτύστε με.
Προφανώς η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ πιο σύνθετη γεωπολιτικά θέση από τις προαναφερόμενες.

Όμως κοιτάξτε και τα θετικά,για να χαλαρώσουμε την κουβέντα.

α.Συνήθως προτάσουμε στήθη ,και όποτε το έχουμε κάνει ενωμένοι κάποιοι χάνουν τους κόλους τους.

β.Ξέρουμε να πεινάμε,το υποστήκαμε σε μεγάλο χρονικό διάστημα της ιστορίας μας.

γ.Η αξιοπρέπεια μπορεί να μην χορταίνει το στομάχι όπως η δόξα(των καλύτερων εποχών της Ελλάδας) αλλά είναι το δεύτερο καλύτερο υποκατάστατο.

ΥΣ: Τα περί προδοτών αναφέρθηκαν στο παράδειγμα που αφορούσε κατάσταση πολέμου και τραγικά διλλήματα.Σε καμμιά περίπτωση δεν υποννοώ ότι ο όποιος από εμάς εδώ,ακόμα και με τις ακριβώς αντίθετες απόψεις από τις δικές μου,και αποδεχόμενος άλλες προτεραιότητες από τις δικές μου,μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν αγαπά την πατρίδα του.
Αυτό που λέω είναι ότι ο φαύλος κύκλος του φτωχού που νοιώθει πρώτα φτωχός και μετά πατριώτης και του φτωχού που νοιώθει πρώτα πατριώτης και μετά φτωχός,πρέπει να σπάσει, τα συμφέροντα είναι κοινά που να πάρει ο διάολος.
Αφού δυστυχώς σε πρώτο χρόνο πάλι φτωχοί θα είναι και οι δυο.Ας είναι μαζί και με το κεφάλι ψηλά.
Και μόνο τότε (σε δεύτερο χρόνο)μπορούν να πολεμήσουν,μαζί, τη φτώχεια τους.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

naysΜέλος
11/07/2012, 13:34:38
@ΑΜΕΙΝΙΑ αυτούς που υποστηρίζεις έμμεσα και τόσο εντεχνα με τη μάσκα του πατριωτισμου, ΖΗΣΕ ΤΟΥΣ πρωτα και μέτα τά λέμε ΠΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!!! ΚΑΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ!!! ΕΝΤΑΞΕΙ;

ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ

"Δυστυχώς όμως σε τέτοιες σύνθετες καταστάσεις τα συμφέροντα διαπλέκονται,και πλευρές γίνονται γκρίζες.
Έτσι για να απλοποιήσω το παράδειγμα και να δείξω τι εννοώ,τι γινόταν στην περίπτωση που ο τσιφλικάς (επειδή π.χ. τον καιρό που η επανάσταση φαινόταν να επικρατεί),από προσωπικό συμφέρον ας θεωρήσουμε έστω,πήγαινε με την πλευρά αυτού που θεωρούσε ότι υπερτερεί στην πιθανότητα για νίκη?-δηλαδή με τους Έλληνες επαναστάτες-
Κατέληγε ο κοινωνικά αδικημένος έλληνας σκλάβος να μάχεται τον κοινωνικό θύτη του(τον τσιφλικά),
εναντίον της πατρίδας του και υπέρ του υποδουλωτή του.
Και η τραγική ειρωνία:αισθανόταν ότι αυτό ήταν ηθικό και νομιμοποιημένο στη συνείδησή του.
Μετά τη λήξη της επανάστασης βέβαια ο κοινωνικά αδικημένος εξακολούθησε να είναι το ίδιο αδικημένος,αλλά έπαψε να είναι σκλάβος,ανεξάρτητα αν πολέμησε υπέρ των Ελλήνων ή των Τούρκων."

Δε ντρέπεσαι λίγο

naysΜέλος
11/07/2012, 13:40:24
Πόσο θα θελα να σας μιλήσω ΑΛΛΙΩΣ...

ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΡΕΕΕ!!!! ΠΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΡΕ
ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Ε;;;
ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!

04/05/2005, 00:42:39
nikostheater:
«αγαπητε κυριε σβαμπε μαλλον μπερδεψες το θεμα..εδω το θεμα ειναι για την αγια σινδονη,οχι για το αγιο φως..»

Αγαπητέ, μίλησες για «θαύμα», και απλά ανέφερα κάτι από……«θαύμα»

Όσον αφορά σεντόνια και σκεπάσματα, έχουνε ειπωθεί ήδη αρκετά.

Μιλώ, ως συνήθως, λίγο ευρύτερα. Αν επιτρέπεται…..

VELISSARIOSΜέλος
04/05/2005, 13:47:54
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΑΝ Η ΣΙΝΔΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ.ΕΔΩ Ο ΘΩΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΕΙ ΕΙΧΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ .ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
04/05/2005, 15:13:12
VELISSARIOS:
«ΕΔΩ Ο ΘΩΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΕΙ ΕΙΧΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ»

Σκέψου λοιπόν το χάος και το κενό αγαπητέ, όταν οι ίδιοι οι μαθητές του αδυνατούσαν να πιστέψουν μια τόσο αφύσικη στάση. Διότι, εάν έπρεπε να υπάρχει κάποιος που να πειστεί από τα λόγια και τα έργα ενός θεού (ή θεανθρώπου, το ίδιο κάνει) τότε αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τους ίδιους τους μαθητές που ίδιος Του επέλεξε.

Όμως και αυτοί ζήτησαν, τι πιο λογικό, στοιχεία.

Σκέψου σήμερα, 2000 χρόνια και πλέον αργότερα……

VELISSARIOSΜέλος
04/05/2005, 16:14:54
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ.ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΑΛΗΝΕΥΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΦΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝΩ ΤΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΤΟ ΑΝ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ.
04/05/2005, 16:23:53
VELISSARIOS:
«ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.»

Κάτι πιο αίθριο και λογικό?

VELISSARIOS:
«ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ.»

Εάν έχεις κάτι που δεν το γνωρίζουμε, ορίστε παρακαλώ να το δούμε. Λοιπόν?

VELISSARIOS:
«ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΑΛΗΝΕΥΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ»

Εξόχως βολικό αυτό!

Με λίγα λόγια, ότι δεν μπορούμε να το απαντήσουμε (και αυτά είναι ούκ ολίγα..) το περνάμε ως μυστήριο. Μυστήρια στάση απέναντι στη ζωή……

VELISSARIOS:
«ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ.»

Ο κόσμος όμως δεν πορεύετε με τυφλή πίστη, διότι περί αυτού ομιλείς, αλλά με Γνώση. Για την Γνώση, που ενώνει τους ανθρώπους, έχεις κάτι να προσθέσεις?

VELISSARIOSΜέλος
04/05/2005, 16:41:37
ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΤΕΣ ΤΟΤΕ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ.Η ΛΕΞΗ ΠΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ.ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ .ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.
04/05/2005, 21:12:40
VELISSARIOS:
«ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΤΕΣ ΤΟΤΕ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.»

Αυτό να είσαι σίγουρος ότι πλέον το έχω αντιληφθεί!

Το θέμα είναι να το αντιληφθούνε και άλλοι, ώστε να κάνουμε τον κόσμο μας λιγότερο μισαλλόδοξο και νεκρολάγνο και περισσότερο άνθρωπο.

VELISSARIOS:
«Η ΛΕΞΗ ΠΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ.ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ .»

Η πίστη που εσύ εννοείς αγαπητέ είναι ένα κενό δοχείο γεμάτο…υποσχέσεις και μεταθανάτιες τσουλήθρες σωτηρίας. Υπάρχει και άλλος, πιο ανθρωποκεντρικός, τρόπος να προσεγγίσει κανείς το μυστήριο της ζωής.

Δεν χρειαζόμαστε στην εποχή που ζούμε ούτε εσταυρωμένους ούτε και αναστημένους. Αυτά γεννήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια και εξυπηρετούσανε τα μυαλά και τις εικόνες της εποχής.

Εάν εμφανιζόταν σήμερα ένας αντίστοιχος επαναστάτης Ιησούς, τότε σίγουρα δεν θα διάλεγε μια σταύρωση ως σύμβολο για να μεταφέρει το νόημα του μηνύματος του.

Οφείλουμε να πάμε μπροστά. Όπως και τότε.

04/05/2005, 21:36:43
..... Φίλε Schwabe,
το αξίωμα στα μαθηματικά το δέχεσαι και ας μην "εξηγείται", σωστά;

Το μυστήριο φίλε μου δεν εξηγείται, ή τουλάχιστον προς στιγμήν, δεν υπάρχει καποια εξήγηση, το δέχεσαι ή όχι και πορεύεσαι ανάλογα.

Αν εσύ είσαι εξαρχής αρνητικά προδιατεθειμένος, πώς μπορώ εγώ να σου μιλήσω για κάτι όταν εσύ έχει ήδη πάρει την απόφασή σου;;;

quote:
Το θέμα είναι να το αντιληφθούνε και άλλοι, ώστε να κάνουμε τον κόσμο μας λιγότερο μισαλλόδοξο και νεκρολάγνο και περισσότερο άνθρωπο.

δείξε μας τον τρόπο;
μη ξεχνάς ότι η εποχή που ζούμε, τα τελευταία 20 τουλάχιστον έτη, η θρησκεία έχει περάσει σε δεύτερο αν όχι τρίτο επίπεδο σημασίας.
Αυτή φταίει για τον Πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία; αυτή φταίει για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν; αυτή φταίει για τον πόλεμο στο Ιράκ; αυτή έφταιγε για το πόλεμο στο Βιετνάμ; αυτή για την πείνα στην Αφρική; αυτή φταίει για το ότι όλο και πιο πολύ κόσμος χάνει τη δουλειά του και τον πετάνε στο δρόμο; (δες σε πόσο λίγο χρονικό διάστημα με το χριστιανισμό να πολεμάται και στη χώρα μας, πόσα καλούδια μας επέφεραν οι καιροί της ανεξιθρησκίας και του περιορισμού του θρησκευτικού αισθήματος)

.... πες μας λοιπόν πώς να κάνουμε τον άνθρωπο περισσότερο άνθρωπο;;

πάντα μα πάντα φιλικά

Φιλικά όπως πάντα

akkΜέλος
04/05/2005, 21:56:36
quote:

Εάν εμφανιζόταν σήμερα ένας αντίστοιχος επαναστάτης Ιησούς, τότε σίγουρα δεν θα διάλεγε μια σταύρωση ως σύμβολο για να μεταφέρει το νόημα του μηνύματος του.

Φίλε Schwabe, αν η θυσία αγάπης δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ο "επαναστάτης" όπως λες τα μηνύματά του, ποιος είναι;
Για μένα η θυσία είναι υπέρτατο αγαθό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πράξη αγάπης από το να φτάνεις σε σημείο να δώσεις ακόμα και τη ζωή σου, για αυτούς που νοιάζεσαι.

Φιλικά,
akk

04/05/2005, 22:37:29
Ψηλός:
«Το μυστήριο φίλε μου δεν εξηγείται, ή τουλάχιστον προς στιγμήν, δεν υπάρχει καποια εξήγηση, το δέχεσαι ή όχι και πορεύεσαι ανάλογα.»

Το μυστήριο είναι τέτοιο όταν το αφήσουμε ως μυστήριο! Ο σχολαστικός χριστιανισμός όμως ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Δίδει…βιογραφικό στο μυστήριο (!), δίδει…γονείς και σταυρωτές στο μυστήριο (!), δίδει…πληγές στο μυστήριο (μετά την υποτιθέμενη ανάσταση..), και όταν καλείται να απαντήσει στα όσα παράλογα και εσχατολογικά υιοθετεί, τότε και μόνο τότε επικαλείται το…….μυστήριο!!

Πρόκειται για καπηλεία της έννοιας του μυστηρίου, ακροβατώντας ανάμεσα στο σχολαστικισμό και στον Γνωστικό Ιουδαϊσμό, με προφανή σκοπό να ωφεληθεί τα μέγιστα από όλα τα λαϊκά στρώματα.

Δεν είναι λοιπόν ούτε το ένα ούτε και το άλλο. Δυστυχώς για αυτόν.

Ψηλός:
«μη ξεχνάς ότι η εποχή που ζούμε, τα τελευταία 20 τουλάχιστον έτη, η θρησκεία έχει περάσει σε δεύτερο αν όχι τρίτο επίπεδο σημασίας.’

Και θα πάει ακόμα παρακάτω. Ευτυχώς.

Εάν εκλείψει ο θρησκευτικός φανατισμός, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτά που μας ενώνουνε. Παλαιότερα, ο κόσμος υπέφερε τα μέγιστα από τις θρησκευτικές διώξεις. Σήμερα, οφείλουμε να γνωρίζουμε και όχι απλά να πιστεύουμε.

Ψηλός:
«πες μας λοιπόν πώς να κάνουμε τον άνθρωπο περισσότερο άνθρωπο;;»

Θαρρώ ότι θα υπάρξουνε, και υπάρχουνε, άλλοι πιο φιλοσοφημένοι από την αφεντιά μου επί του θέματος. Εγώ είμαι ένας χρηματιστής και τίποτα περισσότερο.

Ωστόσο, η αυτογνωσία και η ανάληψη ευθυνών, η αποτίναξη των μεταθανάτιων τσουληθρών και των «εχόντων την εξ αποκαλύψεως αλήθεια», θα αποτελέσουνε τεράστιο βήμα.